Digidexo.com

Rynkete øreflippene og hjertesykdom

Rynkete øreflippene og hjertesykdom


Siden 1958 har det vært en debatt om hvorvidt en øreflipp krøll indikerer hjertesykdom. Selv om det har vært mange studier på sammenhengen mellom en øreflipp press og hjertesykdom, fortsetter debatten, og ulike ideer har blitt presentert på hvorfor en diagonal øre krøll utvikler.

Historie

En artikkel i Dear Doctor Colum trykt på health.uab.edu sider forskning utført av Dr. William Elliot i 1978 Dr. Elliot studerte 108 personer i løpet av en åtte års periode, og fant at en øreflipp krøll var en indikator for hjertesykdom. Artikkelen sier videre at en oppfølgingsstudie av 1000 personer innlagt på medisinsk service på et stort sykehus bekreftet Dr. Elliot tidligere forskning. Av 373 personer med øreflipp bretter, 275 (74 prosent) hadde koronar hjertesykdom, mens de resterende 98 (26 prosent) med øreflipp bretter, gjorde ikke det. Selv om Dr. Elliot studie og oppfølgingsstudie ikke gi definitive bevis på en øreflipp press og hjertesykdom, absolutt tyder det trengs ytterligere utredning, og at en nær watch bør gjøres på de med en øreflipp krøll.

Funksjoner

En øreflipp krøll er en diagonal linje som begynner der øreflippen festes til hodet. Den går deretter diagonalt, bakover, mot den nedre kanten av øreflippen. Hvis du har en øreflipp krøll, er det åpenbart. En øreflipp krøll kan forekomme hos menn eller kvinner.

Historie

Noen leger mener at øreflippen kan godt være det "vinduet til hjertet", og andre mener det ikke er noe mer enn noe som skjer for de som sover på sine sider eller er en del av den naturlige aldrings, og derfor rynke prosessen. En artikkel av Dr. W. Gifford Jones publisert på canadafreepress.com sider en studie gjort av Dr. Renuka Diwan, assisterende professor i dermatologi ved Johns Hopkins Medical School. I Dr. Renuka studie, spurte han 234 menn og kvinner som deltar på en dermatologi klinikk (alle var over 30 år) hvilken side de sov på. Han spurte dem om deres hjertesykdom historie. Hans studie antydet at det var en sterk sammenheng mellom en øreflipp press og hvilken side de sov på. Dr. Renuka rapporterte videre at de som sov på begge sider hadde øreflipp bretter på begge ørene.

Betydning

Fordi sammenhengen mellom en øreflipp press og hjertesykdom er fortsatt diskuteres, noen leger mener det ville være klokt å bruke øreflippen krøll som en mulig indikator for hjertesykdom. Fortsetter i artikkelen skrevet av Dr. Gifford Jones, var det en annen oppfølging studie gjort på Dr. Elliot arbeid. En studie av 6000 mennesker som ble inngått medisinske tjenester bekreftet at 60 prosent av de med en øreflipp krøll led av hjertesykdom. Dette tallet er høyt nok til å foreslå videre studier er garantert.

Betraktninger

Dr. Gifford Jones og Dr. Diwan foreslå ulike grunner på hva som forårsaker øreflipp bretter. Den øreflipp er en av de mykeste og tynneste deler av kroppen, og den har små blodkar kalt arterioler. Noen forskere, Dr. Gifford Jones sier, mener at degenerasjon av elastisk vev rundt arterioler fører bretten. Dette er den samme type endring assosiert med åreforkalkning og kan forklare sammenhengen. Dr. Diwan antyder at nedbryting av elastisk vev rundt arterioler er ingenting mer enn en del av aldringsprosessen og sovestillinger.

Potensiell

Fordi det medisinske samfunnet fortsatt delt på sammenhengen mellom øreflippen krøll til hjertesykdom, ser det ut til å være gunstig å se i speilet for å se om du har en øreflipp krøll. Som Dr. Gifford Jones påpeker, gjør prosenter av å ha en øreflipp krøll og ha hjertesykdom tyder på at det ville gagne både pasienten og det medisinske fellesskapet å forbli flittig og å fortsette å studere dette fenomenet.