Digidexo.com

Kan vi forebygge sykdom og sykdom ved å ta vitaminer?

Selv om vitaminer ikke kan sette en stopper for all lidelse, de er svært gunstig for helsen. Det er mye uenighet blant medisinske fagfolk på effektivitetsnivå av vitaminer og mineraler. Imidlertid er det kjent at vitaminer gjør til en viss grad forbedre fysisk helse og forhindre visse betingelser. De bør aldri bli avhang som eneste kilde til næring eller medisiner, men det er sant at vitaminer kan bistå i å forebygge sykdom og sykdom.

Kreft

Ifølge Prevention magazine "Healing med vitaminer: Den mest effektive vitamin og mineral behandlinger for Everyday helseproblemer og alvorlig sykdom," halvparten av krefttilfeller kan forebygges med inkorporering av visse vitaminer. Vitamin C, E selen, beta-karoten og folsyre arbeid for å beskytte kroppen mot kreft. Vitamin C beskytter celler, og opprettholder et sunt immunsystem. Vitamin E og selen gi ytterligere beskyttelse av celler, med selen som beskytter det indre av celler og vitamin E beskytter utsiden. Beta-karoten hjelpemidler i å bremse utviklingen av forstadier celler og kan til og med reversere celleskader. Folsyre, eller vitamin B9 og beskytter cellene mot kreft.

Depresjon

Depresjon kan være forbundet med vitaminmangel, og tilskudd kan være nyttig. B-vitaminer holde følelser sunn og ha en positiv effekt på depresjon. Alvorlig mangel på C-vitamin kan også bidra til depresjon. Vitamin C øker immunforsvaret, som ofte er svak i en deprimert person.

Aldring

Frie radikaler er skadelige molekyler i miljøet som stjeler elektroner fra kroppen og forårsaker den til alder. Disse frie radikaler finnes overalt i miljøet, blant annet i sollys og forurensning. De er umulig å unngå helt.

Osteoporose

Osteoporose er nedbryting og svekkelse av bein som kan føre til brudd. For å bygge og opprettholde bentettheten, kalsium er et must. I tillegg til å gi kalsium, er vitamin D nødvendig for kalsium-absorpsjon. Magnesium er nødvendig for vitamin D til å bli aktive i systemet for å hjelpe absorpsjon av kalsium. Disse vitaminer og mineraler jobber sammen for bein helse og forebygging av osteoporose.

Håravfall

Den gjennomsnittlige person mister ca 100 hår per dag. Hvis håret tapet overstiger dette antallet, særlig hos kvinner, kan vitamin tilskudd hjelpe. Kroppen vil ikke vokse nytt hår uten jern. Jern er viktig for sunn hårvekst, men det må være sammenkoblet med vitamin C for maksimal absorpsjon. Biotin, folat og sink er andre næringsstoffer som må være tilstede i systemet for å holde håret vokser regelmessig.