Digidexo.com

Hva er behandlingen for latent tuberkulose?

Tuberkulose kan være en dødelig sykdom uten riktig behandling. Latent tuberkulose betyr at kroppen din bekjempe infeksjonen og klarer å holde sykdommen inneholdt. Aktiv TB betyr at sykdommen har nå spredt over hele kroppen din, og du har blitt i stand til å smitte andre. Det er viktig å følge retningslinjer for behandling hvis du har latent tuberkulose for å beskytte ikke bare deg selv fra komplikasjoner av sykdommen, men også hindre andre fra å bli smittet.

Latent TB Infeksjon

For noen mennesker, kan deres immunsystem ødelegger Mycobacterium tuberculosis, og de vil aldri utvikle symptomer. Med latent tuberkulose, infiltrerer bakterien lungene dine og vil forbli der. Ditt immunsystem kan være i stand til å hindre bakterien fra å migrere til andre områder i kroppen din. Ifølge Mayo Clinic, kan tuberkulose forbli sovende i mange år. Selv om du kan ha latent tuberkulose, vil du ikke har symptomer og du kan ikke smitte andre, men du vil teste positivt på en TB hudtest.

Behandling

Behandle din latent TB-infeksjon er avgjørende for å minimere sjansene for sykdommen utvikler seg til aktiv TB. Din lege vil utelukke muligheten av å ha aktiv TB før behandlinger, som behandlinger for de to typene av TB er forskjellige. Når du har begynt behandlingen, må du følge med, selv om standard behandling kan vare i opptil ni måneder for latent tuberkulose. Stoppe medisinering for tidlig kan også føre til at du blir syk med tuberkulose igjen.

Standard behandling

Den vanligste behandlingen for latent tuberkulose er isoniazid. Stoffet virker ved å ødelegge bakterien og hindrer muligheten for din TB fra å bli aktiv og sprer seg i hele kroppen din. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan du bli administrert medisiner enten en gang daglig eller to ganger i uken i opptil ni måneder.

Isoniazid bivirkninger

Dessverre med TB medisiner, kan langtidsbruk føre til potensielt farlige bivirkninger. Du må ta kontakt med legen din regelmessig for mulig utvikling av hepatitt som følge av å ta isoniazid. Leverskade kan også være en mulig effekt av isoniazid. Det er viktig å unngå å ta paracetamol mens du er på isoniazid, som paracetamol kan øke dine sjanser for å utvikle leversykdom.

Andre behandlinger

Rifampicin kan bli tilbudt for behandling for latent tuberkulose. Denne medisinen administreres daglig i opptil fire måneder. Rifampicin gang var også tilbys med stoffet pyrazinamid, men kombinasjonen behandling er ikke lenger brukes. Ifølge CDC, bør kombinasjonsbehandling av rifampicin og pyrazinamid ikke bli tilbudt på grunn av mulig leverskade eller død. Når du tar rifampicin, fortelle din lege om du tar medisiner som p-piller eller warfarin. Rifampicin kan samhandle med noen medisiner, som vil redusere medisiner 'effekt.

Rifampicin bivirkninger

Rifampicin kan føre til at kroppsvæsker å bli oransje. Ikke bli skremt hvis du har oransje urin, så dette er normalt. Hva er ikke normalt er kvalme og kraftig oppkast, betydelig vekttap, svakhet som blir plagsomme, feber, magesmerter, eller blåmerker og blødninger. Disse symptomene må diskuteres med legen din for å få tilgang til mulige faktorer på leverskade.