Digidexo.com

senskader etter cellegiftbehandling

Hvordan regrow hår etter cellegiftbehandling

Å miste håret kan være en av de vanskeligste delene av gjennomgår kjemoterapi. Kjemoterapi skader hårsekkene, forårsaker hårtap. Heldigvis, i nesten alle tilfeller hårsekkene begynne å jobbe igjen etter kjemoterapi stopper, og snart vil du se Veksten. Du trenger ikke å gjøre mye for å hjelpe håret vokse tilbake --- bare la naturen gå sin gang. For å være sikker på at din nye håret holder seg i best stand, følg disse tipsene.

Bruksanvisning

Vent. Hair tar alt fra to uker til tre måneder å vokse tilbake etter cellegiftbehandling slutter. Den første håret til å falle ut er vanligvis den første til å vokse tilbake, slik at håret på hodebunnen vil trolig dukke opp igjen før øyenbryn og øyevipper vokser ut igjen.

•  Vær forsiktig. Når håret begynner å vokse ut igjen, vil det trolig være svært fin og sprø på først. Bruk en myk børste og en mild shampoo.

Unngå tunge styling behandlinger, som perming eller permanent hårfarge. Hodebunnen er fortsatt følsom, så behandle den med omhu.

Bruke Minoxidil (Rogaine) kan fremskynde hårvekst etter kjemoterapi slutter.

Forvent det uventede. Mange mennesker opplever at håret vokser tilbake annerledes etter kjemoterapi. Det kan være krøllete stedet for rett, eller endre farge.

MDS Etter cellegiftbehandling

MDS eller myelodysplastisk syndrom, er en av flere sykdommer som kan påvirke blod og benmarg. Det finnes to typer av MDS, primær MDS og sekundære MDS. Primær MDS kan variere fra mild til alvorlig, med alvorlige former utvikler seg til en leukemi kalles akutt myelogen leukemi. Kjemoterapi og strålebehandling årsaken til den andre type MDS: sekundær MDS. Sekundær MDS en tendens til å være mye mer alvorlig enn primær MDS; de unormalt i kromosomene er mer alvorlig og prognosen er vanligvis ganske dårlig.

Hva er MDS

MDS påvirker benmargen (vevet i bein der cellene er lagret). Normalt umodne celler (kalt stamceller) forblir i benmargen som de går gjennom en prosess som kalles hematopoiesis. I løpet av hematopoiesis, umodne celler utvikler seg til enten hvite blodlegemer, røde blodlegemer eller blodplater. I MDS pasienter, betyr hematopoiesen ikke skje på riktig måte. Som et resultat, er umodne celler (kalt blaster) og unormale celler (kalt dysplastics) slippes ut i blodet. Antallet av normale celler avtar, senke blodlegemer og resulterer i en rekke uønskede symptomer.

Sekundær MDS

Sekundær MDS er forårsaket av strålebehandling eller kjemoterapi, vanligvis administreres som behandling for en annen type kreft. Sekundær MDS kan utvikle seg mellom to og ti år etter eksponering for kjemoterapi narkotika og stråling. Ifølge Atlas of Genetics og cytogenetikk i onkologi og hematologi, de vanligste medikamenter assosiert med utvikling av sekundære MDS inkluderer anthracyclins, alkykating agenter og epipodofyllotoksiner.

Symptomer

Symptomer inkluderer anemi, svakhet eller tretthet, en tendens til blåmerker eller blør lett, og hyppig feber av infeksjon. Hvis du har gjennomgått kjemoterapi eller stråling og begynner å oppleve noen av disse symptomene, er det viktig å diskutere dem med legen din for å utelukke sekundær MDS.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av tilstand og pasientens behov. Fordi prognosen er dårlig for sekundær MDS, mange pasienter velger kun støttebehandling. Støttende omsorg innebærer behandling for symptomene på MDS, i motsetning til behandling for sykdommen. Dette kan inkludere blodoverføringer for å øke blodlegemer (for å hjelpe avverge infeksjon eller redusere tretthet eller andre symptomer) og / eller blodplatetransfusjon for å administrere blødninger og blåmerker.

Kjemoterapi kan være et alternativ for å behandle selve sykdommen. Kjemoterapi er laget for å drepe kreft samtaler. Kun 30 til 40 prosent av alle MDS pasienter (de med både primær MDS og sekundære MDS forårsaket av kjemoterapi) dra nytte av denne formen for behandling.

Benmargstransplantasjon og / eller stamcelletransplantasjon er den eneste behandlingen som har vært relativt vellykket på forårsaker MDS å gå inn i remisjon. Det er mange mulige bivirkninger forbundet med denne formen for behandling, og pasienter med høy alder eller andre medisinske problemer kan ikke være gode kandidater for en transplantasjon.

Andre risikofaktorer

En studie gjort ved Columbia University Medical Center og New York Presbyterian Hospital tyder på at risikoen for å utvikle sekundær MDS etter kjemoterapi behandling kan bli forsterket av visse andre faktorer, blant annet bruk av GM-CSF eller G-CSF i behandling av brystkreft. Denne studien har imidlertid konkludert med at frekvensen av suksess ved bruk av cellegift i behandling av primær brystkreft oppveier risikoen for MDS.

Hvordan få vekt etter kjemoterapi

Kjemoterapi er den kjemiske behandlingen brukes til å drepe kreftceller, krympe svulster og kurere visse typer kreft. Selv om det kan være utrolig effektiv og ofte betyr overlevelse for mange mennesker, er det visse bivirkninger å håndtere. Ifølge Chemo Care, kan kjemoterapi enten direkte eller indirekte føre til både vektøkning og vekttap. Vekttap kan oppstå på grunn av en manglende appetitt og dermed mindre å spise; sykdom som diaré, oppkast og kvalme; og dehydrering. Det er flere ting du kan gjøre for å få vekten tilbake etter cellegiftbehandling.

Bruksanvisning

En øvelse. Hvis legen din tillater det, gjøre litt lett å trene som å gå. Brenne kalorier vil faktisk forbedre appetitten. I mellomtiden vil det hjelpe med å sove og humøret. Når appetitten begynner å bli bedre, vil du forbruke mer kalorier og få vekt.

Administrer symptomer på sykdom som forårsaker deg til å spise mindre og gå ned i vekt. Hvis du har diaré, drikke mye vann og spise mer bland matvarer som ikke har mye fiber, som for eksempel ris, pasta og hvitt kjøtt. Unngå fet mat og mat med hele korn og nøtter. Dette vil også bidra til å redusere kvalme og oppkast.

Unngå dehydrering. Øk væskeinntaket. Du kan gjøre dette ved å ta små slurker fordi de er mer sannsynlig å bli tolerert enn mye på en gang. Hvis du føler deg dehydrert, gjør hva du kan for å stoppe minimere oppkast og holde drikking væsker. Unngå koffein og alkohol fordi de vil gjøre deg mer dehydrert. (Ref. 1)

Tips og advarsler

  • Spør legen din om reseptbelagte anti-kvalme medisiner. Disse medikamentene vil hjelpe deg fra følelsen syk, slik at du kan fokusere på sunn spising og drikking.

Hvor lang tid tar det å vokse hår Etter Chemo?

Kjemoterapi er en ekstremt stressende opplevelse, både fysisk og mentalt. En av de største ytre tegn på cellegiftbehandling er hårtap. Det kan være ubehagelig å plutselig miste ens hår. Heldigvis, etter behandlingen er over håret begynner å vokse ut igjen - selv om det kan se eller føle seg annerledes enn før. Skånsom behandling kan holde ny vekst i god form.

Årsaker

Kjemoterapi virker ved å drepe av raskt delende kreftceller. Det kan være en svært effektiv behandling for kreft. Men det er et problem - kjemoterapi diskriminerer ikke mellom kreftceller og friske celler som naturlig deler seg raskt. Hårcellene er en type fort-delende celler. Når en pasient som gjennomgår kjemoterapi, angriper behandling av håret, og fører til hår sjakter til å løsne og falle ut.

Gjengroing

Kjemoterapi Hårtap er vanligvis forbigående. Etter narkotika forlate kroppen, er håret ikke lenger er under angrep, og begynner å vokse igjen. Men dette er ikke en umiddelbar prosess. Kroppen trenger tid til å komme. Vanligvis "fersken fuzz" vises et par uker etter kjemoterapi stopper, og i cirka en måned, vil håret begynner å vokse på en normal hastighet. Du bør ha en "god hår" på hodet i seks måneder til ett år. Den første håret til å falle ut en tendens til å være den første til å vokse tilbake; hår på hodet vises før øyevipper eller øyenbryn.

Forskjeller

Hår som vokser ut igjen etter cellegiftbehandling kan se annerledes ut enn det gjorde før behandling. Kjemoterapi kan endre pigment i håret, slik at det kan være en annen farge enn før eller til og med hvit eller grå i farge. Teksturen kan også ha endret, eller hår kan være curlier eller rettere. Håret ofte tilbake for å lukke til sin tidligere utseende som hårsekkene gjenopprette fra kjemoterapi.

Tips

For å være sikker på at din nye håret forblir ute det beste, behandle den varsomt. Du trenger ikke å shampoo det ofte - to ganger i uken er nok, ved hjelp av en baby eller annen mild type sjampo. Conditioning hjelper håret (ikke bruk noe for tung, men med mindre du vil at håret klistret til hodet). La håret lufttørke; Ikke bare gjør dette bidra til å holde ny hårvekst sunt, hjelper det å holde hodebunnen tørker ut også. Vær sparsom med noen produkter du bruker.

Advarsler

Kjemiske prosesser - rette, Perms, og så videre - bør unngås hvis det er mulig. De gjør nye håret sprøtt, og løsningen kan også irritere øm hodebunn. Hårfarge er også irriterende, som er blekemiddel. Hvis du absolutt må gjennomgå en kjemisk prosess, bruker de svakeste løsningene mulig (hvis du har håret farget, gå for midlertidig eller semi-permanent fargestoff).

Hvor snart etter Begin Kjemoterapi Føler du deg dens virkning?

Hvor snart etter Begin Kjemoterapi Føler du deg dens virkning?


Legemidler som brukes i kjemoterapi angripe friske deler av kroppen din, så vel som de som er rammet av kreft. Narkotika forstyrre raskt dele celler, rettet mot kreftcellene. De er så sterke at de kan føre til sykdom, hårtap, slapphet, hukommelsestap, infeksjoner, nerveskader og bein tap.

Potensial

Noen bivirkninger begynner kort tid etter at du begynner behandlingen. Andre kan ta uker eller måneder å dukke opp.

Typer

Bivirkningene som byr seg i de tidlige stadier av chemo behandling inkluderer håravfall, kvalme, tretthet og vektendring. Dette er på grunn av kroppens umiddelbare reaksjon på kjemikaliene.

Libido

Ifølge Mayo Clinic, mange mennesker opplever et tap av seksuell lyst under og etter cellegiftbehandling.

Betraktninger

De fleste vil oppleve en variant av bivirkninger fordi alles behandlingsregime er annerledes.

Tid FRAMS

Noen bivirkninger vil gå bort ganske raskt med hjelp av støtte narkotika, men noen kan somle i måneder eller år. For eksempel, i henhold til breastcancer.org, kan noen kvinner håndtere ubehagelig nerveskade i sine føtter og hender på grunn av taxol eller Taxotere for måneder.

Ting å spise etter Chemo

Kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger av cellegift, men noen mindre endringer i kostholdet ditt kan gjøre dette stadiet av behandlingen mer utholdelig. Du bør holde deg unna visse matvarer og bevege til andre, men siden chemo påvirker alle forskjellig, må du skreddersy kostholdet til dine egne symptomer og helsebehov. Snakk med legen din om eventuelle symptomer du opplever etter cellegiftbehandling og noen matvarer du spesifikt bør eller ikke bør spise.

Foods å unngå

Hold deg unna din favoritt mat etter kjemoterapi. Kvalme og oppkast kan vende deg mot disse matvarene, en effekt som kan nøle etter behandlingen avsluttes. Unngå fet, fet, krydret og søt mat, fordi disse kan utløse kvalme symptomer. Sure matvarer, for eksempel sitrusfrukter og juice, kan irritere sensitiv system. Hold deg unna koffein og alkoholholdige drikkevarer for å unngå problemer. Generelt, ikke spise noe som har en tendens til å føle seg tung i magen.

Ikke spis noe under oppkast episoder, og sakte lette tilbake til å spise etter oppkast slutter.

Foods å spise

The American Cancer Society antyder spise myke, blid, lettfordøyelig mat på dagen av kjemoterapibehandlingen. Spis tørre matvarer, for eksempel kjeks, toast og tørr frokostblandinger, når du står opp om morgenen og noen få timer til å bosette magen. Nippe til klare væsker hele dagen for å sørge for at du holder deg hydrert. Spis små måltider ofte, slik at du er aldri for sulten eller for full. Prøv matvarer som ikke har sterk lukt og velge kule mat heller enn varme og krydrete retter. Prøv å holde deg til en balansert diett som inneholder magert kjøtt (bakt, ikke stekt), ikke-sukkerholdig brød og pasta, poteter, frukt og grønnsaker som du kan tolerere dem.

Betraktninger

Ikke alle kjemoterapi pasienten opplever kvalme og oppkast, så ikke endre kostholdet ditt før du vet hvordan behandlingen påvirker deg. Selv om du bør drikke rikelig med væske i løpet av dagen, unngå å drikke væske med måltider. Hvis du trenger å hvile, holde hodet hevet i minst to timer etter å ha spist for å unngå kvalme og oppkast. Du bør spise i et kjølig rom som er fri for sterke lukter. Frisk luft og løse klær kan bidra til å lette ubehag etter å ha spist. Daglig mosjon kan bidra til å holde forstoppelse i sjakk, men unngå trening rett etter å ha spist, fordi det kan bremse ned fordøyelsen og øke ubehag.

Hair-Vekst behandlinger Etter Chemo

Hair-Vekst behandlinger Etter Chemo


Det er mange behandlinger markedsføres for Etterveksten etter kjemoterapi, selv om det er en FDA-godkjent ett. Hårvekst etter kjemoterapi er mest vellykket med kombinert bruk av forebyggende tiltak og behandlinger. I noen tilfeller håret vokser ut igjen på egen hånd etter kjemoterapi med lite nødvendig behandling.

Hårtap Fra Kjemoterapi

Kjemoterapi anvendes for å ødelegge kreftceller. Disse cellene vokse raskt, og denne medisinen er spesielt ment å ødelegge raskt multiplisere celler. Ulempen til kjemoterapi er at det også ødelegger andre raskt multiplisere cellene, inkludert hårceller. Hårrøttene er plassert overalt at håret vokser på kroppen, slik at håret tap forbundet med kjemoterapi er vanligvis utbredt. Avhengig av den spesifikke kjemoterapi medisiner som brukes, kan håravfall varierer fra tynning for å fullføre skallethet.

Håravfall Typer

Det er noen få hår-tap typer som er forbundet med kjemoterapi. Ett av disse forholdene er alopecia areata, en tilstand som resulterer i flekkvis håravfall. Disse flekkene er vanligvis skallet, skinnende og skorpedannelse gratis. En annen type hårtap er alopecia totalis, som vanligvis resulterer i fullstendig hårtap i hodebunnen. Håravfall i dette tilfellet kan være rask eller treg. Den tredje typen hårtap i forbindelse med kjemoterapi er alopecia universalis, som resulterer i utbredt hårtap over hele kroppen. Med alle former for alopecia, er Veksten mulig siden hårsekkene er fortsatt i live.

Behandling

Den viktigste behandlingen brukes til å regrow hår etter cellegiftbehandling er minoxidil, markedsført som Rogaine. Minoxidil er et medikament som er FDA-godkjent for både mannlige og kvinnelige hårtap. Ifølge Mayo Clinic nettsiden, er Rogaine brukes til å øke hastigheten på Veksten, men mer forskning er nødvendig for å fastslå hvor effektivt det er etter kreftbehandling, slik det fungerer for noen og ikke for andre.

Forebygging

I tillegg til behandling av hårtap, er det også forebyggende tiltak. Den mest brukte forebyggende tiltak kalles hodebunnen hypotermi eller kryoterapi. Når du mottar kjemoterapi, er kryoterapi administreres ved å sette isposer på hodet, som er ment å bremse blodtilførselen til hodebunnen. Ved å gjøre dette, er kjemoterapi mindre sannsynlig å påvirke hår i hodebunnen. Ulempen med dette er at kreften kan komme tilbake og angripe hodebunnen, siden dette området ikke får adekvat behandling.

Når Hair Gjengroing er ikke mulig

Hvis alopecia har etterlatt seg arr (cicatricial alopecia,) vil du ikke være i stand til å vokse hår. Grunnen til at dette skjer er, når håret faller ut, hodebunnen arr, som erstatter hårsekkene med arrvev. Denne utskiftingen gjør det umulig å regrow hår. I dette tilfellet er den første bane med minoxidil vil ikke være effektiv.

Det finnes alternativer for hår erstatning produkter som blonder foran parykker og spesial parykker som selges på nettet. Avhengig av kilden, kan disse alternativene være svært rimelig. Under utvinning, vil du bli undervist i hvordan å trekke på øyenbrynene og det er enda muligheter til å ha dem tatovert på.

Virkningene av kjemoterapi på motoriske ferdigheter

Selv om det ikke er vanlig å se en umiddelbar og direkte bivirkning av kjemoterapi, er det bevis på at kjemoterapi kan effekten motoriske ferdigheter som en nevro-kognitiv sent effekt. Mens noen tap av koordinasjonsevne er assosiert mens gjennomgår kjemoterapi, andre tegn på skadede motorikk er mer langvarig. I tidligere studier, virket denne effekten mer fremtredende hos barn, men ny forskning viser det vesentlig eksisterer i den voksne befolkningen også.

Sene Effects

Seneffekter er bivirkningene av cellegift som kommer om en god del tid etter cellegiftbehandling. Noen ganger effekten vare over lengre tid eller ikke gå bort. De er ofte ikke direkte forbundet med kjemoterapi, siden de forekommer etter en span tid har gått siden cellegiftbehandling. Ofte ganger, det faktum at de oppstår senere svekker oppmerksomheten fra deres alvorlighetsgrad og betydning når de vurderer kjemoterapi som en handlingsplan for å bekjempe kreft. Effekt på motoriske ferdigheter etter kjemoterapi faller inn i denne kategorien.

Typer av kreft Associated med nevrokognitive senskader

Akutt lymfatisk leukemi og hjernesvulst kreftformer, særlig hos barn, er mest forbundet med nevro-kognitive senskader. Det er fordi høyere doser av kjemoterapi brukes til å behandle disse farlige typer kreft, som fører til flere nevrokognitive senskader.

Mineralizing mikroangiopati

Mineralizing mikroangiopati innebærer forkalkning av basalgangliene i hvit substans i hjernen ved behandling av akutt lymfatisk leukemi. Bivirkningene av denne mineraliseringer er problemer med motorikk, samt hukommelse og konsentrasjon. Forskning ved først pekte på denne effekten hos barn, som de viste problemene lettere. Men ved å forske voksne, en tilsvarende prosentandel utstilt de samme senskader.

Ataxia

Ataksi er en tilstand hvori man mister kontroll over deres bevegelse eller mister fluiditet i bevegelse som et resultat av skade på lillehjernen. Det er også referert til som mangel på koordinasjon. Lillehjernen er den delen av hjernen som styrer motorikken og kan bli skadet av kjemoterapi som forsøker å behandle kreft i hjernen. Mens ataksi kan mer bredt varierte enn motoriske ferdigheter, som påvirker balanse og overordnet koordinering, er det en type tap av motoriske ferdigheter tilknyttet kjemoterapi.

Langtidseffekter

Mens flere grovmotoriske mangler i koordinasjon og balanse ofte avta som kjemoterapi er bremset og ferdig, kan mindre problemer med finmotorikk være senskader som varer i lengre perioder, eller ikke går bort noensinne. Hvorvidt effekten av kjemoterapi på motoriske ferdigheter er reversibel bestemmes ofte på en sak til sak, avhengig av pasienten, type og alvorlighetsgrad av kreft og kjemoterapi.

Chemo Hårprodukter

Chemo Hårprodukter


Kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft målet ikke bare kreftceller, men også de friske cellene i hårsekken. Den hårtap, kalt alopesi, er vanskelig å forutsi. Noen pasienter opplever håravfall og andre ikke, selv når du tar det samme stoffet. Hårtap er ubehagelig for menn og kvinner, og vanligvis begynner fra en til tre uker etter behandlingsstart. Hår vokser tilbake ved fullføring av behandling innen fire til seks måneder, selv om dens tekstur og farge kan avvike fra den opprinnelige hår.

Lett Hårpleie

Bruk milde hårpleieprodukter, slik som baby shampoo, snarere enn harde sjampo. Pensle med en myk babyen børste og unngå å bruke hårføner, curling strykejern eller oppvarmet curlers. Ikke bruk perms eller farge, som kjemikalier kan skade håret. Unngå flass sjampo, som kan tørke hodebunnen. Bruk en fuktighetskrem eller olje på en skalp som flak eller klør. Unngå hestehale, fletter eller andre stiler som trekker håret.

Hodebunnen Hypotermi

Under hodebunnen hypotermi eller kryoterapi, er isposer plassert på hodet for å bremse blodstrømmen fra hodebunnen. Når blodstrømmen blir redusert, blir den mengde av stoffet som påvirker hårsekkene redusert. Pasienter som får hodebunnen hypotermi noen ganger opplever hodepine og har en liten risiko for kreft gjentakende i hodebunnen fordi hodebunnen ikke får samme mengde kjemoterapi.

Minoxidil

Minoxidil, opprinnelig godkjent for mønster Hårtap hos menn og kvinner, kan brukes før og under kjemoterapi. Ytterligere forskning er nødvendig for å bekrefte om minoxidil forenkler regrowing hår etter cellegiftbehandling.

Homeopatiske Kreft rettsmidler

Homeopatiske Kreft rettsmidler


Kreft er en alvorlig sykdom der standard behandling --- kjemoterapi og stråling --- kan forårsake betydelig ubehag. Homøopatiske midler kan hjelpe deg med å håndtere bivirkningene av kreftbehandling og styrke immunforsvaret. Hvorvidt homøopatiske midler kan behandle kreft i seg selv er ukjent.

Forskningsresultater

I 2009 forskere Kassab et al. fra Royal London Homeopathic Hospital rapporterte resultatene av en meta-analyse de gjennomført for å avgjøre om homøopatiske midler var i stand til å bringe nødhjelp til pasienter som lider av bivirkninger av kreftbehandling. De fant at aktuell calendula var vellykket i å forebygge hudproblemer knyttet til stråling, mens Traumeel S, et homøopatisk munn skyll, var vellykket i å forebygge stomatitt (munnsår) hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Resultater fra andre studier de anmeldt ble blandet, med noen rapporterings fordeler og noen ikke. Ingen av de studiene de anmeldt viste noen alvorlige reaksjoner eller bivirkninger fra bruk av homøopatiske midler.

I 2008 forskere Banerji et al. fra PBH Research Foundation rapporterte resultatene av en studie de hadde utført ved bruk av homøopatisk medisin for å behandle pasienter med maligne svulster. Pasienter med kreft i lunge og spiserør ble behandlet med homeopatiske behandlinger i henhold til protokoller utviklet av studiens forfattere; det var "fullstendig regresjon av svulster." Basert på denne forstudien, er flere studier planlagt. Andre studier (Jonas 2006, Kumar 2007 og Es 2007) har vist at homøopatiske midler bremse veksten av kreftsvulster hos mus studier og laboratorie innstillinger.

Basert på disse studiene, er det bevis for at homøopatiske midler kan bidra til å administrere bivirkningene av kreftbehandling, og kan gi noen fordel i behandling av kreft i tillegg.

Ved hjelp av Homeopati

I tilfelle av alvorlige sykdommer som kreft, er det best å jobbe med en utdannet homeopat. Når du velger homøopatiske midler, velg en som ligner mest alle dine symptomer. Det finnes en rekke midler, for eksempel, som brukes til behandling av kvalme; dine andre symptomer vil hjelpe deg å finne ut hvilken som fungerer best for deg. Ta en dose (tre pellets) av en lavere potens middel (30C for eksempel), og vente 15 til 30 minutter for å se om den rette fungerer. Hvis den ikke gjør det, kan du ta en ny dose. Hvis det ikke er noen bedring etter to doser, bør du prøve et annet middel. Hvis en løsning ikke fungerer for deg, kan du ta det som trengs når symptomene kommer tilbake. Homeopatiske medisiner fungerer best når den plasseres under tungen og lov til å oppløse. Unngå å spise eller drikke noe i 30 minutter før eller etter bruk av homøopatisk middel for best resultat. Snakk med din onkolog om eventuelle komplementære eller alternative behandlingsformer du bruker.

Utbedring Choices

Hvis du har kvalme og oppkast etter cellegiftbehandling som er ødeleggende, velger rette Kadmium Sulphuratum. Andre indikasjoner for dette midlet omfatter frysninger og utmattelse. Et annet middel for alvorlige og ødeleggende kvalme er Sepia. Velg dette midlet hvis du også har en hodepine, føler slitne, og foretrekker å være alene. Dersom etterbehandling kvalme og oppkast ikke bringe lettelse, velger rette Ipecacuanha. Andre indikasjoner for dette midlet inkluderer rikelig spytt, og ikke mottar hjelp fra hvile eller liggende. Hvis du opplever kvalme, men ingen oppkast, er Nux vomica rette valget. Andre indikasjoner for dette midlet er en hodepine; følsomhet for støy, lys eller lukt; irritabilitet og utålmodighet. Hvis følelsen engstelig og nervøs gjør deg syk, og du er svak eller skjelving, velge rette Gelsemium. Hvis du har opplevd en langvarig sykdom eller periode med stress som har forlatt deg følelsen svak og utmattet, velger rette Kali Phosphoricum. Andre indikasjoner for dette midlet inkluderer følsomhet for lyd og lys, frysninger, depresjon og følelse ikke klarer å håndtere. Dette midlet kan også hjelpe med mental sløvhet kjent som "chemo tåke." Hvis du har hatt stråling, bør du vurdere å bruke en calendula krem ​​for å forhindre hudirritasjon, samt homeopatisk middel Kadmium iodatum. En homeopathic utøveren kan være i stand til å bestemme andre virkemidler som vil være nyttig for deg også.

Slik behandler Taste Endringer fra Kjemoterapi

Ditt liv er i omveltning fra kjemoterapi. Du kan bli opplever håravfall, tretthet og kvalme. Og nå, på toppen av det hele av, maten smaker forferdelig. Det er disse kjemoterapi narkotika igjen, slik at en annen invasjon inn i livet ditt. Smaksforstyrrelser fra kjemoterapi er en typisk og veldig vanlig bivirkning. Enkelte legemidler forårsaker symptomene, men fordelen med å ta disse stoffene langt oppveier de irriterende bivirkninger. Det er viktig å merke seg at noen bivirkning, selv smak endringer, må diskuteres med onkolog. Husk at smakssansen kan være forskjellig fra dag til dag. Men mange mennesker helt gjenopprette sin komplett følelse av smak etter cellegiftbehandling er fullført. Les videre for å lære hvordan å håndtere smak endringer fra kjemoterapi.

Bruksanvisning

Først diskutere smaksendringer med legen din. Han trenger å dokumentere dine bivirkninger, men også, er din onkolog ofte den mest kunnskapsrike kilden til informasjon om håndtering av kjemoterapi bivirkninger. Han kan anbefale en ernæringsfysiolog eller støttegruppe.

Ikke slutte å spise. Kroppen din trenger hver bit av næring den kan få mens gjennomgår streng kjemoterapi. Ikke redusere kaloriinntaket, men heller prøve å supplere din diett med mat som smaker godt. Hvis du har problemer med å spise i det hele tatt, må du kontakte lege umiddelbart. Du må være å ta vitamintilskudd og får noen næring eller annen måte.

Praksis forsiktig dental hygiene. Kjøp en myk tannbørste og mild tannkrem og forplikte seg til å pusse tennene etter hvert måltid og før sengetid. Kjemoterapi forstyrrer den kjemiske balanse og bakterier i munnen. Dette kan forverre smaksløkene. Ved å holde munnen ren, din beskytte deg selv og muligens gjør hvert måltid smake litt bedre.

Skyll med kaldt vann før hvert måltid. Noen ganger vil en enkel swish med vann før spising bidra til å gjøre et måltid smak noe normalt.

Skyll med natron skyll. Hvis en vanlig vannskylling hjelper ikke justere din følelse av smak, kan du prøve å blande 1 ts. av natron med en kopp vann. Skyll i 30 sekunder før et måltid.

Skyll med salt-vann. Hvis smaksløkene fortsatt får ingen lindring fra vann- eller baking brus skyllinger, strø en klype salt i en liten kopp med vann. Denne saltvanns kombinasjonen er svært lik de vanlige rensevæsker produsert av munnen. Hvis dette fungerer midlertidig, kan du prøve å gjenta skyllehalvveis gjennom et måltid. Det er en problemfri, men hvis det forbedrer din følelse av smak, er det verdt innsatsen. Bære en liten blanding av skylling med deg hvis du skal ut på middag.

Eksperimenter med dine matvarer og åpne sinnet for variasjon. Hvis maten smaker bittert, gå for søtere smaker mat. Hvis alt smaker søtt, tar sikte på å konsumere mer syreholdig mat. Mange chemo pasienter klager over en metallisk smak i løpet av behandlingen. Prøv å spise et måltid med plast kjøkkenutstyr i stedet for bestikk.

Legg litt krydder. Prøv å lage dine matvarer med forskjellige krydder for å imøtekomme dine smaksendringer. Eller enda bedre, har noen lage dine måltider for deg.

Ulemper av kjemoterapi

Ulemper av kjemoterapi


En av de skumleste aspekter om å bli diagnostisert med kreft er å måtte gjennomgå aggressive behandlinger, for eksempel akutt kirurgi eller kjemoterapi. Stråling og intravenøse drypp av cytotoksiske kjemikalier blir brukt i kombinasjon for å gjøre opp det som er kjent som kjemoterapi. Bivirkningene, både på kort sikt og lang sikt, kan være harde.

Advarsel

Husk at ikke alle kreftpasient vil trenge kjemoterapi og ikke alle pasienter som gjennomgår kjemoterapi vil ha alvorlige kortsiktige eller langsiktige bivirkninger. Dette er en raskt voksende feltet av medisinsk vitenskap, så ikke la ulempene med kjemoterapi skremme deg til å ikke motta potensielt livreddende behandlinger.

Typer

Kortsiktige negative bivirkninger av cellegift inkluderer tap av hår og øyenbryn, tap av matlyst, ha maten smaker merkelig, munnsår, kvalme, oppkast, løs avføring eller forstoppelse (på grunn av mindre matinntak), tretthet, mental fogginess og manglende evne til å motstå infeksjoner. En annen kortvarig ulempe er at behandlingen er tidskrevende.
Langsiktige bivirkninger (avhengig av hvilken type kreft du hadde og hvor behandling ble gjort) inkluderer infertilitet, hjerteproblemer, skader på sentralnervesystemet eller skader på vitale organer som lungene eller leveren. En annen ulempe er prisen, som mange helseforsikring selskaper vil ikke helt betaler for.

Time Frame

Kjemoterapi behandlinger kan ta timer på en gang. Det kan være nesten umulig å holde nede en jobb eller gå til skolen på grunn av behandlinger. Noen pasienter kan ha å tilbringe hele behandlingsforløpet ved et sykehus. Avhengig av hvor kreften er, hvor avansert det er, og pasientens individuelle helse, kan kjemoterapi behandlinger ta så lite som to uker eller så lenge som flere måneder. Noen ganger, ett kurs av kjemoterapi virker ikke, og en annen er nødvendig.

Betraktninger

Kjemoterapi er ikke tatt lett på av leger på grunn av farene ved langsiktige bivirkninger og kostnader for pasienten. Det er ansett som det beste alternativet hvis kreften synes å ha spredt seg til andre organer, eller om etter en operasjon for å fjerne en svulst, kreft er fortsatt oppdaget i kroppen. Det er også det eneste alternativet for noen uhelbredelige kreftformer, som leukemi, fordi kreft er alt i hele kroppen og ikke bare på ett sted.

Effekter

Stråling antas å spille en rolle i å forårsake infertilitet eller intern organskade. De cytotoksiske kjemikalier som utgjør kjemoterapeutiske medikamenter er utformet for å drepe celler, og noen ganger gode celler dør i tillegg til kreftceller. Dette er grunnen til at håret faller ut. Celler i slimhinnen i tungen, mage og tarm ofte dør på grunn av behandlinger. Fordi kjemoterapi kommer inn i blodtilførsel, ofte benmargen vil slutte å produsere de nødvendige mengder av blodplater, hvite blodceller eller røde blodceller. Ofte vil alle disse bivirkningene går bort etter cellegiftbehandling slutter.

Kjemoterapi virkning på metabolismen

Selv om det opprinnelig ble antatt at kjemoterapi i seg selv ikke direkte påvirke metabolismen, nyere studier viser at kjemoterapi kan være årsaken til vektøkning. Denne effekten er sett mer fremtredende hos kvinner som gjennomgår løpende kjemoterapi for brystkreft. Det finnes andre faktorer som også kan bidra til denne vektøkning for eksempel en økning i matinntak, samt mindre fysisk aktivitetsnivå som indirekte resultat av kjemoterapi og kreft.

Tidligere studier

Tidligere forskning har bekreftet at kvinner blir behandlet for brystkreft ofte utstilt tegn på redusert metabolisme eller at de i det minste ut til å få vekt. De fleste bevisene pekte på det faktum at kvinner spiser mer for å motvirke kvalme som ofte kommer som en bivirkning av kjemoterapi. Selv om dette er like sannsynlig, er det nå bevis for at i tillegg til denne økningen i matinntaket kvinner som gjennomgår kjemoterapi ble også lider av lavere stoffskifte som et direkte resultat fra kjemoterapi.

Metabolisme

Metabolisme er et overordnet begrep for et nettverk av enzymer og hormoner som fordøye mat og konvertere den til energi for kroppen å kjøre på. Ulike faktorer kan påvirke stoffskiftet, inkludert genetisk predisposisjon, skjoldbrusk problemer, nivå av form, regelmessig mosjon, kosthold, vekt og generell helse.

Metabolisme og vektøkning

Din metabolic rate avgjør hvor effektivt kroppen din forbrenner kalorier, og dermed effekter vekttap og vektøkning. En raskere metabolisme vil føre til at du forbrenner mer kalorier, og en tregere en vil brenne færre. Hvis kjemoterapi er ansvarlig for å skifte metabolismen av kvinner med kreft, kan det være en faktor i vektøkning.

Nyere forskning

I nyere studier av kvinner med brystkreft, ble deres resting metabolic rate (RMR) målt før, under og etter cellegiftbehandling for å se om det endret i sammenheng med administrasjon av kjemikalier.

Denne forskningen har vist at kjemoterapi ikke faktisk har potensial til å redusere RMR av kvinnene som deltok i studien. Kjemikalier i kroppen ble funnet å faktisk endre de metabolske kravene som trengs for å brenne kalorier og føre til vektøkning

Andre faktorer

Kjemoterapi alene ikke er helt ansvarlig for vektøkning hos kvinner. Flere korrelative faktorer er på jobb, særlig utbruddet av kvalme. Det er lurt å ha en full mage for å forebygge kvalme når gjennomgår kjemoterapi. I tillegg, kvinner som opplever ubehag av kvalme som et resultat av kjemoterapi, så vel som svimmelhet og tap av koordinasjon, vil sannsynligvis redusere deres nivåer av fysisk aktivitet. Begge disse faktorene kan føre til vektøkning, mens på kjemoterapi, men ikke nødvendigvis på grunn av en endring i stoffskiftet.

Skin bivirkninger av tarm kreft behandlinger

Tarmkreft behandlinger, slik som kirurgi og kjemoterapi, kan føre til flere hud-relaterte bivirkninger. Disse er vanligvis milde og ikke tegn på en alvorlig problem. Noen huden bivirkninger kan være en indikasjon på en allergisk reaksjon, men. Ring legen din umiddelbart hvis du opplever utslett eller elveblest under eller etter cellegiftbehandling, eller hvis du plutselig utvikle alvorlig kløe.

Irritasjon

Noen tarmcancerpasienter må ha kirurgi for å fjerne en del av tykktarmen. Hvis de sunne deler av tykktarmen ikke kan festes på nytt under operasjonen, skaper kirurgen et hull i bukveggen som er koblet til den øvre del av tarmen, og deretter settes en kolostomi pose til hullet for å samle avfall. Noen pasienter opplever irritasjon rundt hullet som kan forårsake kløe eller smerte. Rengjør området i henhold til legens instruksjoner for å forhindre irritasjon og infeksjon. Hvis hullet ser rød eller hoven, eller forårsaker alvorlig smerte, varsle legen din så snart som mulig slik at han kan se etter infeksjon.

Acne

Kjemoterapi narkotika kan føre til akne i ansiktet, nakke, skuldre eller bryst. Holde huden ren og tørr å redusere akne. Ikke bruk medisinert såper eller acne kremer uten å spørre legen din først. Mesteparten av tiden, vil akne klare på egen hånd etter noen kjemoterapi behandlinger eller etter behandlingen avsluttes.

Kløe / Tørrhet

Kløe og tørr hud er vanlige hud bivirkninger hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi for tarmkreft. For å minimere tørrhet, ta korte, varm dusj eller svamp bad. Lange, varme dusjer kan tørke ut huden. Bruk kroppssåpe med en fuktighetskrem. Støv tørr, kløende hud med cornstarch å lette kløe og bruke fuktighetskrem mens huden er fuktig etter en dusj. Ikke bruk parfyme eller parfymer som inneholder alkohol, da disse kan føre til mer tørrhet.

Sollys Følsomhet

Noen kjemoterapi pasienter utvikle følsomhet for solen. Unngå direkte sollys, spesielt i de tidlige ettermiddags timer, hvis du kan; bruke solkrem eller sinkoksid hvis du må være ute i direkte sollys. Beskytt leppene med balsamer som inneholder solbeskyttelse. Hvis du har hårtap, bære en bredbremmet hatt for å beskytte ansiktet og hodebunnen fra solen.

Mørkfarging av huden

Noen kjemoterapi pasienter opplever en mørkere hud rundt venene. Dette er spesielt vanlig hos pasienter med naturlig mørke hudtoner. Dette pigmentendringer vanligvis blekner på egne et par måneder etter behandling. Du kan bruke vannbasert sminke for å dekke de mørke områdene hvis de er små. Bruk aldri sminke på åpne sår eller over områder der du bare hadde en IV satt inn.

Bivirkninger av Filgrastim

Filgrastim, ofte selges under merkenavnet neupogen, er et stoff som brukes til å stimulere veksten av hvite blodlegemer. Som et reseptbelagt legemiddel, kan Filgrastim forårsake en rekke milde til alvorlige bivirkninger avhengig av den enkelte bruker og dosering.

Hva er Filgrastim?

Filgrastim er et reseptbelagt legemiddel som vanligvis brukes med kreftpasienter som får kjemoterapi eller benmargstransplantasjon. Drugs.com melder at det også brukes hos pasienter med svekket immunforsvar. Klassifisert som en blodkreft agent, stimulerer Filgrastim veksten av hvite Bloods celler for å redusere faren for infeksjon.

Vanlige bivirkninger

Bruk av filgrastim kan føre til følgende vanlige bivirkninger: Hodepine, kvalme, neseblødning, oppkast, muskelsmerter og smerter, hoste, og skjelettsmerter. Selv vanlig, kan det fortsatt forekomst av noen av de foregående bivirkninger være et tegn på en alvorlig tilstand. Ved vedvarende eller forverrede bivirkninger, alltid kontakte legen din.

Alvorlige bivirkninger

Drugs.com rapporterer at brukere av Filgrastim kan oppleve en rekke alvorlige bivirkninger, inkludert diaré, svimmelhet, brystsmerter, hoste blod, kraftig hevelse og irritasjon av huden på injeksjonsstedet, uregelmessig hjerterytme, magesmerter, uvanlig svetting, tungpustethet, sår på munnen, og ustø puste. Alvorlig allergisk reaksjon kan også forekomme som et resultat av bruk. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse bivirkningene oppstår.

Bruk

Filgrastim er et medikament som administreres gjennom injeksjon og brukeren bør være oppmerksom på riktig teknikk før du prøver å injisere. Aldri riste medisinering før bruk. Det er anbefalt at pasienten drikker ekstra væske for å unngå forekomsten av forverring bivirkninger. Vær sikker på at medisinen er ikke uklar eller misfarget før injisering. Bruk aldri nåler eller sprøyter. Typisk er en dose tas daglig i to uker.

Advarsel

Aldri ta en dobbel dose av Filgrastim å gjøre opp for en glemt dose. Ifølge Drugs.com, kan smerter i øvre venstre side av magen være et tegn på "... en forstørret eller sprukket milt." Ikke ta denne medisinen 24 timer før eller etter cellegiftbehandling. Hvis gravid, diskutere risikoen med legen din før du bruker Filgrastim.

Hva er cellegiftbehandling?

Hva er cellegiftbehandling?


For de millioner av mennesker som er diagnostisert med kreft hvert år, er ordet "kjemoterapi" som er felles for dem som sine egne navn. Det kan også være behandling, eller en av de behandlinger, som lagrer deres liv. Selv om kjemoterapi har mange fordeler, det har også mange ulemper. Det finnes tallrike bivirkninger, hvorav noen er lett behandles og andre som er mer komplisert å unngå. Å vite ins og outs av chemo er viktig når du velger et kurs av behandling for kreft.

Betydning

Det er i dag mer enn 100 kjemoterapi narkotika, alle med forskjellige kjemiske sammensetninger, som brukes til å ødelegge eller blokkere veksten av raskt voksende og dele kreftceller. Den kan brukes som den primære behandling eller i kombinasjon med andre behandlinger, inkludert kirurgi og strålebehandling. Selv om det er mest kjent for å behandle kreft, kjemoterapi også anvendes for andre helsetilstander, så som revmatoid artritt og lupus.

I behandling av kreft

Når den brukes til behandling av forskjellige former for kreft, kjemoterapi har en rekke formål, avhengig av kreft og det legen føler er den mest effektive behandling for pasienten. Den vanligste hensikten er å drepe kreftceller og er noen ganger brukt som eneste behandling med mål om å kurere kreft.

Når den brukes i kombinasjon med andre behandlinger, for eksempel kirurgi, er det brukt for å drepe eventuelle gjenværende celler operasjonen ikke Vesenet. Det finnes situasjoner når det er nødvendig for å forberede kroppen for andre behandlinger, for eksempel stråling eller kirurgi, ved å krympe svulstene, noe som bidrar til å gjøre andre behandlinger mer effektive. I mer avanserte stadier av kreft, er det brukt som en form for trøst omsorg for å lindre smerte.

Ikke-kreft behandling

De som er diagnostisert med en immunsykdom, slik som lupus eller leddgikt, kan få en lav dose av cellegift for å bidra til å kontrollere sitt immunforsvar og sykdommer. I tilfeller hvor en sykdom påvirker benmargen og blodceller, og en benmargsstamcelletransplantasjon er i løpet av behandlingen, vil legene ofte velger å bruke kjemoterapi første til å forberede benmargen stamcelle for transplantasjon.

Drug Bestemmelse

Legen veier en rekke faktorer før du velger den spesifikke narkotika eller medisiner han vil bruke for din behandling: din generelle helse, type og stadium av kreft, hvis du har hatt noen tidligere behandlinger for kreft og dine preferanser. Det er viktig å holde deg selv som er involvert i beslutningsprosessen når det gjelder behandlingsplanen. Mens legen din kan veilede deg og gi deg råd, er det kroppen din og du har det avgjørende ord. Det er mange legemidler for å velge mellom, for eksempel taxotere, som brukes til å behandle lunge og prostata cancer; mens epirubicin brukes til å behandle både bryst- og prostatakreft.

Administrasjon

Det på en rekke måter kjemoterapi behandlinger kan administreres. Den vanligste måten er gjennom en blodåre, eller intravenøst. Hvis du har hud caner, kan du få foreskrevet en krem ​​som Fluorouracil som kan brukes på den delen av huden påvirkes av kreft.

Lokalisert kjemoterapi involverer injisering av legemidler direkte inn i det området av legemet der kreften er plassert, slik som magen, brysthulen eller blære. Medikamentene kan også bli satt direkte inn i kreft i seg selv, for eksempel å injisere dem direkte inn i tumoren. I tillegg, piller som Tamoxifen for brystcancer, og Endoxen for Hodgkins sykdom, både kan tas oralt.

Vanlige bivirkninger

Hver medikament som brukes for cellegiftbehandling har sitt eget sett med bivirkninger, som alle bør diskuteres med legen din før du starter behandlingen. De inkluderer forstoppelse, diaré, kvalme, oppkast, munnsår, hårtap, feber, tretthet, tap av appetitt og blåmerker lett. Disse bivirkningene vanligvis ende når behandlingen gjør, eller kort tid etterpå.

Late-Utvikling bivirkninger

Det er noen bivirkninger av kjemoterapi behandlinger som kanskje ikke utvikler før måneder eller år etter at behandlingene har blitt administrert og er ferdig. Før du begynner din behandlinger, spør legen din hva dine risikofaktorer er for disse bivirkningene og hva skiltene av dem kan være. De omfatter hjerteproblemer, infertilitet, nerveskader, skade på lungevevet og en sjanse for å utvikle en ny kreft.

Nevrokognitive senskader av kjemoterapi

For mange barn med kreft, kan kjemoterapi være en sann livredder, eller kan i det minste forlenge et barns liv. Men kjemoterapi ikke uten kostnader. En av disse er senskader - uønskede bivirkninger av cellegift som oppstår etter behandling, eller ikke går bort etter behandling. Noen av disse sene, uønskede bivirkninger påvirker nevrokognitiv systemet.

Typer av kreft i Hvilke nevrokognitive senskader blir ofte sett

Nevrokognitive senskader av kjemoterapi er sett oftere i to typer kreft hos barn: Akutt lymfatisk leukemi (eller alle) og barndommen hjernesvulster, for eksempel medulloblastoma.

Hvorfor nevrokognitive Late effekter er sett i disse kreftformene

Høyere doser av stråling blir brukt i kjemoterapi for å behandle disse to typer kreft, eventuelt står for den høyere forekomst av nevropsykologiske senskader som finnes i disse kreftformer.

Leukoencefalopati

En av de nevrokognitive senskader som finnes i akutt lymfatisk leukemi (ALL) er leukoencefalopati, eller unormal hvit substans i hjernen. Symptomer på dette er slapphet, kramper, sløret tale, ataksi og hukommelsestap.

Mineralizing mikroangiopati

Mineralizing mikroangiopati er en annen nevrokognitiv sent bivirkning sett etter behandling av ALL. Det innebærer forkalkning i basalgangliene og hvit substans, tydelig på MR og CT-skanning. Symptomer inkluderer problemer med motorikk, hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon.

Mangler sett i Survivors av Hjernesvulster

Mange barn behandlet for hjernesvulster som medulloblastoma dukke opp med problemer med verbal IQ, problemer med romlige hukommelse og motoriske ferdigheter underskudd. Avhengig av området av svulsten, underskudd variere.

Hvorfor Hair Change Etter Chemo?

Hvorfor Hair Change Etter Chemo?


Kombinert med kirurgi og strålebehandling, kjemoterapi brukes for de som gjennomgår kreftbehandling. Bortsett fra de ulike bivirkninger som kvalme og svakhet som kommer med cellegiftbehandling, kan pasienter også oppleve endringer i håret i form av hel eller delvis håravfall. Opplever håravfall kan være en følelsesmessig traumatisk hendelse for pasientene selv om bivirkningen er midlertidig.

Betydningen av kjemoterapi

Kjemoterapi benytter kjemikalier for å drepe eller bremse ned raskt multiplisere kreftceller i kroppen. I tilfelle av adjuvant terapi, er kjemoterapi brukes etter operasjonen for å drepe de gjenværende cancerceller. Kjemoterapi kan også anvendes før kirurgi for å krympe kreftsvulster

Andre bruksområder for kjemoterapi inkluderer bruk i løpet av palliativ behandling stadium av avansert kreft for å lette kreftrelaterte symptomer som smerte. Kjemoterapi kan også brukes ved behandling av benmargs sykdom som en fremgangsmåte for fremstilling av pasienten for benmargsstamcelletransplantasjon. Pasienter med sykdommer i immunsystemet, slik som lupus og reumatoid artritt kan også bli gitt lav dose cytostatika som en del av deres sykdomshåndtering.

Effekter av kjemoterapi på Hair

Ifølge Breast Cancer.org, dreper kjemoterapi behandling raskt alle voksende celler i kroppen, inkludert både hudkreft og friske celler. Hårsekkceller anses å være en raskt voksende celle i kroppen og ofte er målrettet behandling av kjemoterapi.

Et par uker etter kjemoterapi, kan pasienten oppleve delvis eller hel hårtap hos enten plutselig eller gradvis måte. Avhengig av type kjemoterapi mottatt, kan håravfall også omfatte andre deler av kroppen som øyenbryn, øyevipper, ben, armer, under armene og kjønnshår.

Betraktninger

Faktorer som påvirker kjemoterapi-indusert hårtap er hvilken type narkotika som brukes, dosering, varighet og hyppighet. Ifølge Breastcancer.org, kan ukentlige kjemoterapi økter i små doser forårsake mindre hårtap enn månedlig kjemoterapi økter som bruker høyere doser.

Typer Kjemoterapi narkotika og hårtap

De kjemoterapi narkotika kjent for å forårsake mest mulig hårtap inkluderer Adriamycin samt Taxol. Adriamycin kan føre til fullstendig hårtap samt øyevipper og øyenbryn tap innen en måned etter behandling. Taxol kan også føre til at pasienter oppleve fullstendig håravfall på hodet, øyevipper, øyebryn, samt hår funnet på armer, ben og kjønnshår regionen.

Kjemoterapi narkotika som metotreksat, Cytoxan og 5-fluorouacil kan ha mindre drastiske effekter på hårtap. Mens Metotreksat kan forårsake hår tynning hos noen pasienter, er fullstendig hårtap uvanlig. Effekten av kjemoterapi narkotika Suh som Cytoxan og 5-fluorourac kan variere i henhold til den enkelte, som noen kvinner opplever betydelig håravfall fra narkotika, mens andre kan oppleve litt.

Time Frame

The Mayo Clinic sier at det kan ta mellom tre og 10 måneder etter avsluttet kjemoterapi behandling for Etterveksten til å skje. I løpet av første to eller tre etter kjemoterapi, kan pasientene merke fløyels gjenvekst før du ser normal hårvekst etter en måned. Håret gjenopptar sin normale voksende tempo når hårsekkene har fullt restituert fra virkningene av kjemoterapi.
Hastigheten som Veksten skjer kan variere fra pasient til pasient. Noen pasienter kan oppleve at deres nylig vokst hår er forskjellig i tekstur eller farge fra deres opprinnelige håret.

Hva er den beste sunt kosthold for å gå på etter kjemoterapi?

Kjemoterapi oppstår når en person tar medisiner for å behandle henne kreft. Kjemoterapi kan brukes under, før eller etter kreft operasjoner, og noen leger anbefalt pasienter gjennomgår kjemoterapi i forbindelse med bestrålingsterapi. Kjemoterapi er aggressiv på kroppen, siden det må ødelegge kreftceller; men er friske celler også ødelagt i prosessen, ifølge American Cancer Society.

Diet Før Kjemoterapi

Ifølge American Cancer Society, får nok næring når du er under kreftbehandling er viktig å bekjempe angrepet på kroppen og tåler behandling. Mange bivirkninger føre til at pasienter ikke får nok næringsstoffer, spesielt når de er under behandling som kjemoterapi. Bivirkninger inkluderer tap av matlyst, oppkast, endring av lukt eller smak, kvalme og diaré.

Før og under cellegiftbehandling, er det viktig å arbeide med en ernæringsfysiolog for å få så mange næringsstoffer som mulig. Spise sunt kan hindre underernæring, redusere mengden av bivirkninger en pasient lider under kjemoterapi og forbedre energinivået, ifølge American Cancer Society. Næringsstoffene i maten forsyne pasienten med naturlige kilder til vitaminer, mineraler og antioksidanter, som alle jobber mot å forbedre helsen til immunsystemet hos en person under kjemoterapi. Ifølge Kreftbehandling Centers of America, må næringsstoffer inntas fra protein, fett og karbohydrater. Vitaminer og mineraler som er viktig for en kjemoterapi pasient inkluderer vitamin E, betakaroten, vitamin C og selen. Disse kan finnes i matvarer som fjærkre, hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter og fisk.

Høy-protein, kan høy-kalori mat også bli anbefalt å kjemoterapi pasienter å få nok næringsstoffer. Hvis en pasient ikke er i stand til å fysisk spise, kan en materøret bli anbefalt av en lege å gi riktig ernæring. Total parenteral ernæring kan tilveiebringes til en pasient, som oppstår når næringsstoffer er anordnet direkte inn i en pasients vener. God høy-protein, høy-kalori mat kilder omfatter cottage cheese kylling, oksekjøtt, svinekjøtt, and, fisk, ost, melk,, bønner, linser og melkeprodukter som yoghurt.

Diet Etter kjemoterapi

Når kjemoterapi er over, bivirkninger som hindret en pasient fra å få nok næringsstoffer naturlig vil begynne å avta. I enkelte individer, kan mangelen på appetitt somle etter siste cellegiftbehandling; Imidlertid er det viktig å holde tritt med ernæring.

Arbeid med en ernæringsfysiolog for å skape et balansert kosthold. The American Cancer Society anbefaler kjemoterapi pasienter får minst fem på syv porsjoner hver dag med frukt og grønnsaker, spesielt sitrusfrukter, og grønnsaker som er mørk grønn eller gul. Hele korn er anbefalt, samt høy-fiber valg som frokostblandinger og brød. Til slutt velger lav-fett dagbok alternativer, og redusere fett i proteiner ved baking eller broiling dem i stedet for steking.

Hva Hjelper Nevropati i føttene etter Chemo behandlinger?

Foot nevropati, eller nerveskader, er en relativt vanlig bivirkning av kjemoterapi. Det er et direkte resultat av kjemoterapi tendens til å skade friske kroppens systemer i løpet av sin kreft-bekjempelse aktiviteter. Selv om effektene av kjemoterapi nevropati kan spre gradvis etter behandling, i noen tilfeller er de langvarig eller permanent. Heldigvis finnes det mange alternativer tilgjengelige for å håndtere smerte og ubehag av foten nevropati.

Medisinering og terapi

Hvis du føler smerte, prikking og nummenhet i foten nevropati etter cellegift økt, informere legen din umiddelbart, slik at han kan begynne å ta opp dine symptomer. Generelt sett, vil han bruke den minst kraftige behandlingsmetode som viser positiv effekt. Low-level smerter kan være vellykket lettet med over-the-counter-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som ibuprofen, naproksen eller acetylsalisylsyre, eller med en aktuell capsaicin krem. Høyere nivåer av smerte kan behandles med antiseizure medisiner eller med lavdose antidepressiva. Hvis din smerte nivå er alvorlig, kan legen din vurdere bruk av et opioid som kodein. Alle smertestillende midler bære en viss grad av risiko, så ta kontakt med legen din om eventuelle medisiner han kan foreskrive.

For å få ytterligere lettelse, vurdere å kontakte en fysioterapeut for å få råd og nyttige øvelser. Du kan også dra nytte av avslapningsterapi, akupunktur, ergoterapi eller biofeedback. Oppsøke ressurser eller tjenester som er tilgjengelige i ditt område.

Self-Care Teknikker

Det er visse trinn du kan ta for å minske virkningene av foten nevropati. Først, være klar over miljøfaktorer som gjør symptomene verre. Hvis du er spesielt påvirket av varme eller kulde, gjør hva du kan for å unngå eksponering for disse forholdene. Unngå sko eller klær som legger til ubehag. Hold deg unna alkohol; bortsett fra forverring eksisterende symptomer, kan det føre til ytterligere skade på nervene. Sett deg ned når det er mulig å unngå ekstra stress på føttene. Hvis du også har diabetes, må du flittig kontrollere blodsukkeret. Som alkohol, vil høyt blodsukker direkte skade på nervene.

Beskytt føttene til enhver tid. Bruk sokker og sko enten innenfor eller utenfor, og etablere en vane å sjekke føttene for tegn på skade overflaten eller infeksjon. Fortell legen din om eventuelle endringer som de oppstår.

Forebygging som Treatment

Hvis du er under cellegiftbehandling, være oppmerksom på at bruk av visse medisiner vil øke sjansene dine for å opprettholde foten nevropati. Hvis din nåværende medisiner forårsaker problemer, spør legen din om det er noen passende alternativer som ikke bærer denne risikoen. Legen din kan også være i stand til å justere din nåværende behandling for å redusere nevropati risiko, eller i noen tilfeller hindre fremtidige problemer helt.

Potensielt effektive teknikker inkluderer spre ut behandling over flere dager, og å bremse ned hastigheten ved hvilken som helst individuell chemo behandling er innført i kroppen. Det kan også være mulig å midlertidig stanse behandlingen til dine nevropati symptomene avta. Spør legen din hvis noen av disse løsningene vil fungere for deg.