Digidexo.com

hydronephrosis

Hvordan behandle forstørrede nyrer

En forstørret nyre kan skje for en rekke grunner: som strekker seg fra polycystisk nyresykdom til hydronephrosis eller fravær av en nyre som fører til at gjenværende ene til å øke i størrelse. Behandlingen for forstørret nyrer er diktert av underlyng medisinsk tilstand som forårsaket nyre for å få større i første omgang.

Hvordan behandle forstørrede nyrer

Betrakt en operasjon for enten fjerning av cyster hvis nyrene er stort på grunn av PKD (polycystisk nyresykdom). Det finnes ingen kur for PKD, men cyste fjerning gjør hjelpe pasienten til å føle mindre ubehag. En nyretransplantasjon er også et siste alternativ for PKD lider.

Få en resept for lav dose antibiotika som om pasienten har blitt diagnostisert med hydronefrose kan tas daglig for å behandle urinveisinfeksjoner. Hydronefrose er en tilstand der nyrene blir forstørret fordi urinveiene er blokkert, noe som fører til at strømmen av urin for å bremse ned og legge et press på nyrene. Kirurgi for å avlaste blokkeringen er også vurderes når andre tiltak ikke forbedrer urin flyt.

•  Ta antibiotika for å behandle pyelonefritt, en infeksjon som spres fra blæren til urinrøret til nyrene og kan føre til en eller begge for å forstørre. Må innhentes En kultur for å finne ut nøyaktig hvilke antibiotika for å ta. Pyelonefritt vanligvis løser seg selv med antibiotika og nyrene vil gå tilbake til normal størrelse.

Overvåking er egentlig den viktigste komponenten for å behandle en forstørret nyre fordi den har til å utføre arbeidet av to nyrer. Når en person mangler en nyre enten på grunn av fjerning eller blir født med bare én ved fødselen, er det naturlig for den gjenværende nyre for å bli større fra ytterligere bruk.

Hint

  • PKD lider må være oppmerksomme på hvilke fysiske aktiviteter de deltar i. Kontaktidretter som fotball, hockey og basketball sted PKD pasienter med risiko for sprekker eller rive en cyste. For de med ekstremt store nyrer, sport som skumper borti hverandre kroppen (som løping, for eksempel) kan være ganske smertefullt. Idrett bør vurderes fra sak til sak, og aksepterte bildene av pasientens lege.
  • Alltid gå til en lege hvis du viser noen symptomer på nyre utvidelse. En lege vil nesten alltid bestille en sonogram å utelukke tilstedeværelsen av en tumor som kan etterligne symptomene på nyre-utvidelse.

Om Hydronefrose

Hydronephrosis er en tilstand som kjennetegnes ved svelling av nyrene som følge av en blokkert urin passasje, som forbinder nyrene til blæren. Blokkeringen hindrer urinen i å slippe ut, noe som fører til trykk bygges opp i nyrene. Hydronephrosis ikke er en lidelse i seg selv, men er en tilstand forårsaket av en rekke forskjellige faktorer. Unilateral hydronefrose er utvidelse av en nyre, mens bilateral hydronefrose er utvidelse av begge nyrer. Bilateral hydronefrose kan føre til nyresvikt hvis den forblir ubehandlet.

Betydning

Urin kanalen som forbinder hver nyre til blæren kalles ureter. Punktet der ureter kobles til nyrene kalles ureteropelvic krysset. Hydronephrosis kan forårsakes av en hindring, enten ved ureteropelvic kryss eller i ureter. En slik hindring bevirker at urinen til å bygge opp i nyrene, noe som begynner hevelse. Dette setter enormt press på det indre av nyrene, noe som kan føre til permanent skade på musklene som presser urinen av nyrene. Når disse musklene er skadet, kan nyrene ikke lenger fungere skikkelig.

Årsaker

Den vanligste årsaken til hydronefrose er en hindring på ureteropelvic veikryss, som hindrer urin fra å forlate nyrene. En slik hindring kan være forårsaket av underutviklede nyre muskler på grunn av en fødsel defekt, en endring i nyre posisjon, nyrestein eller blodpropp, deformerte arterier, svulster og kreft i nærliggende organer. Ureter kan bli hindret av samme årsaker. Hos menn, kan prostataforstørrelse hindre urin fra å strømme ut av blæren, noe som også setter press på nyrene. Hos kvinner, kan komplikasjoner under svangerskapet føre til hydronefrose.

Symptomer

Symptomene på hydronefrose variere. De avhenger av den tilstand som forårsaker blokkering og på alvorlighetsgraden av blokkeringen. Akutt hydronefrose ---- når det er en plutselig hindring ---- produserer alvorlig, sporadiske smerter i regionen rundt hindringen (hvor som helst mellom ribbeina og låret). Personer som lider av kronisk hydronefrose ---- når hindringen utvikler seg gradvis ---- kan oppleve mild smerte og ubehag eller ingen symptomer i det hele tatt. En hindring på ureteropelvic krysset kan gi kvalme og oppkast sammen med smerte.

Diagnose

Det er viktig å diagnostisere hydronephrosis så snart som mulig, før det berørte nyren blir permanent skadet. En fysisk eksamen kan vanligvis avsløre en hoven nyre. Imaging tester som ultralyd, computertomografi og intravenøs urografi brukes til å bestemme stedet av hindringen. Utforskendoskopi er også et alternativ hvis de imaging tester er entydige.

Behandling

Siden hydronephrosis ikke er en sykdom i seg selv, avhengig av behandling av årsaken til blokkeringen, og er generelt rettet mot å lindre årsaken. Ulike kirurgiske prosedyrer kan utføres for å fjerne sperren og drenere overflødig mengder urin.

Hydronefrose hos barn

Hydronefrose utvikler seg når nyrene er strukket fra å bli fylt med for mye urin. Det forekommer oftest i babyer født med misdannelser som fører til tilstanden, selv om årsaken til disse avvikene ikke er funnet. Det kan også oppstå i barndommen og påvirker gutter fem ganger oftere enn jenter. Alvorlighetsgraden av hydronefrose varierer fra mild til livstruende.

Årsaker

Flere typer hindringer i urinveiene resultat i hydronefrose. En ureter med topp en unormalt smal kan føre til en blokkering i området hvor ureter og nyre møtes, kjent som ureteropelvic krysset, som er den mest vanlige årsaken til hydronephrosis. En annen vanlig type hindringer forekommer i ureterovesical veikryss hvor ureter møter blæren. Blokkeringer kan også utvikle seg i urinrøret, eller tube, som tømmer blæren. En tilstand som kalles vesico-urinleder reflux, der urin i blæren reenters urinlederne og noen ganger nyrer også, fører også nyrene til å strekke. Stones, kirurgi eller en urinveisskader kan føre til hydronefrose også.

Symptomer

Barn med mild eller noen ganger moderate tilfeller av hydronefrose vanligvis ikke viser noen symptomer. Blødninger, smerter og infeksjoner kan oppstå i alvorlige tilfeller som påvirker nyrefunksjonen, men kanskje ikke møter opp til måneder eller år etter at tilstanden er opprinnelig oppdaget. Milde tilfeller og noen moderate tilfeller generelt rydde opp uten behandling innen en barnets første leveår, mens alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Diagnose før fødselen

En rutinemessig prenatal ultralyd kan avsløre de tidligste tegn på obstruksjon som kan føre til hydronefrose. En pediatrisk urolog utfører mer detaljerte ultralydundersøkelser for å finne årsaken til blokkeringen og overvåker fosternyrefunksjonen ved å måle fosteret, nyrer og fostervann nivåer. Urologen klassifiserer tilstanden som mild, moderat eller alvorlig og avgjør om et alvorlig tilfelle oppstår i en nyre, eller ensidig, eller i begge nyrer, eller bilateralt. Urolog vil deretter se etter uregelmessigheter som kan føre til hydronefrose, for eksempel en hoven bekkenet, reduserte nivåer av fostervann eller en oppblåst blære.

Diagnose etter fødselen

Hos nyfødte og barn, en X-ray av blæren kalt ugyldig cystourethrogram, eller VCUG, tatt som blæren fyll og tomgodset, kan oppdage en spyle av urin i urinlederne og nyrer og eventuelle blokkeringer i urinrøret. Røntgenbilder viser også hvor godt blære funksjoner. En renal ultralyd viser form og størrelse på nyrer, samt eventuelle hindringer eller uregelmessigheter. En intravenøs Polygram, og eller X-ray, av blæren, nyrer og urinledere tillater leger å avgjøre hvor godt nyrene funksjon. Alvorlighetsgraden av obstruksjon i nyrene kan måles ved hjelp av en renal scan.

Behandling

Behandling for milde tilfeller av hydronefrose vanligvis bare innebærer overvåking av tilstand gjennom nyreultralydundersøkelser og VCUG røntgen før det klarner opp. Infant overvåking begynner vanligvis i løpet av to til tre måneder etter fødselen. Babyer med moderat til alvorlige tilfeller oppdages før fødselen får antibiotika kort tid etter fødselen. Imaging tester på en til tre måneder hjelpe leger finne årsaken og avgjøre om å utføre kirurgi for å fjerne blokkeringen eller lindre reflux. Alvorlige tilfeller krever vanligvis operasjon, selv om det kan være nødvendig i moderate tilfeller også. Fostre overfor en livstruende risiko på grunn av lav fostervann og en blokkering i urinrøret krever fosterkirurgi. Denne operasjonen innebærer tømming av blæren med en shunt og bærer risiko som tidlig fødsel, infeksjoner og blødninger. Selv når denne prosedyren er vellykket, de fleste spedbarn trenger ytterligere kirurgi etter fødselen for å hjelpe tømme blæren og sikre riktig nyrefunksjon.

Definer Hydronefrose

Hydronephrosis er en dilatasjon og utspiling av nyre. Det er vanligvis resultatet av en hindring som blokkerer strømmen av urin, som for eksempel en nyrestein. Hydronefrose kan til slutt føre til at berørte nyre til atrofi.

Symptomer

Hydronefrose på grunn av en akutt obstruksjon kan forårsake intense smerter i flanken eller loin. Unilateral hydronefrose kan ikke forårsake noen smerter.

Årsak

Hindringer i urinveiene som kan føre til hydronefrose inkluderer blodpropp og nyrestein. Hindringer utenfor urinveiene inkluderer abdominal eller bekken svulster.

Tester

En blodprøve kan vise en forhøyet kreatin nivå og urinen kan også ha en hevet pH. En ultralyd eller computertomografi (CT) scan er vanlige imaging studier for hydronefrose.

Behandling

Behandlingen av hydronephrosis vanligvis innebærer fjerning av den kausative obstruksjon. Øvre urinveis hindringer er vanligvis behandles ved å sette inn en nephrostomy tube. Lavere urinveishindringer blir vanligvis behandlet med et urinkateter.

Prognose

Hydronefrose av en nyre kan ikke kreve kirurgi. Men hydronefrose i begge nyrer har en dårlig prognose hvis den forblir ubehandlet.

Hva er forskjellen mellom Hydronefrose & Hydrocephalus?

Hydrocefalus, eller vann på hjernen, er en tilstand av hjernen. Hydronephrosis, eller «vann på nyre" er en tilstand som påvirker en eller begge av nyrene.

Typer av hydrocephalus

Det finnes to typer av hydrocephalus, medfødt hydrocephalus og normalt trykk hydrocephalus.
Medfødt hydrocephalus oppstår når et spedbarn lider av en opphoping av cerebrospinalvæsken (CSF) ved fødselen. Normalt trykk hydrocephalus (NPH) forekommer hos voksne.

Symptomer på hydrocephalus

I medfødt hydrocephalus, er det mest talende symptom på størrelse med et spedbarn hode, eller at barnets hode er større enn normalt. Andre symptomer er irritabilitet, sover for mye, oppkast, og ikke spiser veldig mye. Symptomer på normalt trykk hydrocephalus inkluderer en nedgang i mental funksjon, vanskeligheter med å gå, og urininkontinens.

Hva er hydronefrose?

Hydronefrose, ifølge Merck manualer, er en tilstand som oppstår når strømmen av urin er blokkert, forårsaker press på nyrene.

Årsaker til hydronefrose

Strukturelle avvik i urinveiene, nyrestein, eller en forstørret prostatakjertel.

Symptomer på hydronefrose

Ifølge hydronephrosis.net, symptomer inkluderer magesmerter, kreatinin ubalanse, elektrolyttforstyrrelser, forstørret nyre, lyskesmerter, og nyresvikt.

Hva er Hydronefrose av høyre nyre?

Hydronephrosis av den høyre nyren er hevelse av nyre befinner seg på høyre side av kroppen på grunn av tilbake-up urin forårsaket av en sykdom. Dette gjør tilstanden et symptom i stedet for en sykdom i sin egen rett, i henhold til US National Library of Medicine.

Prevalens

Hydronefrose rammer én av hver 100 mennesker på et eller annet tidspunkt i livet, ifølge US National Library of Medicine. Hydronefrose er fire til fem ganger mer sannsynlig hos menn enn hos kvinner.

Årsaker

Mulige årsaker til hydronefrose inkluderer blokkering av urinlederne eller rør som fører fra nyre til blæren; eller vesicoureteric reflux, en tilstand der urin fra blæren lekkasjer inn i høyre ureter og deretter inn i nyre. I tillegg nyrestein noen ganger føre til hydronefrose av høyre nyre, og noen gravide kvinner utvikler tilstanden, selv om legene ikke forstår grunnen.

Symptomer

Symptomer på hydronefrose i din høyre nyre inkluderer smerter i høyre side av kroppen mellom øvre del av magen og ryggen, en klump i magen, kvalme, oppkast, urinveisinfeksjoner, feber, smertefull vannlating, og økende hyppig vannlating eller haster.

Risiko

Ubehandlet, hydronefrose av høyre nyre kan føre til at nyrene å få varige skader. Dette utgjør en risiko for nyresvikt, som kan kreve dialyse.

Behandling

I noen tilfeller, hydronefrose klarner opp på egen hånd. Når det er nødvendig, behandlinger inkluderer en stent eller rør for å hjelpe tømme urin fra høyre ureter, antibiotika for å lindre infeksjoner eller kirurgi for å fjerne blokkeringen forårsaker tilstanden.

Betraktninger

Hydronefrose kan også påvirke venstre nyre på grunn av problemer med venstre ureter, eller tilstanden kan utvikle seg i begge nyrene på grunn av problemer som påvirker begge urinlederne eller nyrestein.

Hva er årsakene til nyrebekken dilatasjon?

Hva er årsakene til nyrebekken dilatasjon?


Nyrebekken dilatasjon er en tilstand som påvirker urinveiene og fører til at nyrene til å hovne opp med væske. Denne tilstanden kalles hydronefrose og rammer først og fremst to befolkningsgrupper: spedbarn og eldre voksne. Under graviditet, kan avvik i fosterutviklingen føre til nyrefeil. Hos voksne kan urinveisobstruksjon føre til hydronefrose.

Funksjon

Hver nyre har et sentralt område der urinen samler kalt nyrebekken. Urinlederne er rør som drenerer urin fra nyre pelvises og direkte til blæren. Hvis urinlederne er blokkert eller innsnevret, kan de ikke renne effektivt urin fra nyrene. En oppsamling av urin i nyrebekken fører det til å utvide seg. Et strekt bekkenet vanligvis resulterer i redusert urinmengde og urinveisinfeksjon.

Deteksjon og diagnose

Foster nyrer kan bli vurdert ved 20 ukers svangerskap. Ultralyd tekniker undersøker størrelse, posisjon og tekstur av nyrene og observerer urinlederne og samle system. Hos voksne, symptomene er smerter i nyrene eller bekken-området, spesielt hvis urinproduksjonen overstiger strømningshastighet i hindret området. Urinvolum kan redusere eller stoppe helt avhengig av alvorlighetsgraden av blokkeringen. Diagnostiske verktøy inkluderer CT scan, ultralyd, MR og radionuklide scan.

Årsaker

Det er to hovedårsaker til hydronefrose. Overflødig urin samler i nyrebekken når én eller begge urinlederne er blokkert, begrense mengden av urin som renner ut av nyrene. Hydronephrosis oppstår også når det er en tilbakestrømning av urin fra urinlederne i nyrene.

Spedbarn

Ifølge det medisinske fakultet ved Cornell University, er hydronefrose oppdaget i om lag 1,4 prosent av fostre som fikk sonograms. Det er den vanligste foster anomali og står for om lag 50 prosent av alle funn. Hydronephrosis hos spedbarn er et resultat av en genetisk avvik. Den vanligste årsaken er UPJ (ureteropelvic krysset) hindring som resultatene fra en innsnevring av ureter som det stammer fra nyrene. En annen årsak til hydronephrosis er urin tilbakeløp, hvor urinen renner tilbake til nyrene. Reflux er ofte forårsaket av problemer med ventiler i urinlederne som styrer strømmen av urin.

Voksne

Voksen hydronefrose vanligvis utvikler seg fra UPJ obstruksjon. Denne blokkeringen kan skyldes anatomiske abnormiteter; komprimering av masser eller utvidelse av omkringliggende vev, som forstørret prostata, graviditet eller betennelse; funksjonelle avvik, der deler av urinveiene ikke fungerer som de skal eller mekanisk obstruksjon av urinsyrekrystaller eller blodpropp. Hindringen fører urin til bassenget i nyrebekken.

Behandling

Det er flere behandlingstilbud tilgjengelig for voksne og barn, avhengig av alvorlighetsgraden av nyrebekkenet dilatasjon. De fleste tilfeller av voksen hydronefrose behandles ved å fjerne hindringen med kirurgi, endoskopi eller medikamentell behandling. Spedbarn er behandlet etter fødselen, selv om flere typer foster intervensjoner er tilgjengelige. Etter levering er spedbarn med føtale funn nøye undersøkt og ofte gjennomgå en rekke tester for å oppdage avvik og bestemme nyrefunksjon. Disse spedbarn ofte får antibiotika for å behandle eller forebygge urinveisinfeksjoner. Svært få babyer med hydronefrose krever kirurgi.

Hvordan behandle Hydronefrose

Hydronefrose (bokstavelig talt betyr "vann på nyrene") er den vanligste avvik i urinveiene og kan bli diagnostisert i tidlig barndom eller selv før fødselen. Det skjer når en eller begge nyrer blir hovne fordi urin flow er blokkert på noen måte. Resultatet er en lav funksjon eller ikke-fungerende nyre eller nyrer.

Behandlingen innebærer trykkavlastning på nyrene og fjerne blokkeringer i urin flyt. Hvis normal nyrefunksjon har allerede blitt skadet, kan ytterligere behandling som antibiotika for gjentakende infeksjoner eller en midlertidig eller permanent nephrostomy tube å jevnlig tømme nyrene være nødvendig.

Hvordan behandle Hydronefrose

Behandlingstilbud

overvåke situasjonen nøye. I milde tilfeller av hydronefrose forårsaket av en svært liten obstruksjon eller refluks (en arvelig tilstand som fører bakover flyt av urin fra blæren til å sikkerhetskopiere inn i urinlederne og nyrer), er den typiske fremgangsmåten for å overvåke pasienten regelmessig som tilstanden korrigerer verket. Denne behandlingen kan også innlemme en lav dose av antibiotika til å bekjempe infeksjoner.

Tapp nyre. Hvis blokkeringen av urin flyt er i urinrøret eller blæren stikkontakt, kan en liten tube (ureter stent) settes direkte inn i ureter fra blæren. Dette forbigår den smale punktet hvor blokkeringen skjer og lar drenering.

En annen måte å tømme en nyre er ved å føre et rør (nephrostomy rør) direkte gjennom huden inn i nyrene og drenering av urin til en oppsamlingspose. Denne enheten kan være enten midlertidig eller permanent.

Hvis alvorlig ureteroplevic junction obstruksjon (en betydelig innsnevring ved det punkt hvor ureter forlater nyre) som er årsaken til hydronephrosis, kalt en operasjon en pyeloplasty utføres. Denne operasjonen fjerner hindret del av ureter og deretter re-settes den sunne ureter til nyrenes samle del. Operasjonen er minimal invasiv og utføres gjennom små snitt i huden.

Hvis nyrestein er årsaken til hydronefrose, kan endoskopisk kirurgi eller lithotripsy være nødvendig å fjerne steinene.

Hvis hydronephrosis er et resultat av et større eller kreft nedbrutt som blokkerer urinrøret, kan behandlingen omfatte hormonbehandling for prostatakreft eller bruk av dilatorer (strekk-enheter) for å forstørre urinrøret.

Hint

  • I sjeldne tilfeller hvor skaden er utstrakt, vil operasjonen bli utført for å fjerne en del av eller hele nyren.

Hydronefrose Symptomer hos babyer

Hydronefrose Symptomer hos babyer


Hydronefrose er dilatasjon, eller stretching, av nyrene som kan føre til urinveiene blokkeringer og andre problemer. Det er generelt et behandlingsbart og ikke alvorlig tilstand, men i enkelte tilfeller kan det være ganske problematisk. Hydronefrose kan forekomme i mennesker i alle aldre, inkludert spedbarn. De fleste barn som er diagnostisert med hydronefrose er født med det, men noen babyer utvikle det etter fødselen.

Årsaker

Hydronefrose har flere ulike årsaker, for eksempel en mangel, obstruksjon eller skade på enveis ventil som styrer urinstrømmen, noe som kan føre til urin tilbakestrømning, eller blokkering av urinveiene, for eksempel en nyre stein eller en kink i ureter. Noen babyer er også født med andre former for avvik som forårsaker problemet.

Symptomer

Noen barn har ingen merkbare symptomer på hydronefrose, avhengig av kilde av hydronefrose og hvor alvorlig det er. Noen symptomer er smerter, blødninger og infeksjoner, hevelse i magen, smerter mens urinering, og en reduksjon i frekvensen av urinering.

Tester og diagnose

Hvis et spedbarn er mistenkt for å ha hydronefrose, kan flere tester utføres av en pediatrisk urolog for å bekrefte denne diagnosen. Den ene er en enkel ultralyd, som vil undersøke barnets blæren og nyrene. En annen test, kalt en "ugyldig cystourethrogram," kan bestilles hvis ytterligere undersøkelser er nødvendig. Under denne testen, er et rør satt inn i barnets urinrøret, og fargestoff injiseres slik urologens kan spore hvor urinen er i bevegelse i systemet. En tredje test, kalt en "renal scan", kan også gjøres for å avgjøre hvor godt nyrene fungerer.

Behandling

Behandling for hydronefrose avhenger av det spesifikke problemet forårsaker hydronefrose. Hvis tilstanden er mild, vil de fleste barn og spedbarn overvåkes kun for infeksjoner og andre problemer, og problemet vil ofte rette seg selv over tid. Hvis tilstanden er mer alvorlig, er det ofte korrigeres med kirurgi.

Prenatal Hydronefrose

Mange tilfeller av hydronefrose oppdages ved ultralyd før babyen er født. Ultralyd tekniker kan spot en av flere typer misdannelser mens du utfører en rutinesjekk. Dette er en av de mest vanlige uregelmessigheter som finnes i løpet av en ultralyd, men heldigvis er halvparten av babyer mistenkes å ha hydronephrosis mens in utero fødes uten.

Ultralyd Hydronefrose Pasientinformasjon

Ultralyd Hydronefrose Pasientinformasjon


Hydronefrose, en smertefull nyre tilstand som kan føre til alvorlige komplikasjoner, har mange årsaker. Ultralyd kan brukes til å identifisere hydronefrose og finne roten til problemet.

Definisjon

Hydronephrosis er en tilstand der en ureter-røret som bærer urin fra en nyre til blære-er blokkert, noe som resulterer i urin sikkerhetskopiering i en nyre.

Årsaker

Det er flere årsaker til hydronefrose, inkludert nyrestein, infeksjon, strukturelle misdannelser og graviditet.

Diagnose

Ultralyd kan brukes til å oppdage hydronefrose. Fluid kan sees på en sonogram i bekkenet i nyrene. I tillegg, kan fluidet sees i urinleder, og den kan følges for å bestemme området av blokkeringen. Nyre steiner, en vanlig kilde til hydronefrose, kan ses på ultralyd. Dessuten kan en sonogram oppdage strukturelle misdannelser i nyrene, for eksempel en duplisere samle system.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til problemet. Hvis det er en nyrestein, bør hydronephrosis løses etter at steinen passerer. Antibiotika kan behandle en urinveisinfeksjon, som kan lindre hydronefrose. I alvorlige tilfeller, er en stent som trengs for å tillate ureter å drenere eventuell gjenværende urin.

Prognose

Hydronefrose er vanligvis en akutt tilstand som er kortvarig. Men hvis det ikke blir oppdaget og behandlet, kan det føre til permanent nyreskade.

Kan nyreproblemer føre til høyt blodtrykk?

Alle kroppens systemer er forbundet med hverandre til en viss grad; problemer man kan skape problemer i et annet. Nyrer og blodtrykket er ikke noe unntak. Ikke bare kan høyt blodtrykk fører til nyreproblemer, men nyre problemer kan føre til høyt blodtrykk så vel. Nyre problemer som kan føre hypertensjon eller høyt blodtrykk, er flere, og årsakene varieres.

Forhold

Mange forhold knyttet til nyrene kan føre til høyt blodtrykk. Noen av disse inkluderer polycystisk nyresykdom, glomerular sykdom, hydronephrosis, renovaskulær hypertensjon, aldosteronisme og pheochromocytoma.

Kilder

Aldosteronisme og feokromocytom er faktisk forholdene i binyrene, men binyrene er plassert på toppen av nyrene og har en stor effekt på deres funksjon. De andre forholdene er faktiske problemene i nyrer, noen arvelig og noen kjøpte.

Impact

Enkelte sykdommer forårsake blokkering av blodårene for å indusere høye blodtrykket, så som renovaskulær hypertensjon. De andre forhold forårsaker høyt blodtrykk ved å svekke funksjonen av nyrene, slik at de ikke lenger kan utføre sine plikter å regulere blodtrykket.

Behandling

I nesten alle tilfeller er hypertensjon behandlet med diett, medisiner og øvelse som med essensiell hypertensjon (det vil si ikke resulterer fra en bestemt kilde). Men i tilfeller som hydronefrose og pheochromocytoma, når den underliggende årsaken er korrigert, blodtrykk vanligvis normaliseres.

Recovery

Alle disse betingelser lar seg behandle i en rekke måter, men selv om den underliggende sykdommen ikke behandles, kan det høye blodtrykket i seg selv reguleres med vanlige behandlingsmetoder for å bringe den tilbake innenfor normalområdet. Mange re reversibel eller helt kureres.

Hva er årsakene til Hydronefrose?

Hva er årsakene til Hydronefrose?


Hydronefrose oppstår når en nyre blir oppblåst på grunn av svekket urinstrøm. Onset er rask og forårsaker store smerter i området mellom ribbeina og hoftene, eller utvikler seg gradvis, med en liten ubehag i samme område. Hydronephrosis er en tilstand forårsaket av press bakover på nyrene når strømmen av urin blir blokkert, men sykdommer forårsaker obstruksjonen å oppstå.

Strukturelle Unormalt

Medfødte misdannelser i urinveiene kan føre til tilbakestrømning av urin og føre til nyre utvidelse. En fødsel defekt der ureter er satt for høyt i nyrebekken kan føre til hydronefrose. En annen strukturell abnormalitet knyttet til nyre dilation er underutviklede urinleder muskler.

Nyrestein, blodpropp og Scar Tissue

En vanlig årsak til hydronefrose er nyrestein, som utvikler i urinveiene og kan hindre passasjen av urin. Blodpropp og arrvev er flere årsaker som potensielt blokkere urinveiene innenfra, sende tilbake strømmen til nyrene.

Svulster

Både godartede og kreftsvulster kan danne langs urinveiene og i nyrene, hindrer passasjen av urin og forårsaker hydronefrose. Svulster utenfor og langs urinveiene eller på livmorhalsen, livmor, prostata eller andre bekken organer sted press på urinveiene og hindre flyten av urin gjennom den.

Graviditet

En gravid kvinnes voksende livmor steder økt press på urinlederne, som kan føre til urinleder obstruksjon. Hormonelle endringer under svangerskapet reduserer normale sammentrekninger som beveger urin gjennom urinlederne. Hydronefrose av svangerskapet avsluttes vanligvis når svangerskapet er over, men urinlederne og nyrebekken kan forbli hoven og forårsake hydronefrose å nøle etter svangerskapet.

Tips og advarsler

Hydronefrose er preget av smerter mellom ribbeina og hofter, problemer med vannlating og blod i urinen. Oppsøke lege umiddelbart hvis smerte, svie, skyet urin, feber, svette og frysninger er til stede da disse er tegn på infeksjon. Nyreskader og svikt er komplikasjoner forbundet med hydronephrosis og jo lenger den tilstand forblir ubehandlet, jo mer nyrefunksjonen går tapt.

Hvordan diagnostisere urin Reflux

Hvordan diagnostisere urin Reflux


Urin reflux betyr urin rygger opp i nyrene fra ureter, som transporterer urin i blæren til å bli utskilt. Når det forekommer hos barn, kalt primær vesikoureteral refluks, er det på grunn av en utviklings unormalt. Dette kan bli bedre med alderen eller det kan kreve pågående behandling. Sekundær vesikoureteral reflux skjer når ureter sveller opp, kanskje på grunn av blokkering eller en infeksjon. Slik tilstanden er diagnostisert.

Bruksanvisning

•  Vurdere om det er en risiko for urin reflux i familien din. Skjermen for sykdommen hvis du eller din ektefelle led av det. Forskning viser ca 34% av pasientene med vesikoureteral refluks hadde et søsken med tilstanden.

Be legen din for å undersøke prenatal ultralyd nøye om det er en risiko for sykdommen. Ultralyd kan vise om babyens ureter er for kort og sannsynligvis vil føre til urin reflux.

Merk hvis du får hyppige urinveisinfeksjoner (UVI). Urin reflux kan føre til en UTI eller en UTI kan føre til at ureter å hovne opp, noe som kan føre til vesikoureteral refluks. Uansett, det er den vanligste ytre symptom på sykdommen.

Få en x-ray av blæren. Dette kalles en cystogram. En kontrastvæske settes inn i blæren, og du blir bedt om å urinere. Den x-ray kan vise om det er noen fargestoff igjen, noe som ville oppstå med urin reflux.

Sjekk inn et tømmings cystourethrogram (VCUG). Dette er en vanlig test for vesikoureteral refluks. Ligner på cystogram, i stedet for urinering på badet, gjør du det inn i en spesiell beholder og x-ray sporer atferden til blæren ved vannlating.

Se inn en blære ultralyd hvis du mistenker at er det organ som er å ha et problem. Den tester hvor godt du tømme blæren etter vannlating og måler hvor mye urin gjenstår.

Tenk en ultralyd av nyrene. Hydronephrosis, utvidelse av ureter og nyre, kan føre til alvorlige komplikasjoner. Arrdannelse og skade kan også spille en rolle i urin reflux.

Hint

  • Primær vesikoureteral refluks forekommer oftere hos kvinner.
  • Alvorlige komplikasjoner av urin reflux inkluderer en nyre infeksjon, nyreskader og til slutt nyresvikt.
  • Ikke gå på do før en blære ultralyd for å gjøre testen gå raskere.

Komplikasjoner av Hydronefrose

Hydronephrosis er en tilstand definert ved en unormal utvidelse av nyrebekken og calyces den ene eller begge av nyrene som forårsakes av en hindring. Selv om delvis obstruksjon kanskje ikke umiddelbart frembringe tegn og symptomer, kan trykket som bygger seg opp bak hindringen resultere i alvorlig symptomatisk renal dysfunksjon. Når den delvise blokkering inntreffer, opptrer blæren som en buffer og strekker, forårsaker en forsinkelse for å hydronephrosis. Nesten en hvilken som helst form for uropati og normalt kan resultere i en form for hydronephrosis. Denne tilstanden forekommer i én av hver hundre mennesker.

Årsaker

Hydronefrose er forårsaket av en bakover press på nyrene når urin flow blir hindret i urogenitalsystem. Urin flyt kan bli hindret av nyrestein, blodpropp, urinrør strikturer, medfødte misdannelser, unormale svulster, nevrogen blære og benign prostatahyperplasi.

Symptomer

Symptomer varierer avhengig av årsaken til hindringen. De strekker seg fra mild smerte og litt redusert urinstrøm til uutholdelig og kolikk nyresmerter. Andre symptomer er kjedelig flankesmerter som reiser til lysken; brutto urin abnormiteter, inkludert hematuri, alternerende oliguri og pyuria; eller komplett anuri og dysuri. Andre symptomer er kvalme, oppkast, smerter ved vannlating, fordøyelsesbesvær, dribling eller nøling ved vannlatning. hans tilstand kan bli diagnostisert med urografi, isotop renografi eller en nyre ultralyd.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjon er nyreinfeksjon, vanligvis som et resultat av bakterier sprer seg fra blæren. Nyreskader, nyre utvidelse og nyresvikt kan også være komplikasjoner av hydronefrose. Disse komplikasjoner variere avhengig av årsaken til det blokker urogenitalsystem. Det er to typer av hydronephrosis. Bilateral hydronefrose er når hindringen er i urinrøret eller blæren. Unilateral hydronefrose oppstår når hindringen er i en ureter.

Behandlinger

Målene ved behandling av hydronefrose er å fjerne sperren og hindre smitte ved å fjerne årsaken kirurgisk. Hvis nyrefunksjonen allerede er berørt, kan ytterligere behandling, inkludert diett restriksjoner, være nødvendig. Behandlingen kan kreve midlertidig eller permanent nephrostomy rør inn til regelmessig renne nyrene. Tilbakevendende infeksjoner kaller for en antibiotikabehandling.

Forebygging / løsning

Forebyggende metoder inkluderer kosten endres for å unngå hindringer som for eksempel nyrestein. Disse kosttilskudd endringer inkluderer å senke inntaket av sukkerholdig og / eller kullsyreholdige drikker; senking av inntak av natrium, kalium og protein; og drikker mer klare væsker, spesielt vann. Komplikasjoner som oppstår med hydronefrose kan føre til alvorlige konsekvenser hvis venstre ubehandlet.

Hva er behandlingen for Neonatal Hydronefrose?

Neonatal hydronefrose er en tilstand som oppstår når en nyre er blokkert eller nedstammer og hovne på grunn av en blokkert eller smal ureter.

Fakta

Fire hoved organer arbeide ved vannlating: nyrer, blære, urinlederne og urinrøret. Ifølge Penn State Health, er urin dannes i nyrene, hvor det da beveger seg gjennom urinlederne til blæren hvor det er lagret. Blæren deretter "tomrom" gjennom urinrøret som du tisser. Når dette ikke skjer på riktig måte, kan hydronefrose bli diagnostisert. Barnesykehuset i Boston opplyser at "det er ukjent hvorfor noen babyer er født med den slags avvik som fører til hydronefrose. Verken hydronefrose eller dens årsaker noen gang har vært knyttet til noe foreldrene gjorde under svangerskapet."

Betydning

Denne tilstanden er fire til fem ganger mer vanlig hos menn og kan forekomme i en eller begge nyrer. Mens når legene ikke oppdager tilstanden til barnet var 3-4 år gammel, har en økt bevissthet om dette ganske vanlig tilstand resultert i et økende antall barn med prenatal diagnose og rask behandling.

Typer

Hydronephrosis blir målt på et nivå på 1 til 4, 4 er den mest alvorlige. De tre viktigste årsakene til denne tilstanden kan også kreve behandling og omfatter vesicoureteral Reflux, til stede med "unormal tilbakestrømming av urin fra blæren inn i urinlederen og opp til nyrene;" Ikke-obstruktiv Hydronefrose, stede når hoven nyre har ingen effekt på nyrefunksjonen; og ureteropelvic Junction (UPJ) Obstruksjon, stede når "ureter er" knekk "eller smal der den møter nyre."

Tester

Spesialisten vil bestille en eller flere tester for å holde orden på progresjon eller respons på behandling. En renal --- eller --- nyre ultralyd gir bildene for å bestemme størrelsen og formen av nyren, og hvis det finnes noe unormalt. Den ugyldig cystourethrogram består av å plassere et kateter i barnets urinrøret og fylle full blære med væske fargestoff, som gir en visuell bane urinen tar når det prøver å annullere. En Intravenøs Polygram kan også bestilles som "innebærer injeksjon av et kontrastmiddel som fyller urinveiene på x-ray og hjelper legen å se organene," ifølge Children Hospital i Boston. Den fjerde testen er en renal scan brukes til å "identifisere og vurdere graden av blokkering."

Behandling

For alle tilfeller, leger vil foreskrive antibiotika for å forhindre urinveiene, blæren eller nyre infeksjoner. Lengden av denne behandling avhenger av alvorligheten av tilstanden, og det enkelte barn. De fleste barn vil i tillegg bli lagt vekt på en "se og vente" basis som de fleste nonsevere tilfeller korrigere seg selv. Barn med grad 4 hydronefrose, men vil trolig kreve kirurgi. Behandling kan også innebære å plassere en nephrosomy røret inn i det plagede nyre for å holde den svellende ned til spesialisten kan kirurgisk behandle tilstanden. Kirurgi tjener til å oppheve blokkeringen eller fjerne uakseptable deler av nyre og / eller ureter. Legen vil da vil se at barnet ved hjelp av de nevnte tester for en periode etter operasjonen for å sikre at tilstanden er løst.