Digidexo.com

CoQ10 som en behandling for høyt blodtrykk

Koenzym Q10 (CoQ10) er et naturlig supplement som kan senke høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk kan føre til en rekke hjerteproblemer og andre alvorlige forhold. Forskning viser CoQ10 kan være nyttig for denne tilstanden, men videre studier er nødvendig.

Forskning

The University of Maryland Medical Center bemerker flere studier har vist en CoQ10 fordel for å senke høyt blodtrykk. Sin hjemmeside nevner imidlertid at studiene involverte bare et lite antall mennesker, og forskning som involverer større tall er nødvendig å nøyaktig vurdere virkningene.

Kombinere med blodtrykks Medisinering

Dette tillegget kan øke effekten av vanlige behandlinger for blodtrykket, inkludert Cardizem, Lopressor, Toprol, Vasotec, Nitrostat og Nitrobid. Ifølge University of Maryland, deltakere i en bestemt rettssak var i stand til å senke sine doser av reseptbelagte medisiner mens du bruker CoQ10. Snakk med legen din før du prøver dette.

Hvordan bruke det

Foreslåtte doser for de 19 og over er 30-200 mg daglig; rådføre seg med en lege for riktig dosering. Ta med mat som inneholder fett å optimalisere absorpsjon. Supplering om natten kan forbedre absorpsjon.

Forholdsregler

CoQ10 har ingen kjente alvorlige bivirkninger. En mulighet er magesyke. Det er ikke klarlagt om det er trygt å bruke når du er gravid eller ammer.

Matvarer med CoQ10

Følgende matvarer har små mengder av Q10: sesamfrø, kål, spinat, løk, gulrøtter, makrell, sardiner, hasselnøtter, pistasjenøtter, soya bønner, ris kli, vegetabilske oljer og kjøtt. Spise disse matvarene kan bidra til å møte dine daglige behov, men terapeutiske mengder krever tilskudd.