Digidexo.com

bivirkninger av å leve med én nyre

Hvordan leve med en Tethered Spinal Cord

Tethered ryggmarg syndrom er en genetisk tilstand som forårsaker progressive nevrologiske forfall. Det er en komplikasjon av ryggmargsbrokk. De første symptomene vises i barndommen, men det går ofte udiagnostisert til voksen alder, når symptomene på progressiv nerveskader blir for alvorlig til å overse eller ignorere. Leve med tethered ryggmargs syndrom krever intensiv medisinsk behandling og et sterkt støttenettverk.

Bruksanvisning

Medisinsk behandling

•  Oppsøk effektiv operasjon, som i stor grad kan redusere forekomsten av symptomer og bremse eller eliminere nevrologisk forfall. Bestill kirurgi for å kutte ryggmargen tjore å redusere kroniske smerter.

•  Vurder søker kirurgi for å de-tjore ryggmargen i fysisk modne individer å redusere cystisk vekst og bedre nevrologisk funksjon.

Gjennomgå en vedvarende program for fysioterapi. Dette er nødvendig for å opprettholde og forbedre ben og arm styrke til å sikre at personlig mobilitet kan opprettholdes.

Leve med Tethered Spinal Cord Syndrom

Forskning mer om tilstanden og oppfordrer alle i det berørte enkeltes støttenettverk til å gjøre det samme. Personer med syndromet har normale mentale funksjoner, og mange kan engasjere seg i regelmessig fysisk aktivitet med noen funksjonshemninger hvis riktig behandling blir gitt tidlig i livet.

Gi støtte og forståelse for personer med alvorlige nevrologiske problemer som følge av syndromet. Delvis lammelse og tap av tarm og blære kontroll er de mest pinlige og vanskelige symptomer på tilstanden til å leve med.

Oppmuntre pasienter og deres omsorgspersoner til å legge inn et kurs i psykoterapi. Syndromet har selv ingen bemerkelsesverdige emosjonelle eller atferdsmessige bivirkninger, men å leve med en funksjonshemming og støtte en funksjonshemmet person kan være følelsesmessig taxing.

Oppmuntre pasienten til å samhandle med samfunnet. Selv pasienter med alvorlige former for syndromet kan gå med hjelp av beinet bukseseler eller andre mobilitet assistanse enheter. De fleste personer med tilstanden har ingen lærevansker.

Beskytt pasienten mot emosjonelle og fysiske overgrep. Barn med syndromet er spesielt sårbare for grusomhet fra sine jevnaldrende. Følelse av hjelpeløshet kan bli forverret av en truende sosialt miljø.

Å leve med pulmonal hjertesykdom

Definisjon

Pulmonal hjertesykdom er også kjent som cor pulmonale. KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) og lungeemboli er den viktigste årsaken til denne typen hjertesykdom. Lunge hjertesykdommer skader på høyre side av hjertet. Forstå hva pulmonal hjertesykdom er og hva den gjør til hjertemuskelen er avgjørende i å tilpasse livsstilen for å få optimal livskvalitet, mobilitet og uavhengighet.

Livsstil

Noen diagnostisert med lunge hjertesykdom kan bli pålagt å gjennomgå noen endringer i livsstil. Hvis du røyker, stopp. Hvis du ikke trener, starte. Overdreven bruk av alkohol er ikke anbefalt, men noen leger kan foreslå et lite glass rødvin hver dag for å få fordeler fra flavinoider og antioksidanter, men slikt kan også bli funnet i matvarer. Trening kan bidra til å styrke hjertemuskelen og øke utholdenhet og styrke for noen. Hindre ytterligere skade hjertet er nøkkelen til å leve med pulmonal hjertesykdom. Kontrollere blodtrykket og ser på kolesterolnivået er også viktig for alle som lider av hjertesykdom.

Trening

Trening er viktig når leve med pulmonal hjertesykdom. Tidlig trening rutiner foreslått av hjertespesialisten kan omfatte omfanget av bevegelse aktiviteter, gå eller mild trapp klatring som bidrar til å øke styrke og utholdenhet. Overvåking og vedlikehold av et treningsprogram kan bli overvåket av familien leger eller kardiologer og er avgjørende for hjerte rehabilitering.

Diett

Personer med diagnosen pulmonal hjertesykdom må opprettholde et godt balansert, lav-natrium diett som også begrenser fettinntaket. Hjerte-sunn mat rik på Omega-3 fettsyrer, B-kompleks vitaminer, antioksidanter og flavinoider anbefales. Hjerte sunn mat valg, men er ikke begrenset til laks, svart eller nyre bønner og havregryn. Mandler og valnøtter er foreslått, så vel som mørke, bladrike grønnsaker.

Mental Outlook

Mange personer diagnostisert med lunge hjertesykdommer erfaring tristhet og depresjon. Søker råd eller behandling for stress, depresjon og daglige utfordringene ved å leve med hjertesykdom er en viktig del av den samlede hjertesykdom behandling planer. Leger ofte foreslår rådgivning for pasienter diagnostisert med hjertesykdom å tilby et utløp for psykiske bivirkninger for de nydiagnostiserte for å bidra til å gi strategier for å takle begrensninger eller bekymringer.

Hvordan leve med nyresykdom

Hvordan leve med nyresykdom


Nyresykdom er en kronisk tilstand som ikke har noen reell kur. Tilstanden begynner når nyrene begynner å få problemer behandlingen kroppens væske. Det er mange ting som en person kan gjøre for å minimalisere virkningene av sykdommen for å øke livskvaliteten. Les videre for å lære å leve med nyresykdom.

Hvordan leve med nyresykdom

•  Kontroller at kosten inneholder nok protein. Legen din kan ønske å begrense mengden protein du spiser for å redusere nivået av arbeidet nyrene dine har å gjøre. Men trenger kroppen protein til å hjelpe fikse celler og organer.

Begrens mengden salt du spiser. Salt og matvarer som har mye natrium kan føre til at blodtrykket øker. En normal blodtrykket som er nødvendig for å håndtere godt med nyresykdom.

Se hvor mange bananer du spiser. Disse fruktene er rik på kalium, noe som kan være vanskelig for syke nyrer å behandle. Andre frukter og grønnsaker som rosiner, fiken, poteter og soyabønner som har mye kalium, også, og bør spises i moderate mengder.

Følg behandling anbefalt av legen din, men tillate deg selv et normalt liv. Nyresykdom er bare en liten del av din daglige levende.

•  Gi opp røyking. Det er mange langsiktige fordelene ved å slutte å røyke. I det minste, vil det senke blodtrykket og redusere komplikasjoner forårsaket av nyre tilstand.

6. Hold trener. En vanlig aktiv livsstil er viktig ikke bare for din generelle helse, men det vil også bidra til å bekjempe depresjon som mange nyresykdom pasienter går gjennom.

Se stressnivået. Vanskelighetene med å leve med en kronisk sykdom kan øke stress. Hvis du blir for stresset ut, snakk med legen din om å ta medisiner for å senke den.

Hint

 • Få støtte fra familie og venner. Den psykologisk komponent av nyresykdom kan føre til depresjon og isolasjon i mange pasienter.
 • Snakke med andre mennesker som lider av nyresykdom. Du kan møte disse menneskene på ditt lokale dialysesenter.
 • Bli en online gruppe for folk med nyreproblemer, som MSN er Nyresyke Support Group. Se Resources for en kobling.
 • Sørg for å følge legens behandlingsplan. Du kan leve med nyresykdom bare hvis du behandler den riktig.
 • Gå til legen din regelmessig for å se hvordan din nyresykdom går framover. Du vil aldri bli overrumplet med forverrede symptomer.
 • Snakk med en ernæringsfysiolog om dietter som vil holde deg sunn og også tillate deg å spise mat som du liker.

Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?

Det er en veldig skremmende tid når du eller noen du bryr deg om ansikter den siste fasen av nyresykdom. Spørsmålet "Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?" kan få til en svært tankevekkende virkelighet. Men svaret avhenger av en rekke variabler.

Time Frame

De som gjennomgår dialyse behandling har en veldig generell, gjennomsnittlig levealder på fire år. Men mange scenarier komme inn i lek med noen pasienter nyter en bugnende liv for så lenge som 25 år.

"Vi vet ennå ikke hvor lenge pasienter i dialyse vil leve,» sier National Kidney Foundation. "Vi tror at noen dialysepasienter kan leve så lenge folk uten nyresvikt."

Statistikk

Men det er mer direkte statistikk tilgjengelig. Leger estimere en pasients sannsynligheten for overlevelse ved å se på den prosentvise sjansen for å leve ett, to, fem og ti år etter behandlingsstart. Denne typen formel brukes blant mange sykdommer, inkludert hjertesykdommer, kreft og dialysepasienter.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer dialyse overlevelsesrate på nær 80 prosent gjennom ett år, 64 prosent gjennom to år, 33 prosent etter fem år og 10 prosent gjennom 10 år.

Variabler

"Et annet viktig faktum er at ut av 20 prosent av dialysepasienter som dør i det første året, 50 prosent dør i de første tre månedene. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel hvor gammel pasienten er, hvor syk de var da de startet dialyse og hva andre problemer og sykdommer de har, "sier Andy Stein og Janet Wild i sin bok nyre dialyse og transplantasjon: Den på fingertuppene Guide. "Personer med høyt blodtrykk eller diabetes er ikke like sannsynlig å leve 10 år i dialyse som de med enten polycystisk nyresykdom eller glomerulonefritt."

Sykdom Årsak

Faktisk årsaken til nyresvikt spiller en stor rolle i overlevelse for de som er på dialyse.

Polycystisk nyresykdom: 94 prosent overlevelse gjennom året en, 70 prosent gjennom året fem og 42 prosent etter 10 år.

Glomerulonefritt: 88 prosent overlevelse gjennom året en, 58 gjennom året fem og 37 prosent etter 10 år.

Obstruktiv nefropati: 82 prosent gjennom året en, 46 prosent gjennom året fem og 21 prosent etter 10 år.

Ukjent: Sytti-seks prosent gjennom året en, førtien prosent gjennom året fem og nitten prosent etter ti år.

High Blood Pressure: 77 prosent gjennom året en, 33 prosent gjennom året fem og 14 etter 10 år.

Diabetes: 71 prosent gjennom året en, 29 prosent gjennom året fem og 11 prosent etter 10 år.

Alder

Som man ville forvente, yngre mennesker overlever lenger på dialyse enn eldre pasienter. Åtti-åtte prosent av de under 20 år vil leve gjennom fem år med dialyse. Sytti-en prosent av pasienter mellom 20 og 44 år gamle vil overleve gjennom fem år, vil 44 prosent av de mellom 45 og 64 lever gjennom fem år med behandling, og bare 21 prosent av dialysepasienter mellom 65 og 74 år vil overleve gjennom fem år. Tallet synker til 10 prosent for de over 74 år gamle.

Hvordan leve med MRSA

MRSA er en forkortelse for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Leve med det er mulig, men du må ta tiltak for å ivareta familiemedlemmer eller andre som også bor i hjemmet. Disse enkle trinn kan bety forskjellen på å holde MRSA eller dele den med andre.

Hvordan leve med MRSA

•  Lær hva du kan om MRSA, spesielt at du fortsatt kan føre en lignende livsstil med noen modifikasjoner. MRSA er i hver person, men vanligvis er det helt ufarlig inntil det blir en infeksjon. Det er først når de dårlige bakteriene invadere ufarlig MRSA ikke utvikler det noen skadelige taktikk for å invadere våre organer og skape kaos. Du kan plukke den opp på sykehuset, men i disse dager det er funnet og overføres i skoler og andre offentlige steder hvor det er tett kontakt. Hvis noen du kjenner har en MRSA-infeksjon ikke berøre dem, ikke dele håndklær eller andre personlige elementer, som det er svært smittsom.

Ta alle medisiner som foreskrevet av legen din. Bli vaktsom av kroppen din og la legene vite hvis du opplever noen bivirkninger fra medisiner som er foreskrevet. Du vil være på medisiner fra noen uker og ganske muligens for opptil seks uker.

Kreve at når bandasjer blir endret, kan du eller dine pårørende bruke hansker hver gang. Avhengig av hvor MRSA-infeksjon har dukket opp, kan det hende du må bære en maske for å unngå å spre det.

Bruk et dekke over MRSA såret kan du fortsette å handle og å fortsette med normale aktiviteter. Du kan bli slitt ned lettere på grunn av infeksjon eller medisiner, så ta en lur som nødvendig for å opprettholde din helse.

Hvordan å leve med HIV / AIDS

Hvordan å leve med HIV / AIDS


Så få som 10 år siden, ble AIDS ansett som en automatisk dødsdom. Fra den tid en person utviklet fullt utviklet AIDS til dødstidspunktet var generelt et par år eller mindre. Takket være nye medisiner, er forsiden av HIV / AIDS endrer seg dramatisk. For en ny generasjon, har det blitt en kronisk tilstand snarere enn en terminal ett. Det kan være vanskelig å leve godt med en kronisk sykdom, men det er langt fra umulig. Les videre for å lære å leve med HIV / AIDS.

Hvordan å leve med HIV / AIDS

•  Lær så mye som mulig om HIV / AIDS. Hvis du nylig har fått diagnosen, kan boken "The First Year" være en enorm kilde til hjelp og støtte. Du kan også være lurt å vurdere å registrere deg for AIDS Info nyhetsbrev for å motta den nyeste informasjonen om forskning og behandling. Se Resources nedenfor for en link.

Husk at HIV / AIDS ikke behøver å være - og vanligvis er ikke - en dødsdom. Med god medisinsk behandling, kan du leve et relativt normalt, sunt liv.

Finn en lege som har erfaring behandle mennesker med AIDS. Din fastlege kan være i stand til å anbefale noen. Dette spesialist bør koordinere og overvåke all din omsorg.

Følg behandlingsregimet du og legen din enige om. Hold medisinsk avtaler og ta medisiner som anvist.

Snakk med legen din om noen ubehagelige bivirkninger fra medisiner. Det kan være andre medisiner du kan prøve eller ting du kan gjøre for å lette bivirkninger. Aldri bare slutte å ta en medisiner uten først å snakke med legen din.

Hold deg med andre områder av din helse, også. Spise ernæringsmessig balanserte måltider, trener minst 30 minutter tre ganger per uke, unngå rekreasjonsbruk av narkotika og drikking til overmål og få nok hvile. Tar disse trinnene vil bidra til å styrke immunforsvaret.

utlevere dine HIV / AIDS status som hensiktsmessig. Folk som trenger å vite inkludere noen lege eller tannlege som gir helsetjenester for deg, seksualpartnere og personer med hvem du har delt nåler. Du kan også velge å fortelle venner og familie slik at de kan være tilgjengelig for å støtte deg. Du er ikke lovpålagt å fortelle din arbeidsgiver.

Fortsett å jobbe så lenge du er fysisk i stand til å gjøre det. Det er lett å bli deprimert og motløs når du har ingen jobb å utfordre deg.

Opprettholde et aktivt sosialt plan. Du kan bli sliten og ikke føler for å gjøre så mye som du pleide å gjøre. Det er normalt. Men du bør unngå å bli en eneboer. For eksempel, hvis du er for utmattet til å gå bar hopping, invitere et par venner over for å se en film i stedet.

Overvåk emosjonell status. Lære å leve med en kronisk sykdom kan være en utfordring, og du kan finne deg selv å bli trist, humørsyk, eller sint. Selv om du ikke er helt overbevist om at du trenger det, søke rådgivning eller en støttegruppe for andre hivpositive gjennom din lokale AIDS serviceorganisasjon.

Hint

 • Gi deg selv tid til å venne seg til tanken på å lære å leve med HIV / AIDS og tillate deg selv å sørge over tapet av din helse. Det er naturlig for at prosessen skal ta måneder om ikke år, så ikke slå deg opp hvis du ikke er klar for å komme videre med livet ditt to dager etter diagnose.
 • Depresjon er en naturlig reaksjon på å lære at du har en kronisk sykdom. De fleste mennesker gjør seg gjennom til den andre siden helt fint, men hvis du begynner å ha tilbakevendende tanker om å drepe deg selv eller skade noen andre, se en lege med en gang, eller gå til nærmeste akuttmottaket.

Å leve med hiv og aids

Å leve med hiv / aids presenterer et unikt sett av utfordringer, noen som ikke er lett forutsett. Til tross for disse, HIV-positive mennesker leve et fullverdig og oppfylle liv med hjelp av medisiner, sunn livsstil beslutninger og en sterk støtte base.

Behandling

Livskvalitet for hivpositive har økt dramatisk siden utviklingen av multi-medikamentell behandling, kalt HAART (høyaktiv antiretroviral terapi). Denne gruppen av medikamenter rettet mot HIV ved forskjellige punkter i infeksjonssyklusen, bremse viruset virkning på immunsystemet og forsinke utbruddet av symptomer. Selv om disse stoffene har kompliserte regimer og mange mennesker opplever en rekke bivirkninger både milde og alvorlige, er det viktig å følge behandlingsplan etablert med en lege, og for ikke å endre i løpet av behandlingen uten at en lege kjenner til. Det er også viktig å følge opp med legebesøk, physicals og viral-load testing, og holde ens lege underrettet om eventuelle alvorlige bivirkninger av medisiner.

Livsstil

En trio av livsstilsvalg er viktig for alle HIV-positive mennesker: opprettholde et sunt kosthold, unngå eller slutte å røyke og å trene på. Vanligvis er dette fordi en samlet passer kroppen vil være i stand til å bekjempe infeksjoner bedre og er også bedre rustet til å takle selve viruset. Opprettholde en riktig næringsbalanse og bygge muskelmasse gjennom trening kan hjelpe avverge sløse, en tilstand av alvorlig vekttap som kan begynne allerede før HIV utvikler seg til AIDS. Ifølge homohelse Crisis (GMHC), kan trening også bidra til å avlaste stress, bedre immunforsvar, regulere søvn og bedre appetitt.

Disclosure

Avsløre ens HIV-status er en svært personlig avgjørelse. På det mest grunnleggende nivået, er det viktig å fortelle alle helsepersonell at man er HIV-positiv, slik at de kan gi den beste pleie og oppfølging av HIV-relaterte symptomer. Det er også viktig å nå ut til familie og venner, og bygge et nettverk av folk som bryr seg om deg og kan forstå den emosjonelle så vel som fysiske aspekter ved å leve med hiv.

Beskyttelse

Når man er diagnostisert med HIV, er det viktig å beskytte både seg selv og sine seksuelle partnere fra infeksjon. Det er en HIV-positiv person ansvar for å informere sine partnere av hans status og begge parter bør insistere på sikker-sex praksis, herunder barrierer (kondomer, kvinnelige kondomer, dental dammer) og outercourse. Mange steder er det ulovlig å ha sex med noen uten å avsløre ens HIV status. Det er også viktig å beskytte seg mot andre infeksjoner, som HIV gjør en mer mottakelig for smitte med andre seksuelt overførbare sykdommer.

Utdanning

Folk som representerer marginaliserte samfunn ofte finne seg i rollen som en pedagog for andre. For HIV-positive mennesker, kan dette bety å snakke om virkningene av HIV og dets smitteveier samt ens egne erfaringer som en HIV-positiv person. Det kan være nødvendig å dempe andres frykt for å beskytte sine egne rettigheter, som når folk er bekymret deler offentlige anlegg. Imidlertid bør ingen føle at hun representerer et helt samfunn, og dele informasjon med andre bør alltid være på-vilje og med respekt for ens eget privatliv.

Support

Hivdiagnosen og forhold knyttet til den kroniske natur HIV-sykdom kan føre til stress, tristhet og andre negative følelser. HIV InSite anbefaler å stole på venner og familie til å dele sine følelser med, samt muligheten for å bli med i en støttegruppe for folk som virkelig forstår hvordan det er å leve med hiv. Hvis negative følelser vedvarer, kan det være hensiktsmessig å nå ut om hjelp fra mental-helse-feltet.

Hvor lenge kan man leve med AIDS?

Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS) er en tilstand som følge av ødeleggelse av immunsystemet ved HIV-viruset. Medisinsk gjennombrudd har økt levetid og livskvalitet hos HIV-infiserte individer fra et gjennomsnitt på 5 til 10 år (ved starten av epidemien) til over 20 år i dag. Faktorer som påvirker frekvensen av progresjon av sykdommen inkluderer alder, inntekt, utdanningsnivå og generell helse.

Medical Care

Med riktig behandling kan en HIV-smittet person leve i mer enn 20 år. Ifølge TheBody.com, populasjoner lavere inntekt er 89% mer sannsynlig å dø av aids enn høyere inntektsgrupper med tilgang til adekvat medisinsk behandling. Gjennomsnittlig inkubasjonstid på HIV-viruset (uten behandling) er mellom 9 og 11 år, noe som gjør tilgangen til medisinsk hjelp avgjørende i å bestemme levealder.

HIV Undergruppe

Viral subtype bidrar også til generell prognose hos personer med HIV. De to store stammer inkluderer HIV-1 og HIV-2, hver med sine egne undergrupper. Ifølge EHealthSource.com, de med en stamme kjent som subtype D har i gjennomsnitt 2-4 år kortere levetid enn de med subtype A, slik at viral belastning en vesentlig faktor i sikt prognose lang.

Komorbiditet

Visse komorbide tilstander kan øke hastigheten frekvensen av HIV progresjon til AIDS og øke sannsynligheten for å dø av en AIDS-relatert kompleks. Virus som humant papillomavirus (HPV), Kaposis sarkom assosiert herpesvirus (KSHV) og Epstein-Barr virus øke risikoen for visse kreftformer hos mennesker med HIV og forårsake ytterligere belastning på immunsystemet. Tilstedeværelse av andre seksuelt overførbare sykdommer som herpes og syfilis øker også sjansene for overføring av hiv fra person til person, så alltid praktisere sikker sex og unngå høyrisikoatferd.

Pasient Compliance

Fordi HIV medisiner krever strenge doseringsplanene og kan ha ubehagelige bivirkninger, er manglende overholdelse et betydelig problem. Unnlatelse av å følge doseringsplanene kan føre til behandlingsresistent HIV, noe som er spesielt problematisk på grunn av den allerede begrenset antall behandlingstilbud. For å sikre at effekten av medikamenter over tid, holder seg til doseringsplaner så tett som mulig.

Livsstil

Generelle livsstilsfaktorer som kosthold og mosjon kan spille en betydelig rolle i forventet levealder for HIV / AIDS-pasienter. Unngå å bruke narkotika og alkohol og ha sex med flere partnere, som disse aktivitetene svekke immunforsvaret. Stress, dårlig kosthold og depresjon kan også påvirke prognosen negativt mens riktig hygiene, tilstrekkelig ernæring og et positivt syn økning både levealder og livskvalitet for de som lever med HIV / AIDS.

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

Å leve med en opiatavhengighet er en vanskelig oppgave å utføre. Ber om hjelp og lære å takle det er enda vanskeligere. Noen ganger kan det også virke din familie og venner har forlatt deg. Det er visse skritt du kan ta og steder du kan slå til for å få hjelp. Alltid snakke med legen din om råd om risikoen ved opiatavhengighet før du tar noen løpet av handlingen. Bare husk at det er mulig å leve med et opiat avhengighet, uansett hvor vanskelig det virker.

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

Hvordan å leve med en opiatavhengighet

•  Innrøm at du har en avhengighet, først til deg selv og deretter til noen andre. Dette er første skritt enhver rusavhengig må ta. Hvis en rusavhengig kan ikke innrømme at hun har et problem med avhengighet, er det ingen måte å hjelpe henne, og ingen måte å leve med avhengighet riktig. Du kan ikke tvinge hjelp på noen som ikke ønsker det.

Spør deg selv hva du vil gjøre om opiatavhengighet. Ønsker du å gå av opiater helt? Ønsker du å gå på et vedlikeholdsprogram hvor du vil ta erstatning medisiner for å behandle avhengighet? Kommer opp med svar på disse spørsmålene er nøkkelen i å leve med en opiatavhengighet.

Snakk med noen, et familiemedlem eller noen andre du stoler på. Snakk om hvordan problemet med opiatavhengighet påvirker deg og hva du tror du vil gjøre med det. Fortell dem om de spørsmålene du spurt deg selv og den avgjørelsen du har kommet til.

Gjør en avtale for å snakke med legen din. Gjør du det vil sementere det faktum du ønsker å få hjelp. Gjør avtale med legen din vil også vise din familie og / eller kjære at du er seriøs om situasjonen.

Gå til avtale og snakke med legen din om opiatavhengighet. Fortell ham hvordan det gjør du føler deg og hva du tror du vil gjøre med det. Fortell ham om de spørsmålene du spurt deg selv og svarene, hvis noen, du kom opp med.

Følg legens råd. Uansett hva beslutningen mellom deg og legen din, er det vanligvis den beste fordi både du og legen din enige om det. Legen din kan sende deg til et behandlingsopplegg på en innleggelse eller poliklinisk basis. Hun kan anbefale langsiktige vedlikeholds medisiner.

Bli en Anonyme Narkomane (NA) gruppe. Se i telefonboken eller på nettet for å finne ut hvor det holde møter i samfunnet. For langtidsbehandling av alle avhengighet, deltar jevnlig i Anonyme Narkomane møter er relevant for din utvinning. Møtende jevnlige møter vil tillate deg å snakke med likesinnede mennesker med samme type avhengighet. Møtende jevnlige møter hjelper også hindre tilbakefall (bruke narkotika igjen etter en periode med å være ren). Hvis du ikke kan fysisk gjøre det til et NA møte, det er online de på alle tider på dagen. NAChatroom.org er et bra sted å finne nettmøter.

Oppfølging med legen din regelmessig, hvis du er på substitusjons medisiner, må du oppsøke lege minst to ganger i måneden eller mer for varigheten av behandlingen. Hvis du er helt fri for opiater, vil du trenger for å holde regelmessige avtaler for andre årsaker som nyre-og lever testing. Når opiater er tatt i en lengre periode, kan det forårsake fysisk skade på disse organene, blant andre.

Hint

 • Opiatavhengighet er en livslang problem og leve med det også. Husk at det kan ta flere prøver å håndtere avhengighet. Det er en stor avtale og krever engasjement og vilje til å holde deg gående gjennom tøffe tider, siden det vil være mange. Noen du stoler på, som en ektefelle eller annet familiemedlem, kan hjelpe deg gjennom en opiatavhengighet. De kan lytte til deg og hjelpe deg å ta tøffe beslutninger. Holder det gående til NA-møter. Folk på møtene kan hjelpe deg gjennom tøffe tider også.
 • Alltid holde avtaler med legen din. Hvis du er på medisiner for å erstatte opiater, er legen din den eneste måten du kan få dem. Hvis medisiner ikke blir tatt på riktig måte, kan de gjøre deg syk og går gjennom tilbaketrekning. Hvis du ikke er på medisiner, du fortsatt trenger å holde avtaler, som legen vil fortsette å overvåke deg for mulige langtidseffekter av opiatavhengighet.

Hvordan leve med type 1 diabetes

Hvordan leve med type 1 diabetes


Type 1-diabetes eller juvenil diabetes betyr at kroppen har en manglende evne til å produsere insulin. Personer med juvenile diabetes vil ha det for alltid, og det er viktig for dem å leve med mer forholdsregler enn andre mennesker. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du skal leve med type 1 diabetes.

Hvordan leve med type 1 diabetes

En tett kontakt med legen din. Arbeide med legen din som en juvenil diabetes pasient kan hjelpe deg å opprettholde best mulig kontroll av din diabetes. Legen din vil hjelpe deg med mange ting, inkludert: bestemme når du skal bestille nye forsyninger, overvåking eventuelle resepter du kan ha til å ta og andre helserelaterte spørsmål knyttet til ungdoms-diabetes. Det anbefales at du holder alle avtaler med legen din, ikke ta noen medikamenter før konsultere legen din først og sørg for at du forteller legen din om du merker en endring i måten du føler deg når som helst.

Oppgave 3-4 ganger per uke kan hjelpe deg å føle deg bedre samlet som en diabetiker. Å ha juvenile diabetes kan ha negative helseeffekter på kroppen inkludert: nyresykdom / svikt, hjertesykdom og blindhet er bare noen få negative helsemessige problemer. Trene på regelmessig basis kan hjelpe deg å redusere eller unngå noen effekter av diabetes blant annet hjertesykdom. Hvis du har spørsmål om trening og utvikle en rutine, ta kontakt med din omsorg lege.

Spis et balansert og sunt kosthold. Å spise sunt kan hjelpe deg bedre kontrollere diabetes og dermed minske risikoen for farlige bivirkninger forårsaket av diabetes. Som diabetiker diett bør inneholde mat fra alle de store matvaregrupper. Balanse er trolig den største nøkkelen til en diabetiker diett du bør ikke bli for mange matvarer fra en gruppe og ikke nok fra andre. Hvis du har problemer med kosthold bør du komme sammen med din lege eller ernæringsfysiolog og la dem hjelpe deg med å utvikle en diett plan som passer for deg.

Sjekk blodsukkernivået og gi deg selv insulin når det trengs. Tett oppfølging av blodsukkernivået er kanskje den beste måten du kan holde dine type 1 diabetes under kontroll. Du bør sjekke dine nivåer minst 3-5 ganger per dag, og hvis blodsukkernivået er 120-150 mg / dL eller over du trenger en insulin skutt. Mange foreldre til barn og tenåringer med type 1 diabetes spørre legen sin om en insulinpumpe for å unngå nålen opptak av insulin hver gang du trenger å ta en sjanse. Unnlatelse av å følge nøye med blodsukkernivået kan gi helseutfordringer, blant annet hjertesvikt. Hvis du kjører ut av testing forsyninger eller insulin, bør du snakke med din lege eller leverandøren umiddelbart.

Hint

 • Diabetes kan være livstruende hvis ikke skikkelig kontrollert. Å leve med diabetes trenger ikke å være vanskelig. Du, sammen med legen din, kan hjelpe deg å føre en sunn livsstil med diabetes.

Hvordan leve med magekreft

Hvordan leve med magekreft


Når kreftceller danner en gastrointestinal tumor i magen eller angripe mageslimhinnen, er en diagnose av magekreft ganske sannsynlig. Selv om diagnosen magekreft kan føre til en terminal tilstand, har mange pasienter oppdaget måter å leve et bedre liv med magekreft. Forstå statistikk for denne sykdommen og bruke tjenester og verktøy til disposisjon for å få mest mulig ut av livet ditt med magekreft.

Bruksanvisning

•  Forstå din prognose. Magekreft er spesielt vanskelig å diagnostisere i sin tidligste og mest treatable etapper. Men sin diagnose ikke nødvendigvis indikerer en terminal tilstand. Be legen om å nøye forklare din diagnose og forventet levealder, slik at du kan forme dine livsvalg på riktig måte.

Ivareta pleie og behandlingsregime som bestemmes av deg og legen din. Følg legens ordre om kosthold, hvile og mosjon.

La din lege og andre utdannet helsepersonell svarer på spørsmål du kan ha om å jobbe etter behandling, samt bekymringer du måtte ha om bivirkninger og tilbakefall av kreft.

Innse at det finnes behandlingsmuligheter, som for eksempel strålebehandling, som vil bidra til å redusere symptomer på magekreft. De står overfor en terminal diagnose bør spørre i palliativ behandling for å bedre deres livskvalitet.

Finn støtte med andre som lever med kreft på en daglig basis. Kreft støtte grupper kan gi deg en stikkontakt for å la vakt ned i et trygt og sikkert miljø. Snakk med legen din om støtte grupper i ditt område.

Søk støtte og hjelp fra venner eller kjære. Du kan også finne trøst i å betro din frykt om liv og død i et medlem av presteskapet eller andre religiøse representant.

Tips og advarsler

 • Vurdere å utvikle en levende vil og diskutere det med din familie og kjære. Du kan angi hvilke livreddende tiltak du er villig til å gjennomgå skulle behovet oppstå og informere leger og sykehuspersonalet av dine ønsker å sikre at de er oppfylt.
 • Spør legen din om det er støttenettverk på plass for pasienter i din tilstand. Mange sykehus tilbyr sosialarbeidere for å hjelpe deg med å finne frivillige baserte tjenesteleverandører.
 • Coping med en kreftdiagnose, spesielt en terminal ett, kan føre deg til følelser av ensomhet og fortvilelse. Kommunisere åpent om humøret med din lege og pleiere, slik at de kan lettere vurdere dine behov. Alvorlige tilstander som klinisk depresjon kan være på roten av dine følelser, og kan behandles med medisiner og terapi.

Hvordan leve med Nervesmerter

For millioner av mennesker, som lever med kroniske smerter er et faktum av livet. I tilfelle av neuralgi, er det nerver som er berørt. Lider må lære å takle den konstante smerter som kan bli forsterket ved enkle bevegelser, som å tygge, snakke eller svelge. Leve med nervesmerter innebærer å kontrollere sin årsak (hvis diagnosen) og administrere smerten. Følgende er forslag til hvordan dette kan oppnås.

Bruksanvisning

Unn årsaken til nervesmerter, hvis det har blitt bestemt, med kirurgi. Dette kan innebære å fjerne svulster eller skille nerver fra blodårer eller andre strukturer som er constricting nerve.

avlaste mild smerte med over-the-counter smertestillende, for eksempel ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Hvis smertene er mer alvorlig, bør du kontakte lege om bruk av reseptbelagte narkotika eller antidepressiva. Spør om mulige bivirkninger og legemiddelinteraksjoner forbundet med eventuelle medisiner du tar.

Endre din diett for å hjelpe lindre smerten av å leve med nervesmerter. Legge til matvarer rike på vitamin B og E, som kylling, grønnsaker, gjærekstrakt, nøtter, befestet og helkorn frokost matvarer og meieriprodukter, bidra til å opprettholde et sunt nervesystem.

Senk mengden fett som finnes i melkeprodukter ved å velge for lav-fett eller redusert fett alternativer. Hold deg unna mettet animalsk fett, fordi de kan minske de mulige fordelene av omega oljer.

Gi kroppen med elementene det trenger for å produsere anti-inflammatorisk stoff gamma linolsyre ved å øke mengden av omega oljer i kostholdet ditt. Disse oljene er funnet i fisk og vegetabilske oljer.

Rådfør deg med en smertespesialist hvis smertene er intense eller invalidiserende. Det kan være andre smertelindrende alternativer du kan forfølge, for eksempel fysioterapi.

Be din lege for å anbefale en øvelse regime. Målretting visse muskler og strekke kroppen din kan være et effektivt middel for å minske smerten av nervesmerter.

Tips og advarsler

 • Ta kontakt med din lege hvis opplever bivirkninger fra medisiner eller annet ubehag.
 • Ikke overforbruk smertestillende midler.
 • De fleste former for nervesmerter reagerer positivt på behandlingen.
 • Nervesmerter anses ikke livstruende.

Hvordan leve med Mouth Cancer

Surviving the symptomer, diagnose og behandling er bare begynnelsen for pasienter med munnen kreft. Med over 30.000 tilfeller diagnostisert i året, folk som har kreft som påvirker vev i munn og svelg vet at det å leve med kreft i munnhulen er neste trinn i prosessen og kan gjøres med riktig mengde av kunnskap og forberedelse.

Bruksanvisning

Få Continuing Care

•  Vit at selv om munnen kreft er forholdsvis sjelden, er det visse risikofaktorer som øker sjansene dine for å måtte leve med munnen kreft. Tobakksbruk er den mest åpenbare, og økt alder er en risiko, som det er med de fleste kreftformer. En annen viktig risikofaktor er tung alkoholforbruk.

Fortsett kontroller og oppfølging avtaler med din lege eller onkolog. Tester for å se om kreften ble eliminert vil være nødvendig etter behandling og så vil regelmessig avtaler for å være sikker på at kreften ikke har dukket opp igjen.

Vær forberedt på ulike former for terapi. Tale terapi kan være nødvendig for å hjelpe deg til å tilpasse seg endringer i munnen eller halsen på grunn av kirurgi. I tillegg kan fysioterapi brukes til å hjelpe med problemer med å spise, svelge eller puste.

Ta vare på din personlige helse til å leve med Mouth Cancer

Oppretthold et sunt kosthold. Ernæring er et av de viktigste elementene for å sikre et produktivt liv etter kreft, og matvaner som er etablert under kreftbehandling bør opprettholdes dersom det er hensiktsmessig. Spør legen din for ernæring anbefalinger eller henvisning til en kostholdsekspert.

Sjekk munnen jevnlig for re-forekomst av symptomer som sår i munnen som ikke leges raskt, og rapportere dem til en lege umiddelbart.

Redusere risikoen for en re-forekomst. Slutte å bruke tobakk eller alkohol. Begrense eksponering for solen hvis du har hatt kreft i leppene. Bruk en leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Opprettholde din mentale helse å leve med Mouth Cancer

Bli med i en støttegruppe for kreftoverlevere å forsikre deg om at du ikke er alene i din erfaring som en overlevende av munnen kreft.

Hold et støttesystem rundt deg av venner eller familie, eller prøv rådgivning eller terapi for å takle de følelsesmessige bivirkninger av kreftbehandling og utvinning.

Tips og advarsler

 • Spør legen din om formelle støtte grupper knyttet til sykehus eller klinikk hvor du fikk behandling.
 • Kjenn dine rettigheter når det gjelder medisinsk forsikring etter at du har gjennomgått kreftbehandling for å unngå diskriminering eller fordommer om dine forhåndseksisterende forhold.
 • Gjenlevende kreft kan være en følelsesmessig drenering prosess, og mange overlevende finner det nødvendig å få emosjonell støtte fra lisensiert terapeuter eller rådgivere i tillegg til alt fra kreft overlevende støttegrupper.

Leve med eggstokkreft

Eggstokkreft er en alvorlig sykdom som kommer med fysiske, følelsesmessige og medisinske utfordringer. En pasient diagnostisert med eggstokkreft ansikter vanligvis mange bekymringer, følelser og bekymringer som gjør livet vanskeligere. Ved å få og å lære mer informasjon for å forstå kreft i eggstokkene, kan hun lettere å takle utfordringene ved å leve med sykdommen. Å få riktig informasjon om ens diagnosen eggstokkreft er viktig i å håndtere det fysiske så vel som følelsesmessige utfordringene som følge av sykdommen behandling og recovery program.

Diagnose

For pasienten er den verste delen av diagnosen faktisk høre legen bekrefter at hun har kreft i eggstokkene. Mange pasienter vil forbli i en tilstand av sjokk, mens andre umiddelbart begynne å spørre legen sin om behandling.

Behandling

Det er tre hovedformer for behandling for eggstokkreft. Kirurgi (fjerning av cancervev), kjemoterapi (bruk av anti-kreft-medikamenter) eller radioterapi (bruken av høyenergi-bestråling for å ødelegge kreftceller) kan anbefales. Den anbefalte behandling avhenger av diagnosen scenen og karakteren av sykdommen, histopatologiske type og alder og generelle helsen til pasienten. For å optimalisere fordelene ved behandlingen, kan en pasient som gjennomgår en kombinasjon av de tre behandlingsmetodene. Eggstokkreft behandling er vanligvis planlagt to til tre uker etter diagnose.

Fysiske og følelsesmessige endringer

Den største utfordringen ved en eggstokkreft pasient kan være de fysiske og følelsesmessige endringer som kommer rett etter behandling. Mange av disse endringene, for eksempel tap av livmoren eller fertilitet eller midlertidig skallethet, er vanskelig å takle for de påvirker måten pasienter føler og tenker om seg selv. De brå endringer i deres utseende og fysiologi påvirke deres selvfølelse og evne til å forholde seg til andre mennesker. For gifte pasienter eller pasienter som lever med partnere, vil deres sexliv sikkert bli berørt. Følelser og adferd er en stor del av en kreft pasientens tilstand av å være, så det er også behandlingsprogrammer som inkluderer atferdsmessige og / eller livsstil coaching, samt deltakelse i en støttegruppe innstilling for å hjelpe pasienter leve normale liv selv med sine eggstokkreft .

Recovery

En person som har gjennomgått kirurgi bør tilbringe tiden sin hvile og trene for å fremskynde helbredelsesprosessen av kirurgiske sår. Sammen med medisiner, hvile og trening er viktig for å lindre vanlige bivirkninger som smerte, begrenset utvalg av bevegelse, og kronisk tretthet eller svakhet. For å unngå komplikasjoner, er pasienter som har gjennomgått kirurgi advart mot å bære tung last, gjør tungt husarbeid som støvsuging, og kjører. I tillegg, spise riktig og opprettholde riktig fuktighet under kreftbehandling gir pasienten med kalorier hun trenger for å opprettholde sin styrke mens han kjemper mot bivirkninger av kreftbehandling.

Mer om Recovery

En måte å håndtere de psykiske stressfaktorer brakt videre av metoder kreftbehandling, bør pasientene holder jevnlig snakke med henne rådgiver eller delta på lokale eggstokkreft kvinner støtte grupper. Dette kan hjelpe pasienter oppnå en slags normalitet blant de drastiske emosjonelle og fysiske endringer forårsaket av eggstokkreft og dens behandlingsmetoder.

Det tar tid for en pasient å komme seg fysisk og følelsesmessig fra behandling. Etter behandling, er en kvinne bundet til å oppleve bivirkninger, psykiske stressfaktorer, og intimitet og relaterte problemstillinger. Ved å bygge en sterk støtte system med hennes familie, venner og behandlende leger, kan hun lettere å takle og leve med de utfordringene forårsaket av eggstokkreft.

Hvordan leve med Hodgkins sykdom

Hvordan leve med Hodgkins sykdom


Hodgkins sykdom, den kategorien av kreft som påvirker lymfesystemet, er sjelden. Ifølge American Cancer Society, bare ca 4 prosent av alle nye krefttilfeller er Hodgkins sykdom. Overlevelsesraten er over 94 prosent, noe som gjør den til en av de mer treatable former for kreft. Likevel kan det være vanskelig å leve med sykdommen hvis du ikke er forberedt.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om kliniske studier. Det er vanligvis kliniske forsøk som er ute etter å finne mer effektive måter å behandle Hodgkins sykdom. Besøk American Cancer Society nettsted (se Resources nedenfor) for å lære mer om kliniske studier.

Snakk med folk du elsker om din tilstand. Noen ganger bare snakker om hvordan du føler kan ha en enorm innvirkning på din sinnstilstand og ta bort noe av din frykt og angst.

Vær forberedt på å håndtere bivirkninger forbundet med behandlingen. Du vil sannsynligvis få kvalm og lider av noen tretthet. Håravfall er også en svært vanlig bivirkning.

Hvis pasienten er et barn, vil de sannsynligvis bli skremt og kan trenge et positivt eksempel for å hjelpe dem til å opprettholde mot. Alltid være oppmuntrende og positive.

Husk å planlegge regelmessige oppfølgings avtaler med onkolog å nøye overvåke helsen din.

Tips og advarsler

 • Alltid be om en second opinion på diagnostisering og behandling av Hodgkins sykdom. En annen mening brukes både for å bekrefte diagnosen og for å sørge for at du har blitt informert om alle potensielle risikoer og behandlingstilbud.
 • Ta del i alle behandlings diskusjoner når du arbeider med dine leger. Du har juridisk rett til å akseptere eller avvise enhver behandling.
 • Husk at det er ingen skam i å spørre om hjelp håndtere frykt og angst du kan utvikle mens du prøver å leve med Hodgkins sykdom. Spør legen din om antidepressive medisiner og støttegrupper.
 • Slutte å røyke før behandlingen starter for Hodgkins sykdom. Røyking kan forverre bivirkninger av behandlingen.

Hvordan leve med eggstokkreft

Hvordan leve med eggstokkreft


Eggstokkreft er den ukontrollerte veksten av ondartede celler i eller på eggstokkene. Enten du er fri for kreft, gjennomgår behandling eller lever med en terminal tilfelle av kreft i eggstokkene, det er ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg å leve et givende og produktivt liv.

Bruksanvisning

Opprettholde en sunn livsstil å leve med eggstokkreft

•  Spis riktig før, under og etter behandling. Opplever eggstokkreft kan være lettere hvis kroppen din er forberedt og godt ernært. Å spise en lav-fett diett med mye frukt og grønnsaker er gode råd for noen, men det er spesielt viktig hvis kroppen din trenger for å være på full styrke.

•  Vær aktiv. Regelmessig mosjon eller bare engasjement i en aktivitet kan gjøre underverker for både fysisk og psykisk helse. Vurdere å bli kreft støtte grupper eller frivillig arbeid for kreftbevisstgjøringskampanjer.

Vær oppmerksom på dine medisinske ansvar Mens Leve med eggstokkreft

Hold deg til dine behandlinger. Tar foreskrevet medisiner, gjennomgår behandling og følge opp med regelmessige physicals og blodprøver er viktig for et vellykket liv med eggstokkreft.

Ta hensyn til kroppen din. Kommunisere til helseteam hvordan du føler og hvordan kroppen din reagerer på behandlinger. Du vet kroppen din bedre enn noen andre, og du bør være klar over eventuelle endringer legene trenger å vite om.

Ha en sterk støtte system

Bli med på en eggstokkreft støttegruppe. Den beste støtten kommer ofte fra andre kvinner som har vært gjennom det samme som du nå går gjennom.

kommunisere med familie og venner. La din umiddelbare støttesystem vet hva det er du trenger, enten det er å hjelpe lossing dagligvarer eller en venn å snakke med i midten av natten.

Bygg et team av helsepersonell som du føler deg komfortabel med. Dine leger, spesialister og sykepleiere er noen av dine viktigste støtte tilbydere. Pass på at de er de personene du ønsker å stole på med din behandling og pleie.

Tips og advarsler

 • Vet at pasienter har rett til å oppsøke sysselsetting uten at deres historie av kreft holdt mot dem i ansettelsesprosessen.
 • Spør legen din for å få informasjon om hvilke ressurser som er tilgjengelige for deg når det gjelder støtte grupper og hjemmehjelp.
 • En av de viktigste aspektene ved å leve med eggstokkreft er å håndtere de følelsesmessige og psykiske bivirkninger. Oppsøke en mental helse profesjonell til å hjelpe deg å takle disse aspektene av eggstokkreft.

Hvordan leve med lungekreft

Hvordan leve med lungekreft


Unormal cellevekst som er sentrert på eller i lungene kan være lungekreft. Blir diagnostisert med lungekreft kan være ødeleggende for både pasienten og hans eller hennes familie. Men det er en diagnose av lungekreft ikke nødvendigvis en dødsdom. Det er flere behandlingstilbud tilgjengelig og et vell av ressurser både online og offline utformet for å lære deg hvordan du skal leve med lungekreft.

Bruksanvisning

•  Få fakta om lungekreft. The National Cancer Institute anslår nesten 180.000 nye tilfeller av lungekreft vil bli diagnostisert hvert år. De fleste av disse sakene er direkte relatert til røyking.

Lær om behandlingstilbud. Avhengig av type og stadium av lungekreft, kan du finne cellegift, stråling, kirurgi, fotodynamisk eller laser lysterapi kan være nyttig i behandling av kreft og hjelpe deg å leve lenger.

Vurdere å bli en klinisk studie. Du kan være i stand til å ta del i mer eksperimentelle behandlinger som kan være i stand til å behandle kreft eller forbedre livskvaliteten. Du kan be legen din for mer informasjon på åpne kliniske studier, eller du kan søke etter dem selv ved National Cancer Institute nettsted (se Resources nedenfor).

Finne ut hvordan man skal håndtere åndenød. Dette er en av de største bivirkninger av lungekreft og lære hvordan å kontrollere det kan forbedre din livskvalitet. Å gjøre en innsats for å inhalere sakte gjennom nesen og deretter puster langsomt gjennom munnen kan gjøre en forskjell.

Tips og advarsler

 • Du har rett til å motta screening og livsstabilisere tjenester i tilfelle en nødsituasjon, uten forhåndstillatelse fra sykehuset eller forsikringsselskapet.
 • Når diagnostisert med lungekreft er det vanlig å oppleve et bredt spekter av følelser. Du kan også føle sinne og harme mot kjære for å være sunn. Dette er en normal reaksjon. Likevel kan det hjelpe å dra nytte av lokale støttegrupper.

Hvordan leve med prostatakreft

Hvordan leve med prostatakreft


Vellykket behandling av prostatakreft, noe som påvirker den mannlige reproduktive organ i mange menn over en alder av 65, er ganske vanlig. Når det er sagt, menn med prostatakreft potensielt møte vanskelige livsstilsendringer i tillegg til bivirkningene som følger behandlingen. Imidlertid kan disse livsstilsendringer skal forvaltes og motvirkes ved å utnytte ressurser tilgjengelig for deg.

Bruksanvisning

•  Vit at alternativer til invasiv behandlingsstrategier finnes, hvis du har blitt diagnostisert med prostatakreft. Diskutere disse med legen din før du forplikter deg til et behandlingsopplegg.

Administrer post-operativ smerte ved hjelp av reseptbelagte smertestillende medikamenter. Opioidanalgetika er ofte brukt til å behandle kreftpasienter utvinne fra kirurgi.

Implementere endringer i måten du lever. Hvis du har laber kostvaner, benytte anledningen til å begynne å spise sunt. Husk at overflødige kalorier kan hjelpe vekst og spredning av ondartede vev. Ta regelmessig mild trening hvis du klarer det.

Be legen om å forskrive et legemiddel for å behandle eventuelle ereksjonsvansker kan forekomme. Mens en manns evne til å nå orgasme er vanligvis ikke påvirket av prostatakreft kirurgiske prosedyrer, mange menn rapporterer seksuell dysfunksjon. Legen din vil informere deg om eventuelle bivirkninger som kan komplisere din kreftbehandling program.

Fortell legen din hvis du opplever forstyrrelser i urinstrømmen. Det kan være alternativer som er tilgjengelige for å behandle denne komplikasjonen.

Bygg et støttenettverk. De fleste samfunn tilbyr et omfattende utvalg av tjenester til pasienter med prostatakreft, og de kan hjelpe deg å leve med din tilstand gjennom gruppe eller en-til-en terapitimer. Nå ut til familie og venner. Ingen er forventet å bekjempe kreft alene.

Tenk å ha måltider levert eller ansette et hjem omsorgsarbeider hvis du trenger hjelp til å håndtere dagligdagse oppgaver. In-hjemmetjenestene er også tilgjengelig for pasienter som har gått hjem fra sykehuset, men fortsatt trenger jevnlig legehjelp.

Hold på å leve livet ditt. Du kan fortsette å fungere hvis du føler deg opp til det. Husk at du ikke er forpliktet til å fortelle arbeidsgiveren din om du har prostatakreft.

Tips og advarsler

 • Spør legen din om kundestøttetilbudet i ditt samfunn til å hjelpe deg med å justere til ditt spesielle tilfelle som du leve med prostatakreft.
 • Du har pasientrettigheter når du søker medisinsk behandling for prostatakreft. Du kan ikke bli tvunget inn i pensjonisttilværelsen eller ansikt disiplinære tiltak eller oppsigelse for å søke behandling. Informasjon i medisinsk filen er strengt konfidensiell.
 • Menn som lever med prostatakreft kan dra nytte av støttenettverk og terapi for å hjelpe dem med å håndtere endringer i livet sitt. Du trenger ikke å kjempe mot den følelsesmessige komplikasjoner av en prostata kreft diagnose alene.

Hvordan leve med en schizofren mor

Schizofreni er en psykisk ødeleggende sykdom som alvorlig kan endre virkeligheten av pasienten. Schizofrene kan ha deres sinn stadig avbrutt av lyder og bilder som ikke finnes i verden utenfor. Ikke bare kan dette være problematisk for pasienten, kan det være tasking på pasientens kjære, spesielt hvis hun er en mor. Men med litt kunnskap og tålmodighet, kan du lære å leve med en schizofren mor.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en schizofren mor

•  Utdanne deg selv i den spesifikke type schizofreni din mor har. Generelt kan schizofreni negativt påvirke en persons sinn og sosiale ferdigheter i betydelige måter. Paranoide schizofrene har en tendens til å tenke at noen normale sosiale situasjoner er designet for å få dem. For eksempel kan en rolig samtale i et bibliotek vises til en schizofren som om noen er planlagt å felle henne før hun forlater bygningen. Ved å forstå hvorfor din schizofren mor oppfører seg slik hun gjør, kan dine svar og reaksjoner positivt endre.

Kontroller at din mor tar noen medisiner foreskrevet for henne regelmessig. Gjør dette ved å etablere en avtalt rutine som ikke bagatelliserer din mor, men hjelper henne å forstå viktigheten av å ta medisiner. Utdanne deg på alle aspekter av medisinen, spesielt bivirkninger. Siden det er ingen kjent kur for schizofreni, er medisiner utviklet for å hjelpe takle symptomene.

Bli med i en støttegruppe for familiemedlemmer av schizofrene. Selv om støttegruppen møter på nettet, kan det bidra til å avlaste stress ved å koble med folk som er i lignende situasjoner. Du kan også få noen spørsmål besvart eller lære nye mestringsteknikker, lindre spenninger hjemme.

Oppmuntre uavhengighet ved å ikke prøve å gjøre alt for din mor. Noen schizofrene kan føler seg fanget i deres verden, følelsen som de ikke kan fungere skikkelig i den virkelige verden. Realistisk sett schizofrene har en hard tid holde sysselsettingen. Men ved å hjelpe din mor utføre daglige oppgaver på egen hånd, kan du lindre noen av dine egne stress.

Finn en hobby eller trygg stress utløp for deg selv. Du kan føle behovet for å stadig ta vare på schizofren mor og sikre hennes sikkerhet, men du fortjener også å slappe av. Avslappende og opplading kan holde deg fra å brenne ut, siden å ta vare på schizofrene familiemedlemmer kan noen ganger føles som en fulltidsjobb.

Tips og advarsler

 • Ta kontakt med din mors lege hvis hun nekter å ta hennes foreskrevet medisiner eller slutter å ta dem. Etablere en nødtelefon som kan sjekke om din mor når du er borte. Sørg for at din mor er kjent med personen og generelt stoler på ham.

Hvordan leve med Rapid Sykling Bipolar Disorder

Hvordan leve med Rapid Sykling Bipolar Disorder


Bipolar lidelse er ikke en lett diagnose å leve med. Og når rask sykling av stemninger er lagt til det, kan det bli ganske skremmende å få det under kontroll. Men det er hjelp tilgjengelig i form av terapi og medisiner, og mange sier det har forvandlet deres liv til hvor de er i stand til å fungere normalt.

Bruksanvisning

Forstå Rapid Sykling Bipolar lidelse

•  Når en person har fire eller flere vekslende episoder av mani og depresjon i løpet av en 12-måneders periode, regnes dette bipolar lidelse med rask sykling.

Mania symptomer å se etter:

Humørsvingninger, enten glade eller irritabel og sint. En følelse av ekstrem energi. Pompøsitet. Impuls aktiviteter som overforbruk, risikofylt sex, alkohol misbruk. Endringer i søvn.

Tegn på depresjon

Nedgang i aktivitet og energi. Stor sorg. Rastløshet / irritabilitet. Økte bekymringer og nervøsitet. Dårlig samvittighet og håpløs Snakk om selvmord. En endring i spising. Problemer med søvn.

Bo med bipolar rask sykling er ikke lett. Og mens det er ingen kur for det, det finnes behandlinger for å gjøre det lettere å leve med. Terapi og diskutere dine følelser er viktige forsvarslinjer. Dette inkluderer kognitiv-atferdsterapi, interpersonlig terapi, familieterapi og psyko utdanning. Når du kombinerer behandling med medisiner, som vanligvis har en stor innvirkning. Vær oppmerksom på at de fleste bipolare lider (og spesielt raske cyclers) må ta det som kalles en "cocktail" av medisiner for å behandle alle symptomene.

Det finnes flere legemidler som brukes til å behandle rask sykling bipolar lidelse som har vist seg å være nyttig.
For mania symptomer:
Litium, Depakote, Tegretol, Zyprexa, Risperdal, Seroquel, Geodon, Abilify, haloperidol (en anti-psykotisk)
For depresjon:
Prozac, Seroquel, Lamictal, Symbyax

Ulempen er at det er bivirkninger til alle disse medikamentene. De fleste ofrer sedering, men de er også vanligvis bringe på vektøkning og risikoen for diabetes. Vektøkning er ansett som en alvorlig klinisk bekymring ikke bare fordi det kan føre til voksen angrep diabetes og hjerte- og karsykdommer, men fordi det å være overvektig er nå den ledende årsaken til pasienter å slutte å ta sine piller.

Tips og advarsler

 • Sørg for at legen din overvåker vekt når du begynner å ta noen nye medisiner. Du bør prøve å få regelmessig mosjon og spise et sunt kosthold for å motvirke vektøkning muligheten for narkotika.
 • Bipolare pasienter på flere medisiner må være forsiktig med å drikke sprit, siden det kan endre medisinens effektivitet og kan skade leveren.