Digidexo.com

Hvordan lage en Emergency Splint

Å gjøre en nødsituasjon splint krever hodet kaldt og litt oppfinnsomhet. Hvis du trenger å gjøre en nødsituasjon splint, er det viktig å holde seg rolig, og husk en splint formål --- å immobilisere en skadet del av kroppen for å hindre forverring av skaden og redusere smerte. Dette vil hjelpe deg i å avgjøre hvilke materialer kan være egnet til å bruke for en nødsituasjon splint.

Bruksanvisning

•  Gi omsorg for noen sår i området som trenger splint. Rens og bandasje på sårene, i henhold til din nødssituasjon.

Immobilize den skadde delen av kroppen. Dette er spesielt viktig for rygg og nakkeskader. Ikke prøv å sette beinbrudd sammen igjen. Splint den skadde kroppsdelen i den posisjonen der du fant den --- flytte den eller prøver å tilbakestille bein forårsaker smerte og kan forårsake ytterligere skade.

Pad den skadde kroppsdelen med myke materialer. Du kan bruke noe mykt, slik som klær, puter, tepper eller håndklær.

Finn et rigid objekt å bruke som en nødsituasjon splint. Stivhet gir immobilitet. Bruk boards, grener eller kjepper. Bruk hardt plastlokk på en kjøligere. Bruke papp, eller rulle opp noen avis eller tepper, så lenge de ikke vil bøye. Bruk en paraply eller et kosteskaft. Hvis du må, "kompis tape" den skadde kroppsdelen til en uskadd kroppsdel ​​--- for eksempel sikre en brukket finger til sin nabo finger for å gi stabilitet og immobilitet.

Sørg for, hvis du kan, at vaktordningen splint går lenger enn lengden på det skadde området, vanligvis fra felles til felles. For eksempel, splint underarmen fra albuen til håndleddet. Pad trykkpunkter.

Sikre nøds splint til den skadde delen av kroppen. Du kan bruke elementer som belter, slips, klær, lang vesken stropper eller tape. Fest splint både over og under skaden.

Oppsøk lege så snart som mulig.

Tips og advarsler

  • Ikke gjør nøds splint så stramt at den kutter av sirkulasjon. Sjekk splint ofte, og løsne det hvis du merke hevelse, nummenhet eller blekhet av de skadde området eller området utenfor skade. Hvis du kan, fjerne alle smykker fra en skadet ekstremitet. Viktigst, kontakt lege så snart som mulig.