Digidexo.com

lykkehormon i hjernen

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva er en migrene

Hundrevis av millioner av mennesker verden over lider av migrene (se Ressurser), som er uutholdelig hodepine på den ene siden av hodet. Foruten å føle kvalm, de fleste migrene lider er følsomme for lys, høye lyder og sterke lukter. I ekstreme tilfeller kan folk som lider av migrene selv midlertidig mister sin visjon. Selv om de er ansett som hodepine, de skiller seg fra andre hodepine i at de er en nevrologisk lidelse. Det er flere teorier om hva som skjer i hjernen under en migrene. Medisinske forskere pleide å tenke det var på grunn av blodårene i hjernen begrensende som forårsaket smertene. Men nå er det sett mer som en forstyrrelse i hjernens funksjon i stedet for bare en lidelse i cerebrale blodkar.

Vaskulær Theory

Den vaskulære teorien er basert på blodårene i hjernen sammentrekkende. Når blodårene trekker seg sammen, blir strømmen av oksygen reduseres, produsere auraen oppleves av noen migrene ofre. Som de trange blodkar utvides, prøver å få mer oksygen, er smerte resultater som kjemikalier kjent som prostaglandiner (som øker smerte) utgitt. Men noen forskere tviler på om dråpene i cerebral blodstrøm under aurafasen er nok til å forårsake andre aura symptomer som synsproblemer knyttet til migrene. Hva mer, ikke denne teorien ikke hensyn til ømhet og hodet hevelse tilhørende migrene.

Seretonin Theory

En nyere teori foreslår at migrene er forårsaket av en kjemisk forandring hjernen på grunn av kroppens uregelmessig bruk av serotonin, som bidrar til å administrere blodkar sammentrekkende og strekke. Når serotonin blir misbrukt, kan en bankende følelse føre. Misbruk av serotonin resulterer også i andre migrenesymptomer. Foruten serotonin, endret nivåer av andre nevrotransmittere som stresshormoner og dopamin er også knyttet til migrene smerte.

Cortical spreading depression Theory

Det kortikale spreading depression teori er basert på ideen om at en midlertidig bølge av depolarisering sprer seg over hjernens overflate. De bølge beveger seg fra occipital området, som er baksiden av hjernebarken, og fortsetter mot fronten med en hastighet på omtrent 3 til 5 mm (0,12 til 0,2 inches) per minutt. Den elektriske erfaring kan gjøres i dyr ved hjelp av skadelige stimuli og er kjent i litteraturen som "spreading depression av Leao."

Trigeminusnerven Theory

Trigeminusnerven teorien mener betennelse i hjernens blodårer er et resultat av hjernens trigeminusnerven slippe et bestemt stoff, sto for smerter på den ene siden av hodet. Den trigeminus går fra skallen sentrum og over øynene og deretter til pannen. Selv om smertesensorer i nerve er utløst, er det usikker på hvordan det skjer. Stimulert fibre slipper et stoff som kalles nevropeptider som gjør at blodkar dilatasjon, forårsaker smerte for hvert hjerteslag.

Integrated Theory

Den integrerte hypotesen prøver å kombinere ulike teorier som det klargjør flere forklaringer knyttet til migrene smerte. Denne teorien hevder at triggere inkludert blending, støy, stress og andre faktorer kan sette av visse særlig hjernestammen sentre som locus cereleus, som fører til endringer i nivåer i adrenalin. Rygg raphe kjerne er et annet senter som påvirker serotonin hjernen nivåer.

Endringer i hjernen på grunn av Migrene

Migrene er en type av forstyrrelse i hjernen, som endringer i hjernen er både årsak, og resultatet av migrene. Noen forskere med vise migrene som et symptom på en potensiell hjernesykdom.

Oksygenmangel

Når en migrene treff, hjernens kjemiske balanse endringer og krever mer oksygen for å korrigere det. Skjønt arteriene åpne for mer blod, blir deler av hjernen fortsatt uunngåelig ute av oksygen.

Hjerneceller

Når fratatt oksygen, hjernecellene er ikke lenger i stand til å fungere, forårsaker en nedbryting av cellenes signal evner - det samme som skjer når en person lider av en liten slag.

Tykk Somatosensoriske Cortex

Migrenepasienter har tykkere somatosensoriske cortexes enn andre. Denne del av hjernen som er involvert i sensorisk informasjon, og det kan enten føre til migrene eller være en endring som forekommer for å kompensere for disse.

Cerebellum

En studie av Mark Kruit ved Leiden-universitetet i Nederland og Lenore Launer, Ph.D., ved US National Institute on Aging, avslører at lider av migrene ledsaget av auraer, som er sensoriske sensitiviteter, er 14 ganger mer sannsynlig å ha døde hjerneceller i lillehjernen - hjernen området ansvarlig for motorisk kontroll - enn andre.

Små hjerneskader

Ifølge Kruit og Launer, gehørmigrenepasienter har en tendens til å ha flere små hjerneskader enn andre.

Virkningene av kreft i hjernen

Mer enn 17.000 personer i USA er diagnostisert med hjernesvulst hvert år, ifølge en rapport fra University of Maryland Medical Center 2009. Mens noen av disse er diagnostisert som godartet, er en rekke funnet å være kreft. Brain kreft er en alvorlig sykdom, og berørte enkeltpersoner oppleve en rekke fysiske og emosjonelle effekter. Disse effektene kan være mild til invalidiserende, avhengig av hvor langt kreften har kommet.

Pain

Smerte er noe de fleste personer med kreft i hjernen vil oppleve. Alvorlighetsgraden av smerte, vil avhenge av hvor kreft i hjernen er spesifikt, og dens progresjon. Om smerte er akutt eller kronisk, vil leger arbeide med sine pasienter til å ta smerten og hjelpe dem med å administrere den. Mild til alvorlig hodepine er en type smerte som hjernekreftpasienter kan oppleve. Fordi kreft i hjernen påvirker nervesystemet, kan enkeltpersoner oppleve andre typer smerte også.

Sykdom

Personer som arbeider med kreft i hjernen kan oppleve ulike typer sykdommer. Kvalme og oppkast er ganske vanlige bivirkninger av kreft i hjernen, som er døsighet. Ifølge Yale hjernesvulst Center, en av de mest vanlige effekter av kreft i hjernen er anfall. Disse anfallene kan påvirke hele kroppen eller ulike deler av kroppen, for eksempel rykninger i bena eller armene. Du kan styre noen anfall gjennom medisinering.

Nevrologiske effekter

Fordi kreft påvirker hjernen din, kan du oppleve en rekke nevrologiske effekter. Hukommelsestap og forvirring er blant disse, samt vanskeligheter med koordinering, tale og øyebevegelser. Brain kreftpasienter også kan oppleve endringer i tale, hørsel, personlighet eller minne.

Depresjon

Personer med kreft i hjernen kan oppleve depresjon, som er et vanlig symptom. Enten det er forårsaket av kronisk smerte eller bare et resultat av situasjonen, kan depresjon være svært vanskelig å håndtere. Legen din kan forskrive medisiner for å hjelpe deg å håndtere din depresjon, avhengig av alvorlighetsgrad. Mange kreftpasienter avtale med klinisk depresjon, som kan påvirke deres sjanser til å overleve, ifølge legene ved University of Michigan Health System, Ann Arbor, Michigan.

Support Systems for hjernen kreftpasienter

Den beste støttegruppen en pasient kan ha inkluderer hennes familie og venner. Men tilbringe tid med andre som har opplevd eller som opplever tilstanden kan hjelpe også. The National Brain Tumor Society gir mye informasjon og hjelper pasienter få kontakt med andre på en støttende måte gjennom sitt nettsted på www.BrainTumor.com. Det er mange online støtte grupper og enkeltpersoner kan finne lokale støttegrupper i tillegg (se Ressurser). Lener seg på en sunn støttegruppe kan hjelpe deg å finne svar, tips, forslag og styrke til å fortsette å kjempe.

Tegn og symptomer på Fluid på hjernen

Tegn og symptomer på Fluid på hjernen


Hydrocefalus, også referert til som "fluid" eller "vann på hjernen", er en tilstand hvor for mye cerebrospinalvæske har bygget seg opp i skallen. Økningen av spinalvæske tar opp plass i skallen og setter press på hjernen som forårsaker symptomer som manifesterer på forskjellige måter avhengig av offerets alder. Vanligvis omgir spinalvæske og pute i hjernen og ryggmargen levere næringsstoffer og kompenserer for trykkendringer på grunn av volumet blod i hjernen.

Årsaker

Hydrocefalus oppstår når en tilstand hindrer den normale strømning eller blokkerer opptaket av fluidet. Hydrocephalus kan påvirke nyfødte. Hos nyfødte er det også kalles medfødt hydrocephalus, noe som skyldes for tidlig fødsel, unormal fosterutvikling eller en arvelig genetisk egenskap. Ervervet hydrocephalus kan oppstå som følge av sykdom, som hjernehinnebetennelse eller skade.

Typer av denne tilstanden som normalt påvirke voksne er hydrocephalus ex-vakuum og normalt trykk hydrocephalus. Hydrocephalus ex-vakuum skjer etter et slag eller skade skader hjernen. Normalt trykk hydrocephalus kan ikke ha en årsak, men kan skyldes hodeskader, infeksjon, svulster, subaraknoidalblødning eller komplikasjoner av kirurgi.

Baby Symptomer

Symptomer på hydrocephalus hos spedbarn er annerledes enn ungdommer eller voksne fordi de leddene som forbinder bein i skallen ikke har lukket som gir mer fleksibilitet i skallen. Tegn på hydrocephalus i et spedbarn inkluderer en rask økning i hodet størrelse, oppkast, søvnighet, irritabilitet, kramper og "lveld" skilt der øynene ser ut til å se nedover med den hvite delen av øyet mer synlige enn de fargede eller mørke deler av øyet.

Ungdom eller voksen Symptomer

Symptomer på hydrocephalus hos voksne og barn kan presentere som kvalme, oppkast innledes med en hodepine, dobbel eller tåkesyn, "lveld" skilt, ustø balanse, problemer med koordinasjon, problemer med å gå, urininkontinens, tretthet, sløvhet, endringer i personlighet eller evne til å tenke, fornuft og huske.

Normal hydrocephalus Symptomer

Symptomer på normalt trykk hydrocefalus kan etterligne andre forhold, slik som Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom og Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Tegn og symptomer på denne type hydrocephalus kan inkludere progressiv mental svikt og demens, problemer med å gå og dysfunksjon av blærekontroll. Personer med normalt trykk hydrocephalus kan klage over langsomme bevegelser.

Diagnose og behandling

Legen vil diagnostisere hydrocephalus basert på en nevrologisk eksamen som tester hjernen, ryggmargen og nervefunksjon. Legen din kan også bestille imaging tester for å se etter uregelmessigheter i strukturen i hjernen din. Ikke alle testene vil bli indikert for hver person.

Behandlingen omfatter innsetting av en shunt-system eller en tredje ventriculostomy. En shunt, som generelt er den første behandling, er et fleksibelt rør som omdirigerer cerebrospinalvæsken til en annen del av kroppen for absorpsjon. En tredje ventriculostomy er en alternativ prosedyre indisert for personer over seks måneders alder, de som har forsøkt behandling med en shunt og folk med en viss type hydrocephalus som en hindring blokkerer flyten av spinalvæske.

Om Kjemisk ubalanse i hjernen

Kjemisk ubalanse i hjernen antas å forårsake emosjonelle nød. Det kan føre til angst, depresjon og ADHD (attention deficit disorder). Den nøyaktige link har ikke blitt funnet, men mange kliniske studier og medisinske observasjoner identifisert kjemiske uoverensstemmelser som rapporterer symptomer relatert til disse lidelsene. Det er ofte vanskelig å diagnostisere, behandle og identifisere årsakene for kjemiske ubalanser i hjernen.

Disorders

Noen av de lidelser som er tenkt å være forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen er --- ADHD, bipolar lidelse, panikk, angst, fobier, posttraumatisk-stress lidelse, tvangslidelser, schizofreni, lærevansker og demens.

Årsaker

Kjemiske ubalanser er antatt å være forårsaket av en redusert tilgjengelighet av serotonin, dopamin og noradrenalin. GABA og acetylcholin, som er nevrotransmittere i hjernen, kan også forårsake kjemiske ubalanser. Dessverre er det ingen avgjørende svar på hva som forårsaker kjemiske ubalanser i hjernen. Mange studier har vært gjort --- men resultatene er sjelden konsekvent.

Behavior

Hormoner, neurotransmittere, og aminosyrer er produsert, frigjøres og absorberes som et resultat av hva som skjer i hjernen. Fly eller kjempe syndrom fører til en kjemisk utgivelse som vil gi oss ekstra energi til å enten bo og slåss eller løpe vekk. Nevrotransmittere er kjemikalier ut i hjernen når dette skjer.

Diagnose

Det er ofte vanskelig å diagnostisere kjemisk ubalanse i hjernen. Tester kan kjøre for å identifisere noen lidelser, men vanligvis et kurs av spørsmål som er identifikatorer brukes til å finne fellestrekk i symptomene på mange pasienter.

Ledelsen

Reseptbelagte medisiner er ofte brukt til å behandle kjemiske ubalanser som er knyttet til emosjonelle lidelser. Noen kjemiske ubalanser i hjernen kan styres ved å identifisere tankemønstre og hva som utløser dem. Påfør positive tankemønstre og atferd. Når du forstår at noen av disse lidelsene kan kontrolleres ved hjelp av pusteøvelser og endre dine oppfatninger av hva som kan skje, vil du være i stand til å ta kontroll over noen av resultatene. For eksempel, hvis du lider av angst, og du vet at du kommer til å være i en stressende situasjon, ta litt tid før du går inn i det å gjøre noen dype pust og andre avspenningsteknikker.

Vann på hjernen Symptomer

Vann på hjernen, også kalt hydrocefalus, er en oppbygging av fluider i hjernen. Buildup oppstår ofte når den normale flyten av hjernevæsker blokkert. Dette skaper press i hodet som kan skade den skjøre hjernen vev og i noen tilfeller føre til døden.

Fakta

Vann på hjernen symptomer varierer avhengig av alderen på den berørte person, og alvorlighetsgraden av tilstanden.

Spedbarn

Tegn på vann på hjernen hos spedbarn kan inkludere brekninger, døsighet, kramper, irritabilitet og forsinket utvikling. Hodet øker ofte i størrelse og øyne kan synes å fokusere nedover.

Eldre barn og voksne

Eldre barn og voksne kan oppleve kvalme, hodepine, oppkast, tretthet, hukommelsestap, koordineringsproblemer og tåkesyn.

Komplikasjoner

Hjerneskade og fysiske funksjonshemninger er sannsynlig å skje hvis tilstanden er allerede avansert ved fødselen.

Behandling

Vann på hjernen behandles vanligvis ved kirurgisk å sette inn en drenerende system, kalt en shunt, inn i hjernen. Den shunt dirigerer fluid fra hjernen til et sted hvor det er bedre absorbert som magen eller hjerte.

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?


Dopamin og noradrenalin er både eksitatoriske nevrotransmittere som er viktige i din årvåkenhet, motivasjon, hukommelse og konsentrasjon. Dopamin har flere funksjoner i hjernen og har en innvirkning på din atferd, kognisjon, motivasjon, viljestyrte bevegelser, humør, søvn, læring og oppmerksomhet. Når hjernen din produserer nok dopamin, føler deg glede, lykke, og noen ganger eufori. Det finnes noen måter å øke dopamin nivåer i hjernen; den metoden som er best avhenger av hva som fungerer for deg og hvordan kroppen din reagerer på teknikkene.

Trening

Ifølge en studie, "Exercise Reduserer oksidativt stress og betennelser og gjenoppretter Nedsatt Dopamin D1 Receptor Funksjon i gamle rotter," publisert i American Journal of Physiology: Nedsatt Physiology i 2007, kan trening bidra til å øke dopamin nivåer. Studien, utført av leger fra hjerte og nyre Institute ved University of Houston funnet ut at trening kan ikke bare øke dopamin nivåer, men kan også gjenopprette dopamin reseptor funksjoner hos eldre rotter.

Aerboic øvelse er det mest vanlig øvelse som kan utføres for å øke dopaminnivåer. Aerob trening kan også bidra til å forhindre tilfeller av depresjon - som er noen ganger forårsaket av en kjemisk ubalanse og lave dopamin nivåer - ved å øke dopamin nivåer.

Mat

Det er visse matvarer som også kan naturligvis øke dopamin. Rødbeter inneholder aminosyren betain, som er et antidepressivt middel. Ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition i 2007, fungerer betain som en stimulerende i produksjonen av S-adenosylmethionine eller SAM-e. Den sam-e er knyttet til produksjon av hormoner slik som serotonin og dopamin. En studie med tittelen "Essential Amino Acids påvirke Interstitiell Dopamin metabolitter i Anterior Piriform Cortex av Rats" publisert i Journal of Nutrition i 1999, viser også at mat rik på visse aminosyrer kan bidra til å øke dopamines. Bananer er gode kilder til tyrosin, som er en annen type aminosyre. Dens nerveceller blir til dopamin og noradrenalin. Ost er en anerkjent form for protein mat. Den samme undersøkelse tyder på at proteiner, som er sammensatt av aminosyrer, kan også hjelpe til med produksjonen av dopamin og noradrenalin. Kylling inneholder også proteiner som fremmer økning i nivåene av de eksitatoriske nevrotransmittere, dopamin og noradrenalin. Det er også en stor kilde til koenzym Q10 (Co Q10) som også øker energigenererende potensialet i visse nerveceller. Bønner og belgfrukter er næringsrike proteiner som kan øke din helse, samt nivåer av dopamin. Annet kjøtt, ost, fisk, egg og sjømat er høy i protein, er næringsrik, og er alle dopamin-boosters. Endelig kan vannmelon hjelpe. Saften fra en vannmelon er fettfri og full av vitaminene A, B6 og C. Vitamin B6 er brukt av kroppen i produksjonen av signalstoffer som melatonin, serotonin og dopamin. Vitamin C derimot, forbedrer immunforsvaret samtidig ivareta kroppen mot frie radikaler.

Kosttilskudd

Ifølge American Journal of Psychiatry, kan ta vitamintilskudd også bidra til å øke dopamin nivåer. Inkluder vitamin B12, folsyre (vitamin B9), omega-3 fettsyrer og vitamin B6 i kosttilskudd. The American Journal of Psychiatry i 1997 publisert en studie med tittelen "Folat, vitamin B12 og homocystein i Major Depressive Disorder", som viste at mangler i disse vitaminene er vanlig hos de som er deprimerte.

Hjernen aneurismer hos barn

Hjernen aneurismer er tikkende bomber i hjernen. Heldigvis er de svært sjelden hos barn. De fleste av risikofaktorer forbundet med hjernen aneurismer ikke forekommer hos barn, og de som gjør er vanligvis genetisk. Imidlertid hjernen aneurismer hos barn er like livstruende som hos voksne og krever mye av den samme diagnostiske prosessen og behandling.

Hjernen aneurismer

Når en blodåre utvider eller ballonger på grunn av svekkelse vegger, kalles det en aneurisme. Ettersom skipet begynner til ballongen, blir det mer sannsynlig å briste. Ingen kan forutsi når en aneurisme vil sprekke og lekke blod inn omkringliggende områder. Aneurismer kan forekomme i nesten alle blodkar i kroppen din, men en hjerne aneurisme er en av de farligste slag. En sprukket hjerne aneurisme kan føre til plutselig død eller hjerneskade.

Risikofaktorer

De fleste av de faktorer som setter en voksen med risiko for en hjerne aneurisme, slik som tobakksrøking eller høyt blodtrykk, er ikke vanlig hos barn. Hvis et barn utvikler en hjerne aneurisme, er det større sannsynlighet for å være assosiert med en genetisk lidelse, så som polycystisk nyresykdom, som kommer med veksten av mange nyre cyster. En annen genetisk lidelse som kan bidra til et barns hjerne aneurisme er Ehlers-Danlos syndrom. Dette er faktisk en gruppe av lidelser som kjennetegnes av skadet vev, inklusive blodkar. Heldigvis, hvis barnet er diagnostisert med en av disse lidelsene som kan sette dem i fare for hjernen aneurismer, vil helsepersonell kunne nøye overvåke barnet for dem.

Symptomer

Det første tegnet på at barnet ditt kan ha en hjerne aneurisme er en intens, veldig smertefull hodepine. Dette hodepine vil føle seg helt forskjellig fra alle andre hodepine smerte.
Selv om leger fortsatt ikke kan forutsi når en aneurisme vil sprekke, oppstår den intense hodepine vanligvis innen en uke eller to før bruddet. Barnet kan også oppleve nakkestivhet eller kvalme. Du kan også legge merke økt følsomhet for lys. I noen tilfeller kan et anfall være et symptom på en aneurisme.

Diagnose

Hvis barnet ditt er i faresonen for en hjerne aneurisme, og opplever noen av disse symptomene, må du umiddelbart søke behandling fra sin helsepersonell. Den som yter helsehjelp vil ofte kjøre en CT scan (CT scan) som tar en tredimensjonal røntgen av hjernen. Dette kan oppdage hjernen hevelse og andre bivirkninger av et sprukket hjerne aneurisme. En magnetisk resonans angiografi (MRI) kan brukes til å oppdage unruptured aneurismer, fordi det gir samme type bilde som en CT scan, men med større kontrast, for å la helsepersonell se en aneurisme mye klarere.

Behandling

I nesten alle barndoms aneurisme tilfeller er kirurgisk fjerning det beste løpet av behandlingen. I alvorlige tilfeller der barnet er bortfalt i koma eller har andre medisinske komplikasjoner, kan kirurgi bli forsinket inntil det er mindre risikabelt. Hvis aneurisme allerede har sprukket, kan barnet også bli behandlet for væske buildup i hjernen. Han kan ha en dreneringsenhet implantert i skallen for å tillate blod, andre væsker og trykket dreneres fra hjernen. Anti-anfall medisiner er også gitt til barnet for å unngå eventuelle beslag knyttet til aneurisme. De fleste pasienter vil også motta nimodipin, en kalsiumkanalblokker medisiner. Sprukket aneurismer vil ofte føre til blodkar krampe, og nimodipin forhindre disse.

Lyme sykdom Effekter på den menneskelige hjernen

Lyme sykdom Effekter på den menneskelige hjernen


Lyme sykdom er en svært vanlig sykdom over hele verden. Den er utført av flått og kan påvirke mennesker og dyr. Mange har hørt om Lyme sykdom, men kanskje ikke vet de farlige virkningene Lyme sykdom kan ha på den menneskelige hjerne hvis venstre ubehandlet.

Hva er Lyme sykdom og hvordan er det C?

Lyme sykdom er en betennelsessykdom spres oftest av flått. Når du blir bitt av en flått bærer sykdommen, det sprer seg gjennom kroppen og påvirker ledd, immunsystem og selv hjernen. Fordi det er gjennomført av flått, er Lyme sykdom en vanlig sykdom. Dyr og mennesker kommer i kontakt med flått når utenfor vandre gjennom høyt gress eller skogkledde områder.

Effekter av Lyme sykdom på den menneskelige hjernen

Hvis venstre ubehandlet, kan Lyme sykdom forårsake skade på hjernen. Søvnløshet, hallusinasjoner, panikkanfall, angst, mangel på konsentrasjon og kognisjon problemer er blant symptomene på Lyme sykdom. Mange ganger, ubehandlet Lyme sykdom kan føre til alvorlig nedsatt hjernefunksjon og, i sjeldne tilfeller, irreversibel hjerneskade.

Tidligste Effekter

De influensalignende symptomene som følger Lyme sykdom er ofte etterfulgt av nevrologiske effekter som panikkanfall. Dette er vanligvis et tegn på at Lyme sykdommen har spredd seg til hjernen, og umiddelbare tiltak må iverksettes for å stoppe den fra å spre seg videre.

Meningitt

En form for bakteriell meningitt er relatert til Lyme-sykdom. Meningitis er en svelling av membranen som omgir hjernen. Ubehandlet kan det være dødelig som det effekter ikke bare på membranen som omgir hjernen, men ryggmargen i tillegg. Imidlertid er formen av sykdommen relatert til Lyme sykdom normalt mindre, og sjelden er fatal.

Encefalitt

Encefalitt er hevelse i hjernen, og kan føre til ting som feber, hodepine og beslag. Avhengig av hvilken del av hjernen som er hevelse det er andre symptomer som svimmelhet, klossete og forvirring. Encefalitt er en sjelden komplikasjon av Lyme sykdom.

Symptomer på Lupus i hjernen

Systemisk lupus erythematosus, vanligvis referert til som lupus, er en kronisk autoimmune sykdommer som kan påvirke nesten alle deler av det menneskelige legeme, inkludert lunger, nyrer, hjerte og selv hjernen. Som er vanlig i autoimmune sykdommer, begynner immunsystemet reagerer over-for angrep og friske celler og vev. Dette resulterer i en inflammatorisk respons og langsiktig vevsskade. Det finnes ingen kur for lupus, men tilstanden anses å være svært behandles.

Symptomer

Når lupus angriper hjernen, fører det til en rekke vanlige symptomer, kjent under samle kognitiv dysfunksjon: hodepine, hukommelsesproblemer, problemer med å uttrykke ideer og tretthet. Det kan også bli endringer i personlighet og emosjonelle tilstander.

Diagnose

Diagnostisering lupus er en kompleks prosess som følge av den måten som lupus symptomer ligne symptomer på andre forhold. En av de mer vanlige diagnostiske metoder er "11 Kriterier for Lupus." Dette er en liste over symptomer og forventede testresultatene at dersom en pasient matcher opp med, er en god indikator på lupus.

Behandling

Behandlinger er basert på alvorligheten av sykdommen og omfanget av skader på kroppen. Behandlinger kan være så mild som over-the-counter NSAIDs som ibuprofen, eller så potent som reseptbelagte kortikosteroider og immundempende medikamenter. Terapi er ofte integrert i behandling for å hjelpe administrere atferdsmessige, emosjonelle og endringer i livsstil.

Prevalens

Lupus er betydelig mer utbredt blant kvinner enn menn. Det er også mer utbredt blant minoritetsgrupper enn den kaukasiske befolkningen.

Forventet levealder

Overlevelse for de med lupus er ganske høy på 10-års merket, rundt 90 prosent.

Musikk og hjernens utvikling hos små barn

Musikk og hjernens utvikling hos små barn


Forholdet mellom musikk og hjernens utvikling hos små barn har blitt godt etablert av vitenskapen. Utallige studier har vist at musikk utdanning, eller til og med enkel innføring av musikk til en ung barns verden, bidrar til å fremme utvikling av hjernen og bedre karakterer på skolen.

Misforståelse

I sin bok "Music & Young Mind," forfatter Maureen Harris tilbyr at små barn kan lære og beholde komplekse musikkteori, i motsetning til tidligere holdt forestillinger. Hun insisterer på at små barn er som svamper, og kan suge opp store mengder kunnskap.

Fordeler

Musikk hjernens utvikling fordeler for små barn inkluderer forbedrede kognitive ferdigheter, bedre forståelse av matematiske begreper, og avanserte resonnement ferdigheter.

Time Frame

Ifølge University of California, Irvine, professor Dr. Gordon Shaw, bør utsette et barn til musikk skje så tidlig som mulig for å formidle de største fordelene. Han foreslår også å utsette gravide kvinner til musikk som en måte å stimulere det ufødte barnets hjerneutvikling.

Teorier / Spekulasjoner

Carolyn Gilbreath, en konsulent med Oakland Intermediate School District i Michigan, tyder på at musikk har evnen til å synke en ung barnets hjerne i alpha wave-modus, mye som opplevelsen av meditasjon. Denne tilstanden bidrar til å forbedre hjernens funksjoner og utvikling.

advarsel

Mens utsette små barn til musikk kan bidra til å utvikle hjernens utvikling, bør det utvises stor forsiktighet for å redusere muligheten for skade på ørene mens du nyter musikken. Bruk av hodetelefoner eller ørepropper bør overvåkes nøye for volum.

Hjernen og stadier av utviklingen i et barn

Hjernen og stadier av utviklingen i et barn


Hjernen er i stadig utvikling gjennom en levetid; Men de mest sentrale delene til hjernens utvikling skjer i løpet av barndommen, og før de ble en voksen. Denne utviklingen legger grunnlaget for hvordan hjernen vil fungere senere i livet. Sunn utvikling av hjernen er ikke bare basert på genetikk og fysiske egenskaper, men det er også i stor grad basert på våre erfaringer. Visse erfaringer under bestemte faser hjelpe hjernen til å utvikle seg på riktig måte.

Barndom (0 til 2 år)

Den mest kritiske tiden for utvikling for barn begynner rett ved fødselen. Babyer trenger visuelle stimuli tidlig på: forskjellige former og farger for å hjelpe dem å lære å se. Babyer trenger også audial stimulering på dette tidspunktet å hjelpe hørselen utvikle. Språkutvikling er avgjørende i de første årene av livet, og barn trenger å høre folk snakke, synge eller lese for dem på en jevnlig basis. Følelsesmessig tilknytning spiller også en stor rolle tidlig i et barns liv og det er viktig for ham å utvikle sunne vedlegg til omsorgspersoner. Motoriske ferdigheter er også i ferd med å utvikle seg på denne tiden. Hele hjernen begynner å koble seg basert på ulike erfaringer som et barn går gjennom og kan sette banen for senere utvikling.

Småbarn (2-4 år)

Språkferdigheter er fortsatt utvikling i denne fasen, som hjelper barn å være i stand til å samhandle sosialt. Barn blir mer mobile på denne tiden, mens deres motoriske ferdigheter er blitt mye mer definert, og de har mer kontroll over kroppen sin. Hjernen fortsetter å etablere forbindelser og tidlige barndomsopplevelser er viktige i hvordan disse sammenhengene utvikler. Minne er også blitt mer funksjonell og moden i denne fasen, som bistår barnet i å lære.

Barndom (5 til 11 år)

I denne fasen av utviklingen barnet er fortsatt finjustering motoriske ferdigheter og hjernen er å lære hvordan man skal håndtere ulike følelser. Beskjæring av nevroner som skjer i løpet av denne tiden. Dette beskjæring er fordi hjernen har vært å bygge nye forbindelser siden fødselen, og nå er det eliminere disse tilkoblingene som er den minst brukte. Beskjæring av hjernen tilkoblinger er også nyttig i å kategorisere informasjon i hjernen for senere tilbakekalling og kan hjelpe til oppbevaring av ny informasjon.

Oppvekst (12 til 17 år)

I ungdomsårene i hjernen begynner sluttfasen av modning og fortsetter rask utvikling. De områdene av hjernen som er ansvarlig for resonnement, avansert tanke og impulskontroll utvikler. Ungdommer gjør mange av sine beslutninger basert på følelsesmessig reaksjon fordi frontallappen i hjernen ikke har fullt utviklet ennå.

Spedbarn og småbarn hjernens utvikling

Ifølge bedre hjerner for babyer, er hjernen til et menneske ikke fullt utviklet ved fødselen. Men hjernens utvikling begynner under svangerskapet, ifølge Diane Bales, Ph.D. ved University of Georgia. Dr. Bales sier også at de første tre årene av livet er når celler gjør de fleste forbindelser med andre celler.

Prenatal

En babyens hjerne begynner å danne tidlig i mors liv. Utvikling begynner omtrent tre uker etter unnfangelsen, men er fortsatt utvikling, i hvert fall delvis, gjennom et helt liv. Ifølge Zero til tre, er hjernen langt mer påvirkelig tidlig i livet enn det er senere i barndommen og gjennom voksenlivet.

Plastisitet

Nevrologer refererer til hjernens evne til å utvikle seg som å være plast. Dette betyr at et barns hjerne er mer åpen for å lære og berikende som det vokser. Men det betyr også at hjernen til et lite barn er mer utsatt for utviklingsproblemer. Forskere solid tro at utviklingsproblemer kan oppstå fra en dårlig miljø i løpet av disse kritiske hjernen utviklings år.

Kritisk periode

Nevrologer teoretisere at mellom fødsel og skoleårene, overproduces hjernen de viktige forbindelser som det er behov for riktig utvikling av hjernen. Gjennom å få og å miste tilkoblingene gjennom livet, reagerer hjernen til barnets miljø, holde mer miljø viktige forbindelser.

Milepæler

Alle barn vil utvikle seg i sitt eget tempo, men det er milepæler å se etter for å vite om barnet ditt utvikler riktig. Mange milepæler er direkte relatert til riktig hjernens utvikling. Milepæler er retningslinjer å følge når du overvåke babyens utvikling. Enkelte lege kan ha ulike meninger om når et spedbarn eller småbarn skal nå visse milepæler.

Senses

Ifølge March of Dimes, vil de viktigste tingene å se være sansene. Av en måned gammel, bør et spedbarn hører godt og gjenkjenne noen lyder, inkludert hans foreldres stemmer. Av et år gammel, skal barnet være i stand til å si et par ord, krype, sitte uten hjelp, gå mens du holder på møbler, og prøver å etterligne ord.

Kommunikasjon

Bruk riktig kommunikasjon og kontroll med en lege for å overvåke milepæler, men enda viktigere, å overvåke hjernens utvikling. Legge merke tidlig at det er et problem, eller at det kan være et problem, er viktig. Tidlig intervensjon og riktig miljø er viktige faktorer i hjernens utvikling av et barn. Familien din lege eller barnelege kan lett gjenkjenne varselskilt, samt overvåke hjernens utvikling.

Effekten av Lullabys på den menneskelige hjernen

Foreldre synge vuggesanger til barn for å hjelpe dem å sovne. Karakteristikken av vuggesanger har en beroligende effekt på hjernen som bidra til å bringe kroppen til en avslappet tilstand.

Hva er en Lullaby?

Vuggesanger er beroligende sanger sunget til barn for å hjelpe dem å sovne. De har vært en del av alle kulturer rundt om i verden siden antikken.

Brain Waves

Musikk har en virkning på hjernebølgemønstre. Det er fire typer av hjernebølgemønstre. Beta bølger slippes ut når vi er bevisst og våken, alpha når vi er avslappet, theta når vår bevissthet er redusert, og delta når vi er bevisstløshet og / eller i dyp søvn.

En avslappet tilstand

Ifølge en studie av japansk nevrolog Dr. Katuro Endo, kan vuggesanger kurere søvnløshet ved å bringe hjernen bølger til avslappende stater.

Identifikasjon

Vuggesanger har ofte en enkel melodi, enkle harmonier og en langsom tempo som etterligner menneskelige hjerteslag i ro.

Som Baby Talk

Forskere ved Center for Research in Human Development ved University of Toronto funnet ut at folk fra ulike kulturer rundt om i verden var i stand til å finne ut hvilket av to sanger var en vuggesang på grunnlag av hvor like de lignet karakteristikker av tale hos spedbarn. Vuggesanger er svært lik babyspråk i tonehøyde kontur, rytme og langstrakt vokallyder.

Hjernens utvikling hos spedbarn og Early Childhood

Hjernens utvikling hos spedbarn og Early Childhood


Læringsprosessen for mennesker varer livet ut. Imidlertid er grunnlaget for opplevelse av eldre barn og voksne lagt under utviklingen av hjernen i spedbarnsalder og tidlig barndom - fra sanser som hørsel og syn til fysiske, følelsesmessige og sosiale ferdigheter.

Hørsel og syn

Fra fødsel til 5 år gammel, barn er mest tilbøyelige til å utvikle hørsel og syn. Utsette spedbarn til former, farger og bevegelse utvikler sitt syn, mens stemmene, musikk og lyder bidra til å utvikle sin hørsel respons.

Tale

Barn utvikler de fleste av sine norskferdigheter at de trekke på senere i livet som spedbarn og småbarn, gjennom eksponering til å snakke og synge samt samspill med omsorgspersoner. Menneskelige hjerne er også mer mottakelig for læring av fremmedspråk i tidlig barndom.

Motor Skills

Motoriske ferdigheter, som for eksempel å rulle over eller gå, vanligvis utvikler først, som begynner i barndommen. Motoriske ferdigheter, for eksempel å fatte et lite stykke av mat mellom to fingre, har en tendens til å bli mer raffinert gjennom tidlig barndom.

Følelser og Sosialisering

Babyer utvikle følelsesmessige bånd til sine omsorgspersoner i løpet av sine første 18 måneder, bygge sin evne til å føle følelser som empati og lykke. De blir senere klar over deres individualitet og lære å samhandle med andre, utvikle ferdigheter som å dele som småbarn.

Stress og traumer

Stress og traumatiske hendelser i barndom og tidlig barndom kan påvirke emosjonell utvikling av hjernen, som fører til depresjon, spiseforstyrrelser og post-traumatisk stress lidelse hos barn.

Ernæring

Fat støtter produksjon av myelin i hjernen, noe som gir raskere sin prosessering av informasjon. Mangel kalorier eller proteiner påvirke motoriske ferdigheter og språkutvikling hos spedbarn og små barn. Ifølge nettstedet null til tre, jern mangler har vært knyttet til kognitive defekter.

Fluid på hjernen av det ufødte barnet

Fluid på hjernen av det ufødte barnet


Et ufødt barn bør selvsagt ha en viss mengde væske som omgir hjernen, dette kalles cerebrospinalvæsken eller CSF. Denne væsken omgir hjernen og ryggmargen, og strømmer gjennom hjernens ventriklene.

Bakgrunn

Cerebrospinalvæske har mange funksjoner, inkludert demping hjernen, lindre trykk og balansere kjemikalier innenfor.

Hydrocephalus

For mye væske på babyens hjerne kalles hydrocephalus, som betyr "vann på hjernen." Når ventriklene i hjernen får for mye væske, det skaper hevelse, legger press på hjernen og muligens skade den.

Diagnose

Hydrocephalus kan diagnostiseres ved ultralyd. Hvis ikke kan diagnostisere med ultralyd, kan diagnosen bli bekreftet etter fødselen ved å teste gjennom en MR eller CAT scan.

Årsaker

Hydrocefalus kan forårsakes av en blokkering i hjernen som hindrer den naturlige strømningen av fluidet, problemer med babyens kropp absorberende fluidet eller kroppens overproduksjon av CSF.

Behandling

Hydrocephalus er ofte behandlet med kirurgi for å sette i en shunt for å hjelpe drenere overflødig væske. Medikamenter kan også bidra til å redusere mengden av væske som blir produsert. Kirurgi er også blitt gjennomført mens babyen fortsatt er i mors liv.

Hjernens utvikling av en 6 uker gammel baby

Hjernens utvikling av en 6 uker gammel baby


Ifølge University of Georgia publikasjonen "Building babyens hjerne: The Basics" av Dr. Diane Bales, ikke mye av en babyens hjerne ledningsnett ikke starte før barnet er født. En enorm mengde av hjerneceller dannes i løpet av de første månedene av livet. Disse cellene danner forbindelser i hjernen som regulerer tanker og handlinger.

Motor Skills

HowKidsDevelop.com sier at i løpet av de første seks ukene av livet, vil en baby begynner å utvikle sine motoriske ferdigheter. Mens babyer trenger nesten konstant hodestøtte på dette stadiet, er det en god idé å la barnet spille mens du ligger på magen i noen minutter hver dag. Dette vil utvikle hode og nakke styrke. I tillegg babyer ofte gjør plutselige krampetrekninger bevegelser på dette stadiet som de begynner å lære å kontrollere sine vedheng.

Kommunikasjon

En 6-ukers gammel baby primære form for kommunikasjon er henne gråte. Dette er en babyens måte å la henne omsorgsperson vet at hun er trøtt, sulten eller ubehagelig. En baby på dette stadiet kan få øyekontakt å bevise bevissthet og vise interesse eller kan vende seg bort hvis hun er lei av å være oppstyr over og trenger bare et øyeblikk av ro, ifølge HowKidsDevelop.com.

Følelser

Ifølge HowKidsDevelop.com, vil babyer blir følsomme for varme og kulde mellom fødsel til seks uker, så passende kjole er alltid obligatorisk. På dette punktet, babyer også begynne å utvikle følelser av tillit, kjærlighet og trygghet. Spille inn en baby behov for kontakt med en prebedtime massasje er en god måte å utløse en babyens utviklings sanser.

Økt bevissthet

En seks uker gammel baby vil begynne å bli mer klar over sine omgivelser. Selv klar visjon ikke er fullt utviklet på dette stadiet, vil en baby kunne se ansiktene som er nær hans eller svare på svarte og hvite objekter. Også babyer vil begynne å ha små endringer i ansiktsuttrykk hvis de hører tiltalende lyder eller gjenkjenne stemmene til sine foreldre.

Pleie Brain Development

Ifølge Dr. Diane Bales fra University of Georgia, kan foreldre oppmuntre positiv utvikling av hjernen i sine barn ved hjelp av noen enkle tips. Dr. Bales sier at foreldre bør gi en trygg, stress-fri bomiljø, snakke med barnet sitt så mye som mulig, lese for sine barn fra en tidlig alder, og sørge for at deres barn mottar topp kvalitet barnepass.

Ting å gjøre for en baby hjernens utvikling i mors liv

Ting å gjøre for en baby hjernens utvikling i mors liv


Fosterets hjerne utvikling begynner innen uker oppfatning, ofte før en kvinne er selv klar over at hun er gravid. Trening, ernæring og generell helse vaner som drikking, røyking og stress kan påvirke spedbarn hjernens utvikling, både positive og negative måter. Noen studier har blitt gjort som tyder på at aktiviteter som å lytte til musikk eller meditere kan også påvirke hjernens utvikling i mors liv.

Ting som negativt påvirker hjernens utvikling i mors liv

Studier har vist at atferd som røyking, alkohol, overdreven stress og dårlig ernæring kan negativt påvirke babyens hjernens utvikling i mors liv (se Ressurser). En av de viktigste tingene du kan gjøre for å sikre sunn utvikling av hjernen før fødselen er å stoppe skadelige aktiviteter så snart som mulig. Oppsøk svangerskapskontroll og prenatal helse rådgivning tidlig og følge din helse utøveren råd.

Ernæring

God generell ernæring er nøkkelen til sunn utvikling av hjernen før fødselen. Noen vitenskapelige studier tyder på at visse spesifikke næringsstoffer, som for eksempel omega-3 fettsyrer kan ha en positiv påvirkning på fosterets hjerne (se Ressurser). Rådfør deg med en helse-utøveren å diskutere å ta en prenatal vitamin og å tenke ut et måltid plan som er riktig for deg.

Trening

Trening under svangerskapet vil holde både deg og babyen din frisk og glad. Trening fremmer blodsirkulasjonen og senker stressnivået, som begge bidrar til sunn fosterutvikling.

Andre aktiviteter for å fremme utvikling av hjernen

Studier har vært gjort på aktiviteter som å lytte til musikk, meditere eller gjøre yoga under svangerskapet for å fremme hjernens utvikling i mors liv. Noen studier har rapportert positive effekter på spedbarn hjernens utvikling, men resultatene er vanskelig å måle og resultatene har vært blandet. Disse aktivitetene er generelt veldig sunn, imidlertid, og er usannsynlig å forårsake skade på mor eller baby. Føl deg fri til å eksperimentere og, som alltid, ta kontakt med din helse utøveren om hvilke aktiviteter som fungerer best for deg.

Meningitt: Betennelse i hjernen Shell

Meningitt: Betennelse i hjernen Shell


Betennelse i hjernehinnene, eller membraner som omgir hjernen og ryggmargen, kalles meningitt. Det er ofte assosiert med infeksjon, primært i luftveiene. I nyfødte, er meningitt assosiert med en infeksjon i blodstrømmen kalt sepsis.

Årsaker og risikofaktorer

Bakterier som forårsaker hjernehinnebetennelse hos nyfødte, er gruppe B streptokokker, Escherichia coli og Listeria monocytogenes, vanligvis kjøpt i fødselskanalen. Bakteriene som infiserer eldre spedbarn, barn og voksne er Streptococcus pneumoniae og Neisseria meningitidis. Risikofaktorer inkluderer lever i et fellesskap innstilling, graviditet, som arbeider med dyr og et svekket immunforsvar.

Symptomer

Hjernehinnebetennelse hos barn og voksne fører til høy feber, sterk hodepine, oppkast eller kvalme, forvirring, kramper, søvnighet, stiv nakke, lysfølsomhet, utslett og disinterest i å spise eller drikke. Hos spedbarn, hjernehinnebetennelse symptomer er konstant gråt, overdreven søvnighet, dårlig fôring, fontenal bule og kropp eller nakkestivhet.

Diagnose

Røntgen og CT-skanning kan avsløre brystet, sinus eller skallen betennelse, men den mest avgjørende diagnostisk verktøy er en Spinal Tap, eller spinalpunksjon. Under spinalpunksjon, er cerebrospinalvæsken samlet. Væsken blir deretter analysert for å bestemme hvilken bakterie eller virus som forårsaker infeksjonen.

Behandling

For akutt bakteriell meningitt, er intravenøs antibiotika administreres og drenering av væske bygge opp kan være nødvendig. Viral hjernehinnebetennelse ikke svare på antibiotika og er vanligvis behandles med sengeleie, væske og smertestillende medikamenter. I tilfelle av viral meningitt forårsaket av herpes-virus, kan være foreskrevet antivirale medikamenter.

Forebygging

Hjernehinnebetennelse er en smittsom sykdom og kan spres via hoste, nysing, kyssing og deling av kjøkkenutstyr. Unngå kontakt med folk som er syke, vaske hendene ofte, og dekke til munn og nese når du nyser eller hoster. Vaksinasjoner kan forebygge sykdommen.

Prognose

Til tross for tidlig behandling hos spedbarn, trenger ca 25 prosent ikke overleve hjernehinnebetennelse. Hos spedbarn som overlever, 15 til 25 prosent utvikler hjernen og nerveproblemer som hydrocephalus, døvhet, cerebral parese og mental retardasjon. For eldre spedbarn og barn, trenger 3 til 20 prosent ikke overleve. Med riktig og tidlig behandling, de fleste av hjernehinnebetennelse tilfeller føre til full gjenoppretting.

Effekter av Premarin på musklene og hjernen

Premarin er et merkenavn for en resept konjugert østrogen supplement. Til tross for dens bruk ved behandling av vaginal atrofi, menopausale symptomer og visse bryst og prostata cancer, Premarin utgjør en risiko for bivirkninger, hvorav noen påvirker de muskler og hjernen.

Vanlige bivirkninger

Den mest signifikante effekt av Premarin på hjernen er depresjon, mens den mest vanlige effekt på musklene er kroppen smerte som stammer fra muskelverk. Disse symptomene forekommer i så mange som 20 prosent av brukerne, ifølge US Food and Drug Administration kliniske studier.

Andre bivirkninger

Andre mulige bivirkninger av Premarin er smerter i mage eller ryggmusklene, leggkramper, svimmelhet, søvnløshet, nervøsitet og irritabilitet.

Risiko

Muskel-og hjerne bivirkninger av Premarin er mer utbredt hos personer over 65 år, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Den største risiko for Premarin er at av demens, som er kjent for å utvikle seg i noen pasienter som får behandling med stoffet. Premarin har også potensial til å forårsake slag, som kan føre til muskel lammelse og død av hjerneceller.

Betraktninger

Hvis du har epilepsi eller migrene, kan det ikke være trygt for deg å ta Premarin grunn av sine effekter på hjernen, advarer Mayo Clinic.