Digidexo.com

Om rektal blødning og alvorlig ødem

Personer som opplever rektal blødning og alvorlig ødem eller hevelse behov for å oppsøke lege umiddelbart. Selv om denne delen av vår anatomi er ikke den enkleste å diskutere, må den potensielle livstruende natur rektal blødning og alvorlig ødem oppveier noen følelse av forlegenhet. Disse symptomene er en indikasjon på at noe er galt.

Effekter

Den endetarmen, som er i den nedre del av tykktarmen, transporterer avfallet til anus. Moderat til alvorlig rektal blødning kan føre til et betydelig tap av blod, noe som resulterer i svakhet, svimmelhet, besvimelse og til og med sjokk.

Funksjoner

En rekke sykdommer og tilstander kan forårsake rektal blødning og alvorlig ødem. De vanligste årsakene er defekter som anal sprekker og hemoroider, kreft og polypper i endetarmen og tykktarmen, unormale blodkar og visse infeksjoner, bivirkninger av medisiner, en tilstand som kalles divertikulitt og inflammatoriske tarmsykdommer som Crohns sykdom, ulcerøs kolitt og ulcerativ proktitt.

Betraktninger

Finne plasseringen og årsaken til rektal blødning og alvorlig ødem er avgjørende å velge riktig behandling. De diagnostiske skritt vanligvis inkluderer innsamling av pasientens historie, måle vitale tegn som blodtrykk, undersøke pasientens mage og gjennomfører en anal og rektal digital eksamen.

Ytterligere diagnostiske tester som kan være nødvendig. Koloskopi er den mest brukte metoden for å vurdere rektal blødning og alvorlig ødem. Denne prosedyren innebærer å bruke en colonoscope - et fleksibelt rør utstyrt med en miniatyr kamera - for å synlig inspisere anus, endetarm og tykktarm.

Forebygging / løsning

Uavhengig av årsaken til rektal blødning og alvorlig ødem, bør innledende behandling fokuserer på å ta opp en pasients blodtapet.

Når pasienten er stabilisert, og kilden til rektal blødning og alvorlig ødem er identifisert, kan variere fra behandlinger gir lindring av symptomer, og bruken av antibiotika til blodtransfusjoner eller kirurgi. En generell kirurg, gastroenterolog eller kolorektal kirurg kan bli involvert i utformingen av den aktuelle behandlingsplan.

Betydning

De fleste mennesker som opplever rektal blødning og alvorlig ødem er eldre personer som er utsatt for andre medisinske problemer. Derfor har de en tendens til å lide høyere forekomst av sykdom og død.

Døde av rektal blødning og alvorlig ødem har falt markert de siste årene på grunn av mer effektive sykehus akuttmottakene, fremskritt i prosedyrer og utviklende kirurgisk ledelse.