Digidexo.com

Slik unngår du at perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) ofte oppstår når blodårene til beina blir helt eller delvis blokkert av kolesterol plakk. Denne prosessen kan begynne så tidlig som tenårene, med vanligvis ingen åpenbare symptomer i begynnelsen. Tilstanden typisk fremskritt med alderen, som arterier begrense, forårsaker en mangel på blod og oksygen til bena. Til slutt, kan pasienten oppleve symptomer som smerter i underekstremitetene og langsom tilheling av bein sår og sår. Livsstilsendringer er den mest praktiske måten å redusere risikofaktorer for sykdom; jo før disse endringene er gjort, jo bedre.

Slik unngår du at perifer karsykdom

•  Opprettholde en sunn vekt. Forbruker tilstrekkelig kostfiber er viktig å administrere vekt. Uløselig fiber kilder som finnes i grønnsaker og helkorn hjelpe fart fordøyelsen. Å hindre vektøkning minsker også risikoen for diabetes, høyt kolesterol og høyt blodtrykk, som alle kan øke risikoen for perifer arteriell sykdom. Pasienter med type 2 diabetes, for eksempel, er tre ganger mer sannsynlig å utvikle PAD og har større risiko for hjertesykdom.

Spis et sunt kosthold. Hvis utsatt for noen form for vaskulær sykdom, inneholde rikelig med frisk frukt og grønnsaker, hele korn, og fiberrik mat til daglige måltider. Begrense saltinntaket og bruker mindre sukker og mettet fett. Omfatte mer fisk og fjærkre, i stedet for rødt kjøtt, som proteinkilder.

Hold LDL (dårlig kolesterol) nivåer lave. Høy kolesterolnivået bidra til aterosklerose, en viktig symptom assosiert med perifer arteriell sykdom, forårsaker plakk å bygge seg opp på innsiden av arteriene. LDL-kolesterolet under 100 mg / dL rådes. For pasienter med hjertesykdom risiko andre enn PAD faktorer, kan det være nødvendig å senke LDL under 70 mg / dL for å redusere risiko.

Tren regelmessig. Fysisk aktivitet bedrer blodsirkulasjonen i bena, og selv korte daglige treningsøkter kan være nyttig. Pasienter som ikke kan utføre aerobic trening hver dag kan gå tre ganger i uken for å øke blodgjennomstrømningen og flytte oksygen til de nedre ekstremiteter. Hvis walking er ikke tiltalende, vurdere svømming tre eller fire ganger ukentlig eller riding en stasjonær sykkel.

Ta vitamintilskudd. Mens det er ingen definitive bevis på at kosttilskudd reduserer risikoen for perifer karsykdom, folat og B12 mangel kan knyttes til forhøyede nivåer av visse aminosyrer, som kan være relatert til en høyere risiko for PAD.

Ikke røyk. Den nikotin i tobakksprodukter constricts arteriene, redusere blodstrømmen. Fritt kan være nummer en risikofaktor for perifer arteriesykdom, øker risikoen med så mye som 25 ganger, spesielt når andre risikofaktorer er til stede.