Digidexo.com

nummen leppe

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.

Insulin Shock Symptomer

Insulinsjokk er en potensielt alvorlig tilstand der kroppens blodsukker butikker er oppbrukt, noe som resulterer i svakhet, kvalme eller tap av bevissthet. Denne tilstanden kan påvirke diabetikere, så vel som de som ikke har diabetes.

Årsaker til symptomer

Insulinsjokk (hypoglykemi) skjer når diabetiker pasientens butikker av blodsukker er brukt opp for raskt. Insulinsjokk kan også oppstå når glukose (blodsukker) er sluppet inn i kroppen hennes for sakte, eller når for mye insulin er sluppet inn i hennes blodstrømmen.

Symptomdebut

Insulinsjokk kan skje når som helst. Det er mest sannsynlig til å skje etter at økt fysisk aktivitet eller under peak insulin aktivitet. Hvis pasienten spiser sin måltid senere enn vanlig, kan han oppleve insulinsjokksymptomer.

Symptomer

Pasienten kan begynne å føle seg nervøs, skjelven, svimmel, svak eller sulten. Hun kan også begynne svetting, utvikle et bankende hjerte, bli utålmodig, gjennomgår en personlighetsforandring, utvikle forvirret tenkning, blir grinete og oppleve nummen lepper og tunge. Hun kan utvikle tåkesyn, hodepine, ubehag, kramper, blekhet, hukommelsestap, muskelsmerter, størrelse elever og hallusinasjoner forskjellige.

Hindre Symptomer

Pasienten bør spise sine snacks og måltider som bestilt av legen sin. Han bør nøye måle sin insulin eller ta bare den foreskrevne mengde oral medisin. Han må også holde sin øvelse diett konsekvent; hvis han skal gjøre ekstra trening, bør han spise en annen snack.

Behandling

Hvis pasienten finner seg å bli syk med insulinsjokk, bør hun spise eller drikke noe med "kjappe" sukker. Hun kan drikke juice, 1/2 boks eller vanlig brus, spiser 2-3 teskjeer sukker eller 10 gumdrops. Hun kan spise seks stk saltet kjeks eller tre Graham kjeks og en kopp melk.

Kan du har barn med kalde sår?

Kan du har barn med kalde sår?


Forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, er sår i munnen området forårsaket av herpes simplex virus (HSV). Barn kan få munnsår, og de får dem på samme måte som voksne gjør - gjennom fysisk kontakt med en smittet person. Totalt sett symptomene, utløser og behandling av forkjølelsessår er lik for barn og voksne.

Årsaker

Til tross for navnet, er en kald sår forårsaket av HSV, ikke en forkjølelse eller feber. Forkjølelsessår er smittsomt, og den mest typiske måten at et barn får en kald sår er fra en infisert forelder, søsken, slektning eller andre barn. Når viruset er i barnets kropp, det er alltid der, selv om han kanskje ikke har aktive symptomer.

Symptomer

Forkjølelsessår oppstår vanligvis på leppene, men de kan også oppstå på haken, kinn og nese. Av en kald sår kan oppstå inne i munnen.

En kald sår begynner med en følelse av prikking eller nummenhet. Dette kan skje flere dager i forkant av selve sår. For små barn, kan de første symptomene være hovent tannkjøtt eller en sår følelse i munnen.

Den sår seg selv begynner som et rødt område som danner en liten blemme eller klynge av blemmer. Av og til er de blemmer ledsaget av feber og hovne lymfekjertler. Blemme kan spres, break, og slam. En gul skorpe deretter skjemaer og endelig kommer av, forlater glatt rosa hud under. Hele prosessen varer vanligvis sju til ti dager.

Behandling

En kald sår vil vanligvis gå bort av seg selv og trenger ingen behandling. Imidlertid kan behandlinger redusere alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene. Hvis andre symptomer oppstår, bør du rådføre deg med barnelege for å vurdere for en sekundær infeksjon eller tilstand.

Behandlinger som passer for barn inkluderer en kul vaskeklut brukt til området flere ganger om dagen, ibuprofen og unngå matvarer med høy surhet som sitrusfrukter og tomat. Eldre barn kan bruke reseptfrie salver som Abreva. For yngre barn, kan du bruke Orajel og Anbesol å nummen lepper.

Triggere

Når barnet ditt har hatt en kald sår, han er utsatt for å få mer forkjølelsessår. Visse ting kan utløse et utbrudd, blant annet stress, sol, traumer og bli syk.

Forebygging

En primær måte å forebygge forkjølelsessår er å unngå triggere. For barn betyr dette å spise godt, få nok hvile og bruke sunblock på leppene. I tillegg jevnlig desinfisere leker som barna dele.

For å hindre spredning av en kald sår at barnet ditt har, lære barnet å ikke berøre den kalde sår og å vaske hendene ofte. Hvis ditt barns forkjølelsessår er åpen eller gråt, bør du holde ham hjemme fra skolen før det har begynt å gro. Ved søknad aktuell salve for barnet ditt, må du huske å bruke hansker og vask hendene grundig etterpå.

Hva er årsaken til Toes å gå nummen?

En kriblende, prikkende eller nummen følelse i tærne kan være ubehagelig og gjør det vanskelig for deg å stå opp og gå rundt. Numne tær kan være et symptom på alvorlige medisinske tilstander, eller det kan være noe mer enn en midlertidig irritasjon. Visse medisinske lidelser og personlige vaner er blant årsakene til numne tær.

Mangel på bevegelse

Hvis du sitter i stolen foran skrivebordet eller førersetet i mange timer uten å få opp for å flytte rundt, kan du oppleve nummenhet i føttene og tærne.

Posture

Nummenhet i tærne kan være forårsaket av dårlig holdning som krysset bena på knærne eller ankler, sittende med bena brettet eller med en fot under deg.

Dårlig sirkulasjon

Dårlig sirkulasjon som følge av diabetes eller hjertesykdommer kan føre til en mangel på blodtilførsel til føttene, noe som resulterer i nummenhet.

Karsykdom

Innsnevring eller åreforkalkning i bena kan forårsake nummenhet i tærne, spesielt mens du står eller går.

Skade

En direkte skade på tærne eller foten kan forårsake nummenhet i tærne, sammen med andre symptomer som hevelse og rødhet.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er en type progressiv skade på nervene i kroppen din som begynner med symptomer som smerte, svie og nummenhet i tærne.

Mineral Ubalanser

En ubalanse av kalium, natrium eller kalsium i blodet kan føre til kramper og nummenhet i ben, føtter og tær.

Hvorfor Fingers blir hvite og gå nummen?

Hvorfor Fingers blir hvite og gå nummen?


Nummenhet i en ekstremitet kalles parestesier. Det er normalt ikke et årsak til bekymring, men i noen tilfeller kan indikere underliggende medisinske problemer. Når ledsaget av bleke fingre (også kalt blansjere), kan det peke på helseproblemer og bør undersøkes.

Årsaker til tap av følelse og misfarging i Fingers

Midlertidig prikking og misfarging av fingre kan være en normal reaksjon på kulde. Dette kan skje når du er ute i ekstreme temperaturer uten hansker, eller når du holder på noe kaldt, slik en avkjølt drikke. Det kan imidlertid hende at fingrene blir hvite og gå nummen også være et resultat av en tilstand som kalles Raynauds syndrom.

Et annet fenomen som kan forårsake hvithet og nummenhet er Vibrasjon-Induced Hvit Finger (VWF). Det ligner på Raynauds, men VWF er forårsaket av bruk av vibrerende håndverktøy, som jackhammers. Begge syndromene bære blodårer som constrict eller krampe.

Typer av Raynauds syndrom

Raynauds kan det som kalles primære, med ingen årsak bak innsnevring av blodårer, nummenhet og blek ekstremiteter. Eller det kan være sekundær, som betyr at det er et resultat av en underliggende sykdom (slik som lupus, vaskulitt, diabetes, sklerodermi, arterie eller skjoldbrusk sykdom eller revmatoid artritt), noen medisiner, eller fra skade fra carpal tunnel eller røyking.

Behandling for White, valne fingre

Hvis nummenhet er et resultat av midlertidig innsnevring av blodårer fra mangel på sirkulasjon, trene fingrene eller svinge armene i store sirkler kan tvinge blod tilbake i ekstremiteter for å få følelsen tilbake i fingrene.

Symptomer på Raynauds kan bli løst ved å slutte å røyke eller medisiner som forårsaker blodkarene seg sammen. Behandling av en underliggende tilstand, for eksempel stoffskifteproblemer eller diabetes, kan også bidra til å gi lindring.

Hvis Raynauds symptomene er alvorlige, kan behandlingen omfatte hjerte medisiner som påvirker blodårer, kalt kalsiumblokkere. Leger vil også noen ganger foreskrive en vasodilator, noe som gjør at blodkarene til å åpne opp. I ekstreme tilfeller kan nerve kirurgi eller injeksjoner hjelpe.

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Typer Leppe & ganespalte

Leppe-og ganespalte er to former for medfødte misdannelser som påvirker strukturene i ansiktet og / eller munn. Hver av disse feilene kommer i varierende typer eller grader av alvorlighetsgrad.

Fakta

Betegnelsen "kløft" refererer til ufullstendig lukking av en gitt struktur i løpet av kroppsutvikling ifølge mars Dimes Foundation. Kløfter kan påvirke leppe-eller ganespalte separat, eller vises i begge strukturer samtidig.

Typer

Hareskår variere i alvorlighetsgrad, fra små hakk i overleppen til hull som strekker seg fra leppen hele veien til bunnen av nesen, bemerker March of Dimes Foundation. I noen tilfeller kan de også omfatte strukturer av den øvre tyggegummi.

Doble kløfter

Leppespalte feil kan oppstå på den ene siden av overleppen eller på begge sider, melder March of Dimes Foundation.

Ganespalte Typer

Ganespalte defekter kan påvirke enten den bløte ganen på baksiden av munnen, eller fortsette frem til å inkludere den harde ganen foran munnen, bemerker March of Dimes Foundation. Som med hareskår, kan mangelen påvirke den ene eller begge sider av munnen.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at noen bløte gane kløfter ikke kan oppdages før senere i livet.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

  • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
  • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
  • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
  • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
  • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

Tørr luft kan føre til sprukne lepper i småbarn. Småbarn som opplever sprukne lepper ofte reagere med å slikke sine lepper. Selv om dette gir midlertidig lindring, faktisk gjør det tilstanden verre, tørke ut leppene enda mer, og ofte forårsaker sprekker og blødende lepper. Du kan ikke være i stand til å stoppe barnet fra å slikke leppene, men det er ting du kan gjøre for å kurere sprukne lepper.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

•  Påfør leppepomader med kakaosmør og / eller bivoks til pjokk lepper.

Påfør petrolatum til pjokk lepper.

Gi din pjokk et multivitamintilskudd daglig. De ekstra vitaminer vil hjelpe med healing.

Tilby pjokk mer vann.

Legg til en luftfukter til ditt hjem eller i rommet av pjokk.

6. Påfør en hydrokortison krem til pjokk sprukne lepper. Dette reduserer inflammasjon og kan anvendes i forbindelse med en leppebalsam eller petrolatum.

Påfør en resept styrke salve som heter 1-2-3 salve eller Rosen salve: 10 cc Burrow Solution, 20 g Aquaphor og 30 cc av sinkoksid lim. En farmasøyt kan blande dette for deg.

Remedy for Spedbarn sprukne lepper

Sprukket eller sprukken hud på leppene kan være en hyppig forekomst hos spedbarn. Spedbarn er utsatt for denne tilstanden hver gang det er en endring i værforholdene. Sprukne eller sprukken hud kan også skje når det er en mangel på enkelte vitaminer i kroppen, som et resultat av dehydrering, på grunn av noen medikamenter eller allergener, eller når barnet har pusteproblemer eller søvnapné, som krever ham til å puste gjennom munnen.

Måter å behandle

Behandling av denne relativt ukomplisert tilstand hos spedbarn er en utfordring. Dette gjelder spesielt med midler i form av lokale anvendelser, siden spedbarn er tilbøyelige til å slikke sine lepper, som gjør bruk av topiske midler mindre effektive, og til og med farlige til tider. Som et resultat av farene forbundet med små spedbarn slikker sine lepper, kan bruk av aktuelle behandlinger som chapstick ikke være tilrådelig. Vanlig unflavored lip balm brukes om natten etter at barnet sover og ikke utsatt for slikking kan være tilrådelig, under veiledning av barnelege, men generelt andre metoder bør prøves først som ikke bærer risikoen for utilsiktet inntak. Ett av disse tiltakene innebærer å holde barnet hydrert, noe som betyr eller et barn seks måneder eller eldre, noe som gjør at barnet drikker nok vann.

Forebygging Sprukne Lips

Det er flere andre nyttige skritt å ta for å bøte sprukne lepper, som dekker barnets lepper, spesielt om vinteren. Dette kan forhindre at vinden på leppene og chapping dem. Du kan også dekke babyer munnen når du er ute i solen ved hjelp av et lett skjerf eller et annet objekt for å unngå solbrenthet. En annen idé for å holde fuktigheten i leppene er å vaske barnets lepper med kaldt vann i minst 10 til 20 ganger om dagen i ca 30 sekunder hver gang. Når barnet går i dvale, kan vaselin brukes, så det tørker raskt. Når brukes om natten, vil barnet ditt ikke har en sjanse til å slikke det. Du kan også bruke en avfukter i stedet der barnet sover eller tilbringer mesteparten av sin tid for å rette sprukne og sprukne lepper.

Naturlig rettsmidler

Du kan også være i stand til å behandle sprukne og sprukne lepper ved å supplere ditt barns kosthold med vitamin E eller ringblomst, som begge kan administreres oralt. Andre nyttige tilskudd inkluderer bruk av kamille, eller anvendelsen av rå agurk. Disse kan ha en avkjølende effekt på leppene.

Leppe Herpes Symptomer

Leppe herpes er også kjent som munnsår eller munnherpes. De er forårsaket av herpes simplex virus. De ser ut som en liten, smertefulle, væskefylt blister eller gruppe av små blemmer på leppen eller rundt munnen. Huden rundt blemme er ofte sår, rød og hoven. Blemmer kan åpne, lekker en klar væske, og deretter tørke opp og streikebryter over etter noen dager. Healing Tiden kan variere fra noen dager til to uker, men 10 dager er gjennomsnittlig --- de vanligvis leges uten arrdannelse.

Identifikasjon

Forkjølelsessår utvikler i etapper. Symptomene kan variere. Ofte er det en ømhet, prikking, kløe, svie, tørrhet, økt følsomhet, eller smerte på eller rundt munnen. Det kan synes å komme fra en liten hard eller hot spot. Dette kalles prodome. Du kan føle disse symptomene noen timer før blemmer eller enda en til to dager før. Små barn noen ganger sikle før den kalde sår er synlig. I denne fasen viruset er flyttet til overflaten nerveceller og vil vises 12-36 timer senere.
Spot kan rødme og en blemme eller klynge av små blemmer vises. Blemme bryter vanligvis åpne før det tørker opp, oser en klar væske. Blemme vil da danne en gul skorpe. Det skjer vanligvis uten arrdannelse.
Symptomene kan være alvorlige i den første episoden (kjent som "primær" angrep), og kan omfatte feber, hovne kjertler, blødende tannkjøtt, hodepine, sår hals eller mange smertefulle sår (e) rundt munnen.

Betraktninger

Når du har herpes simplex virus det aldri går bort. Det ligger latent i nervecellene i huden nær det opprinnelige området, og kan reaktiveres ved et svekket immunforsvar, soleksponering, menstruasjon, traumer til huden, stress, forkjølelse eller feber (dette er grunnen leppe herpes kalles feber blemmer).
Stress oppfordrer herpes virus på flere måter. Den bruker opp din tilførsel av B og C-vitaminer, som svekker immunforsvaret samt forsurende kroppens pH og senke lysin nivåer.

Misforståelse

Forkjølelsessår er smittsomt. Men canker sår er ikke smittsom. De er lignende sår på bløtvevet på innsiden av kinnene eller tungen.

Væsken inne blemmer er svært smittsomt, og det er mulig å overføre smitten til et annet sted så vær forsiktig med tannbørste, leppepomade eller leppestift. Hvis du har en kald sår, unngå å dele personlig pleie-produkter med andre.
Men er nesten umulig å fange en kald sår fra et håndkle, vaskeklut, eller barberhøvel.
En munns vises noen ganger opp til tre uker etter eksponering mot herpes virus.
Selv leppe herpes vises oftest, de kan vises på ansiktet nær munn, nese, hake eller til og med fingrene.
De fleste mennesker bærer dette viruset. Det skjuler vanligvis sovende i cellene i din nerve ganglia bak øret.

Forebygging / løsning

Forkjølelsessår klare seg på egen hånd og sjelden trenger en lege omsorg. Imidlertid kan en lege foreskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd. Reseptbelagte medisiner inkluderer piller som Valtrex og Famvir og kremer som Zovirax og Denavir. Abreva er en over-the-counter medisiner som forkorter varigheten av et utbrudd. Starte medisinering så snart som mulig --- selv i prodome scenen --- at den kalde sår fra utviklingsland.
Du kosthold kan styrke eller svekke immunsystemet. Den kalde sår aktivitet påvirkes av forholdet mellom to vanlige aminosyrer, lysin og arginin. Øke lysin i kosten kan hindre eller sterkt redusere utbrudd. Lysin sulter cellen av arginin det er behov for å reprodusere.
Lysin er funnet i fisk, biff, kylling, meieriprodukter, egg, epler, pærer. mango, aprikos og sommer squash. Du kan også ta lysin kapsler for å bidra til å balansere din lysin inntaket. Lysin kapsler er ofte funnet i helsekostbutikker i 500 mg. kapsler. Ta 3-8 kapsler daglig under et utbrudd. For å forebygge forkjølelsessår, ta en vedlikeholdsdose på en eller to kapsler daglig
Foods høy i arginin inkluderer alle typer sjokolade, nøtter og frø, inkludert peanøtter og soyabønner, skalldyr, havre og hvitt mel, druer, appelsiner, mandariner, løk, erter, brokkoli og squash.

Advarsel

Noen mennesker har viruset, men ikke får munnsår. De har ingen symptomer.
Et svekket immunsystem fra kjemoterapi kan la deg utsatt for munnsår. Hvis utbruddet er alvorlig, kontakt lege.

Forebygging / løsning

Viruset kan spres med infisert spytt så unngå kyssing eller deling av en spise eller drikke redskap.
En lege kan forskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd.
De fleste har vært utsatt for herpes simplex. Så hva som forårsaker et utbrudd? Et svekket immunforsvar og stress.

Hvordan å nummen herpes sår

Under tøffe værforhold, stress, sykdom eller hormonelle ubalanser, kan en smertefull, rød kul form rundt munnen eller på leppene. Disse støt er vanligvis kjent som forkjølelsessår, herpes simplex virus type 1 og avtar vanligvis i løpet av 8 til 10 dager etter den innledende fasen av sårhet eller kløe rundt det berørte området. I løpet av livsløpet til utbruddet, kan du oppleve sårhet på eller rundt området mens kroppen din er opptatt bekjempelse av viruset. Smertefulle symptomer kan reduseres ved å bruke hjemme rettsmidler eller medisiner.

Hvordan å nummen herpes sår

Først er det viktig å rense området. Å holde området rent hindrer skadelige bakterier fra å komme inn i sår. Før du søker medisinering, er det anbefalt å vaske sår med varmt vann. Unngå å bruke såpe som det kan irritere sår.

Påfør aktuell krem til sår. Aktuelt lidokain eller benzylalkohol hastigheter opp helbredelsesprosessen, og gir midlertidig lindring ved lammende sår. De fleste medisiner krever at du bruke krem ​​til sår 4 til 5 ganger daglig. Disse aktuelle kremer kan kjøpes uten resept på de fleste apoteker.

•  Bruk av varme eller kulde terapi. En varm oppvarming puten eller kalde omslag kan redusere smerte og nummen området, ifølge John W. Hill, forfatter av "Naturlige behandlinger for genital herpes, forkjølelsessår og helvetesild." Suge en vaskeklut i varmt vann, vri overflødig vann, og la den hvile på kalde sår i 10 minutter eller til det ikke lenger er varm. Kalde kompresser bør ikke stå på huden i mer enn 10 minutter, da hudirritasjon kan oppstå, ifølge Hill.

Bruk en muntlig antiseptisk. Salver som inneholder camphorated fenol hjelp i lindrende kaldt sår smerte og kløe ved numbing området. Medisinen hindrer også smitte når de brukes daglig. Rengjør det berørte området, etterfulgt av bruk av antiseptisk salve på den kalde sår 1 til 3 ganger daglig. Slutte å bruke hvis sår forverres eller forblir etter 7 dager med konsekvent bruk.

Gå til legen din. Legen din kan forskrive piller eller potent aktuell medisinering til nummen din herpes sår og redusere risikoen for fremtidige utbrudd.

Hint

  • Ikke berør, klemme eller plukke på herpes sår som du kan ytterligere forverre utbruddet. Unngå kontakt med andre (kyssing eller andre orale metoder for overføring) siden de såre signaler den tilstanden på sitt mest smittsom.

Leppe & Palate Informasjon

Leppe-og ganespalte er fødselsskader som oppstår når taket av munnen eller leppe vev ikke vokser sammen eller danne riktig under utviklingen av fosteret. Leppe-og gane kan oppstå separat eller sammen, og de kan forekomme på hver side av et barns munn eller begge sider. Denne tilstanden kan behandles med rekonstruktiv kirurgi.

Leppespalte

En leppespalte er tydelig av en smal åpning i huden av et barns overleppe som går til bunnen av nesen. Det er en tilstand som kan detekteres i løpet av en prenatal ultralyd. Ifølge Kids Health, er leppespalte mer vanlig blant gutter enn jenter. Leppespalte endrer sitt utseende, noe som kan resultere i selvfølelse problemer. Det har ofte blitt omtalt som hareskår.

Ganespalte

En ganespalte er et gap mellom et barns nesehulen og taket av munnen hennes. Det kan løpe fra forsiden til baksiden av ganen eller kan være bare en delvis spalten. Ifølge Kids Health, er denne tilstanden mer utbredt blant jenter, og i mange tilfeller de ikke har en leppespalte sammen med det.

Årsaker

Ifølge Kids Health, er årsaken til leppe-eller ganespalte ikke kjent, men det er antatt at det kan være påvirket av genetiske og miljømessige forhold. Miljøfaktorer kan inkludere sykdommer, legemidler og anvendelse av tobakk eller alkohol under graviditet. Det er en høyere risiko for at barnet skal bli født med en kløft hvis du har en familie historie av tilstanden, eller hvis du har andre barn som ble født med kløfter.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av leppe-eller ganespalte inkluderer hørselstap, talefeil og mellomøret infeksjoner. Fordi kløften kan hindre barnets Eustachian rør fra drenering væske fra sin mellomøret riktig, kan væske akkumuleres og utvikle seg til en infeksjon. Det kan være tannproblemer også, inkludert manglende tenner, misdannede eller ford tenner, hulrom eller ekstra tenner. Fôring et spedbarn med en leppe-eller ganespalte kan også være vanskelig. Spesialutstyr og brystvortene er tilgjengelig for å hjelpe med dette problemet.

Behandling

Behandling for leppe-eller ganen er rekonstruktiv kirurgi, og i noen tilfeller, til plastisk kirurgi for å hjelpe med barnets utseende. Det tar vanligvis sted mellom tre og seks måneders alder for leppe-og mellom ni og 14 måneder for ganespalte. Behandling og kirurgiske teamet kan innebære en otolaryngologist (øre, nese og hals lege), en kjevekirurg, en plastisk kirurg, en kjeveortoped, en tannlege, en audiograf, en sykepleier koordinator, en tale patolog og en psykolog. Disse spesialistene vil overvåke barnets utvikling, inkludert de områdene av tale, hørsel, ernæring, emosjonell tilstand og tannhelse.

Betraktninger

Dental arbeid og orthodontia kan være nødvendig for justeringen av barns tenner og å ivareta hull i tennene. Han kan også trenge tale terapi å utvikle sine kommunikasjonsferdigheter. Du kan forvente at barnet skal ha emosjonelle og sosiale problemer på grunn av sitt utseende. Hvis du har et barn med disse problemene, kan du finne psykologisk rådgivning er nødvendig for emosjonell støtte. Den ganespalte Foundation tilbyr informasjon og utdanning om leppe-og ganespalte.

Hvordan nummen hornhinnen

Hvordan nummen hornhinnen


Øyeskader eller infeksjoner krever en tur til optikeren, som diagnostiserer problem og foreskriver riktig medisinering for øynene dine. Hvis du opplever ekstrem fysisk ubehag forårsaket av en øyeskade, forvalter optometrist øyedråper til midlertidig nummen hornhinnen, noe som gir avlastning og gir mulighet for undersøkelse av øynene uten ytterligere ubehag. Foreskrevet øyedråper bør bare brukes som anvist av din øyelege som øyeskader er mulig hvis styrken av dråpene er for høy.

Hvordan nummen hornhinnen

•  Vask hendene med varmt, rennende vann og såpe for å desinfisere dem. Tørke hendene bruker lofri håndkle.

Fjern lokket av øyedråper, og trekk forsiktig bunnen av øyelokket ned.

Bøy hodet opp og hold medisiner flaske 5 til 6 inches bort fra øyet.

Klem forsiktig på flasken for å slippe den foreskrevne mengde medisiner inn i øyet som trenger lindring.

Blink tre til fire ganger for å fordele medisiner hele øyet. Sett hetten tilbake på medisiner flasken for å hindre forurensning.

Leppe hudproblemer

Huden på leppene kan være spesielt tynn og følsom, utsatt for irritasjon og eksponeringsproblemer. Folk som tilbringer mye tid utendørs eller i tøffe miljøer kan være mer sannsynlig å ha leppe hudproblemer enn andre. Her er noen av de vanligste leppe hudsykdommer.

Hovne lepper

Lepper kan hovne opp hvis de har en allergisk reaksjon på en medisin eller til mat.

Irritasjon

Irritasjon inkluderer chapping, peeling og rødhet, som forekommer hyppigst i hjørnene av munnen.

Misfarging

Huden på leppene kan bli misfarget på grunn av medisiner, soleksponering eller aldring.

Munnsår

Munnsår kan inkludere canker sår og herpes blemmer. Forkjølelsessår vanligvis skje på toppen av leppene, og canker sår kan skje rett på innsiden av munnen.

Skade fra solen

Lip solskader kan vises fra overdreven soling og kan gjøre leppene ser ut til å ha et utslett og til å bli fast og sprakk.

Hvordan skjule en Fever Blister på leppe

Forkjølelsessår eller munnherpes påvirker mer enn 90 prosent av alle voksne. Disse kløende sår forårsaket av herpes simplex virus er også skjemmende. Hvis du utvikler feber blemmer, vil du ønsker å holde området rent og unngå å berøre området slik at du ikke sprer blemmer eller smitte andre. Du kan også være lurt å minimere forekomsten av munnherpes.

Bruksanvisning

•  Bruk is for å stoppe feber blemme fra å bli en fullverdig forkjølelsessår. Hvis du bruke isen så snart du føler den kriblende smerten av en kald sår begynner å bryte ut kan du være i stand til å stoppe det fra å utvikle.

Påfør en kald sår blemme behandling som Abreva å redusere lengden på healing tid og for å minimere forekomsten av feber blemme med medisinert basen. Hvis du ikke har en feber blemme medisiner, gjelder en mykgjørende leppepomade som Aquaphor til leppeområdet for å myke opp utseendet på feber blemme og fukte området.

Kjør en fin leppe pensel langs siden av en leppestift eller bruke Pinkie å bruke en liten mengde leppestift til en feber blemme hvis du er en kvinne. Pass på leppeområdet er fuktig. Dersom området er ikke fuktig leppestiften vil se tørr gjør utseendet av feber blemme verre. Hvis du er en mann eller du ikke bruker leppestift, kan du ta en liten mengde av en ansiktsmaske og bland det med litt leppepomade til kjedelig utseendet på en feber blemme på leppen.

Utbedre leppeområdet med feber blemme medisiner eller leppepomade og leppestift eller ansiktsmaske, hele dagen, for å minimere forekomsten av feber blemme på leppen.

Hint

  • Pass på å desinfisere noen leppe pensel du bruker på leppene når du har feber blemme.

Hjem rette for sprukne lepper

Hjem rette for sprukne lepper


Sprukne lepper kan være forårsaket av en rekke forhold. Noen mennesker er kronisk dehydrert mens andre bruker for mye tid i solen. Sprukne lepper kan også være forårsaket av allergi, sykdom, vitaminmangel, røyking, kjemisk eksponering, og en rekke andre årsaker. Selv kaldt og vindfullt vær kan føre til sprukne lepper.

Uavhengig av årsak, er det viktig å behandle leppene dine så tidlig som mulig for å både forebygge ytterligere skade og lindre smerten forbundet med sprengning. Det finnes en rekke hjem rettsmidler du kan prøve å behandle, og noen ganger til og med forhindre, sprukne lepper.

Øk din Vitamin A Intake

Vitamin A er et viktig vitamin for sunn hud. Pass på at maten du spiser er rike på vitamin A - inkludert gulrøtter, tomater og grønne grønnsaker. Tar en vitamin A supplement kan hjelpe hvis du ikke spiser nok av de nevnte matvarene. Hvis leppene er allerede sprukket, kan det være lurt å ta en vitamin A gelcap, punktere den med en ren pinne eller nål, og gni den flytende vitamin A på leppene for å fremme helbredelse.

Holde seg hydrert

Drikk rikelig med vann og ikke-koffeinholdige drikker og samtidig unngå alkoholholdige drikkevarer. Som du blir dehydrert, vil huden din, inkludert dine lepper, blir tørr og sprukken. Koffein og alkohol har en tendens til å tørke kroppen slik at du ønsker å ta spesielt vare for å unngå drikkevarer som inneholder heller, spesielt hvis du har kronisk tørre lepper.

Unngå vaselin

Unngå å bruke produkter som inneholder vaselin eller noen form for petroleum biprodukt på leppene. Disse produktene lure huden inn følelsen hydrert når egentlig alt de gjør er å danne en barriere som hindrer fuktighet. Dine lepper kan føle seg bra midlertidig, men du vil finne deg selv stadig reapplying din leppepomade, fordi det ikke er virkelig fungerer.

Naturlige Beroligende Behandlinger

Du trenger ikke å løpe ut og kjøpe dyre leppepomader å kurere dine sprukne lepper. Du sannsynligvis har en rekke utrolige beroligende midler rett i kjøkkenskapet. Prøv å bruke olivenolje, honning, aloe vera gel eller kakaosmør på leppene. Gni en skive agurk på leppene kan hjelpe lindre smerte og hydrat leppene også.

Wear Sunscreen

Husk at dine lepper kan bli chapped og sprakk året, ikke bare i løpet av de blåsende vintermånedene. Husk å bruke en leppepomade med solfaktor i det året for å hindre skade på dine lepper.

Homøopatiske midler for sprukne lepper

Sprukne lepper, som kjennetegnes av rødhet, hevelse, følsomhet og åpne sprekker eller sprekker, er ikke bare skjemmende, men også smertefullt. Selv om kommersielle leppepomader kan midlertidig hjelpe forbrenningen, kan de faktisk gjør sprukne lepper verre. I alvorlige eller kroniske tilfeller kan skalering vises rundt leppene; Hvis dette skjer, bør du se din hudlege eller lege. Mange rapporterer lindring med homøopatiske midler. Hvis du er interessert i et alternativ, holistisk metode for helbredelse, ta kontakt med legen din om å prøve homeopatisk medisin for å fremme helbredelse for dine sprukne lepper.

Betraktninger

Fordi sprukne lepper er ofte forårsaket av eksponering for kulde, vind og tørr luft, er tilstanden mer vanlig om vinteren. Andre årsaker inkluderer hindret pust av allergisk rhinitt eller søvnapné, bruk av visse medisiner, bakterielle infeksjoner og dehydrering. Sprukne lepper kan også være forårsaket av kontakteksem som følge av irritanter eller allergener i kosmetikk eller hudpleieprodukter.

Hvis du har sprukne lepper, til produktene du setter på dem berolige eller skjule dem kan faktisk være årsaken til problemet. I et forsøk på å lette brenning av sprukne lepper, kan du begynne å slikke leppene overdrevet; denne vanen kan føre til en kronisk tilstand som kalles keilitt, preget av en skalerings rosa bånd rundt munnen.

Homøopatiske midler

Homeopati er basert på prinsippet om "likt kurerer likt", og din homeopat kan anbefale bruk av stoffer som i store doser, ville forårsake symptomer i en frisk person. For sprukne lepper, kan du forvente seg å foreskrive stoffer som har etsende, brennende eller irriterende effekt på huden, men fordi homeopatiske medisiner er så utvannet, beløpene er for minuscule å forårsake skade.

Din homeopat vil trolig anbefale Natrum muriaticum, laget av natriumklorid (bordsalt) og brukes til å helbrede både munnsår og sprukne lepper. Hun kan også råde deg til å bruke apis mellifica, laget av honningbier og brukes til å lindre hevelse, brennende og stikkende av sprukne lepper, samt calc fluor, en salt verdsatt for sin evne til å helbrede delikat vev. For de smertefulle sprekker i leppene, kan han fore calendula officinalis - laget fra ringblomst anlegg og brukes til å fremme sårtilheling - samt sepia, laget av blekksprut blekk, for å avlaste dine sprukne lepper 'kløe ​​og svie.

Forholdsregler og tips

Ikke bruk gele, balsamer eller leppestifter som inneholder alkohol eller petroleumsprodukter; de vil tørke leppene dine mer. I stedet bruker naturlige oljer så som kokosnøttolje, olivenolje og shea smør for å beskytte dem. Unngå krydret eller salt mat, og prøve å motstå fristelsen til å slikke leppene. Drikk rikelig med væske for å bekjempe dehydrering som forverres sprukne lepper.

Rettsmidler for sprukne lepper

Sprukne lepper kan skje omtrent som helst på året. De kan være forårsaket av vind, kulde eller varme, og varierer fra å være irriterende for smertefulle. Leppepomader for å kurere dette problemet kan kjøpes, men kostnadene kan legge opp når andre rimeligere alternativer er tilgjengelige. Sprukne lepper kan unngås ved å drikke mer vann, ved hjelp av aloe vera gel, gni på antibiotika salve, ta ekstra B-vitaminer, eller bruke agurk skiver til leppene.

Drikkevann

Sprukne lepper kan være forårsaket av en mangel på fuktighet. Ved å drikke mer vann, det gir huden med mer fuktighet. Jo mer fuktig hud, jo mindre sannsynlig leppene skal bli chapped eller sprekker. Den daglige anbefalte vanninntaket er ca 8 kopper per dag. Vær forsiktig med å slikke leppene, så spytt kan faktisk føre til at sprukket hud å forverres.

Aloe Vera

Aloe vera er en naturlig fuktighetskrem og kan bidra til å holde leppene fra tørking. Aloe vera gel kan brukes direkte fra anlegget ved å bryte åpne et blad / stengel. Gelen på innsiden av bladet kan brukes som det er nødvendig. Aloe vera gel kan også bli funnet på de fleste apotek og supermarkeder.

Antibiotisk salve

Et tynt belegg av antibiotisk salve, som neosporin, skal gnis mot leppene. Sprukne lepper kan tillate en masse bakterier å komme inn i kroppen som normalt filtreres ut. Salven vil bidra til å helbrede sprekker og gi fuktighet til skadet hud samt hindre smitte.

B-vitaminer

Ofte er sprukne lepper relatert til mangel på B-vitaminer. Spise mat med høyt riboflavins (vitamin B2) kan bidra til å forebygge sprukne lepper. Legge til mat som bananer, chili peppers, linser og poteter til kostholdet kan legge de ekstra B-vitaminer i kroppen kan være mangler. B-vitaminer er også vannløselige, slik at mer vann drakk når du spiser dem, jo ​​lettere er det for dem å sirkulere.

Agurk Slices

Ja, dette er et tradisjonelt middel for puffy øyne, men kan også arbeide for leppene. De agurk skiver fungerer på samme måte for leppene. De inneholder for det meste vann, og når den brukes til leppene, overfør vannet til den sprukne hud på leppene.

Hvorfor Feet bli nummen?

Hvorfor Feet bli nummen?


Mest alle har, på ett punkt eller en annen, følte at pins-og-nåler sensasjon da deres fot sovner. Hvorfor skjer det? Det er som regel en midlertidig resultat av press blir satt på foten sin nerve, og med mindre det er langvarig, er ikke en grunn til bekymring. Tilstanden kan bli løst ved å la den frekkhet å gjenvinne sin rette funksjon, og om nødvendig, kan behandles medisinsk.

Fakta

Når føtter bli nummen, kan det anses som en midlertidig nevropati, eller skade på en nerve. Foten sovner når trykket settes på nerve. Trykk forstyrrer blodtilførselen og setter av en unormal følelse av prikking og stikking, også kjent som parestesi.

Typer

Parestesier kan være forbigående eller kronisk. Forbigående parestesi resultater fra press på en lem nerve, men kan også være et symptom på hyperventilering eller et panikkanfall. Kronisk parestesi kan skyldes dårlig sirkulasjon, nevropati eller mange andre forhold, blant annet fibromyalgi, hypoglykemi, lyme sykdom infeksjon, menopause, diabetes, multippel sklerose, vitamin B-mangel og whiplash.

Årsaker

Dr. Robert Daroff, en nevrologi professor ved Case Western Reserve University, sier to ting faktisk kan skje når trykket er satt på en del av benet eller annet lem: Arteriene kan komprimeres, slik at de ikke klarer å levere vev og nerveceller sine næringsstoffer, eller nervebaner kan bli blokkert, og hindre dem i å overføre normale impulser til hjernen. Hvis nervene ikke fungerer som de skal, de slutter å skyte. Andre nerver kan starte avfyring, som fører til blandede impulser til hjernen. Der blir det tolket som kriblinger, prikking eller nummenhet.

Effekter

Lindre trykket på føttene, ved å flytte rundt, vil gjenopprette nerve blodtilførsel. Nerven vil da fungere normalt og pins-og-nåler sensasjon vil stoppe. Vanligvis vil det ikke være noen nerveskader. Men dersom nervene er komprimert i mange timer, kan permanent skade oppstår, sier Daroff.

Forebygging / løsning

Behandling for parestesi er gjort av en nevrolog. En CT-scan kan anvendes for å diagnostisere problemet, og hvis det er forårsaket av en forstyrrelse, blir forstyrrelsen behandles. Andre behandlingsalternativer kan være medisiner og løsne opp musklene. Når midlertidig press er årsaken, kan symptomene bli bedre av å hvile, unngå å sette press på nerve, sette varme på området eller tar NSAIDs, for eksempel ibuprofen, for å redusere betennelse i det berørte området.