Digidexo.com

Soya & bivirkninger på huden

Soya & bivirkninger på huden


Soya er ofte forbrukes av folk som er laktoseintolerante eller ønsker å øke protein gjennom ulike kilder. Soya er ofte til stede i små mengder i ulike matvarer, og vil ikke gi bivirkninger. Overdrevent inntak av soya kan forårsake bivirkninger, så lese etiketter på prepackaged matvarer anbefales.

Soya Beans

Soyabønner er en del av legume familien, som er kikerter, linser og bønner. Soya matvarer er ofte funnet i tradisjonelle asiatiske matvarer som tofu, tempeh og miso. Soya gir en kilde til høykvalitets protein og har vært inkludert i dietten til asiatiske land i århundrer. Mange tar soya kosttilskudd som en del av en daglig diett, men også konsumere soya i ulike matvarer som belgfrukter, gjær, egg, soyabønner, hvetekim og peanøtter. Folk med svakt immunforsvar er mer sannsynlig å oppleve soyamelk bivirkninger.

Soya er virkninger på huden

Hvis soya er inntatt i store mengder, kan hudproblemer som utslett og elveblest oppstår. Av og til opplever hud kløe. Ubehagelig kroppslukt kan være en effekt av soya. Soya bivirkninger kan også inkludere hevelse i halsen eller hevelse i ansiktet, overdreven svetting, anafylaktisk sjokk og noen ganger, i svært sjeldne tilfeller, døden, hvis en allergisk reaksjon er fremkalt.

Soya hud fordeler

Soya kan være fordelaktig for huden, hvis det ikke er et allergen til personen som inntar den. Moderate mengder av tofu eller et glass soyamelk kan bidra til en ytre hud fordeler. Soya har antioksidant og anti-inflammatoriske virkninger på huden. Isoflavoner i soya kan stimulere kollagenproduksjonen i kroppen. Dette øker hudens underliggende struktur, som bidrar til å øke tykkelsen og elastisitet. Isoflavoner kan også hemme matrix metallosubstituert proteinaser, som er enzymer som bryter ned nettverket som støtter huden infrastruktur. Soya kan også myke opp huden. En fordel for soya aktuelle behandlinger er at de ikke inkluderer noen hormonelle ingredienser.