Digidexo.com

diabetes blåmerker etter sprøyte

Hvordan bruke en sprøyte

Hvordan bruke en sprøyte


En sprøyte er en viktig del av medisinsk utstyr for mange enkeltpersoner som strekker seg fra sykepleiere til pasienter. Mange personer med allergi, vitaminmangel og diabetes må bruke sprøyter for å injisere sin medisin. Med fremskritt i moderne medisin, har sprøyter endret seg til det bedre. Med kortere nåler, lengre reservoarer og nesten smertefri injeksjoner, sprøyter er nå mer brukervennlig enn noensinne. Mens du bruker en sprøyte virker som en enkel prosess, det er viktige skritt du må følge.

Bruksanvisning

•  Samle alt du trenger. Ved bruk av en sprøyte, er det flere ting du må ha til din disposisjon: bomull baller, rubbing alkohol, en sprøyte og en medisinsk godkjent sprøytet disposisjon tilfelle. Samle alle disse produktene og ha dem klare før bruk av sprøyte. Dette vil gjøre prosessen smidigere.

Prep området. Når du injiserer medisin inn i huden via en sprøyte, er du en å skape en liten åpent sår. For å minimere muligheten for smitte, vaske hendene med en antibakteriell såpe og bruke et håndkle til å tørke hendene på. Suge en bomullsdott med isopropanol og gni den over den tiltenkte injeksjonsstedet. La alkoholen tørke.

Prep sprøyten. Når området er sterilisert, er det på tide å prep sprøyten. Fjern lokket fra enden av sprøyten og kaste den i søpla. Ta nålehetten av sprøyten og holde den i nærheten. Når hetten er fjernet, trekk lasting stykke sprøyten så langt du kan uten å fjerne det. Dette vil fylle sprøyten reservoaret opp med luft og prep sprøyten for neste trinn.

Legg sprøyten. Når sprøyten er fylt opp med luft du er klar til å gå videre. Sett nålen på sprøyten inn i skum del av hetteglass med medisin du skal injisere. Når nålen er satt helt inn, sakte slipper luften som er lagret inne i sprøyten inn i hetteglasset. Du vil merke dette vil skape bobler. Når du har fullt sluppet all luft, sakte trekke laste stykke tilbake og legg sprøyten med medisin. Det er viktig å gjøre dette sakte slik at du ikke får luftbobler inne i sprøyten. Når du har fullastet sprøyten, ta den ut av hetteglasset og fortsette til neste trinn.

Gi deg selv injeksjonen. Pust dypt og slappe av. Telle til ti og stikk nålen inn i huden din. Sakte slipper medisinen inn i kroppen din. Ikke gjør dette for fort, eller du vil møte svie og irritasjon på injeksjonsstedet. Når du har injisert all medisin, fjern sprøyten. Sett hetten tilbake på sprøyten og umiddelbart kast den i sprøyten disposisjon saken.

Tips og advarsler

 • Velg en passende størrelse sprøyte avhengig av hvor mye medisin du injiserer. Vanligvis mindre sprøyter har mindre nåler så hvis du ikke trenger en stor sprøyte, ikke bruk en.
 • Ikke la en brukt sprøyte liggende rundt. Dette er en helsefare for alle som kommer i kontakt med det og medisinsk uhygienisk. I stedet umiddelbart kast sprøyten etter bruk.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

Insulin sprøyter kommer i flere forskjellige størrelser som gir mulighet for høyere eller lavere dose kapasiteter, men alle av dem er merket i enheter på insulin. Noen av forskjellene i sprøyter er lengden av nålen, total insulin kapasitet og konstruksjon. Insulin sprøyter er alltid disponibel og bør aldri brukes om igjen.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

•  Ta en ny sprøyte fra den beskyttende emballasje. Ikke bruk noen sprøyte som ikke er i en pakke eller ser ut som det kan ha blitt tuklet med.

Åpne en ny spritserviett og rengjør toppen av insulin hette du skal bruke. Rengjøring av glasset toppen vil bidra til å redusere sannsynligheten for kontaminering av insulin.

Ta ut beskyttelses oransje hetten fra toppen av sprøyten. Bestemme den dose som er nødvendig og trekke luft inn i sprøyten til den ønskede dose.

Pierce gummiproppen på hetteglasset med nålen på sprøyten og sprøyt luften fra sprøyten inn i hetteglasset. Snu hetteglasset slik at hetteglasset sitter ovenfor sprøyten.

Tegn stempelet tilbake på sprøyten før du er 2 til 4 enheter over merking av ønsket dosering. Trykk på sprøyten og se for å se luftboblene flytte til toppen av sprøyten.

Skyv stempelet tilbake til ønsket dose, utvise ekstra insulin og luft tilbake i hetteglasset. Hvis det er ekstra luft i sprøyten, skyver stempelet for å tvinge all insulin tilbake i hetteglasset og starte på nytt.

Fjern sprøyten fra hetteglasset og og sett den til side mens du velger injeksjonsstedet.

Hint

 • Aldri bruke en sprøyte eller bruke en som ikke er fortsatt i ny innpakning.
 • Aldri oppsummering en sprøyte etter bruk og sørg for å kaste dem i en godkjent punktering motstandsdyktig beholder.

Hvordan Kast sprøyte nåler

Hypodermiske nåler brukes med sprøyter for å injisere medisinen inn i kroppen eller fjerne fluider, slik som blod som, fra kroppen. De brukes på sykehus, men er også brukt i hjemmet når en pasient mottar hjemme omsorg eller har diabetes og trenger å injisere insulin. Det er viktig å være trygg ved håndtering av brukte sprøytespisser og følge reglene om avhending.

Bruksanvisning

•  Hold sprøyten og plasser nålespissen ned i en medisinsk skarpe gjenstander avfallsbeholder eller en hard plastbeholder med en sikker lokk. Skru på lokket tett hvis du bruker din egen container. Ikke berør nålen under disposisjon.

Du kan få en medisinsk skarpe gjenstander avfallsbeholder på apotek. Du kan også abonnere på en medisinsk sharps avhending av postprogram - flere er tilgjengelig på nettet. Vanligvis, vil programmet sende deg en container, og du sender beholderen tilbake til anlegget når du er klar til å kvitte seg med det.

Finn en medisinsk skarpe gjenstander anlegget i ditt område. Klikk på en av linkene under referanser for å søke etter fasiliteter i nærheten av deg.

Ta beholder med sprøyte nåler til en medisinsk sharps gjenvinningsstasjon. La arbeiderne ved senteret avhende nåler. Hvis du har kjøpt en avhending av postprogram, sette beholderen i den forhåndsbetalte boksen og sende det til programmets deponi.

Tips og advarsler

 • Ikke kast medisinske skarpe gjenstander i normal søppel stream - de kan utgjøre en fare for avhending arbeidere eller andre som håndterer søppel stream annet.

Hvordan å fylle en medisinsk sprøyte

Medikamenter kan gis en rekke måter, inklusive ved injeksjon gjennom en sprøyte. En medisinsk sprøyte er også nødvendig for å plassere medisiner til en intravenøs linje eller trekke væske fra kroppen. Selv glassprøyter var populære i det siste, er de fleste sprøyter som brukes i dag er laget av plast. Medisinske sprøyter kan variere i utseende avhengig av produsenten. Forstå hvordan å fylle en medisinsk sprøyte er avgjørende for å levere den tiltenkte dosen av medisiner.

Bruksanvisning

Kontroller dosering av medisiner for å bli gitt. Velg riktig størrelse sprøyte. Det er mange størrelser av medisinske sprøyter. I USA er de vanligvis merket i milliliter. De vanligste medisinske sprøyter inkluderer et utvalg i størrelser fra 1 ml til 10 ml. Velg en sprøyte stor nok til å trekke opp alle medisiner på en gang. Hvis sprøyten ikke har en nål festet allerede, plassere en nål på sprøyten. Vask hendene før du håndterer nål, sprøyte og medisiner.

Ta metall toppen av medisinering. Under metallet er en tynn gummikappe. La gummihetten på plass. Hvis medisinen er blitt åpnet tidligere og metall toppen allerede er av, tørk gummitoppen med en spritserviett for å fjerne eventuelle forurensninger.

Skyv sprøytestempelet helt inn i sprøyten. Alle medisinske sprøytene har et stempel inne i sprøyten. Dette bidrar til å trekke medikamentet ut og inn i sprøyten. Ta beskyttelseshetten av nålen og stikk nålen inn i gummihetten av flasken. Snu flasken opp ned. Gummibelegget skal peke mot gulvet.

Trekk tilbake på stempelet langsomt for å tillate medikamentet å strømme inn i sprøyten. Pass på at nålen er nedsenket i flytende medisiner gjennom hele denne prosessen. Som medisiner strømmer inn i sprøyten se etter luftbobler. Hvis du oppdager en boble, slutte å dra tilbake på stempelet og på sprøyten lett på det stedet der du ser luftboblen. Dette bør bidra til å bryte boble opp. Når luften er ute, fortsetter å trekke tilbake inntil riktig mengde medisiner er i sprøyten ved å se på hash merker på sprøyten. For eksempel, hvis doseringen krever 5 ml, bør væsken i sprøyten være på høyde med merke for 5 ml.

Fjern nålen fra flasken av medisiner og sette beskyttelseshetten tilbake på kanylen. Dette vil bidra til å forhindre at uhell stikk deg på nålen og holder nålen fra å bli forurenset. Ulike typer medisinske sprøyter har ulike beskyttelseshetter.

Tips og advarsler

 • Alltid avhende nåler i en medisinsk beholder for skarpe gjenstander som er spesielt beregnet for nåler.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass


Medisiner kommer i mange former: piller, kapsler, tabletter, inhalerte damper, væsker og injeksjoner. Injeksjoner kan administreres subkutant, intramuskulært eller intradermalt. Mange injiserbare legemidler som brukes til å behandle hormoner, blodsykdommer, diabetes, infertilitet, migrene, leddgikt og mange andre betingelser er tilgjengelig på resept og administreres hjemme. Injeksjoner nettsteder er vanligvis magen, øvre rumpe, overarm eller øvre del av låret. Hvis medisinen ikke kommer i ferdigfylte sprøyter, må du fylle sprøyten med medisinering.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

•  Samle elementene som trengs for å fylle sprøyten. Du trenger to injeksjonstørk, sprøyte, fyll nål, nålen og hetteglass. Når du har forsyninger klar, vaske hendene.

Kontroller hetteglasset for å sørge for at du tar riktig medisinering og riktig dosering. Komme i vane å alltid sjekke etiketten kan hindre feil.

•  Sett fyll nålen på sprøyten ved å skru bunnen av nålen på toppen av sprøyten. La hetten på nålen. Et fyll nål brukes for å stikke hull gjennom ampullen og trekke opp medikamentet, men endres før injeksjonen med en frisk nål som vil trenge gjennom huden.

Åpne en alkohol pad, og tørk av toppen av hetteglasset. Toppen av flasken vil være et gummimateriale. La alkohol tørke før utarbeidelse av medisinering.

Ta hetten av nålen, og trekke tilbake sprøyten til samme mengde medisiner du vil trekke seg. Hvis du skal ha en cc av medisinen, trekk stempelet tilbake til en cc mark. Ta tak i hetteglasset med den andre hånden. Snu hetteglasset opp ned, og pierce nålen gjennom gummibelegget.

Trykk ned stempelet for å injisere luft inn i hetteglasset. Dette skaper en lik press og vil tillate deg å ta ut medisinen. Pass på at spissen av kanylen befinner seg under nivået av medisiner, og sakte trekke tilbake stempelet før du har trukket tilbake en cc av medisinen. Trekk sprøyten, og plasser hetten over kanylen.

•  Skru av kanylen og erstatte med den friske nål du skal bruke for selve injeksjonen. Hold sprøyten oppreist og trykk på kanten av sprøyten for å bringe noen bobler til toppen av sprøyten. Trykk ned stempelet veldig sakte og forsiktig å skyve bobler ut av sprøyten og kanylen.

Fullfør injeksjon følge instruksjonene gitt av legen din eller medisinske leverandøren.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

Hvis babyen din lider av for mye slim i nesen, er det viktig å fjerne hennes nesegangene for å lette riktig pust, og for å holde henne lykkelig. En måte å bekjempe nesetetthet er gjennom bruk av nasal sprøyter, noe som kan brukes til å suge ut slim som blokkerer den nasale passasje og hindre barnet fra å puste fullstendig.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

•  Sitt i en stol, slik at bena er horisontale til bakken, med et lite mellomrom mellom dem.

Legg babyen på bena, med hennes føtter av magen og hodet ved knærne.

Påfør en eller to dråper av saltvann til barnets nesebor og la den sitte i ti sekunder.

Klem pære av nasal sprøyte.

Sett sprøyten inn i barnets nesebor forsiktig.

Slipp pæren forsiktig og la den fylles med luft igjen, suger ut slim.

•  Tørk av sprøyten etter hver bruk.

Gjenta for det andre neseboret.

Hint

 • Du kan bruke sprøyten igjen etter 10 til 15 minutter hvis lunger fortsetter. Imidlertid bør det ikke gjøres mer enn to eller tre ganger per dag.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt


Mens ingen baby blir begeistret ved synet av en pære sprøyte, kan dette enkle verktøyet lindre elendighet av lunger på grunn av det overskytende mucus som ofte folkemengder en baby små neseganger. Pæren sprøyte er spesielt nyttig for nyfødte, som ofte er overbelastet i flere dager etter fødselen. Ved å bruke dette instrumentet å nøye suge slim fra nyfødt nese, vil du hjelpe deg og barnet ditt både føle deg bedre.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

•  Plasser barnet med ryggen mot lårene og hodet berøre knærne. Vippe hodet bakover med en liten vinkel slik at du enkelt kan nå nesegangene.

Squirt to dråper eller spray med saltoppløsning i hver av babyens nesebor. Med hodet fremdeles vinklet tilbake, la oppløsningen for å løsne slim inne i nesegangene. Vent et par minutter for saltvann skal tre i kraft.

Klem den avrundede delen av pære sprøyte for å utvise luften inne. Vær forsiktig med å gjøre dette bort fra babyens ansikt. Hold pæren sprøyten i en deflatert stilling.

Sett tuppen av pære en halv til en fjerdedel en tomme i en av barnets nesebor. Frigjør forsiktig grepet på pære, slik at suge å trekke slim ut av nesen og inn i pære.

Fjern sprøyten og hold den opp ned over et vev eller et papirhåndkle. Klem det raskt å fordrive slim fra lyspæren. Du må kanskje presse den flere ganger for å fjerne så mye slim som mulig.

Tørk av babyens nese for å fjerne alle løse slim forårsaket av suctioning.

•  Gjenta prosessen med det andre neseboret. Det kan hjelpe å trykke det andre neseboret lukket mens du utsuging.

Vent fem til 10 minutter for å se om lunger er lettet. Hvis ikke, gjentas prosessen på begge sider av nesen. Unngå utsuging barnets nese mer enn tre ganger om dagen.

Rengjør pære ved å klemme varmt såpevann i og ut av det flere ganger, og deretter skylle med varmt vann. Grundig skrubb og skyll utsiden av pære. Ikke legg sprøyten i oppvaskmaskinen.

Plasser pære, tippe ned, på kanten av et glass til tørk. Lagre i et rent område før neste bruk.

Ring babyens barnelege hvis lunger forverres eller vedvarer i flere dager.

Hint

 • For å unngå å spre bakterier, unngå å bruke din pære sprøyte for mer enn ett barn.
 • Hvis barnet nekter å være stille, vente og prøve prosedyren et annet tidspunkt. Prøver å suge babyens nese mens han er i bevegelse kan skade nesegangene.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte


Ørevoks er en naturlig og sunn stoff som finnes i ditt indre og ytre øret som beskytter øret fra fremmede partikler. Hvis ørevoks buildup årsaker til hørselstap eller svimmelhet, kan du enkelt fjerne voks hjemme med et øre sprøyte og en fuktig vaskeklut. Du bør bruke et øre sprøyte snarere enn en bomullspinne til å fjerne rutine ørevoks, som vattpinner kan skyve voks dypere inn i øregangen og føre til forstoppelse.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

•  Kombiner like deler varmt vann og hydrogenperoksid.

Fyll øret sprøyte med hydrogenperoksid og vann.

Mens du ligger på siden med din plagede øret vendt opp, bruke sprøyten å sprute løsningen direkte inn i øret ditt.

Hold deg på din side med din plagede øret vender opp i omtrent 15 minutter. Vann og hydrogen peroxide løsning vil føre til en boblende lyd i øret som det løsner din ørevoks. Når boblende stopper, har løsningen ferdig med å arbeide.

Legg et rent håndkle over øret og rulle over slik at rammede øret vender nå ned. La løsningen og overflødig ørevoks å renne ut av øret.

Gjenta trinn 2 til 5 etter behov.

Bruke en fuktig vaskeklut, forsiktig rense overflødig væske og voks fra det ytre øret.

Hint

 • Hvis ørevoks er dypt påvirket, kan det ikke svare på vanning med en sprøyte. I dette tilfellet, bør du oppsøke lege.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

Utskilt av bukspyttkjertelen, hjelper insulin kroppen å omdanne glukose til en brukbar form for energi for kroppen. Når kroppen er i stand til å produsere insulin eller insulinnivåene produsert ikke er tilstrekkelig, vil insulininjeksjoner benyttes. Blanding insulininjeksjoner er en måte å redusere antall injeksjoner et person har til å administrere hver dag.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

•  Kontroller utløpsdatoen på hetteglass med insulin. Hvis de ikke er utløpt, rull hvert hetteglass mellom hendene inntil blandet. Aldri rist hetteglasset.

Fjern eventuelle caps fra hetteglassene. Tørk toppen av hvert hetteglass med en spritserviett.

Se på den bestilte mengden av hver type insulin. Vanligvis vil du ha en overskyet insulin og en klar insulin som blir blandet.

trekke luft inn i sprøyten lik mengden av regn insulin vil administrere. Injisere den mengden luft inn i regn hetteglasset. Luft blir injisert inn i glasset fordi ampullen er et lukket system. Hvis du ikke injisere luft i hetteglasset, vil du være i stand til å fjerne insulin du trenger. Når luften er injisert, fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Trekk luft inn i sprøyten lik mengden av klar insulin vil administrere. Injiser at mengden av luft i den klare ampullen.

Snu klart hetteglass og trekk den bestilte mengden klart insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra den klare hetteglass.

Sett sprøyten inn i regn hetteglasset, snu hetteglasset og trekke de bestilte mengden regn insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Fjern eventuelle luftbobler og dobbeltsjekke den totale mengden av insulin i sprøyten med beløpet beordret av legen. Dersom beløpet er riktig, forkaste insulin i sprøyten, samt sprøyten selv. Deretter starte på nytt med trinn 1.

Hint

 • Administrere blandet insulin innen 5 minutter etter blanding.
 • Bland aldri insulin i sprøyte med andre medisiner.
 • Bekreft med legen din at de forskjellige insuliner du tar kan blandes.
 • Bland aldri en fosfat-bufret insulin, for eksempel NPH, med Lente. Dette kan skape et bunnfall som vil føre til at utbruddet tider og peak handlings ganger for å bli endret.

Hvordan å få vann inn i en Rubber sprøyte

Gummi sprøytene har flere bruksområder som suctioning ut slim eller formel fra en babyens nese eller munn. Det er viktig at etter hver bruk, er rene gummi sprøyter rengjøres grundig for å hindre vekst av bakterier. En del av rengjøring gummi sprøyte innebærer å få vann inni den. Å få vann i en gummi sprøyte, bruk en teknikk som ligner på når det du bruker den til å fjerne slim. Disse grunnleggende trinnene vil lede deg gjennom prosessen.

Bruksanvisning

Hell litt varmt såpevann i en container. Sett tuppen av gummi sprøyte i vannet, deretter fast klem pære (den runde øvre del) med tommelen.

Slipp trykket fra pære til å fylle sprøyten med vann. Swish vannet rundt inne i gummi sprøyte ved å riste den kraftig.

Bruk tommelen til å trykke ned på pære av gummi sprøyte for å tømme ut vannet. Gjenta trinnene over for å få rent vann i sprøyten. Rist vannet rundt for å skylle innsiden av sprøyten, så slipper vannet.

Sterilgummi sprøyte med 70% isopropyl. Tegn alkohol inn i sprøyten ved å trykke ned på pære. Swish alkohol rundt, og slipp den. Plasser gummi sprøyten i et rent glass med spissen vendt ned. La den stå i den posisjonen slik at det kan renne grundig.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

Insulin er et hormon som brukes av kroppen for å konvertere mat til energi. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke produserer nok insulin eller unnlater å effektivt bruke insulinet den produserer. Som en del av det foreskrevne insulinbehandling program, mange diabetespasienter regelmessig gi seg selv insulin injeksjoner. Gjør deg kjent med riktig måte å trekke opp insulin i en sprøyte før du gir deg selv en injeksjon for første gang.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

•  Fjern sprøyten plastlokket og ta av eventuelle ytre emballasje. Ta av beskyttelseshetten fra sprøyten og sett den til side.

Bruk en pute mettet med alkohol for å rense toppen av insulin flasken før du setter sprøyten inn i den. Ikke berør toppen av flasken når du har pyntet det.

Trekk ned stempelet til sin mørke enden når tall som tilsvarer antall insulin enheter som du trenger. Små linjer og markerer tallene sprøyten s fat, hvor avstanden mellom hver linje er typisk lik en enhet. Mellomrommene på 100-unit sprøyter er lik to enheter.

Hold stempelet i din dominerende hånd og løpet av sprøyten i ikke-dominant hånd. Plasser nålen forsiktig gjennom gummiproppen på insulin flasken. Trykk sprøyten er stempelet helt ned. Gjør du det vil pumpe luft inn i flasken og legge til rette insulin henting.

Vend insulin flasken opp ned - uten å fjerne sprøyten. På dette punktet, bør insulin flasken plasseres mellom midtre og pekefingeren på din ikke-dominant hånd; dominerende hånd bør fortsatt på stempelet. Trekk stempelet nedover inntil den når den nødvendige antall insulinenheter.

Sjekk for eventuelle luftbobler i sprøyten. Mens det ikke er noen farer forbundet med bobler, vil de føre til at du får mindre insulin deretter beregnet. For å eliminere bobler, bruke tuppen av pekefingeren på ikke-dominant hånd for å banke forsiktig på sprøyten, som vil flytte bobler til toppen. Trykk stempelet opp flere enheter; som du gjør det, bør boblene flytte inn i insulin flasken. Avslutt med å trekke stempelet ned til merket som tilsvarer den nødvendige insulin beløpet. Gjenta dette trinnet hvis flere bobler.

Skyv nålen forsiktig ut av insulin flasken.

Hint

 • Sjekk etiketten på insulin flasken for å sikre at du bruker riktig insulin type og at produktet ikke er utløpt.

Deler av en sprøyte

En nål sprøyte er en enhet som brukes for å injisere, fjerne eller infusjonen væsker. De er mest kjent i helsevesenet innstillinger for injiserende medisiner og for bruk i å fjerne blod fra kroppen. Sprøytene kan variere i størrelse og type, og de kan være laget av glass eller plast. Sprøyten valgt vanligvis avhenger sitt formål. Sprøyten består av et stempel, fat, hub, nål og nålen beskyttelsesdeksel. Det er viktig at alle deler av en sprøyte som kommer i kontakt med kroppen holdes fritt for forurensning.

Stempelet

Stempelet er plassert i enden av sprøyten og kan være laget av tåkete eller farget glass eller plast. Dens formål er å fylle eller tømme fat. Plungeren trekkes tilbake for å fylle sylinderen og skyves forover for tømming.

The Barrel

Sylinderen er den del av sprøyten som inneholder fluidet, enten det er et medikament, blod eller en oppløsning trekkes fra kroppen. Det er vanligvis kalibrert i tiendedels (en tiendedel er lik 0,1 milliliter) for å gjøre nøyaktige målinger av mengden av den væske som skal gis eller fjernes. Sylinderen kan variere i størrelse fra 0,5 ml til 50 ml.

The Hub

Den nedre ende av sprøyten, på motsatt side av stempelet, terminerer i et nålenav. Navet består av en nål adapter som gjør det mulig for nålen å festes til sprøyten. Navet fungerer også for å låse kanylen på plass under bruk av sprøyten for sin ønskede funksjon.

The Needle

Nålen består av akselen, et hulrom og vinkel. Nåler variere i lengde, størrelsen av akselen og størrelsen av hulrommet. Akselen er metallets lengde og blir vanligvis valgt avhengig av ruten og stedet for administrering, fysisk masse av kunden, og tykkelsen av medisinen. Lumen, også kjent som boringen, er det hule rommet inne i nålen. Diameteren av hulrommet er kjent av nålen nummer måler. Lumen er valgt med de samme spesifikasjonene som akselen. Den siste del av nålen, skråkant, er den spisse ende av nålen og bestemmer største skarphet.

Protective Cover / Cap

Det beskyttende deksel / hetten er anordnet for å opprettholde nålen sterilitet. Nålestikk er en vanlig måte å transportere infeksjoner til helsepersonell og klienter. Nålen er skrå dekkes for å begrense mengden av ulykker som kan skje som involverer nåler og for å sikre at bare den tiltenkte klienten mottar nålestikk. I et forsøk på å redusere forurensning og øke sikkerheten, de fleste nålene er disponibel og blir kastet ut etter én gangs bruk.

Hvordan identifisere sprøyte nåler

Hvordan identifisere sprøyte nåler


Sprøyte nåler, som noen ganger kalles sprøyter, blir brukt til å raskt og enkelt injisere stoffer i kroppen. Den første kanyle ble opprettet av Alexander Wood i 1853, ifølge Gale-Edit.com, selv om det var flere tidligere oppfinnelser som gjennomboret huden til å injisere væske. Wood bare lagt en kanyle på en sprøyte, som allerede hadde blitt oppfunnet, og brukte enheten for å injisere pasienter med morfin. Hypodermiske nåler brukes for å utlevere væsker inn i pasienter, så vel som for å trekke blod ut av dem. På grunn av sin unike design, identifisere en kanyle er ikke vanskelig.

Bruksanvisning

Se etter en klar, plastrør-lignende enhet, kalt en tønne, som har et stempel inn i toppen. Sylinderen er formet som en sylinder, men har to flate fremspring på toppen som benyttes for enkelt å trykke ned stempelet. Stempelet har et flatt hode som gjør det lett å trykke og inneholder en gummipropp festet til den enden som er inne i sprøyten.

Undersøk røret, eller fat, etter små svarte streker som angir dosering for væsken i sprøyten. Linjene er merket med intervaller på milliliter / cc-tallet.

ser etter en lang, tynn, metall nål som strekker seg fra enden av sprøyten på motsatt side av stempelet. Nålen er laget av rustfritt stål og smalner ned til en meget skarp spiss. Selv om det vanligvis ikke er lett å se, inneholder innsiden av nålen ende et lite hull gjennom hvilket væsken dispenseres. Nålen er også vanligvis dekket med et lite plastlokk for å beskytte mot nål stikk når nålen ikke er i bruk.

Luer Lock sprøyte Hub tips

Luer Lock sprøyte Hub tips


Moderne plastsprøyter kan kjøpes med nåler på plass eller nåler og sprøyter kan kjøpes separat. Noen nåler har et enkelt knutepunkt som skyves inn på spissen av sprøyten; de også noe lett gli av sprøyten, slik som i prosessen med uncapping nålen. Luer lock sprøyter krever en kompatibel nål som hub vendinger på tuppen av sprøyten og låses på plass.

Kompatibilitet

Når du bruker en luer-lås sprøyte, sørg for å bruke en kompatibel nål. Hvis du bruker en nål med en enkel hub som er designet for å gli over på tuppen av sprøyten, kjent som en "slip-fit" sprøyte, vil du ikke få sikker lås av luer lock design.

Vedlegg Technique

For å feste kanylen til sprøyten, bare plassere nålenav på tuppen av sprøyten og vri forsiktig på fat av sprøyten i klokkens retning inntil den er sikker. Pass på å bruke aseptisk teknikk - når fester sprøyten, hold nålehetten enten ved den delvis pakket pakken eller av plast dekker som gjenstår etter å ha brutt forseglingen.

Lekkasjefri Fitting

Ikke bare er Luer lock sprøyter utformet for å bo trygt festet, de også er designet for å være lekkasje gratis. For å få dette sikker passform, sørg for å feste nålen tett til sprøyten.

Tilpassede Luer Lock Systems

Mange tilpasninger har blitt designet for luer lock system. Ulike selskaper, for eksempel VitaNeedle, også tilpasse Luer-Lock-nåler og sprøyte systemer for unike behov.

Hvordan bruke en rektal sprøyte

Klyster kan være nødvendig før leger utfører visse medisinske prosedyrer. Klyster kan også være nyttig for lindring av sporadisk forstoppelse hos barn og voksne. Spesielt er en rektal pære og sprøyten klyster vanligvis et lite volum klyster som kan anvendes for å rense sigmoid eller nedre del for tykktarmen. Disse typer av klyster kan kreve vann eller et klyster løsning. Hvis du følger noen grunnleggende anbefalinger og observere riktig omsorg, er det svært enkelt å bruke en rektal sprøyte.

Bruksanvisning

•  Skyll pære og rektal sprøyte med vann grundig før du bruker dem. De fleste apotek eller drugstores bære disse produktene. Sprøyten ligner en rør-lignende munnstykke.

Fyll pæren med varmt vann. Vannet bør være litt over kroppstemperatur eller ca 103 grader Fahrenheit. Pæren kan holde åtte gram vann. Hvis du bruker en klyster løsning anbefalt av en lege, følg instruksjonene for dette produktet.

Sett rektal sprøyte eller munnstykket inn i pære med open-ended spissen vendt oppreist. Sørg for å presse pære å fjerne eventuelle luftbobler. Påfør smøremiddel på endetarms sprøyte.

Plasser plastposen på badekar gulvet og spre håndkle over posen. Hvil på håndkle på høyre side med knærne trukket til side. Smør endetarm området med gelé. Du kan bruke hansker for å gjøre dette.

Sett tuppen av sprøyten og skyv den forsiktig opp ned til den er nær pære del. Klem pæren langsomt å frigjøre vann eller løsning inn i den nedre tykktarm.

Fjern rektal pære og sprøyte ut av endetarmen. Bo i samme posisjon til du føler trang til avføring. Når du er klar for en avføring, stå opp fra badekaret og gå på toalettet.

Fyll rektal sprøyte og gjenta trinn 5 til trinn 6 hvis det ikke er avføring etter 20 minutter.

Tips og advarsler

 • For å bruke en rektal sprøyte på et spedbarn, kan det være best å sette ham over kneet ditt før du gir klyster. Sørg for å bruke et spedbarn rektal pære og sprøyten, som er mindre og har mindre innhold, vanligvis omtrent tre gram.
 • Sørg for å rengjøre pære og rektal sprøyte med såpe og vann etter bruk dem.
 • Pass på at vannet er verken for varmt eller for kaldt.
 • Ikke presse eller tvinge rektal sprøyte inn i endetarmen hvis du føler motstand.

Bruk av Ear sprøyte for Rengjøring av Ear

Ørevoks, kan smuss og skitt være et problem i det ytre øret. Du kan enkelt bruke en sprøyte til å rense ut øret, men bare etter at du har snakket med legen din og han har funnet ut at du ikke har en ørebetennelse eller andre øre problemer.

Oppløsning

Forbered et øre rengjøringsmiddel for å bruke i sprøyten. Du kan kjøpe et øre rengjøringsmiddel eller et øre vask på et helse mat butikk, lokal co-op eller apotek. Legen din kan gi deg en resept øre rengjøringsmiddel for å bruke i stedet.

Du kan også lage ditt eget øre rengjøringsmiddel. Dr. Todd Collins MD, en familie lege ved Helse Partners i Minneapolis, MN, foreslår at du forbereder din egen løsning dersom legen tillater det. Bruke en saltoppløsning inneholdende en del havsalt til ti deler vann.

Rengjøring

Dr. Collins foreslår en metode for å rense ut ørene dine. Fylle sprøyten med oppløsningen ved å sette enden av plastsprøyte i løsningen, og å trekke opp på stempelet for å fylle det med løsningen. Sprute løsningen ut av toppen av sprøyten for å sørge for at det ikke er luftbobler i sprøyten.

Legg et håndkle på gulvet under deg. Bøy hodet mot gulvet. Rens øret som vender mot gulvet. Sprute en liten mengde av løsningen fra sprøyten inn i den ytre delen av øret, og la den renne fra øret til gulvet. Riste på hodet et par ganger for å være sikker på at øret rengjøringsmiddel har rammet alle deler av det ytre øret. Gjenta med det andre øret.

Ikke stikke sprøyten dypt inn i øret eller prøve å rense ut øregangen bruker det. De er prosedyrer som må følges opp av legen din, og hvis du gjør det på egen hånd du kan skade øregangen eller ødelegge hørselen.

Hvordan Les Målinger på en ml sprøyte

Hvordan Les Målinger på en ml sprøyte


De fleste sprøyter som brukes for injeksjon, eller for å nøyaktig måle oral medisin er kalibrert i milliliter (ml), også kjent som cc (kubikkcentimeter) som dette er standard enhet for medisinering. Det mest brukte sprøyten er 3 ml sprøyte, men sprøyter så liten som 0,5 ml og så stor som 50 mL blir også brukt. Du lese graderingene på siden av sprøyten for brøkdeler av milliliter, avhengig av størrelsen av sprøyten. Hver størrelse sprøyte - fra den minste på 3 ml, til sprøyter mellom 5 og 12 ml og sprøyter over 12 ml - har sine egne overganger.

Bruksanvisning

3 ml sprøyter

Tegn en væske inn i en 3 ml sprøyte ved å sette enten spissen eller nålen inn i væsken og trekke stempelet oppover. Snu sprøyten slik at spissen eller nålen peker oppover og sørg for at du kan lese tallene på siden av sprøyten riktig side opp som du ville lese tall på en trykt side.

•  Legg merke til antall markert på hver av de to lange linjer, mellom hvilke den øvre ring av stempelet (ringen nærmere spissen eller nålen på sprøyten) hviler på. Den siste lange linjen nærmest nål eller tips er nullmerket.

Tell antall korte linjer fra toppringen av stempelet til nærmeste hele eller halve mark (lang linje) over den. Legg 0,1 ml til nummeret på hele eller halve mark for hver linje du telle.

Bruk følgende eksempler som retningslinjer for trinn 3, husk at du leser sprøyten med nålen ende opp. Hvis den øvre ring hviler tre linjer under den øverste linje på siden av sprøyten er det 0,3 ml av væske i sprøyten (0 0,3 = 0,3). Hvis det hviler en linje under 2,5 mark, er det 2,6 ml av væske i sprøyten (2,5 + 0,1 = 2,6). Hvis den hviler tre linjer under 1,5 mark, er det 1,8 ml av væske i sprøyten (1,5 + 0,3 = 1,8).

0,5 og 1 ml sprøyter

Tegn væsken opp i sprøyten ved å stikke nålen eller tips i væsken og dra stempelet oppover. Slå den slik at nålen eller spissen peker oppover, og tallene på siden av sprøyten vises i riktig posisjon.

Merk hvor mange kortere linjer er mellom toppringen av stempelet og nærmeste lang linje ovenfor den øverste ringen når du holder sprøyten med nålen ende opp.

•  Beregn mengden av væske ved å telle 0,05 ml for hver lang linje og 0,01 ml for hver kort linje fra null-linjen på toppen av nålen enden av sprøytelegemet til den øvre ende av stempelet. Sørg for at du fortsetter å holde sprøyten med nålen enden vendt oppover.

8. Bruk av de følgende eksempler: Hvis toppen stempelringen hviler en stor linje og to små linjer fra toppen av sprøytelegemet, så er det 0,07 ml av medikament i sprøyten. Husk at den linje som ligger nærmest nålen er null, slik at hvis den øvre ring av stempelet hviler to små linjer under denne linjen er det 0,02 ml av væske i sprøyten. Hvis den øvre ring av stempelet hviler tre store linjer og fire små linjer fra den øverste linje i sprøytelegemet, så er det 0,19 ml av væsken på innsiden.

5-12 ml sprøyter

Tegn væske inn i sprøyten ved å sette enten spissen eller nålen inn i væsken og trekke stempelet oppover. Snu sprøyten slik at spissen eller nålen peker oppover, og du se tallene på siden av sprøyten i riktig posisjon.

Merk posisjonen til stempelet ring nærmest nål eller spiss og nummeret som det er det nærmeste. Husk at den linje som ligger nærmest selve spissen er den null-linjen.

Legg 0,2 ml for hver linje som stempelet ringen hviler under nærmeste hele tall. Tre linjene under de "tre" markere lik 3,6 ml og en linje under "9" mark tilsvarer 9,2 ml. Fire linjer under toppmerket lik 0,8 ml.

Større Sprøyter

Tegn væske inn i sprøyten ved å sette enten spissen eller nålen inn i væsken og trekke i håndtaket oppover. Snu sprøyten slik at spissen eller nålen peker oppover, og du se tallene på siden av sprøyten i riktig posisjon.

Merk at nummerert linje som ligger nærmest stempelet ringen nærmest spissen av sprøyten hviler.

Tilsett 1 ml for hver linje under og over det neste nummerert linje. Hvis toppen av stempelet hviler tre linjer nedover fra linjen merket "5", så er det 8 ml av væske i sprøyten. Hvis det hviler to linjer nedover fra linjen som er merket "15", så er det 17 ml av væske i sprøyten.

Tips og advarsler

 • Ikke forsøk å lese insulinsprøyter ved hjelp av denne informasjonen. De er ikke kalibrert i milliliter. Konsultere legen din for noen informasjon om insulindosen.
 • Se bort fra noen skala merket med tall som "30m." Det er den eldre "minim" skala, og det er sjelden brukt.

Hvordan å rense en sprøyte

Hvordan å rense en sprøyte


Sprøyter blir brukt i en rekke måter for både menneskers og dyrs helse omsorg. Mange av de større 60c sprøyter brukes til å gi mat fylt med medisin til barn eller dyr. Dette kan føre til vanskelige tresko i sprøyten som er vanskelig å fjerne. Sprøyter som har inneholdt mat er tilbøyelige til å akkumulere bakterier så bør alltid rengjøres og desinfiseres grundig. For å holde tresko oppstår, alltid vaske sprøyten ut med varmt vann umiddelbart etter bruk.

Bruksanvisning

•  Fjern kanylen fra sprøyten - hvis man er festet - og behandler det riktig i en sharps eller farlig avfall mottaket.

Fjern stempelet fra sprøyten, slik at du har to separate deler.

Bløt sprøyte sylinder og stempelet i en vask full av varmt såpevann i ca 30 minutter.

Sett stempelet tilbake inn i sprøyten og trekk bakover for å fylle sprøyten med varmt såpevann. Trykk ned på stempelet for å tvinge varmt såpevann tilbake ut av sprøyten.

Sett en tannpirker, eller liten nål for små sprøyter, inn nålen enden av sprøyten for å rense sta blokkeringer.

skrubbe innsiden av sprøyten med en liten tåteflaske skrubber eller tannbørste, for å få avleiringer av sidene av sprøyten, slik som tørket mat.

Skyll begge delene av sprøyten grundig med varmt vann.

Tips sprøyten sidelengs i en bolle foret med papirhåndklær. Dette vil la vannet renne helt fra spissen av sprøyten.

La begge deler av sprøyten til luft tørke helt.

Sett stempelet i sprøyten og lagre den i en ren tørr plass.

Tips og advarsler

 • Alltid inn igjen stempelet når bitene er tørre; ellers oksydasjon på gummi spissen av stempelet vil bevirke at stempelet for å passe inn i sprøyten.
 • Bruk aldri en skitten sprøyte for å gi medisiner eller mat.
 • Sprøyter som ikke er riktig lufttørket kan samle bakterier.

Farene ved Pricking med en sprøyte

Farene ved Pricking med en sprøyte


I den tiden det tar deg å punktere huden din med en skitten nål, mikroorganismer inn i såret og se etter et miljø som er egnet for vekst. En enkel stikk med en sprøyte kan infisere en person med stivkrampe, hepatitt og nekrotiserende fasciitt, ​​kjent som "kjøtt å spise sykdom." Farene forbundet med prikking i huden med en sprøyte nål kan forårsake slike ødeleggelser til en persons helse at døden er en mulighet. Høyest risiko for smitte er helsepersonell som behandler skarpe gjenstander på en daglig basis. Av den grunn bestemte protokoller er på plass for å unngå ulykker. Fare fortsatt eksisterer for personer som kommer i kontakt med en brukt sprøyte, inkludert barn. Det er viktig for allmennheten å vite hvordan du kan unngå skader og hva du skal gjøre hvis man oppstår.

Kullet Patrol

Oppryddings prosjekter støttet av lokale organisasjoner forsøke å ta søppel på gata, lekeplasser og parker. Samfunnet frivillige prosjekter som involverer ungdomsgrupper som speidere, gutter og jenters klubber og kirke grupper trenger sikkerhet protokoller på plass før aktivitetene begynner. En viktig regel å følge er ikke til å komme inn i en haug av søppel eller rusk med hendene. Det er ikke uvanlig å finne skitne sprøyter blant vrakrestene. Alltid bruke en kost og støvbrett. Beskytte føttene av seg støvlene. Hansker kan ikke beskytte hendene fra pricks, men en dobbel håndheving av industrielle hansker enn et par gummihansker vil holde væsker fra siver inn på huden. En kaffe kan fungerer godt som en beholder for skarpe gjenstander for eventuelle sprøyter funnet.

Medisinsk personell

Medisinsk personell er utsatt for farene ved sprøytespissen pricks hver arbeidsdag. Enheter som har mye aktivitet som nød- og operasjonsstuer har en større risiko enn andre enheter. Centers for Disease Control og Prevention (CDC) rapporterer at mer enn 380.000 nålestikk oppstår hvert år i helseinstitusjoner som i juli 2010. I tillegg til overføring av humant immunsviktvirus eller HIV, hepatitt B og C, 20 andre patogener utgjøre en risiko for helsepersonell. Forebyggende tiltak omfatter nål-låsing sprøyter og engangsbeholdere for skarpe gjenstander. Personell må få vaksiner for hepatitt hele USA.

Narkotikabruk

CDC rapporterte 3932 nye hivtilfeller i 2009 av sprøytemisbrukere. Nye tilfeller av narkotikabrukere med AIDS var 4942 for det året. Forebygging for å redusere spredningen av HIV og hepatitt blant injiserende stoffmisbrukere omfatter sprøytebytteprogrammer og utdanning fora i høy narkotikabruk nabolag. I 2002 rapporterte CDC en 30 prosent reduksjon i narkotikarelatert HIV.

Behandling

Ordne behandling for noen nålestikk som inneholder et ukjent stoff eller når de brukes på en annen person. Ta sprøyten til sykehuset med deg. Pakk den inn i stoff og legg den i en pose. Forvente testing for å bekrefte noen eksponering for hepatitt eller HIV. Du kan også få forebyggende behandling for stivkrampe. Du må returnere eller gå til legen din for å gjenta HIV-testing i seks måneder etter skade.

Hvordan bruke en pære sprøyte

Hvordan bruke en pære sprøyte


En baby trenger en pære sprøyte når nesen er for trafikk for å tillate sykepleie eller ta flasken, eller hvis melk eller slim i babyens munn forårsaker gagging eller kvelning. Følg disse enkle trinnene for å sikre at du bruker pære sprøyte riktig.

Bruksanvisning

Clear babyens munn

Hold barnet på fanget eller i armkroken din.

Klem pære av sprøyten, grotting i sidene helt.

Plasser tuppen av sprøyten forsiktig i babyens munn, skyve det mellom kinnet og tannkjøttet.

Slipp pære mens trekke den sakte fra babyens munn.

Klem pæren igjen i en vask for å fjerne melk eller slim.

Tørk av tuppen av sprøyten og gjenta om nødvendig.

Clear babyens nese

Lay babyen mage-side opp på fanget. Babyens hode bør være på knærne og litt tippet tilbake.

Drop eller klemme en eller to saltvann dråper i barnets nesebor om nødvendig. Holde babyens hode fortsatt i ca 10 sekunder etter at du setter saltvann.

Klem pære av sprøyten, grotting i sidene helt.

Forsiktig plassere tuppen av sprøyten i ett nesebor og slipp trykket på pæren.

Fjern tuppen og klem pæren i en vask eller vev for å fjerne slim.

Gjenta trinnene for det andre neseboret om nødvendig.

Gjenta utsuging etter ti minutter hvis babyen er fortsatt køkjøring.

Tips og advarsler

 • Rengjør pære sprøyte grundig med varmt vann etter hver bruk.
 • Hvis slimet blir tørket eller sprø, kan du kanskje bruke saltvann dråper for å fukte den nok til å suge ut. Du kan kjøpe saltvann dråper på apotek, eller gjøre dem hjemme ved å løse 1/4 teskje salt i åtte gram av varmt vann. Lag en fersk bakst hver gang du trenger å bruke den.
 • Saltvann dråper bør ikke brukes i mer enn fire dager på rad - de kan tørke ut nesen og irritere neseborene.