Digidexo.com

Anterior Spinal Artery syndrom

Anterior Spinal Artery syndrom


Fremre spinal arterie syndrom er en tilstand der blodstrømmen gjennom fremre spinal arterie er svekket. Det kan være forårsaket av en rekke årsaker, og påvirker både sensoriske bevissthet og styrke.

Årsaker

Årsakene til fremre rygg arterie syndrom kan omfatte arteriosklerose (oppbygning i arterien som hindrer blodstrømmen), traumer, kirurgi, vaskulitt (betennelse i blodårer), komprimering og infeksjoner.

Symptomer

Symptomene inkluderer generelt et tap av smertefølelse under punktet for redusert blodstrøm, muskulær svakhet i bena og problemer med blærekontroll. Følelse av vibrasjoner er vanligvis beholdes.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis oppnås via utelukker andre årsaker (diagnose ved eksklusjon). Men den "American Journal of neuroradiologi" rapporterer at en magnetisk resonans imaging (MRI) skanning kan gi litt informasjon.

Behandling

Det er ingen standard behandlingsprotokoll for fremre spinal arterie syndrom, selv om enkelte behandlingstilbud kan genereres avhengig av årsaken.

Long-Term

Langsiktige resultater for fremre spinal arterie syndrom er generelt dårlig, med liten eller ingen bedring i de fleste tilfeller.