Digidexo.com

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hva er en Struma?

En struma er en type vekst som skjer på eller i nærheten av skjoldbruskkjertelen. Disse utvekster er vanligvis plassert på den fremre side av halsen, hvor halsen møter skuldrene. Noen struma er bare midlertidige problemer som etter hvert kan gå unna, mens andre kan være symptomer på mer alvorlige skjoldbrusk lidelser.

Årsaker

Struma kan danne gjennom et par forskjellige måter. Den første er gjennom en feil i skjoldbruskkjertelen. Når en skjoldbrusk produserer for mye hormon som i hypertyreose, eller produserer for lite i hypotyreose, kan det føre til en struma vekst. En sporadisk struma kan danne grunn til å spise for mye av matvarer som er kjent for å forårsake struma. Disse matvarer inneholder, fersken, soyabønner, kålrot, spinat og peanøtter. Disse matvarer har blitt funnet å undertrykke hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen forårsaker atmosfæren som trengs for en struma å vokse. Ikke får nok jod i kosten kan også føre til struma.

Symptomer

Symptomer som du kan lide av en struma inkluderer en hoven skjoldbruskkjertelen, hevelse i nakken, vedvarende hoste, tetthet i halsen, pustevansker eller problemer med å svelge (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning 2007).

Behandling

Struma kan behandles ved medisinering, kirurgi eller radioaktivt jod. Medisiner som Levothroid eller Synthroid hjelp til å lindre betennelse i skjoldbruskkjertelen bidrar til å krympe størrelsen på struma. Radioaktivt jod er også en vanlig behandling for struma ved oral innføring av jod inn i kroppen. Den jod deretter finner og dreper skjoldbruskceller. Kirurgi kan også brukes til å fysisk fjerne struma, men er vanligvis bare anvendes som en siste utvei når alle andre midler for behandling har sviktet. Kirurgi kan også anvendes dersom struma forårsaker livstruende bivirkninger, slik som blokkering av pasientens luftveier.