Digidexo.com

nummenhet og prikking i ansiktet

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Negative bivirkninger av B Complex Vitaminer

B-kompleks vitaminer har svært få negative bivirkninger når det tas under en legens anbefalinger. Faktisk er de ansvarlige for prosessering aminosyrer i kroppen, noe som fremmer celleveksten og bygge immunsystemet. Likevel, hvis B-kompleks vitaminer er tatt i for høy dose, eller hvis en allergi er til stede, kan de har alvorlige negative bivirkninger.

Vitamin B1

Hjertebank, søvnløshet, uro, høyt blodtrykk, utslett og overfølsomhet kan oppstå hvis B1 er tatt i overkant.

Vitamin B2

Overdoser av B2 kan føre til kvalme, oppkast, tretthet, anemi og lavt blodtrykk.

Vitamin B3 eller niacin

Tar for mye B3 kan føre til kvalme, oppkast, hodepine, rødme i huden, kløe og et bankende hode. Prøv niacinamide som et alternativ.

Vitamin B5

Ødem, tretthet, leddsmerter, dehydrering og depresjon er negative bivirkninger av for mye B5 i systemet.

Vitamin B6

Høye doser av B6 tatt over en lengre periode kan forårsake nummenhet og prikking i fingre og tær, samt tap av muskel koordinering. Depresjon og humørsvingninger har også vært kjent for å forekomme.

B9 eller folsyre

Bivirkninger av å ta for mye folsyre kan gi nyreskader, kvalme, tap av appetitt og abdominal oppblåsthet.

Vitamin B12

For mye B12 vil ha slike negative bivirkninger som nummenhet eller prikking i ansiktet samt angst.

Diabetes & Effekter av metabolsk alkalose

Diabetes & Effekter av metabolsk alkalose


Diabetes er en sykdom som resulterer i overskudd av blodglukose, eller sukker. Det finnes to typer diabetes, type 1 og type 2. I Type 1, ikke kroppen din produserer ikke insulin. Ved type 2, som er mye mer vanlig, ikke kroppen din produserer eller bruke insulin effektivt. Uten insulin til å behandle glukose, bygger det opp i kroppen din. Det finnes ingen kur for diabetes, men det kan styres med kosthold, mosjon og medisiner. Det er viktig å vite at det er alvorlige komplikasjoner forbundet med diabetes, inkludert metabolsk alkalose.

Metabolsk alkalose

Metabolsk alkalose er en tilstand som oppstår når kroppens væsker har et overskudd av alkali (base). Overflødig syre resultater i acidose, og overflødig alkaliske resultater i alkalose. Metabolsk alkalose kan oppstå som følge av dårlig lunge eller nyre-funksjon, lave nivået av karbondioksid, langvarig oppkast som resulterer i et ekstremt tap av klorid, en ekstrem mangel på kalium eller tilstedeværelsen av for mye bikarbonat (base) i blodet. Diabetikere har ofte nedsatt nyrefunksjon, noe som kan føre til utvikling av metabolsk alkalose.

Diabetes og metabolsk alkalose

Det er en direkte sammenheng mellom diabetes og metabolsk alkalose, på grunn av diabetes forstyrrer funksjonen av nyrene, noe som i sin tur kan forstyrre reguleringen av blodets pH-nivå. Blood pH må falle mellom 7,35 og 7,45. Når pH-nivået er høyere, er blodet mer basisk, og metabolsk alkalose kan føre til.

Bivirkninger av metabolsk alkalose

Metabolsk alkalose har flere bivirkninger som vanligvis løse med riktig behandling. Bivirkninger inkluderer ørhet, kvalme og oppkast, forvirring, håndskjelvinger og muskelrykninger, og nummenhet eller prikking i ansiktet og ekstremitetene. Disse bivirkningene forsvinner vanligvis når metabolsk alkalose behandles; vil imidlertid langvarig muskelkramper eller forvirring som fører til koma må vurderes nærmere, og spesielt behandlet av lege eller medisinsk team.

Behandling og forebygging

Behandling for metabolsk alkalose bør innebære behandling av symptomer, så vel som den underliggende årsak til alkalose. I tilfelle av diabetes, bør blodsukker kontrolleres med jevne mellomrom, og en passende diett og tildeling av insulin, om nødvendig, bør foretas. Alkalose forårsaket av en kjemisk ubalanse, for eksempel en manglende klorid eller kalium, vil bli behandlet ved hjelp av spesielle medikamenter.

Forholdsregler

Hvis venstre ubehandlet, kan metabolsk alkalose føre til elektrolyttforstyrrelser, hjerte arytmi og selv koma. Hvis du mistenker at du har metabolsk alkalose, bør du søke legehjelp umiddelbart.

Stroke Symptomer og Faktor V Leiden

Et slag defineres som en plutselig avbrudd av blodstrømmen til hjernen. Det er to typer av slag. Hjerneinfarkt er forårsaket av blodårene blir blokkert. Hemoragisk slag er forårsaket av et blodkar sprengning forårsaker blødning i hjernen. Hjerneslag symptomer inkluderer ustøhet, nummenhet og prikking i ansiktet og ekstremitetene, plutselig forstyrrelse av syn og plutselig forstyrrelse av tale. Avhengig av hvilken del av hjernen ble skadet, kan den slagpasient krever langtidsterapi for å komme seg. Noen folk har Faktor V Leiden genet, som i stor grad øker risikoen for slag, så vel som evne til å komme seg etter hjerneslag.

Hva er Faktor V Leiden?

Faktor V Leiden er en arvelig tilstand som fører blodet til å koagulere på en unormal måte. Faktor V alene er til stede i hvert eneste menneske. Jobben av faktor V er å føre blodet til å koagulere når du blør. Hvis Leiden mutasjon er til stede, vil blodet koagulere innsiden av kroppen, potensielt forårsake en iskemisk hjerneslag. Denne raske og upassende clotting kalles hyper-koagulering.

Testing for Faktor V Leiden

Faktor V Leiden er sjelden funnet utenfor den kaukasiske befolkningen. Enhver kaukasisk som har symptomer på hjerneslag bør testes for Faktor V Leiden. Den første blodprøve legen vil kjøre er en enkel blodprøve som måler om Faktor V genet reagerer med proteiner i blodet til å koagulere på riktig måte. Hvis dette koagulasjon test avslører at pasienten er over blodpropp, vil en DNA-test for Leiden mutasjon enten bekrefte spekulasjoner eller utelukke det. Hvis det er bekreftet, vil pasienten diagnosen være Faktor V Leiden trombofili. Trombofili er en fellesbetegnelse for en person som er utsatt for å utvikle alvorlige blodpropper.

Family Planning

Par der den ene partneren diagnostisert med Faktor V Leiden må avgjøre om de skal starte en familie. Trombofili presenterer en fare for moren, så vel som barnet. Under svangerskapet, blir øket blodtilførsel, så vel som muligheten for å utvikle en blodpropp. Hvis graviditet blir ytterligere komplisert av toxemia, er risikoen for hjerneslag ekstremt høy. Også blødning vil skje under fødselen av et barn uansett om fødselen er vaginal eller ved keisersnitt. Restitusjonstiden hindrer også mor fra å bevege seg rundt, noe som gir blodpropper en mulighet til å utvikle seg. Dødfødsel er en annen uheldig følge av nærvær av faktor V Leiden.

Barn av foreldre med Faktor V Leiden vil mest sannsynlig arve denne dominant gen mutasjon. Personer med Faktor V Leiden kan nyte sunn og aktiv livsstil. Imidlertid bør tester gjøres på barnet så snart som mulig for å diagnostisere eller utelukke Faktor V Leiden slik at barnet kan få riktig behandling i tilfelle en nødsituasjon.

Medisinsk behandling av faktor V Leiden

Leger ofte foreskrive det blodfortynnende Coumadin å behandle Faktor V Leiden. Det er allment diskutert om coumadin bør tas som en del av den daglige regime eller bare under en clotting episode. Fordeler og ulemper bør diskuteres med pasientens lege slik at han kan ta en avgjørelse.

Andre blodfortynnende inkluderer vin, aspirin og enkelte urter. Disse bør unngås mens du tar Coumadin.

Livsstil endringer

En pasient med faktor V Leiden bør alltid bære coumadin. Pasienten bør ikke lede en stillesittende livsstil som fedme, og sitter i lange perioder kan føre til blodpropp og, potensielt, hjerneslag. Natrium nivåer i kroppen må balanseres. Coumadin fremmer vannlating, og pasienten vil miste natrium. Dersom pasientens natrium nivåene er for høye, vil blodtrykket øke så vel som risikoen for hjerneslag. Aktiviteter som øker risikoen for hjerneslag slik som røyking, amfetamin og kokain må stoppes umiddelbart.

Pasienter med faktor V Leiden bør oppmuntres til å delta i støttegrupper. Snakke med andre som har samme sykdom hjelper pasienten vet at hun ikke er alene.

Tegn og symptomer på en Miniature Stroke

Tegn og symptomer på en Miniature Stroke


Tegn og symptomer på en miniatyr slag kan være de samme som for et fullt slag. En miniatyr slag, kjent som en forbigående iskemisk anfall eller TIA, oppstår når oksygentilførselen til et bestemt område av hjernen er kuttet av. Du vil ikke nødvendigvis ha alle symptomer, og mange av dem går fort. Om lag 10% av slag er innledes med TIA, så det er viktig å søke legehjelp umiddelbart hvis du ser tegn eller symptomer på en miniatyr hjerneslag.

Vision Problemer

Synsproblemer kan være et tegn på en miniatyr slag, enten i ett eller begge øyne. Dette kan inkludere tap av hele eller deler av din visjon. Hvis du kan se objekter, de kan blinke i en kort periode, noen ganger ledsaget av flash av sterkt lys. Du kan også oppleve dobbeltsyn, eller du kan midlertidig miste sidesynet. Et annet tegn å se etter er ulik elev utvidelse eller sammentrekning.

Muskelsvakhet

Muskel svakhet eller mangel på motorstyre kjent som hemiplegi, kan forekomme på en side av kroppen. Du kan også oppleve nummenhet eller prikking i ansiktet, armer eller ben, eller på den ene siden. Sammen med svakhet eller nummenhet, kan du ha problemer med å gå, mangel på koordinasjon og balanse, eller klossethet.

Kommunikasjon

Problemer med kommunikasjonen, kjent som afasi, kan tyde på en mini-slag. Mottakelig afasi er når du ikke forstår hva noen sier; med andre ord, har du trøbbel "mottak." Med ekspressiv afasi, vil du ha problemer med å snakke og skrive sammenhengende. Begge disse symptomene sammen utgjør global afasi.

Svelgeproblemer

Du kan oppleve problemer med å svelge når du har en miniatyr slag. Dette svelge problemet kalles dysfagi, og kan inkludere mat å bli "stuck" i halsen, mat eller spytt falle ukontrollert fra munnen, hoste og kveles.

Sensoriske og personlighetsforandringer

Under en miniatyr slag, kan du eller de rundt deg merke spesifikke endringer i dine sanser og din personlighet. Når du trykker på ting, kan du føle temperatur, trykk eller smerte annerledes. Hørselen din kan ikke være så sterk. Matvarer kan smake uvanlig, eller du kanskje ikke smake i det hele tatt for en kort periode. Din personlighet kan endres av humørsvingninger, eller du kan bli mer emosjonell enn vanlig.

Andre Diverse Signs

En plutselig hodepine, svimmelhet og svimmelhet, spesielt når ledsaget av et tap av reflekser, kan være tegn på en mini-slag. Andre tegn er mangel på blære eller tarm kontroll, kramper, hukommelsestap, en økning i kroppstemperatur, en endring i pust og et tap av bevissthet.

Hva kan forårsake Prikking og nummenhet i en fot?

Prikking og nummenhet i føttene er et symptom som kan skyldes en rekke medisinske tilstander. Siden føttene er lengst delen av kroppen fra hjertet, er det lettere for dem å oppleve lav blodstrøm, noe som kan forårsake prikking og nummenhet. Noen av de forhold som fører til prikking og nummenhet kan være alvorlig, så det er viktig å finne årsaken til symptomene raskt og søke legehjelp om nødvendig.

Eksterne årsaker

Nummenhet og prikking i føttene er ofte forårsaket av eksterne restriksjoner på blodstrømmen gjennom bena. Dette kan føre til følelsen av ben eller føtter "sovne". Heving av bena for en lengre periode kan forårsake prikking. Noe som begrenser blodstrømmen gjennom bena, for eksempel en stram bandasje, tourniquet eller vekt plassert på bena kan begrense blodstrømmen og forårsake kribling. Det kan være forårsaket ved å sitte på egne ben eller krysser bena.

Temperatur

Temperatur på vevet i beina påvirker hvor raskt væsker vil bevege seg gjennom dem. Når bena holdes kjølig for en lengre periode, føttene er sannsynlig å bli nummen. Også, hvis huden på føttene blir utsatt for ekstrem kulde, vil den kalde nummen nervene i foten. Siden vann er en bedre leder av temperatur enn luft, plassere føttene i kaldt vann vil føre til nummenhet raskt.

Stroke

Et hjerneslag er en alvorlig episode av hjerneskade som resultat av et avbrudd i blodtilførselen til hjernen. Dette kan føre til at du ikke kan kontrollere lemmer eller føre dem til å føle seg som om de er prikking eller nummen. Skader forårsaket av slag er ofte permanent. Andre faktorer som skader hjernens funksjon slik som kreft i hjernen eller svulster kan føre til lignende følelser i føttene.

Diabetes og Vekt

Diabetes er en annen tilstand som ofte forårsaker nummenhet i føttene. Å være overvektig kan også øke sannsynligheten for foten nummenhet. Fedme øker sannsynligheten for diabetes og også utvanner generelle blodstrøm gjennom kroppen, så det er lettere for et visst område for å få for lite blod. Den ekstra stress av å gå med en stor mengde vekt på føttene kan føre til nummenhet og kribling.

Nervous System

Nervesystemet er hva sanser følelser som smerte, temperatur og trykk, og leverer dem til hjernen. Hvis nervesystemet er skadet eller hemmet, kan det føre til følelser av prikking og nummenhet. Ryggmargsskade kan føre til foten nummenhet, som kan svulster i ryggraden. Alkoholmisbruk og bruk av smertestillende eller illegale rusmidler kan påvirke nervesystemet og føre til foten nummenhet og kribling.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.

Årsaker til dårlig sirkulasjon i ansiktet

Årsaker til dårlig sirkulasjon i ansiktet


Som blodet sirkulerer gjennom kroppen, de røde blodlegemene bærer oksygen til energi til kroppens celler. Dårlig blodsirkulasjon kan føre til nummenhet og prikking i huden, og kan tjene som advarsel tegn på andre, mer alvorlige sykdommer. En person som føler nummenhet eller prikking i huden i ansiktet eller ekstremitetene bør rådføre seg med en lege for å finne årsaken og gjøre en behandlingsplan.

Røyking

Røykere har en høyere risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer som kan svekke kroppens sirkulasjon. En hjerte-og karsykdommer forårsaker en persons blodårene til å bli blokkert når et fettstoff som kalles plakk stivner og bygger opp, sammentrekkende veggene i vener og arterier. Dette resulterer i dårlig sirkulasjon når den avbryter den normale strøm av blod gjennom blodkarene.

Miljøfaktorer

Miljømessige faktorer, som overeksponering for solen, kan inflame huden i ansiktet, at det går blodsirkulasjonen. Mange mennesker prøver å redusere sin eksponering til solen, men enkeltpersoner som føler at deres ansiktshuden viser tegn på for tidlig aldring bør undersøke om blodet sirkulerer skikkelig, og hvis ikke, ta skritt (trener ansiktsmusklene, spesielle kremer eller medisinsk intervensjon) for å øke blod sirkulasjon.

Hodepine

Forskere har konstatert ansikts blodstrømsforstyrrelser blant personer som lider av migrene og cluster hodepine. De har identifisert økninger i ansikts blodstrømmen under undersøkelser av enkeltpersoner i midt i en klynge eller migrene hodepine. Disse observances kan i fremtiden hjelpe forskere med å finne en kur for folk som lider av migrene og cluster hodepine angrep.

Ansikts Nummenhet Årsaker

Definisjon av Facial Nummenhet

Ansikts nummenhet kan være mangel på eller forvrengning av følelse i huden i ansiktet og leppene. Tilstanden kan også omfatte prikking i ansiktet og leppene. Hevelse, rødhet, svie og tap av muskelkontroll kan også ses i tilfeller av ansikts nummenhet.

Årsaker til Facial Nummenhet

Det finnes flere muligheter for ansikts nummenhet. Det mest vanlige er hjerneskade forårsaket av slag. Når et hjerneslag utvikler, kan hjernen bli fratatt oksygen og blod. Skaden som utvikler kan føre til lammelser i ansiktet, som fører til nummenhet. En annen vanlig årsak til nummenhet er nerveskader. Nerveskade kan være forårsaket av trauma (såsom et slag mot halsen eller hodet) eller av en medisinsk tilstand (diabetisk neuropati, lammelse). En annen årsak til ansikts nummenhet inkluderer bivirkninger av legemidler. Noen legemidler kan ha hemmere som endrer arbeids av nevrotransmittere - som kan føre til nummenhet i kroppen, inkludert ansiktet.

Behandling

Leger begynne med en persons medisinske historie for å avgjøre om ansikts nummenhet er knyttet til enhver medisinsk tilstand, traumer eller narkotika. Når de har blitt utelukket, begynner testing for å diagnostisere helsen til nervesystemet - spesielt i forhold til ansiktet. En CAT scan og en MR-undersøkelse vil mer enn sannsynlig bli utført, samt blodprøver for å observere hormon og enzymnivåer i kroppen.

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.

Hva er årsakene til nummenhet i venstre arm?

Enhver følelse av nummenhet i venstre arm, eller en ekstremitet for den saks skyld, er en indikasjon på en nevral problemet. Nummenhet i armen også kan være ledsaget av prikking, tap av følelse eller mangel på mobilitet, noe som bør vurderes og behandles av familien din lege for å redusere sjansene for komplikasjoner eller varige skader. Dusinvis av forhold kan føre til nummenhet i venstre arm, og forstå noen av dem kan føre til at enkeltpersoner til raskt å søke legehjelp og råd.

Klemt nerve

En klemt nerve i nakken, ryggen eller skulderen kan forårsake en kriblende følelse i venstre arm. Nummenhet er ofte forårsaket av trykk mot nerver, noe som kan forstyrre blodstrømmen, meldinger nerve sti og nerveskader som påvirker følelsen.

Pleksusskade

Plexus brachialis er en bunt av nerver som går fra nakken gjennom skulderen. En klem, skadet eller skadet eller syk nerve i denne bunten kan påvirke noen del av arm og hånd, forårsaker nummenhet eller prikking som kan være konstant og bankende og føler seg som nåler.

Broken Skulder

Et brudd kan også forårsake nummenhet i venstre arm som et resultat av skade nerve vev eller blodårer. Fracture kan oppstå i krageben (kravebenet), scapula (skulderbladet), humerus (overarmsbenet), eller radius eller ulna (underarm bein).

Perifer vaskulær Issues

Trange blodårene i armen kan også lage prikking eller nummenhet i noen del av armen eller hånden. En viktig årsak til trange blodårer er et resultat av tilstoppede arterier forårsaket av høyt kolesterol, noe som skaper en oppbygging av plakk på blodårene.

Peripheral Neural Issues

En person diagnostisert med diabetes, parese eller andre forhold som påvirker nerve vekst og utvikling kan lide av perifere nerveskader til ekstremiteter.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Årsaker til Liten Finger Nummenhet

Nummenhet i små fingre kan føre til at du føler ubehag og problemer med å gjøre ting i dagliglivet som skriving, skrive eller kjøring. Dersom nummenhet i små fingre sprer seg til andre områder eller er ledsaget av smerte eller hevelse, må du kanskje evaluering av en lege. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsakene til nummenhet i fingrene inkluderer nerveskader og visse underliggende medisinske tilstander.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom kan forårsake nummenhet i ulike deler av hendene og armene, inkludert dine små fingre, og resultater fra overdreven repeterende bevegelser.

Nerve Damage

Skade på den øvre delen av ryggmargen eller nerver av armene kan føre til nummenhet eller prikking i håndleddene, hendene og små fingre.

Komprimert Disk

En komprimert disk i nakken eller øvre del av ryggen kan redusere følelse i armer og hender og forårsake nummenhet i små fingre.

Hånd Skader

Skader på hendene, for eksempel slamming fingeren i en dør eller bryte et bein kan føre til liten finger nummenhet.

Brain Damage

Nummenhet i små fingre og hender kan bli resultatet dersom du har hjerneskade fra en forbigående iskemisk attakk (TIA) eller slag.

Svulster

Svulster på en nerve i armen, håndleddet eller halsen kan forårsake nummenhet i fingrene på grunn av manglende blodtilførsel.

Hva er årsakene til nummenhet i ben og føtter?

Hvis du føler nummenhet i ben og føtter, eller andre steder i kroppen, dette anses sansetap. Nummenhet kan skyldes rett og slett sitte i en stilling for lenge eller sitter i en vanskelig posisjon og deretter realisere, ved å prøve å få opp, at bena eller føttene er nummen. Dette er en midlertidig tilstand som går bort, ifølge AARP. org. Imidlertid kan fot og ben nummenhet også indikere at noe alvorlig er galt.

Nerve Damage, Plakk

Hvis du har lidd en nerve skade på korsryggen, kan dette føre til sansetap i føttene og leggene. Hvis du har en herniated disk, noe som legger press på spinalnerver, kan dette føre til ben og føtter nummenhet. Vaskulær claudicatio oppstår når det er plakk bygge opp, noe som begrenser blodstrømmen til et område. Det kan føre til en kriblende følelse samt smerter og nummenhet. Åreforkalkning kan resultere i plakk bygge opp. Revmatolog Dr. Nathan Wei forklarer at når blodårene, som overfører blod fra hjertet til bena, blir blokkert, vil smerte og nummenhet resultere. Den berørte beinet kan snu en nyanse av lilla og vil føle seg kulere å ta på enn upåvirket etappe.

MS

Multippel sklerose, som er en progressiv sykdom som resulterer i nevro-degenerering (nerveskade), kan forårsake nummenhet. Kvinner er plaget med MS mer enn menn. Denne tilstanden skader det beskyttende dekket, myelin skjede, som dekker nerveceller. Sensoriske impulser stoppe eller bremse ned når skaden er gjort til denne dekker, ifølge AARP.

Stroke

Hvis du har opplevd et slag dette kan forårsake nummenhet og prikking samt tap av balanse og koordinasjon. Når et slag inntreffer, avbryter det blodtilførselen til en del av hjernen.

Syke Nerver, klemte nerver, Isjias

Hvis du har lidd nerveskader, generelt, før utbruddet av nummenhet, vil du oppleve en nåler-og-pins, prikkende eller brennende følelse, som kalles parestesier. Syke nerver kan også føre til parestesier og deretter nummenhet, i henhold til feil diagnose. Dr. Nathan Wei forklarer at en klemt nerve eller nerve entrapment kan oppstå i korsryggen, og dette vil resultere i ben og / eller foten nummenhet, som kalles lumbal radikulopati. Isjias, som er forårsaket av skade på isjiasnerven, er en altfor vanlig foreteelse. Det resulterer i smerter og nummenhet og smerter i korsryggen, ifølge Health Hype. En person kan føle prikking, svakhet og nummenhet i ett eller begge ben som følge av isjias.

Cyster

Araknoide cyster kan føre til beinet og foten nummenhet og en kriblende følelse. Denne tilstanden er sjelden. Det oppstår når cyster som er cerebrospinalvæsken fylte sekker utvikle seg mellom den kraniale bunnen og overflaten av hjernen.

Diabetes, Kreft

Hvis du lider av diabetes, kan dette føre til fot og ben nummenhet. Kreft i hjernen kan føre til beinet nummenhet, ifølge feil diagnose.

Er Lipitor a Cause of Nummenhet i nevropati?

Lipitor er merkenavnet for et kolesterolsenkende medisiner kalt atorvastatin. Nummenhet og andre typer nevropati er kjente bivirkninger av statin narkotika.

Effekt på kolesterolnivået

Lipitor og andre statinene blir brukt i forbindelse med diettbehandling til lavere nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol i kroppen. Statiner kan også ha en mild effekt på å senke triglyserider og øker HDL, eller "gode" kolesterolet.

Redusert risiko

Statiner kan redusere risikoen for store hjerteproblemer som hjerteinfarkt og hjerneslag ved å justere usunn kolesterolnivået i kroppen.

Perifer nevropati

Perifer neuropati, eller nerveskader forårsaker nummenhet og prikking i hender og føtter, er en kjent bivirkning av Lipitor og andre statiner. The University of Maryland Medical Center viser nevropati som en bivirkning bivirkning på mindre enn to prosent av pasientene som tok atorvastatin.

Risiko for å utvikle nevropati

Nylig publisert forskning viser at pasienter som tar statin narkotika som Lipitor kan være mer sannsynlig å utvikle perifer nevropati enn folk som ikke tar disse stoffene. Dagens brukere av statiner er fire ganger mer sannsynlig å ha eller utvikle nevropati enn ikke-brukere.

Andre bivirkninger

Hodepine er en vanlig bivirkning av atorvastatin. Andre bivirkninger kan omfatte brystsmerter, svimmelhet, søvnløshet, leddgikt, svakhet, og allergiske reaksjoner. Se legen din dersom du opplever noen bivirkninger mens du tar Lipitor eller andre statin narkotika.

Overgangsalder & Body Nummenhet

Overgangsalder & Body Nummenhet


En av de merkeligste og noen ganger alarmerende symptomer en menopausal kvinne kan oppleve er kroppen nummenhet eller prikking, som er forårsaket av et fall i østrogennivået, noe som resulterer i kollagen i huden mister sin effekt.

Østrogen / Kollagen Connection

Når østrogen synker, kollagenproduksjonen faller også, og huden blir tørrere og tynnere og mister sin omkrets, ifølge My-menopause-symptoms.com.

Effekter

Tynning huden blir mer følsom og blek fordi blodstrømmen til overflaten av huden har blitt redusert. Nylig sensitiv hud er det som forårsaker nummenhet og en krypende eller prikkende følelse.

Parestesier

Overgangsalder forsterker denne tilstanden, kalt parestesi, selv om det kan oppleves av alle i alle aldre.

Forebygging / løsning

Kvinner kan avverge kroppen nummenhet og prikking ved å holde aktiv, som fremmer blodtilførselen til nervene.

Diett

Spise mat med høyt essensielle fettsyrer, som mutter og fisk, også holder nervene sunt og kan redusere nummenhet.

Andre hensyn

Noen kvinner velger å ta hormonbehandling erstatning eller å innta visse urter som hjelper lindre symptomer på overgangsalder, inkludert kroppen nummenhet.

Nummenhet og kribling Treatment

Nevrologiske sykdommer, infeksjoner, nervekompresjon og metabolske forstyrrelser kan forårsake nummenhet og kribling. Disse symptomene, kalt parestesi, kan svare på behandling uten å ta den underliggende årsaken.

En nøyaktig diagnose vil avgjøre om årsaken er mindre betennelse eller en livstruende stoffskiftesykdom.

Vitaminer

Ifølge Merck Medical Library, leger bruker vitamin B12 til å behandle nummenhet og prikking i forbindelse med pernisiøs anemi og leversykdom. Vitamin B12-injeksjoner også behandle en ryggmargs tilstand som kalles subakutt kombinert degenerasjon.

Anti-inflammatoriske medisiner

Parestesier forbundet med betente blodkar, slitasjegikt og nerve komprimering kan svare godt til anti-inflammatoriske medisiner, hvis nummenhet og prikking er mild. Spør om kortikosteroider hvis ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, eller NSAIDs, bevise ineffektiv.

Immunsuppressive medisiner

Prikking og nummenhet forårsaket av autoimmune sykdommer, som leddgikt, kan lette med immunsuppressive midler. Vurdere å spørre legen din om denne klassen av medisiner hvis du har blitt diagnostisert med revmatoid artritt.

Fysioterapi

Legen kan foreslå skånsom trening, som å gå. En kombinasjon av spesifikke fysioterapi øvelser, antiseizure medisiner eller antidepressiva behandler parestesi forbundet med fibromyalgi og nerve komprimering.

Kirurgi

En ustabil ryggsøylen kan forårsake nummenhet eller prikking i armer og ben. Kirurgi kan være nødvendig, fusing ustabil ryggvirvlene sammen for å begrense bevegelsen. Hvis spinalkanalen har falt, kan en kirurg utfører en laminektomi, eller fjerning av en del av en ryggvirvel.

Hvordan behandle Skin Nummenhet i Elbow

Skin nummenhet kan ha ulike årsaker, men oftest stammer fra nerveskader enten fra skade eller sykdom. Nummenhet som påvirker huden av albuen kan oppstå fra ulnar nerve som går fra håndleddet til skulderen. Hovne vev entrapping ulnar nerve kan føre til nummenhet eller prikking i huden på albuen.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om medisiner for å redusere betennelse. Hovne vev klype nerveender som resulterer i nummenhet. Følg legens instruksjoner om hvor mye medisin til å ta som en anti-inflammatorisk kan opprørt magen.

utøve den berørte albuen. Lær å strekke og bøye øvelser som styrker og strekke musklene i armen. Trening fremmer blodstrøm og healing til albuen området. Lære riktige måter å løfte med armene for å unngå skade på albuen.

Ta vitamin B og E tilskudd. Disse vitaminene bidra til å gjenoppbygge skadet albue vev gjenopprette følelse på huden.

Masser albue og arm. Du kan massere armen og albuen selv eller har noen andre gjøre det for deg. Massasje med milde strøk, knaing huden under og over albuen. Terapeutisk massasje hjelper blodsirkulasjonen og gir bedre blodtilførselen til området påskynde helingsprosessen.

Tips og advarsler

  • Diskuter med legen din når du legger til nye vitaminer til din daglige rutine for å sikre at de ikke forstyrrer andre medisiner du kan ta.
  • Gjør en avtale med legen din når huden nummenhet ikke går bort som han kanskje vil gjøre testing for å se om nummenhet er forårsaket av sykdom, som diabetes. Hvis nummenhet er forårsaket av en medisinsk tilstand, for eksempel diabetes, kontrollere sykdommen bør redusere sjansen for hud nummenhet av albuen.

Botemidler for Nummenhet

Nummenhet, eller sensorisk tap, er et symptom på en rekke forskjellige sykdommer og forstyrrelser. Selv om du kan oppleve dens virkninger i noen del av kroppen, er det mest vanlig å finne i armer, ben, hender og føtter. Grader av nummenhet spenner fra ufarlige, midlertidige forekomster til permanent tap av følelse. Dine sjanser for herding nummenhet er direkte relatert til årsaken til din spesielle tilstand.

Årsaker til Nummenhet

En delvis liste over vanlige årsaker til nummenhet inkluderer: direkte nerve skade; press på nervene i armer, ben eller ryggmargen; midlertidig eller kronisk mangel på blodtilførsel til et berørt område; slag; anfall; migrene; diabetes; Lyme sykdom; Guillain-Barre syndrom; alkoholisme; akustisk neuroma; Raynauds sykdom; hjernesvulst; og aortaaneurisme. Andre potensielle kilder til nummenhet inkluderer sports-relaterte skader, ulike medisiner, vitamin B-12 mangel, strålebehandling, blyforgiftning, og unormale kropps nivåer av natrium, kalsium eller kalium.

Symptomer og Diagnose

Klassiske symptomer på nummenhet inkluderer prikking og tap av følelse, noen ganger ledsaget av smerter eller en brennende følelse. Selvfølgelig, med et så bredt spekter av årsaker, kan selvdiagnose være vanskelig eller umulig. Hvis du opplever nummenhet som varer i noen tid, bør du oppsøke legen din for en skikkelig diagnose. Dette er den beste måten å oppdage dypere, underliggende problemer, noen som kan være alvorlige eller livstruende.

Vær spesielt oppmerksom på hvordan din nummenhet setter inn. Hvis du har tatt en kort lur i en vanskelig posisjon, eller slo din morsomme bein, er sjansene dine symptomer vil være kortvarig, og indikerer ikke en betydelig skade. Men visse symptomer og omstendighetene krever øyeblikkelig hjelp for å unngå alvorlige konsekvenser. Slike situasjoner omfatter nummenhet opplevde etter en hodeskade, symptomer som begynner plutselig og symptomer som involverer en hel ben eller arm.

Noen ganger kan symptomene som følger med nummenhet heve en situasjon til en nødssituasjon. Disse sakene omfatter tilstedeværelse av svimmelhet, problemer med å snakke, tap av tarm eller blære kontroll, forvirring, lammelser og plutselig, alvorlig hodepine. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ring 911 eller komme til legevakten umiddelbart. Andre forhold som garanterer rask handling omfatter nummenhet eller smerter i nakken, og nummenhet som vises på begge sider av kroppen samtidig.

I ikke-nødstilfeller, ta litt tid til å analysere dine symptomer, siden denne typen informasjon kan hjelpe legen foreta en nøyaktig diagnose. Ting å merke inkludere når og hvor din nummenhet vises, om det virker knyttet til visse fysiske aktiviteter, og om det kommer og går eller forverres gradvis over tid.

Mange potensielle behandlinger

Avhengig av opplysninger om symptomene dine, kan legen utføre en rekke ulike diagnostiske tester. Disse inkluderer fysisk undersøkelse, blodprøver, røntgen, CT eller MR skanner av hodet eller ryggraden, ultralyd og nerve conduction testing. Resultatene av disse testene vil hjelpe legen foreta en diagnose, og at diagnosen vil avgjøre hans valg av behandling. I tilfeller som mildt komprimert nerver, kan behandlingen være så enkelt som atferdsmodifikasjon for å unngå ny skade. I tilfeller som diabetes, kan behandling innebære en livslang diett av medisiner og kosttilskudd kontroll.

Graviditet og nummenhet i hender

Graviditet og nummenhet i hender


Som om det ikke var nok ting å gjøre deg ukomfortabel under svangerskapet; legge nummenhet og prikking i hender, håndledd og armer til listen. Det er svært vanlig under svangerskapet for å oppleve nummenhet i ekstremiteter, prikking eller en pins og nåler følelse. Å vite hvorfor og hvordan å avlaste det vil hjelpe deg å komme gjennom en annen bivirkning av svangerskapet.

Årsaker

Under graviditet denne følelsen i hendene er antatt å være på grunn av svelling vev trykke med nerver. Gravity trekke væske ned i hendene hele dagen hjelper ikke heller. Dersom nummenhet er ledsaget av hevelse så det er forårsaket av væske samler seg i hendene, ifølge "Hva kan man forvente når du venter."

Forhold

Det er en form for Carpal Tunnel Syndrome som kan oppstå under svangerskapet. Normalt CTS er forårsaket ved å utføre repeterende arbeid med hendene som å spille piano eller skrive; Imidlertid, under graviditet, kan tilstanden utvikles av andre grunner. Carpal tunnel i håndleddet blir hoven under graviditet og dette fører til press på nerver som går fra håndledd til fingrene, ifølge Babycenter. Nummenhet i hender ledsaget av smerter kan være denne formen for Carpal Tunnel Syndrome.

Relief

Pass på at du ikke sover på hendene; dette kan gjøre nummenhet verre. I stedet prøver å heve hendene på separate puter mens du sover. Når nummenhet oppstår, kan du prøve å henge den berørte hånden over på siden av sengen og riste den for å gå tilbake sirkulasjon. I mer alvorlige tilfeller, vil iført en håndleddet skinne til sengs hjelpe, ifølge Babycenter. For pågående nummenhet lettelse noen kvinner finner akupunktur å være nyttig.

Take It Easy

Hvis nummenhet er ledsaget av smerte eller skjer ofte kan det være nødvendig å se på hva du gjør. Hvis du arbeider med hendene daglig, ta regelmessige pauser, slutter å virke når du føler smerter i hendene og prøver å endre posisjoner mens du arbeider. Forverre tilstanden ved working er ikke lurt fordi anti-inflammatoriske medisiner og steroider foreskrevet for carpal tunnel syndrom ikke kan tas under graviditet. Dersom du utvikler CTS under svangerskapet vil det vanligvis gå bort to til tre uker etter fødselen.

Når skal Worry

Hvis du har forsøkt å lindre nummenhet, men det har vedvart i flere dager, kan det være noe mer alvorlig. Dersom nummenhet blir mer intens, er ledsaget av smerte eller sprer opp armene til skuldrene eller halsen, er det på tide å ringe legen din, ifølge Babycenter. Nummenhet i hendene er et symptom på flere alvorlige helsemessige forhold og bør vurderes hvis du ikke kan finne lindring på egen hånd.