Digidexo.com

ikke sunt å være undervektig

Hvordan å få vekt sunt Når Undervektig

Hvordan å få vekt sunt Når Undervektig


Det er ikke en strekning å si at mange amerikanere ville bli misunnelig hvis de møtte noen som hadde problemer med å få vekt. Men hvis du tilfeldigvis faller i denne kategorien, vet du hvor frustrerende det kan være å pakke på pounds. Du kan også være undervektig hvis du nylig har hatt operasjon eller brukt tid på sykehuset. Uansett, er det flere ting du kan gjøre for å få sunn vekt.

Hvordan å få vekt sunt Når Undervektig

•  Hold en balansert kosthold. Det er slikt som usunn vektøkning, og det kommer fra å spise mat med høyt enkle sukker og fett. Opprettholde en balanse mellom frukt og grønnsaker, karbohydrater og proteiner.

Konsumere mat høy i kalorier. Dette vil hjelpe deg å pakke bort mer på middag hvis du begynner å føle deg mett raskere. Knaske på høy-kalori snacks som nøtter, ost og trail mix.

Drikk mye melk. Dette gjelder spesielt hvis du er på en vanlig vekttrening treningsprogram. Melk har proteiner og fett for å hjelpe kroppen din å holde sunn vekt, så øke inntaket, spesielt helmelk.

Utfør styrke øvelser, spesielt med frie vekter. Styrketrening gjør at du øker muskelmasse, som er sunn vekt for å vinne. Det går dobbelt for folk som har brukt tid på sykehuset og er svake fra atrophied muskler.

Velg sammensatte øvelser - de som trener flere muskelgrupper - å arbeide hele kroppen når du løfter vekter. Disse inkluderer benkpress, knebøy, dips og døde heiser. Slike øvelser vil bygge muskelmasse raskt ved å jobbe hele kroppen i kor.

Vektøkning Plan for Undervektig barn

Barn som er undervektige kan være mer mottakelige for sykdom. Å være undervektig kan også påvirke deres vekst og påvirke dem negativt når de starter puberteten. Foreldre kan bidra ved å tilby et utvalg av næringsrik mat valg. En avslappende atmosfære på måltidene med familien samlet kan hjelpe barn spiser mer og spise ting som er bra for dem. Hvis et barn nekter å spise eller opplever alvorlig vekttap, bør hun bli sett av en lege.

Kalorier

Barn kan være undervektig hvis de ikke spiser nok kalorier, eller hvis de er veldig aktiv og brenner mer kalorier enn de forbruker. Det finnes måter å øke mengden kalorier i et barns kosthold. Milkshake, smoothie drinker og peanøttsmør er høy i kalorier. Sunne kilder til fett som avokado, nøtter og vegetabilske oljer kan gi ekstra kalorier som gjør opp for kalorier forbrent under fysisk aktivitet. Karbohydrater som brød, ris og pasta kan også legge til ekstra kalorier. Matvarer som kaker, godteri og stekt mat er høy i kalorier, men er ikke bra for barns helse.

Måltider

Sunne måltider i den rette kombinasjonen kan hjelpe undervektige barn få vekt. Barn kan ikke spise nok hvis familien ikke sitte og spise sammen for måltider. Noen ganger, seks små måltider fungerer bedre for barn å få vekt, men minst ett familiemedlem skal sitte ned å spise med dem. Voksne familiemedlemmer skal ikke kritisere andre voksne eller barn for overspising, underspising eller hoppe over et måltid. I stedet bør barn bli oppmuntret til å lage sunn mat valg og utvikle sunne matvaner, slik at de kan få næring skikkelig. Barn vil vanligvis kopierer foreldrenes valg, så det er viktig for foreldre å sette et godt eksempel.

Sunn snacks

Sunn snacks bør gis mellom måltidene for å hjelpe barn som trenger å få vekt. Mat med høyt sukker og fett er ikke sunt og bør bare gis til barn og til. Ost skiver eller streng ost, bananer, eplebåtene, peanøttsmør smørbrød og yoghurt og fersk frukt er noen eksempler på sunne snacks. Barn bør tilbys forskjellige typer snacks, slik at de kan velge hva de ønsker å spise. De bør ikke bli tvunget til å spise noe de ikke ønsker, fordi det kan påvirke mengden mat de spiser eller deres matvaner. Barn ønsker å spise mer hvis de er involvert i å forberede mat. De kan plukke ut mat de liker og bidra til å gjøre sine egne sunne snacks.

Hvilke vitaminer fremmer et sunt leveren?

Hvilke vitaminer fremmer et sunt leveren?


En sunn leveren er viktig for at kroppen skal fungere skikkelig. Leveren er filtreringssystemet i kroppen, og er delvis ansvarlig for fordeling av mineraler og vitaminer i hele resten av kroppen. Hvis leveren er ikke sunt, eller på annen måte ikke fungerer som den skal, kan en person har problemer med opptaket av vitaminer og mineraler. Overall, hva du unngå å ta inn i kroppen din påvirker leveren mest, men det er vitaminer som vil hjelpe det fungere på et optimalt nivå.

Vitamin A

Når tatt i det anbefalte daglige inntaket, vitamin A bidrar til å stoppe vevet i leveren fra å utvikle en grov fiber-lignende konsistens. En lever som har denne teksturen er ofte usunn og er karakteristisk et tegn på sykdom.

Mat rik på vitamin A blant annet lever, egg, smør, melk, ost og andre meieriprodukter. I tillegg har mange grønnsaker inneholder høye nivåer av vitamin A.

Vitamin E

Vitamin E forbruk er blitt funnet å redusere muligheten for at en person utvikler leverskade og cirrhose i leveren. Vitamin E gjør dette ved å senke hastigheten på oksidasjon av lipider i kroppen. Beta caratine har blitt funnet å angripe de frie radikaler i legemet som kan produsere leverskader. Beta caratine hjelper også kroppen produserer de nødvendige mengder av cholin til å hjelpe til med fjerning av fragmenter av fett.

Unngå alkohol og andre forurensende stoffer

Ikke bruk av alkohol i overskudd som det kan føre til utvikling av leversykdom, så vel som cirrhose i leveren. Tar medisiner i kombinasjon med alkohol vil forårsake skade på lever og gjør så bør unngås. Når det er mulig, holde seg borte fra menneskeskapte og kjemisk forurensing som de inneholder frie radikaler som kan skade leveren din, så vel som andre organer i han kroppen.

Vitaminer for å begrense

Det er vitaminer som, hvis konsumert i overkant, har potensial til å forårsake skader på leveren. For eksempel, hvis vitamin K forbrukes i store mengder kan forårsake gulsott, som er en sykdom som forekommer i en del fra å ha en usunn leveren. Noen forskere rapporterer også at vitaminer som inneholder høye nivåer av nikotinsyre kan være giftig for leveren så vel.

Betraktninger

Opprettholde et sunt leveren betyr å opprettholde en sunn livsstil. Øvelse, et balansert kosthold, og andre helsebevisste beslutninger vil forlate deg med en lykkelig og sunt leveren. Unngå å konsumere noen vitamin i overkant, og sørg for å begrense forbruket av andre ting som er kjent for å være skadelig for helsen din. Før du gjør noen store endringer i kostholdet ditt, bør du vurdere å konsultere en medisinsk faglig for eksempel en ernæringsfysiolog.

Hvordan kan jeg få vekt hvis man ikke Eat Meat Do?

Hvordan kan jeg få vekt hvis man ikke Eat Meat Do?


Det er flere grunner til en vegetarianer kan være undervektig. Fordi vegetarianere ikke spiser kjøtt, er deres fettinntaket typisk lav. Andre årsaker kan være tarmsykdommer, parasitter, overskytende fiber inntak eller rett og slett ikke spiser nok. Ifølge Vegetarian Society, spise energirike matvarer er viktig for vektøkning. En energi tett mat betyr den totale kalorier i forhold til vekten av det mat. Grønnsaker er vanligvis ikke energi tette så undervektige vegetarianere må se etter alternative energikilder.

Hvordan kan jeg få vekt hvis man ikke Eat Meat Do?

Spise Strategier

•  Øk mengden mat du spiser. Spis regelmessig for å få vekt. Ikke hopp over frokosten. Ikke rush gjennom måltider. Spise sakte i en avslappet atmosfære hjelper med fordøyelsen. Hvis du tåler vin, vil et glass med et måltid hjelpe til med fordøyelsen, ifølge Vegetarian Society.

Tilsett litt god fett og sukker i kostholdet. Fett og sukker vil hjelpe med vektøkning. Fett er den høyeste energikilden fra maten. Eksempler på gode fett tilgang inkluderer olivenolje eller kokosolje. Disse oljer kan brukes til å steke matvarer. Fløte, smør, helmelk, ost, avokado og oliven kan legges til dietten. Hvis du er en veganer, er cashew nøttekrem en god erstatning. Gode ​​sukker inkluderer frukt, honning og syltetøy.

Legg til protein til din diett for å få vekt. Protein er viktig for immunforsvaret og reparasjon. Eksempler på mat som gir protein som ikke kjøttprodukter inkluderer soyaprodukter, nøtter, korn, frø, gresskar, kikerter, yoghurt, egg og melk. Mutter Butters, som hassel mutter, er et utmerket alternativ til kjøtt protein. Andre matvarer som har protein fra meieri inkluderer sauser og puddinger.

Legg sauser laget med smør, tofu eller krem, samt andre rike matvarer i kostholdet ditt. Spise iskrem eller gjøre frukt og grønnsaker blander som en drink. Legg honning og nøtter til blandingen for enda mer energirike matvarer.

Hint

  • Hvis du fortsetter å gå ned i vekt eller ikke får tilstrekkelig tyngde, ta kontakt med legen din. Legen kan gi deg en resept for kosttilskudd.

Er flytende dietter sunt?

Flytende dietter anses kjepphest dietter, fordi de kan følges bare for en svært kort tid og er generelt usunn for langsiktig bruk. Ifølge Mayo Clinic, det er tider når en flytende diett kan være foreskrevet av lege og deretter betraktet som sunt. Til tross for dette, viser Mayo Clinic til flytende diett som kortsiktig og definitivt ikke anbefalt for vekttap.

Fad flytende dietter

Flytende diett moter er usunn når det brukes til noe annet enn en svært kort periode. Hvis du er i god fysisk form, men bare trenger å gå ned i vekt, er en flytende diett ikke måten å gjøre det. Grunnen mye væske diett shakes endret fra de to-per-dag-og-ett-sunt-måltid metoden til dagens metode for å legge til snacks og gir sunne spise tips er at folk bruker dem sultet seg selv.

Enhver diett som begrenser inntaket av frukt, grønnsaker, hele korn, og magre proteiner og melkeprodukter er ikke sunt. De fire mat grupper gir vitaminer og mineraler kroppen trenger for helse og levealder.

Short-Term Bruk

The Mayo Clinic hevder at en klar væske diett bør bare brukes i en kort periode, og med tilsyn av en lege. Denne dietten er ikke høy i kalorier og næringsstoffer, så hvis du bruker det lenger enn anbefalt, er det ikke sunt, så vil kroppen din begynne å sulte. Hvis kroppen mener det er sultne da vekttap vil ikke forekomme, og kan også være vunnet.

Fordeler med en flytende diett

Selv om det ikke er mange ernæringsmessige fordelene ved en flytende diett, når du bruker den til å bekjempe en mage sykdom eller andre medisinske årsaker, gir det noen nødvendige elementer til kroppen. Ved å følge en flytende diett, er kroppen i stand til å unngå dehydrering. Matvarene tatt i gi elektrolytter som natrium og kalium. Klare væsker er lett fordøyd og etterlater ingen ufordøyd tarm rester.

Pre & Post-Treatment

En flytende diett er ofte brukt for å opprettholde sunne elektrolyttnivåer før og etter visse medisinske behandlinger og prosedyrer, som en koloskopi eller operasjoner som krever en tom mage. Det anbefales også til bruk når en sykdom, som influensa eller mage plager, fører til kvalme, oppkast og diaré. Leger vil vanligvis fortelle en pasient hvor lenge det er sunt for dem å bo på flytende diett. Når den blir fulgt på grunn av en fordøyelseskanal sykdom, så det bør følges bare til myke matvarer som eggehviter og toast kan spises uten bivirkninger.

Mat anbefalinger og restriksjoner

The Mayo Clinic ansatte godkjenner vannbaserte matvarer for en kortsiktig flytende diett for å opprettholde en sunn hydrering nivå. Rent vann, er te, buljonger, og fruktjuice uten masse ofte anbefalt. Myk mat som gelatin og popsicles (uten fruktkjøtt eller fruktbiter) kan spises også. Klare brus kan drikkes for å lette ubehag av en urolig mage.

Men hvis en lege setter en pasient på en flytende diett for å forberede for en prosedyre, kan hun velge å begrense fargene på noen av væsker som er tatt inn. Diskutere Alltid en flytende diett med en lege eller ernæringsfysiolog før du prøver å gå på ett alene. En lege eller ernæringsfysiolog kan gi nyttige forslag for å gjøre et mer sunt kosthold plan.

Sunt måltid alternativer

Å spise sunt kan være både deilig og lett. De fleste mennesker trenger ikke å gjøre drastiske endringer i sine dietter for å begynne å gjøre sunne måltider; ganske enkelt å unngå fet mat, begrense sukkerholdige desserter og øke mengden og kvaliteten på grønnsaker er vanligvis nok. Pass på at hvert måltid er så balansert som mulig, med et sunt alternativ fra hver matvaregruppe, og variere ingrediensene fra dag til dag.

Kjøtt Proteiner

Mesteparten av kjøttbasert protein bør komme fra magert kjøtt som kylling og fisk. Fettete hamburgere, pølser og fet biffer kan smake godt, men de er absolutt ikke sunt. Hvis du er hekta på disse typer matvarer, ikke bekymre deg. Du kan fortsatt ha dem, men de må endres for å redusere fett og fett. Det er ganske lett å finne lowfat hamburger kjøtt og pølser i de fleste dagligvarebutikker, samt magert biff. Når du tilbereder mat som hamburgere som du vet inneholder fett, kan du bruke en grilling pan og ofte trykker kjøttet å presse ut overflødig olje. Hvis du finner smaken er ikke like intens som du liker, legg til litt ekstra krydder eller Worcestershire saus.

Vegetariske Proteiner

Det finnes en rekke kjøtt-fri protein alternativer tilgjengelige som går utover tofu. Mens tofu er svært næringsrik, mange synes det er vanskelig å venne seg til. Det viktigste å huske når matlaging med tofu er å bruke en fast eller ekstra fast utvalg for de fleste oppskrifter, og for å presse ut vannet på forhånd. For å gjøre dette, kutt tofu blokk i tynnere partier, pakk dem i et par lag med tørkepapir, deretter plassere noe tungt på toppen i minst 15 minutter. Dette vil tillate din tofu å absorbere smaken av de andre ingrediensene. Hvis du bare ikke liker tofu, prøv tempeh, soya krøller eller seitan i stedet. Disse har tettere konsistens enn tofu, men de har også en sterkere smak. Prøv noen, og se hva du liker. Det er også mange pre-laget vegetarianer kjøttprodukter i din dagligvarebutikk frosne matvarer delen. Noen, som "kjøttdeig" crumbles, er nesten umulig å skille fra den ekte varen.

Grønnsaker

Grønnsaker er hjørnesteinen i enhver sunt måltid. De virkelig er den perfekte maten; de er rike på næringsstoffer, mye fiber og lite kalorier. Imidlertid faller mange familier inn i vanen med å tilberede den samme grønnsak hver kveld og drukner den i smør eller ost. Det er veldig viktig å ha variasjon i dine måltider; ved å servere de samme grønnsaker hver dag, er du ikke tillater deg selv å få et bredt spekter av næringsstoffer. Prøv å tjene en annen grønnsak til hvert måltid, og variere dem i løpet av uken. Vær kreativ. Snarere enn topping i smør, prøv å sprute på noen lav-natrium soyasaus eller sitronsaft, eller blande i litt brun ris eller linser.

Hvordan spise et sunt balansert kosthold

Hvordan spise et sunt balansert kosthold


Spise et sunt, balansert kosthold er viktig for vedvarende energi og sykdom forebygging. Å spise sunt handler ikke om å kutte kalorier eller streng slanking; det handler om å sikre kroppen blir de næringsstoffene den trenger for å trives.

Hvordan spise et sunt balansert kosthold

•  Unngå å kutte kalorier, men ikke forbruke for mye. Sunne og aktive voksne trenger ca 2000 kalorier om dagen. Jo mer trening du gjør, jo mer kalorier du trenger. Bruk et daglig kalorikalkulator (se Resources nedenfor) for å finne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag.

Legg frukt og grønnsaker til hvert måltid, og til og med snacks. For eksempel legge bananer til din frokostblanding til frokost, spise en salat og et eple med lunsj og ha tomater og hermetisert fersken med middagen. Dette kan hjelpe deg å få de anbefalte 3-5 (eller flere) porsjoner med frukt og grønnsaker.

•  Prøv nye matvarer. Gjør en innsats for å plukke ut noe nytt på matbutikken hver uke. Bla produsere delen og velger en frukt som du aldri har hatt før. Dette kan bidra til å gi deg et sunnere og mer balansert kosthold slik at du ikke spiser de samme tingene hele tiden.

Sjekk dine porsjoner. Flere passende porsjoner kan gjøre en stor forskjell. En måte å sjekke porsjoner er å lese ernæring etiketten og se den anbefalte servering størrelse. (Se link i Resources nedenfor for passende porsjoner.)

Skjær ut overflødig sukker, salter, koffein og alkohol. Disse (i overskudd) er giftige for kroppen og vil utarme næringsstoffer. Spis et sunt godt balansert kosthold og nyte mat og drikke som inneholder disse giftstoffene i moderasjon bare, eller kutte dem ut helt.

Rengjør ditt hjem av junk food. Hvis det ikke er der du er mindre sannsynlig å spise det, spesielt på natta. Når du er i stand til å kutte ut junk foods (sukkerholdig, salte snacks) vil du spise hva som er tilgjengelig i ditt hjem, som skal være sunne valg som frukt, grønnsaker, pretzels, og kjeks.

Balanse diett med proteiner og karbohydrater. Omfatter kjøtt, bønner og fisk for protein. Unngå å kutte ut karbohydrater, som du trenger disse for energi. Frukt, grønnsaker, hele korn og pasta inneholder nødvendige karbohydrater.

Hint

  • Drikk mer vann. I stedet for en brus eller øl, et glass vann. Tygg maten grundig. Rushing et måltid er ikke sunt. Alltid ha en sunn frokost. Unngå sen snacks.

Hvorfor bør du ikke se på TV før sengetid?

Hvorfor bør du ikke se på TV før sengetid?


For noen, sovner med TV på en nattlig ritual. Faktisk, om lag 50 prosent av voksne gjøre nettopp dette, ifølge Telegraph online. Spørsmålet er om denne vanen er bra for deg. De fleste eksperter er enige om at for voksne - og særlig barn - det er ikke sunt. Begrense din TV-tid generelt, og spesielt før sengetid, anbefales.

Sleep Vaner Disturbed

Våkne opp oftere, eller tar lang tid å sovne er resultatene av natta fjernsynstitting. Spesielt hvis innholdet i det du ser på er spennende eller voldelig. Ifølge University of Maryland Medical Center, er tv før sengetid rett og slett for stimulerende. Leser eller tar et bad før sengetid er mer sannsynlig til å føre til en full nighta € ™ s søvn.

Kroniske helse Issues Utvikle

Når den totale mengden tid som du sover er truet, kroniske helseproblemer som hjertesykdom eller fedme utvikler seg. Ser på TV før sengetid fører til forkortet søvnlengde, ifølge Dr. Mathias Basner fra University of Pennsylvaniaâ € ™ s Søvn og Kronobiologi Center. Folk er rett og slett ikke får nok søvn fordi de blir distrahert av TV-programmer og satt av søvn.

Mental Fatigue Happens

Et lavt nivå årvåkenhet er et resultat av mangel på søvn. Hvis du holde deg sent ser en favoritt TV-show, er du ikke får nok hvile. Søvn er utviklet for å tillate kroppen å lade opp og stenge ned. Muskler og hjerne trenger en pause. Å være uklar og out-of-touch neste dag kan dempes ved å slå av fjernsynet om natten.

Ernærings Self Assessment

Et eple om dagen kan være ryktes å holde legen borte, men dessverre er god ernæring litt mer komplisert enn dette gamle ordtaket. Ernæring er et bredt felt som forklarer hvordan mat påvirker kroppen: dette inkluderer kaloriforbruk, næringsinnhold og en rekke andre faktorer. Pinpointing generelle helse og velvære innenfor disse parametrene er mulig med riktig verktøy og kunnskap. Selv om ingenting erstatter helsen og råd fra en lege (ikke engang den beste organiske plantevernmidler-free eple), kan du måle noen faktorer for en grunnleggende ernæringsmessig vurdering.

Body Mass Index

BMI er ens "body mass index", som er et tall som bestemmes av vekt og høyde. Ingen andre faktorer er vurdert, men det er et godt utgangspunkt for å vurdere hvordan ernæring kan påvirke vekten din status. Ved måling av BMI, kan du bruke dette nummeret til å avgjøre om du er undervektig, normal vekt, overvekt eller fedme. The Centers for Disease Control forklarer en BMI under 18,5 utgjør som "undervektig". En rekke 18,5 til 24,9 er innenfor en normal vekt. 25 til 29,9 er overvektig, og noe over 29,9 er overvektige. Å bestemme din BMI, bruker du kalkulatoren fra National Institutes of Health i Resources i denne artikkelen.

Kaloriinntaket

Vektøkning eller vekttap hengsler på kaloriforbruket. Derfor bør noen ernæringsmessig vurdering identifisere hvor mange kalorier forbrukes på en dag. Forslag til kaloriinntak varierer basert på noen få faktorer som kjønn, høyde og fysisk aktivitet. Som med BMI, kalkulatorer er tilgjengelig på nettet (se Resources) for å vurdere hvor mange kalorier du forbruker på, og hvor mange kalorier du bør spise for å nå din idealvekt. Den generelle tommelfingerregel for vekttap er å spise færre kalorier enn du forbrenner gjennom daglig aktivitet og trening.

Vitamin og næringsinntak

Vurdere kaloriinntaket vil gi innsikt i din ernæringsstatus; imidlertid ikke vekten ikke alltid bestemme helse - noen mennesker innenfor en sunn vekt har langt verre dietter enn de som er teknisk overvektig. Fordi vekt er ikke alltid en indikator på helse, analysere matinntak er en måte å fastslå samlede ernæringsmessige velvære.

Hold en food logg og dokumentere hva du spiser i løpet av en uke eller to. Deretter finne forbedringsområder: hvis du spiser for mye bearbeidet mat og ikke nok grønnsaker, kan du prøve å redusere antall fast food utflukter og lage en grønnsak wok hjemme i stedet.

Tips

Mange ressurser er tilgjengelige på nettet for å bistå med nærings selvvurderinger. Fitday.com er ett eksempel på en ressurs som gjør det mulig å logge kosthold og vekt. Da søker forbedring, holde forventningene rimelig. Hvis vekttap er ett mål, forklarer Ian Smith i sin bok, "The 4 Day Diet", som 1-2 pounds per uke er solid vekttap, 2-3 pounds per uke er "gode" og noe mer kan være usunn.

Hvis spise sunnere er et mål, begynne gradvis. Skifte til en radikal detox diett og forbruker bare fruktjuice for en måned ikke er bærekraftig, det er heller ikke sunt. Hvis du elsker potetmos med saus, bare finne sunnere oppskrifter for din favoritt mat: i dette tilfellet bruker trans-fett gratis margarin i stedet for smør, og prøve å bruke dampet blomkål i stedet for poteter til å lage en tallerken med lignende smak og tekstur. Poenget er å eliminere ingenting og finne sunnere alternativer.

Advarsel

Opprettholde god en diett og ernæring bør ikke bli oppfattet som en kur for alvorlige sykdommer. Ernæringsmessige egenvurderingene bør brukes til å forbedre den generelle trivsel, men bør ikke anses som en erstatning for medisinsk rådgivning eller behandling.

Advarsel

Dietter for Tynne Kids

I en verden av overvektige mennesker, de som er naturlig tynn tendens til å bli oversett. Klager detaljering vanskeligheten med å få vekt vil trolig bli møtt med alt fra et øye rull med forbitrelse til rent sinne. Å være radmager gutt kan være sosialt isolerende. Tynne barn kan være lurt å vises sterkere fremfor avmagret og skrøpelig. Hvis de ikke "vokse det", som undervektige voksne de kjører en mye høyere risiko for osteoporose, benbrudd, hjertesykdom og kreft. Men hvordan du pakke på pounds når ingenting ser ut til å holde seg til rammen på?

Kalorier

Den eneste måten noen noensinne gevinster vekt er ved å forbruke mer kalorier enn de forbrenner. Hvis du er naturlig tynn, kan du ha et svært høyt stoffskifte, som betyr at du rett og slett bruke mer kalorier uten å prøve, eller kanskje du ikke liker mange av de matvarer som gjør folk fete. Dette er faktisk en god ting, som å øke din junk food intake er en veldig usunn måte å få vekt. Sunn vekt kommer fra mat som er næringsrik og gunstig for kroppen din. Ditt første skritt mot vektøkning bør være å starte en food journal. Skriv ned alt du spiser hver dag, og i hvilken mengde. Deretter beregne kalorier du tar i. Hvis du vil opp i vekt bør du prøve å øke det daglige inntaket med 500 kalorier. Det er 3500 kalorier i ett pund, så 500 kalorier bør øke vekten med ca en en-kilos gevinst hver uke.

Matvalg

Det er tre grunnleggende mat kategoriene du bør bli kjent med: fett, protein og karbohydrater. Sunt fett, som for eksempel omega-3, er en kritisk komponent i en diett. Gode ​​kilder til gunstig fett er fisk, frø, nøtter, avokado og mais. Kosttilskudd proteiner gir byggesteiner for muskelutvikling og kan finnes i egg, melk, ost, tofu, kjøtt og fjærfe. Mens folk flest har ingen problemer med å innlemme mer protein i sine dietter, må du være forsiktig og moderasjon i porsjoner for å unngå å overbelaste nyrene. Foreløpig retningslinjene USDA ernæring anbefaler mellom 20 og 60 gram protein hver dag for optimal helse, avhengig av alder og kjønn. Karbohydrater bør utgjøre grunnlaget for kostholdet ditt. De gir kroppen din energi og sende drivstoff til hjernen. Gode ​​kilder for sunne karbohydrater inkluderer frukt, brød, pasta, poteter og korn.

Meny

Snarere enn å spise tre ganger om dagen, prøver å spise seks til åtte ganger. Odds er bra hvis du er undervektig du pleier å spise svært lite på en sittende, mett etter noen biter. Kroppen fungerer som en drivstoffgjerrig bil med en liten gasstank. Du trenger bare å holde tank full av toppen det hver time eller så. Gode ​​snacks valg inkluderer trail mix, tørket frukt, frossen yoghurt, frukt smoothies, juice drinker, milkshake, ost pinner, muffins eller knekkebrød med peanøttsmør.

Teknikker for å legge vekt på en Skinny Toddler

Hvis pjokk har nylig blitt diagnostisert som undervektig, kan du bli bekymret for at han ikke får nok næring eller spiser de riktige tingene. Å vite hvilke matvarer vil bidra til å sette på vekt, samtidig holde ham frisk, er det første skrittet mot å hjelpe ham å oppnå en normal vekt. Vurdere også å endre sine matvaner og hjelpe ham spise mer fingermat i løpet av dagen i stedet for tre måltider.

Strategier for Helping Your Under Toddler

For å hjelpe din pjokk legge på seg, sørg for at du har utelukket andre årsaker til at han var undervektig. En midlertidig sykdom kan føre til at barnet ditt å gå ned i vekt, og diaré kan stoppe opptaket av enkelte matvarer. Dessuten kan barn med kroniske infeksjoner eller hjertesykdom trenger flere kalorier i løpet av dagen. Hvis barnet ditt lider av allergi eller mat sensitiviteter, kunne han ha en hard tid å opprettholde en sunn vekt også.
Hvis du har utelukket andre medisinske årsaker, vil upping barnets kaloriinntak hjelpe ham opp i vekt. The American Academy of Pediatrics anbefaler 40 kalorier per tomme av høyden i døgnet. Så, hvis din pjokk er 30 inches, ville han trenger 1200 kalorier om dagen. For å få din pjokk å spise så mange kalorier, bør du vurdere å starte en mat journal for ham, slik at du vet han spiser nok. Din pjokk kan ikke spise tre hele måltider om dagen. I stedet vurdere å tillate ham mange forskjellige muligheter til å spise fingermat som er kalori tett og full av gode fettstoffer.

Sunt fett for Undervektige Toddlers

Å sørge for at din pjokk får nok kalorier, så gi ham mat som er full av gode fettstoffer. Unngå mat med tomme kalorier, slik som frukt snacks. Disse matvarer --- men høy i kalorier --- ikke har fett som trengs for å hjelpe barnet ditt legge på seg. Dr. William Sears, forfatter av "Den sunneste gutt i nabolaget," sier sunt fett er viktige komponenter av mange kroppsdeler og hjelpe kroppen fungerer bra. Sears sier de beste fett er de fra planter og sjømat --- det flerumettet og enumettet fett. De beste matvarer med sunt fett er avokado, linfrøolje, mutter Butters, nøtter, olivenolje, sjømat og frø, for eksempel lin, gresskar, sesam og solsikke.
Legg noen av disse fett til barnas favoritt mat. For eksempel vurdere å legge noen linfrø til din pjokk yoghurt eller havregryn. Gjør din eldre pjokk en protein shake med melk, frukt og en mutter smør, slik som peanøttsmør.

Matvarer for å sikre vektøkning

Hvis du eller noen du kjenner prøver å få vekt, er det visse matvarer som forårsaker vektøkning. Selvfølgelig junk food og andre bearbeidede matvarer i overflod vil gjøre deg opp i vekt, men de matvarer er ikke sunt. Men det er sunn mat som kan hjelpe en person som er på den tynne siden for å få sårt tiltrengte pounds. Det er også viktig å ta en ekstra multivitamin og mineraltilskudd for å sikre at du får alle vitaminer og mineraler som kroppen din trenger.

Viktige faktorer

Hvis du er tynn på grunn av mangel på næring fra dårlig appetitt eller en spiseforstyrrelse, er det viktig å starte sakte og jobbe deg oppover. Du bør også arbeide med en dietetiker fordi han eller hun kan sette opp en bestemt måltid plan for dine behov. Rådgivning kan også være behov for en full gjenoppretting.

Protein Shakes

Den menneskelige kroppen trenger protein for optimal helse. Protein er det hår, hud og andre celler som er bygget opp av. Protein shakes kan også hjelpe en mager person opp i vekt når de blir konsumert i tillegg til et måltid. Kjøp proteinpulver på ditt lokale helse-mat butikk og kombinere en banan og annen frukt i en blender. Når folk prøver å gå ned i vekt, vil de konsumere en protein shake i stedet for et måltid.

Pasta

Riktig type helkorn pasta er faktisk en sunn mat. Pasta inneholder karbohydrater. Folk som spiser mye pasta er generelt tyngre. Dette er en god mat for vektøkning, fordi det er sunt. Etter at du oppnår ønsket vekt, er det viktig å kutte ned på pasta, eller du kan fortsette å få mer vekt enn det som er ønskelig.

Melk

Rå helmelk organisk er lastet med vitaminer og mineraler som kalsium. Drikker rå økologisk melk vil gi kroppen din med sunne bakterier som kan være gunstig for fordøyelses helse. Sunne bakterier er også kjent som flora. Disse gode bugs bidra til å forbedre immunforsvaret og generell helse. Fettinnholdet funnet i rå melk vil hjelpe deg til å få vekt når den forbrukes daglig.

Nøtter

Andre sunne matvarer som kan pakke på pounds er nøtter. De er fylt med sunne omega-3 fettsyrer som også er bra for hjertet og hjernen. Pinjekjerner, mandler og peanøtter er lastet med protein og andre næringsstoffer. Snack på nøtter i løpet av dagen for ekstra energi, og du vil gå opp i vekt over tid.

Mer info

Ingen av disse sunne matvarer vil føre til en person til å bli overvektige når riktig mengde er fortært. Disse matvarer er designet av naturen for å hjelpe en person å opprettholde en sunn vekt. De bør ikke få en til å bli overvektig, men hvis en person er undervektig, vil disse matvarene hjelpe vedkommende å være en normal, sunn vekt.

Om binyrene Utmattelse

Adrenal utmattelse, også kjent som binyretretthet syndrom, er en av de mest under-diagnostisert sykdommer i USA. Ofte leger overse viktige indikatorer eller attributt symptomer andre årsaker. Mange ganger pasienter ender opp med følelsen som hypokondere og gi opp. Hvis du tror at du har adrenal utmattelse, kontakt legen din og fortelle dem om dine mistanker umiddelbart.

Funksjon

De binyrene er trekantede organer som ligger like over nyrene. De regulere mengden av adrenalin i systemet og også styre libido i begrenset grad. Ved hjelp av adrenalin, et hormon som forårsaker dine sanser for å skjerpe og hjerteslagene for å få fart, regulerer de kroppens "fight or flight" respons.
For eksempel, i tilfelle du trenger å handle raskt og bestemt grunn til fare eller spenning, vil binyrene pumpe denne energiskapende hormon inn i systemet ditt og gir deg mulighet til å bevege seg med hastighet og atypisk smidighet.
Adrenalin bidrar til å trekke mer blod til de store musklene i kroppen og fordøyelsessystemet er bremset ned. Dette var slik at våre forfedre å flykte en umiddelbar fysisk fare.

Betydning

Når binyrene er ikke sunt, kan de bokstavelig talt oppbrukt. Dette trøtthet fører dem til å bremse i sin produksjon av viktige hormoner og kan ikke klarer å levere nok kortisol til systemet.
Kortisol er noen ganger kalt "stresshormon" fordi det bidrar til å beskytte deg mot uventet stress. For eksempel kan det redusere følsomhet for smerte, å gjøre ting som normalt vil være for smertefullt å oppnå plutselig innenfor rammene av muligheten. Men selv når du ikke er under stress du trenger kortisol i systemet til å hjelpe deg å tenke produktivt og fungere normalt uten tretthet.

Effekter

Binyrene utmattelse er preget av trøtthet og slapphet, særlig tidlig på morgenen, 03:00 til 05:00 om ettermiddagen og rundt 21:00 på kvelden.
Du kan også oppleve kvalme og håravfall. Blodsukkernivået er vanligvis lavere enn vanlig, og du kan ha konsentrasjonsvansker og huske ting.
Hos kvinner, symptomene på PMS er mer merkbar, og både menn og kvinner kan utvikle mild depresjon.
Du kan også kreve salte eller sukkerholdige matvarer, opplever perioder med ekstremt lavt blodtrykk og kan få vekt spesielt rundt midjen.
En av grunnene til at binyrene utmattelse kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er lik de andre hormon-relaterte lidelser, slik at du kan ha å gjøre noen tester og undersøkelser for å finne ut nøyaktig hva problemet er.

Identifikasjon

Hvis du tror at du har binyrene utmattelse, så må du ta skritt for å finne og identifisere problemet. Det finnes en rekke tester tilgjengelig som kan hjelpe deg å oppnå dette. Binyrene funksjonstester måle kortisolnivå i løpet av fire dager til å avgjøre om du er lav. Det finnes også en rekke online vurderinger som kan hjelpe deg å avgjøre om binyretretthet er en faktor i din nåværende helse.
Andre tester inkluderer kortisolprøver, hormonprofiler og Atch (adrenokortikotropt hormon, et hormon som skilles ut av binyrene som påvirker dine nivåer av kortisol).
Smittetester, som alle må bestilles av lege. De innebærer å ta en eller flere av urinprøver over en periode på timer eller dager. Disse prøvene blir deretter analysert av et laboratorium for å avgjøre om du har for mye eller for lite av hormoner som er regulert helt eller delvis av binyrene.

Misforståelse

Mange tror at det å være sliten, ukonsentrert eller mildt deprimert er bare symptomer på stress. Selv om dette kan være tilfelle, kan det være en fysisk grunn til at du opplever disse symptomene. Binyrene utmattelse er et reelt, behandles problem som forårsaker disse problemene, og du bør definitivt utelukke det før du begynner å ignorere disse symptomene.

Advarsel

Langsiktig binyrene utmattelse er en alvorlig helsefare. Lavere nivåer av kortisol i systemet gjengi immunsystemet ikke klarer å jobbe, og kan føre til at du føler deg ør og å få vekt. Over tid, kan kroppen din ha alvorlige vanskeligheter utvinne fra infeksjoner, og du kan bli kronisk uvel hvis du lar denne tilstanden går ubehandlet.

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Over 40-ukers periode av standard menneskelig svangerskapet, kan en kvinnes kropp oppleve flere vanlige helseproblemer som verken skader eller hemmer livet til hennes ufødte barn. Faktorer som øker hormonnivåer og variable endringer i kosthold og aktivitetsnivå kan forårsake fordøyelses og excretory problemer som forstoppelse i løpet av første, andre eller tredje trimester av fosterutviklingen. Tradisjonelle forstoppelse stillende metoder som avføringsmidler er farlig for både mor og barnet under svangerskapet. Beskytte helse og vekst av fosteret, mens behandling av denne tilstanden er oppnåelig. Følgende er en guide til behandling av forstoppelse under graviditeten.

Årsaker

Omtrent 50 prosent av gravide kvinner opplever ubehageligheter av forstoppelse før de leverer. Det kan være ubehagelig, så vel som unødvendig bekymringsfull. Svangerskapsrelaterte endringer i hormonnivået føre til at tarmene til å slappe av. Livmorveggen begynner også å ekspandere, noe som presser mot tarmen, forårsaker dem til å flytte mindre effektivt. Når tarmene begynner å bevege seg langsommere, kan de forårsake sjeldne bevegelser samt har hardere avføring. Alle disse symptomene kan være ledsaget av smerter i mageregionen. Andre forårsaker forstoppelse-variabler inkluderer redusert nivå av aktivitet, en diett som er lav i fiber og stress.

Naturlig rettsmidler

Det er mange enkle og naturlige forholdsregler en kvinne kan ta for å lindre eller forebygge forstoppelse under graviditeten. Den mest opplagte, er å øke nivået av sin hydrering. Drikke mye vann vil bidra til å løsne opp tarmer. Hun kan også, under veiledning av legen sin, øke sin aktivitet. Forutsatt at det ikke finnes noen komplikasjoner med svangerskapet, daglig moderat trening, som gåing, anbefales. Spise mat som er rik på fiber er en annen god måte å bidra til å motivere tarmen. Diett kan også påvirke forstoppelse i veien for jerntilskudd. For mye jern kan føre til krakk for å herde, noe som gjør det vanskeligere å uttrykke; tvert imot, er for lite jern ikke sunt, heller. For å avhjelpe dette problemet, mange helse-leverandører anbefaler eliminere kosttilskudd og spise en godt balansert kosthold som inneholder tilstrekkelig mengder jern.

Mer hjelp

Til slutt er det alltid en god idé å sjekke med en OB / GYN (obstetrikk og gynekologi) legen om eventuelle helsemessige problemet under svangerskapet. Hun kan spore dine problemer og holde et øye med noen kombinerte helseproblemer. Hvis de naturlige rettsmidler som er nevnt ovenfor ikke hjelper minske din forstoppelse, kan din lege anbefale over-the-counter metoder som psylliumfibre kosttilskudd som Metamucil. Disse legemidlene rangere i B-kategorien av FDA anbefalte guide til medisiner under svangerskapet. Kategori B narkotika har blitt grundig testet på enten mennesker eller dyr fostre, og generelt sett ansett som trygge, med bare en ekstern sjanse for skade på barnet.

Typer av Ulcerøs kolitt

Typer av Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom som påvirker tykktarmen. Yngre til middelaldrende mennesker er mer berørt av denne sykdommen. Det er ikke en eksakt årsak, men det er felles faktorer i dem som pådrar denne sykdommen, som inkluderer genetikk, infeksjon i kroppen, allergier og til og med en svikt i immunsystemet. Den dårlige ting om denne sykdommen er at deler av tykktarmen som er mellom betennelse er ikke sunt, og disse områdene kan bli veldig svak, noe som fører til mer alvorlige helseproblemer.

Ulcerøs proktitt

Ulcerøs kolitt starter vanligvis i endetarmen; hvis den holder bare i endetarmen, har du sannsynligvis har ulcerøs proktitt. Du kan ha flere symptomer, som diaré og smerter, og du kan selv føle at du ikke kan gjøre det på do i tide. Du kan også legge merke blod i toalettet når du går.

Proctosigmoiditis

Den neste delen av tykktarmen utover endetarm er den sigmoid kolon, og hvis sykdommen er både endetarmen og sigmoid, har du proctosigmoiditis. Igjen, kanskje du har diaré og oppdager blod i toalettet når du går, men du vil også oppleve kramper, spesielt i venstre side.

Venstre-sidig kolitt

Utover sigmoid kolon er synkende tykktarmen, som går opp på venstre side av magen. Når sykdommen sprer seg til denne delen av tykktarmen, er det hensiktsmessig kalt venstresidig kolitt. Symptomene er det samme eneste mer alvorlig. Dessuten kan du ikke føler for å spise og til og med gå ned i vekt. Smerten vil definitivt være mer alvorlig, og du vil føle det mer i din venstre side.

Pancolitis

Utover synkende tykktarmen er tverrgående tykktarmen, som går over magen og fører til stigende kolon løs på høyresiden. Hvis alle kolon er berørt, har du det som kalles pancolitis. Du opplever de samme symptomene, bortsett fra smertene dine er mer utbredt i hele magen.

Fulminant kolitt

Den siste typen av ulcerøs kolitt er den mest alvorlige og kalles fulminant kolitt. En pasient med denne type er innlagt på sykehus og gitt IV legemidler for å forsøke å behandle sykdommen; Kirurgi er vanligvis garantert med denne typen, som kolon er veldig svak og sannsynlig å bryte eller briste. Pasienten vil heller ikke være i stand til å holde mat eller drikke ned og kan selv gå inn i sjokk eller bli septisk. Toksisk megacolon kan også utvikle hvor kolon sveller og stopper bevegelsen.

Behandling

Remisjon av symptomer er mulig med ulcerøs kolitt. Du kan bli bedt om å foreta visse endringer i kostholdet, eller i det minste å slutte å spise matvarer som forårsaker smerte eller fakkel-ups. Du kan få medisiner, inkludert kortikosteroider, for å bidra til å redusere betennelse. Hvis sykdommen har fått deg til å bli blodfattig, kan det hende du må ta jerntilskudd eller selv har en transfusjon. Vitaminer vil også være nødvendig, så vel som fluider, siden kroppen ikke kan være i stand til å absorbere enten normalt. Hvis du har et alvorlig tilfelle, vil du sannsynligvis må opereres for å fjerne deler av tykktarmen.

Grunner for Leg Hevelse

Leg hevelse, ofte referert til som perifert ødem, er unormal oppsamling av væske i ankler, føtter og ben. Leg hevelse er et vanlig problem hos voksne og er spesielt utbredt i den eldre befolkning. Det kan være smertefri og vanligvis påvirker den nedre del av kroppen på grunn av tyngdekraften. Ankler, føtter, lår og leggen er ekstremiteter som er oftest rammet, og det er en rekke grunner til at beinet hevelse oppstår.

Cellulitt

Cellulitt er en vanlig hud infeksjon som involverer vev under huden. Beinet kan hovne opp og bli rød og febrilsk. Dette er ofte forårsaket av et kutt eller skade på beinet, hvor bakterier inn i huden. I noen tilfeller kan det underliggende vevet bli smittet og dø. Cellulitt ofte oppstår på grunn av bakterier eller sopp, men forekommer også hos diabetikere eller noen som har et svekket immunforsvar.

Blodpropp

En blodpropp eller blokkering i beinet kan føre til betennelse i beinet som blodstrøm er blokkert. Blodpropp forårsaker hevelse, varme og smerter i et ben. Blodpropp kan føre til en utbruddet av smerte; smerter, spesielt ved bøying av foten; og leggkramper. Den berørte beinet ofte er varmt å ta på. Det er viktig å ta hensyn til pigmentering av huden for å finne ut om det er blå eller hvit hud misfarging.

Lymfeknuter

Lymfeknutene kan bli blokkert på grunn av væskeansamling i vevet og forårsake hevelse eller utvidelse. Selv lymfeknuter kan bli forstørret uten at enkelte av de mest vanlige årsaker er infeksjoner, skader, infeksjoner i hud, svulster og kirurgi. De primære symptomene er smerte og hevelse, som ofte oppstår i beinet.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er høyt blodtrykk og produserer protein i urinen. Dette fører til hevelse i føtter og ankler. Det kan være forårsaket av en dårlig diett, autoimmune lidelser eller blodkarproblemer.

Vein problemer

Åreknuter er fylt med unormale ansamlinger av blod og kan bli vridd og hovne. De kan være svært smertefullt og er en annen årsak til hevelse i bena.

Det er også en tilstand der venene i bena er i stand til å pumpe blod tilbake inn i hjertet; dette kalles venøs insuffisiens.

Diagnose

Leg hevelse er ofte tydelig i tillegg kan du visuelt se hevelse, men å diagnostisere fordi det kan være behov for andre tester. Det er mange måter å diagnostisere årsakene til beinet hevelse. Blodet kjemi kan vise til underliggende årsaker, som for eksempel blodsukkernivået og dårlig nyre eller leverfunksjon. Urinanalyse vil avgjøre om hvite eller røde blodlegemer er tilstede i urinen, da dette kan bidra til å eliminere andre helseproblemer, som diabetes eller nyresykdom. Ultrasounds er også gjennomført for å fastslå om det er en blodpropp stede i beinet.

Advarsler

Unngå sittende eller stående på ett sted i lang tid. Stå opp og gå rundt for å unngå ytterligere skader på bena. Strekke på bena ofte når du reiser i en bil eller fly. Tilbringer mye tid i en stilling er ikke sunt, og øker risikoen for leg hevelse. Unngå restriktive klær, trening og tur når det er mulig.

Hvis du har en leversykdom, er det viktig å ta kontakt med lege hvis du har tegn til redusert urinmengde, hovne ben, en fot som er varm å ta på, eller feber. Hvis du er gravid og opplever en plutselig økning i hevelse, kan leverproblemer være til stede. Leg hevelse for de med en tidligere historie med leversykdom kan være dødelig.

Medisiner som hormoner, steroider, antidepressiva som inkluderer MAO-hemmere, eller blodtrykk medisin kan være årsaker til beinet hevelse. Rådfør deg med lege hvis beinet hevelse skjedde etter start et kurs av medisinering.

Vegan PCOS Diet

Vegan PCOS Diet


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en hormonforstyrrelse som rammer kvinner i reproduktiv alder. Eggstokkene av kvinner med sykdommen vanligvis inneholder mange små cyster. Disse cystene gjøre eggløsning vanskelig, forårsaker menstruasjons og ufruktbarhet problemer. Fordi PCOS øker også risiko for fedme, diabetes, hjerteanfall og slag, er det viktig for kvinner diagnostisert med sykdommen til å følge en sunn diett. Et vegansk kosthold (en som ekskluderer kjøtt, meieriprodukter og egg) er ett alternativ.

Kostanbefalinger

PCOS omfatter typisk insulinresistens, noe som betyr at legemet ikke kan bruke insulin til å levere glukose (blodsukker) til cellene. Glukose er den primære kilde til drivstoff for kroppen. Når glukose forblir i blodet i stedet for å bli brukt av cellene, fører det til problemer som diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Dette betyr at det er viktig for kvinner med PCOS å spise ikke bare en diett som bidrar til å regulere blodglukosenivået, men også en diett som oppfyller andre hjerte-sunn kosttilskudd retningslinjer. Disse retningslinjene anbefaler en diett basert på hele korn, bønner, grønnsaker, frukt, umettet fett og magert protein (inkludert vegetariske alternativer til kjøtt, fisk og meieriprodukter). En typisk vegansk kosthold scorer høyt for samsvar med disse retningslinjene.

Et potensielt problem med den vegan diett, er imidlertid at det kan være for høyt innhold av karbohydrater for å regulere blod-glukosenivåer. Et vegansk kosthold som inneholder en rekke allment tilgjengelige plantebaserte proteinkilder kan enkelt løse dette problemet. Vegan proteinkilder inneholde nøtter, mutter Butters, bønner, tofu, tempeh og helkorn. Disse matvarer er også lav i mettet fett, og mange er høy i sunt, umettet fett.

Vegan Fordeler

The American Diabetes Association (ADA) rapporterer at studie-deltakere etter en lav-fett vegansk kosthold opplevd større forbedringer i blodsukker stabilitet, vekttap, blod lipid nivåer og kolesterolnivået i blodet enn deltakerne som fulgte ADA kosttilskudd retningslinjer. Begge gruppene har imidlertid bedret seg betydelig ved å følge et sunnere kosthold basert på rikelig med hele korn og produsere.

Hvis du ikke allerede er veganer, hoppe inn i denne livsstilsendring er en sikker måte å øke kulinariske kreativitet og å lære om sunne, friske oppskrifter som er både lav i mettet fett og også rik på fiber og næringsstoffer.

Kalsium og jern

Veganere er ikke i faresonen for mangler i enten kalsium eller jern. En typisk kjøtt-eater kan ha problemer med å skaffe nok kalsium fra tofu, mørke grønne blader, bønner, mandler og tahini, men disse matvarene er alle stifter i en typisk vegansk kosthold. Andre kilder til kalsium inneholder brokkoli, melasse, befestet soyamelk og befestet appelsinjuice. Likeledes er det mange veganske kilder til jern: gresskarfrø, mørke bladgrønnsaker, brokkoli, tempeh, tofu, nøtter, melasse og quinoa. Du vil merke at mange av disse matvarene er på begge listene, noe som gjør det enkelt å møte dine daglige behov for disse næringsstoffene.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er det mest høyt anbefalt av hjerte-sunt umettet fett. De er vanligvis forbundet med kaldt vann fisk som laks, makrell og sardiner. Vegan kilder inkluderer linfrø, linfrøolje, valnøtter og soyabønner.

Tips

Vegansk kosthold er ikke sunt i seg selv. Det er nok av dyrefrie junk mat og ernæringsmessig tomme raffinert og bearbeidet vegansk mat på markedet. Du fortsatt trenger å gjøre gode valg og ta vare å ikke overspise. Velg fullkornspasta og brun ris over sine hvite varianter; ferske eller frosne grønnsaker enn hermetisert eller bearbeidet; fersk hel frukt i stedet for juice.

Naturlig Astma behandlinger for barn

Astma gjør det vanskelig for luften å bevege seg gjennom bronkiene i lungene, noe som gjør det vanskelig å puste. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig, men hvis venstre ubehandlet, kan det drastisk begrense et barns fysiske aktivitet, og i noen tilfeller kan utgjøre en livstruende situasjon. I tillegg til medisiner foreskrevet av et barns barnelege, er det mange andre tiltak foreldre kan ta for å bidra til å kontrollere et barns astma angrep. Behandling omfatter opplæring om årsakene, utløsere, symptomer og en rekke forebyggende tiltak.

Typer

Barns astmasymptomer falle inn i ulike kategorier. Noen angrep er milde og varer bare en kort stund. I tilfeller av mild intermitterende astma, kan et barn oppleve symptomer bare én eller to ganger hver uke. Andre barn kan lide symptomer oftere, men ikke nødvendigvis hver dag. Dette er kjent som milde vedvarende astma. Men barn som lider av moderat vedvarende astma opplever symptomer hver dag og må ta medisiner daglig. For disse barna, symptomene er kontinuerlig og kan noen ganger krever sykehusinnleggelse.

Symptomer

Symptomer på astma kan være tungpustethet, hoste, kortpustethet, tetthet i brystet og noen ganger en kløe i halsen. Noen barn kan oppleve svette under et astmaanfall i tillegg til en økt hjertefrekvens og kanskje en pipelyd i brystet når de puster. Hevelse som innsnevrer luftveiene til lungene strammer ofte de omliggende muskler, forårsaker smerte. Mange barn med astma har en tendens til å få trafikk fra overflødig slim blokkerer luftveiene.

Naturlige behandlinger

Vurderer barnas daglige kosthold er en av de første skrittene mot å håndtere hennes astmasymptomer. Mat allergi er vanlige utløsere av astmaanfall, med mange barn å være allergisk mot melk, egg og andre meieriprodukter. Bearbeidet mat og frisk frukt og grønnsaker, som har blitt sprayet med plantevernmidler, kan føre til problemer i tillegg. Prøv å eliminere så mange bearbeidet mat fra barnets kosthold som mulig og handle økologisk. Grønne, bladrike grønnsaker, sammen med fargerike frukter og grønnsaker som er rike på vitamin C og beta-karoten, bidrar til å nøytralisere frie radikaler, og dermed bidra til å redusere astmaanfall. Oppmuntre barnet til å drikke minst ett glass vann vann hver par timer. Dette er viktig for å holde barnets luftveiene fuktig slik at de ikke constrict. Dehydrering fører til at utgivelsen av økte nivåer av histamin i blodet, noe som utløser den allergiske reaksjon. Har hjemmet ditt drikkevann testet for kjemisk innhold fordi for mye klor kan tørke ut lungene. Kjøpe et hjem vann filtreringssystem er en klok investering hvis barnet ditt har astma.

Diet

Leger advarer mot å gi barnet ditt melk, ost eller andre meieriprodukter. Mens disse matvarene kan stimulere produksjonen av overflødig slim i lungene, mange barn med astma har en allergi mot melkeprotein. Forskere ved John Hopkins School of Medicine sier at minst 50 prosent av alle barn i skolealder kan ha en allergi mot kumelk. Hvete kan være en annen trigger som forårsaker en allergisk reaksjon. Foreldre bør også unngå å mate barn mat som inneholder flerumettet fett. I stedet omfatter fisk i dietten kjent for å ha omega-3 fettsyrer. Studier viser oljene som finnes i laks, sild, makrell og sardiner har anti-inflammatorisk egenskaper effektive i å redusere astmasymptomer. Tilberedning av mat med extra virgin olivenolje er en annen sunnere alternativ. Noen studier tyder på magnesium-rik mat kan bidra til å slappe av bronkial luftveiene.

Forebygging / løsning

Begrense barns eksponering for miljøer der han er sannsynlig å komme i kontakt med luftveis irritanter som røyk, kjemiske rengjøringsmidler, tunge parfymer, kjæledyr dander, støv og mugg. Holde hjemmet godt ventilert og som fri for støv som mulig. Installere en luftfiltreringssystem kan bidra til å lindre barnets astmasymptomer. Ta barnet ditt til å få en influensa skutt hvert år som virus som forårsaker forkjølelse og influensa kan gjøre astma symptomer verre. I tillegg lærer barnet riktig dine håndvask teknikker for å hindre spredning av bakterier. Fjern eventuelle dammer av stillestående vann i nærheten av hjemmet ditt, spesielt i områder der barnet leker. Disse gir en yngleplass for virus og bakterier som kan forverre et astmaanfall.

Andre Triggers

Identifisere ditt barns astma utløser og ta de nødvendige skritt for å unngå dem er de mest praktiske ting du kan gjøre for å redusere hyppigheten og intensiteten av hans astmaanfall. Bortsett fra noen av de åpenbare triggere som tre pollen og luftbårne muggsopp, bør sesongtemperaturendringer tas på alvor. Ekstreme endringer i utetemperaturen, spesielt når været blir kaldt, kan gjøre et barns astma verre. Allergener som for eksempel ragweed i høst eller klimaet på varme, vindfulle dager kan utløse angrep også. Røyk, enten fra sigaretter eller en vedovn eller peis, er ikke sunt for lungene heller. Røyk fra matlaging visse matvarer bry noen barn med astma og kan bringe på et angrep. Mat konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, inkludert kunstig mat smakstilsetninger og fargestoffer, er gode grunner til å være forsiktig når du spiser ute. Emosjonelt stress, aerosolsprayer, kraftig trening, en nylig bout med en forkjølelse eller annen virusinfeksjon, eller til og med le eller gråte for hardt er kan utløse et barns astma angrep.

Hvordan å miste Belly Fat for en jente

Hvordan å miste Belly Fat for en jente


Overflødig magefett kan gjøre en jente føler seg dårlig om seg selv, særlig når hun er stadig bombardert med bilder av den "perfekte" tynn, flat-stomached ung kvinne. Jenter som ønsker å miste buk fett bør applauderes for sin beslutning om å gjøre sunnere valg, men bør også forstå at en kjendis kroppen er trolig ikke sunt eller realistisk. Hvis du er en jente som har uønsket magen fett eller forelder til en, husk at et balansert kosthold, en øvelse diett og massevis av støtte fra sine kjære er de beste måtene å miste vekt.

Hvordan å miste Belly Fat for en jente

Etablere en rutine

•  Bygge et støtteapparat. Å miste vekt helt alene er vanskelig. Del dine planer med dine foreldre og nære venner. Spør dine foreldre og venner til å trene med deg for å hjelpe deg å holde deg på sporet og hjelpe deg å planlegge måltider. Foreldre er spesielt viktig i denne sammenheng, fordi de kjøper dagligvarer og vanligvis koker måltider.

Delta i måltid planlegging og innkjøp av mat. Jo mer kontroll du føler du har over hva du spiser, desto mer vellykket vil du bli.

Prøv nye matvarer. Hold vekttap erfaring interessant ved å lære å lage mat og prøver nye friske matvarer og oppskrifter.

Etablere en øvelse rutine. Men ikke bli motløs bare fordi du ikke kjører 10 miles per dag rett utenfor balltre. Start med å lage små, rimelige, oppnåelige mål og gjør ditt beste for å møte dem. Prøv å gå korte avstander som du normalt ville kjøre, eller til og med enige om å lufte hunden hver dag. Når du bevise for deg selv at du kan utøve og nyte det, vil det være lettere å gjøre større, langsiktige mål.

Tone Abs

Begynn en abdominal trening. The Mayo Clinic anbefaler at den mest effektive måten å styrke magemusklene er ikke den tradisjonelle pushup; I stedet bør unge kvinner fokusere på "mage uthuling" og "tegning i navlen." The Mayo Clinic forklarer at styrking dypere magemusklene og nedre magemuskler er en bedre måte å trimme inches fra midjen.

Arbeid deg dypere magemusklene. Få på hender og knær og la magen slappe av. Ta et dypt åndedrag. Som du puster ut, forsiktig trekke navlen innover og mot ryggraden, stramme magemusklene. Hold i 10 sekunder og gjenta fem ganger. Arbeid deg oppover til 10 til 20 repetisjoner.

Gjør bekken heiser. Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene på gulvet. Stram magemusklene og løft bekkenet litt. Hold den posisjonen i 5 til 10 sekunder og gjentar fem ganger. Prøv å jobbe deg opp til 10 til 20 repetisjoner.

Gjør bekken tilter. Ligg på ryggen, løft knærne mot brystet og slapp armene av sidene. Stram nedre del av magen og løft baken opp fra gulvet, sikter knærne i taket. Hold i 10 sekunder og gjenta fem ganger, jobbe deg opp til 10 til 20 repetisjoner.

Hint

  • Unngå "crash" dietter eller noen diett som innebærer å eliminere hele matvaregrupper. Disse diettene er usunn og umulig å opprettholde, og vil få deg til å få vekt raskere når du slutter slanking. Nøkkelen til vellykket langsiktig vekttap er i endring vaner permanent.

Hva er en Urea Test?

Hva er en Urea Test?


Ifølge Lab tester på nettet, er urea nitrogen alltid til stede i små mengder i blodet hos friske individer. Urea er et avfall som er filtrert av nyrene for å fjerne det fra blodet og utskilles i urinen. Det er medisinske forhold som kan føre til at nyrene til å bli ineffektiv i å fjerne urea fra blodet, og urea nitrogen nivåer kan bygge til en usunn nivå. Testing kan gjøres for å se hvor høyt urea i blodet, og finne ut om det er et problem som vil trenge omfattende behandling.

Hva er en Urea Test?

Testing av nivåer av urea i blod er referert til som en blod-urea-nitrogen-test, eller urinstoff. Når leveren bryter ned protein det frigjør nitrogen, noe som går på å kombinere med andre molekyler på innsiden av leveren for å danne et stoff som kalles urea. Urea er ikke sunt når den finnes i store mengder i blodet, slik at nyrene filtrerer den ut av blodet, og det er eliminert når en person urinerer. Hvis nyrene ikke klarer å filtrere urea ut av blodet, akkumuleres for mye urea. Testing for urea i blodet kan gjøres gjennom en enkel blodprøve.

Når er en Urea Test Bestilt?

En blod urea nitrogen testen er tidvis bestilles som en del av rutinemessig blodprøver. En BUN test kan også bestilles hvis en lege er bekymret det er problemer med driften av et individs lever eller nyrer. Personer med problemer som diabetes eller nyresykdom kan ha en blod urea nitrogen test gjort regelmessig for å sørge for at nyrene ikke begynner å svikte.

Hvorfor er en Urea Test viktig?

En blod urea nitrogen test er viktig fordi det bidrar til å klart indikere et problem med nyrene. En BUN test kan ikke bare fortelle om en person er i nyresvikt eller har nyresykdom, kan det også fortelle mye om funksjon av en persons kropp generelt.

Hva resultatene av en Urea Test bety?

Høye nivåer av urea i blod kan være en indikator for en rekke sykdommer. Høye urea nivåer kan bety et individs nyrene ikke fungerer ordentlig. Dette testresultatet kan også bety blodstrøm er blokkert fra nyrene på grunn av hjerteproblemer, stress, eller støt. Personer som har en blokkering hindrer dem fra urinering på riktig måte eller som er ekstremt dehydrert kan ha høye nivåer av urea i blod.

Faktorer som kan påvirke Urea Testresultater

Individer som spise store mengder av proteiner vil ha blodureanitrogen tester som kommer tilbake som viser høye nivåer av urea i blod. På den annen side, vil personer som spiser liten eller ingen protein vise unormalt lave nivåer av urea i blod.