Digidexo.com

Tegn og symptomer på galleblæren Betennelse

Tegn og symptomer på galleblæren Betennelse


Galleblæren ligger under leveren i øvre høyre del av magen. Det er en liten pæreformet organ som lagrer galle, en væske som hjelper kroppen å fordøye fett. Betennelse er kroppens respons til skadet vev eller infeksjon. Galleblæren betennelse er ofte en reaksjon på gallestein, rullestein-sized materiale som noen ganger dannes i galleblæren. Hvis disse gallestein blokkere kanalene som bærer galle i og ut av galleblæren, kan betennelse i galleblæren oppstå.

Symptomer på betennelse

Bare rundt to prosent av personer med gallestein utvikle betennelse i galleblæren. Denne betennelsen kan føre til smerter i øvre høyre del av magen som noen ganger øker når en person trekker pusten. Smerten kan strekke seg fra buk til rygg, under skulderbladene eller bak brystbenet. Noen pasienter vil oppleve feber og frysninger, og andre kan oppleve kvalme og oppkast. Disse symptomene er en indikasjon på et svært alvorlig problem, og alle med disse eller lignende symptomer bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Andre symptomer på gallestein

Mange som har gallestein vil oppleve noen symptomer. Men hvis gallestein blokkerer en gallegang, kan symptomer oppstår. Mennesker som opplever langvarig smerte som varer i mer enn fem timer, kvalme og oppkast, feber, frysninger, gulaktig hud eller gul misfarging av det hvite i øynene, eller leire-farget avføring kan ha oppstått en galleblæren angrep. Disse angrepene kan noen ganger følge fet mat eller skje om natten. Alle som opplever disse symptomene bør du oppsøke lege umiddelbart da disse kan være en indikasjon på en stor gallestein eller annen tilstand.

Gallestein Treatment

De fleste gallestein ikke forårsake symptomer slik at de ikke krever behandling. Gallestein som forårsaker smerter eller feber symptomer, men krever behandling. Hvis en pasient er å ha hyppige galleblæren symptomer, kan legen sin anbefalt fjerning av galleblæren, som er en ikke-essensiell organ. Denne operasjon er en av de mest vanlige utført i USA. Hvis en pasient har en medisinsk tilstand og kan ikke opereres, kan legen gi pasienten oral medisin eller en injeksjon for å oppløse gallestein.