Digidexo.com

Patellar Femoral syndrom

Patellofemoral smertesyndrom er smerter bak kneskålene (patella). Det skyldes skade på brusk som pute kneskålen. Det oppstår i unge fra hard trening og i den gamle fra leddgikt. Dersom årsaken ikke er leddgikt, det er reversibel. Løsningen er å hvile, for å løse muskel ubalanse, for å støtte svake buer og for å unngå eksponering for kulde.

Terminologi

Patellofemoral smertesyndrom oftere går under navnet chondromalacia patella. Den "femur" i navnet refererer til lårbeinet. Shinbone, eller "tibia", er hoved lavere bein at patellarsenen kobler til front lårmusklene, eller quadriceps. Den vastus medialis er den indre quadriceps muskel ansvarlig for en subtil bue kneskål spor (hvis sunn) under muskelkontraksjon.

Koblingen mellom Pain Under kneskålen og brusk skader

Patellofemoral smertesyndrom refererer til smerter under kneskålen (patella) fra irritasjon av patellarsenen. Kneskål reiser over brusk som jevner sin vei. Irritasjon til baksiden av kneskålen resultater når brusken er grov fra skade. Brusken kan bli skadet av overforbruk og leddgikt, men den viktigste grunnen er mal-sporing av patella.

Differential Diagnosis

Patellofemoral smerten føles lik to andre typer knesmerter: tårer i brusk som pute tibia mot femur (menisk) og patellar senebetennelse. Kirurgi side, er behandling av patellar senebetennelse og patellofemoral smerte det samme. Derfor, er en differensialdiagnose mellom de to ikke nødvendig før kirurgi er vurdert.

Mal-sporing

I ikke-leddgikt tilfeller, mal-sporing av patella er den viktigste kilden til chondromalacia patella, presser brusken ut av sin naturlige posisjon. For å maksimere styrken, sener og brusk har en lav tetthet av blodårer. Ulempen er at de er ikke bare treg til å helbrede, men også kaldere enn resten av benet. Dette gjør dem mer sprø enn muskel trekke og skyve dem. Kilder til mal-sporing inkluderer muskel ubalanse, stramme muskler og foten pronasjon.

Korreksjoner

Hovedstrategien med behandlingen er å eliminere mal-sporing av patella. Ett av følgende kan være nødvendig: orthotic innleggssåler, som om å rette en bærende kolonne; strekke hamstrings og utenfor quadriceps; styrke hoftemusklene med leg heiser; og styrke de indre quadriceps (vastus medialis) med langsomme, middels tunge leg extensions. Korrigeringen for kulde eksponering er å dekke opp kneet med fleece eller neopren om nødvendig.