Digidexo.com

Triks for å få ut linsene

Selv om øyet legen har vist deg hvordan du setter inn og tar ut kontaktlinser, nå som det er natta og du får klar til å pensjonere for natten, er du ikke sikker på at du husker alt han fortalte deg - og du er nervøs fordi du ikke ønsker å såre øyet eller rive en av linsene. Du trenger ikke å bruke en metode som ikke fungerer for deg. Finn en metode du er komfortabel med.

Hold øynene åpne

Start alltid med det høyre øyet så du ikke blander opp linsene. Du vil instinktivt ønsker å lukke øynene når fingrene komme nær kontaktlinse. Hvis du ikke kan holde øynene åpne, bruke ikke-dominant hånd å holde øvre og nedre øyelokk fra hverandre. Fordi du tar ut linsene dine, trenger du å holde øynene helt åpne. Når du har fått øyelokkene adskilt, bruke din dominerende hånd å gli forsiktig linsen på det hvite i øyet med en finger. Når den har gled ned, vil du være i stand til å plukke objektivet opp ut av øyet. Vær forsiktig i å fjerne kontaktlinsen og ikke bruk neglene. Bruk baller av fingeren og tommelen.

Når du har fjernet linse fra høyre øye, putt den i forberedt objektivrensevæske og legg lokk på den siden av saken.

Gjenta denne prosedyren for venstre kontaktlinse.

Knip

Sørg for at hendene er helt ren før du tar linsene med klype metoden. Begynn med den høyre linsen. Ser opp mot taket og skyv linsen ned til det hvite i øyet, så klemme den forsiktig mellom pekefingeren og tommelen. Fjern det, holder det kastet før du plasserer den, innersiden opp i frisk kontaktlinsevæske.

Gjenta klype prosedyren for venstre kontaktlinse. (Se Ref. 2)

Henge Your Head

Når du har begynt å bli vant til å fjerne linsene dine, kan du prøve andre metoder for å fjerne dem. Husk å starte med høyre øye hver gang, og sørg for at hendene er helt ren, slik at du unngår øyeinfeksjoner.

Henger hodet over vasken og ser oppover mot speilet. Du utsetter det hvite i øyet ved å gjøre dette. Ved hjelp av pekefingeren, skyv forsiktig objektivet til det hvite i øyet, men ikke gi slipp på objektivet. Bruk tommel og pekefinger, forsiktig plukke din kontaktlinse opp av øyet ditt og plasser den i den tilberedte løsningen.

Gjenta denne prosedyren for venstre kontaktlinse.