Digidexo.com

Hvordan overvåke Kolesterol Readings at Home

Hvordan overvåke Kolesterol Readings at Home


Overvåking kolesterolnivået er en nødvendighet for å administrere din totale helse. Noen kolesterol i kroppen er nødvendig for at den skal være sunn og fungere skikkelig. Kolesterol finnes i blodet ditt, så vel som i de fleste av dine celler. Det spiller en rolle i å produsere cellemembraner og noen hormoner, så vel som å støtte mange andre kroppsfunksjoner. Å ha høye kolesterolverdier kan føre til hjertesykdom og slag. Du kan ha høye nivåer av kolesterol og stå i fare for helseproblemer uten å ha noen tegn eller symptomer, og det er derfor teste dine nivåer er viktig. Selv om det er best å ha kolesterolnivået sjekkes av en lege finnes det måter å overvåke det hjemme også

Bruksanvisning

•  Kjøp den rette maskinen
Når du kjøper en maskin til hjemmebruk gjør at det ikke bare teste totalkolesterol. Du bør være i stand til å få en maskin som gir deg separate målinger for LDL-tallet (low density lipoproteiner), HDL-tallet (high density lipoproteiner) og triglyserider. Pass på at du kjøper en maskin som er godkjent for hjemmebruk av Food and Drug Administration.

Utfør testen
Du må stikke fingeren med en Lansettfisker (tilsvarende testing for diabetes). Deretter legger du et par dråper blod på strimmelen. Strimmelen blir deretter satt inn i maskinen. Resultatene er vanligvis ferdig i løpet av minutter og lett å lese. Noen maskiner kan lagre målinger slik at du kan spore dine nivåer over tid.

Ta maskinen til legekontoret
Ifølge Harvard Medical School Guide Family Health er det hjem kolesterol testing maskiner som er godkjent for bruk av Food and Drug Administration som å være så nøyaktig som en laboratorietest, men bare hvis testen er gjort riktig. De advarer også at anvisningene kan noen ganger være forvirrende å følge. For best resultat ta skjermen til et leger kontor slik at han eller hun kan se du bruker maskinen.

Tolke kolesterolnivået
Kolesterolnivåene måles i milligram (mg) av kolesterol per desiliter (dl) av blod. Ifølge American Heart Association hvis totalkolesterol er mindre enn 200 mg / dl du blir betraktet som lav risiko for hjertesykdom. Borderline høy er en lesning mellom 200-239 mg / dl. En lesning av 240 mg / dl og over indikerer høyt kolesterolnivå og setter deg på doble risikoen for hjertesykdom da de med sunne kolesterolet.

Forstå Individuelle resultater
Hvis HDL nivå er mindre enn 40 mg / dl for en mann, og mindre enn 50 mg / dl for en kvinne så du har et lavt nivå av HDL eller gode kolesterolet. Dette øker risikoen for hjertesykdom. En HDL lesning av 60 mg / dl eller over, betyr at du har en viss beskyttelse mot hjertesykdom. For LDL (det dårlige kolesterolet) du anses å ha et sunt nivå hvis avlesningen er 100 mg / dl eller mindre. For triglyserider et nivå på mindre enn 150 mg / dl er ønskelig.

Hint

  • Les og følg produsentens anvisninger nøye for å sikre den mest nøyaktige resultatet.
  • Det er ikke anbefalt å teste kolesterolet bare hjemme. Hjem testing bør brukes som et supplement til testing i et laboratorium.