Digidexo.com

rød hoven flekk nedenfor tommel

Smittsomme stadier av en kald sår

Herpes simplex virus type 1 er en smittsom sår som vanligvis vises på pasientens lepper. Hvis fluidet i den kalde sår kommer i kontakt med en annen del av kroppen, vil denne kroppsdel ​​utvikle den samme infeksjon; det er ingen kur for forkjølelsessår, så alt man kan gjøre er å søke trøst fra smertestillende og antivirale medisiner.

Herpes simplex virus type 1

Den kalde sår eller feber blemme er faktisk tegn på en infeksjon som er forårsaket av herpes simpleks virus type 1, eller HSV-1. Disse sårene er smittsom på hvert trinn. Under et utbrudd, har den lidende til å være forsiktig med å spre virus; dette betyr ingen kyssing eller deling av alt som berører munnen (kjøkkenutstyr, mat, kosmetikk eller håndklær).

Stadier

Hvert trinn har sitt eget navn og symptomer. Den første fasen er "prikking" scenen; den andre fasen er "blemme" scenen; den tredje er "gråtende" stadium; den fjerde er "avskalling" scenen og den femte fasen er "healing" scenen. Hvert stadium navn er beskrivende for enten et tegn eller symptom på forkjølelsessår. En kald sår kan vare fra syv til 12 dager.

Signs

Den lidende merker kløe eller prikkende følelse; en rød, hoven flekk snart vil danne. Etter en eller to dager, går han inn i "blemme" scenen, som varer i to dager. Vabler vil bryte åpen ("gråt" scenen) og væsken vil lekke ut; Dette er den mest smittsom stadium av en kald sår, siden fluidet inneholder millioner av virus, som kan infisere en annen person. Blemme vil bli en rød sår som da vil gråne. Når trinn den gråtende er avsluttet, begynner "avskalling" scenen, der den kalde sår vil danne en skorpe. Dette stadiet varer i én til to dager. Når den endelige skorpe har falt av, går den lidende av "healing" scenen der blemme nettstedet normaliseres.

Infeksjon

HSV-1-virus kommer fra den samme familie av virus som forårsaker HSV-2, eller genital herpes. HSV-1 kan infisere andre deler av kroppen, slik som fingre eller genitalier. HSV-1 overføres fra person til person, vanligvis gjennom å dele kosmetikk, kyssing, deling av mat eller kjøkkenutstyr. Omtrent åtte av hver 10 mennesker bærer HSV-1 viruset i kroppen; de lage antistoffer til å bekjempe viruset, men ikke alle virus blir drept av av antistoffer.

Dvalen og aktivering

HSV-1 viruset aktiveres når den lidende immunsystem er å kjempe en annen sykdom; når dette skjer, merknader lidende han utvikler en kald sår. HSV-1-virus kan også bli aktivert når den lidende står under et høyt nivå av stress, slik som emosjonelt stress. HSV-1-virus er opportunistisk; det vil si, venter det før kroppen er opptatt av å bekjempe andre sykdommer eller arbeider med en utenforstående årsak til stress; når kroppens forsvar gå ned, aktiverer viruset i nervecellene --- dette er grunnen lider merke de får en kald sår på samme sted hver gang.

Hvordan behandle en skadet hodet

Hvordan behandle en skadet hodet


Hodeskader er vanlig, spesielt hvis du har ustyrlige barn løper rundt i huset. Ikke hver bump på hodet eller åpne sår krever legehjelp på sykehuset. Faktisk, det er skader som du kan behandle deg selv med litt is og tålmodighet.

Bruksanvisning

Fall ned og banke hodet og se på gås egg vises på hodebunnen din. Denne hoven flekk vil være øm å ta på og kan knuse. Imidlertid, hvis du opptrer og å se på vanlig måte, er det ikke behov for medisinsk behandling, fordi det eneste middel for en slik ulykke er tid.

•  Vask såret hvis det er en åpning og blod kommer ut. Det første skritt vil være å rydde vekk blodet og få de fleste ut av håret rundt såret. Det er alltid en god idé å vaske den en gang til for å rense ut såret og unngå infeksjoner.

Wrap is i et tynt håndkle og hold denne mot såret. Ikke bruk løse is, som det vil bli nesten umulig å holde denne isen når den begynner å smelte. Håndkleet vil gi tilstrekkelig støtte for å holde isen i gang øye på i lange perioder av gangen.

Påfør en pose med frosne grønnsaker på såret hvis et håndkle av is er ikke praktisk. Det er viktig å anvende den kalde så snart som mulig for å hindre alvorlig hevelse. Den frosne grønnsaker bag vil danne pent til såret og bidra til å holde hevelsen nede.

Gjenta dette med ny is eller nye frosne grønnsaker poser hver halve time for 2 til 4 timer. Dette er den kritiske tiden for behandling av hodet såret; etter dette punktet, er det ingenting å gjøre.

Hint

 • Følg alltid protokollen for hodeskader. Holde seg våken og se på øynene for uvanlig bevegelse. Rush til legevakten hvis pasienten blir usammenhengende. Det kan være en hjernerystelse.

Typer hudkreft Føflekker

Typer hudkreft Føflekker


Over eksponering for solen er kjent for å fremme gode vilkår for hudkreft. Likevel, noen ikke vet hvilken type hudkreft finnes eller hva hudkreft ser ut. Hudkreft vises vanligvis som en uvanlig føflekk på huden som kan være nye, eller en gammel føflekk som ser annerledes ut. Det er tre hudkreft typer, og noen ikke-kreft hud vekster som hvis venstre ubehandlet vil utvikle seg til hudkreft. Nedenfor er de vanligste typene.

Basalcellekarsinom (BCC)

Basalcellekreft er den vanligste typen hudkreft. Den danner vanligvis på solskadet hud av lys-skinned mennesker. De fleste mennesker med BCC er kaukasisk, faktisk, ifølge skinsight.com, mer enn 99 prosent av de med BCC er kaukasiske kvinner og menn, mellom 40 og 80. Selv om BCC generelt favoriserer lysere hud, kan det utvikle seg på noen av enhver bakgrunn.

Det er tre typer av basalcellekreft: infiltrere, knuteaktig, og overfladisk. Symptomer på nodulær basalcellekarsinom er føflekker som er lekkert utseende, hud-farget, eller rosa støt plassert på noen del av huden. Symptomer på infiltrere BCC er arr-lignende føflekker på huden som kan være skinnende og kan ha sår på overflaten. Overfladiske BCC ser ut til å være rosa eller rød i fargen med skjellende flekker, og de har også hevet kanter.

Melanom

Melanom er den minst vanlige form for hudkreft, men det er den mest alvorlige. Om lov til å spre seg, kan det bli dødelig. Ifølge skinsight.com har melanom tilfeller økt de siste årene, raskere enn noen annen kreft. Melanom begynner i cellene som er ansvarlig for å produsere farge i huden. Den begynner enten som en ny eller eksisterende mol, og, hvis den ikke behandles, kan det spre seg til lymfeknuter og andre områder av kroppen.

Plateepitelkarsinom (SCC)

Plateepitelkarsinom (SCC) mål veldig mye de samme menneskene som basalcellekarsinom, favoriserer virkelig flådd og middelaldrende med solskadet hud. Men i motsetning til andre former for hudkreft, påvirker SCC menn mer enn kvinner. Hvis den ikke behandles raskt nok, vil det bli invaderende, ødelegge vev og forårsaker helseproblemer; med døden. SCC er den nest vanligste formen for hudkreft.

Aktinisk keratose

Selv om ikke en form for hudkreft, kan noen aktinisk keratose utvikle seg til plateepitelkarsinom hvis den ikke behandles tidlig. De utsatte er lyshudet mennesker; hvis huden lett brenner i solen, folk med grønne, blå eller nøttebrune øyne og folk som har rødt eller blondt hår. Personer som har HIV, eller de som har svekket immunforsvar fra kjemoterapi eller organtransplantasjoner, er også høy risiko. Aktinisk keratose patcher er rosa eller rød, mindre enn en tomme i størrelse, og kan være tykk som en vorte, med vekter. Disse føflekker er vanligvis ru å ta på.

Aktinisk Cheilitis

Dette er også kjent som "bønder leppe" eller "sjømenn leppe", og det vanligvis påvirker underleppen. Ifølge skinsight.com, 6 prosent til 10 prosent av aktiniske cheilitis tilfeller utvikle seg til plateepitelkarsinom. Med aktinisk Cheilitis, er veksten ofte ledsaget av tørrhet og sprekkdannelse i huden på leppene. Lyshudet mennesker, de som bruker tobakk, menn, og eldre er mest utsatt.

Hvordan holde Kaffe fra flekker tennene dine

Hvordan holde Kaffe fra flekker tennene dine


Kaffe, tobakk, te og brus er beryktet for å forårsake hvite tenner til gul. Når emaljen på tennene slites og blir tynn, gul-ish underliggende lag av tannen din viser gjennom, forårsaker tennene til å se gul ut i stedet for hvit. Det er at-home måter å bleke tennene, inkludert tannkrem og whitening strips, eller tannlege kan bleke tennene dine for deg. Nedenfor er noen tips som hjelper å holde tennene hvite og slippe å ha tennene profesjonelt hvitnet.

Bruksanvisning

•  Puss tennene regelmessig, minst to ganger om dagen. Ved hjelp av en hard børste, eller pusser for hardt kan skade tennene og tannkjøttet, så vær forsiktig.

Floss tennene etter hver børsting. Plakk, laget av bakterier og rusk fra mat, akkumuleres i områdene rundt kantene på tennene, og tanntråd kan bidra til å forhindre dette, slik at tennene mindre sannsynlig å bli farget og gulnet.

Begrens inntaket av kaffe - og te eller andre flekker drikker. I stedet for å nipper på disse drikkene, nyte dem i en enkelt sitter en eller to ganger om dagen, og sørg for å børste og floss når du er ferdig. Prøv å bruke et sugerør når du drikker flekker drikker, for å minimere kontakt med tennene.

Prøv en tannbleking produkt. Narkotika butikker selger en rekke av disse typer produkter, inkludert Whitening strips, geleer og tannkrem.

Hint

 • Ikke bruk slipende materialer som bakervarer brus på tennene. Disse kan føre til at tennene til å bli ripete og sporete.
 • At-home Whitening produkter vil bare fungere på naturlige tenner. De med tannregulering bør ikke bruke whitening produkter.

Slik fjerner kaffe flekker fra tennene

Fjerne kaffe flekker fra tennene er litt av en utfordring. Jeg vil gjerne fortelle deg at du kan fjerne kaffe flekker fra tennene ved ganske enkelt å gni dem med en jordbær eller en sitron som noen hevder dette midlet virker, men denne metoden vil bare bleke tennene til en viss grad. Vanskelige kaffe flekker trenger en mer intensiv behandling. Dessuten ville jeg ikke foreslår at du bruker jordbær eller sitroner å bleke tennene med fordi syreinnholdet i disse fruktene har vært kjent for å skade tannemaljen. Prøv en av tannbleking metodene nedenfor.

Bruksanvisning

Slik fjerner kaffe flekker fra tennene, etter Grace Covelli

•  Har tennene hvitnet av en teamet mest effektive tannbleking system er en som en profesjonell utfører på et kontor. Denne metoden benytter en hydrogenperoksyd-gel eller løsning som er satt i en tannskinne og aktiveres av en lampe eller en laser. Avhengig av bleking system som brukes, kan bleking resultatene være synlig i så lite som tjue minutter.

bleke tennene dine Bruke en Bleking KitIf du ikke har råd til å ha tennene hvitnet profesjonelt, eller hvis du bare ville heller gjøre det selv, kan det være lurt å kjøpe en av de mange tilgjengelige tannbleking kits selges i stoff butikker. Noen av disse pakkene kommer med en tilførsel av whitening strips, andre kommer med en munn skuffen du fylle med bleking gel og slitasje over tennene for en periode. Disse pakkene gjør bleke tennene, men i mye mindre grad enn hvis du hadde dem hvitnet av en profesjonell.

pusser tennene med natriumbikarbonat og ToothpasteMany mennesker hevder å ha suksess med å fjerne kaffe flekker fra tennene ved hjelp av natrium bikarbonat. Bare dyppe en tannbørste som har tannkrem på det inn i noen natriumbikarbonat og pusser tennene. Natrium bikarbonat er noe slipemiddel, så hvis du bruker det, ikke pusser tennene med det mer enn to ganger i uken, bruker en tannbørste som har myk bust, og børst forsiktig. Jeg vil også avstå fra å bruke natriumbikarbonat for å pusse tennene med på en kontinuerlig basis. Noen mennesker legger litt hydrogen peroxide til mix, men jeg anbefaler ikke å gjøre slik som hydrogen peroxide kan være giftig; du virkelig trenger å hvordan å bruke hydrogen peroxide trygt.

Bruk en Over-The-Counter munnvann å bleke TeethThere er munnskyllevann på markedet som er utviklet for å fjerne overflate flekker fra tennene. Med regelmessig bruk, bør tennene ser hvitere.

bleke tennene Med FoodIf du virkelig ønsker å holde det grunnleggende, kan du arbeide med Mother Nature å bleke tennene dine. Kaffe flekker forsvinner ikke ved hjelp av denne metoden, men tennene bør se litt hvitere etter å gni dem med den hvite siden av en appelsinskall, eller etter å ha spist en sprø eple eller gulrot.

Tips og advarsler

 • Natrium bikarbonat er slitende, så ikke bruk det i lengre perioder av gangen.
 • Hvis du er gravid eller ammer, får legen din godkjenning før du bruker noen tannbleking system.

Hvordan unngå flekker Dental finer

Hvordan unngå flekker Dental finer


Dental skallfasetter er naturlig motstandsdyktig mot flekker. Når på plass, kan de beholder sin opprinnelige farge mye lettere enn naturlige tenner, på grunn av deres konsistens og plassering. Det er noen skritt du kan ta for å minimere risikoen for flekker på dental veneers, hjelpe dem til å forbli som lyse og hvite som den dagen du hadde dem brukt.

Bruksanvisning

•  Spør tannlegen din til å bruke flekkavvisende bonding materiale når du har din veneers satt på i første omgang. Mens skallfasetter selv er motstandsdyktig mot flekker, kan sement brukes til å lime finer til dine naturlige tenner blir misfarget.

Unngå syre fluor behandlinger, som de brytes ned sammensetningen av finer og gjøre dem mer utsatt for farging. Spør tannlegen din om alternativer.

•  unngå stoffer som flekke tennene, slik som te, kaffe og rødvin, siden de vil også sette flekker harpiks tannfine over tid. Matvarer som flekker veneers inkluderer bær, tomatsaus og rødbeter. Røyking produserer også flekker, spesielt på kantene av finer der bonding sement ble brukt.

Kjøp tannkrem formulert spesielt for dental skallfasetter. Supersmile tannkrem, designet spesielt for skallfasetter og andre kunstige implantater, kan kjøpes på nettet og brukes som en vanlig pasta (se Ressurser nedenfor).

Har tennene polert hvis du oppdager flekker på skallfasetter. Hvis du gjør det tidlig, vil du kun trenger en rask polering, i motsetning til en mer detaljert og inngrep. Kosmetiske tannleger anbefaler minst to besøk i året for å sikre at skallfasetter opprettholde sin tilstand.

Opprettholde god munnhygiene, tanntråd regelmessig for å unngå flekker på kantene av de dental veneers.

Hint

 • Porselen veneers er mye mer motstandsdyktig mot flekker enn kompositt veneers. Forskjellen i pris er betydelig, men hvis du har råd til dem, bør du velge dem, siden de varer lenger og krever mindre omsorg enn tradisjonelle skallfasetter.
 • Spør tannlegen din hvordan å ta vare på dine spesielle skallfasetter. Riktig omsorg kan variere betydelig avhengig av type, for eksempel harpiks eller porselen skallfasetter, Lumineers eller Da Vinci veneers.

Slik fjerner en føflekk på nesen

Mole fjerning er vanligvis ikke en gjør-det-selv-prosedyre, selv om over-the-counter formuleringer synes å være å gjøre fremgang (se Resources nedenfor). Føflekker er konsentrasjoner av melanin, og stoffet store kremer historisk ikke kan fjerne slike konsentrasjoner. En ansikts føflekk er kanskje ikke det beste stedet å eksperimentere heller. I stedet må man gå til en hudlege for en enkel prosedyre som skal utføres. Merk at en mol på nesen er av spesiell interesse fordi dette er den delen av kroppen som får den mest direkte sollys. Derfor er det mer sannsynlig enn andre føflekker å bli kreft.

Bruksanvisning

Se hudlege for å få føflekken fjernet.

La legen vite om føflekken har endret form eller farge nylig. I så fall kan det hende at legen trenger å klippe ut et lag av sunn hud rundt føflekken også, som ikke er noe over-the-counter løsninger kan gjøre. Denne ekstra eksisjon fungerer som en sikkerhetsmargin så forstadier celler er ikke forlatt.

Se etter en lege som har erfaring med laser mole fjerning, spesielt fordi føflekken er på din nese, en svært fremtredende plass der du vil ha minimal arrdannelse. Arret etterlatt er betydelig mindre merkbar fra en laser enn hvis kuttet ut med en kniv. Laserbehandling er mye dyrere, skjønt. Arret er også avhengig av dyktighet av legen.

Tips og advarsler

 • Hvis du er over 20 år gammel og en ny føflekk vises på kroppen, bør du oppsøke lege om det.
 • Hvis en føflekk endrer farge eller vokser, kan du se en hudlege umiddelbart. En form for hudkreft (melanom) sprer svært raskt, og er spesielt dødelig, så ikke ta muligheten for en svulst lett.

Hvorfor bruke Pine Tar Soap for Ringorm og hvite flekker på huden?

Hvorfor bruke Pine Tar Soap for Ringorm og hvite flekker på huden?


Forårsaket av en sopp (ikke en orm), er ringorm en ekkel tilstand som kan påvirke ulike deler av kroppen. Det er fire grunnleggende typer sopp ringorm: ringorm sopp (kalt Dermatofytter) påvirker huden på kroppen (tinea corporis), lysken (tinea cruris, også kalt skrittsopp), hodebunnen (tinea capitis) eller føttene (tinea pedis, også kalles fotsopp). I flere tiår har vaske det infiserte området med furu tjære såpe tilbudt lettelse fra intens kløe som følger med soppinfeksjon.

Symptomer

Red, kløende og oppvokst skjellende flekker som kan sive eller blemme indikere ringorm på huden. Flekkene normalt har skarpt definerte kanter og er rødere rundt utsiden, med normal hud tone som ligger i sentrum. Disse flekkene ofte ser ut som en ring, derav navnet. Huden kan virke lysere i sentrum eller har hvite flekker eller patcher. Ringorm i hodebunnen eller i skjegget vil dukke opp i bare flekker. Når finger eller tå negler er smittet, blir de gulnet og misfarget, tykk og smuldrete. Ikke skrap patcher. Dette innbyr til infeksjon. Vask områdene ofte med furu tjære såpe, tørr brønn deretter bruke furu tjære salve. Holde området tørt og dekket med en ren klut eller bandasje. Bruk furu tjære sjampo i hodebunnen og skjegg. Furu tjære er en klebrig, svart stoff som produseres ved å brenne furuskog ved høye temperaturer og under stort press. Den tjære anvendes for en lang rekke medisinske anvendelser, hovedsakelig i dyr. Tjæren blir brukt til å belegge hovene av hester og storfe, så vel som for å behandle skabb og lukke sår. Naturmedisin anbefaler ofte furu tjære for behandling av hudsykdommer, inkludert ringorm, psoriasis, eksem og rosacea. Det er lagt til såpe, sjampo og salver.

Ringorm er svært smittsomt

Ringorm er en vanlig sykdom, spesielt hos barn som har kroppskontakt med hverandre. Det sprer seg raskt når området blir tidsinnstilt, og soppen blir deretter overført av fingrene til andre barn. Ringorm er svært smittsom, overføres ved hudkontakt, tilsølte klær, sokker, sko, kammer, felles dusj og svømmebasseng. Dyr er ofte infisert med ringorm og kan overføre soppen til mennesker. Katter er vanlige bærere av ringorm sopp så det anbefales å bruke en furu tjære sjampo for å vaske dem.

Forebygging

Ikke del grooming verktøy mellom familiemedlemmer. Combs, kan barberhøvler, børster, håndklær og sengetøy overføre sopp. Vask alle elementer ofte i varmt såpevann. Wear foten dekkplater (sandaler eller sokker) i fellesarealer, som svømmebasseng, garderober, treningssentre og helse klubber. Unngå å berøre dyr med hårløse flekker. Del dette rådet med barna også.

Anti-fungal medisiner

Furu tjære produkter laget med kreosot-fri, ovn-brent furu tjære importert fra Sverige (også kjent som Stockholm Tar) er rene og beroligende for irritert hud. Furu tjære har vært brukt siden antikken, kjent for sitt rolige antiseptiske egenskaper og helbredende effekt. Alle merker av over-the-counter fotsopp medisiner kan brukes på andre deler av kroppen. Men unngå øyekontakt eller inhaling medisinert foten pulver. De fleste tilfeller av ringorm svare på behandling innen sju til ti dager.

Hvite flekker

De hvite flekker som vises i midten av ringorm sopp vil vanligvis forsvinne i løpet av noen ukers behandling. Fortsatt bruk av en furu tjære salve vil holde området hydrert og hjelpe returnere huden til det normale.

Hjem rettsmidler for melasma og alder flekker

Som vi alder, våre huden utvikler det som ofte kalles "leverflekker", som ligner små fregner synlige på hender, armer og ansikt. En Melasma er også ansett som en alder spot, men denne tilstanden fremstår som en større oppdatering av mørk hud. Begge pigmentflekker og Melasmas kan behandles med de samme hjem rettsmidler, og for en brøkdel av prisen av over-the-counter produkter du kan kjøpe på skjønnhet tellere i varehus.

Eddik Behandlinger

Fortynne en halv kopp hvit eddik med en halv kopp vann og vaske ansiktet med løsningen. Dette fungerer som en snerpende, rensing og lysere i huden. Skyll av med kaldt vann etter noen minutter, men ikke håndkle-tørke ansiktet. Air-tørke ansiktet vil tillate løsningen å suge inn i porene, fuktighetsgivende og lyn de misfargede områdene. Denne prosessen er trygt å bruke daglig, og er veldig billig. Den eneste ulempen til denne behandlingen er lukt fra eddik.

Onion Treatment

Sett en løk i en food prosessor eller blender og puré løken til det er en god mengde løk juice. Kombiner løk juice med en lik mengde hvit eddik, og suge en bomullsdott eller vev i løsningen. Rens misfarget område av huden to ganger om dagen, og lagre ekstra løsning for neste behandling. Ikke skyll av løk / eddik løsning og la huden lufttørke. Gjenta prosessen for et par uker, og du vil se de mørke klatter begynner å lysne. Denne behandlingen, men vil forlate deg lukter som løk, så det ville være klokt å bruke løsningen når du ikke trenger å være ute i offentligheten.

Lemon Treatment

Klem saften av en sitron og bruke saften direkte til misfarget hud med enten en bomullsdott eller en vev. Gjenta prosessen to ganger om dagen og la saften på huden for å lufttørke. Sitron er veldig syrlig og med fortsatt søknader vil føre til at huden flekker å skorpe opp og løsner, forlater ny hud.

Hoven hals Symptomer

En sunn hals er viktig for fysisk velvære. Den styrer ikke bare luftstrøm og substans forbruk, men er også intrikat koblet til nese passasjer og slimhinner. En hoven hals kan føre til betydelige problemer som kan forstyrre, eller hindre, essensielle kroppsfunksjoner. De fleste av symptomene på en sår hals er ganske åpenbare og vanskelig å overse eller ignorere.

Rødhet

Innsiden av halsen kan bli rød rundt luftrøret og spiserøret skyldes betennelse. Dette er vanligvis ledsaget av smerter eller ubehag.

Pain

På grunn av mengden av vev og sensitivitet i halsen, er det utsatt for smerte. Når det sveller på grunn av infeksjon eller irritasjon, kan det bli mer følsomme eller smertefullt, gjør vanskeligere å svelge.

Tørrhet

En hoven hals kan bli tørr og skrapete, forårsaker hoste og heshet.

Problemer med å svelge eller puste

Svelging kan bli hindret på grunn av hals hevelse. Vanligvis er det bare delvis blokkert, men hvis luftstrømmen hindres, kan et besøk til legevakten være nødvendig.

Alvorlige symptomer

Hvis en hoven hals er ledsaget av oppkast, blødning, utslett, eller puss i halsen, kan en alvorlig sykdom være årsaken, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Røde flekker forårsaket av leverforstørrelse

Røde flekker forårsaket av leverforstørrelse


En forstørret lever-en tilstand kalt hepatomegaly-kan være forårsaket av mange ulike forhold, som leveren er involvert med mange av kroppens funksjoner, og vanligvis indikerer leversykdom. I mange tilfeller kan du ikke være klar over at du har en forstørret lever til din helse-omsorg leverandøren oppdager det under eksamen eller prøve. I andre tilfeller kan røde flekker kjent som angiomas vises på kroppen din, som vil tipse deg til det faktum at noe er galt.

Angiom

En angioma er en godartet hud vekst som består av små, utstrålende blodkar. Angiomas kan variere i størrelse og vises hvor som helst på kroppen, selv om de oftest vises på stammen, armer og ben. De fleste angiomas oppstå av ukjente grunner, men et stort antall av dem kan tyde på leverskade. Mens angiomas i seg selv er ikke farlige, de kan indikere en underliggende tilstand som krever legehjelp.

Behandling for angiom

Angiom vanligvis ikke krever behandling, med mindre de er blødning eller forårsaker ubehag eller smerte. Angiom kan behandles med flytende nitrogen eller laserterapi. Flytende nitrogen er en kald gass som brukes direkte til angiomas som krever fjerning, og laser terapi bruker en stråle av konsentrert lys til å krympe og ødelegge overvekst av hudceller og blodårer som har skapt de angiomas. Begge typer behandling kan føre til noe ubehag på behandlingsstedet, men tilbyr gode kosmetiske resultater. Angiom kan noen ganger vender tilbake etter behandling, særlig hvis den underliggende tilstand som forårsaker dem ikke er løst.

Andre symptomer på leverforstørrelse

Symptomer på leveren utvidelse omfatter gulsott, en tilstand som fører til at huden gul på grunn av overskudd av bilirubin i blodet, samt smerte, ubehag og en følelse av fylde rundt leveren og i magen. Fordi leveren utvidelse indikerer ofte leversykdom, kan du også oppleve flere symptomer som mørk urin, blek avføring, lett blødning, en forstørret milt eller galleblæren, væske i bukhulen eller unormalt høyt blodtrykk i blodåren som pumper blod til leveren .

Årsaker til leverforstørrelse

Alkoholmisbruk er en vanlig årsak til en forstørret lever. Fettleversykdom, leverkreft, hepatitt, leukemi og andre blodsykdommer kan også øke størrelsen av leveren. Mononukleose er en infeksjon som kan føre til en forstørret lever og hemokromatose, en tilstand som resulterer i den absorberende legeme og lagring av overskytende mengder av jern, kan også øke størrelsen av leveren, og i noen tilfeller til og med føre til skader på leveren.

Forholdsregler

Hvis du oppdager angiomas på kroppen din, kan du kontakte din fastlege. Angiomas er ufarlige utvekster, men de kan være tegn på leverforstørrelse eller annen underliggende tilstand som krever legehjelp.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

 • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
 • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
 • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
 • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
 • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Hva er årsakene til mongolske flekker?

Mongolske flekker refererer til en vanlig type godartet spedbarn føflekk som vises blå eller blå-grå og vanligvis varierer i størrelse fra 2 til 8 cm, selv om tilkoblede tegninger kan finnes større. Mongolske flekker vanligvis utvikle seg på skuldre, rygg eller rumpe og bli synlig ved fødselen eller kort tid etter. Denne tilstanden er noen ganger referert til som medfødt dermal melanocytosis eller dermal melanocytosis.

Årsak

Mongolske flekker skyldes ansamlinger av melanocytter, melanin-rike celler i huden. Melanin er en hud pigment som gir fødselsmerke sin blå-grå fargetone. Legene tror at mongolske flekker kan utvikle seg i et foster når melanocyttene blir fanget som de beveger seg fra neural crest til det ytre laget av huden.

Identifikasjon

Helsepersonell kan vanligvis identifisere mongolske flekker ved visuelt å undersøke barnet. Leger bruker ikke tester for å identifisere mongolske flekker. Men mongolske flekker er noen ganger forveksles med blåmerker, som kan være et tegn på barnemishandling. Mongolske flekker avvike fra blåmerker i at de ikke er møre og har de ikke falmer eller endre farge.

Risikofaktorer

Mørkere-skinned spedbarn er mer sannsynlig enn lysere hud spedbarn å utvikle mongolske flekker. De forekommer hyppigst hos spedbarn av afrikansk, asiatisk, American Indian og Øst-indisk avstamning. Ifølge "Pediatric Dermatology," 91 prosent av asiatiske spedbarn, 80 prosent av afro-amerikanske barn, 46 prosent av spanske barn og bare 10 prosent av hvite spedbarn utvikle mongolske flekker.

Outlook

Mongolske flekker er ikke et tegn på sykdom og ikke krever behandling. De fødselsmerker er ikke relatert til hudkreft eller andre forhold. Mongolske flekker vanligvis avta i løpet av noen år med fødsel og nesten alltid forsvinner helt etter når barnet fyller ungdomsårene. Bare 3 til 4 prosent av spedbarn med mongolske flekker fortsatt ha dem etter alder fem, ifølge "Pediatric Dermatology."

Rose Flekker og tyfoidfeber

Rose Flekker og tyfoidfeber


Tyfoidfeber er en bakteriell infeksjon i fordøyelsessystemet, og i sjeldne tilfeller, i blodstrømmen. Det er gått fra verten til mottaker via avføring som inneholder smittsomme Salmonella typhi bakterie. Spiren er oftest inge når vannforsyning, og noen ganger mat kilder, er forurenset med avføring eller urin fra en smittet person.

Rose Spots

Symptomet som oftest brukes til å diagnostisere tyfoidfeber er utslett som følger med sykdommen. Dette er fordi den utslett, kjent som rose flekker, er det eneste symptomet som er spesifikke for de tyfus bakterier. The New York Times Health Guide på Typhoid beskriver utslett som flekker, vanligvis mindre enn en 1/4 tommers over, og helt flat. De utvikler hovedsakelig på brystet og mageregionen. Dessverre vil ikke alle tilfeller av tyfus demonstrere dette symptomet.

Tidlig Sykdom

Ofre begynner opplever symptomer når som helst mellom én og tre uker etter eksponering for bakterier oppstår. Hos barn kan utbruddet av alvorlige symptomer oppstår raskt, men i eldre ofre, er sannsynligvis å begynne mildt og utvikle seg over tid sykdommen. The Mayo Clinic gir en spesifikk tidslinje for symptomer og komplikasjoner utvikling. Denne tidslinjen viser at i løpet av den første uken av sykdom, kan feber, hodepine, sår hals og mageproblemer oppstå. Disse symptomene kan være ledsaget av en generell følelse av svakhet. Den urolig mage blir ofte diaré hos barn, men er mer sannsynlig å medføre en alvorlig forstoppelse hos voksne.

Under den andre uken av sykdommen steg flekker oppstår ofte på brystet og magen. På denne tiden, pasienten også ofte opplever en fortsatt høy feber, vekttap og en oppblåst mage. Forstoppelse og diaré også vanligvis fortsette. Diaré sies å ligne ertesuppe, både i farge og konsistens.

Senere stadier

I løpet av tredje uke utslettet forsvinner og pasienten kommer inn i tyfus tilstand. Den tyfus staten er et begrep som brukes for å beskrive en ubevegelig tilstand med lukkede eller halvlukkede øyne, når pasienten ser ut til å drive inn og ut av bevissthet. I løpet av tyfus staten, livstruende komplikasjoner er mest sannsynlig å skje. Vendepunktet oppstår under den fjerde uke av sykdommen. Feberen synker gradvis og returnerer til det normale i løpet av en uke til 10 dager. Offer bør observeres i en periode på minst to uker, for gjentakelse.

Diagnose og behandling

Når et utslett er observert, eller når flere andre symptomer er utstilt uten utslett, kan en rekke tester utføres for å få en endelig diagnose. Ifølge National Institutes of Health, disse testene inkluderer en komplett blodprosent (CBC), blodkultur, krakk kultur, ELISA urinprøve, blodplatetall og fluoriserende antistoff studie. Hvis tyfus er diagnostisert, er elektrolytter og antibiotika gitt intravenøst.

Forebygging / løsning

Vaksinering kan gis for å hindre smitte med tyfus. Det er to vaksiner, en gis som en enkelt injeksjon dose, og en annen som er gitt muntlig over en periode på flere dager. Disse vaksiner er sterkt anbefalt for de som reiser utenfor de industrialiserte områder i verden. Dessverre, selv om de vesentlig lavere infeksjonsrisiko, vaksiner ikke er helt effektive mot tyfus. Grunnleggende forholdsregler bør tas for å hindre inntak av forurenset vann når du reiser.

Hvorfor er syrefaste Flekker Nyttig?

Hvorfor er syrefaste Flekker Nyttig?


Forskere bruker mikroskoper og fargeteknikker for å oppdage og skille mikroorganismer, inkludert bakterier, i pasientprøver. De fleste bakterier flekken godt med konvensjonelle fargemetoder. Imidlertid, noen få er ugjennomtrengelig for konvensjonelle fargestoffer, og krever bruk av et spesielt syrefaste flekken.

Prosedyre

Ifølge American Society for Microbiology, innebærer flom et lysbilde som inneholder en liten mengde av pasientprøve med rød Carbol fuchsin fargestoff, skylle den med en syre-alkohol løsning, og restaining det med metylenblått fargestoff syrefaste farging. Alle strukturer, bortsett syrefaste bakterier, slipper det røde pigmentet når vasket med syre og absorberer den blå flekk i stedet. Syrefaste bakterier beholde den røde fargestoff og vises som røde stavformede strukturer mot en blå bakgrunn.

Tuberkulose

Syrefaste bakterier inkluderer slekten Mycobacterium, en gruppe bakterier som forårsaker tuberkulose og andre relaterte sykdommer. Tuberkulose er en svært smittsom sykdom som rammer en tredjedel av verdens befolkning hvert år og er den ledende dødsårsaken fra bakteriell infeksjonssykdom, ifølge Dr. Kenneth Todar, professor i mikrobiologi ved University of Wisconsin-Madison.

Viktigheten av Farging

Dyrking og identifisering av bakterier krever tid. Ifølge Dr. Todar, tar det 4-6 uker til å vokse synlige kolonier av Mycobacterium tuberculosis. The Centers for Disease Control bemerker at syrefaste flekker gir leger med en rask og kostnadseffektiv måte for å gjøre en foreløpig tuberkulose diagnose.

Hvordan bli kvitt støt eller flekker etter å fange Kopper

Vannkopper er en virus mest vanlig hos barn. Symptomene inkluderer feber, hodepine, hoste og magesmerter. Den vanligste og mest irriterende symptom på vannkopper er utslett som oppstår på huden. Humper kan finnes over hele kroppen. De er kløende og smertefulle, og ser ut som små blemmer eller insektbitt. Disse støt kan vare i flere dager og opptil en uke. Skrape på disse vannkopper flekker vil ikke bare forlenge hvor lenge de er på huden din, kan det også føre til permanente arr. Unngå riper vil hjelpe bli kvitt dem mye raskere.

Hvordan bli kvitt støt eller flekker etter å fange Kopper

lette smerter og hevelse ved å ta et kjølig bad. Den kjølige vannet vil gjøre det lettere å motstå riper støt. Vurder å kjøpe en havremel bath blanding fra et stoff butikken for å legge til badevannet for videre beroligende egenskaper.

Bruk Calamine lotion for å berolige kløende vannkopper humper. DAB dette rosa væske på hver ett av stedene for å berolige hevelse og kløe. Dette er spesielt bra å gjøre før sengetid for å unngå riper i løpet av natten.

Unngå salt, varme eller krydret mat hvis vannkopper flekker har funnet veien inn i munnen din. Saltet og varme vil forårsake smerte som vil gjøre flekkene hovne opp, noe som gjør dem vare lenger. I stedet, stokk med kald eller romtemperert mat som er tørt og mangler mye smakstilsetning.

Bruk en over-the-counter smertestillende. Medisin med paracetamol fungerer best ved å lindre smerte og kløe følelser på grunn av vannkopper.

Vent det ut. Samtidig unngå å skrape støt forårsaket av vannkopper, vil utslettet slutt gå bort av seg selv. Hvile og holde fokus på å bli bedre. Jo mer du slapper av, jo raskere vil viruset forlate systemet, tar humper med det.

Hint

 • Unngå å ta medisin som inneholder acetylsalisylsyre, da dette kan føre til komplikasjoner.
 • Oppsøk lege hvis vannkopper symptomene blir alvorlige eller ikke er hjulpet av disse metodene.

Hjem rettsmidler for en hoven fot

Ødem er den tekniske betegnelsen på en hoven fot. Tilstanden oppstår når fluider blir fanget i vevet. Ben og føtter er vanlige steder for hevelse oppstår. Ødem er vanligvis bare et symptom på en annen tilstand, og det kan effektivt behandles med hjem rettsmidler. Få en sjekk for å finne årsaken til hevelsen før du prøver noen hjemme behandlinger.

Diet

Hypertensjon og høyt inntak av salt kan være årsaken til hovne føtter. Følge en lav natrium diett for å bidra til å redusere hevelse i føttene. Hypertensjon eller høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Hovne føtter kan være en indikator på denne tilstanden.
Unngå å legge bordsalt til måltider og sjekke ingrediens etiketter på bearbeidet mat som du forbruker. Normal inntak av natrium bør være i 1500-2400 mg område. På en lav natrium diett, kan du bare konsumere 1200 mg natrium for å redusere nivåene i kroppen.
Ta hensyn til natrium i bearbeidet mat. Den brukes som konserveringsmiddel i mange av disse matvarer, og dette kan signifikant øke natriumnivåer.

Fysisk aktivitet

Øke din fysiske aktivitet kan også lindre hevelse i foten. Det er bare å vandre hver dag er tilstrekkelig til å forbedre muskelfunksjonen i det berørte området, noe som vil fjerne væsken fra vevet. En 30-minutters spasertur minst fem ganger i uken er et sunt nivå av øvelsen. Med svellede fot, kan det være vanskelig å nå den 30-minutters mål. Gå så mye som mulig i begynnelsen, og jobbe deg opp til 30 minutter. Begynn med bare noen få minutter hver dag hvis det er alt du kan håndtere.
Prøv å unngå å stå på føttene på ett sted i lange perioder. Dette tvinger de fluider inn i føttene, og bidrar til svelling. Sett dine hovne føtter opp så mye som mulig. Høyde bidrar til å tvinge fluid ut av det påvirkede vev.
Massere foten for å tvinge væske ut. Dine massasje slag bør bevege seg mot hjertet. Bruk fast trykk for å fjerne hevelse.

Støtte Klær og sko

Legen kan anbefale at du bruker kompresjonsstrømper for å holde press på lemmer som ofte hovne. Strømpene bidra til å holde fluidet samler seg i foten.
Ikke ha tettsittende sko. Dette kan felle væsker i føttene forårsaker dem til å hovne opp. Når jeg prøver på sko, sørg for at de er komfortable og ikke for stram. Senere på ettermiddagen er den beste tiden å prøve på nye sko.

Ved hjelp av mat-baserte vitaminer for å fjerne sorte flekker fra huden

Svarte flekker på huden, eller hyperpigmentering, kan være forårsaket av mange ting, som hormonendringer eller overeksponering for solen, men noen hyperpigmentering er forårsaket mange vitaminmangel.

Vitamin A

Å ha et underskudd på vitamin A kan føre til svarte flekker på huden. Vitamin A er nødvendig for øyne og hud helse. Røde, gule og oransje frukt kan lindre dette.

Vitamin B

Vitamin B, viktig i blodlegemer produksjon og vedlikehold, kan føre til hyperpigmentering. Hvis blodceller ikke er sunt, vil huden ikke være enten. Hele korn og nøtter kan tilfredsstille disse behovene.

Vitamin E

Vitamin E er viktig for hudens elastisitet og helse. Med en vitamin E-mangel, kan huden ikke forynge seg. Hvetekim og nøtter er en utmerket kilde.

Kalsium

Kalsium er viktig for hormonbalansen. Lave nivåer av kalsium betyr hormoner kunne gå inn i ubalanse og føre til flekker. Melk remedier dette.

Magnesium

Legge magnesium til kosthold kan bidra til å nøytralisere nivåene av østrogen i leveren. Høye nivåer av østrogen kan føre til hyperpigmentering. Spinat kan fikse dette.

Sink

Sink er også nødvendig for hormon balanserer i kroppen. Ved sink er lav, da østrogen kan bygge opp. Kjøtt, for eksempel kalkun, svinekjøtt og laks, er en stor kilde.

Hva er årsaken til hårløse flekker?

Genetikk

Ifølge National Institutes of Health, påvirker mønster skallethet lag 25 prosent av menn i en alder av tretti. Men mer vanlig hos menn, påvirker denne genetiske balding mønster kvinner også. Mann mønster baldness er preget av tynt hår på frontal hårfestet, templer og krone. Kvinner vil vanligvis legge merke thinning håret på kronen. Mønster skallethet vanligvis kjører i familier for både menn og kvinner.

Hormoner

Hormonelle endringer kan forårsake permanent eller semi-permanent håravfall og hårløse flekker. En økning eller overskudd av testosteron spiller en stor rolle i de fleste hormonrelatert håravfall tilfeller. For kvinner kan hormonelle endringer med overgangsalder føre til hårtap. Hormonell ubalanse på grunn av p-piller og graviditet kan også føre til hårtap, men disse to typer ubalanser vil vanligvis korrigere seg selv over tid.

Drug Interaction

En bivirkning av enkelte medisiner er midlertidig håravfall eller balding. Skjoldbrusk medisiner, overflødig vitamin A, noen antidepressiva som protriptyline og til og med antibiotika kan føre til hårtap. Strålebehandlinger og kjemoterapi også føre til hårtap hos de fleste pasientene. Mineralet selen, som brukes til å behandle mange forhold fra hudproblemer til skjoldbrusk sykdommer, er knyttet til hårtap ved høye doser av mineralet brukes.

Diet

Endringer i kostholdet eller dårlig ernæring kan årsaker til hårtap hos noen mennesker. Alvorlig protein, jern og sink mangler er vanlige skyldige i kosten hårtap. Selv om skallet på grunn av underernæring er uvanlig i USA, kan enkeltpersoner på kjepphest eller lav-kalori diett opplever tynt hår eller skallet flekker.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som rammer barn så vel som voksne. Med denne tilstanden, rettet mot en kroppens immunsystem et individs hårsekkene, forårsaker hårløse flekker på hodet og i noen tilfeller, håravfall på kroppen. Det finnes ingen kjent kur for Alopecia areata, men leger kan behandle sykdommen med vanlig hår vekst produkter.

Sjokk og Stress

Fysisk støt eller stress fra en alvorlig sykdom eller kirurgisk inngrep kan føre hårløse flekker eller hårtap. Følelsesmessig stress kan også forårsake eller forverre hårtap. I de fleste sjokkrelaterte hårtap tilfeller vokser håret tilbake over tid. Personer med stress relatert hårtap kan ha nytte av stress reduksjon terapi.

Sykdommer

Autoimmune og skjoldbrusk sykdommer er vanlige årsaker til sykdomsrelaterte skallet. Diabetes, hypotyreose, hypertyreose, lupus og Addisons sykdom kan alle bidra til håravfall. I de fleste tilfeller er håravfall fra disse sykdommene midlertidig så mange sykdommer som forårsaker hårtap kan behandles eller kontrolleres med medisiner.

Infeksjon

Ringorm er en vanlig sopp tilstand som kan infisere hodebunnen, så vel som andre deler av kroppen. Ringorm i hodebunnen er svært smittsom og er preget av hårløse flekker, kløe, rødhet og blemmer. Andre infeksjoner kan omfatte bakteriell eller gjær infeksjoner som er rettet mot hodebunnen eller hårsekker. Mange hudinfeksjoner som forårsaker hårløse flekker lar seg behandle med aktuell eller oral medisin.

Årsaker til hårløse flekker i Women

Årsaker til hårløse flekker i Women


Vi vanligvis tenker på menn som de som vil oppleve hårtap og balding som de blir eldre, men også kvinner står i fare for å miste håret. Hvis du har utviklet en skallet flekk eller regelmessig ende opp med hendene fulle av hår i hånden din etter at du har shampooed eller børstet låser, kan du bli lider av visse medisinske tilstander.

Androgen alopeci

Når en kvinne utvikler hårløse flekker, er det sannsynligvis på grunn av androgenetic alopecia.

Mann mønster baldness

Androgenetic alopecia (AGA) er et annet navn for mannlig mønster skallethet, som også kvinner kan oppleve. AGA er den vanligste typen hårtap. Den hår tap oppstår på sidene og på toppen av hodet, og rett over pannen og noen ganger resulterer i en fullstendig skallet flekk.

Ansiktshår

Hvis en kvinne opplever AGA, kan hun oppleve at hun vokser store mengder hår i ansiktet samtidig som mister håret på hodet. Håret faller ut og hårløse flekker utvikle seg i områder hvor hårsekkene har blitt lysfølsomt. Dette kan skje på samme tid som grove hårene er dukker opp på områder av kroppen, for eksempel i ansiktet. Dette er på grunn av androgen stimulering. Androgener er mannlige hormoner.

Østrogen Versus Testosteron

De fleste kvinner vil oppleve AGA til en viss grad når de blir eldre, fordi en kvinnes østrogennivået faller som den blir eldre. Østrogen er ikke lenger til stede i kvinnens system til å motsette mannlige hormoner (testosteron) som forårsaker hårtap.

Telogen effluvium

En annen tilstand som kan føre til håravfall og bare flekker er telogen effluvium. Vi mister hår på jevnlig basis, men hvis du taper håndfuller, er det ikke normalt. Telogen effluvium oppstår når hårsekkene er sjokkert eller når de flytter inn i hviletilstand. Dette kan skje på grunn av en endring i hormoner (som post-partum eller gå gjennom overgangsalder), eller hvis du har et kosttilskudd mangel. Stress kan også føre til hårtap. Hvis du har en skjoldbrusk problem eller noen andre underliggende medisinsk tilstand, kan dette være årsaken telogen effluvium. Visse medisiner kan også føre til at du mister håret og utvikle hårløse flekker.