Digidexo.com

Foods som trengs for sunt kosthold

Foods som trengs for sunt kosthold


Etter et sunt kosthold betyr å velge smarte matvarer som reduserer risikoen for sykdom, gir en generell følelse av velvære og bekjempe depresjon. Sunn mat begynner med det grunnleggende som frukt, grønnsaker, protein og hele korn. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, etter en sunn mat diett og unngå sukkerholdige og salt mat reduserer risikoen for hjertesykdom.

Fargerik frukt og grønnsaker

Rik røde, lyse gule og mørke greener er noen farger som dukker opp i en rekke vitamin-pakket frukt og grønnsaker som trengs for et sunt kosthold. Søte grønnsaker som løk, gulrøtter og squash kan holde en søt tann unna usunn sukkerholdig snacks. Frukt tilveie fiber og antioksidanter. Kreft-bekjempelse blåbær og appelsiner fulle av vitamin C kan holde opp cellular helse og gi et løft av energi.

Protein Strøm

Protein gir de grunnleggende byggesteinene som sikrer kroppen har energi, vokser riktig og opprettholder riktig cellefunksjon. Mens for mye protein servert i store deler er usunt, små porsjoner av daglig protein som noen få gram av magert kjøtt, bønner, nøtter og soya holder opp immunitet og fordøyer sakte. Proteinrik mat også gi en dieter en fyldigere følelse i forhold til de fleste elementer fra andre matvaregrupper.

Sunn Carboydrates

Gode ​​karbohydrater som hele korn, brun ris og bygg holde magen følelsen fyldigere og hjelpe blodsukkeret holde seg stabilt. Hele korn er uløselig fiber matvarer som ikke er vannløselige, så de må passere gjennom fordøyelsessystemet, holde den sunn og stabil.

Vann

Vann, noe som utgjør 75 prosent av menneskekroppen, er nødvendig for et sunt kosthold fordi den spyler ut giftstoffer og avfall som kan forlate kroppen oppblåst, sliten og mindre forberedt på å bekjempe sykdom.

Sunt fett

Stikker til et sunt kosthold kan være enklere hvis sunt fett er inkludert fordi de gjør maten smaker bedre og de nære kroppen. Planteoljer, avokado og frø kan krydre opp et måltid og gi et sunt alternativ til usunn arterie-tilstopping mettet fett. Flerumettet fett finnes i enkelte fisk som hermetikk lys tunfisk, laks og sei kan bekjempe depresjon, redusere risikoen for hjertesykdom og hindre hukommelsestap. Valnøtter og soyabønner er også en del av et hjerte sunt kosthold.