Digidexo.com

Foods høy i umettet fett

Foods høy i umettet fett


Umettet fett er hjerte-sunt fett som kan bidra til lavere dårlige kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom. Det finnes to typer umettet fett: enumettet og flerumettet. Omega-3 fettsyrer er flerumettet fett som er spesielt nyttig for å redusere dårlig kolesterol; de også fjerne arteriene skadelig plakk som kan redusere blodstrømmen og resultat i et hjerteinfarkt. Velg umettet fett i stedet for mettet fett for en hjerte-sunn livsstil.

Enumettet fett

Enumettet fett finner du i oliven, raps og peanut oljer, noe som gjør dem til et utmerket valg for sauteing mat. Olivenolje er en svært sunn kilde til enumettet fett; velge jomfru eller extra virgin varianter for de mest hjerte-sunn fordeler, ifølge MayoClinic.com. Avokado er også en god kilde til enumettet fett, som er hasselnøtter, mandler, macadamia nøtter, cashewnøtter og pekannøtter.

Flerumettet fett

Flerumettet fett finnes i valnøtter. Soyaolje, maisolje og saflorolje er alle gode kilder til dette sunt fett.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er en type flerumettet fett og anses å være hjertet sunt. Disse fett kan finnes i fisk, spesielt laks og ørret. Flaxseeds og linfrø olje inneholder også omega-3, som gjør valnøtter.