Digidexo.com

Tegn og symptomer på Cerebral Parese i Spedbarn

Cerebral parese oppstår når visse områder av hjernen er skadet eller utvikle unormalt. Disse områdene er ofte de som er ansvarlig for bevegelse og holdning, noe som resulterer i at barnet har problemer med å koordinere kroppsbevegelser. Årsakene kan være hodeskade, vannkopper, røde hunder, bakteriell meningitt, cytomegalovirus (ligner på influensa), viral encefalitt, slag eller mangel på oksygen til hjernen. Andre årsaker kan være hvis mor har toksoplasmose eller syfilis. Ifølge UCSF Children Hospital, bare 10 prosent til 20 prosent av tilfellene oppstår etter at barnet er født. The Mayo Clinic sier at det skjer i 2 til 4 av 1000 fødsler i USA og Europa. Selv om det vanligvis ikke er diagnostisert før etter en alder av 1, symptomer er til stede i nyfødte barn. Disse symptomene er videre klassifisert i fire hovedtyper av cerebral parese.

Vanlige tegn på Cerebral Parese

Spedbarn med cerebral parese kan ha hypotoni, som er når musklene har redusert tone og synes floppy. Andre er mer rigid i sin muskeltonus. Babyen kan oppleve utviklingsmessige forsinkelser i gang, gjennomgang, sitte opp, rulle over eller smilende. Den ene siden av kroppen kan synes å være begunstiget over en annen, nesten demonstrere en unormalt tidlig hånd preferanse. Spedbarn lære å gå eller krype kan dra det ene beinet. Spedbarn har også en tendens til å beholde Moro refleks forbi normal alder av seks måneder. Moro refleks er når et barn blir tippet på ryggen, slik at bena er over hodet. Han vil slenge armene åpne, som om å forberede seg for en omfavnelse. Noen ganger har de også mental retardasjon.

Spastisk Cerebral Parese

Spastisk cerebral lammelse er den mest vanlige form, som finnes i 70 prosent til 80 prosent av alle tilfeller, i henhold til UCSF. Muskler har en tendens til å bli stiv og er ofte permanent sammentrukket. Tegn kan være ben leverte inn på knærne, som fører til problemer med å lære å krype og gå. Ukontrollert risting eller skjelvinger kan forekomme på en side av kroppen. Ved diplegi påvirker det enten begge armer eller begge ben. Ved hemiplegi er lemmer på en side av kroppen påvirkes, vanligvis mer i armen enn i benet. I kvadriplegi, er alle fire lemmer påvirket, med flere problemer i munnen. Den sjeldne monoplegia påvirker bare ett lem. Den sjeldne triplegia påvirker bare tre lemmer.

Athetoid Cerebral Parese

Athetoid cerebral parese er også kjent som dyskinetic cerebral parese. Dette er funnet i omtrent 10 prosent til 20 prosent av tilfellene, i henhold til UCSF. En ukontrollert, sakte vred seg bevegelser oppstår i musklene i hender, armer, føtter, ben og ansikt. Ansikts problemer kan omfatte unormal siklende eller frowning og muligens problemer med å mate. Barnet kan ha problemer når man lærer å lage talelyder. Han kan også oppleve hørselstap.

Ataxic Cerebral Parese

Ataxic cerebral parese påvirker bare ca 5 prosent til 10 prosent av tilfellene, ifølge UCSF. Det påvirker koordinasjon, dybdesyn og balanse. Spedbarn vil ha problemer med å plukke opp og holde på leker og mat. De har problemer med å opprettholde balansen når lære å gå.

Blandet Form Cerebral Parese

Blandet form cerebral parese oppstår når egenskapene til minst to av de former eksisterer. Noen ganger er det kjennetegn ved alle tre.