Digidexo.com

ALP-nivå

Hva gjør en høy alkalisk fosfatase nivå Angi?

Hva gjør en høy alkalisk fosfatase nivå Angi?


Alkalisk fosfatase (ALP) er et enzym som produseres hovedsakelig i leveren. Nyrer, tarm og bein bidrar også i mindre mengder. Som et diagnostisk verktøy, bør forhøyet alkalisk phosphatate vurderes sammen med andre enzymer, men kan indikere en rekke medisinske tilstander.

Leversykdom eller skade

En forhøyet alkalisk fosfatase kan være en indikasjon på forhold som gallestein, hepatitt, skrumplever og leverkreft.

Bein sykdommer

Bensykdommer slik som rakitt, osteomalasi, og Pagets sykdom forårsaker forhøyet ALP-nivåer, som gjør bentumorer eller kreft. Enzymet nivå kan også stige under healing av et beinbrudd, og i dette tilfellet ville ikke være tankevekkende for malignitet.

Andre årsaker

Selv om det ikke er så vanlig, hvis lever og skjelettsykdommer er utelukket i nærvær av en forhøyet ALP, andre årsaker inkluderer hjerteinfarkt eller hjertesvikt, nyre cancer, sepsis, hyperparatyreoidisme og mononukleose.

Hva Er CMP Blood Test?

Hva Er CMP Blood Test?


Den omfattende metabolske panel (CMP) blodprøve er gruppe 14 blodprøver som evaluerer organfunksjon. Leger ofte bestille CMP blodprøve som en del av en årlig fysisk, eller legen din kan bestille testen for å undersøke en eksisterende klage eller symptom. CMP skjermer for organdysfunksjon ved å måle glukose, kalsium, pre-albumin, albumin, elektrolytter (natrium, CO2, kalium og klorid), blod urea nitrogen (BUN), kreatinin, alkalisk fosfatase (ALP), alaninaminotransferase (ALT) , aspartataminotransferase (AST), og bilirubin. Selv tolke de 14 blodprøver i CMP er komplisert og krever medisinsk opplæring, er en kort beskrivelse av testene presenteres her.

Elektrolytter

Elektrolytter, inkludert natrium, kalium, karbondioksyd og klor, regulere kroppens salt og vannbalanse, og syre-base-balanse. Elektrolytter også er involvert med hjerterytmen, muskel sammentrekning og nerve conduction. Problemer kan oppstå når nivået av en hvilken som helst elektrolytt blir for høy eller for lav. Dehydrering, hjertesykdom, nyresykdom, oppkast, dehydrering og enkelte medisiner kan endre din elektrolyttbalansen.

Nyrefunksjon

BUN og kreatinin nivåer å fastslå hvor godt nyrene dine filter avfall fra blodet, og høye nivåer av BUN og kreatinin peker på nyresykdom. Nedsatt blodtilførsel til nyrene fører til en høy BUN-kreatinin-ratio, noe som skjer med hjertesvikt, økt protein, dehydrering og gastrointestinal blødning. Underernæring og redusert urea nivåer, forårsaket av unormal leverfunksjon, er assosiert med en lav BUN-kreatinin-ratio.

Leverfunksjon

ALAT, ALP og AST er leverenzymer og bilirubin er et biprodukt av røde blodlegemer hemolyse i leveren. Unormale nivåer av ALAT, ALP, ASAT og bilirubin indikerer leverskade eller sykdom. Svært høy ALAT eller ASAT indikere akutt hepatitt, og en meget høy ALP nivå poeng til gallegang blokkering, leverkreft eller beinkreft. Høy bilirubin er assosiert med gulsott, hemolyse, gallegang blokkering, skrumplever og akutt hepatitt. Kombinasjoner av disse leverfunksjonsprøver kan identifisere spesifikk sykdom stede.

Protein Levels

Lav albumin og pre-albumin er forbundet med nyresykdom, leversykdom, underernæring, gastrointestinal proteintap, diaré, feber, infeksjon, brannskader, traume, fedme, ødem og hypokalsemi. Fordi pre-albumin forandrer seg raskere, er den pre-albumin nivå mer nyttig enn albumin nivået i å detektere hurtige forandringer i ernæringsstatus.

Glukose

Glukose er kroppens viktigste kilde til energi, og høye blodsukkeret er primært knyttet til diabetes. På den annen side, lavt blodsukker nivåer indikerer hypoglykemi. Blodsukker kan også være høy på grunn av leversykdom, stress, steroider og pankreatitt. Leversykdom, hypotyreose eller alkoholisme kan føre til lavt blodsukker.

Kalsium

Kalsium er kroppens viktigste mineralet, og det er viktig for muskelkontraksjon, nerveimpulser, blodpropp og hormon handling. En unormal kalsiumnivå kan indikere lidelser i bukspyttkjertelen, nyrer eller bein.

Om årsakene til forhøyede leverenzymer

Om årsakene til forhøyede leverenzymer


Leveren er et viktig organ som spiller en rolle i flere fysiologiske prosesser. Det er mange forhold som kan føre til forhøyede leverenzymer, alt fra en enkel smitte til kreft. En lege vil vurdere pasientens symptomer og deretter kjøre leverenzymer på en blodprøve, som regel i forbindelse med annen blod arbeid. En diagnose generelt ikke er gjort basert utelukkende på leverenzymnivåer.

Funksjon

Leveren er det største organet i menneskekroppen. Det hjelpemidler i fordøyelsen, metabolisme, protein syntese og generell avgiftning. Den produserer også galle, som brukes i fordøyelsen å emulgere fett. Noe av denne galle lagres i galleblæren, og unormale leverenzymnivåer kan således indikere et problem med galleblæren. Leveren spiller også en rolle i immunsystemet, som fagocytter er dispergert gjennom hele levervevet.

Betydning

Siden leveren er et kritisk viktig organ og den fungerer er viktig for mange fysiologiske prosesser, kan forhøyede leverenzymer skyldes en rekke forhold i flere ulike organer. Infeksjon eller betennelse i leveren, galleblæren, eller gallegangene kan alle føre til forhøyede leverenzymer, som kan mer alvorlige tilstander som kreft, skrumplever og hjertesvikt.

Typer

Dette er de leverenzymer som kan være forhøyet, sammen med hvilke betingelser kan produsere disse unormale laboratorieresultater.

ALAT (alaninaminotransferase): Når leverceller blir ødelagt av skade eller sykdom, denne kjemiske lekker ut i blodet. Hvis det har vært noen skade, kan høye nivåer av ALAT være forårsaket av en infeksjon, som viral hepatitt, eller en overdose av narkotika behandlet i leveren, som paracetamol.

AST (aspartattransaminase): Dette enzymet er også tatt opp i tilfeller av leverskader. Det er imidlertid ikke bestemt til leveren, og kan heves hvis det er skade på nyrer, hjerne, hjerte-eller skjelett-muskler. Hvis AST ALT er høy, men er normalt, er skaden sannsynligvis ikke i leveren. Hvis ALAT og ASAT er både høy, så leveren vil trolig bli berørt.

ALP (alkalisk fosfatase): Høy ALP er vanlig hos barn og gravide kvinner. I andre pasienter, kan det tyde på en betent eller blokkert galle duct, betennelse i galleblæren, skrumplever, hepatitt eller leversvulster. Noen reseptbelagte legemidler kan også forårsake høye ALP nivåer.

GGT (gamma glutamyltransferase): Forhøyede nivåer kan indikere hepatitt, skrumplever, gallegang obstruksjon eller leversvulster. Det kan også reises av hjertesvikt, alkohol bruk og enkelte reseptbelagte legemidler.

TBIL (total bilirubin) og DBIL (direkte bilirubin): Høye bilirubin nivå kan føre til gulsott. Når total bilirubin er forhøyet, kan direkte bilirubin nivåer å fastslå problemet. Hvis DBIL er normalt, kan problemet være skrumplever eller hepatitt, mens hvis begge TBIL og DBIL er forhøyet, så er det sannsynligvis en utskillelse problem i galleblæren eller en gallegang.

Identifikasjon

Normalt vil en lege bestille andre tester sammen med de for leverenzymer. Disse kan omfatte en komplett blodprosent, (CBC), som vil teste nivåer av hvite og røde blodceller eller spesifikke tester for virus som hepatitt. Leverenzymer ALAT, ASAT, ALP og bilirubin er også inkludert på den omfattende Metabolsk Panel, som tester nyrefunksjon, protein nivåer, elektrolytter, glukose og kalsium. En diagnose er deretter gjort basert på utfallet av alle blodprøver og pasientens symptomer. Hvis det er mistanke om kreft, kan en biopsi utføres. CAT skanner og ultralydundersøkelser kan også brukes til å bekrefte en diagnose.

Forebygging / løsning

Kurativ behandling vil selvsagt avhenge av den underliggende årsaken til de forhøyede leverenzymer. Løsninger kan inkludere endringer i kosthold og medisiner, antibiotika og betennelsesdempende medikamenter. Kirurgi kan være nødvendig hvis det er gallestein, en blokkert gallegang eller en svulst. Kjemoterapi og / eller stråling kan være nødvendig i kreft blir oppdaget. I tilfeller av skrumplever og andre kroniske tilstander, noen ganger en levertransplantasjon er nødvendig.

Redusere alkalisk fosfatase

Alkalisk fosfatase, eller ALP, er enzymer som foretas primært i leveren og i bein, men noen er også gjort i nyrene og tarmene. I tillegg vil en gravid kvinne placenta produserer også ALP for varigheten av svangerskapet.

Leveren gir den største mengden av ALP, og når for mye ALP er til stede i blod, bensykdom, hurtig benvekst under puberteten, skadede leverceller, og en endring i hvor mye kalsium i blodet kan alle forekomme.

Som navnet antyder, er alkalisk fosfatase ren alkalisk, med en pH på 10..

Hva forårsaker høyt ALP nivåer?

Et høyt nivå av ALP kan bety blokkert gallegangene i en person med leversykdom. Personer som har kreft vil ofte se en topp i ALP nivåer hvis kreften har spredd seg til leveren eller til bein. Visse lever og skjelett vil også føre til høye ALP nivåer.

Hvis en person har høye ALP nivåer og hans lege vet ikke hvorfor, flere tester kan bestilles. Det er viktig å spore opp årsaken til høye nivåer, som den underliggende årsak kan være alvorlig, særlig hvis det er leverskade eller kreft.

Redusere verdier av alkalisk fosfatase

Forstå at ALP nivåer i friske individer kan svinge rundt 6 prosent fra en uke til den neste. Også barn har opptil tre ganger normalgrensen for ALP; gravide kvinner har opp til to ganger den normale grense. Røykere generelt har 10 prosent mer ALP i kroppen enn ikke-røykere, og afro-amerikanere har opp til 15 prosent mer enn kaukasiere. Benbrudd kan doble ALP nivåer.

Forhøyede nivåer av ALP bør derfor sjekkes av en lege for å se om årsaken kan fastslås. Høye nivåer av ALP kan tyde på alvorlige forhold som ikke bør overses.

Visse medisiner kan øke mengden av ALP i kroppen. Anabole steroider, kaptopril, flutamide, gull salter, fentiaziner, fenytoin og valproinsyre representerer bare et utvalg av de medisiner som er rapportert å øke mengden av ALP i en persons kropp.

Ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia, kan et forhøyet nivå ALP være forårsaket av anemi, gallegang obstruksjon, en helbredende brudd eller skjelettsykdommer, hepatitt, leukemi, rakitt, eller andre alvorlige lidelser. Behandling av disse forholdene ville være nødvendig for å senke nivåer ALP og hindre andre problemer.

Forhøyede leverenzymer hos barn

Forhøyede leverenzymer hos barn


Leveren er den nest største organ i menneskekroppen. Den utfører mange funksjoner som er avgjørende for livet. Når cellene i leveren er skadet, slipper de enzymer inn i blodsirkulasjonen. Leger ser på disse forhøyede leverenzymer i blodet både å identifisere omfanget av eventuelle skader på leveren og få ledetråder til hva som forårsaket det. Forhøyede leverenzymer hos barn kan være forårsaket av ulike sykdommer og tilstander.

Leveren

Leveren er den kjemiske drivkraft av kroppen. Det har evnen til å fjerne blod av nesten alle kjemikalier absorberes. Men ved å gjøre dette, leveren kan bli skadet når kjemikaliene den prøver å fjerne er for konsentrert eller er den slags kjemikalier det ikke kan håndtere. Forhøyede konsentrasjoner av leverenzymer i blodet er en god indikator på leverskade.

Leverenzymer og barn

En enzym generelt målt for leverskade, er alkalisk fosfatase (ALP) forhøyet hos barn, sammenlignet med voksne, ikke på grunn av leverskader. ALP er et enzym som er involvert i utviklingen av bein. Slik at barn, hvis bein utvikler, vil ha forhøyet ALP nivåer. Men som tilfellet er med voksne, normale områder av ALP og andre leverenzymer er etablert for barn.

Gulsott

Gulsott er en tilstand i hvilken leveren er ute av stand til på riktig måte å behandle bilirubin, et kjemikalie som produseres under gjenvinning av røde blodlegemer. Det oppstår når leveren er blokkert, infisert med et virus, eller på annen måte ute av stand til å behandle bilirubin. Nyfødte med underutviklede lever kan ikke behandle bilirubin. Fordi bilirubin blir vannløselig og dermed utskilles gjennom nyrene når de utsettes for lys, er nyfødte med gulsott vanligvis plassert under kunstig lys.

Viral hepatitt

Hepatitt A er en mat og vannbåren infeksjon i leveren som er vanlig i mindre utviklede land. I USA, barn tilegner seg hepatitt A fra forurenset mat eller vann under et utbrudd og mer sannsynlig i en institusjonell setting, som et sykehus eller en gruppe hjem. Hepatitt B og C er blodbårne infeksjoner i leveren som er vanlig i USA. Barn vanligvis tilegne seg disse infeksjoner fra sine mødre ved fødsel, blod eller blodprodukt overføringer, eller utilsiktede eksponeringer fra forurensede kilder. Mens det er ingen kur for alle de tre virusinfeksjoner, vaksiner er tilgjengelige for hepatitt A og B, og en behandling er tilgjengelig for hepatitt C.

Kjemisk Beruselse

Leveren prøver å håndtere kjemikalier som best den kan. Det er imidlertid noen kjemikalier som skader den, heve leverenzymer i blodet. Visse medisiner for smerter, som paracetamol eller ibuprofen forårsake leverskader hos barn når anbefalt dose overskrides. Andre medisiner, for eksempel noen antibiotika og noen medisiner for å behandle andre forhold som kreft, kan også forårsake leverskader hos barn. Leveren rus behandling omfatter fjerning av medisiner og gir tid for leveren å helbrede.

Hva er årsaken til forhøyede lever Nivåer av AST?

Hva er årsaken til forhøyede lever Nivåer av AST?


AST eller aspartat-aminotransferase, er et enzym som finnes i leveren, så vel som hjerte og dype muskler. Økt nivå av AST kan tyde på leversykdom eller skade.

Identifikasjon

AST er også kjent som serum glutamin-aminotransferase (ASAT). Det kommer inn i blodet når celler som inneholder det blir skadet, i henhold til Kidshealth.

Årsaker til forhøyet AST

Ifølge Lab tester på nettet, kan årsaker til forhøyede ASAT i leveren inkluderer akutt hepatitt infeksjon, alkoholrelaterte vev arrdannelse (skrumplever), galle-kanal blokkeringer, medisiner bivirkninger og leverkreft.

AST Testing

ASAT måles med en blodprøve. Denne testen kan ikke skille AST produsert av leveren fra andre kilder AST i kroppen.

Betraktninger

Siden AST er også produsert utenfor leveren, trenger økt nivå ikke nødvendigvis indikere leverproblemer. For å målrette disse problemer, leger bruker en ytterligere test som måler enzymet alaninaminotransferase (ALT), som er produsert nesten fullstendig i leveren. Nivået av et annet enzym kalt alkalisk fosfatase (ALP) er også ofte måles.

Andre faktorer

ASAT kan bli redusert som følge av svangerskapet, ifølge Lab tester på nettet. Tung trening kan også midlertidig heve AST opplesninger.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Glukose, også referert til som sukker, er kroppens hovedenergikilde. Uten glukose kroppen ikke kan fungere og slår seg av. Når sukker nivåer slipp, du føler deg uvel, og vil merke forskjeller i utseende og oppførsel. Personer med diabetes har den ekstra utfordringen med å balansere sine sukker nivåer, fordi kroppene deres ikke naturlig absorbere sukker. Å vite når blodsukkeret synker er viktig fordi hvis det blir for lavt, kan du gå inn i kramper og besvimer.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

En skjerm hvordan du føler deg fordi visse forhold kan tyde på lavt blodsukker. Hvis du har hodepine eller føler humørsyk, irritabel, døsig eller svimmel, kan det bli utløst av en dråpe sukker nivåer.

gjenkjenne fysiske tegn på lite sukker. Hvis du ser dobbelt eller har uskarpt syn, kan lave sukker nivåer være å klandre. En rask hjerterytme og blek, klam hud er også vanlig når sukkernivået er lavt.

Hold orden på søvnen din oppførsel. Å ha mareritt og overdreven svetting mens du sover, kan være tegn på lavt blodsukker, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Ta kontakt med legen din hvis du tar diabetes medisiner, for eksempel insulin eller diabetes piller. Visse diabetes medisiner kan utløse lavt blodsukker.

Se etter tegn på sult. Hvis magen din er growling på grunn av sult blodsukkeret kan ha falt. Spør deg selv når du sist hadde noe å spise. Hoppe over måltider eller ikke spiser nok mat kan senke blodsukkeret ditt.

Sjekk blodsukkeret ditt med en glukose monitor for å se om den er lav. Glukose skjermer bruker en liten blodprøve for å måle sukker i blodet. Resultatet vises i en rekke, noe som kan oversette til mild, moderat eller alvorlig lavt blodsukker. Et normalt blodsukker område er 70 til 100 mg / dl; en mild lavt blodsukker rekkevidde er 60 eller 65 mg / dL; et moderat lavt blodsukker område er 50 eller 55 mg / dl; en alvorlig lavt blodsukker område er 40 eller 30 eller til og med 20 mg / dl.

Normale nivåer for Homocystein

Homocystein er en aminosyre som produseres av kroppen vanligvis som et biprodukt av forbruker kjøtt. Når nivåer av homocystein er for høy, kan alvorlige helseproblemer utvikle, inkludert åreforkalkning, perifer vaskulær sykdom, overdreven blodpropp, dyp venetrombose og lungeemboli. Men for folk flest, kan høye nivåer av homocystein senkes naturlig med endringer i kostholdet

Funksjon

Homocystein er vanligvis brutt ned ved hjelp av folsyre, vitamin B12 og vitamin B6. Prosessen er en serie av fine trinn som gjør bruk av enzymene. Enten en utilstrekkelig tilførsel av vitaminer eller mangler i enzymer kan forsinke prosessen med å bryte ned homocystein, forårsaker den til å bygge opp i blodet.

Identifikasjon

Normale nivåer av homocystein er mellom 5 og 15 mikromol per liter blod. Between15 og 30 mikromol per liter vurderes som moderat høyde. Mellom 30 og 100 mikromol per liter regnes som middels høyde. Mer enn 100 mikromol per liter er sterkt forhøyet homocystein.

Betydning

En sjelden genetisk sykdom som kalles homocystinuria forårsaker sterkt forhøyede nivåer av homocystein på grunn av en mangel eller mangel på det enzym som bryter ned homocystein. Mildt oppstår forhøyet homocystein i 5 til 12 prosent av den generelle befolkningen. Alkoholikere, røykere og personer med kronisk nyresykdom kan ha forhøyet homocystein nivåer oftere.

Forebygging / løsning

Det er for tiden ingen offisielle anbefalinger for hvem som bør testes. Legene gjør testing beslutninger etter vurdering av pasientens symptomer og gjøre observasjoner om deres helse. Noen leger bestille tester av homocystein nivåer for pasienter med tidlig debut av blodproppdannelse, slag, hjerteinfarkt eller andre symptomer relatert til åreforkalkning, spesielt hvis disse pasientene ikke har typiske risikofaktorer som diabetes, høyt blodtrykk, røyking eller høyt LDL kolesterol.

Expert Insight

Selv om en studie av en stor gruppe kvinner viste at de som spiste mer folsyre hadde færre hjerteinfarkt, det er ingen direkte bevis på at økende folsyre og B-vitamin inntak vil redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge MedicineNet.com . Videre kommer mest tilgjengelige data fra observasjons, snarere enn vitenskapelige studier.

Vitamin Doser

Den anbefalte daglige mengden av folsyre og vitaminer er vanligvis tilstrekkelig til å senke homocystein nivåer. The Food and Drug Administration anbefaler vanligvis en mg. av folsyre, 10 mg. av vitamin B6 og 0,5 mg vitamin B12 per dag.

Hvilke legemidler påvirker PSA nivåer?

PSA står for prostataspesifikt antigen. Det blir ofte brukt som en screening test for å oppdage prostatakreft. PSA nivåer kan også være forhøyet på grunn av en tilstand som kalles benign prostatahyperplasi eller på grunn av visse aktiviteter, som sykling. I tillegg kan PSA nivåer bli påvirket av ulike medisiner.

Finasteride

En medisiner som kan påvirke PSA nivåer er finasterid, som går under merkenavnet Proscar eller Propecia. Denne medisinen kan føre til at PSA nivåer til å bli redusert.

Dutasterid

Dutasterid, også kalt Avodart, er et medikament for benign prostatahyperplasi. Det kan resultere i lavere enn normale PSA nivåer.

Cyklofosfamid

Cyklofosfamid er et alkylerende middel som brukes til å behandle visse typer kreft. Høye doser kan endre PSA nivåer, forårsaker dem til å være forhøyet.

Metotreksat

Metotreksat er en kjemisk forbindelse som ofte brukes for å undertrykke immunsystemet for å behandle visse typer kreft og for transplantasjonspasienter. Det kan også føre til endrede PSA nivåer.

Viagra og Cialis

Viagra og Cialis, mens ikke direkte påvirker PSA nivåer, gjør fremme seksuell aktivitet. Nylige ejakulasjon (innen 48 timer etter testen) kan forårsake PSA nivåer for å være forhøyet.

Hva er årsakene til Varierende PSA-nivå?

PSA er også kjent som prostata spesifikt antigen, og det er ofte brukt som en metode for screening for prostatakreft. Prostatakjertelen er en viktig del av den mannlige reproduktive system og forstørrer over tid, forårsaker stigende PSA nivåer. PSA nivåer kan også øke på grunn av prostatakreft eller på grunn av en tilstand som kalles benign prostatahyperplasi.

Ejakulasjon

Utløsning i løpet av de siste 48 timene kan føre til en plutselig økning i PSA-nivå.

Infeksjon

Urinveisinfeksjoner kan også føre til en økning i en PSA-test.

Aktiviteter

Enkelte aktiviteter, som sykling, kan føre til en økning i PSA-nivå.

Medisiner

Visse medisiner - inkludert finasterid (for benign prostatahyperplasi), cyklofosfamid (en kjemoterapi compound) og metotreksat (en immunsuppressive) - kan også føre til svingninger i PSA nivåer.

Hormonelle effekter

I noen tilfeller kan hormonene bli foreskrevet for å prøve å krympe en forstørret prostata. Disse hormoner, i tillegg til å forårsake prostata å krympe, vil også lavere PSA.

Hva er en High GGT nivå?

Hva er en High GGT nivå?


GGT, en forkortelse for gamma-glutamyltransferase, er et leverenzym. Det er også kjent som gamma-glutamyl-transpeptidase (GGTP eller g-GTP). En blodprøve kan bestemme din GGT nivå og brukes til å oppdage skader på leveren. GGT nivåer er forhøyet hos personer med sykdommer som forårsaker skade på leveren og bukspyttkjertelen. For eksempel har 75 prosent av folk som vanligvis drikker store mengder alkohol forhøyet GGTs.

Fakta

GGT finnes innenfor leverceller. Når disse cellene er skadet, lekker enzymet i blodstrømmen og kan påvises med en blodprøve. Pankreatisk celler inneholder også dette enzymet.
GGT nivåer er ofte organisert som en del av rutinen bloodwork under en fysisk eller sjekk. Testen er også dømt til å diagnostisere ulike leversykdommer og kronisk alkoholisme.

Betydningen av høy GGT Levels

Høye GGT nivåer er assosiert med leversykdommer som hepatitt, skrumplever, leversvulster, og gulsott, hjerteinfarkt, tung eller kronisk alkoholbruk, kreft i bukspyttkjertelen og pankreatitt og virale infeksjoner som Epstein-Barr, cytomegalovirus (CMV) og Reyes syndrom.
GGT nivåer er vanligvis tatt som en del av en serie av leverenzymer. Hver test gir forskjellig informasjon om helsen til leveren og kroppen. De kombinerte resultater er tolket til å oppnå en diagnose.

Hva er en High GGT nivå?

For kvinner yngre enn 45 år, er en GGT nivå større enn 27 enheter per liter anses som høy. For menn og kvinner eldre enn 45, en GGT nivå større enn 38 enheter per liter regnes som høy. For barn, de normale nivåene er omtrent det samme som for voksne. For nyfødte, er det normale området fem ganger så høy som for en voksen. Disse tallene er generelle områder; referanseverdier kan variere fra laboratorium til laboratorium.

Legemidler som forstyrrer GGT Levels

Noen stoffer og forhold forstyrre GGT nivåer. GGT nivåer kan forsterkes av alkohol fenytoin (Dilantin), en anti-anfall medisiner, og fenobarbital, en antiseizure medisiner og beroligende, og redusert med clofibrate, en anticholesterol stoffet, og p-piller.

Betraktninger

GGT og de andre leverenzymer faster blodprøver; det vil si, skal pasienten ikke spise for åtte timer før blodprøvetaking. Alltid informere legen din om eventuelle medisiner eller kosttilskudd du tar på den tiden av en blod uavgjort.

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?

Hva er årsaken til lav kreatinin nivåer?


Serum kreatinin er en laboratorietest som utføres som en del av rutinemessige blodprøver og for å lette diagnose av nyresykdom, ikke supplement som brukes til å få muskler. Lave kreatinin-nivåer er et tegn på redusert muskelmasse, noe som kan være forårsaket av sykdom, svekkelse eller aldring.

Fakta om lav Kreatinin

Kreatinin er et nedbrytningsprodukt av kreatinfosfat, som brukes i den kontraksjon av skjelettmuskulatur. Produksjonen av kreatin er avhengig av muskelmassen; derfor baseline kreatin og kreatinin nivåer er høyere i større, mer muskuløse folk enn i mindre folk eller de uten mye muskler.

Lave kreatinin nivåer og nyre helse

Kreatinin utskilles via nyrene og nivået i blodet er ansett som en indikator på nyre helse. Med normal nyrefunksjon, bør blod kreatinin nivået være konstant fra dag til dag. Svært små økninger kan oppstå etter en høy-protein måltid.

Årsaker til Unormale kreatinin nivåer

Økt blod kreatinin er vanligvis på grunn av problemer med nyrefunksjonen. Økt nedbrytning av eller skade på muskel vil også heve kreatinin nivå, så vil økninger i muskelmasse. Redusert blod kreatinin er forårsaket av redusert muskelmasse.

Sykdommer knyttet til lav kreatinin nivåer

Lav kreatinin kan være et tegn på visse sykdommer som årsak redusert muskelmasse, inkludert myasthenia gravis og muskeldystrofi. Disse pasientene vil presentere med svakhet, muskelsvinn, og andre symptomer i tillegg til de unormale blodverdier.

Svekkelse og Low kreatinin nivåer

Muskler bli svekket når de ikke brukes, og som muskelmasse reduseres, vil kreatinin nivåer falle. Dette kan skje med en svekket pasient, spesielt noen som har mistet muskel tone blir sengeliggende eller innlagt på sykehus.

Alder og lav Kreatinin

Eldre mennesker kan ha en lavere kreatinin nivå, som muskelmasse har en tendens til å avta med alderen. Små barn har også en normal kreatinin nivå som er lavere enn den for voksne.

Hvordan å senke høyt Muscle enzym nivåer

Muskelenzymer kan stige for en rekke årsaker, blant annet autoimmune lidelser og infeksjoner. Ifølge springerlink.com, muskel membraner slipper enzymer når de blir skadet eller ødelagt. Dette kan oppstå på grunn av betennelse i muskel forårsaket av overexercise, muskuløs traumer eller visse muskulatur tilstander som leddgikt, muskeldystrofi og inflammatorisk muskelsykdom. Høye enzymnivåer kan tyde muskelskader og kan føre til stølhet.

Hvordan å senke høyt Muscle enzym nivåer

Sjekk med legen din for å se om et medikament som kan være årsaken høye enzymnivåer. Noen medisiner kan bidra til økt muskelenzymer. Ifølge medicinenet.com, kan statin narkotika øke risikoen for muskelbetennelse, som kan føre til forhøyede muskelenzymer. Snakk med legen din om alternative medisiner hvis medisiner bidrar til høy muskelenzymer.

hvile mellom treningsøktene. Ifølge pubmedcentral.nih.gov, når musklene kontrakt med en høy grad av spenning, kan det føre til muskelfiberskader. Muskler som er overspente på grunn av overanstrengelse kan frigi høyere nivåer av enzymer. Prøv å øke hvileperioder mellom treningsøktene for å redusere muskelenzymer umiddelbart etter en treningsøkt. Hvis du har lidd av en alvorlig fysisk traume som fører til muskel skade, kan det kreve noen helbredende tid for enzym nivåer for å gå tilbake til det normale.

Legg til anti-inflammatoriske matvarer i kostholdet ditt. Ifølge sportsinjurybulletin.com, kan matvarer som inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer som fisk, nøtter, olivenolje og solsikkeolje bidra til å redusere betennelse. I tillegg, selen, sink, og vitamin B, E og C er anvendbare ved bekjempelse av muskelbetennelse som kan føre til forhøyede muskel enzymer.

Få testet for muskelsykdommer. Forhøyede muskelenzymer kan være forårsaket av forhold som polymyositt, leddgikt og muskeldystrofi. Thyroid, hormoner og metabolske forstyrrelser kan også bidra til muskelsykdommer. Legen din kan foreskrive kortikosteroider og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) for å behandle betennelse og andre symptomer forbundet med høy muskelenzymer. Anti-inflammatoriske over-the-counter medisiner kan være nyttig for smertebehandling.

Hvordan oppdage en Focus nivå

Hvordan oppdage en Focus nivå


Når det gjelder å planlegge livsmål, er det lett å bli fokusert på en bestemt tidsramme, for eksempel å se på dag-til-dag saker, og samtidig la langsiktige referanserammer, for eksempel årlige mål, eller enda lengre sikt planer stagnasjon før det blir for sent å håndtere dem så effektivt som man kunne ha. Ved å analysere din generelle prosessen med beslutningsprosessen, kan du finne ut om fokus tar mer enn en tidsramme i betraktning.

Hvordan oppdage en Focus nivå

•  Gjennomgå levetid mål og finne ut hva du mener er ditt formål i livet og hvorvidt du har gjort fremskritt mot dette målet. Skriv ned ditt formål, og registrere skritt du har gjort i den retningen. Hvis du fortsatt er litt vag på hva livet ditt formål er, fordi du aldri har vurdert det - tenk om årsakene som driver deg. Vurdere måter at dette formålet er til stede i dine lidenskaper og utvikle en setning som omslutter livet ditt formål.

Trekk ut en kalender og se på de neste seks til 12 måneder. Enten du allerede visste livet ditt formål eller har nettopp begynt å formulere en, er det på tide å avgjøre hvorvidt du har planlagt å ta skritt mot dette formålet i de neste to kvartalene eller til neste år. Gjennomgang (eller lage) en liste over halvårlige eller årlige mål, og ved siden av hvert mål, skrive en setning koble dette målet til livet ditt formål.

Flytt til den daglige og ukentlige nivåer av fokus. Mens noen av disse målene vil fokusere på dagligdagse saker, de alle bidra på en eller annen måte mot din større liv formål. Det er sant at å få oljen skiftet vil ikke hjelpe deg å endre måten familierett praktiseres i staten, for eksempel, men opprettholde familiens sikkerhet og trygghet på denne måten er en grunnleggende forutsetning for å forfølge noen langsiktige mål. Se på din planner daglig og sørg for at dine daglige og ukentlige mål mesh med større bilde.

Normal WBC nivå

En WBC nivå, også referert til som en hvit blodcelletall, er et mål på hvite blodlegemer i blodet. Hvite blodlegemer bekjempe infeksjon og svare på tilstedeværelsen av fremmede stoffer som allergener. Eksempler på hvite blodlegemer er nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Totalt antall hvite blodlegemer måler det totale antall hvite blodceller i kroppen, og en differensialtelling tiltak hver type hvite blodlegemer.

Typer

Nøytrofile drepe og fordøye bakterier i kroppen. Monocytter også bekjempe bakterier, men generere raskere og varer lenger enn nøytrofile. Basofile og eosinofile svare på allergiske reaksjoner og parasittangrep. Lymfocytter kjempe langvarig bakterielle infeksjoner og plutselig innsettende virusinfeksjoner.

Test

Fasting er ikke nødvendig før et antall hvite blodlegemer. En helsepersonell vil få en blodprøve fra en blodåre i armen eller hånden og sende prøven til et laboratorium for behandling. Bivirkninger av å ha blod trekkes inkluderer milde til moderate smerter og en bankende følelse på injeksjonsstedet.

Normalt nivå

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt antall hvite blodlegemer mellom 4.500 til 10.000 hvite blodlegemer pr mikroliter. Normale nivåer av de forskjellige typer av hvite blodlegemer i en differensialtelling er 40 prosent til 60 prosent neutrofiler, 20 prosent til 40 prosent lymfocytter, 2 prosent til 8 prosent monocytter, 1 prosent til 4 prosent eosinofiler og 0,5 prosent til 1 prosent basofiler. Siden noen laboratorier har små variasjoner knyttet til normale laboratorieverdier, vil legen avgjøre om hvite blodceller nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Visse medisiner kan forårsake unormale hvite blodceller nivå resultater. Medisiner som kan forårsake et økt antall hvite blodceller inkluderer triamteren (Dyrenium), steroider, kinin, heparin, adrenalin, kloroform, aspirin, allopurinol og adrenalin. Faktorer som kan øke hvite blodcelleverdier inkluderer den siste måneden av svangerskapet, arbeid, fysisk aktivitet og kirurgisk fjerning av milten. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av hvite blodceller inkluderer sulfonamider, diuretika, antihistaminer, cytostatika, barbiturater, arsenicals, antiepileptika og antibiotika.

Unormale resultater

Økt nivå av hvite blodceller, også referert til som leukocytose, kan indikere betennelse på grunn av allergi eller revmatoid artritt, vevsskade, alvorlig følelsesmessig eller fysisk stress, traumer, anemi, leukemi, neoplasi og infeksjon. En redusert nivå av hvite blodceller, også referert til som leukopeni, kan tyde medfødt marg hyperplasia, benmargsinfiltrasjon, kosttilskudd mangel, overveldende infeksjoner, strålebehandling, lupus erythematosus, sykdom i milt eller lever, benmargssvikt og legemiddeltoksisitet fra kloramfenikol.

Høye nivåer av kalium i blodet

Kalium spiller en rolle i metabolisme, som regulerer muskelvev, fordøyelse og hjerteaktivitet. Et høyt nivå av kalium i blodet er også referert til som hyperkalemi.

Årsaker

Hyperkalemi kan være forårsaket av redusert nyrefunksjon, hormonelle ubalanser, medisiner, kosttilskudd endringer og vev traumer inkludert brannskader, gastrointestinal blødning, rabdomyolyse, kirurgi, skader eller svulster.

Symptomer

Symptomer på et høyt kalium nivå inkluderer en uregelmessig hjerterytme, irritabilitet, kvalme, oppkast, diaré og en langsom, svak eller fraværende puls.

Diagnose

Elektriske tester og serum-kaliumnivået kan bli brukt til å diagnostisere et høyt kaliumnivået. Ifølge MedlinePlus.com, et nettsted publisert av National Institutes of Health, er en normal serumkaliumnivå for en voksen mellom 3,7 og 5,2 milliekvivalenter per liter.

Behandling

En diagnostisering av hyperkalemi kan behandles med medikamenter, ved dialyse og ved å redusere kaliumrike matvarer i dietten. Valget av behandling avhenger av om den høye kalium er en krise eller en pågående tilstand og ikke hver behandling vil være indisert for hver person.

Mat Kilder

Mat som inneholder kalium inkluderer rødt kjøtt, kylling, soyaprodukter, veggisburgere, brokkoli, erter, lima bønner, tomater, poteter, søtpoteter, vinter squash, sitrusfrukter, honningmelon, bananer, kiwi, svisker, aprikoser, melk, yoghurt og visse fisker som laks, sardiner og flyndre.

Grunner for høy LH hormon nivåer Other Than overgangsalder

LH (eller luteiniserende hormon) er produsert av kroppen og, hos kvinner, regulerer graviditet, menstruasjon og eggløsning. Menn også produsere LH, som bistår testiklene i produksjonen og utskillelsen av testosteron. Unormalt høye LH nivåer kan indikere overgangsalder eller tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander.

Anovulation

Høye LH-nivåer er sett i anovulasjon, hvor eggstokkene ikke konsekvent frigjøre et egg hver måned, forårsaker fertilitetsproblemer. Behandlingen innebærer kosthold, mosjon modifikasjon, håndtere stress og bruk av medisiner for å stimulere eggløsning.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er karakterisert ved unormal menstruasjonsblødning og magesmerter fra forhøyede luteiniserende hormon nivåer. De tilstanden gir cyster forming på eggstokkene, forstyrre eggløsningen. Medisiner (som Clomid) eller kirurgi kan redusere symptomene og forbedre fruktbarheten.

Eggstokksvikt

Eggstokksvikt kan være forårsaket av utviklingsmessige problemer (som kromosomavvik eller unnlatelse av å utvikle eggstokker); tidlig eggstokksvikt (forårsaket av autoimmune sykdommer, cellegift eller strålebehandling) eller kronisk anovulasjon (forårsaket av PCOS, en ovarial tumor, skjoldbrusk sykdom eller adrenal sykdom).

Veslevoksne puberteten

Veslevoksne puberteten resultater fra høye LH nivåer. Det er definert som utstillingen av tegn på pubertet før fylte 7 til 8 i jenter eller 9 i gutter. Emosjonelle vansker, fysisk forlegenhet og tidvis tegn på en underliggende medisinsk tilstand er forbundet med tidlig pubertet.

Unormalt høye LH nivåer i menn

Høye LH nivåer hos menn indikerer fjerning eller fravær av testiklene, testikkelsvikt (på grunn av kreft, kjemoterapi behandling, skade eller kusma) eller et kromosomavvik som Klinefelter syndrom.

Normal serum PSA nivå

Prostatakjertelen er en mannlig organ som er under blæren og omgir urinrøret. Et serum PSA-test måler mengden av prostata-spesifikt antigen i blodet. PSA er et protein som finnes i prostata celler. Denne testen er primært beordret til å screene for prostatakreft, men er også dømt til å diagnostisere benign prostatahyperplasi (BPH), diagnostisere prostatitt, overvåke endringer i prostatakreft, evaluere effektiviteten av prostata kreft behandling og sjekk for gjentakende prostatakreft.

Test

En blodprøve for en PSA-test blir sendt til et laboratorium for prosessering. Fasting før en PSA-test er unødvendig. Bivirkninger av en blod uavgjort er vanligvis milde og inkluderer lett til moderat smerte og en bankende følelse.

Normalt nivå

Ifølge den niende utgaven av Mosby sin Diagnostic and Laboratory Test Reference, er en normal serum PSA-test mindre enn fire nanogram per milliliter eller fire mikrogram per liter. Hvis du er mindre enn 50 år, kan din lege vurdere en PSA-nivå større enn to nanogram per milliliter for høy og kan foreslå ytterligere testing. Enkelte laboratorier kan ha litt en annen definisjon av en normal PSA-test, og legen din vil avgjøre om PSA-test er unormal.

Betraktninger

PSA nivåer kan være forhøyet etter en rektal undersøkelse, etter en prostatabiopsi, etter en transuretral reseksjon av prostata (TURP) eller hvis utløsningen kommer innen 24 timer etter blodprøvetaking. PSA nivåer kan være forhøyet opp til fem ganger den normale for opp til seks uker etter en urinveisinfeksjon (UVI) eller prostatitt. Visse medisiner som finasterid (Propecia, Proscar) og diethylstilbestrol (DES) kan redusere PSA nivåer.

Unormale nivåer

Forhøyede PSA nivåer kan indikere prostatakreft, benign prostatahyperplasi (BPH) eller prostatitt. Symptomer som kan indikere en prostata lidelse er smerter eller en brennende følelse med vannlating, smertefull ejakulasjon, ryggsmerter, manglende evne til å urinere eller en økt hyppighet av vannlating. Diagnostisering av prostata lidelser innebærer en fysisk undersøkelse, tilstedeværelse av symptomer, imaging tester og muligens en biopsi av prostata vev. Ikke alle tester er angitt for hver person.

Screening

The American Urological Association anbefaler en PSA-test og prostata eksamen for menn 40 og over. Videre rutinemessig testing vil avhenge av flere faktorer, blant annet resultatene fra grunnlinjen, alder, forventet levealder og prostata kreftrisiko faktorer. Ifølge American Urological Association, er prostatakreft den nest største årsaken til kreftdød hos menn. Tidlig påvisning av prostatakreft kan forbedre utfallet.

Unormale nivåer av kalsium, kalium eller natrium

Unormale nivåer av kalsium, kalium og / eller natrium har en rekke symptomer, årsaker og behandlinger. Deres unormale nivåer er ofte på grunn av organfeil eller medisiner. Bytt til en vanlig diett er en delvis behandling for hyperkalsemi og hyperkalemi. Imidlertid er mer invasive prosedyrer er nødvendig for enkelte tilfeller. For alle mineraler, normale nivåer er mest ønskelig.

Hyperkalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt høye nivåer av kalsium, eller hyperkalsemi, har flere årsaker, inkludert hyperparatyreoidisme, kronisk og akutt nyresvikt, vitamin D forgiftning, Tiazider og medfødt laktasemangel. Symptomer inkluderer depresjon, hodepine, polyuri, forstoppelse, og brudd. Behandling av hyperkalsemi avhenger av årsaken. Hvis det er hyperparathyroidisme, da behandlingen er fjerning av unormale parathyroid vev. Hyperkalsemi pasienter bør ikke tillate kalsium i kosten.

Hypokalsemi

Ifølge Cleveland Clinic, unormalt lave nivåer av kalsium, eller hypokalsemi, har flere årsaker, inkludert hypoparathyroidism, vitamin D-mangel, hyperfosfatemi fra nyresvikt eller tumorlyse og kjemoterapi. Symptomer kan inkludere beslag, demens, muskelstivhet, hypotensjon og andre. Hypokalsemi kan medføre flere betydelige problemer, og derfor behandling av det er viktig. Den første behandlingen innbefatter å motta kalsium intravenøst. Etterfølgende hjemme behandling omfatter kalsium og vitamin D piller. Hvis den underliggende årsaken til hypokalsemi er mulig å behandle, så leger bør behandle det også.

Hyperkalemi

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt kaliumnivå, eller hyperkalemi, er akutt eller kronisk nyresvikt, noen medisiner, binyresvikt eller alkoholisme. Hyperkalemi kan føre til flere problemer, blant annet muskeltretthet, generell svakhet, lammelse, hjertearytmier og kvalme. Hvis diagnostisert med hyperkalemi, omfatter behandling for å redusere pasientens kalium inntak og potensiell dialyse. Det finnes også medisiner som kan hjelpe kroppen din til å skille ut ekstra kalium. Den beste behandlingen for å redusere kaliumnivået behandle årsaken.

Hypokalemi

Hypokalemi er unormalt lave nivåer av kalium. Ifølge Medline Plus, årsaker til hypokalemi inkluderer noen medisiner, diaré, nyresykdommer, spiseforstyrrelser og overdreven svetting. Hjertearytmier, forstoppelse, tretthet, muskelsvakhet og lammelser er symptomer på hypokalemi. For mindre saker, grunnleggende behandling av hypokalemi omfatter muntlige kaliumtilskudd. Bruken av intravenøs kalium er reservert for mer alvorlige tilfeller. Hvis hypokalemi er forårsaket av store mengder skjoldbrusk hormon, deretter behandling er rettet mot å redusere det overskytende av skjoldbruskkjertelen hormon.

Unormale natrium nivåer

Ifølge Medline Plus, årsaker til høyt natrium nivåer er stort væsketap fra «svette, diaré, bruk av diuretika, eller forbrenninger." Andre årsaker er diabetes, lave vasopressin-nivå, hyperaldosteronisme, Cushing syndrom eller en feil kosthold. Årsaker til lav natrium nivåer inkluderer dehydrering, oppkast, diaré, overdiuresis, ketonuria, høy vasopressin-nivå, hypotyreose, Addisons sykdom, eller hjertesvikt. Behandling for unormale natriumnivåer omfatter dietter med den passende mengde natrium, så vel som behandling for enhver underliggende årsak til de unormale nivåer.

Normal triglyserider nivå

Triglyserider er en form av fett som produseres av leveren og er også absorberes inn i kroppen gjennom mat. Triglycerider er funnet i blod og fettvev. Triglyserid Nivået kontrolleres som en del av en test som kalles en lipid-profilen, eller lipid-panel, som er oppnådd for å evaluere kolesterol, og for å vurdere risikoen for vaskulære og koronare sykdommer. Et høyt triglyseridnivå kan bli harde veggene i blodårene, noe som kan øke risikoen for alvorlige tilstander som hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertesykdom.

Test

En blodprøve for et triglyserid test er innhentet av en sykepleier eller phlebotomist fra en blodåre i hånden eller armen. Blodprøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Denne testen utføres vanligvis etter at faste, med bare vann tillates, etter 8 til 12 timer. Alkohol bør unngås i minst 24 timer før testen.

Normalt nivå

Ifølge MedlinePlus.com, er en normal triglyseridnivå mindre enn 150 milligram per desiliter, er en grenselinje høyt nivå mellom 150 og 199 milligram per desiliter, er en høy-nivå mellom 200 og 499 milligram per desiliter og et meget høyt nivå er over 500 milligram per desiliter. Normale triglyseridnivåer kan variere avhengig av hvilke laboratorieprosesser blodprøven. Legen din vil avgjøre om triglyserider er unormal.

Interferens

Visse faktorer og medisiner kan forstyrre triglyseridnivået. Økte nivåer av triglyserider er forårsaket av fet mat, alkohol, graviditet og visse legemidler som kolestyramin, østrogener, visse antipsykotika, betablokkere, proteasehemmere, retinoider og p-piller. Redusert nivå av triglyserider er forårsaket av askorbinsyre, aparaginase, clofibrate, kolestipol, fiskeolje, nikotinsyre, statiner og fibrater.

Unormale resultater

Økte nivåer av triglyserider kan tyde på glykogenlagringssykdom, hyperlipidemi, hypotyreose, høy karbohydrat og lav-protein diett, dårlig kontrollert diabetes, nefrotisk syndrom, hypertensjon, alkoholisk skrumplever og hjerteinfarkt. Et høyt triglyseridnivå kan også bety en risiko for koronar sykdom eller perifer vaskulær sykdom. En redusert nivå av triglyserider kan indikere en lav-fett diett, malabsorpsjonssyndrom, underernæring og hypertyreose.

Betraktninger

Senkes høye triglyserider med hjelp av endringer og medisiner livsstil. Endringer i livsstil som kan redusere triglyserider inkluderer å miste vekt hvis du er overvektig, redusere kaloriinntaket, unngå sukker og mat laget med hvitt mel, begrenser inntaket av transfett, unngå alkohol og trene regelmessig i minst 30 minutter de fleste dagene i uke. Du bør begrense kolesterol inntak til mindre enn 300 milligram om dagen, og unngå mat med høyt kolesterol som eggeplommer og hele melkeprodukter. I stedet for rødt kjøtt, spise fisk høy i omega-3 fettsyrer, som laks eller makrell.