Digidexo.com

Hvordan Clean & sterilisere Dental Instruments

Hvordan Clean & sterilisere Dental Instruments


Dentale instrumenter som er lagt ut for bruk i løpet av dagen må rengjøres og steriliseres på slutten av dagen, hvorvidt de faktisk ble brukt. Bare ved å sitte ute i en tannlege kontor, kan de samle bakterier og andre forurensninger som kan spre seg til en pasient hvis de brukes uten grundig rengjøring og behandling. De må være skikkelig rengjort, sterilisert og lagret for å forberede dem for fremtidig bruk.

Bruksanvisning

•  Rengjør tanntekniske instrumenter manuelt eller gjennom mekaniske midler som en termisk vaskemaskin desinfektor eller ultralydbad. Infeksjonskontroll Services sier at tann instrumenter som ikke kan steriliseres skikkelig med mindre de er grundig rengjort på forhånd. Manuell rengjøring bør gjøres i en vask spesielt reservert for dette formålet, og de bør rengjøres med ikke-skummende vaskemiddel og en nylonbørste. De bør være midt i lunkent vann, skrubbet under vannoverflaten og deretter skylles. Hvis de blir renset i et termisk vaskemaskin desinfektor eller ultralydbad, bør prosessen gjøres i henhold til produsentens instruksjoner.

Etterpå rengjøring gjennom enten manuelt eller mekanisk, bør de tanntekniske instrumenter tørkes med en engangsklut.

Package de tørkede elementer inn medisinsk karakter sterilisering wraps eller steriliserings kassetter for å forberede dem for sterilisering. De må være riktig pakket før de lastes inn i varmen sterilisering enhet.

Steril instrumentene ved hjelp av en varme, damp, eller kjemisk prosess. Varme er den vanlige metode anvendt i en tanninnstilling. Bruk sterilisering utstyr som er godkjent av Food and Drug Administration for tann sterilisering arbeid og drive den i henhold til produsentens spesifikke instruksjoner.

Storage de steriliserte instrumenter i sin intakt emballasje. Ifølge Centers for Disease Control, må emballasjen forbli forseglet og uskadet for å beholde steril natur instrumentet. Dersom emballasjen blir våt, tårer, eller er skadet på en eller annen måte, bør apparatet steriliseres på nytt gjennom den samme prosessen.

Hint

  • Noen instrumenter er laget av varmesensitive materialer som kan skades av varmesteriliseringsmetoder. Disse instrumenter kan steriliseres ved bruk av en "kald" -metoden, slik som et flytende steriliseringsmiddel. De bør være nedsenket i væsken for tiden er anbefalt av produsenten. Du bør bare bruke en væske som har blitt godkjent av Food and Drug Administration for dental bruk.