Digidexo.com

bipap maskin

Hva er en BiPAP maskin som brukes til?

BiPAP, eller bi-nivå positivt luftveismaskiner, er en av to valg av pustemaskiner som vanligvis brukes til å behandle respiratoriske plager som søvnapné.

Funksjon

BiPAP maskiner fungerer ved å skyve oksygen gjennom en slange inn i en maske slitt over nesen eller munnen eller begge deler. Lufttrykket øker ved innånding og avtar på utpust.

Typer

En BiPAP maskin ville bli brukt hvis du har kortpustethet eller en hard tid exhaling mot lufttrykket pumpet inn i masken.

Effekter

En BiPAP maskin vil også utløse mellomgulvet til å slippe ut, noe som gjør det enklere for deg å puste.

Betraktninger

Noen BiPAP maskiner kommer med luftfuktere å dempe oksygen pumpet inn i din nese og munn. Dette vil lindre eventuelle tørrhet som kan følge maskinens bruk. De kan også utstyrt med en "ramp" -funksjonen, som automatisk øker lufttrykket til den foreskrevne mengde over en viss periode av tid.

Advarsel

BiPAP maskiner bare kan erverves gjennom en resept. En søvnundersøkelse på et sykehus er vanligvis nødvendig for diagnostisering av tilstander som krever maskinen.

BiPAP Maskin bivirkninger

Personer med søvnapné snorker og periodevis slutte å puste i korte perioder i løpet av natten. Når de fortsette å puste, er det ofte med en hørbar gisp. En bi-nivå kontinuerlig positivt luftveistrykk maskin (BiPAP) er en pustemaskin konstruert for å bekjempe søvnapné.

Funksjoner

En standard CPAP maskin sender komprimert luft ved en trykknivå. Imidlertid kan en BiPAP maskin settes for ett press når brukere innhalere og for et annet nivå når de puster. De andre grunnleggende komponentene inkluderer en ansiktsmaske for å sende luft inn i neseborene og slangen for å koble maskinen med masken.

Dårlig Fit

Mange nye BiPAP brukere rapporterer å ha ubehagelig eller ineffektiv ansiktsmasker. Kan løse en annen størrelse eller modell disse problemene.

Kles Nose

En BiPAP bruker kan våkne opp med tørrhet i nese og lunger eller har hyppige neseblod. En modell med en luftfukter som sender fuktig, oppvarmet luft gjennom slangen kan korrigere disse problemene.

Rainout

BiPAP maskiner med luftfukter kan skape "rainout", eller dråpedannelse inne i rør som drenerer inn på ansiktet. En slange isolator vil holde kjølig luft vekk fra slangen og begrense rainout.

Advarsel

Fordi en BiPAP maskin sender luft direkte inn i brukerens luftveier, er det viktig å rengjøre den regelmessig for å unngå smitte.

BiPAP Vs. CPAP maskiner

Pasienter som lider av søvnapné, en tilstand som avbryter naturlige pustebevegelser under søvn, ofte avhengige av maskiner for å forbedre deres puste. To av disse typer maskiner er den opprinnelige CPAP og modifisert BiPAP, som bruker lufttrykk for å holde kritiske luftveiene åpne og fungerer.

Sleep Apnea

Søvnapné lider gjentatte ganger slutte å puste mens de sover, noen ganger i sekunder eller minutter av gangen. Denne tilstanden gir en konstant trøtthet som pasienter ikke får god natts søvn og er ofte våknet med hodepine, snorking og ubehag.

Fortsatt, ubehandlet søvnapné kan føre til høyt blodtrykk, fedme, diabetes, hjerteinfarkt, hjerneslag, og uregelmessige hjerteslag. Den stadige tretthet gjør rutinemessige daglige funksjoner, som for eksempel bilkjøring, mye farligere.

Denne tilstanden er spesielt vanlig hos overvektige menn som er mer enn 50 år gammel, men kan finnes i mennesker i alle aldre, kjønn eller vekt.

CPAP

'CPAP' står for 'kontinuerlig positivt luftveistrykk. Denne enheten presser luft kontinuerlig gjennom rør inn i en maske som er tilpasset rundt pasientens munn og nese. Dette lufttrykket holder luftveiene åpne slik at pasienter kan fortsette å puste normalt.

Når foreskrevet en CPAP-maskin, må pasientene delta på en overnatting søvn studie hvor legene observere deres grad av apné og juster CPAP press å være mest effektive for å redusere apnea uten å forårsake ubehag.

CPAP Positivt og ulemper

Mens CPAP maskiner er effektive for mange apnea, de er klumpete, høyt, og noen ganger svært ubehagelig. Noen pasienter finner seg ikke i stand til å sove helt når du bruker en CPAP maskin på grunn av ubehag av å måtte puste ut mot vedvarende lufttrykk. Støyen kan forstyrre søvnen til pasient og partner, også.

Regelmessig CPAP bruk kan resultere i kronisk tett nese, tørr munn og svelg, sprukne lepper og hudirritasjoner. Disse symptomene kan reduseres gjennom konsultasjoner med en luftveis terapeut, som kan sikre at masken og trykk er riktig montert til pasienten.

BiPAP

Den BiPAP maskin gir en forbedring på forgjengeren, CPAP. Opprettet i 1990-årene, "bi-nivå positivt luftveistrykk 'maskiner redusere mange av de plagene forbundet med nattlige pustemaskiner. BiPAPs er dyrere enn CPAP-modeller og er ikke nødvendige oppgraderinger for mange lider. Imidlertid vil pasienter med hjertesvikt, lungelidelser, og atelektase finne en BiPAP svært gunstig over alternativ.

BiPAP Positivt og ulemper

BiPAPs er dyrere enn CPAP maskiner, men tilby ytterligere fordeler. BiPAPs bruke avansert teknologi som gjør at maskinen kan måle brukerens pust og redusere trykket under exhaling. Dette øker brukervennlighet og komfort av pusting.

Hvordan du driver BiPAP

Hvordan du driver BiPAP


En bilevel positivt luftveistrykk - BiPAP - Maskinen er en enhet som vanligvis foreskrevet for lindring av søvnapné, eller lidelser der pasienten viser lav pustefrekvens - eller enda en pause med å puste - mens han sov. En BiPAP maskinen endrer luftveistrykk når den brukes, bistå brukerne i å holde sine luftrom åpent mens de sover. Det finnes en rekke merker og stiler av BiPAP maskiner, men de fleste inneholder noen form for luftfukter tank og strømforsyning som må settes opp før bruk.

Bruksanvisning

Finn BiPAP enhetens strømledningen, og koble til et strømuttak.

Koble strømledningen for luftfukter enheten til et strømuttak.

Koble strømledningen kontakten inn i luftfukter enhet, hvis det er nødvendig.

Fest plastluftslangen til luftuttaket, og sikrer forbindelsen er stramt.

Fyll luftfukter enheten med vann til streken. De fleste vanntanker er tilgjengelig med en dør eller et spor.

Strap på masken delen av enheten.

Trykk på På-knappen for å starte BiPAP maskin.

Tips og advarsler

  • Alltid utsette til produsentens instruksjoner for din spesifikke BiPAP enhet.

Hvordan feilsøker en Respironics BiPAP

Hvordan feilsøker en Respironics BiPAP


Søvnapné er en svært vanlig tilstand som rammer opp til 18 millioner amerikanere, ifølge American Association for Respiratory Care. Søvnapné er en potensielt alvorlig søvnforstyrrelse der åndedrettsstans eller blir veldig grunt under søvn. En bi-nivå positivt luftveistrykk maskin (BiPAP) hindrer apnea ved å levere kontinuerlig luftveistrykk gjennom en ansiktsmaske og inn i lungene for riktig innånding under søvn. Philips Respironics er en verdensledende produsent av helsevesenet produkter, inkludert deres populær linje med BiPAP maskiner. Det er viktig å vite hvordan man skal feilsøke Respironics BiPAP maskinen, slik at det fungerer som det skal.

Bruksanvisning

Plasser Respironics BiPAP maskinen på et fast, plant underlag innen rekkevidde, og fra eventuelle varme- eller kjøleutstyr, for eksempel radiatorer, luftventiler og klimaanlegg. Pass på at det ikke er noen gardiner, sengetøy eller puter blokkerer baksiden av maskinen. Ifølge Respironics, må luften strømme fritt rundt enheten for at systemet skal fungere skikkelig.

Plugg din Respironics BiPAP maskin til en gjennomførbar stikkontakten og vente på skjermen til å lyse opp. Hvis du ikke får strøm til enheten, bytte til en annen stikkontakt og plugg i BiPAP maskin igjen. Forsikre deg om at strømkabelen er satt ordentlig i baksiden av BiPAP maskinens strøminnløpsåpning, så vel.

Sjekk alle fleksible rør for luftlekkasjer og splittelser i linjene. Hvis det er noen lekkasjer eller åpninger, må du bytte ut slangen. Ring din medisinske utstyrsleverandør for utskifting rør hvis du ikke har noen reserveslanger.

Fjern gjenbrukbare, grå skumfilteret fra filterholderen, vask med mild såpe og la filteret tørke helt. Plasser rent luftfilteret tilbake i filterholderen plassert på baksiden av BiPAP maskin rett under strøminntaket åpningen. Vær forsiktig så du ikke bump og løsne strømledningen når du setter filteret inn i filterholderen.

Koble fra og koble den fleksible slangen som går fra maskinen til din maske for å sikre at det er riktig tilkoblet. Pass på at det ikke er noen knekk eller bøy i slangen. Kontroller at den fleksible slangen er satt ordentlig inn i luftuttaket porten på baksiden av BiPAP maskinen og sikre den andre enden til Respironics maske.

Juster Respironics BiPAP maske og hodeplagg for å sikre at du har et stramt og sikker passform. The American Sleep Apnea Association sier at masker og hodeplagg kommer i mange forskjellige former og størrelser. Hvis du fortsatt har problemer med å få riktig passform, ring hjemmepleier å prøve en annen størrelse eller annen stil maske.

Tilbakestill maskinen ved å trekke ut strømkabelen og deretter koble inn strømmen igjen. Hvis det ikke fungerer, ring hjemmepleier utstyrsleverandøren for å se om dine BiPAP maskin behov repareres eller erstattes. Du kan også ringe Respironics Technical Product Support Center for å få hjelp.

Tips og advarsler

  • Når du bruker BiPAP maskin, drapere slangen over baksiden av hodegjerde for å redusere spenninger og trekke i masken.
  • Respironics BiPAP Maskinen skal kun brukes med deler som er godkjent av Respironics eller hjemme omsorg utstyrsleverandør.

Hvordan erstatte din CPAP eller BiPAP

De som bruker en CPAP eller BiPAP maskin for behandling av en sovende uorden forstår viktigheten av at maskinen din er funksjonelle og i god stand. Over tid, disse maskinene slites ut, akkurat som andre apparater gjør. Vet hvordan å få en ny maskin før du trenger det, og du vil unngå frustrasjon og mulige helsevirkninger forårsaket av ikke å ha en fungerende maskin.

Bruksanvisning

•  Finn ut når du fikk din nåværende maskiner. Hvis det har gått mer enn fem år, ta med maskinen til en søvnsenter for en evaluering for funksjonalitet og mulig erstatning.

Skriv et detaljert brev til forsikringsselskapet. Inkluder bilder av din eksisterende maskin som viser skader eller slitasje på maskinen. Forklar hvordan maskinen ikke fungerer, og be om en ny maskin.

Snakk med din lokale lege og be om en resept på en ny maskin.

Ta den eksisterende maskinen til en medisinsk forsyning butikken og be dem om å evaluere maskinen. Diskutere en erstatningsmaskin med personalet.

Delta på en søvn studie. Har din søvnforstyrrelse evaluert av medisinske fagfolk under en søvn studie. Ta resultatene av at søvn studie til forsikringsselskapet og be om en ny maskin.

Tips og advarsler

  • Forberede seg på forhånd for dagen når du trenger til maskinen erstattes. Kjenn din forsikringsselskapets erstatningsreglene og vet plasseringen og timer av flere medisinsk forsyning detaljister så du ikke er fanget opp av overraskelse.

Kan du bruke oksygen gjennom en BiPAP Machine?

Pasienter med søvnapné kan kreve ekstra oksygen tilskudd. Hvis pasienten allerede bruker en BiPAP maskin, kan pasienten bruke en "oksygen blø i" gjennom BiPAP.

Betydning

Pasienter som trenger oksygentilskudd og en BiPAP maskin kan bruke oksygen gjennom BiPAP. Den oksygenslangen er koplet til en adapter som passer inn i BiPAP krets. Dette kalles "oksygen blø i."

Identifikasjon

BiPAP maskiner behandle søvnapné, en søvnforstyrrelse hvor pasientene sluttet å puste. Disse pasientene kan lide komplikasjoner som søvnighet på dagtid og tretthet på grunn av avbrutt søvn forårsaket av tilstanden.

Funksjon

Obstruktiv søvnapné oppstår når en pasientens luftveier blir blokkert under søvn. En BiPAP maskin blåser luft trykk gjennom rør og en maske inn i pasienter Airway, holde luftveiene åpne for riktig pust gjennom søvn.

Fordeler

Søvnapné kan forårsake en pasient å ha lavt oksygennivå. Vanligvis gjenoppretter en BiPAP eller CPAP maskin pasientens oksygennivå. Men i noen tilfeller vil pasienten kreve ekstra oksygen tilskudd og vil trenge en "oksygen blø i" gjennom BiPAP eller CPAP-maskin.

Typer

Oksygen systemer som er aktuelle for hjemmebruk med en BiPAP maskin inkluderer komprimert gasstanker, flytende oksygen og konsentratorer. Pasienter kan kjøpe eller leie disse systemene gjennom en Home Medical Equipment Company.

Forskjellen mellom C-Pap & BiPAP

Kontinuerlig positivt luftveistrykk, CPAP, og bi-nivå positivt luftveistrykk, BiPAP, er maskiner som brukes til å behandle obstruktiv søvn apnea.These maskiner leverer lufttrykk i forskjellige måter å hjelpe pasienten puster.

Søvnproblemer

Obstruktiv søvnapné oppstår når lunge luftveier kollapser mens luft prøver å komme gjennom, forårsaker høyt snoring.Sleep apnea også oppstår når det er pauser mens puste eller grunne pust når en person sleeps.In begge lidelsene, kommer ikke nok luft i lungene.

CPAP

CPAP maskiner gi lufttrykket kontinuerlig når pasienten puster og inhalerer.

BiPAP

BiPAP maskiner gir luft til pasienten puster inn når de på ett trykk, og når de ånde ut ved et annet trykk for å åpne luftveiene.

Bruksområder

CPAP maskiner er det beste for søvnproblemer. BiPAP maskiner brukes når pasienten ikke kan tolerere CPAP-maskin eller når personen krever en høy mengde av lufttrykk på CPAP. Den BiPAP brukes også for folk som har lungesykdom og de med høyt karbondioksidnivået i kroppen sin.

Kostnad

Kostnaden for begge maskinene er expensive.CPAP maskiner varierer fra $ 750 til $ 1500 mens BiPAP maskiner kan koste fra $ 1200 til $ 6000.

Hvordan å omprogrammere en BiPAP

Hvordan å omprogrammere en BiPAP


Alt er virkelig bedre med en god natts søvn. Hvert år bringer nye medisinske avsløringer om hvordan en restorative søvn er viktig for å opprettholde god helse. Men for millioner av mennesker, finne at natts søvn krever mekanisk hjelp gjennom bruk av søvn maskiner.

Selv om disse maskinene, som leverer trykkluft gjennom en pusterøret og ansiktsmaske, er foreskrevet for en rekke aliments som forstyrrer kvalitet søvn sykluser, deres mest vanlige bruken er i behandling av søvnapné, preget av mange episoder der musklene i ryggen i halsen slappe av og tett i hele natt, hindrer luftveier flyt.

Med et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin, holder trykkluft baksiden av halsen åpne i løpet av natten. Men noen pasienter som trenger et høyt CPAP trykk finner at de har problemer med å exhaling mot et jevnt press. "BiPAP" står for BiLevel Positive Airway Pressure. BiPAP maskiner er også kalt BiLevel og VPAP maskiner, kan disse maskinene settes til ett press for å puste inn og en annen for exhaling. Jo større press på den innkommende pusten vil hjelpe puste prosessen, men pasientene vil ikke lide ubehag - og forstyrrelser i søvn - fra å måtte puste ut mot den samme innstillingen. Maskinene kan også komme andre lungelidelser som forårsaker pustevansker, for eksempel astma og lunge ineffektivitet.

Det endelige målet med CPAP og BiPAP terapi er å skape god søvn med færre enn fem søvnapné hendelser per time. Dette er avhengig av hvor mye lufttrykket kommer inn i røret, men at behovet kan bedra siden optimale trykkbehovet avhenge av alle slags faktorer - alt fra et tungt måltid til hvorvidt det er allergi sesongen eller dersom du har fått eller mistet noen pounds - som kan påvirke hvordan en person reagerer på hans eller hennes VPAP. Når en person har en søvn studie, er disse variablene tatt hensyn til og en søvn tekniker skriver en resept for å sette en rekke press som vil fungere på en ideell måte.

Mange mennesker trenger mer enn en søvnstudie for å justere maskinen for optimal komfort. Men hvis for en rekke årsaker, fra praktiske til økonomisk, er en annen søvn studie ikke i kortene, er det mulig å gjøre beskjedne endringer i en BiPAP maskin.

Bruksanvisning

•  Vend dekselet, hvis det er en, for å avsløre enhetens skjerm og kontroller.

Finn maskinens "kliniker" eller "set-up" -menyen. For noen maskiner, betyr dette å slå på strømmen samtidig som du trykker både + og - tastene eller ved å holde den "riktige" og "venstre" piler. For andre, er en spesiell knapp allerede merket.

Endre bare en variabel om gangen. Ikke øke eller redusere lufttrykket mer enn 0,5 cm / H2O til enhver tid. Andre alternativer kan være å endre den terapeutiske tiden maskinen er på eller mengden av fuktighet et oppvarmet enheten gir.

Gi hver justering minst en uke for å se hvordan det påvirker din generelle kvaliteten på søvn.

Hold en skriftlig søvn logg over hvordan du føler deg hver morgen, ettermiddag og kveld. Merke hvis du har en følelse av økt eller redusert søvnighet på dagtid, endringer i energinivå eller mental årvåkenhet.

Tips og advarsler

  • Ikke endre andre livsstilsvariabler, for eksempel mosjon nivå eller medisiner, som kan påvirke lufttrykket behov. Dette er virkelig en sak der "mindre" er mer.
  • Kontakt din lege dersom du ikke føler deg mer uthvilt i løpet av noen uker og ta søvnen din log med deg til avtalen. Dårlig søvnkvalitet, mens på noen form for søvn maskinen kan være et tegn på annen sykdom som bør vurderes

Medicare er BiPAP Standards

Medicare er BiPAP Standards


Medicare er en amerikanske regjeringen helseforsikring program for folk som er kvalifisert, inkludert de 65 og eldre. Medicare gir penger til å dekke kostnadene for helsevesenet og utstyr under et sett av standarder. Disse strekker seg til BiPAP maskiner for behandling av søvnapné.

Sleep Apnea

Søvnapné er en tilstand som påvirker puste under søvn. Det er preget av grunne pust eller pauser i pusting. Disse pausene kan vare i noen sekunder, eller strekke seg inn minutter. Vanligvis, noen med søvnapné gjenopptar puster normalt etter pausen, noen ganger etter at en kvelnings støy. De lettere effekter av søvnapné inkluderer avbrudd i søvn, noe som fører til økt søvnighet på dagtid. Alvorlige virkninger kan omfatte høyt blodtrykk, hjerneslag, hjerteinfarkt eller diabetes.

BiPAP maskiner

Bilevel- positivt luftveistrykk, eller BiPAP, kan maskinene hjelpe behandle søvnapné. En BiPAP maskin benytter positiv ventilasjon gjennom en pustemaske som en ikke-invasiv metode for behandling av pusteproblemer. Disse maskinene gir et alternativ til mer invasive metoder for behandling av pusteproblemer, som for eksempel endotrakealtuber eller trakeostomi rør.

Kvalifisering for Utstyr

For bruk av BiPAP utstyr for å kvalifisere for Medicare dekning, vil du trenge et brev av medisinsk nødvendighet fra legen din. Medicare standarder krever at denne legen være kvalifisert etter erfaring og opplæring i bruk av ikke-invasiv respiratorisk assistanse. Medicare krever også at legen overvåke bruken av utstyret. Dersom disse kravene er oppfylt, så Medicare vil gi en første tre månedene av dekning.

Dekning og egenandel

Ifølge 2008 Medicare retningslinjene, vil Medicare dekke 80 prosent av kostnadene for utstyret ditt. Den nøyaktige kostnaden for utstyret varierer fra stat til stat, innenfor området satt av Medicare. De resterende 20 prosent av kostnads ​​teller som pasientens egenandel. For å fortsette denne dekningen utover de første 90 dagene, må utstyrsleverandøren bekrefter at du bruker utstyret. I tillegg må pasienten til å fullføre en konsultasjon med en luftveis terapeut innen utgangen av den 90-dagers sikt.

Hvordan sette press på en BiPAP Machine

A bilevel- positivt luftveistrykk (BiPAP) maskin fungerer på samme måte til en kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin med unntak av én hovedforskjell. BiPAP kan du puster mer som du normalt ville når du ikke bruker maskinen. Når du bruker en CPAP, puster deg mot en kontinuerlig luftstrøm. Det er trykkinnstillingene på BiPAP maskin som skal settes i henhold til dine spesifikke behov. Forstå dine trykkinnstillinger vil hjelpe deg å få maksimal effekt ut av BiPAP maskin.

Bruksanvisning

Juster luftfukteren ved å enten øke eller redusere varmeinnstilling på BiPAP maskinen mens den er i standby-modus. Maskinen er i denne modusen når du først koble den til en strømkilde og før du trykker og holder Trykk På eller Av-knappen. Varmen innstillingen begynner på 1 og øker til 5. Trykk på knappen Varme til å endre innstilling.

Naviger til flex-skjermen ved å trykke på venstre eller høyre brukerknapp mens maskinen er i standby eller overvåkingsmodus. Endre flex innstillingen ved å trykke på knappen Heat å øke flex tid og ved å trykke på Ramp-knappen for å redusere flex tid. Flex-innstillingen er designet for å gi rom for nedgangen i lufttrykket når du puster ut. Du vil bare se dette skjermbildet hvis flex terapi er skrevet ut til deg.

Endre stige tid mens BiPAP maskinen er i standby eller overvåking modus ved å trykke på venstre eller høyre brukerknapp for å bla til rampen skjermen. Trykk på knappen Varme til å øke antall eller trykk på Ramp-knappen for å redusere antallet. Din stige tid begynner på 1 for den raskeste økningen tid og ender på 6 for den tregeste stigningstiden. Økningen innstillingen styrer hvor lang tid det tar maskinen til å skifte over fra EPAP (puster ut) for å IPAP (puste inn). Du vil bare ha denne skjermen hvis du har fått foreskrevet stige tid.

Juster rampetrykket ved å navigere til rampen trykket skjermen mens den er i standby-modus eller overvåkingsmodus. Trykk på venstre eller høyre brukerknapp for å navigere til rampen trykkskjermen. Bruk Heat knappen for å øke rampen trykk og Ramp-knappen for å senke rampen trykket. Rampen trykket er utformet for å starte maskinen på en lavere innstilling og deretter sakte øke til en høyere innstilling. Denne funksjonen vil tillate deg mer komfort når du er i de første stadiene av søvnen. Du vil ikke se denne skjermen med mindre det er skrevet ut til deg.

Tips og advarsler

  • Dine innstillinger har blitt foreskrevet av legen din for å møte dine spesifikke behov.
  • Ikke endre noen innstillinger før du har tillatelse fra legen din.

Tips om Sleeping Med en BiPAP

Tips om Sleeping Med en BiPAP


Mange mennesker som lider av obstruktiv søvnapné må lære å sove med en maske. Dette gjelder enten systemet foreskrevet av en lege: kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP; og bilevel positivt luftveistrykk, eller BiPAP. En BiPAP maskin legger ut et annet press på utpust, som noen ganger er lettere for pasienten å tolerere. Men ta begge metodene bli vant til.

Tips for Mask Issues

Å finne den rette masken er en veldig individuell oppgave. Arbeid med det medisinske forsyningsselskapet å avgjøre om en full ansiktsmaske, nesemaske eller enkle nesekateter vil være den mest komfortable. Det finnes også ulike slange- og stropp konfigurasjoner som avgjør om en pasient er komfortabel med masken. Det er forskjellige størrelser av hver type maske, så prøv hver av dem. Hvis luften lekker rundt masken og inn i øynene, justere og eksperimentere med stropp kombinasjoner for å få plass akkurat.

Tips for press problemer

Presset fra maskinen er som regel det som gir folk mest problemer. En av de beste tingene å gjøre er å bruke rampen innstillingen til gradvis la trykket bygge over en viss tid, for eksempel 30 minutter. Dette gjør at kroppen skal venne seg til presset som kommer gjennom masken. Dersom legen har forskrevet CPAP, kan det være verdt å spørre etter BiPAP eller noen andre trykkregulerende enhet som kan være lettere å tolerere enn den kontinuerlige presset av CPAP.

Tips for angst problemer

Noen mennesker opplever klaustrofobi når iført en søvnapné maske og kan ikke tolerere behandlingen. Det tar tid og tålmodighet til å venne seg til masken, men det er mulig. Iført maske for korte perioder i løpet av dagen kan bidra til å eliminere noen angst. La luft fra masken slag etter ansiktet uten å ha det festet på kan også hjelpe en pasient bli akklimatisert til det. Praktisere avslapping teknikker med masken og press på mens du ser på TV er en annen måte å sakte vokse vant til masken. Tilbringe små trinn av gangen med masken er nøkkelen til å bli vant til terapi.

Tips for Andre problemer

Noen ganger kan en søvnapné maskin tørker ut munnen og nesen. Dette kan behandles ved å ha luftfukteren på maskinen fylles med destillert vann til alle tider. Noen mennesker har en tendens til å puste gjennom munnen, og dette kan påvirke presset av maskinen. En hakestropp kan brukes hvis pasienten ikke er i stand til å trene seg til å sove med munnen lukket.

Av og til kan en pasient ta masken over natten. Angi en alarm for å sjekke for å se om masken er fortsatt på er en god måte å sørge for at den holder seg på for hele natten. Endelig maskinene er for det meste stille, men noen pasienter kan ikke ta støy. Ørepropper eller en hvit støy maskin kan hjelpe.

Forskjeller av BiPAP & CPAP

Forskjeller av BiPAP & CPAP


Kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, maskiner og bi-nivå positivt luftveistrykk, eller BiPAP, maskiner brukes til ikke-invasiv behandle mennesker som lider av en rekke luftveissykdommer, inkludert søvnapné, kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, og enda noen tilfeller av lungeødem og respirasjonssvikt. Begge typer av maskiner tjene samme funksjon: å levere trykkluft til pasientens luftveier ved anvendelse av en liten maskin, slangen og masken. Imidlertid er det flere viktige forskjeller mellom CPAP og BiPAP maskiner.

Air Pressure

BiPAP maskiner hjelpemiddel puste ved å bruke to justerbare nivåer av lufttrykk: høyt trykk under innånding og lavt trykk under utånding. Denne dual-trykksystem hjelper pasienter får luft inn og ut med liten innsats. CPAP maskiner kjøre på bare ett nivå av kontinuerlig lufttrykket; dette krever en pasient å bruke mer makt når de puster.

Indikasjoner

Deres forskjeller i lufttrykk gjør de to maskinene gunstig for ulike lidelser. BiPAP maskiner er anbefalt for pasienter som lider av alvorlig søvnapné med andre lungesykdommer som KOLS, samt pasienter med nevromuskulære eller lunge lidelser som trenger hjelp med ventilasjon. De to trykknivåer i BiPAP maskinhjelp i åndedrett ved å virke som en ikke-invasiv ventilator. Siden den kontinuerlige lufttrykket av CPAP maskiner krever ekstra utpust innsats, er det indisert for pasienter som lider av alvorlig søvnapné med ingen andre åndedrettsproblemer. CPAP maskin ikke teknisk gi ventilasjon.

Historie

Utviklet på midten av 1990-tallet av den Respironics Corporation, er BiPAP maskin faktisk et varemerkebeskyttet navn. På grunn av dette, andre selskaper bruker begreper som bilevel eller variabel positivt luftveistrykk, eller VPAP, for deres dual-trykkmaskiner. CPAP imidlertid ikke er varemerke og er fellesbetegnelse for alle kontinuerlige trykkmaskiner. CPAP maskinen ble opprettet i 1981 av Colin Sullivan for behandling av alvorlig søvnapné. De første modellene ble i hovedsak reversert støvsuger motorer som blåste luft inn i pasientens nese med rør, å holde luftveiene åpne. CPAP maskiner snart ble allment tilgjengelig, og erstatte trakeostomi for behandling av alvorlig obstruktiv søvnapné.

Andre Forskjeller

BiPAP maskiner er mindre og roligere enn CPAP maskiner. Fordi de er mer high-tech, men BiPAP maskiner koster mer, med en pris som varierer alt fra $ 800 til $ 6000. Kostnaden for CPAP maskiner varierer fra $ 160 til $ 800, avhengig av maskinens funksjoner og muligheter.

CPAP og BiPAP Rengjøring

Pasienter med obstruktiv søvnapné kan kreve en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) eller BiPAP (bi-nivå positivt luftveistrykk) maskin. Disse maskinene blåse lufttrykket til pasientens luftveier for å holde dem åpne under søvn. Trykket hjelper pasienten puster og sove riktig og lindrer symptomer som søvnighet på dagtid, tretthet, dårlig hukommelse og mangel på konsentrasjon. Mange pasienter vil finne det vanskelig å venne seg til å sove med CPAP eller BiPAP maskin. Ifølge Metro Health System, vil holde CPAP eller BiPAP slange og maske ren hjelpe pasienter har en vellykket opplevelse.

Rengjøring CPAP eller BiPAP Tubing og Mask

Hold CPAP eller BiPAP slange og maske ren. Sug masken daglig i en ren vask, ved hjelp av en blanding av flytende oppvaskmiddel og vann. Skyll grundig og luft eller tørk. Desinfiser maske minst en gang i måneden og i tillegg etter behov. Å desinfisere, suge den i en løsning av en del hvit destillert eddik til fire deler vann i 20 til 30 minutter. Skyll grundig og luft eller tørk.

Rens slangen ukentlig, og i tillegg, etter behov. Som med masken, suge slangen i oppvaskmiddel og vann og skyll grundig. Slangen bør henges til tørk for å sikre alt vannet er skikkelig drenert innenfra. Dusjen eller badekaret er et bra sted å henge slangen, siden overflødig vann kan renne rett i avløpet.

Som med masken, bør CPAP eller BiPAP tubing desinfiseres minst en gang i måneden og i tillegg etter behov. Desinfiser slangen med en del hvit destillert eddik og fire deler vann. Skyll grundig og henge til tørk.

Rengjøring av en CPAP eller BiPAP Machine Surface og Filter

Hold den ytre overflaten av CPAP eller BiPAP maskinen ren og fri for støv som kan samle seg. Så ofte som en gang om dagen, eller i det minste ukentlig, spray en vanlig vinduspussemiddel på et håndkle og tørk av overflaten av maskinen. Unngå sprøyting av rengjøringsmiddel direkte på maskinen, siden det kan forårsake skade.

Hold filtrene fungerer som den skal ved å rense regelmessig for å unngå opphoping. Skyll den grå filter en gang per uke med vann og tørk den tørr med et håndkle. Hvis du bruker en hvit filter, bytt den månedlig.

CPAP Vs. BiPAP for Forhøyet Co2 Levels

CPAP Vs.  BiPAP for Forhøyet Co2 Levels


Forhøyet Co2 nivåer er en indikasjon på pusteproblemer, slik som emfysem, astma eller søvnapné. Både CPAP og BiPAP er effektive behandlinger for forhøyede CO2-nivåer. Årsaken til forhøyet Co2 nivåene vil bestemme hvilken behandling som er best.

Funksjon

CPAP leverer en forhåndsbestemt mengde press kontinuerlig for å holde luftveiene åpne. BiPAP gir to nivåer av trykk, et høyere beløp når du inhalerer, og et mindre beløp når du puster ut.

Behandling

CPAP er vanligvis brukes ved behandling av forhøyede nivåer forårsaket av Co2 søvnapné, mens BiPAP er ofte foreskrevet for personer som lider av åndedrettssykdommer eller kardiopulmonære, i tillegg til søvnapné. Alle disse problemene forårsake forhøyet Co2 nivåer.

Forskjeller

CPAP trykk innstillinger og pustemaske kan justeres etter behov. BiPAP er lik, bortsett fra at du kan redusere flyten av oksygen til et forhåndsbestemt nivå når du puster ut.

Convenience

Begge CPAP og BiPAP maskiner er kompakt og bærbar, og kan reise med deg uansett hvor du går.

Side Effects

CPAP og BiPAP bivirkninger er hodepine, rennende nese, svimmelhet og fordøyelsesbesvær.

Det beste valget

Både CPAP og BiPAP er effektive puste behandlinger for forhøyede CO2-nivåer, men de fleste foretrekker BiPAP på grunn av de forskjellige trykknivåinnstillinger for inspirasjon og utløp.

Slik starter en BiPAP

Slik starter en BiPAP


Få en god natts søvn hjelper forynge hjernen og medhjelpere minnet prosessen. Søvnforstyrrelser som søvnapné hindre en persons evne til å ha avslappet, søvnkvalitet. Søvnapné oppstår når bløtvevet i halsen kollapser, og dermed begrenser din evne til å sove. Derfor stopper søvnapné lidende puste og kan vekke hundrevis av gangen i løpet av natten. Ifølge data fra National Institute of Health notert på den amerikanske Sleep Apnea Association nettstedet, minst 12 millioner mennesker lider av søvnapné. For personer med obstruktiv søvnapné, en mer alvorlig form av sykdommen, den BiPAP (Bilevel positivt luftveistrykk) leverer høyt lufttrykk gjennom den blokkerte passasjen slik at pasienten kan ha en god natts søvn. For å få fullt utbytte av en fredfull søvn, bør en pasient lære å slå ordentlig på og drive en BiPAP maskin.

Bruksanvisning

Fyll BiPAP luftfukter med destillert vann. Hell i vannet til det blir på nivå med stopplinjen på luftfukteren. Plassere vann i luftfukteren skaper fuktighet, noe som bidrar til å hindre vanlige symptomer på søvnapné som tørr munn og svelg.

Fest den lange slangen til luftfukteren og deretter til åpningen på masken. Fest den korte slangen til luftfukteren og deretter til vedlegget nærheten av "On / Off" -knappen. I tillegg må luftfiltre brukes for å bidra til å rense luft som kommer gjennom slangene. Fjern filter toppen fra forsiden av maskinen. Plasser luftfilteret og sett det forsiktig inn i sporet. Luftfilteret bør ha en tettsittende passform og dekke hele tildelte plassen. Skift luftfiltre hvert halvår.

Juster masken og forberede seg til å slå på maskinen. Ordne masken slik at den sitter komfortabelt over ansiktet ditt. En dårlig passform kan forårsake luft glidning, som kan negativt påvirke søvnkvaliteten. Lufttrykket bidrar til å presse luft gjennom rørene for å støtte pusting i løpet av natten. Snu bryteren til "On". Du skal høre et lavt til middels summingen av luft, avhengig av lufttrykket. Ligge i en komfortabel posisjon på sengen mens iført masken.

Problemer med BiPAP

Problemer med BiPAP


BiPAP, eller bilevel positivt luftveistrykk, er en behandling for søvnapné og andre puste lidelser. En BiPAP maskin leverer lufttrykket til en maske plassert over nesen under søvn. Dette trykket er høyere under innånding og lavere under utpust. Maskinen kan også automatisk levere en pust hvis pusten stopper for et antall sekunder. Selv iført en BiPAP maske kan være ubehagelig, det kommer med en rekke fordeler, som for eksempel mer energi i løpet av dagen, og bedre søvn om natten.

Ubehag

Mange synes det BiPAP maske og apparater ubehagelig og har problemer med å sove mens bruk den. Det finnes flere forskjellige typer av masker, slik at for noen det kan være et spørsmål om å finne den mest komfortable valg. Konsultere med en lege for å finne det beste alternativet. De fleste masker kommer med justerbare stropper som kan forlenges eller forkortes til en komfortabel stilling.

Congestion

Det er mulig å utvikle lunger eller en rennende nese etter å ha brukt et positivt luftveistrykk maskin. Mange BiPAP maskiner kommer med luftfuktere som kan hjelpe med disse forholdene. I kaldt klima, kan et isolert rør være nødvendig å holde den fuktige luft fra å bli for kald.

Klaustrofobi

Noen utvikler Klaustrofobi som et resultat av å ha en maske deksel del av ansiktet. Dette kan gjøre det vanskelig å sove mens iført en BiPAP apparat. Desensitivisering opplæring, hvor en person begynner å bære maske for en kort periode, og endrer seg langsomt til lengre tids bruk, kan hjelpe. En betrodd venn eller lege kan hjelpe en person komme gjennom desensitivisering treningen mer komfortabelt.

Kostnad

BiPAP maskiner kan være svært dyrt, alt fra $ 2000 til $ 3000. De fleste medisinske forsikringsselskaper vil dekke et BiPAP maskinen hvis det er foreskrevet av lege. Et annet alternativ er en leie-til-eie-maskin, der du betaler en månedlig avgift for en viss tid, og deretter få eierskap av maskinen når tiden er ute. Medicare og andre forsikringsselskaper vil betale et visst beløp av den månedlige leieavgift - vanligvis 80 prosent av kostnadene i 13 måneder.

Hodepine

Noen mennesker som jevnlig bruker et positivt luftveistrykk maskin som BiPAP utvikle mild hodepine. Disse hodepine er lett å behandle med over-the-counter smertestillende midler. Som folk blir vant til masken og pusteapparat, kan hodepine bli sjeldnere. Prøver forskjellige typer masker for å finne den mest komfortable alternativet kan også hjelpe med hodepine.

Hva er en BiPAP Machine?

Hva er en BiPAP Machine?


BiPAP står for bi-nivå positivt luftveistrykk. En BiPAP maskin er en enhet for å bistå med søvn apnea med å puste om natten. Søvnapné, også kalt obstruktiv søvnapné, oppstår når en persons luftveiene kollapser mens han sover. Denne kollapsen gjør ham slutte å puste. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, kan ubehandlet søvnapné føre til hjertesykdom, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerteslag og kan øke sjansen for å ha ulykker.

Diagnose

Hvis legen mistenker at du har søvnapné, vil du bli planlagt for en søvn studie overnatte på en søvn sentrum. Under studien, vil respirasjonsterapeuter registrere hvor mange ganger du slutter å puste om natten. Hvis du er diagnostisert med søvnapné, vil teknikeren da passe deg med en maske og enten en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin eller en BiPAP.

Funksjon

I motsetning til den CPAP, som blåser en jevn strøm av luft for å holde pasientens luftveier åpen, har BiPAP to nivåer av trykket --- et høyere trykk for inhalering og et lavere trykk for utånding. Under pasientens søvn studie, vil teknikeren finne riktig lufttrykk for pasienten og sette BiPAP maskin tilsvarende. Den BiPAP maskinen blir vanligvis foreskrevet for pasienter som opplever den kontinuerlige lufttrykket til CPAP ubehagelig.

Funksjoner

BiPAP maskiner er laget av flere forskjellige selskaper, men de fleste har lignende funksjoner. Pasientens valg kan komme ned til hva merkevaren søvn senteret foreskriver eller det som dekkes av pasientens medisinske forsikring. I tillegg til selve maskinen, er et viktig trekk en luftfukter for å holde blåse luft fra å tørke ut av pasientens nese og hals. Luftfukteren består av et plastkammer som pasienten fylles med destillert vann og setter inn i BiPAP maskinen.

Andre deler

Pasienten vil også være utstyrt med en maske. Masker kommer i mange forskjellige former og størrelser og er spesialtilpasset til hver enkelt pasient. Stiler inkluderer de med små neseputer, masker som passer over nesen bare og andre som dekker munn og nese. Alle masker er utstyrt med hodeplagg for å holde dem på plass. Maskene er festet til rør som kobles til BiPAP maskinen. Pasienten må kanskje prøve flere forskjellige masker for å finne det som fungerer best for henne og at hun føler seg komfortabel på seg.

Betraktninger

Hvis du tror du kan ha søvnapné, bør du fortelle legen din. Tegn på at du kan ha søvnapné inkluderer høyt snorking, å være overdrevent trøtt i løpet av dagen, hodepine, våkner ofte om natten og depresjon. Hvis du er diagnostisert med søvnapné, må du bruke BiPAP eller annen behandling hver kveld.

Hva er forskjellen mellom CPAP & BiPAP?

En kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin og en bilevel positivt luftveistrykk (BiPAP) maskin er begge brukes til å behandle søvnapné og obstruktiv søvnapné. Begge leverer luft, men på forskjellige måter å hjelpe pasienten pusten.

Søvnforstyrrelser

Søvnapné oppstår når en person tar en pause mens du puster eller har grunne puste når han sover og ikke får nok luft til lungene. Obstruktiv søvnapné oppstår når luftveiene blir blokkert og luft forsøker å presse gjennom, forårsaker høyt snorking.

CPAP

CPAP maskiner gi lufttrykket til pasienten som er kontinuerlig og holder seg på samme nivå når pasienten puster inn og ut.

BiPAP

BiPAP maskiner gir lufttrykket til en pasient ved en styrke når hun puster ut, og på en annen styrke når hun puster inn for å åpne luftveiene.

Bruksområder

CPAP maskiner er den beste behandling for søvnapné problemer. BiPAP maskiner brukes når en pasient ikke kan tolerere CPAP eller CPAP trykket som trengs er svært høy. BiPAP maskiner er også brukt av mennesker med lungesykdom og høyere nivået av karbondioksid.

Kostnadsforskjellen

Disse maskinene er kostbare. CPAP maskiner er billigere og varierer mellom $ 700 til $ 1500, mens BiPAP maskiner varierer fra $ 1200 til $ 6000.

BiPAP Filter Cap Installasjon

BiPAP Filter Cap Installasjon


BiPAP, eller bi-nivå positivt luftveistrykk, er en fremgangsmåte for å tilveiebringe støtte for åndedretts pasienter med pusteproblemer. BiPAP maskiner er ofte brukt i hjemmet for å hindre søvnapné så vel som for kroniske obstruktive pulmonære sykdom pasienter. Respironics, en enhet av verdensomspennende apparatet og elektronikkprodusenten Philips, er det mest vanlig fore merkevare av hjemme BiPAP maskin på markedet. Respironics maskiner er utformet slik at du eller din omsorgsperson lett kan vedlikeholde dem. Installere filterlokket etter at du bytter et filter er en veldig enkel oppgave for alle modeller av Respironics BiPAP maskiner.

Bruksanvisning

Bakre Filter modeller

Kontroller at strømbryteren på BiPAP maskinen er slått av, og trekk ut strømledningen. Snu enheten rundt slik at baksiden vender mot deg.

Skyv filteret eller filtre i fordypningen i bunnen av panelet. Avhengig av modell av maskinen du bruker, kan du være i stand til å bruke både en ultra-fine og et vanlig filter. Hvis ja, legg det ultrafine filteret under den vanlige grå filteret som følger med maskinen, og skyv dem begge inn i filterrommet sammen.

3 Rett filterlokket, slik at den lille åpningen på hetten vender nedover. Plasserer tappene i bunnen av hetten inn i hakkene ved bunnen av filterkammeret.

Trykk ned på toppen av filterlokket til å engasjere seg fanene på toppen av hetten med hakkene på toppen av filterrommet.

Slipp toppen av dekselet, slik at lokket smekker på plass.

Koble strømledningen til igjen og bruke enheten i henhold til helsepersonell instruksjoner.

Foran Filter modeller

Slå av og din BiPAP maskin trekk.

Center et nytt, hvitt, engangsfilter over filterholder rammen i fronten av enheten.

Trykk på knappen i midten av filterrommet i slik at filterholderen rammen åpnes. Tuck alle fire sider av det nye filteret inn i rammen åpningen.

Slipp knappen og sørg for at filteret er skikkelig festet til rammen. Gjenta trinn 3 hvis nødvendig.

11. Sett nedre kant av den fremre hette, kjent som "Whisper Cap", inn i spalten bak den indre nedre kant av filterrammen.

Rett inn toppen av hetten med toppen av filterrammen. Trykk ned på den øverste kanten av lokket, og skyv den inn i gapet bak den indre øvre kant av rammen til den klikker på plass.

Trykk ned på midten av lokket for å kontrollere at den er ordentlig på plass. Hetten smekker mer fast i rammen når du trykker på midten.

Koble til BiPAP maskinen og bruke den i henhold til helsepersonell anvisninger.