Digidexo.com

knuter i bløtvev

Finger Revmatoid Knuter Treatment

Finger Revmatoid Knuter Treatment


Behandlinger for revmatoid knuter varierer avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene. Alternativene inkluderer fysioterapi, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs), steroidinjeksjoner og kirurgi.

Definert

Reumatoide knuter utvikles generelt i trykkpunktområder, slik som leddene i fingrene. Nodulene består av bløtvev forstørrelser av varierende størrelse.

Årsaker

Den utløsende faktoren for revmatoid knuter er fortsatt ukjent. Ifølge WebMD, har studier funnet sigarettrøyking og metotreksat, som er en vanlig foreskrevet revmatoid artritt narkotika, øker risikoen for nodule utvikling.

Symptomer

Revmatoid knuter er vanligvis asymptomatiske, eller å ha noen symptomer. Men i noen tilfeller har pasienter rapportert smerte, økt lesjon vekst, åpne sår og vanskeligheter med range-of-motion.

Diagnose

En fysisk undersøkelse er oftest brukt til å diagnostisere revmatoid knuter. En biopsi av nodul er noen ganger utført, men kan være en vanskelig prosedyre avhengig av området av nodul.

Fakta

Ifølge MMPC, omtrent 25 prosent av pasienter diagnostisert med revmatoid artritt vil utvikle knuter. Knuter er mer utbredt hos menn enn kvinner, personer som tester positivt for revmatoid faktor (antistoff knyttet til betennelse) og kaukasiere.

Leve med revmatoid Knuter

Tjue til 35 prosent av personer med revmatoid artritt er også påvirket av revmatoid knuter som vokser nær ledd eller trykkpunkter. I de fleste tilfeller, revmatoid knuter er ikke smertefullt og ikke forårsake noen helsemessige problemer. Imidlertid, i andre tilfeller kan de vises i lungene og andre indre organer, noen ganger forårsaker ytterligere bekymringer.

Definisjon

Revmatoid knuter, faste klumper dannet ut av bløtvev, vises under huden, vokser nær leddgikt ledd eller i trykkpunkt områder som hender, fingre, knoker, albuer, hæler og håndledd. Disse knuter er vanligvis smertefri og varierer i størrelse fra det som en liten ert til en valnøtt. Knuter noen ganger dannes i hjerte, lunger eller andre indre organer.

Årsaker og komplikasjoner

Reumatoide knuter som danner ved siden av eller innenfor sener gjør det ofte som en respons til trykk og friksjon er forårsaket av revmatisk artritt (RA) i leddene. Knuter er vanligvis finner hos pasienter som har vært plaget av RA for en stund. Sigarettrøyking hos pasienter som har RA øker sjansen for at knuter vil danne. Metotreksat, et medikament som brukes til å behandle symptomer på RA, har vist seg å øke sjansene for at knuter vil danne.

Selv om de er ofte smertefri, kan revmatoid knuter noen ganger legge press på nerver eller begrense bevegelsen i leddene. I føttene, kan knuter forårsake problemer med gange og balanse og gjøre det vanskelig å bruke sko. Når knuter vises i hjertet eller lungene, kan de forårsake dysfunksjon eller alvorlige komplikasjoner. Knuter i lungene kan føre til en kollapset lunge, lungebetennelse eller pleuravæske, som er en væskeansamling mellom vev lining lungene og brysthulen.

Treament Alternativer

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig behandling av revmatoid knuter; som de er vanligvis ikke smertefull og vanligvis ikke interferere med det daglige liv. Men sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler, eller DMARDs, er foreskrevet for å bidra til å redusere størrelsen på knuter. Injeksjoner av glukokortikoider, kan en type steroid, på stedet noen ganger også hjelpe krympe knuter. Skulle nodule være smertefullt, bli smittet eller føre til andre helseproblemer, kan kirurgi være nødvendig. Det er vanlig for nodul for å danne på nytt etter å ha blitt kirurgisk fjernet.

Årsaker til lunge knuter

Årsaker til lunge knuter

Årsaker til lunge knuter

Lunge knuter kan faktisk ha flere årsaker. De fleste umiddelbart tenker at lunge knuter er kreft, og det er sant at noen lunge knuter er forårsaket av alvorlig sykdom, som kreft. Men, disse typer knuter merket med hurtigvekst og raskt blir massene. Faktisk, kan kreft knuter dobbel størrelse så raskt som hver 25 dager. Andre alvorlige sykdommer forårsaket av lunge knuter inkluderer infeksjoner, lunge abscess og lungebetennelse. Men disse infeksjonene er mulig å behandle med medisiner og pasienten kan bli helt frisk. De største antall forekommende lunge knuter er faktisk godartet. De godartede lunge knuter kan være forårsaket av soppinfeksjoner, tuberkulose eller immunlidelser, så som revmatoid artritt.

Soppinfeksjoner

Den soppinfeksjoner nettside melder at noen lunge knuter kan forekomme hos personer som bor i nærheten av Ohio, Mississippi og Missouri elva daler. Soppinfeksjoner som fører til lunge knuter kan også forekomme i mennesker som gjør landbruk, hagebruk og anleggsarbeid. Huledykkere eller Spelunkers er også i fare for å utvikle disse problemene.

Hold deg rolig og ikke få panikk

Det er mange årsaker til lunge knuter og de fleste aldri engang klar over at de har disse knuter. Faktisk, nettstedet for University of Rochester Medical Center rapporterer at mer enn 90 prosent av lunge knuter blir oppdaget helt etter ulykken. Hvis en person er diagnostisert med lunge knuter, bør han ikke få panikk fordi mer enn sannsynlig vil det være godartet. Diskutere dine bekymringer med en lege er alltid viktig, og kan være svært informativ.

Lung Knuter Diagnose

Lunge knuter er klassifisert som 3 til 4 centimeter abnormiteter som ligger i lungene og generelt er asymptomatiske. Helsepersonell vanligvis diagnostisere lunge knuter mens pasientene gjennomgå en kiste X-ray for andre symptomer. Ifølge PulmonaryChannel.com, disse avvikene er vanlig og finnes i én av hver 500 røntgenundersøkelse med over 150.000 tilfeller av ensomme lunge knuter diagnostisert årlig.

X-Ray

En X-ray i thorax-regionen er den første diagnostiske verktøy som lokaliserer lunge knuter. X-stråler er gjentatt i ulike tidsintervaller for å finne ut om lunge nodule endringer over tid. En godartet (ikke-cancerous) diagnose er rapportert hvis det ikke er endring i størrelse for en to-års periode. En ondartet (kreft) abnormitet vil bli notert dersom veksten skjer innenfor en en-til seks-måneders periode for å finne unormalt.

Laboratorieundersøkelser

En komplett blodprosent (CBC), avføringsprøve, urinanalyse, spytt studie og tuberkulose hudtest (PPD hudtest) er diagnostiske verktøy for å finne ut om lunge knuter er til stede. Testene er også utført for å bestemme om noen andre sykdommer eller kreft metastasert (spredning) fra lungene til andre steder i kroppen. Når lungene nodule er mistenkt for å være negativ, PPD hudtest gjort for å utelukke en tuberkulose diagnose som kunne masquerade som knuter.

Computertomografi (CT) skanning

En thorax CT utføres etter abnormitet ligger i brystet X-ray. En CT-skanning er mer grundig enn en vanlig røntgen og i stand til å forbedre egenskapene til nodule å inkludere størrelse, form, mønster og omkringliggende lesjoner. Det kan også finne det området hvor den nodul er plassert, og hvis det er flere knuter tilstede.

PET Scan

En positronemisjonstomografi (PET) scan er et diagnostisk verktøy for å avgjøre om en lunge nodule er til stede. Den bruker en radiomerket (radioaktiv kombinasjon) substans for å måle metabolsk aktivitet lesjoner. Mens anvendelse av en 3-D, farget bilde, kan det PET scan bestemme mengden av stoffet vevet er absorberende. Maligne knuter ta i mer substans enn godartede knuter.

Fiberoptisk Bronkoskopi Biopsi

Fiberoptisk bronkoskopi biopsi er en diagnostisk test som brukes til å avgjøre om respirasjonsproblemer er til stede. Ved hjelp av en fleksibel slange, tar denne operasjonen en prøve av lungevev for biopsi. Etter samlingen, er det undersøkt i laboratoriet under et mikroskop for å bestemme om den nodul er benigne eller maligne. Omtrent mer enn 70 prosent av lungekrefttilfellene er vevsprøve ved hjelp av en bronkoskopi, ifølge PulmonaryChannel.com.

Perkutan nålebiopsi

En nål biopsi utføres ved hjelp av aspirasjon (tilbaketrekking av væsker) fra brystveggen. Etter aspirasjon er utført, vil prøven bli undersøkt i et laboratorium av en patolog for å diagnostisere dersom lesjonen er benigne eller maligne. Ifølge PulmonaryChannel.com, nål biopsier gi nøyaktig diagnose av maligne knuter ca 75 til 95 prosent av tiden.

Typer Knuter

Knuter, små klumper av vev, kan dannes i deler av kroppen, inkludert skjoldbruskkjertelen, bryst, hud, stemmebåndene, ledd og lunger. De vanligvis måler fra 1 cm til 2 cm i diameter, selv om noen, som for eksempel lunge-knuter, kan være større. Selv om noen forårsake ingen symptomer i det hele tatt, kan andre knuter forårsake ubehag eller forstyrre kroppsfunksjoner. Knuter kan være godartet eller kreft.

Skjoldbrusk nodules

Ofte følt eller sett på som en klump på halsen, skjoldbrusk knuter er normalt godartet og er langt mer vanlig hos middelaldrende og eldre voksne enn hos unge voksne. I de fleste tilfeller, skjoldbrusk nodules forårsaker ingen smerter eller andre problemer, selv om en person med skjoldbrusk knuter bør ha en lege undersøke dem for å sikre at de er ikke kreft, og at skjoldbruskkjertelen fungerer normalt, sier endocrineweb.com.

Bryst Knuter

Det er normalt for knuter å utvikle seg i kvinners bryster. Bryst knuter har en rekke årsaker, blant annet cyster, betennelser, kalkavleiringer, abscesser og duct obstruksjon. Selv om det vanligvis er et tegn på godartet brystsykdom, de kan også være et tegn på kreft. Medisinske tester, for eksempel en tynn nål aspirasjon eller en biopsi, kan avgjøre om et bryst nodule er godartet eller ondartet, ifølge Life Extension.

Akne Knuter

En hormonell ubalanse kan føre en person til å utvikle akne knuter. I motsetning mildere former for akne, der kviser utvikler på hudens overflate, akne knuter utvikler under hudens overflate. Disse faste og ofte smertefulle klumper krever hjelp fra en hudlege, som kan behandle dem med kortison injeksjoner, isotretinoin, kirurgisk drenering eller alpha hydroxy acid peeling, sier acnetalks.com.

Andre hud knuter

Andre typer knuter kan danne på eller under huden. Mange hud knuter utgjør ingen grunn til bekymring, selv om noen --- slik som føflekker og fødselsmerker --- kan være skjemmende og andre som liktorn kan gi ubehag. Men noen hud knuter krever legehjelp. Koker for eksempel kan føre til at blodforgiftning, og noen klumper --- spesielt mørke mol som vises plutselig --- er tegn på kreft, i henhold til formel Medical Group.

Vocal Cord Knuter

Ved å hindre stemmebåndene fra å trykke sammen, knuter på en eller begge av ledningene forårsake en persons stemme til å høres hes eller pust. Ulike faktorer kan føre til stemmebånd knuter, inkludert overdreven skriking eller høyt snakker, dårlig ånde støtte, allergier, kroniske øvre luftveisinfeksjoner og hormonelle ubalanser. Selv om de kan fjernes kirurgisk, er stemmeterapi vanligvis nødvendig for å hindre knuter fra å returnere, sier Pediatric Øre hjemmeside.

Revmatoid Knuter

Noen revmatoid artritt lider utvikle knuter på albuene, rygg, fingre, føtter eller andre områder. Disse knuter vanligvis ikke krever behandling. Hvis en revmatoid nodule gjør forårsake ubehag eller forstyrrer en felles utvalg av bevegelse, kan en lege behandle det med medisiner eller kirurgisk fjerne den, sier Everyday Health.

Lunge Knuter

Lunge knuter --- utvekster på lungene ikke mer enn 3 cm i diameter --- er ofte et resultat av tuberkulose eller en soppinfeksjon. Godartede noduler vanligvis vise liten eller ingen vekst, og trenger ikke å bli behandlet. Kreft knuter, men vokser raskt og krever kirurgisk fjerning eller annen medisinsk behandling, sier endocrineweb.com.

Hva er Knuter?

Hva er Knuter?


Knuter er klumper som oftest dannes i skjoldbruskkjertelen eller lungene. Disse klumpene er ofte fylt med væske og kan føre til alvorlige helsemessige problemer som problemer med å puste eller svelge, og kan være et tegn på skjoldbruskkjertelkreft, lungekreft eller hypertyreose. Men de fleste av knuter er noncancerous og forårsake noen problemer. Det er alltid viktig å oppsøke lege for å fastslå tilstanden til nodule.

Identifikasjon

Thyroid knuter eller klumper, forekommer i mer enn halvparten av verdens befolkning, ifølge New York Thyroid Center. Bare om lag 5 prosent av skjoldbrusk knuter er kreft; Likevel er det viktig å oppsøke lege hvis du har noen uvanlige klumper eller hevelse. Disse noduler som oftest forekommer i nakke og hals, og kan oppdages av en lege gjennom en rutine nakke eller hals eksamen.

Lunge knuter, eller lunge knuter, er mindre vanlig enn skjoldbrusk knuter. Disse små, runde klumper, noen ganger kalt "flekker", kan bli funnet gjennom brystet x-stråler og finnes i om lag én av hver 500 bryst X stråler, ifølge University of Rochester Medical Center. Omtrent 40 prosent av lunge knuter er kreft og tidlig oppdagelse er avgjørende for overlevelse.

Symptomer

Hvis du føler en uvanlig klump i halsen eller hals området og har symptomer som kortpustethet, pustevansker, plutselig vekttap med ingen forklaring, nervøsitet, hjertebank og problemer med å sove, kan du ha et helse problem med skjoldbruskkjertelen kjertel.

Det er svært få symptomer på lunge knuter. De eneste symptomer inkluderer en kiste kald eller mild influensa. Hvis du er en røyker eller har røykt tidligere, kan en kiste X ray bidra til å avgjøre om du har noen lunge knuter.

Årsaker

Årsaker til skjoldbrusk knuter inkluderer en jod-mangel, overvekst av normal skjoldbruskkjertelen vev, betennelse i skjoldbruskkjertelen, skjoldbrusk cyster og stråling.

Årsaker til lunge knuter inkluderer røyking og tidligere sår på lungene som tuberkulose eller en soppinfeksjon. I tillegg kan pulmonale knuter danne hos personer som har eller har hatt kreft i andre områder av legemet.

Behandling

For mange thyroid noduler, er det ingen behandling som er involvert. For skjoldbrusk knuter som er noncancerous, men forårsaker vanskeligheter med å puste eller svelge eller hypertyreose, vanlige behandlinger som kirurgi, skjoldbrusk medisiner, en endring i kosthold eller radioaktivt jod er tilgjengelig. Kirurgi er nesten alltid nødvendig for kreft knuter.

Lunge knuter som er noncancerous er vanligvis ikke behandles. Lunge knuter som er kreft er nesten alltid fjernes ved operasjon.

Hvordan redusere fibrocystic Knuter

Hvordan redusere fibrocystic Knuter


Fibrocystic knuter er noncancerous men ofte smertefulle klumper og cyster i brystene. Fibrocystic knuter er forårsaket av blokkeringer i bryst kanaler, som forårsaker en opphoping av væske. Disse blokkeringer ofte føre til arrvev eller fibrøs vev, som er kilden for de ofte smertefulle klumper. Til tross myter som fibrocystic knuter skape en økt risiko for brystkreft, eksperter ved Mayo Clinic sier at slike krav er så langt ubekreftet.

Hvordan redusere fibrocystic Knuter

Se familien din lege om eventuelle nye endringer i brystene før forfølge behandling på egen hånd. Spør familien din lege om medisiner alternativer for å redusere symptomer på fibrocystic knuter. Danazol, en medisiner som vanligvis foreskrevet for endometriose, har også vist vellykket symptomatisk lindring for fibrocystic knuter.

Vent til fibrocystic knuter å løse på egen hånd. Hvis de ikke kan løse på en riktig måte, kan familien din lege henvise deg til en spesialist.

Unn knuter symptomatisk. Steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen har vist seg å redusere hevelse og ømhet. Spør legen din når du tar NSAIDs over lengre tid.

Prøv muntlige vitaminer som vitamin B6 eller nattlysolje for symptomatisk lindring av fibrocystic bryster. Følg instruksjonene fra produsenten for over-the-counter vitamin B6. Ta 1000 mg nattlysolje to til tre ganger daglig som anvist av legen din.

Prøv å redusere koffein og salt i kosten for å redusere symptomene. Du kan også prøve å ta en over the-counter jod supplement for å redusere risikoen for fremtidig utvikling av fibrocystic knuter.

Hva er reaktive Knuter?

Hva er reaktive Knuter?


Reaktive knuter, noen ganger referert til som sangerens knuter, er vanligvis sett i tunge røykere eller utøvere som har brukt mange år synger. Loven av røyking skaper en enorm belastning på stemmebåndene på grunn av kjemikalier og tjære til stede i sigaretter. Bruke stemmen til å synge kraftfullt og forlenge notater kan også sette en belastning på halsen din og resultere i reaktive knuter utvikle.

Årsaker

En røykhoste kan være en trigger til reaktive knuter utvikling, som det skaper et lignende press på strupehodet som når en sanger opprett et notat. Snakker eller hvisker for mye, ler hjertelig eller gråt overdrevent kan også utløse utvikling av reaktive knuter. Ifølge tale og språk patolog Dr. Caroline Bowen, kan fattige nivåer av egnethet og ernæring og depresjon også bidra til sangerens dannelse av knuter.

Diagnose

Reaktive knuter kan sees via en microlaryngoscopy undersøkelse, som brukes til å identifisere og behandle problemene knyttet til halsen og tale boksen. Halsen er forstørret under prosedyren ved bruk av en medisinsk mikroskop, digital video-forsterkning eller ved innsetting av et endoskop. En kirurg noen ganger fjerner en liten del av den indre hals foring under prosedyren, som så blir tatt for laboratorietesting. Avhengig av alvoret i problemet, kan en laser brukes til å fjerne reaktive knuter fra stemmen boksen.

Farene

Reaktive knuter er laget av stive hud vekster rundt stemmen boksen, og vanligvis måle noen få millimeter i diameter. Reaktive knuter er nesten alltid godartet vekster, som betyr at de vanligvis ikke utvikle seg til kreftsvulster. Men de kan forringe kvaliteten av tale, noe som resulterer i kornete stemmer der ordene er vanskelig å forstå. Dette er på grunn av knuter som hemmer stemmebåndene kapasitet til å foreta de nødvendige endringer i lufttrykket for å produsere menneskelig tale.

Symptomer

Heshet, en tørr kløe i halsen og smerter oppleves når du snakker er andre vanlige symptomer på reaktive knuter. Sangere kan også oppleve at deres rekkevidde og dybde på sang er begrenset av tilstedeværelsen av reaktive knuter. Skuespillere og foredragsholdere kan også lider av reaktive knuter, ofte resulterer i dem ender sin karriere tidlig. Kirurgi kan vanligvis fjerne reaktive knuter, men talekvalitet kan bli permanent skadet.

Hva er knuter på Voice Box?

Hva er knuter på Voice Box?


Stemmebånd knuter er godartede calluses på stemmebåndet. Mens de er alvorlig og må medisinsk behandlet, spesielt hvis du bruker stemmen din i ditt yrke, de er vanligvis behandles. De kan oppstå når som helst i løpet av livet ditt og kan påvirke noen. Lege bør søkes ved første tegn og symptomer, slik at en full gjenoppretting kan gjøres.

Definisjon

Forekommer hyppigst hos kvinner og barn, knuter på stemmebåndet er calluses på stemmebåndene som utvikler når stemmen brukes mye eller feil. De er ofte referert til som "Screamer noder" eller "sangerens noder" fordi de danner på tale bokser av mennesker som ofte synge eller skrike. De danner et timeglass form på stemmebåndene som stenger åpningen og skaper en skurrende, pust lyd til stemmen.

Årsaker

Ofte skriker, sang ut av ens naturlige vokalspekter og generell overanstrengelse av stemmen kan bringe på tale knuter. Hvis stemmen er overused når en pasient er syk, er det lettere for knuter til å utvikle, så vel. Jo lenger stemmen er for mye eller brukes feil, jo hardere og mer omfattende knuter blitt, noe som resulterer er harde, tykke, vanskelige å behandle hard hud.

Symptomer

Symptomer er rikelig. Det første tegnet på stemme knuter er vanligvis en forandring i kvaliteten på tale. Det kan bli pust, skurrende, grus eller hest-klingende. Stemmen kan bli trett lettere enn det pleide til og bli ustabile, noe som er spesielt urovekkende for en sanger. Det kan være vanskelig å synge eller snakke høye eller lave toner og toner og stemmen kan brekke eller sprekke. Det vil også være en evigvarende ønske om å fjerne strupen som om noe sitter fast i den.

Recovery

Ofte anbefalingene for utvinning inkluderer vokal hvile, hydrering ved å drikke rikelig med vann, kjølig tåke luftfukter hvis klimaet er tørt og unngå dehydrerende elementer som alkohol og koffein. Noen ganger, terapeuter anbefaler syngende terapier. Hvis nodulene er spesielt store eller har blitt herdet ved langvarig eksistens, kan en mikroskopisk kirurgi kalles phonomicrosurgery utføres.

Vocal Cord knuter i Children

Vocal Cord knuter i Children


Stemmebånd knuter er små humper - mellom størrelsen på et knappenålshode og en ert - som kan dannes på et barns stemmebåndene. Knuter hindre stemmebåndene lukkes helt og dermed gjøre stemmen høres pust og hes.

Symptomer

Det viktigste symptomet på stemmebånd knuter er en heshet i stemmen. Det er ingen smerter forbundet med utvikling av knuter; hvis du barnets hals er smertefullt kontakt lege.

Årsaker

Stemmebånd knuter kan være forårsaket av barnet ditt misbruke stemmen hennes, fra overdreven nakke-muskelspenninger, ved å rope, skrike eller snakke høyt. Allergi, infeksjoner i øvre luftveier og eksponering for sigarettrøyk også kjent årsaker til stemmebånd knuter.

Behandling

Stemmebånd knuter kan fjernes kirurgisk, selv om kirurgi alene er usannsynlig å løse problemet på lang sikt. Barnet ditt vil også trenge tale terapi for å lære riktig bruk av stemmen for å hindre gjentakelse av knuter. Stemmebånd knuter kan bli behandlet av tale terapi alene i noen tilfeller.

Hvordan Test for Adrenal Knuter

Hvordan Test for Adrenal Knuter


Binyre knuter, også kalt messer, klumper eller incidentalomas, er vanlig og som regel godartet. Knuter finnes på binyrene på toppen av nyrene, dypt inne i ryggen. Innvendige imaging tester vil avdekke adrenal knuter, som ikke er palperes på grunn av deres plassering i kroppen.

Hvordan Test for Adrenal Knuter

Skaff lege. Oppdagelsen av de fleste adrenal knuter oppstår uhell når en CT eller MR er utført av en annen medisinsk problem. En lege må referere en pasient for disse testene.

Ta kontakt med din lege for regelmessige kontroller og når du har helsemessige problemer. Du er mer sannsynlig å finne ut tilstedeværelse av nodule, som ofte er asymptomatisk, hvis du gjør dette.

Dokument noen symptomer. Mens de fleste knuter er asymptomatiske, kan du ta med noen symptomer på adrenal problemer med legen din oppmerksomhet. Ifølge American Cancer Society, symptomene varierer på grunn av binyrene 'rekke livsviktige funksjoner. Symptomene varierer fra vektøkning og høyt blodtrykk til overdreven ansikts hår på kvinner.

Følg gjennom med CT scan, MR eller ultralyd hvis legen din ber om en av disse prosedyrene. Dette er den viktigste måten å identifisere knuter.

opplyse deg om knuter hvis du er diagnostisert med denne tilstanden. En nodule mindre enn tre centimeter sannsynlig er godartet. Det finnes et høyere risiko med knuter 3 til 6 centimeter og må følges opp. Kirurgi kan være nødvendig for knuter større enn 6 centimeter, viser høye nivåer av hormoner eller økende.

Hint

  • Ifølge Dr. Rhoda cobin på Power of Prevention, 8 til 10 prosent av oss har adrenal knuter uten selv å realisere den. Husk at de fleste er godartet eller lett behandles. Utdanne deg selv å administrere din angst rundt denne diagnosen.

Symptomer på lunge Knuter

Som mennesker, våre lunger er viktig. De må være sunn for å fungere skikkelig, og hvis våre lungene ikke fungere skikkelig, vi utvikle andre helseproblemer fordi kroppen vår ikke får oksygen som den trenger. Lunge knuter er en av de mange problemer som du kan utvikle.

Hva er en Lung Nodule?

Lunge knuter er små og runde utvekster på et lungene. De kan sees veldig enkelt på røntgen som lunge flekker. Diagnostisering av disse flekker som lunge knuter, er imidlertid mye vanskeligere.

Godartet og kreft

Det er viktig å diagnostisere disse flekker så snart som mulig; de kan være et tegn på lungekreft i de tidligste stadier. Ifølge University of Rochester Medical Center, er 40 prosent av alle identifiserte lunge knuter testet og er kreft. Tidlig oppdagelse og umiddelbar behandling er avgjørende for en økning i overlevelse når de knuter er kreft.

Godartet, ikke-kreft, lunge knuter generelt vises som arrvev fra en skade eller infeksjon i lungene, som tuberkulose. Det er ikke uvanlig å forvente at hvis du har hatt lungeproblemer fra en av disse infeksjonene som du sannsynligvis kommer til å ha lunge knuter, men dette er ikke alltid tilfelle.

Symptomer

Faktiske symptomer er vanskelig å fastslå mens de fortsatt er små. Det er ikke før etter at de har passert 3 cm måling og bli massene at symptomene virkelig begynner å vises. Realiteten er at flertallet av lunge knuter som er oppdaget før de vokser og forvandle seg til massene er bare oppdaget ved en tilfeldighet; de fleste knuter blir oppdaget når røntgen er tatt for andre problemer.

Feildiagnostisering er vanlig uten X-ray bevis. De menneskene som opplever symptomer er sannsynlig å bli diagnostisert med en enkel influensa virus eller kald. Hoste og en følelse av brystet lunger er de vanligste symptomene som er rapportert.

Diagnose

Tidlig diagnose er viktig for behandlingsforløpet som er gitt. Diagnose må først bevise om de knuter er godartet eller kreft. Dette er vanligvis bare oppnås gjennom å se og måle veksten av knuter. Hvis en nodule vokser sakte, er det mindre sannsynlig å være kreft, men en cancerous lunge nodule vil vokse og formere seg raskt.

Behandling

Behandlinger varierer avhengig av lunge knuter. Godartede knuter kan stå alene med mindre de forårsaker mer smerte og sykdom for pasienten. For eksempel, hvis en person har godartede lunge knuter og har utviklet brystet kaldt symptomer som ikke går bort, fjerning kan anbefales. Kreft lunge knuter kreve kirurgisk fjerning, noe som vanligvis gjøres ved thoracoscopic kirurgi, men større knuter eller flere knuter kan kreve en fullstendig fjerning av den skadede delen av lungen.

Hvis du mistenker at du har lunge knuter, eller hvis det er en arvelig link til lungekreft i familien din, bør du søke legehjelp og skikkelig testing med en gang. Det er viktig å behandle knuter så snart som mulig hvis de er kreft. Stole på forekomsten av symptomer er ikke en god idé; symptomer forekommer sjelden og kan lett forveksles med forkjølelse og influensa.

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR


Lunge knuter på en kiste X-ray (CXR) kan være ondartet eller godartet. Godartet lunge knuter er vanligvis forårsaket av en inflammatorisk tilstand som en soppinfeksjon eller tuberkulose, mens ondartede lunge knuter skyldes kreft. Lunge knuter er mer sannsynlig å være ondartet hos personer som er eldre og har en røykehistorie. Det er viktig for denne skille gjøres, slik at pasienten kan få tidlig behandling dersom nodul viser seg å være kreft.

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR

Skaff gamle røntgenundersøkelse for å sammenligne med de nåværende. Hvis knuter er ny eller har vokst i størrelse fra forrige brystet X-ray, er ytterligere testing nødvendig.

Få en CT scan for å se på mønsteret av forkalkning i knuter. Visse forkalkning mønstre på brystet røntgen og CT-skanning tyder på at en nodule er mer sannsynlig å være ondartet.

Planlegg en PET skanne hvis CT scan ikke avklare om de knuter er godartet eller ondartet. Ifølge en studie publisert i september 2000 utgaven av "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine", en PET scan kan avgjøre om en nodule er ondartet med 95 prosent sensitivitet og 85 prosent spesifisitet. Dette betyr at det vil plukke opp en kreft 95 prosent av tiden når en er tilstede, og vil være korrekt 85 prosent av tiden. I 15 prosent av tilfellene, hva synes å være en malignitet vil faktisk være godartet. PET skanner, men er ikke tilgjengelig i alle områder.

Avgjør om å følge knuter med serierøntgenundersøkelse eller brystet CT skanner hver tredje måned eller gjennomgå vev diagnose basert på resultatene fra de foregående studiene.

Fortsett med serietremåneders imaging studier eller vev diagnose ved hjelp av fiberoptisk bronkoskopi eller tynn nål aspirasjon av nodule eller knuter.

Hint

  • Lunge knuter som ikke øker i størrelse over en to-års periode er vanligvis godartet.
  • Godartet lunge knuter vanligvis har glatte kanter på røntgenundersøkelse.

Slik unngår du at Vocal Knuter

Slik unngår du at Vocal Knuter


Stemmebåndene vibrerer å produsere lyd. Noen ganger, på grunn av ulike faktorer, knuter danner på stemmebåndene. Disse hovne vekster stivne med tiden og er ofte smertefullt, noe som gjør det vanskelig for deg å snakke og synge. Du kan føle deg som om du hele tiden må klarne strupen og stemmen din høres hes. Du kan unngå visse faktorer for å minske sjansene for å utvikle vokale knuter. Som en siste utvei, er vokal knuter ofte kirurgisk fjernet.

Slik unngår du at Vocal Knuter

En skriking og roping ofte føre stemmebånd traumer og kan til slutt føre til dannelse av knuter. Mind hvor ofte du er skrikende og hvor lenge, hvis du går til en rekke konserter eller spill. Kutt ned din vokal volum for å unngå skade på stemmebåndene. Drikke varm te med honning hvis du finner du er spesielt hes etter en natt med skriking for å hjelpe berolige halsen.

Kutt ned på røyke sigaretter eller slutte helt. Røyking hver dag kan irritere stemmebåndene og forårsake knuter å danne.

Sjekk din koffein og alkohol inntak. Å drikke for mye koffein eller drikke alkohol på daglig baser kan irritere stemmebåndene og forårsake knuter å utvikle.

Unngå sterke røyk og kjemikalier og andre slike luftbårne irritanter som støv. Konstant eksponering for dem kan gjøre stemmebåndene hovne opp og føre til nodule formasjon.

Hint

  • Drikk rikelig med vann for å holde halsen hydrert.
  • Det er visse medisinske tilstander som er uunngåelig at det samme kan irritere stemmebåndene og føre til dannelse av knuter på dem. Hypotyreose (når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon) kan irritere stemmebåndene, som kan kroniske allergier og sure oppstøt.

Revmatoid Knuter på hodebunnen

Revmatoid Knuter på hodebunnen


Revmatoid artritt (RA) er kronisk tilstand som påvirker leddene, spesielt synovium, som er slimhinnen i leddene. Sykdommen innebærer fakkel-ups av betente ledd etterfulgt av perioder når det er lite eller ingen symptomer. Revmatoid artritt kan føre til permanente deformasjoner hvis sykdommen forblir ubehandlet, forlater knyttede, leddene. Revmatoid knuter er et annet symptom på denne sykdommen, og de vises på trykkpunkter som hender, føtter og hodebunn.

Dannelse

Reumatoide knuter dannes i mennesker med reumatoid artritt som har høye nivåer av autoantistoff rheumatoid faktor (RF) i deres blod. Revmatoid knuter oftest dannes på steder der huden er utsatt for konstant irritasjon, slik som fingre og hæler. Hodebunnen knuter er mye mindre vanlig. De knuter som regel ikke danner før sykdommen har utviklet seg i minst ett år, og de bare forekommer i 25 prosent av personer med revmatoid artritt.

Kjennetegn

Revmatoid skalp knuter varierer i størrelse fra så liten som en ert til så stor som en valnøtt. I sjeldne tilfeller kan knuter vokse så stor som en knyttneve. De er hudfarget og fast å ta på. Nodulene er bygget opp av forskjellige typer blodceller som omgir en kjerne av proteinfibre. De fleste knuter er smertefri, spesielt de som vises på hodebunnen, fordi de ikke er utsatt for så mye irritasjon som de på føttene eller hendene.

Årsaker

Grunnen revmatoid knuter formen er ikke helt kjent. RF i blodet er en viktig faktor, men legene har ikke bekreftet dette autoantistoff er den eneste opprinnelse. Knuter på hodebunnen kan dannes på grunn av den konstant eksponering av baksiden av hodebunnen for trykk og irritasjon. Hud og bein gni sammen, forårsaker blodårene til å bryte og autoantistoffer til basseng i området. Noen RA studier har vist at røyking kan føre til noduler. Forskere mener også stoffet metotreksat bidrar til klumpdannelse.

Behandling

Revmatoid skalp knuter er vanligvis små og ufarlige, og krever ingen behandling. Dersom knuter blir smittet eller smertefull, kan de trenger for å bli redusert i størrelse eller fjernet. Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) og steroider er begge brukes til å krympe skalp knuter. Revmatoid knuter kan også fjernes kirurgisk. Operasjonen er utført dersom knuter blir smittet eller pasienten er ubehagelig med utseendet på svært store knuter. Den største ulempen med kirurgi er knuter kan vokse tilbake på samme sted i løpet av få måneder med fjerning. Den beste måten å håndtere knuter på noen del av kroppen er å overvåke eventuelle endringer i dem og rapportere dem til en lege.

Hvordan bli kvitt en knute i Chin

Hvordan bli kvitt en knute i Chin


En klump på haken kan bety en rekke ting. Noen kaller disse knop, cyster, støt eller knuter. Klumper kan oppstå hvor som helst på haken, halsen og området rundt. De er ofte smertefull, rød og hoven. Den beste måten å bli kvitt en klump på haken din er å finne årsaken til hevelse og behandle symptomene.

Bruksanvisning

•  Sjekk lymfeknutene i nakken. Infeksjoner føre lymfeknuter å hovne opp og blir smertefull. Dette er et tidlig signal om at knuten på haken kan være en infeksjon. Infeksjoner kan behandles enkelt med antibiotika fra legen din.

Finne ut om du har allergi mot noen bugs. Noen mennesker har alvorlige allergiske reaksjoner på insektbitt. Bites sveller mye større hvis du har en allergi enn det ville gjort på ikke-allergiske mennesker. Du må kanskje ta et antihistamin.

Rengjør knuten med desinfeksjonsservietter og bruke antibiotika salve og en bandasje hvis klumpen er forårsaket av en slitasje på huden. Dette skjer når du skrape haken på en ujevn overflate og bryte huden.

Kontakt legen din hvis klumpen har vært der i mer enn en uke eller om klumpen er på et barn. Klumper som vokser eller blir mer smertefullt trenger umiddelbar oppmerksomhet. I sjeldne tilfeller, klumpene er svulster og må biopsied å se om de er kreft.

Ring 911 hvis du har en knute på haken fra å treffe hodet og er svimmelhet, kvalme eller besvimer. Du kunne ha indre blødninger forårsaket av en hjernerystelse.

Tips og advarsler

  • Alltid oppsøke lege hvis du er bekymret.

Kjennetegn på Godartede lunge knuter

Kjennetegn på Godartede lunge knuter


Lunge knuter, også kalt lunge knuter, er små runde utvekster på lungene som er mindre enn tre centimeter i diameter. Disse knuter er lett oppdages på en X-ray, som vises som en hvit skygge. Siden om lag 40 prosent av alle oppdagede knuter er kreft, er første skritt for å fastslå om det er kreft eller godartet (ikke-cancerous). Godartede lunge knuter har ulike egenskaper enn sine kreft kolleger.

Fysiske Kjennetegn

En godartet lunge nodul er vanligvis svært liten - mindre enn tre centimeter i diameter. En vekst som er større enn dette regnes som en masse og evaluert ved hjelp av ulike kliniske tester. Godartede lunge knuter har en glatt overflate og jevn farge over hele. Derimot vil en cancerous lunge nodule bli uregelmessig formet med en ru overflate og en flekkete utseende.

Vekst

Den mest markante karakteristisk for en godartet lunge nodul er at den vokser eller endringer svært lite og vanligvis ikke i det hele tatt. En kreftsvulst, men vokser meget hurtig. Kreft lunge knuter vil vanligvis doble i størrelse minst hver fjerde måned, om ikke før.

Symptomer

Siden godartede lunge knuter er små og vokser ikke, de sjelden føre til merkbare symptomer. Faktisk er de fleste godartede lunge knuter oppdaget når en kiste X-ray eller computertomografi (CT) skanning er utført for en urelatert grunn. I de sjeldne tilfellene en pasient gjør opplever symptomer på grunn av godartet lunge nodule, men symptomene er lik som en kiste kald eller et mildt tilfelle av influensa.

Årsaker

De fleste godartede lunge knuter er forårsaket av arrvev igjen etter en infeksjon. Pasienter som har hatt tuberkulose er mer sannsynlig å ha en godartet lunge nodule. Også de som har hatt en soppinfeksjon som histoplasmose kan utvikle en godartet lunge nodule. En godartet lunge nodule kan også være medfødt, noe som betyr tilstede ved fødselen.

Behandlinger

Fordi godartede lunge knuter ikke forårsaker symptomer eller utgjøre noen ytterligere trusler helse, er det ikke behov for behandling. Legen din kan ønske å overvåke nodule over tid ved hjelp av radiografiske tester som røntgen eller CT-skanning bare for å være sikker på at det ikke er noen endring i størrelse eller form. Hvis endringen er stadig oppdaget, så du må kanskje gjennomgå ytterligere tester for å være sikker på at godartet lunge nodule er faktisk godartet, og ikke kreft.

Radiation behandling for lungekreft Knuter

Den største årsaken til kreftdød i USA er lungekreft. Ifølge American Cancer Society, er det så mange som 170.000 nye tilfeller hvert år, og lungekreft dreper flere mennesker enn bryst, nedbrutt, og tykktarmskreft kombinert. Knuter i lungene er små, brune, runde flekker og er ganske vanlig. De fleste er godartet, men noen kan representere de tidlige stadier av lungekreft.

Symptomer

Det er få symptomer på lunge knuter. De er ofte flekkete på en X-ray som et tilfeldig funn, eller noe som ikke er relatert til årsaken til X-ray. Hvis de er ondartet eller kreft, vil de utvide og vokse over tid, og kan begynne å forårsake symptomer som kortpustethet eller brystsmerter.

Stråleterapi

Strålebehandling består av høyenergetiske røntgenstråler rettet mot nodule. Målet er å krympe svulsten og lindre symptomene. Effektiviteten vedrører den type levering og de andre behandlinger utført i forbindelse med den stråling.

Side Effects

Bivirkninger av stråling inkluderer tendensen til dekk lett, tap av hår på brystet, tap av matlyst, hudirritasjon og betennelse i lungene.

Ekstern strålebehandling

Med den ytre bjelke teknikk blir en stråle av røntgenstråler rettet mot tumor, men må gå gjennom huden og muskel å komme til den. Denne behandlingen foregår over omtrent seks uker, med gode resultater og færre bivirkninger enn med andre metoder, ifølge Radiologi Info.org.

Konforme strålebehandling

Konforme strålebehandling bruker en 3-D bilde av nodule, tatt av CT scan, som et mål. Den stråle deretter overensstemmer med formen av tumoren, tepper den, og den krymper. Denne typen stråling fører til færre problemer for sunn lungevev enn ekstern strålebehandling. Det er mest effektivt på pasienter med kreft er ikke avansert.

Brachyterapi

I brachyterapi, en radioaktiv frø eller frø, plantet med en tynn slange, er plassert direkte på stedet av nodule. Dette kan lindre symptomene, men ikke kurere kreft. Ifølge RadiologyInfo.org, i brachyterapi den minst effektive form for strålingsterapi.

Hvordan Wrap Akutt bløtvev skader

Hvordan Wrap Akutt bløtvev skader


Forstuinger, tøyninger og muskel tårer er alle akutte bløtdelsskader. De er sjelden livstruende, men hvis behandlet på feil måte de kan sette en idrettskarriere eller forårsake kroniske problemer i årevis etter den opprinnelige skaden. De fleste akutte bløtvev skader ikke virkelig begynne å gro før etter at de har fullført en "hevelse fase." Denne fasen kan forkortes ved riktig innpakning og stell av skaden umiddelbart etter ulykken.

Bruksanvisning

Hev den skadde lem. Så snart du oppdager skaden, stoppe noen aktivitet og heve den skadde området av kroppen. Dette vil bidra til å forhindre hevelse mens du vikler opp skaden.

Pakk den skadde området i en elastisk sports bandasje. Bruk en sirkulær innpakning bevegelse for å encase det skadde området. Hvis den inneholder en joint, sørg for at emballasjen er ikke så stramt at det fører til at felles å låse, men det bør være stramt nok til å hindre bevegelse og flexing.

Fest wrap. Fest enden av flyten ved å knytte av halen, lettvint sette ende under det tette parti av plast eller ved hjelp av metalliske hylster for å hindre at vikle fra å komme ugjort.

Sjekk for sirkulasjon. Når du har sikret sjal, sørg for at det er så stramt at det hindrer blodsirkulasjonen ikke. Du bør være i stand til å sette inn en finger under bandasjen. Din lem bør ikke prikke eller føler nummen. Hvis den gjør det, må du fjerne wrap og starte på nytt ved hjelp av litt løsere sirkler.

Legg is. Legg inn en is pose over innpakket skade og sikre den med ekstra bandasjer. La ispose på skaden i 10 til 20 minutter.

Bryt for stabilitet. Når du har fjernet isen pack, bruke ekstra bandasje som en ytre innpakning for ekstra støtte for den skadde lem.

Tips og advarsler

  • En akutt bløtdelsskade kan føre til kroniske smerter og tilbakevendende felles problemer hvis ikke riktig behandlet. Ta kontakt med en lege hvis du opplever denne type skader.

Hvordan finne en knute i noens Tilbake

Hvordan finne en knute i noens Tilbake


Tilbake knop er smertefulle områder av spenning som vanligvis utvikler seg i øvre del av ryggen området mellom skulderbladene. Knuten resultater fra en muskelspasmer kalles en myofascielle triggerpunkt. Knop er også forårsaket av dårlig holdning, PC-bruk, og mosjon. Hvis knop ikke behandles, kan de føre til fortsatt smerter og tetthet. Stretching før trening og mens ved datamaskinen bidrar til å holde knop fra forming. Du kan be en annen person til å hjelpe finne knuten i ryggen ved å legge press på ulike områder for å bestemme triggerpunkt.

Bruksanvisning

•  Plasser en myk matte eller teppe på et flatt underlag, for eksempel et gulv eller madrass. Veilede personen opplever ryggsmerter å ligge flatt, front-side ned, med armene ved siden av kroppen.

Be personen til å informere deg når følelsen uvanlig press eller smerte som du kna og massere rygg, skuldre og nakke. Dette vil indikere kilden til muskelspasmer forårsaker knuten.

Påfør middels trykk, med fingrene for å finne og berolige knuter mellom skulderbladene, gjennom halsen og på begge skuldrene. Elt områdene i hele ryggen med fingertuppene eller knokene.

Masser knutene du har plassert for å lette trykket. Trykk inn hver knute forsiktig med fingrene. Fortell personen til å ta et par dype åndedrag mens du legge trykk på problemområdet.

Be personen til å legge på ryggen på gulvet. Be om at personen heve ryggen fra gulvet litt. Plasser en tennisball mellom personens kropp og gulvet, direkte under avtrekkeren område hvor personen er angitt knuten eksisterte.

Be personen til å legge et press på ballen ved å dytte ned mot gulvet og å slappe av kroppen en gang å oppnå en behagelig mengde press.

Gjennomføre den røde ballen massasje trening i fem minutter eller til personen føler knuten utgivelsen. Gjenta øvelsen for å frigjøre andre knop.

Tips og advarsler

  • Gjelder ikke for mye press til noens tilbake med mindre beskjed om å gjøre det. Du kan gjøre tilstanden verre om den skulle kraftfulle.