Digidexo.com

rundorm arter

Navn på forskjellige arter av Rundormer

Navn på forskjellige arter av Rundormer


Rundormer er parasitter som lever i tarmen. Ifølge University of Maryland Medical Center, er mer enn en milliard mennesker over hele verden infisert med disse parasittene, flere av dem kan forårsake sykdom hos mennesker. Rundorm infeksjoner er mer utbredt i varme tropiske strøk enn i kaldere klima. Reseptbelagte anti-orm medisinering vil lett drepe de fleste rundorm arter.

Ascariasis

Ascariasis ormer vokse til å bli over en meter lang, ifølge Mayo Clinic. Disse ormene infisere mennesker som kommer i direkte kontakt med jord som er forurenset med Ascariasis egg. Små barn utvikler denne parasittinfeksjon oftere enn voksne, fordi de er mer sannsynlig å spille i skitt og stikke fingrene i munnen.

Etter inntak, de Ascariasis eggene klekkes til larver inne i tarmen. De pierce små hull gjennom tarmveggen og gjør sin vei gjennom kroppen. De tilbringer omtrent en uke modning inne i lungene, og deretter gjøre veien tilbake til tarmen.

Symptomer på en ascariasis infeksjon omfatter hoste og tungpustethet, samt magesmerter, vekttap, kvalme og diaré. I noen tilfeller kan ormer kommer ut av nesen, munn eller andre kroppsåpninger. Kirurgi kan være nødvendig hvis en stor masse av ormer skaper en intestinal obstruksjon.

Hakeorm

Larve hakeorm inn i kroppen ved å penetrere hud som kommer i direkte kontakt med forurenset jord (for eksempel ved å gå barbent), eller når en person ved et uhell får i seg skitt som inneholder hookworm larver. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), barn har høy risiko for hookworm infeksjon fordi de ofte leke ute i bare føtter.

Den tidligste symptomet er et kløende utslett på stedet der larvene penetrert kroppen, som vanligvis på hendene eller undersiden av føttene. Senere symptomer inkluderer magesmerter, vekttap og anemi.

Pinworms

Ifølge eMedicine Helse, pinworms er den vanligste ormen infeksjon i USA. Denne parasitten ofte rammer barn mellom 5 og 10 år gammel. I motsetning til mange andre typer rundorm, er pinworms ikke spredning av dyr; de bare smitte til mennesker.

Den primære symptom på en pinworm infeksjon er intens kløe i rektal-området, spesielt om natten. Worms er ofte synlig i sengetøy, på anus, eller i avføringen etter avføring. Tilstanden er relativt harmløse, og ikke forårsaker alvorlige bivirkninger annet enn tap av søvn effekter.

Pinworms spres når smittede berører eller skraper deres endetarms området og deretter på eksterne objekter. Andre personer som berører disse objektene kan uhell ingest eggene og bli infisert.

Parasitter som forekomme hos mennesker

Parasitter som forekomme hos mennesker


Gjennom du kanskje ikke ønsker å høre det, du har parasitter akkurat nå. Den gode nyheten er at kroppen din vil utrydde de fleste parasitter før du selv vet du hadde dem. En parasitt er ansett som en organisme som kan skade deg, kan ikke leve uten en vert, og er ikke et virus eller bakterier. Mennesker kan være vertskap for utallige parasitter. Du er utsatt for invasjon fra en rekke sopp, encellede dyr, insekter og ormer.

Parasitter

I utviklede land, har mange parasitter som brukes til å forårsake alvorlig sykdom blitt nesten eliminert. Mange av de gjenværende parasitter er ikke nødvendigvis skadelig for en frisk person. En parasitt har ikke til hensikt å skade eller drepe verten. Den mister sin egen bolig når den gjør det. Noen parasittiske insekter, for eksempel veggdyr og mygg, bare stoppe for et måltid. Men noen av disse blodsugerne kan smitte deg med andre parasitter som forårsaker sykdom. Malaria er et eksempel.

Lus og midd

Fra toppen, hodelus er et spesifikt human parasitt. Infestation er vanlig i USA og forekommer over hele verden. Det er også en bestemt arter av lus som infiserer menneskekroppen og enda en som infiserer kjønnshår. Krabbe lus er deres felles navn. Alle lus skal behandles. Rundt øyenbryn og vipper, kan du ha den lille Demodex midd, som ikke krever behandling. Forekomsten av disse midd øker med alderen, og nesten alle får dem til slutt. De kan føre til rosacea i noen mennesker eller forverre eksisterende rosacea. gjøre det verre.

Worms

Innvollsparasitter ikke er vanlig i USA, med unntak av pinworms, som ofte infiserer barn. The National Institutes of Health rapporterer dem til å være den vanligste ormen infeksjon i USA. Trikinose fra å spise infisert og kokt kjøtt, vanligvis svinekjøtt, er en rundorm infeksjon som til slutt påvirker musklene. Det kan være alvorlig og vanskelig å behandle. Hakeorm, også en rundorm arter, er ikke lenger en vanlig infeksjon i Amerika på grunn av fremskritt i sanitære forhold. Ascaris lumbricoides er en rundorm som er estimert til å infisere en milliard mennesker over hele verden.

Forsiktighetsregler

Hvis du mener at du har noen parasitt, intern eller ekstern, se din lege eller lokale helsestasjon. Med reise til utlandet vanlig og besøkende som ankommer daglig fra hele verden, er det mulig å avtale en parasitt som ikke er vanlig i USA. Men det er også viktig å huske at noen mennesker vil prøve å tjene penger fra din frykt ved å selge rettsmidler som er ubrukelig og unødvendig. Det er medisinske tester for parasitter av alle typer og effektive løsninger for de fleste av dem.

Hvordan bli kvitt av Rundormer i People

Rundormer er en type parasitt som ofte infisere husdyr, men kan også smitte til mennesker. De vanligvis angripe tarmen. Det finnes forskjellige arter av rundorm, inkludert hookworm, guinea orm, threadworm og Barnemark. Feilaktig sanitær og mangel på god personlig hygiene bidrar ofte til en rundorm infeksjon. Andre risikofaktorer inkluderer å spise kjøtt som er kokt og ha kontakt (enten direkte eller indirekte) med dyr avføring. Det er også mulig for et kjæledyr å spre en rundorm smitte til mennesker.

Hvordan bli kvitt av Rundormer i People

Se legen din så snart du opplever mulige symptomer på en rundorm infestation. Rundormer kan bare bli pålitelig behandles med medisiner; ikke forsøke å kvitte seg med dem selv. Mulige symptomer på en rundorm infestation inkluderer magesmerter og oppkast. Du kan også legge merke til en synlig orm i avføringen eller oppkast.

Fortell legen din om alle andre medisiner du tar. Dette vil hjelpe deg å unngå en mulig interaksjon med rundorm medisinering. Ifølge Cleveland Clinic, vil legen din sannsynligvis foreskrive pyrantel pamoate, mebendazole eller albendazole å bli kvitt din rundorm infeksjon. Følg alle instruksjonene medisiner nøye og slutt å ta hele kurset av medisin.

Ta alle andre medisiner foreskrevet av legen din. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan du ta ekstra medisiner for å behandle problemer knyttet til en rundorm infeksjon, for eksempel antihistaminer, antibiotika eller anti-inflammatoriske medisiner.

støtte kroppen med riktig ernæring. Selv om dette ikke vil utvise ormer fra kroppen din, vil det øke din generelle helse og hjelpe kroppen din igjen. The University of Maryland Medical Center anbefaler at mennesker smittet med rundormer spise krydret mat, for eksempel de som inneholder gurkemeie og chili peppers, samt å spise rikelig med grønnsaker og frukt. Ta en multivitamin hver dag for å erstatte næringsstoffer tapte mot rundormer.

Vurdere å ta urter for å støtte din helse. The University of Maryland Medical Center sier at mens urter er uprøvd for å bli kvitt rundorm infeksjoner hos mennesker, har noen urter drept parasitter i foreløpige studier. Disse inkluderer hvitløk, nellik, malurt, gurkemeie og sort valnøtt.

Hva er årsakene til Rundormer?

Rundormer er likestillings parasitter, infiserer mange forskjellige arter av pattedyr, inkludert mennesker. Det er den vanligste tarmparasitt i verden, som for tiden infisere mer enn 1 milliard mennesker over hele verden. Rundorm infeksjon er ekstremt lett å trekke seg sammen og kan forårsake en rekke helserelaterte problemer, for eksempel blindhet, magesmerter, hoste, utslett, utvidelse av milt og lever, og mange andre forhold.

Historie

Det er mange hundre arter av rundorm; imidlertid er deres virke infeksjon samme. Voksen rundormer lever i tarmkanalen hos vertsdyret. Etter parring utgivelser hunnens egg, som er utvist i avføringen til verten. Eggene vil ligge i jorden inntil inntas av den nye vert. Rundorm infeksjon skjer oftest hos barn, som de pleier å være mindre bevisst på skikkelig hygiene som å vaske hendene etter å ha spilt i områder som kan være befengt med rundorm larver, og plassere hendene i munnen ofte.

Rundorm larver kan også infisere lokale vannforsyninger, infiserer alle som drikker den. For å hindre smitte, er det viktig å drikke bare fra behandlede vannforsyning og for å unngå å drikke innsjø, elv eller naturlig kildevann.

Effekter

Etter inntak, vil rundorm larver hule gjennom magen og inn i bukhulen av den nye vert, hvor de vil begynne sin vandring inn forskjellige organsystemer, som øyne, lunger, muskler, hjerne, lever og milt. Det er i disse organsystemer som larvene begynner å skape problemer for verten inkludert: blindhet, brystsmerter, hoste, pustevansker, magesmerter og kramper, feber og utslett.

Betydning

Ut av de mange arter av rundorm, den mest kjente er Toxocara canis eller hunden rundorm. Egg av denne spesielle arter av rundorm er spesielt hardfør med evnen til å være levedyktig i miljøet for opptil sju år, selv under de tøffeste forhold. På grunn av evnen av denne parasitt å produsere store mengder egg, evnen av eggene til å overleve i miljøet for en så lang tidsperiode, og den relativt korte tiden det tar for rundorm utvikle og reprodusere, rundorm infeksjon regnes som en av de mest utbredte parasittinfeksjoner hos mennesker.

Behandling

Behandling av både dyr og mennesker for rundorm infeksjon består av flere doser av et bredt spekter dewormer kjent som pyrantel pamoate. Under behandling, er det viktig å huske på at reinfeksjon er også ekstremt lett. Eggene kan være gjemt i sengetøy, tepper og møbeltrekk. Sengetøy bør vaskes i varmt vann, tepper og møbler bør damp rengjøres og riktig hygiene teknikker bør følges til enhver tid før, under og etter infeksjonen.

Forebygging og løsninger

Education er den beste metode for forebygging av rundorm infeksjon. Barn bør læres opp til å vaske hendene og holde sine fingre ut av deres munn. Plener bør behandles og kjæledyr bør sees regelmessig av en veterinær og ormekur ofte. Aldri la barna leke i sandkasser igjen åpen for katter å bruke som et kull pan.

Rundormer i kroppen

Det er mer enn 20.000 forskjellige arter av nematoder, eller rundormer. Frittlevende rundorm mate ut av bakterier og sopp. Men ikke alle rundormer er frittlevende. Enkelte typer av parasittiske rundorm er, ved hjelp av den menneskelige kropp som en kilde til næring på en måte som gjør oss syke. De fleste typer av parasittiske rundorm kan bli funnet i tarmen.

Biologisk Makeup

Rundormer er strukturelt enkle, biologisk sett. Mens det gjennomsnittlige mennesket består av billioner av celler, er en voksen rundorm laget av ca bare 1000 celler. Rundormer har ikke en sirkulasjons eller luftveiene. Noen rundormer er små, mindre enn 1 millimeter i størrelse, og noen er stor, å nå størrelser på mer enn 24 meter lang.

Parasittrundormer

Parasittiske rundormer vanligvis varierer i størrelse fra omkring 1 millimeter til 3 meter. Mennesker er generelt smittet i varme, tropiske klima. Rundormer lever i jord og smitte mennesker som egg eller larver når mennesker får i jorden der de bor. Noen varianter av rundorm kan smitte til mennesker gjennom huden.

Symptomer

Det finnes flere vanlige typer rundormer som forårsaker ulike typer symptomer, inkludert ascariasis, hookworm, trikinose og whipworm. Ascariasis forårsaker hoste, vekttap, tretthet, magesmerter og tilstedeværelse av ormer eller blod i oppkast eller avføring. Hakeorm kan være asymptomatisk eller tilstede med vekttap, diaré og et kløende utslett. Trikinose kan føre til rosa øye, foto og høy feber. Whipworm presenterer med magesmerter, diaré eller anemi. Ascariasis er den vanligste typen av rundorm infeksjon; mer enn 1 milliard mennesker lider ascariasis.

Behandling

Behandlinger varierer avhengig av type rundorm i kroppen. Å behandle ascariasis, trikinose, hookworm og whipworm, reseptbelagte medisiner som Vermox, Pin-kvitt og Albenza kan brukes. For å lindre symptomer, kan leger foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, oral jern og antibiotika.

Hva er farene ved Rundormer?

Hva er farene ved Rundormer?


Rundormer er en type nemathelminth eller orm-lignende organisme. Rundormer lever ved å bli en parasitt på en vert. De fleste arter av rundormer lever i tarmen hos pattedyr. Hunder og katter vil noen ganger båtplass rundorm infeksjoner som kan overføres til mennesker. Den vanligste rundorm infeksjon, ascariasis, påvirker nesten 1 milliard mennesker globalt, ifølge University of Maryland Medical Center.

Larva migrans

Når rundorm larver begynner å migrere til dine vev eller organer, er dette kjent som larva migrans. Rundormer som trikiner kan føre larvene å perforere tarmveggen. Når de bryter tarmen, vil larvene begynner å hule i lungene eller leveren. Vanligvis kan tilfeller av trichinellosis forårsake diaré, oppkast og andre influensalignende symptomer. I svært alvorlige tilfeller, komplikasjoner som hjernehinnebetennelse og lungebetennelse kan utvikle bemerker Mayo Clinic. Bare i alvorlige tilfeller kan døden følge. Trichinellosis skjer gjennom inntak av kjøtt infisert med trikiner egg.

Ocular Disease

Toxocara rundormer Toxocara canis (hunder) og T. cati (katter) kan forårsake okulær toxocariasis i infiserte individer. Toxocariasis infeksjoner oppstå hevelser rundt øynene og retinal skade. Arrdannelse rundt netthinnen kan forekomme. Toxocariasis kan også føre til blindhet når rundormer inn øyet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Tarm Damage

Ascaris rundormer kan forårsake tarmsykdom, som fører til blokkeringer og perforering av tarmveggen. Blokkering av tarmen vil skape magesmerter og oppkast. Hvis rundormer lykkes i å bryte gjennom tarmveggen, kan mulig blødninger utvikle. Blindtarmbetennelse kan også utvikle. Hos barn vil Ascariasis infeksjoner føre ernæringsmessige mangler. Barn med tunge infestations vil miste sin appetitt, og opptaket av vitaminer gjennom mat vil ikke forekomme. Som et resultat, kan barna bli alvorlig underernærte. Ascaris egg passerer gjennom fecal avfall, som overfører til mennesker gjennom uhygieniske forhold, for eksempel uvaskede hender.

Andre medisinske problemer

Andre arter av rundorm inkluderer hakeorm og whipworms. Hakeorm infeksjoner kan føre til anemi og påvirke den fysiske vekst av barn. Barn tungt infisert med hookworms kan også lider av psykiske utviklingsspørsmål, bemerker CDC. Hakeorm infeksjoner oppstår vanligvis når du gå over jord infisert med hookworm egg. Whipworm infeksjoner, også kjent som trichuriasis, kan føre til hyppige og smertefull diaré. I alvorlige tilfeller kan rektal prolaps oppstår, der vev slimhinnen i endetarmen din faller ut av anal åpningen. Hos barn kan whipworm infeksjoner føre til anemi, og stunt vekst og kognitiv svekkelse. Whipworm infeksjoner overføres gjennom uhygieniske forhold.

Morsomme fakta om Rundormer

Morsomme fakta om Rundormer


Rundormer, også kalt threadworms, deler en lang historie med mennesker. Ifølge Albert O. Bush, forfatteren av "Parasitism: The Diversity and Ecology of Animal Parasitter," rundorm infeksjoner daterer seg tilbake til 2700 f.Kr., med referanser utvinnes fra litteratur av gamle sivilisasjoner i Orienten og Midtøsten. I motsetning populært tenkt, men ikke alle arter av rundorm er parasittiske.

Eldste Reference

Ifølge Satendra Khera i boken "Ascaris, tarm Roundworm," Yellow Emperor Klassisk of Internal Medicine, eller Huang Ti Nei Ching (Kina ca 2700 f.Kr.), er den eldste referansen til parasittiske rundormer.

Størrelse og Reproduksjon

De fleste arter av rundorm er mikroskopiske. En art av rundorm, kan Placentonema gigantissima, som parasitizes den store spermhval, nå 13 meter, eller nesten 512 inches i lengde.

Rundormer reprodusere seksuelt og noen arter kan legge mer enn 200.000 egg på en enkelt dag. Rundormer er enten kvinnelig, mann eller tvekjønnet --- betyr at de har både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer og kan reprodusere sin egen unge. Et eksempel på en hermafroditt er Caenorhabditis elegans, som er en jord-bolig, ikke-parasittisk rundorm.

Smak og lukt

Ifølge Tara Rodden Robinson i boken "Genetics for Dummies", rundormer kan oppdage lukt, har en følelse av smak og reagerer ulikt på endringer i temperatur og lys.

Overflod

Ifølge Kimm Bellotto, Katie Kubesh og Niki McNeil i boken "Virvelløse dyr," det er mer enn 500.000 arter av rundorm rundt om i verden. De finnes i ulike miljøer, inkludert saltvann, ferskvann og jord.

Ifølge George McKay, Fred Cooke og Jenni Bruce i "The Encyclopedia of Animals: A Complete Visual Guide," rundormer er en av de mest tallrike arter av alle dyr, og en enkelt råtnende eple ble funnet å ha mer enn 90.000 rundormer.

Nytten

Medisinske forskere vanligvis bruker rundormer å studere en rekke humane sykdommer, inklusive muskeldystrofi og Alzheimers sykdom. Ifølge forskere fra University of Kansas, rundorm og mennesker har lignende kropps organisasjon og studier utført på ormen kan faktisk bli oversatt til mennesker. Ifølge Erik Lundquist, førsteamanuensis ved University of Kansas, er Caenorhabditis elegans rundorm en enkel organisme med bare 959 celler. Den genetiske kode, er imidlertid tilsvarende som hos mennesker og dets gener utføre de samme funksjoner som de gjør i mennesker. Forskere studerer hvordan genene arbeider i ormen å få mer kunnskap om deres funksjon og arbeider i den menneskelige kroppen.

Rundorm Kjennetegn

Rundorm Kjennetegn


Rundormer er parasitter som kan smitte mennesker og dyr. Det finnes flere forskjellige typer av rundormer som kan variere i lengde fra 1 mm til 1 m. Forskjellige arter av ormer føre til en rekke av infeksjoner med en rekke symptomer. Selv om det finnes forskjellige typer av rundormer, de enkelte dele roundworm lignende karakteristikker.

Anatomy

Rundormer har en tynn, rund kropp som er lik som en meitemark. I motsetning til meitemark, er kroppen av rundorm ikke segmentert. Rundormer mangler mange av de vanlige systemene som finnes i andre dyr som for eksempel luftveis, hjerte- og skjelettsystemet. Rundormer har imidlertid ha et fordøyelsessystem som går hele lengden av kroppen sin.

Habitat

Frittlevende rundorm finnes i nesten alle typer marine habitat, inkludert varme kilder og dyphavsgroper. Rundormer lever også i ferskvannssystemer og generelt finne boliger nær røttene av plantene og i sediment. På grunn av deres parasittiske natur, kan rundormer også leve av sin vert. Vertskapet kan være mennesker eller dyr. Parasittiske rundormer som regel finne boliger i vev og fordøyelsessystemene deres vert.

Modus av infeksjon

Rundormer som regel inn i menneskekroppen som egg og deretter klekkes til larver. De modnes til full rundormer som er kjent for å forårsake komplikasjoner og infeksjon. Forbruker forurenset mat, berøre munnen med uhygieniske hender og å unnlate å opprettholde god hygiene alt kan føre til rundorm infeksjon.

Infeksjon

Ifølge University of Maryland Medical Center, er det ca 11 typer rundorm infeksjon. Infeksjoner varierer i hvilke typer symptomer de produserer. Kløe, sår, utslett, diaré, hodepine, feber og magesmerter er noen av symptomene som kan være til stede med rundorm infeksjon. Infeksjon kan behandles ved kosttilskudd, ernæringsmessige endringer, medisiner eller kirurgi, avhengig av alvorlighetsgraden og bestemt type rundorm.

Rundorm Fakta

Rundorm Fakta


Rundormer kan finnes i enten kjæledyr eller menneskelige tarmen. Det finnes over 15.000 navngitte arter av rundorm, men dette tallet er lite i forhold til de navngitte arter av rundorm. Rundormer kan enten være mann, kvinne eller tvekjønnet. Hvilket betyr en enkelt rundorm kan ha mannlige og kvinnelige organer og kan produsere sin egen unge. Rundormer er virvelløse dyr og har ingen ryggrad. De kan variere i størrelse og lengde, og har evne til å forårsake en rekke sykdommer.

Størrelse og Symptomer

Rundormer, også kjent som nematoder, kan variere i størrelse dramatisk og kan variere fra mikroskopisk opp til over 20 meter lang. Til tross for rundormer å kunne trives i nesten alle organ i menneskekroppen, til de vanligste områdene for rundorm bli funnet er innenfor luftveiene, sirkulasjons-og fordøyelses deler av kroppen. Symptomer på å ha rundorm kan variere, avhengig av de spesifikke arter av rundorm bor innenfor kroppen. Vanlige symptomer er oppkast, magesmerter, egg som finnes i avføring, diaré og feber.

Forebygging / løsning

Rundorm egg kan finnes i jord og dyr avføring. Ved enkle tastetrykk kan egg av ringorm lett bli fordøyd uten å vite det, og kan også komme inn i kroppen gjennom huden. Vask alltid hendene grundig etter å ha jobbet i hagen eller med direkte kontakt med jord, ferskvann, marint liv og avføring. Når du forbereder fersk fisk eller kjøtt, sikre at maten er vasket for å bidra til å sikre roundworm egg er ikke inntatt.

Hvordan

Små barn er mer utsatt for å bli smittet med rundorm fordi de ofte legger sine hender i nærheten av eller i munnen uten å vaske dem jevnlig. Når rundorm egg har kommet inn i tarmen, klekker den. Larven er da i stand til å bryte gjennom tarmveggen og reise gjennom blodstrømmen til en stor organ og fortsette å vokse samt muligens reprodusere. Dette kan forårsake problemer med den valgte organ eller organer, som fører til dysfunksjon og sykdom.

Behandling

En foreskrevet pyrantel pamoat oral wormer kan enkelt fjerne ringorm og roundworm egg fra tarmområdet. Vanligvis den muntlige ormemiddel er foreskrevet to ganger i uken i noen uker, før en avføring testen er tatt for å sikre total fjerning. Direkte fjerning fra visse organer kan kreve operasjon, avhengig av størrelsen av rundorm og skade det har gjort til kroppen.

Rundorm Oppdaget

Rundormer er un-segmentert. De har sine munn ved en ende av deres organer og deres anus ved den annen ende. Hoveddelen av rundorm inneholder sine tarmen hele. Bortsett fra at kroppene deres er hule med en kroppsveggen som har et par forskjellige muskellagene.

Forskjeller mellom Bendelorm & Rundormer

Forskjeller mellom Bendelorm & Rundormer


Bendelorm og rundorm er ofte forvekslet med hverandre eller forvirret som å være samme art. Det er imidlertid flere forskjeller mellom de to i forhold til størrelse, form og farge. Begge er også ganske harmløse, og de varierer i atferd og hvor de bor.

Arter og størrelse

Bendelorm og rundorm avvike insize og er faktisk forskjellige arter av parasittiske ormen. Bendelorm har en tendens til å være tykkere i størrelse der som rundormer er mer lik lengden og bredden av et stykke av spaghetti. Begge kan forekomme hos mennesker, men begge er mer vanlig i husdyr som katter og hunder.

Behavior

Selv om forskjellige i størrelse, både rundorm og bendelorm er svært like i atferd. Både luke internt i tarmkanalen hos pattedyr, og lever av mat når den kommer inn i fordøyelsessystemet. Dette kan skje i en hvilken som helst pattedyr, menneske eller dyr. De fester seg til veggen i magesekken eller i tarmene og sikre seg i en optimal posisjon for å mate av innkommende mat.

Menneskelig helse

Begge bendelorm og rundorm er like med hensyn til ikke å forårsake alvorlige helseproblemer. Bendelorm infestation er ganske ufarlig i de fleste tilfeller. Å ha en bendelorm sjelden fører til alvorlig sykdom med mindre angrep forekommer i noen som allerede er underernært. Rundormer også vanligvis ikke forårsake noen alvorlige helseproblemer heller. Den høyeste risikoen er at en gang rundormer øke sjansene for å utvikle infeksjoner i lever eller nyrer.

Hvordan behandle

Rundorm og bendelorm er lett behandles med et besøk til legen din og et kurs av medisiner som varer rundt en uke.

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker


Trikinose (rundorm infeksjon) er en parasittsykdom forårsaket av forurenset kjøtt. Kokt kjøtt inneholder ormen larver, som reiser til tarmen etter inntak. Ormene spredt seg til vev og muskler og gjenskape i verten. Infeksjoner er mest vanlig på landsbygda der kjøtt er dårlig bevart.

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker

Skaff anti-parasitt medisiner. Denne type behandling bare dreper rundorm infeksjoner i intestinal fase. Hvis rundormer har migrert til muskler, er denne medisinen ikke er effektiv. Navn merkevare anti-parasitt medisiner inkluderer albendazole og mebendazole.

•  Spis kokos. Kokos er en naturlig rette siden antikken. En spiseskje kokosetterfulgt av 60 ml lakserolje er effektiv mot rundormer.

•  Spis hvitløk. Hvitløk er en vanlig behandling for mange sykdommer, inkludert rundormer. Hvitløk er effektivt mot tarmrundormer samt de som har migrert til muskler. Hvitløk er absorbert og duften sprer seg i hele kroppen, og dreper rundormer.

Ta to spiseskjeer med papaya juice. Papaya juice blandet med honning og varmt vann er en kraftig behandling mot rundormer.

Drikk malurt. Malurt er et stoff som finnes i absint. Seksten gram malurt er blandet med olivenolje som en kraftig rundorm morder. Den kan også brukes som et klyster for rektal orm infeksjoner.

Behandling for Rundormer hos mennesker

Rundorm, eller Ascaris lumbricoides, er en parasittinfeksjon. Rundormer kan være mellom 6 og 13 inches, og deres omkrets kan være så stor som en blyant. Opptil 100 ormer kan være til stede i en person, og ormene er vanlig, spesielt i tropiske klima. I noen tilfeller kan ormer blokkere tarmen og forårsake symptomer inkludert fordøyelses opprørt. Rundormer er vanligvis behandlet med en av tre narkotika terapi: Mebendazole, Albendazole eller pyrantel pamoate.

Mebendazole

Mebendazol er en anti-parasittisk stoff som brukes til å drepe rundormer hos mennesker. Den kommer vanligvis i form av en tyggetablett tas en gang om morgenen og en gang om kvelden. Den kan enten være en enkeltdose, eller i en tre-dagers skjema. Tabletten kan svelges hel, blandet med mat eller tygges, avhengig av instruksjonene på resept flasken. Sjeldne bivirkninger er magesmerter og diaré.

Albendazole

Albendazole er en anti-orm medikament som brukes i behandling av rundormer og andre parasitter. Det virker ved å hindre ormer fra å reprodusere. Det kommer vanligvis i tablettform og bør tas sammen med mat. Det er viktig å fortsette å ta hele kurset på resept, selv om symptomene bedres. Potensielle bivirkninger inkluderer magesyke, inkludert kvalme og oppkast, svimmelhet, hodepine eller feber. Det bør ikke tas hvis du er gravid, planlegger å bli gravid i løpet av neste måned, eller ammer en baby.

Pyrantel pamoate

Pyrantel pamoate, også kjent som Pin-X og Reese Pinworm Medisinering, er tilgjengelig som en over-the-counter behandling for rundorm. Det kan virke saktere enn de reseptbelagte medisiner, men er effektiv mot de fleste rundorm infeksjoner. Sjeldne bivirkninger er magesyke, preget av kramper, oppkast og diaré; søvnløshet, svimmelhet, hodepine eller utslett.

Hvordan behandle Rundormer hos mennesker

Rundormer føre til en sykdom som kalles trikinose hos mennesker. De rundormer infisere kokt kjøtt og feste til tarmen hos mennesker etter å ha blitt konsumert. De vokser og modnes i fordøyelseskanalen og migrere til andre deler av kroppen. Behandling av rundorm infeksjoner hos mennesker skjer gjennom medisiner foreskrevet av leger.

Hvordan behandle Rundormer hos mennesker

•  Bruk anti-parasittiske medisiner. Anti-parasitt medisiner ødelegger rundormer og dreper larvene som infiserer tarmen. Medisiner som Albenza er foreskrevet av leger til raskt klart tarmer hvis tilstanden er fanget før modne rundormer nå de musklene. Hvis rundormer allerede har migrert, er ekstra medisiner som trengs.

Bruk smertestillende midler. Larvene og rundormer som reiser til musklene føre til at pasienten smerter. Som rundormer dø, de calcify og skape smertefulle cyster. Leger foreskrive smertestillende midler, mens pasienten bruker behandlinger som anti-parasittiske narkotika.

behandle allergier med kortikosteroider. Immunsystemet oppdager de invaderende rundorm og induserer inflammasjon i muskler og vev. Kortikosteroider er brukt for å behandle betennelse, og også for å redusere noen av smerte fra immunresponser.

Spis kokos. Kokos er et naturlig middel som bidrar til å kvitte tarmen hos rundormer. Konsumere ca 1 teskje med 1 ts av lakserolje.

Legg gulrøtter til dietten. Gulrøtter også ødelegge tarmparasitter som rundormer. Konsumere en kopp til å bli kvitt infeksjonen.

Hint

  • Naturlig rettsmidler (som gulrot og kokosolje) er ikke garantert effektiv mot rundorm; se din lege også.

Sykdommer forårsaket av rundormer

Rundormer, også kalt nematoder, er virvelløse parasitter som forårsaker ulike infeksjoner hos mennesker. Rundormer inn i kroppen gjennom huden og lever i tarmen. Sykdommer forårsaket av rundormer som oftest forekommer i varmt klima.

Ascariasis

Ascariasis er den vanligste parasittinfeksjon. Symptomer på ascariasis inkluderer åndenød, magesmerter, kvalme, vekttap og tretthet. Den Ascariasis lumbricoides rundorm fører ascariasis.

Hookworm

Necator americanus, også kalt hookworm, er en type rundorm som oftest forårsaker hookworm infeksjon. Ifølge World Heath Organization, ca 740 millioner mennesker lider av hookworm sykdom over hele verden.

Barnemark

Enterobius vermicularis (også kalt Barnemark) er en rundorm som forårsaker Barnemark infeksjon (enterobiasis). Barnemark infeksjon oppstår som oftest hos barn.

Strongyloidiasis

Strongyloidiasis er forårsaket av strongyloides stercoralis rundorm. Folk med svakt immunforsvar kan utvikle komplikasjoner som Acute Respiratory Distress Syndrome.

Whipworm

Trichuris trichiura forårsaker whipworm sykdom (også kalt trichuriasis). Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, om lag 800 millioner mennesker verden over lider whipworm sykdom.

Andre sykdommer

Andre rundorm infeksjoner omfatter trikinose, trichiniasis, toxocariasis, threadworm, elveblindhet, lymfatisk filariasis og Guinea-ormen sykdom.

Tegn og symptomer på Rundormer i Humans

Selv om ideen om å ha en orm infeksjon kan sende pigger opp og ned ryggraden, rundorm infeksjoner hos mennesker er en realitet i mange deler av verden. Vanligvis påvirker mennesker i varme, fuktige områder av verden, kan rundormer forårsake en rekke helseproblemer, blant annet underernæring. Kjenne tegn og symptomer på rundorm hos mennesker kan hjelpe deg å få mer rask behandling og redusere sjansene for helseproblemer.

Fakta

Også kalt nematoder, rundormer er parasittiske organismer som overlever ved å mate på andre levende ting, inkludert mennesker. De fleste typer rundormer som påvirker mennesker reise til tarmsystemet, til slutt forårsaker en rekke fordøyelsessymptomer og helseproblemer. Rundorm størrelser varierer, avhengig av art; noen kan bare sees med et mikroskop, men andre er store nok til å bli oppdaget med det blotte øye. Vanligvis med legen din vil sjekke avføringsprøver for tilstedeværelsen av rundorm egg fastslå en diagnose.

Typer

Ulike typer parasittiske rundormer kan forårsake symptomer hos mennesker, inkludert pinworms, hakeorm og whipworms. Ifølge Cleveland Clinic, en nonprofit forsknings Medical Center i Ohio, pinworms --- lange, slanke rundormer som regel plassert i endetarmen eller tykktarmen --- føre til mer menneskelig rundorm infeksjoner i USA enn noen annen rundorm. Hakeorm, som kan overføres til mennesker fra hunder, katter eller andre mennesker, trenge kroppen din når du går barbeint i løpet av avføring forurenset jord. Whipworm egg modnes utenfor kroppen din, og deretter forårsake infeksjon når du får i deg egg i mat eller drikke eller gjennom håndkontakt.

Symptomer

Tegn og symptomer på rundormer hos mennesker variere, avhengig av typen av rundorm forårsaker infeksjonen. Jo tyngre rundorm infeksjon, vil de mer alvorlige symptomene vanligvis være. Kløe i anus eller vagina er ofte det eneste tegnet på Barnemark infeksjoner. Diaré, kvalme, magekramper og selv anemi er symptomer du kan oppleve hvis du har hakeorm. Ofte uten symptomer, kan whipworm infeksjoner får alvorlig, i så fall mulig symptomer inkluderer vekttap, magesmerter, diaré og blodig avføring.

Behandling

Hvis du eller barnet ditt har blitt diagnostisert med en rundorm infeksjon, vil legen vanligvis foreskrive anthelmintics (legemidler som driver ut rundormer fra kroppen) for å styre og administrere infeksjonen. Mulige valg (avhengig av rundorm som forårsaker infeksjonen) inkluderer albendazole, levamisole og pyrantel. Legen vil bestemme den dosering basert på styrken av rundorm infeksjon. Ifølge Verdens helseorganisasjon kan kvinner i første trimester av svangerskapet og barn yngre enn alder ett år ikke behandles med disse legemidlene.

Forebygging / løsning

Fordi rundorm hos mennesker kan føre til underernæring og utviklingsmessige problemer, er forebygging nøkkelen til å redusere sjansene for å utvikle en infeksjon. Mange tilfeller av rundorm symptomer oppstå som et resultat av dårlig hygiene, så praktisere god hygiene vaner som vanlig håndvask, spesielt etter bruk av badet, er svært viktig. Sanitær deponering av menneskelig avfall, skifte klær regelmessig og ta hyppige bad også bidra til å redusere forekomster av rundorm infeksjoner hos mennesker. Barn er spesielt utsatt for rundorm infeksjon fordi de ofte legger hendene i munnen og leke i søla jevnlig, så sørg for å oppmuntre den lille til å praktisere god hygiene vaner også.

Life Cycle av Ascaris Arter

Livssyklusen av Ascaris parasitten er kompleks og foregår nesten utelukkende i vertens kropp. En rekke organsystemer er involvert, spesielt i tarmen og lunger.

Om Ascaris Arter

Den Ascaris parasitt er en nematode orm. Ascaris lumbricoides påvirker mennesker, mens A. suum er en beslektet art som påvirker griser. Begge artene har en lignende livssyklus.

Egg

Ascaris egg er utgytt i avføring av en tidligere vert. De er gyllen brun i fargen og kan være levedyktig i jorda i opptil to år. De går inn en ny vert ved inntak. For eksempel, kan smitte skje hvis en person berører forurenset jord og deretter spiser eller tilbereder mat uten å vaske hendene.

Larver

Ascaris larver luke i tynntarmen, graver seg inn i tarmslimhinnen, og blir båret gjennom blodstrømmen forbi leveren og den høyre side av hjertet, inn i lungene via lungearterien. Etter å skifte ham to ganger, graver de inn i lungevevet, der de forårsaker irritasjon og blir hostet opp av verten. De blir deretter svelges og gå inn igjen i tarmen.

Voksne

Larvene, som har vokst omtrent 10 ganger den opprinnelige lengde på omtrent 0,2 til 0,3 mm, gjennomgår en endelig molt og kjønnsmoden i tynntarmen. De Ascaris livssyklus tar ca tre måneder. De parrer seg mens han bodde på ufordøyd mat i tarmen, og eggene er gått med avføringen for å starte syklusen.

Infeksjon

Ascaris lumbricoides er funnet over hele verden, med størst utbredelse i varmt klima. Det avhenger av dårlige sanitærforhold og dårlig hygiene for spredning. Egg kan forurense jord når folk ikke klarer å vaske hendene etter bruk av badet, deretter delta i friluftsaktiviteter. Håndvask etter toalettbesøk og etter å komme i kontakt med jord kan hindre Ascaris infeksjon.

Tegn på Rundormer

Rundormer infisere mennesker når larvene overføres fra hendene til munnen. Larvene kan være på mat vokst i jord som er blitt gjødslet med menneskelig avføring, i henhold til University of Maryland Medical Center. En infeksjon av rundorm unngås med håndvask og god hygiene før du spiser.

Magesmerter

Magesmerter er en av de første tegn på en rundorm infestation. Under en mild angrep før ormen har mangedoblet, kan smerte symptom være vage og mild, ifølge Mayo Clinic. En tunge angrep av ormer vil føre til alvorlige magesmerter hos pasienter.

Kvalme

Kvalme og oppkast er symptomer på en mild og tunge angrep. De rundormer er lokalisert i tarmen og kan forårsake alvorlige fordøyelses opprørt. Ettersom mengden av ormer vokser, vil symptomene blir stadig mer alvorlige.

Diaré

Sammen med kvalme og oppkast, kan pasienter også oppleve diaré. Avføringen kan være blodig i en mild infestation.

Luftveissymptomer

Rundorm larver infisere lungene til pasientene og kan forårsake hoste, kortpustethet og tungpustethet. Symptomene på en rundorm infestation av lungene er lik symptomene på lungebetennelse eller astma.

Fatigue

Pasienter blir trøtt i alvorlige rundorm angrep. De rundormer lever av næringsstoffene i mat spist før de er fordøyd. Dette kan føre til at vita ubalanser hos pasienter, noe som resulterer i tretthet og utmattelse.

Vekttap

Diaré, oppkast og kvalme føre til at pasienter ned i vekt når de angrep av ormer blir tung. En tunge angrep vil si at det finnes mange ormer i tarmen og lungene.

Ormer i avføring eller Vomit

En tunge angrep forårsaker ormer for å bli fordrevet, og de kan vises i oppkast og avføring av pasientene. Ifølge Mayo Clinic, kan en rundorm være synlig i munnen og nesen til en pasient. Når et angrep blir alvorlig, er det en økende risiko for intestinal blokkering og perforering av tarmveggen.

Langtidseffekter av Rundormer

Langtidseffekter av Rundormer


Rundormer, skikkelig kjent som Ascaris lumbricoides, er parasitter som påvirker fordøyelsessystemet, hovedsakelig innenfor den nedre tarmen. De kan utgjøre flere trusler mot helse, og kan også føre til infeksjonssykdommer. De fleste infeksjoner fra rundormer er mulig å behandle og enkelt løst, men noen langtidseffekter kan nøle etter å ha rundormer.

Organskade

Organskade er bare en langsiktig effekt i tilfeller av alvorlig rundorm infeksjon. Med en tung rundorm byrde i lavere tarmen, kan rundormer legge egg og reise til forskjellige deler av kroppen din, skade ulike organer. Hvis dette er tilfelle, vil kirurgi være nødvendig.

Vekttap

Fordi rundormer kan legge egg i tarmen, kan det ta en stund å bli kvitt dem alle. Rundormer vil ofte sluke maten du putter inn i systemet før det er skikkelig fordøyd. Dette forhindrer at du får alle de næringsstoffene fra maten, og kan føre til vekttap.

Oppkast og diaré

Hvis rundormer finne veien inn i systemet ditt, vil kroppen din første reaksjon være å avvise dem. Dette vil bli gjort gjennom oppkast og diaré. Kroppen din kan fortsette å gjøre dette i et forsøk på å fordrive alle rundorm og egg som de har lagt.

Magesmerter

Det burde ikke komme som for mye av en overraskelse at det å ha rundormer som lever i lavere tarmen kan føre til at noen magesmerter. Så lenge de er der leve av mat du putter inn i systemet ditt, er det vanlig å føle magesmerter før de er borte.

Rundormer Infeksjon

Rundormer Infeksjon


Rundormer er en type parasittisk orm som kan infisere kroppen av nesten alle pattedyr, inkludert mennesker. Rundormer er litt annerledes enn de mikroskopiske parasitter du kanskje tenker på. Disse ormene kan vokse opp til 16 inches lang og hundrevis av dem kan leve i kroppen din. Hvis du ikke allerede får pysete, les videre om rundorm infeksjoner.

Progresjon

For å forstå symptomene på rundormer, må du først forstå hvordan de gjør sin vei inn i kroppen din. Egg av rundorm er inntatt i kroppen din og reise ned til tarmene. Når de klekkes, vandrer de inn i lungene. Så du hoste dem opp, svelge dem igjen og de returnerer tilbake til tarmen hvor de formerer seg og starte reisen om igjen. En rundorm kan produsere opp til 200.000 ormer daglig, så situasjonen kan raskt eskalere.

Symptomer

Alvorlighetsgraden av symptomene som man kan oppleve med rundormer avhenger av hvor mange ormer er til stede i kroppen. Hvis det er bare noen få, kan du ikke merke noen symptomer. Symptomene på en mer moderat Infestation endring med progresjon av ormer. Hoste og tungpustethet kan oppstå når ormer er i lungene. Infestation i tarmen fører til problemer som smerte, kvalme og diaré. Tunge påslag av rundorm forårsake disse symptomene, samt tretthet og vekttap. Personen kan også legge merke til ormer i avføringen og poking ut av deres nese og munn!

Årsaker

Roundworm spres når menneskelig avføring kommer i kontakt med jord. De fleste rundorm infeksjoner forekommer i ubebygde land og fattige landsbygda. Noen områder faktisk bruke menneskelig avføring som gjødsel, eller kan ha unsubstantial kloakksystemer som gjør at avfallet å blande med jord. Eggene trenger varm fuktig jord for å trives, så land med et varmt klima og sørlige statene i USA er i faresonen. Folk kan ingest rundorm egg når de spiser produkter som ble dyrket i at jord.

Diagnose

Leger har flere måter å teste for rundormer. Hvis du har blitt smittet i minst 40 dager, vil det trolig være egg til stede i avføringen, som kan sees med et mikroskop. Blodprøver kan diagnostisere et angrep tidligere. Ditt blod vil produsere flere hvite blodceller som det forbereder å bekjempe fremmede inntrengere. Imaging tester, som røntgen, MRI og CT-skanning kan noen ganger vise rundormer i ulike områder av kroppen.

Behandling

Tilfeller av rundorm som presenterer ingen symptomer vanligvis gå bort på egenhånd. Store parasitære må behandles fordi de kan føre til komplikasjoner slik som ernæringsmessige mangler, skade på tarmen og allergiske reaksjoner. Anti-parasittiske medisiner er vanligvis foreskrevet for å drepe de eksisterende ormer. Behandlingen må kanskje gjentas senere hvis flere eggene klekkes. Mer alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi for å fjerne store mengder av ormer og reparere eventuelle organ.

Forebygging

Det er flere måter du kan hindre en rundorm infestation. Den beste måten er å praktisere god hygiene ved å vaske hendene etter at du bruke badet, og før håndtering av mat. Også, når du besøker fremmede land, hold deg til flaskevann og ferdig kokt råvarer. Varme koketemperatur vil drepe ormer og egg. Hvis du spiser noe råvarene, kan det være lurt å vaske den grundig og skrell det selv.

Kjennetegn på Rundormer

The Mayo Clinic sier rundormer er parasitter som opptar kroppen din for å opprettholde liv og formere seg. Den ascariasis rundorm er en av de mest utbredte menneskelige parasittinfeksjoner. The National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) sier om lag 1,4 milliarder mennesker i verden har blitt rammet av ascariasis. Verdens helseorganisasjon attributter noen 60.000 dødsfall på planeten hvert år til rundorm infeksjoner. Det finnes flere medisiner som kan med hell brukes til å behandle rundormer.

Kjennetegn

Ifølge NIAID, ascariasis og andre rundormer (nematoder) er en gruppe av virvelløse dyr (dyr uten ryggrad) med lange, runde kropper. De kan være store nok til å sees med det blotte øye eller så utrolig små at de bare kan bli detektert et mikroskop.

De parasittiske rundorm egg er funnet i bakken og få tilgang til menneskekroppen når en person vite får dem på sine hender, og de etter hvert spres inn i munnen. Parasittiske egg er også i stand til å trenge gjennom huden og inn i kroppen.

Effekter

Nesten alle voksne rundormer slutt vise menneskelige tarmen inn i hjemmene deres. Deres tilstedeværelse fører til smitte og sykdom. Den NIAID sier ascariasis ligner i utseende til felles meitemark. Den kvinnelige ormen kan vokse til å være så tykk som en blyant, og opp til en fot lang. Det er mulig for kroppen å bli smittet med opptil 100 ormer. Voksne ormer kan overleve så lenge som to år.

Årsaker

Dårlig personlig hygiene er en av de ledende faktorer i rundormer får tilgang inn i menneskekroppen. Andre årsaker er mangelfulle sanitærsystemer, urent vann og trange miljøer hvor det er dårlig tilgang til helsetjenester.

Parasittsykdommer er ikke begrenset til fattige områder eller utviklingsland. De kan utgjøre helseproblemer for alle befolkningsgrupper i USA .and andre steder. Ascariasis ormer trives i mildere klima og er mer vanlig i den sørlige USA

Symptomer

Mange mennesker har noen rundorm infeksjon og aldri oppleve symptomer, men en vanlig første tegn på en rundorm problemet er å legge merke til en levende orm i avføringen eller oppkast.

En tung infeksjon av ormer kan føre til en delvis eller fullstendig blokkering av tynntarmen. Dette kan gi oppkast og intense magesmerter, og føre til søvnproblemer og rastløshet.

Når en infeksjon er alvorlig bukspyttkjertelen kan bli betent. Alvorlige infeksjoner kan være livstruende, spesielt når de forårsake blokkeringer.

Behandling

Anti-parasitt legemidler, inkludert mebendazol, albendazole (Albenza) og pyrantel pamoate (Pin-X) er den viktigste behandlingen mot ascariasis. Disse medikamentene ødelegge voksne ormer 90 prosent av tiden. Det kan ta flere doser for å drepe lus.

Kirurgi kan være nødvendig i alvorlige tilfeller for å fjerne ormer og reparere skadene de har forårsaket. Komplikasjoner som kan gjøre det nødvendig kirurgi inkluderer blindtarmbetennelse og tarm eller gallegang hindringer.