Digidexo.com

Kvaliteter av Blåbær

Kvaliteter av Blåbær


Blåbær er en fruktbærende anlegg i busken familien. De to vanligste typene av blåbær i Nord-Amerika er det høy busk blåbær og lav-bush blåbær, som begge er vokst sentralt til østlige Nord-Amerika. Bærene er mørke i fargen, alt fra rødbrun til nesten svart marine. Bærene vises voksaktig når moden og inneholder små, nesten umerkelige frø. Bortsett fra å være en søt tillegg til bakevarer og kornprodukter, blåbær har mange helsebringende egenskaper.

Helse Fordeler

Ifølge US Department of Agriculture, blåbær inneholder de mest naturlige antioksidanter av alle frukter. Disse vitaminer og antioksidanter inneholder vitamin C, B, E og A; kobber, sink og jern, kjent for å øke kroppens immunsystem og hjelpe bekjempe sykdom. Blåbær er også antatt å bekjempe kreftfremkallende frie radikaler med sin overflod av vitamin C og antioksidanter som kalles flavanoids. Å spise blåbær over lang tid kan bidra til å forhindre synstap senere i livet. Karotenoider som lutein holde øyevevet sunt og hindre synstap og macula degenerasjon hos eldre voksne. Blåbær forbruk er også tenkt å holde blodårene sunne og hindre degenerasjon av hjerneceller, og hjelper å holde hjernens funksjon skarp.

Kosttilskudd Fordeler

Blåbær er tenkt å være en av de sunneste fruktene du kan inkludere i kostholdet ditt. Hjerte-studier har vist at blåbær kan bidra til å redusere mage fett, en primær risikofaktor i hjertesykdommer og metabolske forstyrrelser. Høy i fiber og lite kalorier - med bare 80 kalorier per kopp - ferske blåbær er en utmerket næringsstoff for et sunt og balansert kosthold.

Medisinske fordeler

Å spise blåbær kan bidra til å lette symptomer på irritabel tarm syndrom og fordøyelsesbesvær. The fiber og fruktose i bær er lett å fordøye og bidrar til å roe en urolig mage. Blåbær er også effektivt for å hjelpe i behandling av urinveis og blære infeksjoner. De bær inneholder et protein som er tenkt til å holde bakterier fester seg til veggene i blæren. Å drikke blåbærsaft eller spise friske bær i løpet av en infeksjon kan øke effektiviteten av antibiotika, og forbruker blåbær på en jevnlig basis er tenkt å forhindre disse infeksjonene helt.

Kosmetiske fordeler

Blåbær har vist seg å redusere tegn på aldring hos mennesker som jevnlig integrere frukten i sine dietter. Fruktens antioksidanter og vitaminer bidra til skinnende hår, sterke negler og myk hud. I tillegg til forbruker blåbær, kan du også gjøre en eksfolierende behandling av knuste blåbær, brunt sukker og vanlig yoghurt. Massere blandingen på huden, la virke i to minutter og skyll rent.