Digidexo.com

Effekten av hardt vann

Effekten av hardt vann


Hardt vann inneholder en overflod av mineralene kalsium og magnesium. Nesten 85 prosent av vannet i USA regnes som hardt vann, i henhold til Virginia Tech. Hardt vann er helt trygt for spising, drikking, matlaging og renhold, men det kan føre til en rekke problemer.

Bading

Mineralene som finnes i hardt vann kombinere med såpe for å forlate en klebrig film på huden. Såper og boble bad vil ikke utvikle et rikt skum i hardt vann og såpe ikke er så effektiv på å fjerne skitt og bakterier fra kroppen i hardt vann heller. Bading regelmessig i hardt vann kan forårsake hudirritasjon. Dusjing i hardt vann kan la håret matt, livløs og flat.

Vaskeri

Vaske klærne dine i hardt vann kan til slutt ødelegge dem. Hardt vann gjør klær stiv og skrapete. Vaske klær i hardt vann vil også påvirke fargen på klærne, noe som gjør dem ser kjedelig og snusket, ifølge HardWater.org.uk.

Rør og Appliances

Så hardt vannet strømmer gjennom rørene, etterlater det mineralforekomster bak. Kalt kalk, disse avleiringer belegge innsiden av rør, og kan føre til redusert vanntrykk og forhøyede oppvarmingskostnader for alle apparater som krever varmt vann.

Rengjøring Your Home

Hardt vann ikke bare etterlater en film på huden, men etterlater en film av såpe avskum i kar, dusj og synker også. Mineraler i hardt vann kan tette dusjhoder, som fører til redusert vanntrykk.

Retter, gryter og panner

Mineralforekomster vil også utvikle seg på elementer som brukes til å varme hardt vann, inkludert gryter, panner og kjeler. Den hardt vann vil forlate rester inne i kaffekanner. Vask gryter og panner i eddik for å fjerne hardt vann innskudd, og kjøre en blanding av eddik og vann gjennom kaffetrakter eller vannkoker.