Digidexo.com

nervesignaler til munn og ansikt

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt


Av og til glemmer et ansikt er normalt. Ifølge en studie utført av forskere ved Harvard og Dartmouth Universities, evnen til å gjenkjenne ansikter forbedrer opp i de tidlige 30-årene, etter som det sakte avtar, muligens på grunn av endringer i hjernen. Ganske enkelt, kan manglende evne til å gjenkjenne ansikter påvirke sosiale og arbeids liv til det verre. Heldigvis er det noen grep du kan ta for å forbedre din tilbakekalling av ansikter.

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt

holdes en persons ansikt og vedlikeholde et sterkt ønske om å anerkjenne hans eller hennes ansiktstrekk. Å ha en sterk tankesett som du vil kjenne igjen denne personens ansikt og navn er viktig. Skann personens ansikt og målrettet fange den i tankene dine. Se etter ansikts egenskaper som er spesielt minneverdig eller skiller seg ut på noen måte.

Lær personens navn og gjenta det i samtalen. Kontroller at du har riktig hørt personens navn; be dem om å stave det om nødvendig. Konsentrer deg om å bygge inn navnet i tankene dine og deretter bruke det minst to til tre ganger når du snakker til den personen ansikt til ansikt.

•  Gå gjennom navn i tankene dine og villig knytte navn og ansikt som du gjør det. Det kan hjelpe hvis du kan knytte aspekter ved miljøet som du er i også. Minner om hva personen hadde på seg, for eksempel, kan hjelpe deg lettere visualisere ham eller henne senere.

omtale navnet innen 24 timer for å implantere den fast i minnet ditt. Fortelle hva personen så ut ved å mane frem et klart bilde av hans eller hennes ansikt i tankene dine. Husker navnet på personen mens de gjør det.

Hint

  • Prosopagnosia, en lidelse preget hovedsakelig av manglende evne til å gjenkjenne ansikter, rammer ca 2% av befolkningen.

Munn-til-munn Barriers

Munn-til-munn Barriers


Hjerte-lunge-redning, eller HLR, er en teknikk som legfolk og medisinske fagfolk både kan bruke til å hjelpe en person som har lidd en skade eller medisinsk tilstand som har stoppet hans pust, hjerterytme eller begge deler. Ved å etterligne disse to essensielle respiratoriske funksjoner, kan en tilskuer hjelpe en person overleve til lege eller ambulanse. En enhet som hjelper i denne teknikken er en munn-til-munn-barriere.

HLR

Mennesket er avhengige av lungene for å ta inn luft, og deres hjerteslag å fordele oksygenet til hver celle i kroppen. Hvis celler, slik som de i hjernen, er ute av oksygen, vil de begynne å dø. Hvis nok celler dør av fra oksygenmangel mens du venter på medisinsk hjelp, en person kan allerede være for langt borte da den kommer. Men ved hjelp av HLR teknikker for å blåse luft manuelt inn i en persons lunger og komprimere brystet for å tvinge blodet å sirkulere, kan en tilskuer bidra til å bevare et individ så medisinsk personell kan faktisk hjelpe dem.

Spredning av bakterier

En tilskuer utføre HLR kan bruke en munn-til-munn barriere for den delen av teknikk som innebærer manuelt blåse luft inn i striken enkeltes lunger. Ved fysisk å skape en barriere mellom munningen av den enkelte som utfører HLR og den enkelte som mottar bistand, blir prosessen mer hygienisk for både enkeltpersoner. Disse munn-til-munn barrierer kan hindre spredning av bakterier mellom de to personene som kan føre til enten å bli syk, samt spredning av tilstander som herpes simplex virus.

Frykt for søksmål

Å kunne bruke en munn-til-munn barriere kan også øke tilliten til en person i faktisk gjengivelse bistand til en person som trenger det. Mens en tilstedeværende kunnskapsrik i HLR kan være lurt å hjelpe noen som trenger det, kan de frykter å bli saksøkt av den enkelte hvis liv de ville være med på å redde. Fordi det handler om fysisk blåse luft inn i noens lunger etterligner den romantiske handling av kyssing, kan tilskuer frykter overgreps avgifter i retur for sin gode gjerning. Fordi munn-til-munn barrierer hindre leppe-til-leppe kontakt, gi de barmhjertige samaritaner grunnlag for å senere forsvare sine handlinger hvis behovet være.

Nyere teknikker

Mens munn-til-munn barrierer er svært nyttig i HLR teknikker som krever både brystkompresjoner og blåse luft inn i lungene, noen nyere teknikker gjør dem unødvendig ved å eliminere behovet for munn-til-munn kontakt i det hele tatt. Organisasjoner som American Heart Association har sagt at HLR teknikker som bruker bare brystkompresjoner, eller "hender bare HLR," er like effektive i å redde liv som teknikker som kombinerer både brystkompresjoner og blåser inn i lungene.

Om forkjølelsessår

Forkjølelsessår er disse irriterende væskefylte blemmer som vanligvis vises på leppene, under nesen eller i hjørnene av øynene dine. De er smertefulle og ofte vare i flere dager. Bortsett fra ubehag de forårsaker, forkjølelsessår er også skjemmende. Mange lider erfaring forkjølelsessår flere ganger i året, og en uheldig noen er plaget med dem på en enda mer jevnlig.

Fakta

Forkjølelsessår, også referert til som feberutslett, er den generelt resultatet av Herpes simplex-virus 1. Dette virus er ikke av samme tråd som forårsaker genital herpes. Eksponering for viruset skjer oftest ved hud-til-hud kontakt. Den normale inkubasjonstid etter eksponering er to dager til to uker. Når noen har vært utgangspunktet utsatt viruset forblir i kroppen i en sovende tilstand til en trigger fører til et annet utbrudd. Immunsystemet hos enkelte individer er i stand til å fullstendig undertrykke utbrudd om de fortsatt kan bære viruset mens andre opplever ukentlig, månedlig eller årlig utbrudd.

Identifikasjon

Forkjølelsessår er identifisert med sine funksjoner og deres plassering. En kald sår er en klar, oppblåst blemme som er full av væske. Dette er en smertefull hoven utbrudd som er følsomme for berøring og kan bli brutt med minimal kraftfull kontakt, for eksempel "biting ned" på den eller skrape med neglen. Munnherpes kan bli gjenkjent av deres plassering som de er ansikts i naturen og i hovedsak skje på leppene eller rundt munnen.

Misforståelse

Forkjølelsessår er ofte forvekslet med canker sår. Canker sår er sår inne i munnen som er ikke-smittsomme magesår forårsaket av traumer eller bivirkninger av mikroorganismer. De er ikke forårsaket av herpes-virus. En annen misforståelse om forkjølelsessår innebærer smitte. Forkjølelsessår kan være "godkjent" fra én person til en annen gjennom kyssing. De kan også smitte ved oral sex i så fall Herpes simplex virus 1 blir genital skjemaet nevnt som Herpes Simplex virus 2. Selv infeksjon er også mulig og skjer når du trykker på såre og trykk deretter på en annen del av ansiktet eller kjønnsorganer . Viruset kan til og med være smittsom når selve sår ikke har hatt utbrudd på grunn av at viruset å være aktive i kroppen.

Risikofaktorer

Den største risikofaktoren for utvikling av forkjølelsessår er gjennom hudkontakt med noen som har viruset. Det er mange triggere å forårsake utbrudd av munnsår når en person har viruset. Disse triggere inkluderer traume til munn eller ansikt, å være i sterk vind eller oppholder seg i solen i lang tid, i løpet av en menstruasjonssyklus, har en undertrykt immunsystem eller ta steroid medisiner. Den beste måten å forhindre et utbrudd er å ta god generell vare på kroppen din, kan du bruke leppe fuktighetskremer med UV-beskyttelse og følger en næringsrik diett.

Effekter

Forkjølelsessår er smertefulle og litt skjemmende som de kan føre til arrdannelse. Behandle feber blemmer på de første tegn på utbrudd for å bidra til å redusere effektene av viruset. Bruk is eller en over disk forkjølelsessår medisiner så snart du føler en prikkende eller brennende følelse på leppene eller andre deler av ansiktet. Du kan prøve et hjem rette ved å bruke gel fra bryte opp et stykke av Aloe Vera plante til utbruddet. Behandle sår forsiktig og ta forholdsregler for ikke å bryte åpne blemme. Oppsøk lege hvis utbrudd er svært hyppig eller hvis du har mange forkjølelsessår samtidig.

Hva er årsaken til overdreven ansikts svette?

Hva er årsaken til overdreven ansikts svette?


Overdreven ansikts svette er en medisinsk tilstand også kjent som ansikts hyperhidrosis. Det involverer overdreven svetting på ansiktet, herunder over leppene, panne, nakke, hodebunnen og nese. I mange tilfeller innebærer dette overdreven svetting uopphørlig drypper fra ansiktet og vanligvis oppstår selv uten en person å engasjere seg i hard fysisk aktivitet. Det er flere årsaker til overdreven ansikts svette.

Central Nervous System

Ulike forhold knyttet til sentralnervesystemet kan bringe på overdreven ansikts svette. Nerve og ryggmarg problemer kan resultere i normal svetting og kan føre til en viss lokalisert eller primær svetting rundt visse kroppsdeler av og til, spesielt armhulene, ansikt, føtter og hender.

Mental State

Et individs mentale tilstand kan også utløse overdreven ansikts svette, spesielt hvis hun føler seg nervøs eller engstelig. Dette er spesielt vanlig hos tenåringer. Hjernen er direkte ansvarlig for svette og kan føre til at ansiktet blir rød eller svett. En person har ingen kontroll over denne situasjonen.

Følelser

Følelser som depresjon, ekstrem lykke og glede kan også utløse overdreven ansikts svette. Hypothalamus styrer disse følelsene (samt sult og tørst), samt funksjon av svettekjertler og nervene som styrer deres forsyning.

Andre årsaker

Det er også noen medisinske tilstander som kan føre til overdreven ansikts svette, og de er ikke relatert til de vanligste årsakene til tilstanden (for eksempel følelser og mentale tilstand). De omfatter diabetes, fedme, hypertyreose og uvanlig binyrene svulster kjent som feokromocytom.

Behandling

En av de mest vanlige behandlingstilbud for overdreven ansikts svette er et medikament som kalles Ditropan. Dette legemidlet kommer i pilleform og er en antikolinerg som opererer ved hovedsak tørke ut et individs hele systemet. Medisinen er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) og er generelt tatt en eller to ganger om dagen. Det er også ofte brukt til å behandle urininkontinens for personer med blæren kontroll problemer.

Tips til å redusere underarm Sweat

Tips til å redusere underarm Sweat


Litt svetting i hverdagen er helt normalt. Men rikelig svette, hele tiden eller til feil tid, er et medisinsk problem som kan føre til problemer i mange områder av livet. Det kalles hyperhidrose, og det påvirker 2,8 prosent av den amerikanske befolkningen. Vanligvis er det ingen åpenbare årsaken til tilstanden. Områder som vanligvis berøres av hyperhidrose er håndflatene, under armene, fotsålene og ansikt. Heldigvis er det mulig å behandle en tilstand.

Først Option

Før du går videre til mer avanserte behandlinger for overdreven underarm svette (medisinsk betegnes aksillær hyperhidrose), er legen din sannsynligvis har du prøver heavy duty antiperspiranter, noen av er tilgjengelige over-the-counter, og noen krever en resept. Ofte et produkt som inneholder aluminiumkloridhexahydrat er nok til å gjøre triks. Disse produktene virker ved å blokkere eller plugging svettekanalene. Timing er viktig med antiperspiranter. Bruke dem både på morgenen og om kvelden, eller bare i kveld, er mer effektivt enn å sette dem på i morgen alene, ifølge International Hyperhidrosis Society.

Narkotika Behandlinger

Noen leger forsøker å dempe svetteproduksjonen en pasientenes gjennom muntlige medisiner som antikolinergika, klonidinhydroklorid og betablokkere. Ideen er å inhibere svettekjertler over hele kroppen. Men mange leger unngå denne tilnærmingen på grunn av de potensielle bivirkninger, som kan inkludere tåkesyn, tørr munn, hjertebank og svekket tale. Hvis stress er en trigger for svette, deretter en anti-angst medisiner kan hjelpe.

Den injiserbare stoffet Botox kan være en effektiv tilnærming. Det har siden 2004 hatt godkjennelse fra amerikanske Food and Drug Administration som en behandling for hyperhidrose armhulene. Botox er bedre kjent som en måte til å glatte ut rynker i ansiktet. Men når det injiseres i underarm området, har behandlingen "evnen til å midlertidig blokkere utskillelsen av det kjemiske stoffet i nervesystemet som er ansvarlig for 'slå på' kroppens svettekjertlene," i henhold til internasjonale Hyperhidrosis Society.

Alternative terapier

En lang liste av naturlige og alternative behandlinger har vært prøvd for overdreven svetting. Noen pasienter føler at de hjelper, men det er ikke mye vitenskapelig dokumentasjon om deres effektivitet. Herbal behandlinger inkluderer johannesurt, salvie te eller tabletter, kamille og Valerian rot. Andre teknikker som ofte nevnes er hypnose, avslapping teknikker, biofeedback og akupunktur.

Kirurgi

Om ikke annet har jobbet i et alvorlig tilfelle av underarm hyperhidrose, vil noen leger utfører en lokal operasjon for å fjerne svettekjertlene.

En annen prosedyre, kalt endoskopisk thorax sympatektomi eller ETS, har noen ganger blitt brukt til å stoppe underarm svette ved å stoppe overføringen av nervesignaler til svettekjertlene. Det er generelt ikke anbefalt, men på grunn av sannsynligheten for en bivirkning som kalles "kompenserende svetting", hvor andre deler av kroppen begynner å svette mer.

Behandling for ansikts Blushing

Ansikts rødmende er ikke bare et lite problem når noen blir litt flau. Det kan være en alvorlig medisinsk tilstand. Heldigvis er det flere behandlinger, medisinske og at-home, som kan redusere forekomsten av ansikts rødmende eller hindre at det skjer.

Om Facial Rødming

Rødming er et vanlig problem som berører mange mennesker. Imidlertid kan dette problemet bli svært alvorlig, påvirker livene til dem som lider av det. Ifølge Hyperhidrosis.org, "erythrophobia er en plutselig rød i ansiktet som oppstår spontant eller som svar på stressende stimuli." Ansikts rødmende eller Denne rødhet i huden kan også spre seg til andre deler av det øvre legeme. Hyperhidrosis.org sier ansikts rødmende kan være helt uforutsigbart: ". Facial rødmende er forårsaket av overaktivitet av det sympatiske nervesystemet Dette er en del av ufrivillig sentralnervesystemet Derfor er det ikke mulig å kontrollere eller stoppe det frivillig.». Det er imidlertid noen behandlinger og rettsmidler for å bidra til å redusere ansikts rødmende.

Medisinske behandlinger

Ifølge Hyperhidrosis.org, er best for dem som lider av ufrivillig rødmende kirurgisk behandling med sympatektomi. Under operasjonen, "det sympatiske nervene er ... funnet i brysthulen og er enten kuttet, klemmes eller reseksjon." Ifølge nettstedet, under klem kirurgi lege vil klemme den spesifikke nerve (r) med en titan klipp for å "forstyrre nervesignaler", men ikke ødelegge dem. Derfor, i fremtiden, klippet kan fjernes og nervene kan rekonstrueres.

Under klippe kirurgi, er nervene helt kuttet bort. Selv om dette kan hjelpe med ansikts rødmende, nettsiden heter det at "Ulempen med denne metoden er at det er ekstremt vanskelig å rekonstruere de sympatiske nerver i fremtiden."

Fordi ansikts rødmende er ikke bare et fysisk problem, men også en psykologisk en, er det behandlinger tilgjengelig. Ifølge BetterHealth.vic.gov, er kognitiv atferdsterapi (CBT) en fin måte å behandle rødmende. "Denne behandlingen tar sikte på å hjelpe folk endre måten de tenker, føler og oppfører seg i sosiale situasjoner," derfor å skape en roligere atmosfære for den lidende.

Det finnes også en rekke medisiner som er tilgjengelige for ansikts rouge, for eksempel: angst medisiner, betablokkere og klonidin. Ifølge nettstedet: "Angst medisiner ... kan bidra til å roe personen og redusere hyppigheten eller alvorlighetsgraden av rødmende, betablokkere ... kan bidra til å administrere noen av symptomene på angst, som rødmende og hjertebank Klonidin.. ..er noen ganger brukt til å behandle ukontrollerbar ansikts rødmende. Den fungerer ved å endre kroppens reaksjon på naturlig forekommende kjemikalier, for eksempel noradrenalin, som styrer dilatasjon og innsnevring av blodårene. "

At-hjem behandlinger

Det finnes en rekke at-home behandlinger for ansikts rødming som er enkel og billig. Ifølge "Doctors Book of Home Rettsmidler II," suge på isbiter i et øyeblikk av ansikts rødmende vil hjelpe fordi "holder is chips i munnen provoserer en varmemotstridende svar." Hold deg unna ansikt produkter / vasker som inneholder sterke kjemikalier som kan irritere huden. Dessuten vil huden rødmende økninger i kaldt vær, så å sette på litt vaselin på vinteren også hindre ansikts rødmende. Og under øyeblikk av alvorlige ansikts rødmende, antyder Betterhealth.vic.gov pusteteknikker, siden "mange av symptomene på angst er utløst av hyperventilering (rask, grunne pust), som tapper blod av karbondioksid. Langsomme, dype åndedrag kan redusere engstelige følelser "og redusere ansikts rødmende.

Hva er årsakene til humant papillomavirus?

Humant papilloma virus er en svært vanlig seksuelt overført virus. Det påvirker de celler som lever på huden og i vagina, anus og munn. Det er mange måter å blir smittet, og det påvirker 24 millioner amerikanere, ifølge Journal of American Medical Association (medicalnewstoday.com). Det kan påvirke menn og kvinner, men kvinner er spesielt utsatt, da det kan føre til livmorhalskreft. Menn ofte ikke presentere symptomer, men noen ganger vil oppleve genital vorter som følge av HPV. Det finnes måter å beskytte mot virus, inkludert en vaksine.

Hva er det?

Humant papilloma virus (HPV) er et virus av epitelceller som finnes på huden og også i vagina, vulva, anus, penis, munn og svelg. Ordet papilloma refererer til vorter som kan utvikle seg som et resultat av viruset. HPV spres hovedsakelig gjennom samleie, selv om det finnes andre måter å få det. Det er rundt 40 typer HPV, og de varierer i alvorlighetsgrad. Noen er uten symptomer eller helserisiko, og andre føre til kjønnsvorter og selv livmorhalskreft.

Seksuell overføring

Det er flere måter å få HPV gjennom seksuell kontakt, og det trenger ikke å være gått gjennom direkte samleie. Imidlertid er samleie den vanligste måten å få HPV. Fordi HPV kan påvirke huden som ikke er dekket av kondom, er det lett å passere viruset gjennom samleie. Dessuten kan HPV-infisert celler lever i munnen, slik at det er mulig å spre sykdommen gjennom oral sex. Viruset kan også føres gjennom kroppsvæsker og slimhinner.

Nær kontakt

Slimhinner ikke bare inkluderer kjønnsorganer, og også henvise til munn, nese og svelg. Derfor finnes det metoder for å spre viruset gjennom kontakt av disse områder, og ikke nødvendigvis bare ved seksuell adferd. Kyssing, deling av drikke og tannbørster, og nær kontakt med en smittet persons ansikt kan alle bidra til spredning av HPV. Også fordi mange ganger viruset vil ikke presentere symptomer, mange mennesker innser ikke at de har det, og derfor er mindre forsiktig om risikoen ved å spre det.

Behandling

Selve HPV-virus kan ikke bli behandlet, men mange av de symptomer kan være. Hvis du er en kvinne med HPV, er en av de viktigste bekymringer som det kan føre til cellene som danner seg til kreft, slik at en lege vil nøye se cellene rundt livmorhalsen og kan foreslå årlige celleprøve tester. Hvis du lider av HPV vorter, har de en tendens til å vokse i rundt seks måneder, og deretter stabilisere seg. En lege vil indikere når er den beste tiden å behandle vorter og vil trolig foreskrive Podofilox eller imiquimod kremer. Det er også mulighet for kirurgisk fjerning av vorter.

Forebygging

Det finnes måter å forebygge mot HPV. Forsiktig i samleie er viktig, i form av å bruke kondom, vel vitende om partneren din og kommunisere. Det er også en vaksine som er tilgjengelig for å beskytte mot HPV. Vaksinen heter Gardasil og anbefales for seksuelt aktive kvinner over en alder av 14. Hvis du vil vite mer om Gardasil, oppsøke lege og besøke Gardasil hjemmeside hpvinfo.com.

Hva er Clobex Lotion brukes til?

Clobex Lotion brukes til å behandle kløe og betennelse på grunn av psoriasis, eksem, eksem og andre typer hudsykdommer som forårsaker alvorlig irritasjon av huden. Den er tilgjengelig på resept for pasienter som er 18 år eller eldre. Clobex er også tilgjengelig som en sjampo eller spray.

Identifikasjon

Clobex Lotion er en adrenocortical steroid som reduserer kløe, hevelse og irritasjon av huden. Det påføres direkte på huden som anvist av lege. Den lotion gir nesten umiddelbar lindring av kløe, og i de fleste tilfeller, vil eliminere hevelse og irritasjon, hvis brukt regelmessig.

Betraktninger

Før du tar Clobex Lotion, informere legen din dersom du er gravid eller ammer, har noen allergier eller har nylig blitt vaksinert. Du bør også fortelle legen din hva typer medisiner, både reseptbelagte og reseptfrie, du tar fordi Clobex Lotion kan forstyrre andre medisiner.

Effekter

Før du påfører Clobex Lotion, sørg for å vaske og tørke ut huden din. Unngå iført tettsittende klær over området av huden du behandler med Clobex Lotion. Pass på å bruke Clobex Lotion på samme tid hver dag eller som anvist av legen din.

Advarsel

Vanlige bivirkninger av Clobex Lotion kan omfatte stikkende, brennende og kløe. Alvorlige allergiske reaksjoner kan også forekomme. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du har problemer med å puste eller erfaring tetthet i brystet, en alvorlig utslett og hevelser i tunge, munn eller ansikt. Unngå å bruke mer enn anbefalt dose av Clobex, som medisinen kunne passere gjennom huden og forårsake skade på binyrene.

Funksjoner

Clobex Lotion skal ikke brukes i mer enn 4 uker, og ikke mer enn 50 gram av medisinen bør brukes hver uke. Følg alltid din hudlege instruksjoner for bruk.

Hudreaksjon til Kinin

Hudreaksjon til Kinin


Kinin er et alkaloid forbindelse som forekommer naturlig i barken på trærne i Cinchona familien. I over 150 år har kinin blitt brukt til å beskytte mot sammentrekning av malaria, og også til å behandle kontrakt malaria hos mennesker. Kinin er til stede i små doser i tonic vann, eller kan tas som en reseptbelagte medisiner. Hudreaksjoner til kinin varierer fra milde symptomer til alvorlige allergiske reaksjoner.

Foto

Kinin har et fotosensibiliserende effekt på menneskelig vev, inkludert huden. Det betyr at du tar kinin kan øke følsomheten i huden for sollys. Mørkfarging av huden, som en brunfarge, kan forekomme i løpet av små eller store områder når kinin blir tatt.

Flushing

Spyling av huden er en av de vanligste bivirkningene av å ta kinin. Isolert sett er huden rødme bare litt upraktisk og er ingen grunn til bekymring.

Allergisk reaksjon

Enkelte individer er allergisk mot kinin, og hud-relaterte symptomer kan være de første tegn på en alvorlig allergisk reaksjon. Hvis, etter å ha tatt kinin, utvikler du et utslett, elveblest, omfattende kløe eller hevelse i munn, lepper, ansikt eller tunge, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp så dette er tegn på en sannsynlig allergisk reaksjon på stoffet.

Alternativer til proteser

Alternativer til proteser


Det pleide å være at enten fra skade eller tid, ble manglende tenner tapt for godt, og den eneste erstatning for dem var proteser. Men tannleger og kjeveortopeder har avduket et alternativ til proteser kalles tannimplantater. Som proteser, kan tannimplantater erstatte noen få til et komplett sett med tenner, men det er noen store forskjeller mellom dem.

Historie

Den første tannimplantatkirurgi fant sted i 1965. Etter å ha oppdaget at titan kan feste seg til voksende ben uten å forårsake skade, tannkirurger justert teknikken som et alternativ til tannproteser. I de senere årene har mange mennesker har vært på jakt etter alternativer til delvis og full proteser. Tradisjonelle protesene har en urealistisk utseende til dem og kan gjøre å spise og snakke vanskelig. Tannimplantater eliminere disse problemene fordi de er implantert inn i munnen, noe som skaper en mer naturlig følelse.

Ulempene

Det er noen ulemper til tannimplantater. Dental implantater er mye dyrere enn tradisjonelle proteser. Tannimplantater krever også kirurgi, mens det i de fleste tilfeller tradisjonelle proteser ikke. Fordi tannimplantater er en kirurgisk prosedyre, de er dyrere og er ikke dekket av de fleste helseforsikringsselskaper. Dental implantater er også ikke for alle. Før du mottar operasjonen, blir kandidatene grundig undersøkt for immunsystem lidelser eller andre sykdommer som i stor grad svekke evnen til å helbrede. Fordi tannimplantat kirurgi er en invasiv prosedyre, er det risiko som infeksjon på operasjonsstedet, munn og ansikt smerter, nerveskader og ansikts blåmerker.

Til tross for disse farer, risikoen for friske pasienter er relativt lav. Selve prosessen med tannimplantat kirurgi har tre hovedtrinn: plassering av titan stang, osseointegrasjonen og plassering av distanser.

Plassering av Titanium Rods

Ikke lenger enn seks måneder før operasjonen, vil en kandidat for tannimplantater få full røntgenundersøkelse. Dette er for å sikre at eventuelle uregelmessigheter i kjeven er regnskapsført og å sørge for at strukturen i kjevebenet kan håndtere tannimplantater. Det neste trinnet er kirurgi. Dette er når titanstenger er implantert i kjevebenet. Hevelse vil oppstå og er en normal del av prosedyren. Svellingen vil avta etter fire dager til en uke. Når hevelsen har sunket stingene er fjernet. Etter fjerning av suturene, er det en periode fra en måned til seks uker hvor pasienten blir liggende på en myk mat diett. Etter denne perioden kommer den mest avgjørende del av operasjonen - osseointegrasjonen.

Osseointegrasjonen

Osseointegrasjonen er prosessen der titanstenger holder seg til kjevebenet. Dette tar vanligvis rundt tre til seks måneder, og i slutten av denne perioden, vil tannlege kirurgen undersøke kjevebenet og titan stang for å sørge for at alt vokser som den skal.

Distansen Place

Etter at eksamen, blir distanser plasseres. Distanser er lik røttene i naturlige tenner; strukturene som kobler tennene til kjevebenet. Pasienter kan enten velge å ha en avtagbar implantat protese (tilsvarende proteser) eller et fast implantat protese (et fast sett av kunstige tenner). Etter installasjonen av de distanser, blir en annen røntgen tatt. Hvis alt fortsetter som normalt, er den avtakbare implantatet protese eller fast implantat protese festet til distanser. Det er en annen healing periode på tre til sjettedeler måneder, og en annen undersøkelse. Etter denne undersøkelsen operasjonen er fullført.

Ikke kirurgisk behandlinger for overdreven ansikts svette

Ikke kirurgisk behandlinger for overdreven ansikts svette


Facial hyperhidrose, ofte referert til som overdreven ansikts svette, er en sjelden tilstand som kjennetegnes av overdreven svetting i ansiktet. Denne tilstanden er vanligvis pinlig og ubehagelig for den lidende på grunn av sosiale implikasjoner og vanskelig lider erfaring forsøker å skjule problemet. Mens de fleste behandlinger for ansikts hyperhidrosis er kirurgisk, er det noen ikke-kirurgiske alternativer tilgjengelig for lider.

Typer

Det er to forskjellige typer hyperhidrosis inkludert primær og sekundær hyperhidrose. Med primær hyperhidrose, leger mener overdreven svetting oppstår på grunn av følelsesmessige stimuli; derimot, er en konkret årsak ukjent. Craniofacial primær hyperhidrose er også den sjeldneste formen. Sekundær hyperhidrose oppstår på grunn av en underliggende medisinsk tilstand, slik som en endokrin lidelse, infeksjon eller ondartet sykdom.

Diagnose og testing

Vanligvis begynner en hudlege den diagnostiske prosessen med en fysisk undersøkelse og en familiehistorie. Vanligvis under den fysiske undersøkelsen legen vil se indikasjoner på hyperhidrosis som svettedråper på kroppen. For å bekrefte, utfører en lege en test, slik som den mindre stivelse-jod-test. Med mindre stivelse-jod-test, gjelder legen en jod-løsning og tørt stivelsespulver til huden. Enhver sterk svetting fører pulveret til å snu mørk blå. Legen måler deretter det volum av svetten med et filterpapir for å bestemme graden av hyperhidrose.

Aktuelt Behandlinger

En ikke-kirurgisk behandling for ansikts hyperhidrosis er aktuell medisinering. For lette til moderate ansikts hyperhidrosis, leger anbefaler generelt en over-the-counter antiperspirant lotion eller gel til å søke på ansiktet. For mer alvorlige ansikts hyperhidrosis, leger anbefaler generelt reseptbelagte antiperspiranter. Pasienter gjelder disse reseptbelagte antiperspiranter til huden er helt tørr og vask av etter seks til åtte timer. I noen tilfeller, reseptbelagte antiperspiranter forårsake hovne, røde og kløende hud.

Muntlige behandlinger

Et annet nonsurgical alternativ for behandling av ansikts hyperhidrosis er oral medisin. Det finnes flere typer av effektive muntlige medisiner inkludert klonidin, antikolinergika, karboanhydrasehemmere og antidepressiva. Klonidin reduserer svette produksjon ved å redusere nerve stimuli. Antikolinergika redusere svette produksjon ved å blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene. Karboanhydrase-inhibitorer er nyttige for inhibering av svette. Antidepressiva ikke bare redusere svette, men også bistå pasienter i følelsesmessig takle ansikts hyperhidrosis. I noen tilfeller, muntlig medisiner føre til uklart syn, tørr munn og problemer med vannlating.

Hva er årsaken til Cracked Split Lips?

Hva er årsaken til Cracked Split Lips?


Leppene er en av de mest følsomme deler av menneskekroppen. Bare et tynt lag av huden virker som sitt ytterste belegg. De har svært få oljekjertler og ingen svettekjertlene i det hele tatt. De er derfor utsatt for tørrhet og sprekkdannelse.

Sprukne, flisete lepper kan være mest smertefullt og ubehagelig. En person som lider av denne tilstanden opplever tørrhet, ømhet, rødhet og hevelse i lepper. Leppen hud distends og pauser. Bare snakker eller smiler kan gi en grimase på personens ansikt på grunn av smertene disse handlingene lokke fram. Denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke ting:

Vær

Noen mennesker kan ha hudreaksjoner særlig manifestert i leppene under vær endringer, som er, kulde, tørr vinter eller varmen fra solen og overeksponering til disse. I ekstreme tilfeller kan sprukne lepper forårsaket av for mye sol føre til en tilstand som kalles aktinisk Cheilitis, degenerasjon av leppene. Denne tilstanden kan føre til kreft.

Infeksjoner

En reduksjon i effektiviteten av en persons immunsystemet kan gjøre ham mer mottagelig for infeksjoner i forskjellige deler av kroppen, inkludert de følsomme lepper.

Røyking

Sigarett kontakt på leppene og sigarettrøyk kan videre utarme leppe fuktighet, og dermed tørker leppene i den grad at de sprekke og delt.

Allergi mot kosmetiske produkter

Noen skjønnhetsprodukter, inkludert såper og sjampo, kan inneholde sterke ingredienser som kan irritere huden, spesielt leppene.

Vitaminer og mineraler Deficiency

En tilstand der huden blir tørr, flassende og peeling skyldes en mangel på vitamin A og jern i kombinasjon med protein energi feilernæring (PEM). Likeledes kan en mangel på vitamin B2 (riboflavin) forårsake ariboflavinosis, en tilstand som fører til munn lesjoner. A-vitamin C-mangel, i mellomtiden, fører til mindre produksjon av kollagen, som bidrar til å opprettholde helse hud i kroppen.

Dehydrering

Sprukket, flisete lepper også kan skyldes dehydrering. Dette skjer når normal kroppsnivå av vann i en person avtar inn i et unormalt nivå. Noen medisinske tilstander som kan føre til dehydrering er: alvorlig diaré, oppkast, høy feber, store blødninger, overdreven svetting og utilstrekkelig væskeinntak. Å drikke for mye kaffe eller alkohol kan også føre til at kroppen til å tørke.

Kawasaki sykdom

En uvanlig sykdom hos barn i alderen 5 og under, er Kawaskaki sykdom ikke forebygges, og er preget av en høy feber som varer i minst fem dager; rødhet i øynene; utslett på magen, kjønnsorganer og bryst; hevelse av tungen, håndflatene og fotsålene, og lymfeknuter; sår hals og tørre, sprukne lepper.

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke


Side, er munn-og klovsyke en felles mindre sykdom. For det meste, det påvirker spedbarn og små barn, men voksne har vært kjent for å trekke sammen infeksjon i tillegg.

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke

Behandle feber skyldes hånd munn-og klovsyke

Bruke grunnleggende, over-the-counter feber reduksjonsgir å kontrollere høye temperaturer. Paracetamol eller Ibuprofen er eksempler på effektive feber behandlinger.

gi pasienten en kule bad for å få ned kroppstemperatur. Hånden, munn-og klovsyke er ikke farlig for et barn, men en dårlig feber kan være.

Kontroller at pasienten er i et komfortabelt miljø, ikke overdressed og bort fra ekstreme temperaturer.

Behandle symptomer på Hånd munn-og klovsyke

Skyll pasientens munn med saltvann for å berolige sår. Gjør dette bare hvis pasienten er i stand til å skylle uten å svelge noen av saltvann.

Påfør beroligende krem som aloe eller calendula til utslett på hender og føtter. (Antiobiotic kremer er unødvendig og bør unngås, bare i tilfelle.) Hold disse områdene rene og utslettet forsvinner raskere.

Hold pasienten vekk fra andre så mye som mulig, så sykdommen er mildt smittsom og kan inngås fra kroppsvæsker av en infisert pasient.

Unn Hånd munn-og klovsyke

La sykdommen gå sin gang. Det er ingen behandling for hånd, munn-og klovsyke. I likhet med vanlige influensa, bør virusinfeksjon klare opp i løpet av en uke.

8. Ta pasienten til lege dersom symptomene vises verre enn normalt eller hvis sykdommen blir ikke bedre etter en uke. Komplikasjoner er sjeldne, men alltid mulig.

9. Pass på at pasienten drikker rikelig med væske. Melkeprodukter er de beste væsker i denne saken fordi de mangler noen surhet. Brus og saft kan føre til munnsår å brenne.

Hold pasienten hjemme for varigheten av sykdommen. Side, er munn-og klovsyke svært smittsom. Behandle sykdommen på samme måte som du ville gjort på vanlig influensa. Bli hjemme og la det passere.

Hint

  • Denne sykdom er en viral infeksjon. Det er vanligvis forårsaket av coxsackievirus, selv om andre virus i samme familie kan være den skyldige.
  • Forebygging av hånden, munn-og klovsyke oppnås ved å holde et rent miljø. Sørg for å vaske hendene regelmessig, spesielt etter bruk av toalettet.
  • Ikke gi pasienten en isete bad, da det kan forverre feber. En kul eller lunken bad er anbefalt.
  • Selv om dette er en mindre sykdom og krever ikke sykehusinnleggelse, i noen regioner, hovedsakelig Sørøst-Asia, hånd, munn-og klovsyke kan være dødelig i løpet av et stort utbrudd.
  • Ikke bruk aspirin hvis barnet er under 12 år gammel. Aspirin bør aldri brukes for virusinfeksjoner hos barn som unge, da det kan føre Reyes sykdom.

Hva er årsakene til rotavirus?

Rotavirus er den vanligste årsak til alvorlig diaré hos spedbarn og barn. Selv om de kan fange denne sykdommen, voksne er ikke like sannsynlig å utvikle symptomer. Det er svært smittsom og kan leve i flere måneder om ikke drept av desinfeksjon.

Mangel på håndvask

Håndvask er en viktig komponent i å bremse spredningen av rotavirus. Hvis du har rotavirus og du ikke vasker hendene med såpe og varmt vann etter bruk av badet, kan dette viruset spre seg til alt du berører, slik som bestikk, leker og mat. Hvis barnet ditt er syk med rotavirus og du ikke vaske etter å ha hjulpet ham på badet eller endre sin bleie, er viruset trolig spre seg til andre familiemedlemmer, særlig barn som fortsatt sette alt i deres munn.

Forurenset vann

Rotavirus, et hardfør organisme kan leve i vann. Hold andre familiemedlemmer bort fra et sykt barn eller foreldre drikkevann. Sørg for at den syke personen er den eneste som bruker glass og at den er vasket ofte. Når diaré avtar, vaske glass og bestikk i varmt såpevann med blekemiddel lagt for å drepe bakteriene.

Hoste og nysing

Rotavirus er mest vanlig om vinteren og våren, når barn er i skole og / eller barnehage. Barn som er syke med rotavirus kan spre organismen ikke bare i deres avføring, men også gjennom dråper spres når de nyser og hoste. Lær barna hvordan de skal hoste i sine albuer eller hender og sørge for at de vasker med varmt vann og såpe.

Virusmengden

Rotavirus syke kan kaste store mengder av viruset i avføringen to dager før symptomene kommer og i 10 dager etter. Hvis immunforsvaret er svekket, er du i stand til å kaste rotavirus i mer enn 30 dager etter å ha blitt smittet. Rotavirus spres lett gjennom hånd-til-munn kontakt før du blir syk mens du er symptomatisk og etter at du gjenopprette, innenfor samme tidsramme som virusutskillelse.

Mangel på Desinfeksjon

Rotavirus kan lett overleve på harde overflater i flere dager etter smitte. Dette inkluderer tabeller, dørhåndtak, vasker, kraner, leker, kjøkkenutstyr og alt annet du eller barnet ditt har rørt. Tørk av overflatene ned med en blanding av blekemiddel og vann for å hindre spredning av viruset.

Hva er årsaken til Front Håravfall i kvinner?

Hårtap er et problem for mange kvinner, men et hår tap som oppstår i front kan være spesielt merkbar og pinlig. Det finnes en rekke ting som kan forårsake denne typen kvinners hår tap, fra psykiske lidelser til bivirkninger fra ansikts kirurgi til genetiske problemer.

Betydning

Å være under en stor del av stress kan føre til at håret til å falle ut i flekker, inkludert plasteret av hår i den fremre, over pannen. Denne typen hårtap er ikke en permanent tilstand, og håret kan etter hvert vokse tilbake.

Funksjon

Trichotillomania er en psykiatrisk lidelse som fører til folk, oftest kvinner, til å compulsively trekke ut hårstrå deres. Dette skjer ofte i front fordi det er lett å nå.

Typer

Alopecia areata kan forårsake runde hår patcher til å være tapt, inkludert håret i front. Dette er en autoimmun sykdom som kan behandles med hell med steroidinjeksjoner.

Effekter

Arrdannelse alopecia er en front hårtap som er forårsaket av arr igjen av en ansiktsløftning. Denne typen hårtap kan som hovedregel bare behandles ved hårtransplantasjon kirurgi.

Betraktninger

Frontal håravfall er ofte forårsaket av å ha for mange tøffe hår behandlinger som utvidelser, hårfarging og retting.

Årsaker til rotavirus

Årsaker til rotavirus

Den rotavirus er et hjulformet virus som infiserer fordøyelseskanalen. De første tegn på denne sykdommen er feber og oppkast, fulgte snart etter diaré. Rotavirus er mest sett hos små barn, men ungdommer og voksne er sårbare også. Små barn kan bli mye sykere fra rotavirusinfeksjoner fordi risikoen for dehydrering oppkast og diaré er høyere på grunn av den lille kroppsstørrelse. Det finnes ingen behandling for viruset, men du kan behandle dehydrering som vanligvis følger med rotavirusinfeksjon.

Kilder til rotavirusinfeksjon

Rotavirus er spredt gjennom hånd-til-munn kontakt med et substrat som har vært i kontakt med avføring fra et infisert individ. Kilden kan være fra en persons hånd, eller et stillestående overflate som et dørhåndtak eller en benk. Når rotavirus når fordøyelsessystemet, begynner symptomer etter ca 3 dager og fortsette i opptil en uke. Håndvask er en god måte å redusere sjansen for rotavirus eksponering, men fordi rotavirus er vanskelig å drepe det kan ikke fullstendig eliminere den.

Forebygging

Det er en vaksine som kan beskytte deg mot rotavirusinfeksjon. Denne vaksinen anbefales for barn under tre år siden de er de som potensielt kan bli alvorlig syke. Når en person har hatt en rotavirusinfeksjon de kan bli smittet igjen, men sjansene er de vil ikke bli like syk som de gjorde med den første eksponering.

Årsaker til mørke ringer under øynene hos barn

Mørke ringer under et barns øyne er vanligvis ikke en alvorlig tilstand. Disse sirkler ikke signaliserer mangel på søvn eller dårlig helse. Selv om du kanskje ønsker å ha barnet undersøkes av lege, er den mest sannsynlige årsaken til mørke sirkler er tett nese av allergi eller høysnue. Noen barn kan lide mørke ringer som følge av kronisk bihulebetennelse eller tilbakevendende forkjølelse, men dette er mindre vanlig.

Mørke ringer fra allergi er hyppige nok til å ha tjent et kallenavn, "allergiske shiners." En artikkel publisert i Journal of Allergy and Clinical Immunology bemerker at denne tilstanden kan gi tidlig varsling hos barn utsatt for allergier.

Allergier og høysnue

Allergier skje når ditt barns immunsystem overreagerer til et stoff. Pollen, mugg og ragweed er vanlige miljø allergier og er en årsak til nesetetthet. Legen din kan bestille tester for å fastslå den eksakte utløsere av allergi.

Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse skje når neseslimhinnen er hovne og betente. Dette fører til at barns ansikt å føle forstørret. Den økte blodstrømmen kan føre til mørke sirkler.

Tilbakevendende Forkjølelse

Vanligvis forårsaket av et virus, kan forkjølelse også etterligne symptomene på allergi eller en bihulebetennelse. Selv om årsaken er forskjellige, er resultatet det samme.

Behandling

Forkjølelse er vanligvis igjen for å kjøre sin naturlige kurs, med mindre en sekundær infeksjon utvikler seg. Bihulebetennelse behandles med antibiotika som egner seg for barn. Allergier er behandlet med antihistaminer eller immunterapi skudd som kan ta mellom 3 til 5 år for å være effektive, anslår Mayo Clinic.

Resultater

Når den underliggende årsaken til den mørke sirkler er adressert, de vanligvis forsvinne.

Hva Bakterielle infeksjoner kan føre til hudproblemer?

Mange bakterielle infeksjoner kan føre til hudproblemer. Her er noen vanlige.

Cellulitt

A streptokokker eller stafylokokkinfeksjon av et sår vanligvis forårsaker cellulitt, noe som oftest skjer på beina. Vanligvis er det første tegnet en liten skade eller smitte mellom tærne. Mulige symptomer er hevelse, ømhet, varm hud, blåmerker, blemmer, feber og hodepine.

Follikulitt, byller, og carbuncles

Bakteriell infeksjon kan forårsake follikulitt, som er betennelse i hårsekkene. Tender, hovne områder kalt byller kan utvikle rundt betente hårsekker. Carbuncles er klynger av byller.

Stafylokokk Scalded Skin Syndrome

Et definerende symptom på stafylokokk skåldet hud syndrom er peeling hud. Andre vanlige symptomer inkluderer en klaka, rødt, smertefull infeksjon nettstedet, blemmer, feber, frysninger, svakhet, og væsketap. Spedbarn, små barn og personer med deprimert immunforsvar er mest utsatt.

Erysipelas

Hemolytiske streptokokker forårsake erysipelas. Symptomer kan inkludere en skinnende, rød, hevet utslett; små blemmer; og forstørret, øm lymfeknuter.

Erythrasma

Erythrasma er forårsaket av Corynebacterium minutissimum. Det er mer vanlig i tropene, og forekommer oftest hos voksne og personer med diabetes. Områder av kroppen der huden berører huden, slik som under brystet og i lysken, er mest utsatt for erythrasma. Symptomer kan være uregelmessige rosa flekker som blir til brune skjell.

Brennkopper

Brennkopper er en stafylokokker infeksjon som forårsaker pus fylte blemmer som varierer i størrelse fra erter til store ringer. Brennkopper har en tendens til å oppstå på ansikt, armer eller ben.

Tørr munn som et symptom på type to diabetes

Type 2 Diabetes forårsaker en rekke helseproblemer, inkludert en rekke muntlige helseproblemer. Munntørrhet er en vanlig bivirkning av diabetes, og det kan i stor grad påvirke munnen evne til å fungere.

Bakgrunn

Munntørrhet er den vanligste tannhelse problem for type 2 diabetikere. Diabetes kan blokkere eller redusere strømmen av spytt, som fører til munnsår og gingivitt.

Årsaker

Munntørrhet er en bivirkning av diabetes indusert nerveskader. Det kan også være forårsaket av diabetiker medisiner, nyre dialyse, røyking, hyperglykemi, nerveskader og dårlig hydration.

Blokkert Spytt

Når spytt ikke er i stand til for å fylle munnen, er det ikke å kontrollere bakterier buildup. Under normal funksjon, renser spytt i munnen ved å nøytralisere syrer forårsaket av plakk.

Døde hudceller

Døde hudceller hoper seg opp rundt tannkjøtt, kinn og tunge når spytt ikke fungerer som den skal. Døde hudceller inhibere smak, evnen til å tygge og evne til å svelge.

Behandling

Gode ​​blodsukkernivået er viktig i forvaltningen og forebygging av munntørrhet. God ernæring, trening, vektkontroll, dental hygiene og regelmessige kontroller med tannlegen hjelp behandle tilstanden.

Hva er årsakene til en Puffy Face?

Mange ting kan føre til en oppblåst i ansiktet. Noen av årsakene er allergi, narkotika reaksjoner, bihulebetennelse, tann abscesser, ansiktsbehandling eller hodet kirurgi og ansikts traumer.

Allergier

Når allergier streik, er immunsystemet klart å ødelegge dem. Kroppen frigjør et antistoff. Når dette og allergi møtes, inflammatoriske kjemikalier resultere.

Narkotika Reaksjoner

Enkelte legemidler kan føre til et hovent ansikt. To vanlige syndere er aspirin og penicillin.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse kan føre til smertefull hevelse i bihulene. Infeksjoner av ulike slag kan føre til det.

Tann Byller

Når en tann begynner å forfalle, kan en abscess form. Et hull er opprettet hvor bakterier kan komme inn. Kan en abscess også være forårsaket av å bli truffet i munnen.

Ansikts / Hode Surgery

Hvis man har nylig gått gjennom noen form for kirurgi, hevelse kan være et resultat, men det er forbigående.

Ansikts / hodeskader

Hvis ansiktet eller hodet blir truffet, hevelse kan forekomme.