Digidexo.com

Hvordan kjøpe p-piller

Hvordan kjøpe p-piller


P-piller, også kjent som p-piller eller bare p-piller, er en kombinasjon av østrogen og progestin som er tatt en gang om dagen i tre uker. P-pillen er vanligvis bare foreskrevet for kvinner som har begynt mensen, og en fysisk undersøkelse er vanligvis nødvendig.

Hvordan kjøpe p-piller

•  Besøk din fastlege. Legen kan avgjøre om du trenger prevensjon, enten for å hindre graviditet, rydde opp akne eller minske alvorlighetsgraden av kramper. Legen din vil anbefale deg å besøke en gynekolog hvis du ikke har en allerede.

Gjør en avtale med din gynekolog. De fleste gynekologer er booket for måneder i forveien, så ikke mist motet om det tar en stund å få en avtale.

Få en intern undersøkelse av din gynekolog. Din gynekolog vil undersøke deg internt og eksternt for å avgjøre hvorvidt du er frisk nok til å få en resept på prevensjon, som vanligvis er skrevet på stedet hvis du ønsker det.

Diskuter prevensjon alternativer med din gynekolog. Legen din kan ha noen anbefalinger, og du kan også diskutere prevensjon alternativer du ønsker å prøve. Også fortelle legen din hvis du lider av PMS når du har mensen, fordi han eller hun kan ha en anbefaling for en prevensjon basert på denne informasjonen.

Kjøp din resept på et apotek eller på nettet. Det er flere anerkjente nettapoteker som vil be om legens resept (se Ressurser) og send dine piller på døren. Ellers går du til alle apotek for å få resept fylt umiddelbart. Kostnadene vil avhenge av om du har forsikring.

Hint

  • Snakk med legen din om hva prevensjon alternativet er riktig for deg.
  • Ikke røyk mens du tar p-pille.