Digidexo.com

Ting å si til en deprimert venn

Klinisk depresjon er en alvorlig følelsesmessig og fysisk tilstand som kan påvirke menn og kvinner i alle aldre og vanligvis krever profesjonell behandling. Personer med depresjon kan føle seg trist eller håpløs i lange perioder eller mister interessen for daglige aktiviteter. Støttende vennskap er en viktig del av helbredelsesprosessen, selv om noen depresjon lider kan prøve å presse venner unna. Selv om du ikke kan behandle en venns depresjon på egen hånd, er det noen ting du kan si for å støtte hans utvinning.

"Hva føler du om å bli profesjonell hjelp?"

Den viktigste måten å støtte en venn med depresjon er å hjelpe henne søke profesjonell diagnose og behandling, ifølge National Institute of Mental Health. Du kan hjelpe din venn finne en heia profesjonell, gjøre en avtale på hennes vegne, eller tilby deg å følge henne til hennes avtale. Hvis vennen din motstår søker profesjonell hjelp, foreslår en sjekk-up fra hennes vanlige lege, der kan hun diskutere hennes symptomer og behandlingstilbud og få en henvisning til en mental helse profesjonell.

"La oss gå ut"

Personer som lider av depresjon har en tendens til å trekke seg fra aktiviteter de pleide å nyte. Inviter din venn på morsomme utflukter, som kan inkludere trener sammen, se en film eller annen sosial aktivitet din venn kan nyte. Hvis vennen din avslår tilbudet, spør igjen en annen dag, men ikke tving din venn til å følge deg. Ved retur til sosiale aktiviteter er viktig, National Institute of Mental Health advarer mot å presse en venn inn i situasjoner han er ennå ikke klar for.

"Hva trenger du meg å gjøre?"

Behovene til depresjon lider varierer fra individ og kan være følelsesmessig eller fysisk. For eksempel kan din venn trenger du bare å lytte til hennes problemer ikke-judgmentally for en stund. Symptomer på depresjon kan også gjøre det vanskeligere å gjennomføre nødvendige oppgaver. I så fall kan din venn trenger hjelp med daglige oppgaver som hun ikke føler seg opp til, for eksempel husarbeid, innkjøp av mat eller kjører ærend. Be din venn å være konkret om måter du kan hjelpe.

Hva du ikke bør si

Unngå å fortelle en deprimert venn at hans problemer er alt i hodet eller noe som indikerer at han skulle være i stand til å "snap out of it" på egen hånd. Depresjon er en reell tilstand som krever profesjonell behandling og tid for å bli frisk. Unngå også å si at du vet nøyaktig hvordan din venn er følelsen. I stedet fokuserer på å lytte til og anerkjenne din venns tanker og følelser.