Digidexo.com

Hva er behandlingen for Alopecia Totalis?

Alopecia totalis, eller alopecia areata totalis, refererer til fullstendig tap av hår fra hodebunnen og påvirker 5 prosent av alle hårtap pasienter. Det er en autoimmun lidelse. Hårsekkene er fortsatt i live, men immunsystemets hvite blodceller angriper dem, hindrer hårvekst. Siden folliklene holde seg i live, kan alopecia areata totalis løse uten medisinsk intervensjon; hårvekst kan fortsette på egen hånd.

Hårtap behandlinger for alopecia fokus på å fjerne immunsystemet innblanding, spørre follikler til å gjenoppta normal hår produksjon. Medikamenter som er etablert for behandling av andre tilstander, steroider og topiske irritanter produsere blandede resultater.

Etablerte medisiner

Minoxidil, markedsført under flere merkenavn, og finnes i flere hår tap produkter, kan kjøpes som et skum eller løsning for direkte søknad til hodebunnen. Ifølge Mayo Clinic, har aktuelle former for minoxidil ikke krever resept.

Pille form av Minoxidil, skal tas oralt, krever en resept slapper blodkarene, og ble opprinnelig brukt til å senke blodtrykket. Hårvekst er en bivirkning. Andre bivirkninger forbundet med oral bruk av minoxidil er brystsmerter, vektøkning, og en rask hjerterytme. Følg legens instruksjoner nøye mens du bruker minoxidil.

Steroider

Ifølge DermNet NZ, kan steroider være foreskrevet i krem ​​eller pille form. Fløte og gel former, anvendt topically eller på huden, er de mildeste steroid behandlinger og vanligvis prøvd før du går videre til mer aggressive steroid behandlinger. Du kan oppleve bieffekter, som overdreven hårvekst på andre deler av kroppen, eller kviser.

I noen tilfeller vil legene injisere steroider direkte inn i hårsekkene. Disse er ikke prestasjonsfremmende steroider, men kortikosteroider, som triamcinalone, som fjerner villfarne immunceller og lette betennelser, slik at hårvekst. Flere injeksjoner er nødvendig å behandle hvert område.

Immunterapi

Immunterapi bruker kroppens egne kjemiske reaksjoner til å behandle sykdommer og lidelser. Legen anvender en substans kjent for å skape en allergisk reaksjon, til hodebunnen. Kroppen produserer kjemikalier for å bekjempe den irriterende stoff, eller allergen. Hårsekker, stimulert av reaksjonen, produsere nye hår.

Mens Genet kan bli anvendt der, kan reaksjonen spre seg til andre områder. Kroppens reaksjon kan også føre til hovne lymfekjertler, hevelse på applikasjonsstedet og mørkere i huden, eller hyperpigmentering. Heldigvis trenger behandling ikke involverer nåler og kan være attraktivt for folk som er ukomfortabel med injeksjoner.

Alternatives

Som med andre lidelser, hjem rettsmidler og alternative behandlinger er tilgjengelig. Masserer eteriske oljer som rosmarin, sedertre og lavendel inn i hodebunnen kan gi lindring. En studie utført i 2007, testet effekten av hvitløk gel påføres med betametason valerate. Mens resultatene var lovende, er betametason valerate fortsatt en aktuell steroid, noe som betyr at behandlingen innebærer en farmasøytisk substans.

Hypnose kan også hjelpe reversere alopecia areata totalis. En studie, publisert i 2006, fokuserte på bruken som komplementær behandling, ikke en primær behandling. Etter 5 år, resultatene er blandet og en formell undersøkelse er nødvendig. Mens hypnose ikke kan være helt ansvarlig for hårveksten sett i studien, kan det resulterende angst styring være fordelaktig, slik at primær behandlinger mer vellykket.

Betraktninger

Ifølge National Alopecia Areata Foundation, behandlinger for alopecia totalis arbeid for bare 40% av folk og ingen behandling hell reverserer hårtap når over 50% av hodehår har blitt berørt. FDA har godkjent ingen medisiner for behandling av hår loss.Treatments involverer eksisterende medisiner, som Minoxidil, dra nytte av bivirkningene som ellers kan være plagsom.

Spør legen din hvordan pille form av et medikament vil påvirke noen av de aktuelle medisiner du tar, og holde styr på uvanlige symptomer, når behandlingen begynner.

Forebygging / løsning

Alopecia areata, den usammenhengende tap av hodehår, etterlater klumper av hår bak. Alopecia areata totalis involverer hele hodebunnen uten flekker av hår etterlatt seg. Hvis du har lagt merke til uvanlig hårtap, søk umiddelbart lege. Som nevnt tidligere, har ingen behandlinger blitt bevist vellykket for alopecia totalis, men du kan bremse eller reversere håravfall med behandlinger for den mindre omfattende alopecia areata.