Digidexo.com

shaken baby syndrome konsekvenser

Helsekonsekvenser av Shaken Baby Syndrome

Shaken baby syndrome er et resultat av et spedbarn som blir voldsomt rystet. Skader forårsaket av denne type overgrep generelt forekommer hos barn under to år, men kan også forekomme hos barn som gamle som fem år.

Behandling

Umiddelbar behandling er nødvendig for å fastslå om livstruende skader er til stede og til å avgjøre hva som må gjøres for å hindre ytterligere komplikasjoner eller død. Behandling kan inkludere luftstøtte eller kirurgiske inngrep for å stoppe indre blødninger.

Fysiske skader

Ifølge State University of New York, kan shaken baby syndrom føre til oppkast, hjernerystelse, kramper, åndenød og død.

Psykologiske effekter

Ofre for shaken baby syndrom har økt risiko for å utvikle psykiske lidelser som depresjon, panikklidelse, dissosiativ lidelse, ADHD og posttraumatisk stresslidelse.

Atferdsmessige problemer

Ungdommer som ble misbrukt som barn er 25 prosent mer sannsynlig vise atferdsmessige problemer som dårlig ytelse i skolen, rus og ungdoms graviditet. Foreldre som var ofre for barnemishandling har en høyere sannsynlighet for å begå overgrep mot sine egne barn.

Langtidseffekter

Shaken baby syndrom kan føre til blindhet, lammelse, svekket hjernens utvikling, cerebral parese, mental retardasjon, vekst problemer, anfall lidelser eller lærevansker.

Prognose

Spedbarn som led alvorlig risting har en høy sannsynlighet for å utvikle en nevrologisk eller psykisk funksjonshemming. Noen ofre for shaken baby syndrom vil kreve konstant medisinsk behandling for hele livet.

Tegn på Shaken Baby Syndrome

Shaken Baby Syndrome (SBS), også kjent som fornærmende hodeskade (AHT), er 100 prosent forebygges, ifølge KidsHealth.org (se Ressurser nedenfor). Det er et viktig faktum når du tenker på at i USA, hodetraumer lede alle andre dødsårsaker i barnemishandling relaterte saker. Tegn på dette syndromet kan være alt fra manglende smilende til anfall Flertallet av gjerningsmennene i denne forbrytelsen er menn i 20-årene (og barnets far eller mors kjæreste), med de fleste av ofrene være mann så vel --- fattige og mindre enn 1 år gammel.

Hvordan SBS / AHT Happens

Denne typen skader oppstår på grunn av målrettet risting av en baby. Dette gjøres oftest ut av sinne eller stress på grunn av fortsatt gråt av barnet. En forelder eller verge blir så opphisset med lyden av gråt som han eller hun griper barnet og rister det å vise hans eller hennes misnøye. På grunn av det faktum at barnets nakke musklene ikke er ferdig med utviklingen i den alderen, er det ikke å kontrollere sine hodebevegelser under risting. Derfor vil hodet bevege seg frem og tilbake ukontrollerbart, forårsaker hjernen på innsiden for å bevege seg voldsomt i hodet og skade blodkar, hjernevev og nerver.

Milde Tegn og symptomer

En redusert appetitt, slapphet, dårlig svelger eller suger evner, eller mangel på smilende i en ellers selskapelig og normalt fungerende babyen kan være de første advarsel tegn på at barnet har blitt ristet, spesielt hvis risting episoden var ikke alvorlig.

Mer alvorlige Signs

Pustevansker og irritabilitet kan være mer alvorlige tegn på SBS / AHT, samt elev størrelsesforskjeller, oppkast, kramper, stivhet og en åpenbar manglende evne til å øke hans eller hennes hode eller fokusere hans eller hennes øyne eller følge bevegelsen med dem.

Den mest alvorlige Signs

Mens alle de ovennevnte tegn og symptomer er grunn til bekymring i alle spedbarn, er det viktig at en baby skal umiddelbart tatt til legevakten han eller hun er bevisstløs, i sjokk eller lider av anfall. Disse tre tegnene kan være et resultat av kraftig og gjentatt risting eller til hendelser der barnets hode ble truffet mot en vegg, baby seng eller et annet objekt under risting episoden (e).

Sjeldne Signs

Ifølge National Center på Shaken Baby Syndrome, det er to tegn som er generelt sjelden, men kan forekomme på en baby som har blitt rystet overdrevent: grab-type blåmerker på brystet eller armene av babyen. I tillegg kan spedbarnets hode synes å være større enn vanlig, eller hevelse i ett bestemt sted.

Infant Hånd Stivhet & Shaken Baby Syndrome

Shaken baby syndrome er en alvorlig form for barnemishandling, selv om mange gjerningsmenn ikke kan gjøre det med den hensikt å misbruke en baby, ifølge Medline Plus. Syndromet oppstår når en person voldsomt rister en baby eller et lite barn.
Det er flere symptomer som kan peke til shaken baby syndrom, og spedbarn hånd stivhet er en av dem.

Definisjon

Shaken baby syndrome kan skje på så lite som fem sekunder av risting, der gang babyens hjerne spretter frem og tilbake mot skallen. Dette kan føre til riving av store årer; hjerne blåmerker, blødninger eller andre skader; eller død. Skader i øyne, nakke og ryggrad kan også forekomme.

Årsaker

I de fleste tilfeller oppstår shaken baby syndrom fordi en frustrert forelder eller omsorgsperson blir overveldet av en baby gråter eller uro. Babyen kan være utrøstelig, og ut av frustrasjon og desperasjon den voksne kan plukke opp babyen og riste ham i et forsøk på å stille eller straffe. Bare noen sekunder av risting er nok til å forårsake syndromet, men babyens hode treffer en vegg eller et annet objekt kan også føre til alvorlige skader.

Symptomer

Det er et bredt spekter av symptomer som kan tyde på shaken baby syndrome. Kramper eller anfall, ekstrem irritabilitet, atferdsendringer, redusert årvåkenhet, tretthet, tap av bevissthet, dårlig pust, oppkast og mangel på matlyst kan være tegn på shaken baby syndrome. Beslag og muskelspasmer kan føre til spedbarn hånd stivhet og lignende plager.

Behandling og forebygging

Ved behandling av shaken baby syndrom, er første prioritet å gi HLR for å sørge for at barnet puster. Deretter vil medisinsk personell arbeide raskt for å stoppe enhver hjernen hevelse eller blødning på hjernen. Når barnet er stabil, vil skader være fullt vurdert og behandlet.

Forebygging shaken baby syndrom kan bety forskjellen mellom liv og død. Foreldre og omsorgspersoner må innse når de når slutten av sin tålmodighet og gå bort, selv om babyen er fortsatt gråter. En gråtende baby er ikke behagelig å lytte til, men hvis du føler at du mister kontrollen, plassere henne i et bilsete eller krybbe, sørge for at hun er trygg og ikke i fare for å falle, og gå vekk.

Søker ut foreldre klasser eller individuell rådgivning kan hjelpe deg til å takle følelser av frustrasjon og sinne.

Andre grunner for Infant Hånd Stivhet

Infant hånd stivhet og lignende muskelkramper og stivhet problemer er ofte knyttet til shaken baby syndrom, men noen ganger de er forårsaket av noe annet. Parkinsons sykdom, for eksempel, er en nevrologisk sykdom som påvirker bevegelsen og Laxness av lemmer og muskler. Selv om Parkinsons er sjelden hos barn, er stivhet i armer, hender og ansiktsmusklene felles med denne sykdommen.

Hvis du oppdager hånd stivhet med barnet ditt, gjøre en avtale med legen din så snart som mulig.

Øyeproblemer Fra Shaken Baby Syndrome

Øyeproblemer Fra Shaken Baby Syndrome


Shaken baby er en av de mest forferdelige syndromer som involverer et spedbarn. Et spedbarn overfor en rekke alvorlige skader som følge av rystet babyen syndrom. Døden er også en mulighet. Øyeproblemer fra shaken baby syndrom er en vanlig foreteelse. De to vanligste øyeproblemer fra shaken baby syndrom er netthinneblødning og netthinneavløsning.

Funksjoner

Shaken baby syndrom oppstår når et spedbarn lider en rekke forskjellige typer skader etter en voldelig risting.

Symptomer

De vanligste symptomene på øyeproblemer fra shaken baby syndrom er pooling av blod i øynene, glassaktig-vises øyne og faste elever.

Retinal blødning

En vanlig skade påført ved et spedbarn som er voldsomt rystet er retinal blødning. Retinal blødning oppstår når en rystet babyen erfaringer blødninger langs den bakre, indre lag av øyet. I noen tilfeller blødning stopper på eget initiativ; Imidlertid, er lege nødvendig.

Netthinneavløsning

Netthinneavløsning er en annen potensiell skade vedvarende av shaken baby. I tilfelle av netthinneavløsning, det innerste lag av babyens øyeeplet løsner fra øyet. Denne type skade krever rask medisinsk intervensjon.

Advarsel

Hvis et barn ser ut til å ha en eller annen (eller en kombinasjon) av symptomene forbundet med øyeproblemer fra shaken baby syndrom, oppsøke lege umiddelbart.

Shaken Baby Syndrome & Sensorisk Integrasjon Disorder

Sensorisk Integrasjon Disorder eller dysfunksjon (SID) er manglende evne av hjernen til å behandle informasjon som den mottar via sanseorganene. Dette fører til problemer med utvikling, læring og generelle atferd. Hovedsakelig finnes hos barn, er en av de mest vanlige årsaker er rystet babyen syndrom (SBS), men denne tilstand kan oppstå på egen hånd, også. Hvis diagnostisert riktig og i tide, SBS og SID er forebygges og kureres. Imidlertid, kan føre til forsinkelse irreversible forhold.

Historie

Dette syndromet ble først beskrevet i 1946 av en pediatrisk radiolog, Dr. John Caffey, som kalte den "whiplash rystet-baby syndrom." Han rapporterte det som en klynge av infantile subduralt og subarachnoid blødninger, traction-type metafysært frakturer, og retinal blødning (Caffey, 1974). Caffey bemerket at mange spedbarn hadde indre skader uten noen tegn til ytre skader, og tilskrives utviklings forskjeller mellom barns hoder og voksnes hoder til disse skadene.

Forklaring

Shaken baby syndrome er en livstruende traumatisk hjerneskade forårsaket av den voldelige risting av små barn av voksne. Det skjer når et lite barn eller spedbarn vanligvis holdt i armen eller stammen er gjentatte ganger ristet i frem og tilbake bevegelser som ligner på en "whiplash" bevegelse. Hodet tar opp nesten 25 prosent av kroppsvekten i et spedbarn (voksen hoder veier bare 10 prosent av den totale kroppsvekt), og at nakkemuskulaturen fremdeles er svak, noe som resulterer i dårlig motorisk kontroll. Et spedbarn hode har en høyere konsentrasjon av vann i tillegg, noe som gjør spedbarn mer utsatt for skade. Selv ikke-voldelig risting kan skade et lite barn er eller barns hjerne av sprekker blodkar, skade nerver, løsne netthinnen, arrdannelse optiske nervene, og forårsaker hjerne hevelse og blodpropp dannelse. Dette fører til irreversible forhold, inkludert delvis eller fullstendig blindhet, nedsatt hørsel, lammelser, hjerneskader, psykisk utviklingshemning, cerebral parese, beslag, forsinket utvikling og i verste fall død.

Identifikasjon

Ta hensyn til babyens generelle atferd. Se om barnet er stille ekstrem irritabilitet, har urimelig og kontinuerlig oppkast eller er plutselig sløv og viser dårlig muskel tone. Han kan også være ute av stand til å følge bevegelsene og vil vise uvanlige stivhet, kramper eller kramper som ikke fantes før og vanskeligheter med å puste normalt. Han kan ikke smile eller vocalize normalt og vil suge eller svelge for sakte. Ta barnet til den lokale legevakten eller en lege umiddelbart hvis han har noen av disse tegn eller symptomer.

Forebygging og løsning

Shaken baby syndrom kan forebygges med litt omsorg fra foreldre og vaktmester. Kjenn din vaktmester og sørge for at hun kan styre sitt temperament når hun er sammen med barnet ditt. Som forelder, må du også være i stand til å kontrollere sinne når du er sammen med barnet ditt. Forstå hvilke aktiviteter kan forårsake skader på barnet ditt. Alltid støtte babyens hode når du holder ham i hendene. Hold babyen mot brystet og gå, snakke eller synge til komfort og roe ham. Tilfredsstille sine grunnleggende behov som bleieskift og mating på tide å holde ham fra å gråte unødvendig.

Advarsel

Barnets hjerne er svært skjøre og støtte hode og nakke er svake. Unngå å riste en baby, spille omtrent med henne eller kaste henne opp i luften. Hold aldri barn opp ned eller svinge dem rundt vilt.

Harlequin Baby Syndrome

Ichthyosis er en gruppe av genetiske hudsykdommer forårsaket av genmutasjoner. Lidelsen er vanligvis til stede ved fødselen og fortsetter gjennom en persons liv. Harlequin baby syndrome, eller harlekin iktyose, er en sjelden og vanligvis dødelig form for iktyose. Det finnes ingen statistikk på hvor mange prosent av babyer er født med harlekin iktyose.

Årsak

Den ABCA12 genet, på kromosom 2, dirigerer produksjon av proteiner som er nødvendige for normal hud vekst. Mutasjon i dette genet er årsaken harlekin iktyose. Genet er en autosomal recessiv. For barnet å bli berørt og viser symptomer, må han få ett gen fra hver av foreldrene. De fleste foreldre er bærere uten symptomer, som betyr at de bare har ett av genene. Siden begge foreldrene til et berørt babyen har genet, helsøsken har en en fjerdedel sjanse for å ha det, en en fjerdedel sjanse for ikke å være en bærer, og en en halv sjanse for å bli en operatør. Upåvirket søsken har to tredjedels sjanse for å bli bærere. Alle barn av en person med harlekin iktyose vil være bærere. Hvis partneren er bærer, kan halvparten av sine barn har et gen fra hver av foreldrene og bli berørt, mens den andre halvparten kan bære én kopi av genet.

Symptomer

Denne mutasjonen gjør huden hardt med tykke skjell. Betegnelsen "harlekinen" betyr å ha en diamantform. Den harde, tykk hud gjør trekant og diamantformede plater. Øyne, nese, munn og ører er berørt, ofte trekke babyens munn på vidt gap. Denne harde huden ikke holder fuktighet i, forårsaker dehydrering, og forstyrrer kroppens evne til å regulere temperaturen. Det kan også gjøre brystet bevegelse og vanskelig å puste. Babyer har vanligvis mikrocefali (lite hode) og en deformert ansikt. I overlevende, noen har kortvoksthet og kan ha nevrologiske, nyre og lunge abnormiteter.

Prognose

De fleste babyer født med harlekin baby syndrome brukt til å dø raskt, innen to dager, på grunn av infeksjoner og andre problemer. Med spesialisert medisinsk behandling for å kontrollere temperaturen, hindre væsketap og infeksjoner, behandle hudsykdommer og gi fysioterapi, er flere barn overlever i barndommen og lengre. Overlevende kaste den harde huden og utvikle skalering og andre hudsymptomer over det meste av kroppen sin, som krever livslang behandling. Det er tenåringer i både USA og Storbritannia som har levd forbi de forventede 14 år og gjør det bra.

Testing

Hvis du har harlekin iktyose i familien eller har mistanke om barnet ditt kan ha det, få genetisk testing gjort før graviditeten, hvis mulig, for deg og din partner. Hvis du allerede er gravid, kan testing gjøres ved 23 ukers svangerskap og vedtak fattet på den tiden. Diskuter bekymringer med legen din og sørg for at barnet er født på et sykehus som er i stand og har blitt varslet om mulige problemer.

Support og informasjon

Den eneste nasjonalt registrert hjelp og informasjon, gruppe i USA for harlekin baby syndrome er FØRST.

Stiftelsen for Ichthyosis og Relaterte hudtyper
1364 Welsh Road G2
North Wales, PA 19454
Telefon (215) 619-0670

Blå Baby Syndrome

Til tross for pågående eksperimentering og forskning, sykdom kjent som Blå Baby Syndrome (BBS) er fortsatt et problem som skal løses. Likevel har legene gjort store fremskritt i behandling av BBS, og oppdagelsen av sammenhengen mellom nitrat i drikkevann og BBS var stor fremgang i medisinsk forebygging. Videre studier i underliggende genetiske årsaker vil forhåpentligvis bidra til å sette sammen denne medisinsk puslespill.

Definisjon

Blå baby syndrom er en sykdom som fører til mangel på oksygen i blodet. Mens mange babyer er født med blå baby syndrom, kan det også være anskaffet etter fødselen.

Ifølge Bhia.com hjelpsomme online artikkelen, kan BBS også være forårsaket av høye nivåer av methemoglobin blod. I en normal voksen, er enzymet methemoglobin forandret til hemoglobin, noe som fører oksygen til blodet. Imidlertid har babyer under seks måneder ennå ikke begynt å produsere methemoglobin-reduktase, som er det enzym som tillater methemoglobin å endre til hemoglobin. Dette er farlig, fordi methemoglobin bærer ingen oksygen i blodet. I BBS, er en stor mengde methomoglobin mottatt i blodet, men babyens liten kropp kan ennå ikke forvandle det til oksygen. Dette fører til at barnet til å lide av oksygenmangel, noe som ofte kan resultere i en blåaktig farge på huden. Syndromet kan også påvirke ungdommer og voksne, men siden deres systemer kan balansere ut store mengder methemoglobin, er det vanligvis ikke en alvorlig tilstand.

Symptomer

Symptomer på BBS inkluderer blålig hud ("cyanose"), diaré, oppkast og kortpustethet. Andre symptomer er tretthet, ekstrem slapphet, dårlig vektøkning, problemer med å spise og et hjerte bilyd.

Årsaker

Selv om det er mange teorier om årsaken til BBS, de fleste tilfeller er uforklarlig.

Som nevnt på iVillage.com artikkel om BBS, i tilfelle av medfødt defekt, BBS er vanligvis forårsaket av en hjertefeil kalt "rett-til-venstre shunt." Dette betyr i utgangspunktet at oksygenfattig blod er lekket enten inn i venstre side av hjertet eller direkte inn i blodet, forårsaker en mangel på oksygen i hele barnets kropp. Det kan også være forårsaket av en rekke defekter i lungene og blodet.

Rollen genetikk i BBS utvikling blir undersøkt, sett på Howard Hughes Medical Institute online artikkelen "homing på en årsak til Blå Baby Syndrome". Som foreløpig er det ingen avgjørende link til familiens historie.

Blå baby syndrom er også ofte knyttet til inntak av nitrater. Nitrater reagerer med hemoglobin og produsere methomoglobin, og når for mange nitrater er inntatt, er en svært farlig mengde methomoglobin produsert. I mange rurale områder, er nitrater funnet i drikkevann, og methemoglobinemi er ofte knyttet til vannforurensning.

Behandling

Avhengig av alvorligheten av tilfellet varierer behandlingen av medikamenter og nøye overvåkning for å åpne hjerteoperasjoner. I tilfellet av medfødt forstyrrelse, begynner behandlingen ofte umiddelbart etter fødselen. Noen av disse surgeries inkluderer arteriell switch operasjon, skifte prosedyre, Damus-Kaye-Stansel prosedyre og Fontan prosedyre. Alle disse prosedyrene er invasive kirurgiske inngrep, og er ofte ikke nødvendig.

Forebygging

I tilfelle av nitrat-assosiert BBS, kan forebyggende tiltak treffes. Som kunnskap om blå baby syndrom øker, er flere sikkerhetsregler blir gjort. I USA er drikkevann overvåkes nøye for å sikre at nitrat nivåer holde i sjakk. Familier med godt vann kan også overvåke vannstand seg med butikk-kjøpte vann sikkerhets kits.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer


De eksakte årsakene til cerebral parese forbli gjenstand for dato. Men forskerne har identifisert risikofaktorer i prenatal, fødsel og barndom faser som kan føre til en betydelig større sannsynlighet for at et barn vil utvikle cerebral parese. Prematur fødsel kan være den sterkeste enkelt risikofaktor. Andre er forholdene i løpet av svangerskapet, samt hendelser under fødsel og tidlig barndom. Les videre for å lære hvordan du kan unngå cerebral parese risikofaktorer.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer forbundet med problemer i svangerskapet

•  Beskytt barnet mot lav fødselsvekt eller for tidlig fødsel ved å følge en sunn livsstil gjennom hele svangerskapet, inkludert god ernæring, hvile og moderat trening og avholdenhet til alkohol, røyking og bruk av narkotika. Sjansen for en baby å utvikle cerebral parese øker lavere barnets fødselsvekt.

Planlegg et besøk med OB-GYN lege tidlig i svangerskapet for å fokusere på hva du kan gjøre for å redusere sjansene for en for tidlig fødsel. Nesten halvparten av alle barn som utvikler cerebral parese ble født for tidlig.

ta det forebyggende tiltak er nødvendige for å sikre at du ikke blir utsatt for slike prematur fødsel risikofaktorer som karbonmonoksid eksponering, strep eller andre infeksjoner. Du bør også unngå å jobbe lange timer mens du er på føttene, seksuelt overførbare sykdommer og vold i hjemmet. OB-GYN legen kan anbefale sengeleie eller annen obligatorisk intervensjon dersom slike risikofaktorer er eller har vært til stede.

Spør OB-GYN lege om hensiktsmessigheten av progesteron behandlinger, yoghurt eller Clindamycin behandlinger for høye vaginal pH eller fiskeolje kosttilskudd. Hver av disse metodene har vist seg å være noe effektiv i å redusere risikoen for for tidlig fødsel.

Ta kontakt med OB-GYN legen om du bør behandles med medisiner for å lindre slike prematur fødsel risikofaktorer som høyt blodtrykk, urinveisinfeksjon, angst eller diabetes.

Ta ekstrem forsiktighet for å unngå infeksjoner som kan frigi giftige cytokiner til fosterets hjerne under svangerskapet. Infeksjoner til den gravide mor kan tredoble et barns risiko for å utvikle cerebral parese.

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer i forbindelse med fødsel eller Early Childhood

Beskytt barnet ditt fra cerebral parese risikofaktorer som er til stede etter fødselen. Disse inkluderer blyforgiftning og andre miljøgifter, alvorlig gulsott, shaken baby syndrom og hendelser som kan forårsake kvelning eller hypoksi som choking, nær drukning og forgiftning.

Guard mot fysisk skade barnets hjerne og leder av babyen isolasjons ditt hjem.

Hint

  • Lytt til OB-GYN. Balansere ditt ønske om å fortsette arbeidet, mosjon og favoritt aktiviteter gjennom hele svangerskapet med visshet om at de forholdsregler som er anbefalt for deg er like mye om å beskytte skjøre babyen som de er om velvære deg.

Brain Trauma Årsaker

Trauma til hjernen er en alvorlig medisinsk tilstand som kan føre til midlertidig eller permanent uførhet, samt død. Alvorlighetsgraden av hjernen traumer avhenger av plasseringen av skaden, mengden av hevelse og styrken av virkningen, og noen form for skade i hodet bør vurderes av en lege for å unngå potensielt livstruende komplikasjoner.

Ulykker

Ifølge National Library of Medicine, kan ulykker rundt om i hjemmet og ute forårsake hjerneskade. Spille idretter som hockey, baseball eller softball kan resultere i hjernen traumer om hodet er truffet av en puck eller ball og ingen hjelm er på plass for beskyttelse. Jobb og hobbyer inkludert bruk av elektroverktøy som for eksempel spikerpistol, stiftepistoler og motorsager kan også resultere i hjernen traumer dersom utstyret er i forfall eller brukes med uaktsomhet.

Blodsykdommer

Blod lidelser og sykdom i arteriene og venene i hjernen kan være en årsak til hjernetraume, ifølge Mayo Clinic. Aneurisme, arteriovenøs malformasjon, amyloid angiopati og svulster i blodkarene i hjernen kan forårsake indre hevelse som resulterer i hjernen traumer. Forstyrrelser i blodet, som inkluderer hemofili, hypertensjon og sigdcelleanemi, kan også være en årsak til hjernetraume.

Kollisjoner

Ifølge Mayo Clinic, kjøretøy kollisjoner inkludert de som involverer sykler, motorsykler, biler og lastebiler, føre til at flertallet av hjernen traumer. Brain traumer kan være et resultat av kjørehastighet under en kollisjon, spesielt i motorkjøretøyer. Brain traumer som oppstår i syklister er ofte på grunn av virkningen av stump kraft på hodet enten ved direkte kontakt med et kjøretøy kontakt med en konkret eller grusvei.

Sprengstoff

Å være i nærheten av en eksplosjon er en årsak til hjernetraume, ifølge Mayo Clinic. Militært personell i aktiv tjeneste kan komme i kontakt med landminer, bomber eller andre typer sprenglegemer som kan føre til hjerneskade. Feil bruk av fyrverkeri, som er en annen type av eksplosiv, kan også være en årsak til hjernetraume, så vel som kroppslige skader.

Falls

Ifølge Centers for Disease Control, faller er en vanlig årsak til hjernen traumer i mennesker i alle aldre. Faller rundt hjemmet kan oppstå mens klatring en stige eller trapp; dusjing; eller ganske enkelt å miste balansen. Barn kan falle mens klatring trapper, spesielt hvis de er i en "walker" eller exersaucer; barn kan også klatre på hyller, benkeplater og vinduer og oppleve et fall som kan føre til en traumatisk hjerneskade.

Vold

Vold, som inkluderer skytevåpen, overgrep og barnemishandling forårsaker om lag tjue prosent av hjernen traumer tilfeller, ifølge Mayo Clinic. Spedbarn og barn som er rystet kan oppleve en form for traumatisk hjerneskade kjent som "Shaken Baby Syndrome". Andre former for vold, inkludert å være slo, sparket, kastet, eller skutt i hodet med en pistol kan også føre til hjerneskade.

Medisinske forhold som forårsaker blå Fingers

Medisinske forhold som forårsaker blå Fingers


Det er flere grunner til fingrene kan slå blå. Den mest enkle diagnose kan være bruising. Eller det kan være cyanose, som manifesterer seg som blått farging av huden på grunn av mangel på oksygen i blodet. Cyanose kan være forårsaket av noe fra frostskader til mer komplekse sykdommer. Hvis deler av kroppen ikke får tilstrekkelig med oksygen, vil vevet bli nekrotisk, noe som betyr at cellene dør.

Blåmerker

Hematomer er en av de mest vanlige forhold hvor fingrene kan blir blå. Når det er skade på kapillærene, vil blodet jag inn i vevet for å prøve å helbrede den, forårsaker det å mørkne.

Medfødt hjertefeil

Hvis et barn blir født med en medfødt hjertefeil, er det vanligvis ikke nok oksygen og blodstrøm gjennom kroppen. En av de første symptomene på mangel på oksygen er blueness i fingrene.

Shaken Baby Syndrome

Hvis et barn blir brakt inn i akuttmottaket bevisstløs og kroppen er blå i fargen, inkludert fingrene, vil legene først vurdere shaken baby syndrome. Dette syndromet kan lett føre til hjerneskade.

Shock

Sirkulatorisk sjokk er en farlig tilstand der utilstrekkelig blodstrømmen opp i kroppens vev. Det kan føre til multippel organsvikt, og er en av de mest vanlige årsakene til død. Hvis du er i sjokk, vil fingertuppene vises blåaktig, huden din vil bli klam, kan du bli forvirret eller bevisstløs.

Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er en tilstand som antas å være forårsaket av det sympatiske nervesystemet som fører til at fingrene til enten blir hvit eller blå på grunn av mangel på blodtilførsel. Den kommer vanligvis på plutselig og hender og fingre må plasseres i varmt vann og gnidd for å få blodet strømmer tilbake til fingrene. Røyking og koffein kan forverre syndrom for pasienter.

Blood Clot

Hvis en blodpropp forsinker strømmen av blod til fingrene, vil de bli blått på grunn av mangel på oksygen til vevene. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie i hjertet eller hjernen, kan det forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Hva er årsakene til anfall hos spedbarn?

Barn er mest utsatt for anfall når de er spedbarn, når deres hjerner er første utvikling. Å se et spedbarn har et anfall kan være en traumatisk hendelse for foreldre, men det er viktig å registrere hva som skjer med barnet ditt, slik at du kan beskrive hendelsen til en lege. Diagnostisering av beslag og finne årsaken kan være vanskelig hos spedbarn som de ikke er i stand til å formidle hva de føler.

Erkjennelsen Beslag

Identifisere anfall hos spedbarn kan være vanskelig som spedbarn er for ung til å beskrive hva som skjer med dem eller hvordan de føler. Beslag, uventede bølger av elektrisk aktivitet i hjernen, kan være knapt merkbar selv hos voksne. Når spedbarn opplever anfall de kan stirre i flere minutter, selv når det er noe som viftet foran øynene for å distrahere dem. Repetitive, voldsomme bevegelser i armer og ben kan være et tegn på anfall hos spedbarn. Ofte under anfall, vil spedbarnets puste bli påvirket, og de kan slå blå eller blek. En baby ben kan bli stiv, med stivhet vekslende fra side til side, og bena kan rykke ukontrollert til magen. Hvis disse bevegelsene ikke kan holdes tilbake, kanskje et anfall ha oppstått.

Infeksjoner

Spedbarn blir mer mottakelige for sykdom når de kommer to til tre måneder og mister noe av sin immunitet gitt i livmoren. Virus og bakterielle infeksjoner kan føre til oppkast, diaré, sløvhet og feber, kan kombinasjonen av disse påvirke hjernen og fører til en anfall. Infeksjoner, for eksempel røde hunder, herpes simplex og hiv, presentere før fødselen kan også føre til anfall.

Feberkramper

Feberkramper er også forårsaket av feber, men er på grunn av den varierende kroppstemperatur på spedbarnet. Feberkramper er hyppigere hos spedbarn over seks måneder gammel, og er noe vanlig, forekommer i én av 30 spedbarn. Spedbarn vanligvis vokser ut av denne typen anfall og vil ikke å fortsette med medisiner.

Metabolisme

Hjerner krever visse kjemikalier for å fungere og spedbarn kan ikke være i stand til å produsere nok for hjernen til å vokse og fungere riktig. Ubalanser av visse næringsstoffer eller kjemikalier eller enzymer i blodet kan føre til anfall hos spedbarn som har medfødte feil i stoffskiftet.

Andre årsaker

Andre årsaker til anfall hos spedbarn inkluderer shaken baby syndrom, traumer til hjernen ved fødselen, hjerneslag, eller en svulst. Andre hjernen lidelser kan også være ansvarlig. Barnet kan også bli diagnostisert med epilepsi, et anfall lidelse, senere i livet.

Diagnose

Å diagnostisere et anfall, kan legene kjøre flere tester, men det første spørsmålet vil trolig være: Hva betyr beslaget se ut? Det er viktig for foreldre å registrere handlingene til barnet før, under og etter den mistenkte anfall og rapportere det de ser til legen. Hvis handlingene er i samsvar med beslag, kan legen anbefale en EEG-eller elektroencefalogram, som overvåker aktiviteten i hjernen. Blod-og urinprøver kan kjøres for å identifisere eventuelle infeksjoner, virus eller kjemiske ubalanser som kan være årsaken til anfallene.

Forskjellen mellom Kolikk & Acid Reflux

Forskjellen mellom Kolikk & Acid Reflux


Mange babyer som er masete er feilaktig merket som har kolikk. Mens kolikk er vanlig hos spedbarn, kan andre årsaker som syre reflux være ansvarlig for en baby som ikke kan roet seg. Ifølge Dr. Sears, er det flere viktige forskjeller mellom kolikk og syre tilbakeløp.

Onset

Kolikk starter vanligvis etter når barnet er tre uker gammel. Acid reflux kan begynne når som helst og kan være til stede ved fødselen.

Behavior

Med kolikk, er babyen inconsolable i flere timer per dag. Mens visse posisjoner og aktiviteter kan arbeide for å roe barnet, foreldre generelt har til å lære å forholde seg til gråt. Acid reflux kan også resultere i gråt, men foreldrene vanligvis identifisere dette ropet som indikerer at babyen hadde det vondt og ikke bare gråte å gråte.

Varighet

For å bli klassifisert som kolikk, må barnet ha episoder som varer i minst tre timer i minst tre dager per uke. Med ukontrollert sure oppstøt, er babyen vanligvis irriterende ved hver foring og etter mating. Kolikk er vanligvis vokst ut av tre måneder, mens sure oppstøt kan vare inntil 12 måneder.

Behandling

Det finnes ingen kjent behandling for kolikk. Med syre reflux, kan enkelte medisiner være foreskrevet og justeringer kan gjøres med fôring posisjoner, noe som gir mindre feedings og ha babyen sove i skrått. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Risiko

Babyer som lider av acid reflux og kolikk er på et høyere risiko for shaken baby syndrom i hendene på frustrerte foreldre og omsorgspersoner. Søk hjelp hvis situasjonen er overveldende.

Cerebrale sykdommer

Cerebrale sykdommer kan være ødeleggende for dem som berøres av dem. Oftest, cerebrale sykdommer forandre måten en persons liv svinger ut og ikke er midlertidig lignende sykdommer som påvirker de fleste andre deler av kroppen. WebHealthCentre.com, en online helseressurs, sier at frustrasjonen til mange cerebrale sykdommer er at de oppstår innenfor lyd sinn, men gjøre kroppen ulydige og dysfunksjonelle.

Cerebral Parese

Cerebral parese er preget av langsomme, vanskelige bevegelser som er et resultat av et sunt sinn fortelle en svekket nervesystem hva de skal gjøre. Den intelligens nivå av mange som lider av cerebral parese er oftest like god, eller enda bedre, enn de uten det, men fordi kroppen deres er nonresponsive til hjernens impulser, barn med cerebral parese ofte utvikle et mindreverdighetskompleks.

OriginsOfCerebralPalsy.org sier at leger i 1970 en hypotese om at cerebral parese er et resultat av hjernen traumer under fødselen. Dette traumer er oftest forårsaket av en mangel på oksygen til hjernen, drepe celler som hjelper cerebral området funksjon. Dessuten kan mors høyt blodtrykk, diabetes og retardasjon føre et barn å bli født med cerebral parese.

Selv om sykdommen er ikke kureres, og ingen medisiner kan bidra til å avhjelpe et barns cerebral parese, er det spesifikke behandlingsformer og strategier som kan brukes for å hjelpe hjelpe den mentale utviklingen til et barn med cerebral pals. For eksempel, i stedet for å forklare ting, vise barnet hvordan du gjør noe og la henne til å imitere deg. Dette vil bidra til å bygge muskel minne. Cerebral parese er ikke en morder sykdom og et barn med sykdommen kan leve et langt og sunt liv.

Cerebrovaskulær sykdom

Cerebrovaskulær sykdom er forårsaket av en dysfunksjonell sirkulasjonssystemet. En mangel på blod til hjernen fører til en mangel på oksygen, og kan drepe hjerneceller og derved begrense funksjoner av kroppens cerebral knutepunkt. Cerebrovaskulær sykdom er oftest forårsaket av hyptertension, eller høyt blodtrykk.

Det er mange medisiner som kan bidra til å forhindre cerebral vaskulær sykdom, for eksempel Plavix, Aggrenox og aspirin, men activase (som er en vevsplasminogenaktivator) er en akutt hjerneslag behandling medisinering. Spør legen din om forskrivning activase er riktig for deg. Også fordi mange av årsakene og symptomer er relatert til sykdom i koronar, avhjelpe problemet er mye det samme: moderat trening, en endring i kosthold og kirurgi, hvis det er nødvendig.

Moyamoya

Moyamoya er en medisinsk lidelse som mens sjeldne, er utrolig farlig. Ifølge ClinicalTrials.gov, sponset en amerikanske regjeringen medisinsk forskning ressurs, det er forårsaket av en innsnevring av blodårene i kroppen. På grunn av denne innsnevring, vil kroppen begynner å vokse nye blodkar rundt blokkeringen. Disse grenene begynner å vokse seg større og mer tallrike, og skaper kaos i kroppens kretsløp.

Symptomer inkluderer slag eller hjerteinfarkt. Oftest kirurgi er nødvendig i overskudd av blodkar. Behandling for moyamoya omfatter forvaltning av hypertensjon (hvis blødninger har oppstått). Medisinsk, kan de som lider moyamoya må ta antikoagulasjon eller platehemmende legemidler mens restituerte. Langsiktig, vil de som berøres av moyamoya være helt fint hvis de kan holde blodtrykket lavt.

Cerebral Hemorrhages

Cerebrale blødninger er når hjernen lider av indre blødninger. For folk 55 og under, den vanligste årsaken til blødning er hodeskade.

Men, for de som er eldre enn 55, kan cerebral blødning oppstå fra hypertensjon og en rupturing av blodårene i hjernen. Også noen mennesker lider av en anatomisk, genetisk abnormitet som sine årer er for små for mengden blod som pumpes gjennom dem og det er det blødningen er forårsaket av. Uansett tilfelle, kan symptomer inkluderer overdreven blødning fra nesen og ørene eller overdreven blåmerker.

Uansett tilfelle, er invasiv kirurgi vanligvis den beste behandlingen tilgjengelig. Kateteret settes inn i hjernens blodårer og utvidet for å tillate mer blod å strømme fritt rundt den cerebrale region. Mens blødninger er kortsiktig tilstand, kan blodet fartøyets opprivningsanordning føre til skadelige patogener komme inn i blodstrømmen og forårsaker sykdommer som hemofili og blodplatefunksjon defekter (både ervervet og medfødt). Medisiner for sykdommen inkluderer en tung dose av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen (Motrin), aspirin og plate koagulasjon stoffer som activase.

Cerebral edemas

Cerebralt ødem forårsaket av et overskudd av vann i hjernen. Den er forårsaket av blødning i hjernen, som er forårsaket av en rekke av cerebrale sykdommer. Shaken baby syndrom er den hyppigste årsaken til sykdommen hos spedbarn.

Vann kan føre til at hjernen til å hovne opp og trykker opp mot skallen, forårsaker den til å bevege seg rundt, noe hjernen ikke er designet for å gjøre. Symptomer inkluderer hyppige og alvorlige migrene og indre blødninger som kan komme ut av nesehulene.

I noen tilfeller kan den sukkeralkohol mannitol hjelpe. Dessuten kan diuretika bidra til å fjerne noe av vannet fra hjernen. I mer alvorlige tilfeller, er åpen kirurgi nødvendig. Langsiktig, de fleste tilfeller av cerebral ødem kureres med medisiner eller operasjoner og sykdommen er ikke overveiende dødelig hos voksne. Hos spedbarn, sykdommen oftere enn ikke fører til død på grunn av barnets underutviklet hjerne.

Frontal Lobe skade hos barn

Frontal Lobe skade hos barn


Frontallappen er den delen av hjernen som styrer sosiale og seksuelle atferd samt fasetter av personlighet og emosjonelle resonnement. En hjerneskade som skjer i barndommen kan ha langtidsvirkninger som barnet modnes.

Årsaker

Frontallappen skader kan oppstå for en rekke årsaker som for eksempel barnemishandling (shaken baby syndrome), sykkel og bilulykker, sportsskader og faller.

Tidlig utvikling

Fordi et barns frontallappene ikke oppnår full vekst til rundt 16 år, kan det være svært vanskelig å diagnostisere hjerneskader, spesielt i et spedbarn som ennå ikke kan snakke.

Cerebralt ødem (hevelse)

Hvis blodårene i hjernen utvider seg, kan blod mette av hjernemassen og øke trykket inne i skallen. Dette kan være fatalt og kan forekomme flere timer etter hjerneskade, selv om barnet ser ut til å ha blitt påført noen skade.

Skull Tykkelse

Et barns hodeskalle er bare 1/8 så tykk som en voksen skalle. Et skarpt slag mot pannen, fra et fall eller en ulykke, kan føre til skallen for å smuldre opp og kjøre stykker av bein inn i hjernen.

Sosiale og seksuelle problemer

Frontallappen reglene for sosial og seksuell atferd. Ifølge Center for Neuroskills, som barn med hjerneskade modnet, viste de utviklingshemmede sosiale ferdigheter og utstilt upassende sosio-seksuelle atferd.

Hva er årsakene til Brain aneurisme hos barn?

En hjerne aneurisme er en utvidelse av en arterie i hjernen som forårsaker den arterielle vegg til å bule eller brudd. Selv om sjeldne, er det flere typer aneurisme som er mer tilbøyelige til å forekomme hos barn.

Medfødt

En medfødt aneurisme er til stede fra fødselen av. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), kan visse genetiske lidelser og arteriell svakhet bidra til arteriell svakhet.

Moyamoya Disease

Moyamoya sykdom påvirker arteriene i bunnen av hjernen. Floke av blokkerte arterier ligner en "røyksky" og forekommer oftest hos barn, ifølge ninds.

Genetisk

Predisposisjon for aneurisme er høyere når andre blodrelatert familiemedlemmer har lidd med dem. Ifølge Missy Project, screening tester er nå tilgjengelig for nyfødte.

Spontan aneurisme

En spontan aneurisme er en som skjer plutselig uten noen åpenbar grunn. Dette er en av de mer vanlige typer av aneurisme, og forskere tror en kombinasjon av miljømessige og genetiske faktorer spiller en betydelig rolle.

Ervervet aneurisme

Hodeskade fra en ulykke eller "shaken baby syndrome" (SBS) kan direkte bidra til hjernen aneurismer hos barn og spedbarn. Med SBS, til spedbarnets hjerne påvirker skallen hardt nok føre til en arterie til å sprekke.

Cerebral Parese Årsaker

Cerebral parese beskriver en uhelbredelig gruppe av nevromuskulære lidelser som påvirker en persons muskel koordinering og / eller kroppsbevegelser. Lider er vanligvis diagnostisert som spedbarn.

Fosteret Development

Cerebral parese ofte resultater fra hjerneskade oppholdt til et foster i løpet av de første seks månedene av en graviditet, ofte som et resultat av mangel på oksygen eller blodtilførsel til hjernen, eller som et resultat av en genetisk lidelse som forsinker hjernens utvikling.

Graviditet

Under graviditet, vil en mor noen ganger spre seg en bakteriell eller viral infeksjon til henne fosteret, ikke klarer å levere nok blod til hennes baby eller utsette barnet sitt for giftstoffer. En mors helseproblemer, som diabetes eller anemi, kan sette en baby utsatt for cerebral parese.

Levering

Cerebral parese kan noen ganger være forårsaket av en skade han fikk til en baby under fødselen, ofte som følge av blødning eller økt kroppstemperatur på moren.

Premature babyer

Kidshealth.org sier at premature babyer og de som er født under flere fødsler er en større risiko for cerebral parese, spesielt hvis de veier mindre enn 3,3 pounds.

Barndom sykdommer og skader

Barn kan utvikle cerebral parese før de er to år gamle hvis de kontrakt bakteriell hjernehinnebetennelse, viral hjernebetennelse, underernæring, gulsott, shaken baby syndrom eller blyforgiftning. Hodeskade er en annen årsak.

Lukkede hodeskader

Sluttet hodeskade resultater fra et hardt slag i hodet som ikke knekke skallen. Disse typer skader oppstår vanligvis i fall, overgrep og trafikkulykker. Barn som har vært i alvorlige sykkelulykker ofte lider lukkede hodeskader. Disse typer hodeskader kommer med risiko for å forårsake permanent hjerneskade. Komplikasjoner fra hevelse i hjernen og setter press på skallen kan ødelegge sarte nerveceller og hjernevevet. Denne type skade trenger øyeblikkelig legehjelp.

Hjernerystelse

En hjernerystelse er en lukket hodeskade som midlertidig påvirker normale hjernefunksjoner. Avhengig av graden av hjernerystelse, kan symptomene være så mild som en lett hodepine til en alvorlig svekkelse, som å miste bevisstheten. Andre symptomer er svimmelhet, kvalme, øresus, oppkast og uklar tale. Symptomer fra en hjernerystelse kan ikke overflaten til timer etter skaden. En person med denne typen skader kan bli forvirret og har balansering problemer.

Kontusjon

En hjerne kontusjon er en annen type lukket hodeskade. Disse er sår i hjernen som følge av hodeskader. Blødninger kan skyldes en hjerne kontusjon som kan føre til permanent nevrologisk skade hvis blod absorbert inn i cerebrospinalvæsken. Symptomer på dette lukkede hodeskade kan inkludere følelsen nummen og sliter med hukommelsen. Samordning kan være slått av, og det kan være tegn på kognitiv svikt.

Diffus aksonal skade

En av de mest ødeleggende hodeskader, er en diffus aksonal skade ofte forårsaket av høy hastighet trafikkulykker. Det er også den type skade som nevnt i shaken baby syndrome. Denne typen lukket hodeskade forårsaker permanent skade på nervene i hjernen. Det kan føre til svelling av hjernen og fører til intrakranialt trykk. Diffus aksonal skade hjernen fører komma og vegetative tilstander i 90 prosent av tilfellene.

Intrakranielt hematom

Intrakranial blødning er en lukket hodeskade som oppstår når hjernen tvinges opp mot innsiden av skallen. Dette resulterer i en pool av blod mellom kraniet og hjernen, noe som skaper et enormt press. Dette komprimerer hjernevevet. Det er tre typer av intrakranielt hematomas, som er subdural, intraparenchymal subdural og epidural. Navnene henviser til de områdene som er berørt av blodet innsamling i hjernen.

Behandling Umiddelbart

Alle lukkede hodeskader krever øyeblikkelig legehjelp. Noen ganger er det for sent å redde en persons liv hvis behandlingen ikke startes umiddelbart. Noen lukkede skader krever et hull som skal bores i skallen for å drenere blod og redusere trykket. Prosedyren kan være et spørsmål om liv eller død for noen med en lukket hodeskade. Det finnes også medisiner som kan administreres for å kontrollere hevelse i hjernen. Symptomer på lukkede hodeskader kan ikke vises før timer etter skaden skjedde, og da kan det være for sent for å få hjelp. Det er viktig å søke legehjelp så snart en lukket hodeskade oppstår.

The Impact of Trauma på Brain

Hjerneskade er en alvorlig tilstand som kan føre til dødsfall. Brain traumer er ofte forbundet med bilulykker, sports-relaterte skader og overgrep.

Hjernerystelse

Hjernerystelse er en mindre traume til hjernen på grunn av sløve innvirkning. Symptomene er forvirring, tap av bevissthet og hukommelsestap.

Moderat Brain Injury

Virkningen av en hjerneskade kan forsinkes når det er mer traumatiske umiddelbare problemer. Tegn på en moderat hjerneskade er svimmelhet, hukommelsesproblemer, kvalme, tretthet og personlighetsforandringer.

Død

Hvert år 50.000 mennesker dør på grunn av en hjerne traumer skade. Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å bli påvirket av hjernen traumer.

Kontusjon

En -kontusjon er knusing av hjernen, noe som resulterer i ødelagte blodkar. Contusions er tegn på shaken baby syndrom forårsaket av voldsomt riste hjernen mot skallen.

Post Trauma

Forhold som kan utvikle er Alzheimers, Parkinsons, beslag og infeksjoner etter at noen overlever hjerneskade.

Slik unngår traumatisk hjerneskader

Slik unngår traumatisk hjerneskader


En traumatisk hjerneskade er skade på hjernen forårsaket av et støt eller støt til hodet for eksempel fra en bilulykke. De fleste traumatiske hjerneskader i tenåringer og voksne er forårsaket av overgrep, faller og bil- og motorsykkelulykker. Hos spedbarn og småbarn, er shaken baby syndrom den vanligste årsaken. En traumatisk hjerneskade kan føre til kognitiv svikt og problemer med tale, gange og generell motorisk funksjon. Det finnes måter å hindre sjansene dine for å opprettholde en traumatisk hjerneskade.

Bruksanvisning

•  Beskytt hodet når engasjerende i ulike aktiviteter som ski, skateboard og sykling. Bruk alltid hjelm som passer ordentlig. Forskning viser folk som bærer en hjelm når sykling redusere sine sjanser for en traumatisk hjerneskade etter åttifem prosent.

Ta en pause fra en gråtende baby hvis det er nødvendig for å unngå å miste kontrollen og riste babyen. Foreldre kan være stressende og selv de beste av foreldrene kan føle seg overveldet til tider. Hvis du føler at du mister tålmodigheten med en gråtende baby eller lite barn ta en tid ut og gå bort. Ta noen dype åndedrag og få kontroll.

Bruk sikkerhetsbeltet og sørg for små barn er spent i et bilsete. Bilulykker selv ved lave hastigheter kan føre til en traumatisk hjerneskade. Huske på barn under tretten år skal sitte i baksetet. Hvis det er mulig å kjøre en bil med kollisjonsputer som kan redusere alvorlige skader i tilfelle en ulykke.

Redusere risikoen for fall. Fall forebygging er spesielt viktig for små barn og eldre. Installere lys i nærheten trapper. Husk små barn kan falle ut vinduene hvis det ikke sikkerhetstiltak. Installer barer eller låser for å hindre barn fra å åpne et vindu. Plasser badematter i badekaret for å hindre at den glipper.

Sørg for sikker oppbevaring av våpenet ditt. Hold våpen losset og ammunisjon låst og utilgjengelig for barn. Lær hvordan du bruker våpenet ditt på riktig måte ved å ta et håndvåpen sikkerhetsklasse. Vær sikker på at våpenet ditt blir losset før rengjøring.

6. Sjekk ut lekeplassen barnet vanker. Betong og asfalt er ikke sikre materialer til å ha i henhold spille strukturer. Velg lekeplasser for barna som har et materiale under lek strukturer som vil kvele et fall som sand. Bare la barn leke på utstyr som er egnet for deres utviklingsnivå.

Hint

  • Huske på unge voksne menn er mer sannsynlig å opprettholde en traumatisk hjerneskade enn andre aldersgrupper. Gjør det til en prioritet å snakke med tenåringer om viktigheten av å forebygge en traumatisk hjerneskade.

Årsaker til hemorrhaging

Blødning refererer til et alvorlig tap av blod. Selv om de fleste mennesker kan tåle litt blod tap uten medisinske komplikasjoner, i visse situasjoner blødning kan bli alvorlige eller livstruende. Det finnes forskjellige grader av blødning, som heller ikke krever behandling, eller kan kreve at en person skal gis en blodtransfusjon. Blødning kan være forårsaket av trauma fra skade, eller fra en underliggende medisinske tilstanden. Noen mennesker har arvet blødningsforstyrrelser, som påvirker blodlevring, sette dem mer utsatt for blødninger. Men uansett hva årsaken til blødningen, forstå årsaker og risikofaktorer kan bidra til å forebygge komplikasjoner som blødning.

Brain Blødning

Hjerneblødning hos eldre individer, vanligvis kjent som atrieflimmer (AF), er preget av en rask, uregelmessig hjerterytme, noe som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Det ble tidligere antatt at den antikoagulerende stoffet, warfarin, økt risiko for blødning. Stoffet, mer kjent under merkenavnet Coumadin, brukes til å redusere risikoen for slag relatert til AF. Men ifølge en studie publisert i 2006 utgaven av Journal of American Geriatri Society (se referanse 1), sier forskerne bevis tyder nå på at risikoen for hjerneblødning øker med alderen til tross for bruk av blodfortynnende.

Antepartum Blødning

Blødning fra fødselskanalen under svangerskapet når som helst etter 24 uker av svangerskapet er ansett å være et medisinsk nødstilfelle. Forhold som kan forårsake blødning å skje, omfatte traumer, cervical infeksjon, placenta previa, uterusruptur, morkakeløsning, eller vasa praevia, en tilstand der blodet lekkasjer fra foster fartøy. Mens en kvinne kan oppleve vaginal blødning uten smerter, kan andre symptomer på antepartum blødning inkluderer rask puls, redusert blodtrykk, svimmelhet, blek hud eller anbud magen. Noen av disse komplikasjoner kan resultere i for tidlig fødsel og postpartum blødning. I tilfeller av placenta previa, er morkaken lå lavt i livmoren. Hvis placenta forblir i denne stilling ved tidspunktet for levering, blir en C-seksjon nødvendig. Morkakeløsning betyr at morkaken har separert fra slimhinnen i livmoren.

Postpartum blødning

Selv om vaginal eller keisersnitt leveranser sjelden resultere i postpartum blødning, graviditet komplikasjoner som morkake previa, morkake accreta eller uterusatoni kan hver årsak blødning etter levering. Livmorruptur, tårer i livmorhalsen eller skjeden, eller problemer med blodpropp er andre årsaker. Kvinner som har hatt tidligere keisersnitt leveranser er en større risiko for å utvikle en tilstand som kalles placenta accreta, noe som ofte resulterer i for tidlig fødsel. Det motsatte av morkakeløsning, i dette tilfellet, legger morkaken for dypt inn i livmorveggen, skaper risiko for blødning når babyen er født. Uterusatoni, en annen årsak til postpartum blødning, betyr at musklene i livmoren ikke klarer å trekke seg sammen etter fødselen forårsaker alvorlige blødninger å fortsette.

Netthinne Blødning

Retinal blødning er ofte et resultat av en skade, spesielt kraftfulle slag mot hodet. Hos spedbarn, er årsaken ofte shaken baby syndrome. Diabetes kan også føre til at små fartøy i netthinnen til blødning. Dette kan føre til flytere, nedsatt syn eller til og med plutselig tap av synet. Personer som har høyt blodtrykk kan utvikle hypertensive retinopati, i så fall, er tåkesyn et vanlig symptom.

Lunge Blødning

Pulmonal blødning er en tilstand som kan være vanskelig å fortelle fra diffuse lungebetennelse eller lungeødem. Dette er et alvorlig problem som krever rask diagnostisering og umiddelbar behandling. Noen årsaker til pulmonal blødning inkluderer bakteriell lungebetennelse, reaksjoner på visse medisiner, kardiovaskulære lidelser, akutt leukemi, eller i sjeldne tilfeller, allergier. Hvis blødning er til stede, er bronkial sekret skjær av blod. I enklere termer, hoster en person opp blod.

Splinter Blødning

En splint blødning vanligvis presenterer som røde flekker under en fingernegl eller tånegl. De fleste ganger tilstanden er forårsaket av fysiske traumer til de små blodkarene i neglesengen. Noen ganger kan en soppinfeksjon kan være årsaken. Nail psoriasis eller acetylsalisylsyre og andre medisiner kan også redusere koagulering av blod. Hvis en splint blødning vises på mer enn en spiker, er dette vanligvis et tegn på en underliggende helseproblem eller autoimmune lidelser og bindevevssykdommer som lupus.