Digidexo.com

puls i foten

Hvordan identifisere Achilles tendinitis

Hvordan identifisere Achilles tendinitis


Akillessene forbinder leggen til hælen bein. Overanstrengelse av denne sene kan føre til betennelse - en tilstand som kalles Achilles senebetennelse. Vær oppmerksom på følgende symptomer på denne smertefulle tilstanden, noe som kan resultere i dannelse av arrvev i det skadde området.

Bruksanvisning

•  Legg merke noen smerter eller hotness langs baksiden av senen, spesielt nær hælen, når du berører eller flytte ankel eller fot. Ofte smertene vil forsvinne etter at du begynner å gå eller bevege seg, og kommer tilbake etter at du slutter å bevege seg.

Merknad om ankelen føles stiv. Ofte i tilfelle av Achilles senebetennelse, vil ankelbevegelse begrenses ved denne stivhet.

Sjekk for mild hevelse langs senen. Dette kan forekomme når arrvev begynner å dannes.

Identifisere når smertene først begynte, og den aktiviteten som gikk forut for den. Achilles tendinitis vises vanligvis om morgenen etter en aktivitet som involverer overextension eller overforbruk av ankler, hæler eller tær.

Hint

 • Se etter følgende symptomer, som kan indikere en mer alvorlig skade som et brudd eller dislokasjon: plutselige og intense utbruddet av smerte; blåmerker; misdannelse; manglende evne til å bevege leddet; fravær av en påvisbar puls i foten; smerte ved en bestemt punkt; manglende evne til å bevege tærne; prikking eller mangel på følelse i foten eller tærne.
 • Hvis Achilles senebetennelse forblir ubehandlet, vil den resulterende arrvev erstatte sene, og tilstanden vil bli mer vanskelig, om ikke umulig, å behandle.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Tegn og symptomer på Charcot Foot i Type 1 Diabetes

Tegn og symptomer på Charcot Foot i Type 1 Diabetes


Charcot fot er en tilstand som svekker og utarter leddene i føttene. Det er forbundet med nerveskader, og ifølge PodiatryChannel.com, det rammer oftest personer med diabetes. The American Diabetes Association sier 60 til 70 prosent av personer med diabetes utvikler nerveskader som kan føre til Charcot fots. Ifølge FootHealthFacts.org, kan Charcot foten føre til uførhet, alvorlig misdannelse, og i noen tilfeller, amputasjon.

Nevropati

Charcot foten utvikler seg som et resultat av nevropati, noe som gjør det vanskelig for nerver å sende meldinger fra hjernen til andre deler av kroppen. Ifølge FamilyDoctor.org, i diabetikere, neuropati påvirker oftest ben og føtter, noe som resulterer i en manglende evne til å føle sår, smerte eller i tilfelle av foten Charcot, skadede ledd. Den leddskade deretter fører til deformasjoner i føttene, noe som resulterer i Charcot foten.

Symptomer

Symptomene på Charcot fot bære rødhet, hevelse, varme i det berørte området av foten, smerte, ømhet, ufølsomhet, en sterk puls i foten og forskyvning av ledd, også kalt subluksasjon. Ifølge FamilyDoctor.org, advarselen tegn på nerveskader, noe som fører til Charcot fot, er nummenhet, prikking, skarp smerte, muskelsvakhet og vanskeligheter med å gå. FamilyDoctor.org anbefaler diabetikere kontrollere føttene regelmessig og advarer: "Hvis du ser hevelse, rødhet og føler varmen i foten din, bør du oppsøke lege umiddelbart."

Misdannelse

I avanserte stadier av Charcot fot, felles fortrengning, gjengroing og brudd kan føre til misdannelser i beina i foten. Buen på foten kan kollapse og forårsake det som kalles "rockere foten." FootHealthFacts.org streker at tidlig diagnose er avgjørende for å unngå enhver misdannelse eller verre som følge av Charcot fots. Leger bør jevnlig undersøke føttene og ordrerøntgenbilder hvis symptomene er funnet. Hvis Charcot foten er diagnostisert, kan en lege anbefaler immobilisering, bukseseler, spesielle sko, modifisering av aktiviteter eller kirurgi.

Hvordan Vurdere og behandle Immersion Foot

Hvordan Vurdere og behandle Immersion Foot


Nedsenking foten, også kjent som Skyttergravsfot, oppstår når føttene er utsatt for kulde og våte betingelser for lange tidsperioder. Det kan være ganske smertefullt, men lett forebygges og behandles med følgende trinn.

Bruksanvisning

Tørk føttene og sette på tørre sokker daglig - fortrinnsvis et par fukttransporterende sokker til å trekke fuktighet vekk fra huden og et par ullsokker enn disse for å holde føttene varme og isolert. Dette vil kreve backpacking med minst tre par sokker og ta aggressive tiltak for å sørge for at fuktige sokker er grundig tørket før du setter dem på igjen.

Tørre støvler aggressivt når de blir nedsenket i vann: holde dem i solen eller nær en varmekilde, ser nøye på at de ikke blir brent.

sove uten sokker når det er mulig å tillate føttene til å lufte ut.

Se etter noen av følgende tegn og symptomer på nedsenking fot: kaldt og flekkete hud; nummenhet, prikking, prikkende eller en tre følelse i foten; rød, tørr og smertefull fot etter blir den varm; en byksende puls i foten.

Endre sokker minst en gang daglig, tørking føttene grundig før du setter tørre sokker på.

Sjekk føttene minst en gang daglig for forverring av symptomer.

Hold føttene varme og tørre hele tiden, spesielt når du sover. Stedet for å sove med sokker på, vikle føttene løst i en artikkel av klær i bunnen av soveposen.

Tips og advarsler

 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan redusere et forstuet kne eller Kneecap

Hvordan redusere et forstuet kne eller Kneecap


Forstuet knær er alvorlige skader, og vanligvis hindre den skadde personen fra å gå. Reduksjon av kneet vil hindre ytterligere skade og lindre smerter, men personen vil trenge å bli evakuert fra ødemarken.

Bruksanvisning

Forberedelse

Ro den skadde personen ned, slik at personen som behagelig og avslappet som mulig.

Bestem raskt hvorvidt redusere forvridning (å sette beina tilbake i linjen) er nødvendig (se "Hvordan avgjøre om ikke å redusere en forvridning").

Dersom reduksjon av forvridning er nødvendig, rolig snakke den skadde personen gjennom hvert trinn, sikring personens enighet og samarbeid.

verve hjelp av en annen redningsmann.

Reduksjon og Splinting

Ha den skadde ligge på hans eller hennes rygg.

Plasser en redningsmann ved den skadde personens hode, cradling den skadde personens overkroppen ved å hekte armene under personens armhulene.

Plasser andre redningsmann ved foten av den skadde. Dette redningsmann må trekke beinet forsiktig, men bestemt, slik at knoklene gli inn sin naturlige justering.

Skyv kneskålen tilbake på plass forsiktig hvis den er vridd til siden. Kneskålen kan komme tilbake på plass på egen hånd som beinet er rettet.

Splint beinet ordentlig, være forsiktig med å legge press på kneskålen (se "Hvordan Splint en Fractured Kneecap").

Sjekk leggen ofte for å være sikker på at sirkulasjonen ikke er svekket. Løsne skinne litt hvis det er noen lammende, tap av følelse, eller mangel på en puls i foten.

Tips og advarsler

 • Massere låret for å minimere muskelkramper, noe som gjør reduksjon av kneet enklere.
 • Ikke tving kneet tilbake på plass. Stoppe umiddelbart hvis smertene øker eller kneet motstår manipulasjon.
 • Redusere dislokasjoner er risikabelt fordi fartøy kan bli skadet når bein og ledd er manipulert. Til tross for denne risikoen, bør du redusere dislokasjoner i avsidesliggende innstillinger for å hindre ytterligere skade til felles og lemmer.
 • Melde deg på et førstehjelpskurs eller ta kontakt med en utdannet medisinsk faglig før du forsøker denne prosedyren.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan ta en puls i føttene

Hvordan ta en puls i føttene

Hjertet pumper blod gjennom kroppen, forårsaker blodårene til kontrakt og utvide. I visse områder av kroppen din, som nakken og innsiden av håndleddet, arterier er nær hudens overflate, noe som gjør det enkelt å ta pulsen din. Den dorsalis pedis arterie, som ligger i foten, er en annen arterie som du kan få en puls lesing. Tar pulsen i foten din vil fortelle deg hvor mange ganger hjertet slår i ett minutt. Det kan også indikere sirkulasjonsproblemer eller blokkerte arterier i underekstremitetene.

Hvordan ta en puls i føttene

•  Sitt i en stol eller på gulvet i en posisjon der du lett kan nå foten med hånden. Legg deg ned på en seng hvis noen andre tar pulsen i foten.

Finn dorsalis pedis arterien. Plasser pekefingeren og langfingeren på forsiden av foten mellom stortåen og andre tå. Skyv fingrene nedover mot beinet. Konsentrer deg om sensing en puls i midten av foten området. Du kan være i stand til å se arterien dukker opp fra foten.

Ta pulsen din. Plasser pekefingeren og langfingeren på toppen av arterien og bruke et lett trykk. Telle beats i 30 sekunder. Multipliser antall slag på to for å få antall slag per minutt (BPM).

Kontroller at resultatene er innenfor normale nivåer. Husk at sykdom, skade, mosjon og følelser svinger pulsen. En normal hvilepuls for nyfødte under 30 dager gamle serier 70-190 BPM, for spedbarn i alderen 0 til 11 det varierer 80-120 BPM, for barn i alderen 1 til 10 det varierer 70-130 BPM, og en normal hvile puls for barn over 10 år og voksne varierer fra 70 til 100 BPM.

Hvordan måle puls per minutt

Hvordan måle puls per minutt

Hensikten med å måle pulsen er å bestemme frekvensen og rytme av hjertet under hvile. Pulsen er vanligvis målt ved håndleddet eller halsen, men de kan også bli tatt på baksiden av knærne, templer, lyske og de beste eller indre sider av føttene. Endringer fra en normal til en unormal pulsfrekvensen angir tilstedeværelsen av en medisinsk tilstand. For eksempel, rask puls prisene kan signalisere dehydrering eller infeksjon, mens langsom puls priser er vanlig hos personer med diabetes eller høyt kolesterol.

Hvordan måle puls per minutt

En hvile i minst 10 minutter før du måler pulsen.

•  Mål ved håndleddet pulsen ved å plassere indeksen og midtre fingre sammen på undersiden av det venstre håndledd, under bunnen av tommelen. Trykk godt å føle en pulserende beat. Foruten håndleddet, kan pulsen også bli følt på halsen ved å plassere de samme to fingre bare til side av Adams eple under kjeven.

Bruk en klokke eller klokke å telle beats i 1 minutt og multipliser med to. Registrere antall på et stykke papir og merke hvis rytmen var rask, treg, byksende eller uregelmessig. Ifølge National Institutes of Health, normal hvilepuls for barn under 10 år er 70-130 slag per minutt, voksne er 60 til 100 slag per minutt og profesjonelle idrettsutøvere er 40 til 60 slag per minutt.

Hint

 • Kontakt lege hvis hvile puls priser er unormal.

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du måle hvilepuls? The National Institutes of Health sier kroppen skal være i ro i minst 10 minutter på forhånd. Nyfødte, barn, voksne og idrettsutøvere har ulike hvilepuls. Avvik fra standard puls, som er fastsatt av NIH, kan være en indikasjon på alvorlige helseproblemer.

I Morgen

The American Council on Exercise anbefaler å sjekke pulsen før du går ut av sengen etter en hel natts søvn. Plasser fingertuppene på den side av halsen, at halspulsåren, eller ved håndleddet for å måle radial puls. Overvåk pulsen i et helt minutt før du flytter. Små svingninger på grunn av ytre stressfaktorer er normale. Snakk med en lege hvis pulsen stadig øke. Dette kan tyde på dehydrering eller infeksjon.

I løpet av dagen

Overvåk hvile puls etter et avslapningsperioden varer lenger enn 10 minutter. Les litteratur, drikke en koffeinfri drikke og slappe av. Lytt til beroligende musikk. Ikke delta i noen fysisk aktivitet i løpet av denne tidsperioden. Ifølge National Institutes of Health, en hvile puls tatt på denne måten er like pålitelig som priser overvåkes i morgen. Noen kan synes det er vanskelig å slappe av senere på dagen og eksterne stimuli kan være distraherende.

Under trening

Sjekk din hvilepuls under kondisjonstrening for å avgjøre program effektivitet. Ifølge Mayo Clinic, godt trente utøvere har lavere hjertefrekvenser som kroppene deres begynner å behandle mer oksygen med mindre anstrengelse. Effektive treningsøkter føre til en gradvis reduksjon i hvilepuls puls. Den gjennomsnittlige amerikaner har en hvile puls mellom 70 og 80 slag per minutt. Tiger Woods har en hvilepuls på 50-tallet. Lance Armstrongs hvilepuls har blitt registrert i de lave 40-årene.

Under Avsmalning

Ta deg god hvile puls mens tapering, eller redusere treningsøkter umiddelbart før store sportsbegivenheter. Profesjonelle idrettsutøvere taper en eller to ganger i året for å holde seg i topp stand og hindre utmattelse. De redusere treningsøktene i henhold til pulsen. Livsstils publikasjoner anbefale å holde pulsen lav for topp ytelse. Høye pulsen resultere i et dårlig resultat.

Hvordan få foten til å våkne når det sovner

Hvordan få foten til å våkne når det sovner


Den medisinske termen for foten din sovner er parenthesia. Det er en brennende, nummen, kløende eller prikkende følelse som noen ganger følt i dine hender, armer, ben eller føtter. Den "pins og nåler" følelse av midlertidig parestesi er noe de fleste har opplevd etter at de har knelt for lenge å sitte på sine føtter, eller etter at de har sittet med bena i kryss. De merkelige følelser oppstå etter en nerve har beein etter vedvarende press. Midlertidig parestesi forsvinner raskt når trykket er fjernet og sirkulasjon er gjenopprettet til området.

Hvordan få foten til å våkne når det sovner

Fjern eventuelt vekt som kan være årsaken kompresjon på nerven. Uncross bena eller ankler, rette opp fra en knelende posisjon eller gjøre hunden flytte ut beinet.

Plasser føttene flatt på gulvet.

vifte med tærne når du begynner å få sirkulasjon tilbake i foten. Muskelbevegelser vil øke blodsirkulasjonen til området. Den "pins og nåler" følelse kan forsterke kort som nerve dekomprimeres.

Roter anklene og i bena rundt som sirkulasjonen begynner å gå tilbake.

Når normal følelse har returnert til din fot, stå opp og gå rundt å øke blodsirkulasjonen til området enda mer.

Hint

 • Hvis du føler at foten begynner å sovne, endre posisjon før foten er helt nummen. Dette vil redusere utvinning tid.
 • Ikke prøv å stå eller gå til foten din er "våken". Hvis foten din er nummen, kan du snuble og falle.
 • Kronisk parestesi kan være et symptom på en underliggende nevrologisk eller sirkulasjons sykdom. Dersom det skjer ofte, bør du oppsøke lege.

Hvordan løsne opp Arch i foten

Hvordan løsne opp Arch i foten


Fot bue smerte, ømhet eller tetthet kan påvirke noen, men idrettsutøvere, dansere, høy hæl wearers, og personer som er født med flate føtter eller høye buer er spesielt utsatt. Avhengig av årsaken og natur ubehag, hviler føttene, iført komfortable sko, eller ved hjelp av skoen setter kalt orthotics, kan hjelpe. The American Orthopaedic Foot and Ankle Society anbefaler å gjøre regelmessige fot øvelser for å holde føttene fleksibel og smertefri.

Hvordan løsne opp Arch i foten

•  Masser undersiden av føttene med hendene og fingrene til å lindre muskelsmerter og kramper.

Påfør en varm komprimere bruke en vaskeklut dyppet i varmt vann til din fot bue å slappe av musklene.

Rull en golf ball frem og tilbake under føttene på en flat overflate for å avlaste bue belastning eller foten kramper.

Plasser et håndkle flatt på gulvet foran deg. Øse opp håndkleet og dra det mot deg ved hjelp av bare tærne. Slapp av tærne. Reposisjonere håndkle og gjenta øvelsen totalt fem ganger.

Place 20 klinkekuler på gulvet. Plukke opp kulene en etter en, og plassere dem i en bolle eller en annen beholder med bare tærne. Fortsett på denne måten til du har plukket opp alle kulene.

Hint

 • Øke motstanden når gjør håndkle krøller ved å plassere en vekt på enden av håndkleet slik at det er vanskeligere å plukke opp.
 • Hold godt hydrert mens du trener og øke kaliuminntak - funnet i appelsinjuice og bananer - for å motvirke fot kramper.
 • Siden foten smerte har mange forskjellige årsaker, bør du oppsøke lege før du prøver noen hjemme rettsmidler.

Hva kan hindre deg fra å nå din puls for en stresstest?

Etter hvert som du blir eldre, kan du bli utsatt for en stresstest. Og hvis du ikke har hatt en før, det er virkelig en enkel øvelse med en ganske skremmende navn for å bringe pulsen opp til sitt mål hjertefrekvens. Men, med noen form for undersøkelse, er det et par ting som kan hindre at dette skjer.

Funksjon

I hovedsak, er en stresstest en undersøkelse av hjertet ditt initieres av en lege for å vurdere hvordan ditt hjerte utfører under fysisk stress. Vanligvis vil du bli plassert på en tredemølle eller en stasjonær sykkel for å heve hjerteslagene dine til målet hjertefrekvens. Noen ganger vil en medisin brukes til å fremkalle den samme effekten, men du vil vanligvis har til å utføre noen form for trening hvis du er fysisk i stand. I løpet av undersøkelsen, vil ditt hjerte og pust overvåkes, så du bør ikke være opptatt av å utføre oppgaven.

Identifikasjon

Det er noen folk som vil være i stand til å nå sine mål hjertefrekvens. Dette betyr ikke at hjertet ikke klarer å oppnå den ønskede hastigheten i stresstesten; det betyr vanligvis at noen faktor har spilt en rolle i å forebygge den enkelte fra å oppnå det. Vanligvis vil en stress bli stoppet før målet hjertefrekvens når en person blir så andpusten at han er ute av stand til å fortsette, tåler en følelse av svimmelhet, føles en moderat smerte i brystet, lider en arytmi eller opplever en drastisk endring i blodtrykket.

Betydning

Informasjonen fått fra denne typen test gir legen en ledetråd til din generelle fysiske form. Det kan også fortelle ham om det er nok blodstrømmen gjennom hjertet, healthiness av orgelet seg selv og om du lider av koronarsykdom, blant andre sykdommer.

Funksjoner

Når du deltar i denne typen undersøkelse, er målet å bringe ditt hjerte opp til sitt mål mengde som kan lede deg til å lure på hva dette faktisk er. Puls er i utgangspunktet 50 til 80 prosent av din maksimale hjertefrekvens, som er 220 slag per minutt minus din alder. Det er imidlertid ikke bare en viss prosentandel av maksimal hjertefrekvens alene som gjør opp din puls. Andre faktorer, som for eksempel din hvilepuls, må tas i betraktning for å komme frem til det nøyaktige antallet. Så gjør en feiende generalisering av hva en bestemt aldersgruppe mål hjertefrekvensen skal være umulig. Legen din vil kunne fortelle deg hva din puls er på tidspunktet for stresstesten.

Misforståelse

Hvis du er som folk flest, høre at en test brukes til å sette stress på hjertet kan være litt forvirrende. Hvorfor skulle du ønske å sette stress på hjertet? Er ikke det farlig? Først av alt, det er visse hjerteproblemer som har lettere for å bli diagnostisert når pulsen er forhøyet til målet rate, noe som gjør denne typen undersøkelse et godt alternativ for identifikasjon. For det andre er det svært liten risiko involvert i en stresstest. Ja, det er de situasjoner som oppstår for noen mennesker, men du vil mer enn sannsynlig ikke oppleve noen problemer.

Årsakene til Shooting Smerter i foten

Foot smerte kan føre til betydelige problemer i fysisk aktivitet og trening, går om normale daglige aktiviteter, eller selv med å stå opp, og kan utvikle seg i noen som helst. Selv om noen mennesker med skyting smerter i foten kan oppleve at symptomene forsvinner med hvile og hjem rettsmidler, kan andre krever medisinsk intervensjon, avhengig av årsaken til smertene.

Skjelett

Lidelser i bein i foten eller ankelen kan være en årsak til å skyte fot smerter. Bursitt er en sykdom i leddene som resulterer fra unormal press fra væske, og kan føre til skyting fot smerter. Bone spurs er en annen type lidelse som kan føre skyting foten smerte. Dette er en unormal ytre vekster av beinmasse som ofte forekommer på hælen.

Kroniske sykdommer

Visse typer kroniske sykdommer kan føre til forhold som forårsaker skyting smerter i foten. Diabetes kan føre til en tilstand som kalles diabetisk nevropati, en type nerveskader vanlig i føttene og tærne som kan forårsake skyting fot smerter. Leddgikt i bein og ledd i foten blir mer vanlig med økende alder, og kan føre til skyting smerter, spesielt under aktivitet.

Betennelse

Betennelse i soles, sener og leddbånd i føttene kan være en årsak til å skyte fot smerter. Plantar fasciitis er en type betennelse som oppstår langs buen på foten og kan føre til skyting smerter i hælen og bue. Senebetennelse er en annen type betennelse, som ofte forekommer sammen akillessenen, forårsaker skyting hæl smerter.

Skade

Skade er en vanlig årsak til plutselig skyting smerter i foten. En ødelagt eller brukket bein i foten kan oppstå som følge av en skade som et fall, noe som kan føre til skyting smerter og en manglende evne til å bære vekten på den berørte foten. En muskel kan leddbånd eller sene i foten bli forstuet eller anstrengt, som også kan resultere i skyting foten smerte.

Sko

Sko som ikke riktig passer eller støtter føttene er en vanlig årsak til skyting smerter i foten. Sko klemmer tærne, slik som høye hæler, kan legge press på nerver av tærne, noe som resulterer i skyting smerter. Sko med litt støtte eller demping kan forårsake skyting smerter i hælen eller buene av foten.

Strukturelle Disorders

Strukturelle problemer med foten kan være en årsak til å skyte foten smerte. Hammertær og bunions er strukturelle problemer som kan oppstå i tærne, og forårsake smerter, spesielt under fysisk aktivitet. Skyting fot smerter kan også være forårsaket av buer som er for høy eller som er flat.

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Hva er en normal puls Ox?

En puls ox, også referert til som pulsoksometri eller oksygenmetning, er en ikke-invasiv metode for måling av oksygen i blodet.

Indikasjoner

En puls okse er utført for å overvåke hvor godt luftveis behandlinger fungerer, for å vurdere kortpustethet og for å overvåke oksygen status i perioder med sedasjon.

Test

En sensor er plassert på fingertuppen, øreflipp eller øvre del av øret. Denne enhet sender en lysstråle gjennom vevet, og måler mengden av lys til vevet er i stand til å absorbere.

Normalt nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en normal puls ox er større enn eller lik 95 prosent. Ifølge Mayo Clinic, er en puls okse under 90 prosent vurderes som lav.

Kritisk nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en kritisk puls ox nivået er under eller lik 75 prosent.

Symptomer

Symptomer på et lavt nivå av oksygen i blodet er kortpustethet ved hvile eller med anstrengelse, kortpustethet som vekker deg opp fra søvnen, tretthet og forvirring. Ta kontakt med din lege hvis du opplever disse symptomene.

Hva er behandlingen for foten kirurgi Scar Tissue?

Arrvev kan danne etter en skade eller operasjon. Et arr revisjon operasjon kan utføres for å redusere mengden av arrvev, og forbedre utseendet av arr.

Identifikasjon

Foot kirurgi kan føre til arrvev å danne. Mengden av arrvev som dannes etter kirurgi, i stor grad avhenger av dybden av arret, plasseringen av arret og pasientens alder.

Medisinering

Medisiner som aktuell steroid kremer og antihistimine kremer kan bidra til å redusere kløe og sårhet i forbindelse med arr. Kremer som inneholder benzoylperoksid, kan også bidra til å redusere og mildne arrvev.

Scar revisjon kirurgi

Det kan være nødvendig å ha arr revisjon kirurgi for å redusere arrvev i foten, og for å forbedre utseendet av arr. Dette kan gjøres under lokalbedøvelse, IV sedasjon eller narkose. Denne type kirurgi kan gjøres så snart som 60 til 90 dager etter at foten kirurgi.

Laser Scar Surgery

Laser arr revisjon kirurgi er en ikke-invasiv teknikk som kan bidra til å redusere mengden av arrvev etter operasjonen. Denne metoden benytter en stråle av lys for å forbedre utseendet og å redusere mengden av arrvev fra atrofisk arr. Atrofiske arr oppstår ofte som følge av kirurgi eller traume.

Betraktninger

Det er risiko involvert med noen form for kirurgi. Disse risikoene kan omfatte problemer med anestesi, blødning, infeksjon eller en mislykket operasjon. Rådfør deg med legen din om risiko og fordeler ved kirurgi for å redusere arrvev. Ingen arr revisjon behandling er garantert å fungere, men kan mange av disse behandlingene forbedre arrvev formasjon.

Hva er mitt mål puls for å miste vekt?

Enhver aktivitet er bedre enn ingen aktivitet når det gjelder å miste vekt, og mens visse aktiviteter er mer effektive enn andre, en faktor som de deler er intensiteten. Treningsintensitet bare beskriver hvor hardt man trener. Turgåing er mindre intens enn jogging; sprinting er ekstremt intens i forhold til jogging. Alle av dem vil brenne kalorier, men gang brenner langt færre enn sprint. Problemet er at sprint ikke kan opprettholdes over lengre tid, og gang kan ikke brenne nok kalorier. Løsningen er å opprettholde et moderat puls for varigheten av øvelsen (uansett hva det er) i 20 minutter eller mer; dette gjøres ved å vite og overvåke ens puls.

Target

Kommer full blast gjør noe vil ikke vare lenge; ikke lenge nok til å brenne et betydelig antall kalorier, som er. Ved å arbeide i 70 til 80 prosent utvalg av hjertets maksimale, er intensiteten forhøyet men bærekraftig i lengre perioder.

Puls Old-school stil

Beregne makspuls ved å trekke alderen din fra 220. Dette tilsvarer din maksimale hjertefrekvens.

Multipliser det maksimale med 0,7. Dette er lik 70 prosent av det maksimale.

Multipliser maksimum ved 0,8 for å bestemme 80 prosent av det maksimale.

Ta pulsen under trening med jevne mellomrom for å sikre at det er i arbeidsområdet. Target hjerte-rate kalkulatorer er tilgjengelig online og vil gjøre regnestykket for deg.

Hjertefrekvens i moderne tid

Puls-skjermer er tilgjengelig som har to deler: et brystbelte og en klokke. De gjør regnestykket og ta pulsen, og gir umiddelbar tilbakemelding på et øyeblikk.

Modeller som starter på $ 30 til $ 40 gir grunnleggende informasjon; de priset til $ 1000 og utover har alle bjeller og fløyter som programvare for å spore treningen pågår.

Varierende intensitet

Bumping opp intensiteten til nivåer høyere enn arbeids sats for korte støt (kalt intervaller) og deretter tilbake til den lavere (0,7) nivå vil brenne flere kalorier. Noen eksempler er å gå raskt og innføre korte perioder med løping, sykling på et middels tempo og forsterke hastighet for 50 eller 100 meter, eller jogging rundt et spor og sprint på ett hjørne.

Intervaller stiller større krav til hjertet og lungene, og bør brukes med måte for å unngå overanstrengelse.

Overvåking Progress

En ekstra måte å overvåke fremgang og for å avverge overanstrengelse og sykdom er å sjekke hvilepuls daglig. Dette gjøres i to deler: Først sjekke pulsen din før du får ut av sengen, og deretter sjekke det en gang etter å ha stått i 20 sekunder.

Trekk fra liggende sats fra den stående rente, og spore dette tallet daglig. Hvis det er fem slag over den forrige dagen, er det et tegn å ta det med ro. Hvis det er 5 eller høyere i flere dager, ta en pause fra treningen i en eller flere dager.

Det beste puls for vekttap

Mange tror de vil miste mer vekt gjennom lange økter med moderat aerob trening. Dette er kjent som arbeider ut mens hjertet slår i "fettforbrenningssonen". Selv om dette vil bidra til å brenne kalorier, det er ikke nødvendigvis bedre enn mer intense former for trening. Den beste puls for vekttap, da, er avhengig av hva man vil holde deg å trene lenge nok og hardt nok til å brenne et høyt antall kalorier.

Forståelse Vekttap

Du mister vekt ved å brenne mer kalorier enn du forbruker. Hvis kroppen din trenger 2000 kalorier for å komme seg gjennom dagen, og hvis du spiser 2000 kalorier, kan du lage en energi underskuddet ved å trene for å forbrenne 500 kalorier om dagen. Å gjøre dette hver dag vil resultere i ca en halv kilo vekttap hver uke.

Aerobic Exercise

Hva er bedre --- gå i to timer eller kjører hardt i 30 minutter? Hvis det er vekttap du er bekymret for, er svaret avhengig av hva aktivitet forbrenner mer kalorier. Dette avhenger av flere faktorer, inkludert din størrelse og intensiteten på aktiviteten (hvor fort du kjører og om du går eller løper oppoverbakke.)

Anaerob trening

Anaerob aktivitet gjør lite for å få hjertet til å pumpe, men det gjør nok for vekttap. Musklene er kalori-brenning maskiner: det tar kalorier for å utvikle dem, tar det kalorier for å opprettholde dem, og det tar kalorier bare for dem å eksistere. Treningsekspert Rachel Cosgrove skriver at bare fem pounds av muskler forbrenner mer enn 18.000 kalorier i løpet av et år. Det er litt mer enn fem pounds av fett --- alle for en aktivitet som knapt får ditt hjerte slå over en hvilepuls.

Hva er best for deg?

Working ut og vekttap er svært individuell. Det er derfor det er personlige trenere. Personlige trenere kan hjelpe deg med å utvikle et program som er tilpasset din alder og evne, og en som vil hjelpe deg å møte din vekt-tap mål gjennom en fornuftig kombinasjon av aerob og anaerob aktivitet. Hvis du har en hjertesykdom, eller hvis du bare liker å ta ting sakte, din trener kan anbefale lange og moderate økter med kardiovaskulær trening. Men hvis du er hjerte-sunt eller har det travelt, kan en 30-minutters joggetur og noen raske sett med vektstenger være alt du trenger.

Hvorfor ville puls være forhøyet Under en heteslag?

Ekstrem varme, tilstrekkelig til å føre til heteslag, legger en stor belastning på hjertet. Den puls av noen opplever heteslag er sannsynlig å være forhøyet dramatisk som hjertet forsøker å kjøle ned kroppen.

Heteslag

Heteslag er en alvorlig tilstand som oppstår når kroppens temperatur klatrer til 104 grader F eller høyere. Hvis heteslag ikke er umiddelbart behandles, kan det føre til organsvikt, hjerneskade eller død.

Symptomer

Symptomer på heteslag kan inkludere forhøyet puls, rask pust og kortpustethet, rødme i huden, svakhet og hodepine. Heteslag kan også forårsake en person til å hallusinere eller bli bevisstløs.

Pulsfrekvens

Pulsfrekvens kan øke som følge av varme strøk fordi hjertet begynner å pumpe meget vanskelig å avkjøle legemet. Blod strømmer til musklene og huden for å levere oksygen, og som et resultat, øker pulsfrekvens ennå hjertet har mindre blod til å bevege seg.

Advarsel

Ifølge Merck.com, er sannsynligheten for at heteslag vil føre til døden økt i de som har en pre-eksisterende hjertesykdom.

Behandling

Behandling av heteslag innebærer nedkjøling av kroppen så raskt som mulig. Legemet kan være pakket i is, pakket inn i en avkjølende teppe eller neddykket i kaldt vann.

Hva er normal puls på en voksen?

Oksygenert blod inn i hjertet gjennom lungevenene. Blodet blir deretter pumpet ut gjennom aorta-ventilen etter å ha passert gjennom den venstre ventrikkel i hjertet. Pulsen kan bli følt på grunn av ekspansjonen av aorta som ventrikkelen utvider seg for å la blodstrømmen. Pulsen kan hjelpe fastslå hvor hardt hjertet arbeider.

Hvor befinner pulsen

Du kan best finne pulsen sammen en arterie. Du kan føle radial arterie som ligger i håndleddet. Telle hver beat i ett minutt eller telle beats i 15 sekunder, deretter multipliseres med 4 for å få den totale slag per minutt.

Normal Range

Den normale puls for en voksen er mellom 60 og 100 slag per minutt.

Takykardi

Når pulsen er over 100 slag per minutt, kalles det takykardi. Hvis du er under stress eller har nettopp ferdig med å trene, kan dette puls anses normalt.

Bradykardi

Hvis pulsen er under 60 slag per minutt, det kalles bradykardi. Idrettsutøvere ofte opprettholde hvilepuls under 60 slag per minutt.

Avvik

Pulsen kan gå så lavt som 40 slag per minutt mens du sover, og det kan klatre så høyt som 200 slag per minutt under hard trening.

Target pulsfrekvens

En generell tommelfingerregel er at puls er om lag 70 prosent av din maksimale hjertefrekvens. Du kan finne din maksimale hjertefrekvens ved å trekke 40 fra din vekt. Multipliser dette tallet med 70 prosent for å få målet puls.

Årsaker til rask puls

Den normale puls for en voksen spenner 60-100 slag i minuttet, selv om trening øker den hastigheten. Hvis hjertet overstiger 100 slag i minuttet i hvile, er det ansett som en unormal takykardi. Den grunnleggende årsaken er et problem med måten hjertet stimulerer sin rytme gjennom elektriske impulser. Varmen naturlige rytme kan bli forstyrret av utallige medisinske tilstander.

Skade på hjertet

En fysisk tilstand som forstyrrer hjerterytmen kan være medfødt eller ervervet gjennom årene. For eksempel, kan et barn født med et problem slik som en defekt hjerteventil som påvirker hvordan den reagerer på hjertet de elektriske signaler. Dessuten kan hjertet bli ødelagt som følge av hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Tilstander som kalles atrieflimmer eller atrieflutter er ukoordinerte signaler som forårsaker uregelmessighet i takt, vanligvis rask, men det er også uregelmessig. En rask puls kan også stamme i hjertets ventriklene grunn av hjertesykdom eller traume. Dette ventrikkeltakykardi forårsaker død uten umiddelbar medisinsk intervensjon.

Andre medisinske tilstander

Visse medisinske tilstander kan påvirke hjerterytmen, inkludert høyt blodtrykk, en hyperaktiv skjoldbruskkjertel eller en elektrolyttforstyrrelser. Reseptbelagte medisiner for en rekke forhold kan føre til en raskere hjertefrekvens, i hvilket tilfelle bivirkning bør rapporteres til legen din.

Livsstilsfaktorer

Faktorer som øker hjertefrekvensen inkluderer tung bruk av stoffer som koffein, røyking, alkohol og fritids eller reseptbelagte legemidler. Dramatiske emosjonelle tilstander som angst, sinne eller spenning kan også øke hjertefrekvensen.

Hvordan beregne puls uten skjerm

Hjertefrekvensen --- eller puls --- er antall ganger hjertet slår i et minutt. Pulsverdier er lavere når du er rolig eller inaktiv og høyere under trening. Ifølge Cleveland Clinic, tar økning i hjertefrekvens under trening sted fordi kroppen din trenger mer oksygenrikt blod når aktiv. Beregning pulsen uten skjerm er enkelt og vanlig, som fungerer som en fin måte å evaluere dine treningsøkter på stedet og få en nøyaktig puls rett etter trening.

Hvordan beregne puls uten skjerm

Hvordan beregne puls uten skjerm

Sett tuppen av pekefinger, langfinger og ringfinger på undersiden av din andre håndleddet. Fingrene skal være legging under bunnen av tommelen, ifølge Cleveland Clinic. Du kan også plassere tuppen av indeksen og midtre fingrene på hver side av luftrøret på nedre nakke.

Trykk ned lett med fingrene fortsatt på plass til du kan føle det pulserende av blodet under fingertuppene. Det er ofte vanskelig å finne stedet på første forsøk, så hold bevege fingrene litt til du finner blod pulserende.

Tell antall slag etter 10 sekunder ved hjelp av en klokke eller en klokke med sekundviser. Dette tar konsentrasjon, spesielt etter trening, fordi den slår ofte puls raskt, noe som gjør det lett å miste tellingen.

Multipliser antall slag etter 10 sekunder med seks for å finne din hjertefrekvens (i slag per minutt). Ta oppmerksom på hvordan du føler deg og gjøre dette hver gang du trener.

Gjør deg kjent med hvilepuls og maksimal hjertefrekvens i henhold til din alder. For eksempel bør en 20-åring har en hvilepuls på 120 til 170 og en makspuls på 200; en 70-åring bør ha en hvilepuls på 90-128 og makspuls på 150. Hvis du er langt over din maksimale hjertefrekvens for din alder, se en lege.