Digidexo.com

Om silikongummi

Silikongummi ble tilfeldigvis oppdaget i jakten på en bedre isolerende og varmebestandig materiale for mindre motorer og dynamoer. I jakten på dette målet, kjemikere i ansettelse av Corning Glass og General Electric (GE) snublet over silikongummi, eller med andre ord, silisium polymerer med rubberlike egenskaper. Silikongummi som først ble produsert hadde den kjemiske navn polydimethlysiloxane.

The Commercial History of silikongummi

På sitt funn, gjorde silikongummi ikke gi informasjon om sin kommersiell levedyktighet. Videre forskning og tankene søker av kjemikere ved GE og Corning Glass førte til et kommersielt mulige hjelp av masseproduksjon av silikongummi. Med videre studier, de ulike andre muligheter for silikongummi skjedde førte til masseproduksjon i siste halvdel av 1940-tallet. GE og Corning Glass, sammen med et par andre selskaper, var de første i feltet av silikongummi for å høste profitt fra salget sitt.

Silikongummi og dens Produksjon

Silikongummi er en polymer av silisium-inneholdende karbon, hydrogen og oksygen. Det er en gummi med gode isolerende og temperaturresistente egenskaper. Silikongummi er gjort gjennom en prosess kjent som vulkanisering eller herding av naturgummi. Silisium blir injisert inn i de lange hydrokarbonkjeder av naturlig gummi gjennom en to-trinns prosess under sterk varme og trykk, og dermed konvertere den til silikongummi. Videre er det herdede gummi behandlet litt mer frem til den endelige salgbart produkt blir oppnådd.

Egenskaper av silikongummi

Silikongummi beholder alle sine egenskaper selv ved høye temperaturer på 300 grader Celsius, så vel som ved lave temperaturer rundt -55 grader Celsius. Det er på grunn av at silikongummi er å foretrekke fremfor konvensjonell gummi, siden silisium-karbon-bindinger i silikongummi er motstandsdyktig mot temperatursvingninger. Silikongummi utviser bedre rivestyrke, strekkfasthet, forlengelse og komprimering i forhold til naturlig gummi ved høye temperaturer. Imidlertid, ved normal temperatur, har silikongummi lav strekkstyrke, noe som gjør det uegnet for visse høy belastning arbeider.

Typer og varianter av silikongummi

Behandling med reagenser som innfører spesielle egenskaper til silikongummi. På denne måte kan forskjellige typer av kunstige gummier gjøres. Elektrisk ledende metall-detekterbare, varmebestandig og flammehemmende er noen av de varianter av silikongummi. Disse variantene er brukt spesielt for de formål som de ble opprettet. Industrielt, de er klassifisert i tre hovedkategorier: høy temperatur vulkaniseringsagensene, romtemperert vulkaniseringsagensene og flytende silikon gummi.

Anvendelser av silikongummi

Silikongummi har mange nyttige egenskaper som er fullt utnyttet kommersielt. En viktig egenskap er dens treghet til kjemiske og etsende stoffer. Av denne grunn er det brukt til å lage mange medisinske implantater og apparater. Den brukes i framstillingen av personlige elementer som hansker, flammehemmende klær og beskyttelsesklær, og industrielle elementer som isolerende lag, elektronisk isolasjon, flammehemmende fôr og bildekk. Vulkanisert gummi finner den mest utbredte programmet i dekkbransjen, hvor alle dekk er laget av herdet gummi.