Digidexo.com

ryggsmerter og gluten

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Gluten & ADD hos barn

Lenker blir gjort mellom gluten intoleranse og ADHD, særlig blant barn i skolealder. Diagnoser for ADD, ADHD, og ​​autisme er ofte ledsaget av glutenintoleranse eller cøliaki (glutenallergi), eller annen matallergi (ofte laktose intoleranse eller allergi mot tilsetningsstoffer i mat). Håndteringen av disse matallergier har vært kjent for å roe symptomene på ADHD og hyperaktivitet.

Historie

Gluten intoleranse rammer opp til 35 prosent av amerikanere, og er den mest vanlige mat-baserte autoimmun sykdom. Mens dens viktigste symptomene er relatert til fordøyelsessystemet, er gluten intoleranse og cøliaki knyttet til en rekke av revmatiske lidelser og atferdsforstyrrelser, inkludert ADD, ADHD, autisme, bipolar lidelse, og kronisk utmattelsessyndrom.

Forskning

En studie 2005 knyttet atferdsforstyrrelser, spesielt depresjon, mot gluten forbruk hos ungdom. Etter tre måneder på en glutenfri diett, ungdom studerte viste en signifikant reduksjon i ADHD og depresjon.

Glutenfri diett

Bytte til et glutenfritt kosthold krever litt omtanke og planlegging, men det er mange glutenfrie alternativer tilgjengelig i supermarkeder og restauranter, og det er enklere enn noensinne å holde en glutenfri diett for deg selv eller dine barn. Gluten er et protein som finnes hovedsakelig i korn, som hvete, rug og bygg, men ofte skjult i mange bearbeidet mat, som for eksempel soyasaus. Felles utstyr, enten fra bearbeidet mat eller i hjemmet, kan være farlig for folk som er ekstremt følsomme for gluten, og ofte kan de trenger å spise fra en dedikert glutenfri anlegget. Det er mange ressurser på nettet, samt bøker og blader, gir råd, oppskrifter, og anmeldelser for cøliakere.

Advarsel

Koblingene mellom gluten og atferdsforstyrrelser har blitt studert, men, som med alle store helse beslutning for deg eller dine barn, bør en lege konsulteres. Blodprøver for gluten intoleranse er tilgjengelige, eller spørre legen din om en matallergi kan være kilden til barnets atferdsforstyrrelse. Forsiktighet bør utvises ved å innføre noen ny diett, for å sikre at viktige næringsstoffer ikke blir neglisjert.

Betydning

Den mulige sammenhengen mellom gluten intoleranse og atferdsforstyrrelser, for eksempel ADD er, for det meste, positive nyheter. Samtidig unngå gluten involverer en betydelig diett endring, kan dette være en mer naturlig måte å behandle atferdsforstyrrelser og hjelpe barn overvinne lærevansker. Etter hvert som flere og flere mennesker blir diagnostisert med cøliaki, er en glutenfri diett blitt mye mindre vanskelig å vedlikeholde, selv for travle foreldre.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.

Cøliaki & Gluten Free Foods for Toddler

Cøliaki er en tilstand som ofte går udiagnostisert, spesielt hos småbarn. Det kan være en alvorlig tilstand hvis venstre ubehandlet på grunn av skaden den kan gjøre for å tarmkanalen. Når behandlet, er forbedring ofte sett på så lite som noen få dager. Hvis du tror din pjokk har cøliaki, er det viktig å se barnelege for en riktig diagnose.

Definisjon

Cøliaki er en tilstand som gir en mat følsomhet for gluten. Gluten finnes i hvete, rug og bygg, som er i de fleste brød, pasta og cookies. Når småbarn er diagnostisert med cøliaki og spiser gluten, fører det til en immunreaksjon i tynntarmen som skader overflaten av det. Dette hindrer kroppen fra absorberende visse næringsstoffer og fordøye mat som normalt.

Symptomer

Se etter disse symptomene i din pjokk. Han vil ha konsekvent løs avføring som lukter dårlig. Du vil ha problemer med å få din pjokk å spise. Hun vil virke klengete og generelt ulykkelig. De fleste småbarn som har cøliaki er vanligvis diagnostisert som har til mistrivsel. Med andre ord, vil hun ikke være økende på riktig måte. Hun vil også trolig klage over en konsekvent magesmerter. Andre symptomer er oppkast, tretthet og irritabilitet.

Diagnose

Diagnostisering av cøliaki er vanligvis vanskelig i småbarn. Symptomene er generelle, og tilstanden er vanligvis diagnostisert som andre medisinske forhold. Hvis du eller legen din mistenker cøliaki, typisk en blodprøve er utført. Nøyaktighet i å oppdage cøliaki med disse testene har blitt mye bedre de siste årene. En annen metode som brukes for å bekrefte diagnose er å bruke et endoskop for å undersøke tarmvevet og se etter skader.

Behandling

Cøliaki er uhelbredelig, men du effektivt kan administrere din pjokk sykdom gjennom kosten. Han vil trenge å spise en glutenfri diett. Dette må være en livslang endring. Din smårolling kan ikke bare unngå gluten inntil hennes symptomene bedres. Gluten er ikke et essensielt næringsstoff for pjokk helse. Som et spørsmål om faktum, er det meste funnet i bearbeidet mat. Det er en god idé å møte med en kostholdsekspert for å hjelpe utdanne deg om skjulte kilder til gluten. Din smårolling vil også sannsynligvis trenger ekstra vitaminer i utgangspunktet. Han kan trenge ekstra medisinsk terapi for å få veksten tilbake på sporet hvis symptomene var alvorlige.

Diet

Glutenfrie matvarer blir lettere å finne i vanlige dagligvarebutikker i dag. Glutenfrie matvarer inneholder frukt, grønnsaker, kjøtt uten panering og oster. Melk, egg, ris og fisk er også gluten-fri. Mange elementer som vanligvis inneholder gluten har nå glutenfrie varianter. Se etter mat laget med mais, ris eller soya mel. De er vanligvis merket glutenfri. Du kan finne glutenfri pasta og brød. Du kan finne glutenfrie kylling nuggets og fiskepinner.

Symptomer på allergi gluten i babyer

Gluten allergier eller intoleranse, er bedre kjent som cøliaki, som er kjennetegnet ved en følsomhet på gluten protein som finnes i hvete, bygg og rug. Immunsystemet av en baby reagerer på gluten når babyens tynntarmen blir betent. Denne betennelsen fører til en hel rekke fysiske symptomer og ubehag.

Vekst

En baby vekst kan bli alvorlig hindret på grunn av en gluten intoleranse. Dette er fordi den indre veggen av tarmen blir skadet og ikke er i stand til å oppta næring fra maten.

GERD

En baby med en gluten intoleranse kan vise de vanligste symptomene på GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), som inkluderer hyppig oppkast etter å ha spist, og regelmessig spytter opp eller gråte etter å ha spist.

Irritabilitet

Irritabilitet kan være forårsaket av faktorer som en urolig mage eller utslett som utvikler på huden, spesielt på babyens bunner.

Forebygging / løsning

Gluten intoleranse i babyer kan bli forhindret dersom de ammet i en periode på minst fire til seks måneder. Dette er på grunn av antistoffene som finnes i morens morsmelk.

Betraktninger

En gluten intoleranse er ikke det samme som en hvete allergi. Babyer kan vokse en allergi, men en gluten intoleranse er en livslang sykdom som må forvaltes for å opprettholde optimal helse og utvikling.

Gluten Vekttap

Gluten Vekttap


Opprinnelig glutenfrie dietter var bare for dem med cøliaki. I de senere årene har mange mennesker blitt eksperimentert med en gluten-fri livsstil, og mange opplever at resultatene er bedre mange aspekter av deres liv. Noen talsmenn hevder at en glutenfri diett vil føre til rask vekttap.

Typer

Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg. Gluten finnes i brød, pasta, kjeks og en rekke andre produkter. Nesten hver convenience food på markedet inneholder gluten. For dem med en intoleranse overfor gluten, kan selv en liten bit forårsake helseproblemer, inkludert utslett, fordøyelsesproblemer og oppblåsthet. Gluten intoleranse hindrer også kroppen fra absorberende næringsstoffer i mange matvarer som kan forårsake en rekke helseproblemer. Fordi mange mennesker med glutenintoleranse er selv diagnostisert, er antall vanskelig å fastslå. En studie av Gluten Intolerance Group i Utah anslår at 1 av 133 mennesker er gluten-intolerant.

Betydning

Cøliaki pasienter har en manglende evne til å oppta næring. Som et resultat er mange av disse pasientene er undervekt. Imidlertid har det vært økt diskusjon nylig om cøliaki pasienter som er overvektige. Mange av disse pasientene opplever at eliminere gluten fra kostholdet deres er å hjelpe dem til å kaste pounds. Det er antatt at fordi disse pasientene ikke er i stand til å absorbere næringsstoffer, blir kroppene deres klamrer seg til fett butikker som en defensiv tiltak. Flere studier må utføres for å utforske disse funnene.

Misforståelse

Ikke alle mennesker som anser seg selv gluten-intolerante har blitt diagnostisert av lege. Det er mange mennesker som ikke er diagnostisert med cøliaki, men finner ut at å fjerne gluten fra kosten rett og slett føle seg bedre. Disse menneskene velger å unngå gluten og rapportere forbedret fordøyelse, redusert oppblåsthet og færre symptomer på andre problemer, slik som irritabel tarm syndrom. Mange kan også oppleve vekttap.

Teorier / Spekulasjoner

Rapportene om vekttap etter å eliminere gluten er ikke fullstendig undersøkt. Det er mange teorier om vitenskapen bak vekttap.

Vekttap kan være et resultat av ganske enkelt å redusere kaloriinntaket. Vekttap kan variere basert på hva en person bruker som en erstatning for gluten. Ernæringseksperter godkjenner ikke eliminering av gluten, men også ser ikke noen skadelige effekter.

Eliminering av gluten fra kostholdet kan også forbedre fordøyelsen helse. Den vekttap oppleves av de som er gluten gratis kan være et resultat av en renere kolon.

Vekttapet kan også forklares med økt proteinforbruk. Protein i legemet inneholder mindre vann. Spise økt protein og færre karbohydrater kan hjelpe kroppen å kvitte seg med vann, og derfor redusere antall på skalaen.

Advarsel

Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler minst tre porsjoner med fullkorn daglig. De som ønsker å følge en glutenfri livsstil bør finne en erstatning for hvete, rug og bygg for å oppnå denne minimums daglige behovet.

Hvordan å miste vekt på en gluten Fee Diet

Enten det er av helsemessige grunner eller for å felle noen pounds, 45 millioner amerikanere starte en diett hvert år. I dag er det en overflod av dietter å velge mellom, varierende fra lav karbohydrater til streng vegan. En diett stadig mer populært er et glutenfritt kosthold.

Hvordan å miste vekt på en gluten Fee Diet

Forsknings glutenfri spise. Glutenfrie dietter ble opprinnelig utviklet for dem som lider av cøliaki, noe som påvirker en persons tynntarmen. Fokuset i denne dietten er å bo borte fra gluten, som er et protein komponent som finnes i knapt, havre, hvete og korn. I dag, Kosten som er på en glutenfri diett med vekttap mål finne denne dietten nyttig fordi en glutenfri diett vil holde personer unna slike tallsklassikere som pizza, øl og andre sukkerarter som er fordømt som usunn i store mengder. Matvarer for å holde seg borte fra er kaker, brød, salatdressinger, øl, kjeks og pasta.

Velg matvarer. Forskere har funnet at de mest vellykkede dietter er fra en godt balansert inntak av næringsstoffer og det anbefalte inntaket av daglige vitaminer som hjelper kroppen brenne fett samtidig som man bygger muskelmasse. Matvarer som fisk, frukt og grønne grønnsaker er svært foreslått mens slanking fordi de er lastet med fiber, kalsium og jern, som er store bidragsytere til vekttap når det kombineres med trening.

Ta kosttilskudd. Folsyre finnes i kornprodukter, men de på glutenfrie dietter kan få dette avgjørende næringsstoff i andre matvarer. Folsyre, også kjent som folat, er viktig fordi den bidrar til å produsere friske røde blodceller. Det har også vært knyttet til forebygging av anemi og depresjon. Glutenfrie matvarer beriket med folic syrer omfatter bladgrønnsaker som spinat og asparges, samt flere ubearbeidede leverprodukter.

Hint

  • Et sunt balansert kosthold som inneholder hver av de matvaregruppene vil bidra til vekttap uten fører til følelser av savn.
  • En diett som bare fokuserer på å være "glutenfri" og er ikke balansert vil føle kjedelig og føre til fristelse.

Halsbrann & Ryggsmerter Symptomer

Halsbrann er en smerte vanligvis forbundet med å spise og drikke mat med høyt syreinnhold. Ryggsmerter er en generalisert begrep som folk lenker til en rekke rygg sykdommer. Smerter fra begge kan variere fra mild til uutholdelig. Disse medisinske tilstander har spesifikke årsaker og symptomer.

Halsbrann

Smerten av halsbrann faktisk ikke medfører hjertet, til tross for uttrykket. Smerten er vanligvis følte rundt hjerteområdet, konsentrert på brystbenet. Magesyre blir kastet opp i spiserøret er den viktigste årsaken til halsbrann. Når åpningen mellom spiserør og mage ikke lukkes etter at maten passerer, er overdreven magesyre tvunget inn i spiserøret. Dette er hva som er kjent som tilbakeløp. Også, spise mye eller sure matvarer, som frukt, kan utløse halsbrann med over stimulere magesyre.

Backaches

Ryggsmerter, som navnet indikerer, refererer til smerter som kommer fra baksiden. Ryggsmerter ikke stammer fra ett bestemt sted; Snarere kan det komme fra muskler, bein og nerver som ligger i ryggen regionen. Dessuten kan smerten kommer fra flere områder av baksiden, slik som den nedre del av ryggen, den øvre del av ryggen og halebenet området. Smerte kan også stråle ut til halsen. Årsaker til ryggsmerter varierer. Tilbake traumer, muskelbetennelse, skivebrokk, kramper i musklene, skadet ryggvirvler og anstrengt tilbake muskel kan alle være årsaker til ryggsmerter.

Symptomer på halsbrann

Det er ulike symptomer for halsbrann. Prime symptomet er varm, brennende følelse som oppleves av brystbenet. Andre symptomer er brystsmerter, svie i halsen, og følelsen av mat setter seg fast i brystkassen, hoste, svelgeproblemer, øker brystsmerter når fastsetter, sår hals, mage kvalme og konstant hikke.

Symptomer på Ryggsmerter

Ryggsmerter symptomene er som følger-stivhet i korsryggen og hoftene, manglende evne til å bøye uten smerter i ryggen eller manglende evne til å bevege seg uten ryggsmerter, kronisk stikkende smerte, nummenhet i rygg og ben, prikking (stikking følelse) i ben, smerte når du hoster eller nyser, svakhet i bena, kvalme, oppkast og ryggrad kurvatur.

Konklusjon

Når det gjelder enhver medisinsk tilstand, er det alltid best å søke råd fra en profesjonell lege. En lege vil gi behandling, medisiner for å lindre smerte og diagnostisere for å fastslå om det er en underliggende medisinsk tilstand. Medisinsk behandling kan være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner også.

Matvarer som inneholder gluten

Gluten er et protein som finnes i mange matvarer. Det bidrar til at maten beholder formen. Gluten finnes i de fleste korn og konserveringsmidler som MSG. Enkelte typer alkohol inneholder gluten.

Matvarer som inneholder gluten

Hvete, hvetespirer, hvetegress, rug, bygg, bulgur, couscous, Farina, Graham mel, kamut, matzo, seitan, semule og stavet alle inneholder gluten. Havre er OK med mindre forberedt rundt forurensede materialer.

Sjekk etiketter

The Food and Drug Administration krever ikke produsentene å liste gluten som en del av en matens råvarer. Dobbeltsjekk etikettene av imitasjon kjøtt, sauser, fortykningsmidler, pasta og brød. Glutenfrie etikettene er ikke alltid nøyaktig. Gjør hjemmeleksen din. Les etiketter for korn og mat kjenner deg å inneholde gluten.

Alkohol

Mest alkohol er laget av gluten, men destillasjon prosessen fjerner den. Øl, øl og lager fortsatt inneholde gluten.

Andre elementer

Play-Doh, noen leppestifter og noen tannkremer inneholder også gluten.

Gluten intoleranse

Cøliaki er når kroppen ikke kan fordøye gluten. Overvåking kostholdet er den eneste behandlingen. Les etikettene nøye. Unngå krysskontaminering ved håndtering av mat.

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Gluten er et protein som finnes naturlig i hvete, rug, bygg og havre. Fjerne gluten fra kostholdet ditt kan være nødvendig hvis du ikke tåler gluten, eller har en tilstand som kalles cøliaki, som er en hvete allergi eller en hudsykdom kalt dermatitis herpetiformis. Noen pasienter har rapportert færre hodepine og bedre samordning gang bytter til en glutenfri diett. Fjerne gluten fra kosten din er ikke den enkleste tingen å gjøre, men det kan gjøres.

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Slik fjerner gluten fra kostholdet ditt

Sjekk pakker og etiketter for godkjente ingredienser. Hvis det viser gluten, hvete, rug, havre, bygg, triticale, spelt eller kamut, må du unngå at produktet hvis du følger en glutenfri diett av helsemessige årsaker.

Lær om vanlige produkter som du ikke kan forvente å inneholde gluten, men gjør. Gluten kan skjule i soyasaus, stivelse, fortykningsmidler, bakverk, suppe, barbecue saus, glukosesirup, frokostblandinger og mange andre elementer. Matprodusenter blir bedre om merking av produkter som inneholder gluten, på grunn av økningen i bevisstheten om forhold og helsemessige problemstillinger knyttet til gluten.

Hvis etikettene ikke liste noen av elementene som du vet inneholder gluten, bør du sjekke elektroniske kilder for å se om noen av de andre ingrediensene inneholder gluten. Det vil ta mye tid i begynnelsen, men du vil lære hva slags mat du kan ha og hva som kan trenge litt mer forskning.

Finn brød, pasta, korn og andre forbudte gjenstander som du kan konsumere hvis produsenten benytter alternative stivelse. Sjekk ressurs nettsteder nederst på siden, så de holder up-to-date lister over produsenter som produserer glutenfrie alternative matvarer.

Be familie og venner til å hjelpe deg, spesielt i begynnelsen. Det vil være en justering i starten, men det vil bli en normal livsstil hvis du er flittig og har et godt støtteapparat.

Nyt andre sunne og moro mat som ikke inneholder gluten. Eksempler inkluderer frisk frukt, grønnsaker og kjøtt, honning, melk, peanøttsmør, brus, te, kaffe, bourbon, vin, tequila og de fleste alkoholholdige drikkevarer, unntatt øl.

Betyr Wheatgrass inneholder gluten?

Noen mennesker blir syke når de konsumerer elastisk protein i hvete, bygg og rug kalles gluten. Denne tilstanden, som kalles cøliaki, fører til et mangfold av symptomer som gastrointestinale plager, utslett og hjerne tåke, og kan knyttes til andre sykdommer som kreft, lupus og leddgikt. Cøliaki lider må unngå all gluten for resten av livet. Wheatgrass vokser fra frø av hvete, så det ville virke som noe cøliakere bør unngå. Imidlertid fordi det er et ungt versjon av anlegget, tillater gresset i seg selv ikke inneholder gluten.

Hva er Wheat Grass?

Brukes primært som et kosttilskudd, er hvete gress en rekke gress i samme familie som hvete, bygg og rug. Du finner den i juice barer og helsekostbutikker, vokser i skuffer fra spiret Wheatberries. Tilhengere av dens ernæringsmessige dyktighet tror det må kuttes frisk og krydret umiddelbart å gi fordel. Kapsler og dehydrert pulver former for hvetegress er også tilgjengelig.

Fordeler med Wheat Grass

Anne Wigmore først introduserte ideen om å bruke hvete gress som et kosttilskudd. Hun observerte katter og hunder spiser gress og teori om at mennesker også kan også ha nytte av. De antatte fordelene med wheatgrass er på grunn av sin svært høye klorofyll innhold. Påstander finnes som wheatgrass positivt påvirker nesten alle organer og systemer i kroppen --- spesielt lever, skjoldbruskkjertelen og kardiovaskulær helse. Hvetegress drinkers opprettholde det øker stoffskiftet og undertrykke appetitt. Noen mener at hvetegress kan helbrede og forebygge kreft. The Food and Drug Administration behandler wheatgrass som et supplement og ikke støtte noen av disse påstandene. Ingen troverdige studier som støtter disse påstandene har blitt utført.

Ingen Gluten i Grass

Fordi wheatgrass er ung, har det ennå ikke dannet proteiner som utløser cøliaki symptomer. Den bekymringen med wheatgrass omgir dens mulig forurensning med spiret hvete eller frøet. Hvis du spiser hvetegress juice på en etablering der du kan se det blir kuttet og behandlet, kan du være ganske sikker på at ikke har oppstått forurensning. Du må se nøye for å sikre at wheatgrass juice inneholder ingen spirer og at utstyret som brukes har ikke kommet i kontakt med noen glutenholdige produkter.

Cøliakere Beware

Hvis du lider av cøliaki, være oppmerksom på at emballerte produkter som inneholder hvetegress kan meget vel inneholde gluten på grunn av krysskontaminering. Frø og hvete spor kan være til stede når produsentene høste og behandle wheatgrass. Man kan ikke være sikker på at renheten av produktene, spesielt i dehydrerte former. Av denne grunn er det trolig best å unngå dem helt.

Bottom Line

Hvis legen diagnostisert deg med cøliaki, er det fornuftig å unngå hvetegress. De helsemessige fordeler av det har ikke blitt godt etablert, og hvis du er uheldig nok til å få en cross-forurenset wheatgrass skudd, er du sikker på å lide helsemessige konsekvenser. Hvis du fortsatt forpliktet til wheatgrass som et supplement, bruker nøye observasjon når serveren forbereder juice og unngå emballerte produkter som inneholder hvetegress.

Hvordan finne gluten i matvarer

For dem som lider av en følsomhet for gluten, inges selv en liten mengde av dette proteinet kan forårsake alvorlige mageproblemer. Gluten er ofte funnet i matvarer som inneholder hvete, rug eller bygg. For de som ønsker å redusere eller eliminere gluten fra kostholdet sitt, lære det brede utvalget av matvarer som inneholder gluten kan være vanskelig.

Hvordan finne gluten i matvarer

•  Se etter allergen advarsler. FDA krever nå matemballasje til staten i fete bokstaver noen av de åtte viktigste allergener (melk, egg, peanøtter, tre nøtter, fisk, skalldyr, soya og hvete) i ingrediensene. Hvis du ser hvete oppført, maten inneholder gluten.

•  Les den fullstendige listen over ingredienser. Du leter etter hvete, rug eller bygg. Andre korn som kli, bulgur, hvetekim og hirse også kan inneholde gluten. Gluten er også brukt som et tilsetningsstoff, så les hver etiketten nøye. Det er ikke uvanlig å se gluten i ketchup, salat dressing eller iskrem.

•  Undersøk etiketten / emballasjen for begreper som "glutenfritt" for å sikre at produktet ble produsert med gluten-bevisste forbrukere i tankene.

Spør legen din om havre er OK for deg. Stipend på havre i en glutenfri diett er delt, fordi ikke nok studier har blitt gjort. Noen mennesker som er følsomme for gluten tåler havre, mens andre ikke kan.

Vær klar over ingredienser som inneholder spormengder av gluten. For eksempel er hvetemel brukt til å lage hvetestivelse, som i sin tur blir brukt til å lage maltodekstrin, glukosesirup, og til og med karamellfarge. Avhengig av din toleranse for gluten, selv matvarer med spormengder av gluten som disse kan opprørt magen.

Shop i den naturlige-matvarer delen av dagligvarebutikk for å finne glutenfrie matvarer.

Hvordan Bytt til en Gluten- og mel-Free Diet

Gluten- og mel-free dietter anbefales for en rekke forhold, alt fra cøliaki til mild gluten intoleranse overfor mer komplekse tilstander som autisme eller ADHD. Gluten er en type protein som finnes i en rekke vanlige korn og er også inkludert i mange vanlige matvarer, noe som gjør gluten unngåelse en ferdighet å lære hvis du eller noen du elsker har blitt plassert på en gluten og mel-fri diett.

Hvordan Bytt til en Gluten- og mel-Free Diet

Going Gluten og mel Free

•  Unngå korn som inneholder gluten som den opprinnelige målet på en glutenfri diett. Ikke alle typer korn inneholder gluten, så du er nødt til å huske de som gjøre for å unngå utilsiktet inkludert noen mål på gluten i en ellers begrenset diett. Ifølge Mayo Clinic, de primære korn som inneholder gluten inkluderer bygg, rug, hvete, Durham, bulgur, matzo, triticale, spelt, kamut, Kasha, semulegryn, Farina, og Graham mel. Mens havre inneholder ikke noen mål på gluten på egenhånd, de er ofte produsert i anlegg som også håndterer hvete, noe som gjør muligheten for krysskontaminering sannsynlig. Dermed unngår havre med mindre du er spesielt fortalt at de er garantert glutenfritt.

vite hvilke matvarer vil trolig inneholde gluten, slik at du kan unngå dem helt. Disse inkluderer mange vanlige matvarer som saus, pasta, suppe, brød, kjeks, frokostblandinger, kaker, paier, godteri, øl, salatdressinger, alle typer sauser (selv soya), bearbeidet kjøtt og imitasjon kjøtt. Få i vane å sjekke etiketten ingredienser av dine favoritt mat å se etter tilstedeværelsen av noen av de nevnte korn, gluten, eller mel.

Begrense matinntaket til garantert glutenfrie matvarer. Den sikreste måten å strukturere kostholdet ditt er rundt frisk frukt, grønnsaker og magre proteinkilder som fjærkre, sjømat, egg og magre kjøtt. Selv om dette kan virke carb-restriktive, trenger en glutenfri diett ikke holder seg til et low-carb tilnærming - bare øke inntaket av frukt og grønnsaker hvis du ønsker å få mer karbohydrater i kostholdet ditt. Endelig er ris en annen glutenfri element som kan brukes til å øke det daglige nivået av carb forbruk.

Havregryn & Gluten Free Diet

En glutenfri diett er en diett av eliminering, hvor du forsøker å fjerne alle kilder til gluten fra kosten din, ifølge informasjon fra glutenfri diett nettstedet Glutenfree.com. Hensikten med en glutenfri diett er å behandle allergi eller intoleranse overfor denne felles substans - sykdommer som kan behandles (helt eller delvis) gjennom en glutenfri diett inkluderer cøliaki, ADHD og autisme, blant andre. Ett punkt av kontrovers i strukturen av en glutenfri diett, som bør vurderes innebærer havre (og havregryn).

Glutenfri diett

Konsumere en diett som er helt uten noen grad av gluten i samsvar med leveregler av en glutenfri diett. Dette er vanskeligere enn det høres, som gluten er en type protein, som forekommer i en rekke forskjellige korn, i tillegg til å bli brukt i en rekke av andre matvarer som et additiv. Ifølge Mayo Clinic, korn som inneholder gluten inkluderer rug, hvete og bygg - tre av de mest sett ingredienser i mat - sammen med mer stumpe korn som Kasha, matzo, spelt, Durham, Farina, kamut og triticale. De vanligste matvarer som inneholder gluten er brød, kjeks, pasta, kjeks, kake, kake, frokostblandinger og godteri, sammen med elementer som saus, suppe, alle typer sauser, øl, bearbeidet kjøtt og imitasjon sjømat. Individer på en glutenfri diett bør basere sitt matforbruk rundt frisk frukt og grønnsaker, ferskt kjøtt og naturlig sjømat, og sunt fett som oljer, nøtter og frø. Selv om dette kan virke en begrenset diett, det er en sunn måte å spise som er helt trygt å følge året rundt.

Gluten-Free og havre

Forstå problemet med forbruker havre mens du er på en glutenfri diett for å ta en avgjørelse på om de er aktuelle for gluten-fri livsstil. Mens havre ikke uttrykkelig inneholder gluten i seg selv, er havre ofte behandlet i nærkamp med andre kornsorter som inneholder gluten, noe som gjør risikoen for krysskontaminering ganske høy. Dermed er det en bedre idé å helt unngå havre i tillegg hvis du ikke har en pålitelig kilde som er garantert glutenfritt. Selv om du har en gluten-fri kilde havre, anbefaler cøliaki sprue Association at du fortsatt utvise forsiktighet, forbruker ikke mer enn 50 g per dag og bare gjøre det så lenge du ikke viser noen uønskede bivirkninger derfra.

Gluten-Free restauranter i Dallas, Texas

Gluten-Free restauranter i Dallas, Texas


Dallas er en aktiv og progressiv by anerkjent som den viktigste økonomiske sete for Dallas, Fort Worth og Arlington byområde. Kjent for å gi innbyggere og turister mange sosiale og fritids destinasjoner som White Rock Lake, som er ideell for båtliv, fiske, fotturer og sykkelturer, Dallas tilbyr også ulike restauranter som serverer forskjellige retter, inkludert glutenfrie retter. Hvis du planlegger et besøk og har en glutenfri diett, Dallas har du dekket.

Asian Mint

Åpent siden 2005 og ligger i Highland Park, og tilbyr asiatisk Mint beskyttere en variert meny med asiatiske og New Bangkok-stil retter. Asian Mint har tjent en lojal kundekrets ved å levere ferske og velsmakende retter. Som en restaurant fremtidsrettet som forstår kunder kan ha spesielle behov, vil asiatiske Mint gjøre noen dristige element glutenfri. Åpent mandag til lørdag for lunsj og middag, og stengt på søndager, serverer asiatisk Mint retter som grillet laks karri, krabbe elskere spesielle, basilikum sprø havabbor, pad thai, ingefær kylling og basilikum-stekt andebryst.

Asian Mint
11617 North Central Expressway, Suite 135
Dallas, TX 75243
214-363-6655
asianmint.com

Kozy Kitchen?

Kjent for å servere retter laget med økologisk og lokalt produsert råvarer, pluss vill sjømat og naturlig matet biff, har Kozy Kitchen etablert seg som et fint, men likevel varm dining destinasjon. Bortsett fra å være en helse-bevisst restaurant, Kozy Kitchen tilbyr også glutenfrie retter sikker på å tilfredsstille ganen. Åpent hver dag til frokost, lunsj og middag, Kozy Kitchen tilbyr glutenfrie elementer som gress-matet buffalo burger, filet mignon, gress-matet biff burger, Karibien dronning, og Cajun kylling, pluss glutenfritt brød av stykket. Kozy Kitchen tilbyr også en dessertmeny som er 100 prosent glutenfrie.

Kozy Kitchen?
4433 McKinney Ave.
Dallas, TX 75205
214-219-5044?
thekozy.net

Bliss Raw Cafe

Bliss Raw Cafe er populær blant beboere for sin sunne fokus ved hjelp av ingredienser som er fri for gluten, sukker, usunne tilsetningsstoffer, plantevernmidler og konserveringsmidler, er Bliss Raw Cafe stedet å gå for å oppdage en ny måte å oppleve mat. Serverer moderne rå mat, menyen retter tilgjengelig inkluderer kokos curry suppe, egg-mindre egg sandwich, gresk wrap, amigo wrap, asiatisk stir fry, vietnamesisk bolle, kokos kale enchiladas, rød chili sesamfrø Linguini og rå pizza som den greske og California , samt et bredt utvalg av desserter. Bliss Raw Cafe åpner mandag til søndag for lunsj og middag.

Bliss Raw Cafe
6855 Green Ave.
Dallas, TX 75231-6403
214-987-0204
blissrawcafe.com

Typer av Gluten eksponeringer

Typer av Gluten eksponeringer


Som i 2008, legene diagnostisert nær 100.000 amerikanere med cøliaki. Cøliaki er intoleranse overfor gluten produkter som finnes i mange matvarer, inkludert brød og pasta. Cøliaki sykdom fører til en betennelse i tynntarmen, og, hvis en person ikke endrer sin diett, kan føre til kreft. Det er viktig for alle som plaget med cøliaki å forstå hva gluten er og hvordan du kan unngå det.

Bad Foods

Hvete, havre, rug og bygg inneholder gluten. Dette gjør finne mat som er trygg å spise vanskelig, men med nok forskning, mange valg er tilgjengelige. Det første en person må gjøre er å undersøke ingrediensene i hver pakke mat de ønsker å kjøpe i en matbutikk. De mest populære dårlige matvarer inneholder de fleste brød, pasta og frokostblandinger. Det er også viktig å forstå hva som er i maten du kjøper. De fleste potetgull har gluten i dem, men det er noen som bare har korn eller poteter uten tilsatt konserveringsmidler. Noe med hvetemel i det er dårlig, men noen glutenfrie matvarer inneholder rismel eller tapioca mel. Sjekk ut ingrediensene på alle dine favoritt mat. Hvis det inneholder hvete, havre, rug, bygg eller noen ingredienser som inneholder ordet gluten, sette den tilbake på sokkelen.

Krysskontaminering

Alle som lider av cøliaki kan ikke råd til å spise mat kors forurenset med gluten ingredienser. Å spise ute på restauranter forblir praktisk talt umulig for cøliaki lider. Svært få restauranter er glutenfri. Selv en restaurant som kan selge glutenfri mat, for eksempel roastbiff, kan ha en "community kjøkken." Et samfunn kjøkken er et kjøkken hvor kokker tilberede all maten på de samme tellere, som betyr en glutenfri mat kan være utsatt for gluten, og dermed forurenser det og gjør det utrygt. Når du sjekker etiketter på butikken, vil noen bokser si fabrikken produserer også gluten elementer. En pose med ris kan si det er glutenfritt, men en boks av samme merke vil si at det ble produsert i en fabrikk med gluten elementer. Boksen av ris er i fare for krysskontaminering mens posen er trygt.

Medisinering

Mens gluten i medisinen forblir i små doser, vil selv den minste mengden gluten framprovosere en reaksjon i en cøliaki lidende. Det første en pasient har å gjøre er å la legen hennes vet at hun har cøliaki før du godtar en resept. En pasient som tar en allergi medisin eller blodtrykk medisin som inneholder gluten pådrar seg så mye dårlig som bra med medisinering. Det er også viktig å merke seg at generiske medisiner ikke trenger å inneholde de samme ingrediensene som merkevarer. Vet om de generiske alternativene før du plukker opp din resept fra apoteket og kreve navnet merke hvis det generiske er kjent for å ha gluten som en ingrediens. Den viktigste ingrediensen for å se etter i medisin er "stivelse." Hvis det står maismel, er det trygt. Hvis bare er sier "stivelse," ringe produsenten for å kontrollere at det ikke er hvetestivelse. Andre stikkord for å se etter er druesukker, dextrater, dekstrin og dekstraner.

Gluten allergi Informasjon

Gluten allergi Informasjon


Gluten allergi er en autoimmun sykdom hvor skader på slimhinnen i tynntarmen er forårsaket ved inntak av gluten. Gluten er en klebrig protein som finnes i korn av hvete, bygg og rug. Behandling omfatter livslang avholdenhet fra alle matvarer og matvarer som inneholder gluten.

Sykdom fysiologi og diagnose

Gluten allergi - også kalt cøliaki eller cøliaki sprue - oppstår når kroppens immunsystem produserer antistoffer som skader flimmerhårene i tynntarmen. Kronisk inflammasjon av tynntarmen, kombinert med skade på cilia i tarmslimhinnen, er ansvarlig for malabsorpsjon forbundet med sykdommen. Ifølge MayoClinic.com, diagnostisering av sykdommen omfatter en blodprøve og endoskopisk biopsi av tynntarmen.

Pasient Symptomer

Symptomer på cøliaki varierer fra person til person. Enkelte individer kan være asymptomatiske til voksen alder, mens andre opplever symptomer i barndommen. Spedbarn med cøliaki kan bli diagnostisert med unnlatelse av å trives. I henhold til National Digestive Diseases Clearinghouse, noen symptomer inkluderer, men er ikke begrenset til, fett avføring, forstoppelse, gass og oppblåsthet, oppkast, vekttap og anemi.

Behandling

Behandling for cøliaki er en livslang glutenfri diett. Andre behandlinger varierer per individuelle og målrette bestemte forbundet lidelser som dermatitis herpetiformis, osteoporose og ernæringsmessige mangler. I juni 2004 National Institutes of Health Consensus Development Conference on Cøliaki rapporten, "Behandling av cøliaki forblir en livslang glutenfri diett, noe som resulterer i remisjon for de fleste."

Liste over matvarer med lav Gluten Content

Liste over matvarer med lav Gluten Content


Noen gang lurt på hva som gjør pizzadeig stretchy eller tykner en saus? Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og andre kornsorter som gir brød, pasta og kjeks deres struktur. Gluten er også brukt til å lage bearbeidet kjøtt og som fortykningsmiddel i supper og marinader. For mennesker som lider av cøliaki eller ikke-Celiac glutenintoleranse, kan gluten forårsake alvorlig smerte når fordøyd. En endring i kosthold er nødvendig for å eliminere eller redusere gluten og føle seg bedre.

Matvarer for å unngå

Når du tar på en lav-gluten eller glutenfri diett, bør visse produkter unngås. Unngå mat laget med hvete, bygg, rug og spelt. Dette inkluderer mel som hvete, Graham, alle formål, hvit, kli og Durham. Det inkluderer også noen matvarer laget med disse mel som brød, pizza, pasta og cookies. Les etikettene nøye. Matvarer som inneholder ingrediensene stabilisator, stivelse, aroma, emulgator, hydrolysert eller planteprotein bør heller ikke bli spist.

Frukt og grønnsaker

Ferske frukter og grønnsaker er naturlig glutenfri. Fryste, tørkede og hermetiske frukter og grønnsaker er gode glutenfrie alternativer, som er 100 prosent frukt eller grønnsak juice. Unngå mat som inneholder frukt fyllinger, som paier eller gelé, fordi de var sannsynligvis laget med fortykningsmidler som inneholder gluten. Også styre klar av panerte grønnsaker og supper laget med grønnsaker.

Dairy

Plenty av meieri valg er tilgjengelig i en glutenfri diett, men ikke alle typer meieri gjøre kutt. Velg hele, lav-fett eller skummet melk, men sjekk ingrediensene på kommersielt laget sjokolademelk. Amerikanske og alderen oster som parmesan, cheddar og sveitsiske er fine, men andre oster er ikke. Visse typer rømme og yoghurt kan være lavt eller glutenfri. Sjekk alltid etiketten for å være sikker.

Korn

Ikke alle korn er begrenset på en glutenfri diett. Sikker korn inneholder hirse, quinoa, amarenth, ris, bokhvete og arrowroot. Velg brød, pasta og bakevarer laget med disse korn og de som er merket glutenfri. Mais og korn måltid er også glutenfri, som er ris, soya, mais, potet og bønne mel.

Kjøtt

Biff, kylling, fisk og sjømat som er 100 prosent naturlig og inneholder ingen fyllstoffer eller hvete tilsetningsstoffer kan spises på en glutenfri diett. Unngå kjøttprodukter som pølse og Bologna som er behandlet. Når du forbereder kjøtt, ikke brød eller frakk med røren. Velg marinader som er glutenfri og ikke gjort med fortykningsmidler.

Sauser og Snacks

Peanøttsmør, ketchup og relish er glutenfrie sauser. Sennep, majones, salatdressinger og tomat sauser kan inneholde noen gluten. For snacks, spise korn chips, iskrem, popcorn og pudding.

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?


Det er for tiden anslått at 8 prosent av USAs befolkning lider av gluten intoleranse og om lag 15 til 25 prosent av forbrukerne ser for glutenfrie produkter. Dette inkluderer de som utforsker en glutenfri diett for ikke-medisinske grunner. Cøliaki, som forekommer i om lag 1 prosent av befolkningen, er den mest alvorlige formen for gluten intoleranse og krever en glutenfri diett. De som lider av andre former for gluten intoleranse, slik en ikke-cøliaki glutenintoleranse, vil også finne en glutenfri diett for å være svært gunstig for helsen deres.

Gluten intoleranse og cøliaki: Hva er forskjellen?

Cøliaki har nylig blitt beskrevet som en autoimmun reaksjon oppstår hos genetisk disponerte individer og produsere langsiktig skade på tynntarmen. På den annen side er ikke-celiac gluten følsomhet ikke en autoimmun respons; Derfor, er den tynntarmen fri for enhver langtidsskader. I begge disse lidelser, utelukkelse av glutenholdige korn fra dietten forblir den eneste tilgjengelige behandling. I alle former for gluten intoleranse, spise gluten utløser et varierende sett av fysiologiske symptomer.

Kjenn symptomene på gluten intoleranse

Selv forbruker en svært liten mengde gluten kan gjøre noen som skal følge en glutenfri diett veldig syk. I motsetning til en anafylaktisk reaksjon på en allergi mat, kan en reaksjon på gluten ikke skje med en gang, og kan variere basert på den enkeltes alder, kjønn og varighet og omfang av sykdommen. Diaré, forstoppelse, luft, magesmerter og oppkast er vanlige reaksjoner noen med gluten intoleranse kan utvikle seg når de spiser gluten. Svakhet, vekttap, tretthet, hodepine, leddsmerter, "tåkete hjerne" og nummenhet er også vanlig, men mindre identifiserbar, symptomer. Visse tilstander slik som infertilitet, irritabel tarmsykdom, pubertets forsinkelse, og folat, sink og jern-svikt på grunn av atypiske former av gluten intoleranse kan også utvikle seg.

Langtidseffekter

Gluten-relaterte lidelser kan også resultere i forskjellige langtidseffekter, for eksempel en økt risiko for andre autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt, systemisk lupus, psoriasis, og kardiomyopati. Ubehandlet cøliaki har også vært knyttet til økt forekomst av små tarm malignitet, adenokarsinom og enteropati-assosierte T-celle lymfom. Derfor er en glutenfri diett en instrumental del av å redusere, om ikke eliminere, forekomst av symptomer knyttet til gluten-intoleranse og deres langsiktige effekter.

Hva er en glutenfri diett?

En glutenfri diett er fri for alle glutenholdig korn - hvete, rug og bygg - og det er fortsatt gullstandarden for behandling av gluten-intoleranse. Havre, selv om naturlig fri for gluten, bør også bli eliminert i en glutenfri diett med mindre produktene er tilkjennegitt som "sertifisert gluten-fri." Dette er fordi de har en høy risiko for gluten forurensning under behandlingen. Til tross for de positive effektene av en glutenfri diett på helsen til de med gluten-intoleranse og andre påståtte helsemessige fordeler for glutenfri spise, er det ingen publiserte bevis for å støtte sine positive effekter på den generelle befolkningen. Derfor bør en glutenfri diett kun følges når det er medisinsk nødvendig.