Digidexo.com

Hvordan du spiser sunt for energi

Hvordan du spiser sunt for energi


Hvis du finner deg selv nå for koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus hele dagen, kan det hende du trenger å endre kostholdet. Endre kosthold kan øke stoffskiftet og øke energinivået. Mat som øker energi gjøre det i minst en av tre måter: ved å levere sentralstimulerende stoffer som koffein; ved å øke metabolismen; og ved å gi nok kalorier. Inkludert energi øker matvarer i kostholdet ditt og spise disse matvarene riktig vil drivstoff kroppen din og redusere behovet for sukkerholdige, til kalori fylt drinker holde seg våken.

Hvordan du spiser sunt for energi

•  Ta med karbohydrater i kostholdet ditt for å drivstoff kroppen din. Spis mat laget av hele korn som hele hvete brød og brun ris. Unngå sukkerholdige kilder til karbohydrater som bare gir en midlertidig energi boost etterfulgt av en kraftig nedgang.

innlemme magert kjøtt i kostholdet ditt som svinekjøtt, oksekjøtt, skinn kylling og kalkun. Magert kjøtt gir næringsstoffer som kan hjelpe deg å føle deg mer våken. Spis mat rik på fiber som bønner og hele frukter og grønnsaker. Fiber bremser fordøyelsen og gir en jevn tilførsel av energi.

Spis nøtter som gir magnesium som cashewnøtter, mandler og hasselnøtter. Spis matvarer inneholder næringsstoffer jern. Spiser rødt kjøtt, grønne grønnsaker, fullkornsbrød, belgfrukter og nøtter for å øke jerninntak.

Spis noen få ruter av mørk sjokolade når du er i behov av en energi boost. Mørk sjokolade inneholder koffein og stimulerende teobromin.

Spis frokost hver morgen. Inkluder mat med høyt fiber og sunt fett samt karbohydrater og en kilde til protein. Spise hyppige måltider for å stabilisere blodsukkeret og energinivået. Spis små måltider og snacks hver tredje til fjerde time. Spis snacks som peanøttsmør og fullkorn kjeks som øker blodsukkeret og energi.

Drikk masse vann og usøtet drikker for å bekjempe lavt energinivå. Drikk minst seks til åtte glass væske per dag. Fersk frukt og grønnsaker også hjelpe hydrat kroppen. Hydrat rutinemessig i løpet av dagen. Ikke vent til du er tørst å hydrat.