Digidexo.com

Hvordan behandle Mycoplasma infeksjoner

Hvordan behandle Mycoplasma infeksjoner


En mykoplasma infeksjon er forårsaket av et medlem av Mycoplasma slekten, vanligvis Mycoplasma pneumoniae. Det fører vanligvis luftveisinfeksjoner og er ikke spesielt smittsom fordi den krever langvarig kontakt med de luftveissekreter av en smittet person som skal overføres. Det er den ledende årsak til lungebetennelse hos eldre barn og unge voksne, men sjelden rammer barn under fem år. Følgende trinn viser hvordan å behandle mycoplasma infeksjoner.

Hvordan behandle Mycoplasma infeksjoner

•  Innse at milde mycoplasma infeksjoner forsvinner vanligvis av seg selv og antibiotikabehandling er ikke alltid nødvendig. De fleste tilfeller bør løse innen sju til ti dager med behandling.

Bruk oral erytromycin som stoffet for mycoplasm infeksjoner. Azithromycin er klaritromycin, tetracyklin og dets analoger også brukes effektivt. Noen av fluorokinoloner kan være effektive, men er ikke så virkningsfulle. Imidlertid er denne klassen legemidler aktivt mot andre klasser av bakterier som forårsaker luftveisinfeksjoner.

Forvent luftveisinfeksjoner ved mykoplasmose å ha lengre behandlingstider enn andre infeksjoner. De fleste orale og intravenøse regimer er syv til ti dager, men en 14 til 21 dagers oral behandling er også hensiktsmessig. Mycoplasma pneumonia kan bli behandlet med en fem-dagers kur med oral azitromycin som kan være like effektiv som en 10 dagers kur med erytromycin.

•  Vurder behandling med nyere medikamenter som noen av de fluorokinoloner og telitromycin. Disse har kortere behandlinger samt på grunn av deres lavere toksisitet.

avlaste systemiske symptomer som hoste, feber og hodepine med hoste suppressants, antipyretika og smertestillende, henholdsvis.