Digidexo.com

kan demens påvirke ganglaget og balansen

Hvordan kan Graviditet påvirke eggløsningstester?

Hvis du er bruker eggløsningstester til å forutsi eggløsning, kan graviditet påvirke resultatene av testene. På grunn av likheten i hormoner i forbindelse med eggløsning og graviditet, kan eggløsningstester slår positivt både når du har eggløsning og når du er gravid.

Graviditet Hormone

Graviditetstester måler hormonet humant choriongonadotropin, eller hCG, for å oppdage graviditet. Når et egg er blitt befruktet, reiser det nedover egglederen og implantater i en kvinnes livmor. Etter implantering, begynner embryoet produserende hCG, som kan bli detektert i kvinnens urin. Hjem graviditetstester oppdage dette hormonet på ulike nivåer for følsomhet og slå positivt når oppdages på disse nivåene.

Eggløsning Hormone

Eggløsning er utgivelsen av et egg fra en eggstokk hver måned. Hvis dette egget er befruktet, blir kvinnen gravid. Før eggløsning, lanserer en kvinnes kropp luteiniserende hormon, som kalles LH. Dette hormonet er utgitt i økende mengder i flere dager før eggløsning. Like før eggløsning, overspenning LH, forårsaker frigjøring av et egg.

Eggløsningstest

En eggløsning prediksjon kit eller testen oppdager en LH-stigning i en kvinnes urin. Disse testene fungerer på en lignende måte som graviditetstester, men blir lest på en annen måte. Både en graviditetstest og en eggløsningstest har en kontrollstrek og en testlinje. Med en graviditetstest, indikerer to linjer et positivt resultat. Men med en eggløsningstest, to linjene ikke nødvendigvis indikerer et positivt resultat. Fordi LH bygger seg opp før eggløsning, vil du se to linjer på en test i flere dager før eggløsning. Resultatet er positivt når testlinje er mørkere enn styreledningen og LH-bølge har blitt detektert. Når LH-stigningen er oppdaget, vil eggløsningen skje i 12 til 36 timer.

Eggløsningstest som graviditetstester

På grunn av likheten av hCG og LH på molekylært nivå, kan eggløsningstester oppdage graviditet også. Forskjellen mellom LH og hCG er en beta-underenhet festet til hCG. Nettstedet peeonastick.com illustrerer forskjellen ved å beskrive LH og hCG som eneggede tvillinger. Forskjellen mellom dem er at hCG har på seg en lue og LH er det ikke. Så eggløsningstest vil slå positivt når den oppdager det ene av de eneggede tvillinger. Men fordi graviditetstester er også på jakt etter hatten på tvilling, vil en graviditetstest ikke slå positivt under eggløsningen. Så hvis du er gravid, vil en eggløsningstest slå positivt.

Betraktninger

Sensitivitets nivåer av eggløsningstester er generelt lavere enn følsomhetsnivåer hjemme graviditetstester. Fordi eggløsningstester er å påvise økningen av LH, de er laget for å ha lavere følsomhet. Hvis de er for sensitive, vil de slå positivt ved tilstedeværelse av LH. Fordi LH er til stede i flere dager før eggløsning, må eggløsningstester gjøres å forutsi høye nivåer, eller surge, av LH. Eggløsningstester har en gjennomsnittlig sensitivitet på 30 mIU. Og tidlig hjem graviditetstester kan påvise graviditet på nivåer så lavt som 12,5 mIE, ifølge peeonastick.com. Så en graviditetstest vil ofte slå positivt før en eggløsningstest vil slå positivt.

Kan Dehydrering påvirke min allergi?

Kan Dehydrering påvirke min allergi?


Ifølge en undersøkelse ledet av International Bottled Water Association Cornell Medical Center, og 75 prosent av amerikanerne er kronisk dehydrert. Ifølge Webmd.com, én av fem mennesker har allergi eller astmasymptomer. Betyr dehydrering årsaken allergisymptomer å vises eller blir verre?

Årsaker til dehydrering

Dehydrering kan oppstå fra inntaket av koffein, som finnes i kaffe, te, brus eller noen smertestillende medikamenter. Antihistaminer, antidepressiva, angstdempende medisiner og flere andre typer medisiner, også kan føre til dehydrering. Siden den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare 4,6 porsjoner med vann om dagen, noe som er mindre enn de anbefalte åtte porsjoner, ikke drikker nok vann er en åpenbar årsak til dehydrering. Hvis noen bruker koffein, øker åtte anbefalt daglig 8-oz. porsjoner med vann er en god idé.

Ikke nok vann

Når kroppen er dehydrert, er histamin økes og legemet frigjør kortisol. Kroppen frigjør også kortisol når du inntar koffein. Kortisol undertrykker produksjonen av hvite blodceller, svekket immunsystem. Hvis et allergen er tilstede, enten i legemet (matallergi), eller utenfor kroppen (miljø allergi), vil symptomer slik som nysing, astma, elveblest eller utslett forekomme.

En annen faktor å vurdere

Dehydrering fører alvorlig tørr hud, spesielt i de kaldere månedene. Tørr hud kan også utløse kløe og elveblest sammen med en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden er rødlig, tørr og flassende.

Visste du dette?

Mer enn 70 prosent av faste vev er sammensatt av vann.

Enkel Immunitet Boost

Å drikke det minimum av åtte porsjoner med vann per dag kan virke som mye, men det skader ikke å prøve. For å hjelpe kroppen beholde væske, det hjelper også å legge en klype salt i vannet. En annen måte å holde vann er ved å drikke fersk juice. Drikker mer koffein-fri væske forbedrer immunitet og generelle helse.

Kan Mobic påvirker søvnen?

Kan Mobic påvirker søvnen?


Mobic, også kjent som Meloxicam, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet for å lindre smerter og betennelser relatert til leddgikt, sier revmatolog Dr. Tina Bunch. Instruksjoner for denne medisinen bør følges nøye på grunn av alvorlige potensielle bivirkninger, noen som kan ha direkte eller indirekte påvirker søvnen.

Søvnforstyrrelser

Bivirkninger knyttet direkte til søvn omfatter svimmelhet, tretthet, ekstrem tretthet, humørsvingninger, eller en manglende evne til å sove på grunn av andre smertefulle bivirkninger.

Hjerte / Sirkulasjons bivirkninger

Alvorlige potensielle kardiale og sirkulasjons bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, hjertesvikt, indre blødninger, og anemi. Flere av disse kan føre til tretthet og en manglende evne til å føle seg uthvilt etter søvn.

Gastrointestinale bivirkninger

Potensielle gastrointestinale bivirkninger omfatter sår i mage og tarmer, magesmerter, forstoppelse, diaré, tjæreaktig avføring, gass, blod i urinen, kvalme og oppkast. Mange av disse vil avbryte søvn eller føre til ubehag som hindrer søvnen.

Hudreaksjoner

Mulige hudreaksjoner er utslett, elveblest, hevelse, nummenhet, blemmer, peeling, gulnet, og kløe. Hver av disse kan gjøre sover komfortabelt vanskelig.

Organ Disorders

Nyresvikt, leversvikt, problemer med å puste eller svelge, astma og hevelse av tungen, øyne eller hals er mulig i tilfelle av overdose. Disse hindrer søvn, fremme utmattelse, og kan være dødelig.

Kontakt legen din

I tilfelle at du opplever noen av disse bivirkningene, eller noen forhold som ikke er nevnt som virker uvanlig, kontakt legen din umiddelbart. En lav dose av denne NSAID regnes som trygt, men eventuelle bivirkninger kan være livstruende, særlig hvis de blir ignorert.

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?


Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon aktiv under svangerskapet, ifølge registrert kostholdsekspert Katherine Zeratsky av Mayo Clinic. Lav skjoldbrusk nivåer er ofte assosiert med vektøkning og HCG har en svak stimulerende respons på skjoldbruskkjertelen. Selv HCG kosttilskudd er solgt for vekttap og er tenkt å stimulere skjoldbruskkjertelen; HCG har ikke vist seg effektiv for dette i forskningsstudier. Skjoldbrusk nivåer påvirker ikke nivåer av HCG i kroppen: det er HCG nivåer som kan påvirke skjoldbrusk nivåer.

HCG i graviditet

Under graviditet, HCG nivåene øker for å opprettholde progesteron nivå, ifølge leger Gerard Burrow og Lauren i Golden. Når morkaken overtar progesteron produksjon, HCG nivåer falle av. Dette HCG økningen stimulerer skjoldbruskkjertelen og kan resultere i en skjoldbrusk "stamme" som kan predisponere kvinner til skjoldbrusk sykdommer senere. Høy HCG nivåer er assosiert med hypertyreose som ofte forårsaker hyperaktivitet, uregelmessig puls og vekttap, men kan noen ganger føre til depresjon, inaktivitet, tap av energi og muskelsvakhet, melder nettstedet Health i Aging.

HCG og mannlig infertilitet

Stanford University rapporterer at en liten andel av mannlige ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av problemer med hormoner. Hypotyreose kan forårsake infertilitet hos 1 prosent av menn. Det er behandlet ved å redusere jod i kosten eller ta skjoldbruskkjertelhormon. Tilstanden panhypopituitafism er komplett hypofysen fiasko. Supplere med hypofysen hormoner og HCG kan stimulere testosteron og sperm produksjon, sier Stanford.

En 1997 venezuelanske studie sett på testosteronnivå og svar på HCG hos menn med hypotyreose og hypertyreose. Forskerne fant at 60 prosent av hypothyroid menn rapporterte redusert libido på grunn av lavt testosteronnivå. Ubehandlede hypothyroid menn hadde normale reaksjoner på HCG men lave svar til en annen viktig hormon: gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH). Tilskudd av skjoldbruskkjertel hormon forbedret dette svaret.

Hormoner og aldring

Kjønnshormoner avta med aldring og er involvert i mange flere prosesser enn bare reproduksjon. Testosteronbehandling kan hjelpe menn med lavt testosteronnivå. Østrogen og progesteron erstatning terapi kan hjelpe kvinner med fallende hormonnivåer, men bærer risiko.

Veksthormoner også avta med alderen, og denne nedgangen er knyttet til økt kroppsfett og redusert muskelstyrke, ifølge nettstedet Health i Aging. Veksthormon kosttilskudd har vist seg å hjelpe folk med sykdommer i hypofysen eller hypothalamus [ikke skjoldbruskkjertelen] men har vært knyttet til flere betydelige bivirkninger.

HCG Diet

LA Times reporter Elena Conis forteller at interessen for HCG kosthold er basert på en diskreditert kosthold fra 1930-tallet. Dr. ATW Simeons behandlet barn med en medfødt sykdom som kalles Fröhlich syndrom med HCG. Barn med Fröhlich har treg reproduktive organ vekst og tendens til å være overvektige. Simeons fant at HCG injeksjoner hjulpet disse barna til å gå ned i vekt.

Legen samlet en svært lav-kalori diett sammen med HCG injeksjoner for folk uten Fröhlich og hevdet at HCG gjort fett mer tilgjengelig for brenning og hindret svimmelhet, overdreven sult og svakhet i hans klienter. HCG diett har folk begrense sitt kaloriinntak til 500 kalorier om dagen.

Fra 1959 til 1995, studier av HCG diett av israelske forskere, University of California forskere, Fort Carson Army Hospital og nederlandske forskere har alle funnet at HCG injeksjoner ikke var relatert til vekttap og HCG ikke undertrykke sult eller lindre svakhet .

Dr. Michael Snyder på HCG Diet

Vekttap kirurg Dr. Michael Snyder sier at ingen bevis finnes for at inntak av HCG øker nivået av hormonet blod eller at HCG øker metabolismen. Han sier at hvis HCG gjorde øke metabolismen, ville vi se anorektisk gravide kvinner. Det er alvorlig kalori-reduksjon som er årsaken til vekttap på HCG kosthold, sier Snyder, og i motsetning til skjoldbrusk erstatning terapi, er HCG feedback loops ikke nøye overvåket. HCG nivåer er assosiert med problemer av skjoldbruskkjertelen og supplere HCG har ikke vist seg å være en trygg behandling. HCG nivåer bare har en svak effekt på skjoldbruskkjertelen og hypotyreose og HCG nivåer ikke har en sterk tilknytning i form av vekttap.

Kan du påvirke Kolesterol ved Fasting?

Kolesterol består hovedsakelig av HDL (high-density lipoproteiner), LDL (low-density lipoproteiner) og triglyserider. Fasting for 8 til 14 timer påvirker disse nivåene.

Fasting Kolesterol Panel

En fastende kolesterol panel er en blodprøve legen din vil utføre for å bestemme kolesterolnivået. Etter at du har fastet i 8 til 14 timer (vanligvis over natten), vil legen din trekke blod fra en vene i armen for å bestemme din LDL, HDL og triglyserider nivåer.

Fett

Fasting er viktig før kolesterol panel fordi det er nødvendig for en nøyaktig kolesterol lesing. Siden en fet måltid kan føre til at kolesterolnivået å være forhøyet, eliminerer faste som komplikasjon.

Karbohydrater

Å spise et måltid høy i enkle karbohydrater kan øke triglyserider og resultere i en unøyaktig kolesterol panel lesing. Fasting for 8 til 14 timer vil bringe det tallet ned til det nivået det er normalt i kroppen din.

Fastende glukose nivå

Mens du har blod trekkes for din faste kolesterol panel, kan legen din vil at du skal få din fastende glukose nivå også. Dette måler mengden av sukker i blodet ditt. Forhøyede kolesterolverdier og forhøyede glukosenivået er sammen en trussel mot kardiovaskulær helse.

Betraktninger

Selv om kolesterolnivået går ned igjen etter faste, så snart du spiser en annen måltid høy i mettet fett eller enkle karbohydrater, kan kolesterol pigg igjen. Du vil ikke senke kolesterolet ved å faste, bare negere muligheten for en unøyaktig lesing på grunn av et tungt måltid.

Hva Organer Kan binyrene påvirke?

Binyrene er et par trekantede formede organer som ligger på toppen av nyrene; de skiller ut mer enn 50 hormoner i kroppen. De er også ansvarlig for produksjon av kroppens fire store stresshormoner: adrenalin, kortisol, DHEA og noradrenalin. De nivåer av kortisol (for høy eller for lav) kan føre til flere helseproblemer, som berører forskjellige deler av kroppen.

Funksjon

Hormonene produseres av binyrene styre en rekke av kroppens funksjoner, som for eksempel å opprettholde metabolske prosesser (blodsukkernivået og betennelser), regulerer kroppens salt og vannbalansen, kontrollerende "fight or flight" reaksjon på stress, opprettholde svangerskapet, inititating og styring av kjønnsmodning i barndommen og puberteten, og produsere kjønnshormoner slike som østrogen og testosteron.

De HPATG aksen

Hypothalamus-hypofyse-binyre-skjoldbrusk-gonadal aksen er en viktig del av nevroendokrine system og det styrer og regulerer mange prosesser i kroppen, som immunsystemet, seksualitet, fordøyelse og energi. Endringer i denne aksen generere ubalanser av skjoldbrusk hormoner og gonade (eggstokkene eller testiklene) hormoner. Når binyretretthet setter inn, er det ofte et tilfelle av hypotyreose stede også.

Effekter

Personer med binyrene mangler ofte har unormale blodsukkernivået og mentale forstyrrelser, som for eksempel økt frykt og angst. Andre symptomer inlcude søvnforstyrrelser, lav skjoldbrusk funksjon, PMS, seksuell dysfunksjon, manglende evne til å gå ned i vekt og / eller for å få muskelmasse, kronisk utmattelsessyndrom, lavt immunforsvar, og økt risiko for hjerteinfarkt.

Betraktninger

Adrenal helse kan opprettholdes ved å følge naturlige og enkle trinn som å holde en sunn diett av hele, ubehandlet mat; balansere blodsukkeret; trening, praktisere anti-stress teknikker; og får 7 til 8 timer søvn en natt.

Misforståelse

De fleste konvensjonelle leger bruker tester som bare gjenkjenne ekstrem underproduksjon eller overproduksjon av hormon nivåer. Den eneste prøve som vil gjenkjenne adrenal tretthet, i alle sine faser, er det spyttkortisol test. Adressering adrenal dysfunksjoner første kan forhindre påfølgende effekter på andre organer i kroppen.

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Historie

Fra gammelt av har barken av noen trær (som piletrær) er fjernet og inge som et pulver for lindring av smerte. I det 19. århundre, ble natriumsalisylat brukes regelmessig for leddgikt smerte, men det var bitter og forårsaket mageirritasjon. I 1899, Felix Hoffmann, en tysk kjemiker, skapte den første rene syntetiske medisiner ved å kombinere salisylsyre og eddiksyre. Resultatet ble kalt acetylsalisylsyre og markedsført som Aspirin ved Bayer Company.

Bivirkninger

Mange tar Aspirin uten bivirkninger. Fordi Aspirin er en syre, og den blokkerer et enzym som styrer magesyre, kan økt surhet i magen forårsake økt skade på magesekken med mer hyppig bruk. Det kan være alt fra relativt mild magesmerter til magesår og andre gastrointestinale blødninger. Tar Aspirin på en full mage kan hjelpe i å absorbere syren, men belagt Aspirin har ingen effekt på mage surhet.

Alternatives

Fordi Aspirin fungerer også som en antikoagulant (det bremser blodpropp og hemmer blodplater klumper), noen leger anbefaler regelmessige Aspirin doser for pasienter med høyt blodtrykk. For smertelindring, spesielt i tilfeller av alvorlige smerter (bakrus, migrene), kan andre smertestillende midler bli mer effektive. Aspirin tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), som også inkluderer Ibuprofen og Naproxen. Forskjellige pasienter kan tolerere forskjellige typer av NSAIDs bedre enn andre.

Hvordan kan Leddgikt påvirkes eller hindres ved Diet?

Leddgikt er en smertefull, plagsomme og noen ganger ødeleggende betennelse i leddene i kroppen din. Det finnes flere typer leddgikt, men den vanligste er slitasjegikt. Det skjer når brusk i leddene slites bort. Selv om legene ikke vet nøyaktig hva som forårsaker det, de har en ganske god idé. Fedme og muskelsvakhet er to av de medvirkende faktorer, slik at kostholdet kan spille en rolle i å forebygge eller forsinke prosessene som forårsaker leddgikt.

Hvordan det utvikler

Brusk er en jevn stoff på slutten av dine bein. Det fungerer som en pute. Over tid blir det glatte overflaten ru og begynner å bryte ned. Når det slites fullstendig bort, begynner benet for å gni på ben, og resultatet er skade og smerte.

Potensielle årsaker

Fedme og muskelsvakhet er to av mange faktorer som kan forårsake brusk å bryte ned og leddgikt å utvikle. Med fedme, er leddene satt under mer press enn de ble bygget for å håndtere, og bidrar til nedbryting av brusk. Muskelsvakhet er forbundet med mange årsaker til smerter og uførhet.

Role of Diet

Diet er en viktig faktor i å forebygge fedme, og derfor kan betraktes som en faktor i å forebygge artritt. Dietter varierer i effektivitet fra person til person, men generelt, ernæringseksperter anbefaler dietter som er lav i mettet fett og komplekse sukker.

Som for muskelsvakhet, vil en diett rik på magre proteiner fremme utviklingen av muskelsystemet. Også har muskelsvakhet mange årsaker, blant annet hjerneslag, lav kalium og lav natrium, så et balansert kosthold kan bidra til å unngå disse betingelsene.

Kan Kolesterol påvirke stoffskiftet?

Kolesterol ikke direkte heve eller senke stoffskiftet, men en usunn total kolesterol nivå og lavt stoffskifte kan være relatert. Endre kosthold alene er ikke nok til å forbedre kolesterolnivået.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom innebærer en kombinasjon av faktorer som dobbelt risikoen for hjertesykdom. Høye triglyseridnivåer, lav HDL ("godt" kolesterol) nivåer, høyt blodtrykk, høyt blodsukker og fedme er forhold som til sammen utgjør metabolsk syndrom.

"Gode" kolesterolet

Kutte ned på fett og kolesterol senker totalkolesterol, men det senker også det "gode" kolesterolet (HDL), som ikke er gode nyheter. Trening er den beste måten å øke HDL. Jo mer du trener, desto høyere metabolisme være.

Crash dietter

Når du er crash dieting, er du frata deg av vitaminer og næringsstoffer (som vitamin C), som er avgjørende for å holde HDL nivåer forhøyet. Crash dietter også bremse stoffskiftet og kick-starte kroppen i overlevelse eller lagringsmodus.

"Dårlig" kolesterol

Øke stoffskiftet gjennom jevn trening og en diett lav på fett og kolesterol kan bidra til å fremme vekttap og senking av de "dårlige" kolesterolet (LDL). Å bo på en sunn vekt er en bedre måte å holde LDL ned enn å bruke medisiner.

Metabolsk Stress Test

En metabolsk stress test, som du kan be om fra legen din, vil hjelpe deg å finne din maksimale arbeidsbelastning. Dette vil hjelpe deg å finne hvor din optimale fettforbrenningen sonen er og hjelpe deg i å miste vekt mer effektivt og holde HDL nivåer forhøyet.

Kan Allergi påvirke dine ører?

Kan Allergi påvirke dine ører?


Eksponering for allergener som forårsaker immunglobulin E (IgE) antistoffrespons i hele kroppen, noe som fører til kjemiske histamin utgivelser. Histamin forårsaker betennelse som resulterer i slimproduksjon, som fører til luftveisreaksjoner og ørebetennelser.

Betydning

Betente nesegangene, bihuler og luftveier føre til økt slim i de øvre luftveiene, forårsaker allergisk lunger, nysing, kløende, rennende øyne, pustevansker og ørebetennelser.

Funksjon

Eustachian rør fungere som dreneringsveier for mellomøret, men de er koblet til nese og hals, fylle med overflødig væske fra nese og luftveier allergisk lunger.

Effekter

Eustachian rør blir tilstoppet med væske og ikke klarer å drenere mellomøret. Dårlig drenering gjør at rusk, overflødig voks og slim for å sitte i mellomøret.

Potensiell

Overskytende væske i øret hulrom som følge av allergier gir et fuktig miljø som bakterier og virus trives. Bakterier og virus infiltrere øret, forårsaker øreinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Barn med kroniske øre infeksjoner er vanligvis diagnostisert med allergi mot mat eller miljømessige sniffestoffer som for eksempel pollen og støvmidd. Antihistaminer og steroider lindre allergisymptomer, mens antibiotika behandle ørebetennelser.

Virkningene av demens

Demens er en kategori av symptomer som kan være forårsaket av ulike problemer og sykdommer som påvirker funksjon av hjernen. Generelt beskriver demens symptomer som svekker intellektet, noe som kan ha vidtrekkende effekter på individ- og menneskene rundt ham.

Sosial samhandling

Demens har ofte en betydelig innflytelse på sosiale interaksjoner. Noen med demens kan miste evnen til å tenke kritisk om hva de sier eller gjør i sosiale situasjoner, som kan føre dem til å si ting som er ukarakteristisk for deres personlighet, eller ting som fornærmer folk. En person med demens kan miste evnen til å fullt ut vurdere virkningene av sine handlinger eller ord, som kan resultere i destruktiv atferd eller språk.

Short-Term Memory tap

Personer med demens kan ha en forkortet oppmerksomhet span og bli lett distrahert, noe som kan gjøre det vanskelig å bære på en lang og gjennomtenkt samtale. I mer avanserte tilfeller kan personen med demens har kort hukommelse, til det punktet hvor de vil glemme ting som de ble fortalt et minutt eller to før. Dette krever ekstrem tålmodighet på den delen av de som tar vare på den personen med demens, som at personen vil trolig stille de samme spørsmålene om og om igjen.

Tap av selvforsyning

En annen vanlig effekt av demens er tap av evnen til å ta vare på deg selv. Demens kan resultere i glemsel og mangel på framsyn, noe som kan gjøre det vanskelig å utføre rutinemessige oppgaver som å lage mat, eller selv planlegger en tur til badet. I mildere tilfeller kan demens påvirke evnen til å kjøre bil eller ta gode økonomiske beslutninger. Dette kan være spesielt problematisk, fordi det gjør de med demens utsatt for svindel.

Depresjon

Demens kan føre til en endring i disposisjon, og potensielt depresjon. Personer som har demens vil ofte være klar over at de ikke kan tenke så vel som de pleide, og kan observere at andre folk behandler dem annerledes som følge av deres tilstand. Dette kan føre til irritabilitet og redusert ønske om å samhandle i sosiale situasjoner. Tapet av muligheten til å ta del i eller nyte hobbyer og andre aktiviteter kan også bidra til følelser av depresjon.

Mental Degradation

Kanskje den mest problematisk aspekt av demens er at når du begynner å oppleve demens på noen nivå, du står overfor en økt sannsynlighet for ytterligere intellektuell svekkelse i fremtiden. For eksempel, er Alzheimers sykdom en vanlig årsak til demens hos eldre mennesker, som er preget av en gradvis tap av intellektuelle evner som kan til slutt resultere i fullstendig avhengighet av andre. Ifølge Mayo Clinic, noe som gjør en innsats for å holde seg mentalt, psykisk og sosialt engasjert gjennom hele livet kan bidra til å forhindre utbruddet av demens.

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Peers er folk som et barn, ungdom eller voksen identifiserer seg med. En peer kan påvirke, overtale og tvinge deg til å gjøre visse ting eller handle på en bestemt måte for å bli akseptert. Selv om ofte oppfattet som negative, kan gruppepress også påvirke en person på en positiv måte. Din personlige helse kan forbedre eller nedgang avhengig av hvordan du håndterer gruppepress.

Press til Smoke

Mange tenåringer har å forholde seg til gruppepress å røyke. Deres venner røyk, og hvis de ikke delta i usunn atferd, risikerer de ikke blir akseptert. Ifølge Teen Hjelp nettside, 440.000 mennesker i USA dør årlig fra røykrelaterte sykdommer. Nitti prosent av disse menneskene begynte å røyke i tenårene. Uavhengig av alder, røyking kan forårsake lungekreft og lungesykdom og det øker risikoen for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Presset for å drikke alkohol

Presset for å drikke alkohol kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer kan bli presset til å drikke av sine alkohol-drikking jevnaldrende og voksne kan føle press til å drikke under etter jobb sosiale sammenkomster. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, kan konsumere alkohol i ung alder kan påvirke hjernen og organutvikling og drikking forårsake leverskader og leversvikt hos mennesker i alle aldre.

Presset for å ha sex

Gruppepress til å ha sex i ung alder kan øke en ungdoms stressnivå. Ifølge psykologi i dag, til en av tre gutter og 23 prosent av jentene i alderen 15 til 17 avtale med gruppepress har sex. Hvis en tenåring har lav selvfølelse kan han være mer tilbøyelige til å ha sex på et tidlig alder. Å ha sex for tidlig kan utløse emosjonelle problemer og fysisk tenåringer kan kontrakten seksuelt overførbare sykdommer og bli gravid.

Presset for å bedre helse

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at overvekt eller fedme øker risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk. Hvis din diett består hovedsakelig av usunn, fet mat, og du ikke får noen øvelse, kan gruppepress faktisk bidra til å forbedre helsen din. Hvis du har en eller flere venner som spiser et sunt kosthold og får regelmessig mosjon, kan de påvirke deg til å gjøre det samme. Ved å følge deres sunn atferd, kan du gå ned i vekt. Når du bytter til et sunt kosthold og begynne å trene, vil dine kolleger oppmuntre deg på og motivere deg til å holde det gående.

Hvordan du kan påvirke Dreams

Drømmer har vært en ting av fascinasjon siden tidenes morgen. Når vi våkner opp fra et mareritt, kan det ofte være en lettelse å igjen møte med virkeligheten. Når vi våkner opp fra en drøm hvor våre villeste ønskene har gått i oppfyllelse, kan våkne være en bitter erfaring. Mange ønsker å ha drømmer et sted i midten av de to, og mange ønsker drømmer som vil hjelpe dem å løse sine problemer eller hjelpe dem med å velge mellom to veier i livet. Noen vil gjerne ha en Oz slags drøm. Nedenfor vil du finne måter som du faktisk kan påvirke drømmene som du har i din søvn.

Bruksanvisning

•  Tenk levende om natten så snart du legger deg i sengen. Gi deg selv sterke tanker og forslag til søvnen din. Hjernen din ofte plukker opp på disse.

Slå på en film som du går i dvale. La den på repeat. Gi din hjerne innspill alle i løpet av natten kan påvirke retningen som det tar. Noen ganger hjernen din plukker opp på visse ting i filmen, og kan vri den i en helt annen måte.

Spis cheddar ost hvis du ønsker å drømme om kjendiser. Ifølge en studie utført av den britiske Cheese Board i 2006, kan ost påvirke slags drømmer du har.

La på klassisk musikk når du skal skli inn i slummer hvis du ønsker avslappende drømmer. Få en massasje før du sovner. Noe som du kan gjøre for å fysisk slappe kroppen vil også ha som effekt på hjernen.

Spør deg selv et spørsmål gjennom hele dagen hvis du prøver å løse et problem eller ta en beslutning i livet ditt. Tror det spørsmålet mange ganger som du prøver å gå i dvale. Ofte vil du få svar i dine drømmer. Ikke iverksette tiltak basert utelukkende på dine drømmer, skjønt. Det er hjernen din prøver å få orden på alt det har absorbert i dag, og det bør ikke tas som bokstavelig som noen tar drømmer.

Tips og advarsler

  • Skriv ned dine drømmer i en drøm journal. Omfatte situasjonen for dagen før, samt noe spesielt du spiste den kvelden, de tankene du hadde før søvn, og noe støy som skjedde rundt deg i søvne.
  • Ikke vær impulsive basert på åpenbaringene i en drøm.

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hva skjer under en Stroke

Et hjerneslag, en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA, oppstår når en blodpropp eller briste blodkar skaper en forstyrrelse i blodgjennomstrømningen i hjernen. Denne type avbrudd kan oppstå hvor som helst i hjernen, hvoretter blodstrømmen til visse områder av hjernen kan stanses eller begrenses. Dette forårsaker rask hjerne celledød, og de endelige virkninger på hjernen og de funksjoner i kroppen avhenge av hvor slag oppstått og hvor alvorlig den var.

Påvirker på bevegelse og motoriske ferdigheter

Hver side av hjernen styrer den motsatte side av legemet, slik at overstrykninger i den høyre hjernehalvdelen ofte resultere i delvis eller fullstendig lammelse av den venstre side av kroppen, og vice versa. Skade på parietallapp kan forstyrre koordinering mellom armer og ben, men siden slag har en tendens til å utvikle seg på den ene side av hjernen, kan dette påvirke bare en side av kroppen. Slag som utvikler seg i motor cortex kan føre til partiell ansiktslammelse.

Høyre halvkule Damage

Slagpasienter med høyre hjernehalvdelen hjerneskade kan oppleve dårlig dybdesyn, hånd-øye-koordinasjon og korttidsminne. De kan også vise impulsivitet, dårlig beslutningstaking og usunne vaner. Siden denne delen av hjernen styrer dømmekraft, logikk og resonnement evner, kan høyre hjernehalvdelen slag føre voksne til å handle på en måte som andre kan finne umodne, ulogisk eller uvanlig.

Venstre halvkule Damage

En slaglengde på venstre side av hjernen kan føre til en rekke av taleforstyrrelser og lesing, som strekker seg fra litt uklar tale i total analfabetisme. Venstre hjerne slag også gjenspeile den inverse av høyre hjerne slag i at de har en tendens til å gjøre sine ofre altfor forsiktig og treg til å handle. Forkortet oppmerksomhet spenn er også rapportert blant mange venstre hjerne slag lider.

Andre områder av hjernen

Andre spesifikke områder av hjernen som opplever slag kan føre til mer spesifikke og akutt funksjonshemming.

Strokes som oppstår i Wernickes område, sentral taleprosesseringssenter i hjernen, vanligvis føre til utydelig tale og redusert forståelse. Reading er ofte mer utfordrende for disse ofrene, som er tilbakekaller navnene på kjente personer, steder og objekter.

Hjernestammen slag er ofte terminal fordi signaler for kroppens ufrivillig funksjoner kommer her. Ofre kan slutte å puste eller deres hjerte kan bare stoppe pumping. De som lider av alvorlige hjernestammen slag og klarer å overleve er ofte fullt lammet.

Cerebellum slag tendens til å forårsake alvorlige opplevelser av ubalanse, svimmelhet og mangel på koordinering. Lider av disse slag har ofte problemer med å gå og gå i trapper, er utsatt for reisesyke og kan ha sløvet reflekser til smerter og press.

Kan genital warts påvirke blæren?

Genital eller veneriske vorter, condylomata acuminate, er en vanlig seksuelt overførbar sykdom som ifølge Mayo Clinic, kan føre til alvorlige helseproblemer.

Infeksjon

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Mellom 500.000 til 1 million mennesker i USA er rammet av genital warts hvert år.

Urinveisinfeksjon

Kjønnsvorter kan indirekte påvirke blæren. Urinveisinfeksjoner (UVI) kan være forårsaket av vorter blokkerer urin flow fra urinrøret, ifølge Rutgers. Ifølge Yegappan Lakshmanan, MD, FRCS, Barnas Hospital of Michigan og Douglas Dahl, MD, Massachusetts General Hospital, 5 prosent av pasienter med genital warts har urinrør vorter. Disse vortene kan føre til UVI, inkludert blære infeksjoner.

Beliggenhet

Ifølge Laksmanan, genital vorter vokse i blæren, men det forekommer sjelden. Blære engasjement er vanligvis på grunn av at pasienten har en undertrykt immunsystem.

Graviditet

Under graviditet kan warts vokse seg stor nok til å forstyrre vannlating og øke risikoen for urinveisinfeksjoner.

Forebygging

Vaksiner som Gardasil og Cervarix kan bidra til å forhindre å få de fleste typer HPV. Bruk kondom for å unngå infeksjon eller smitte andre, som viruset kan være tilstede uten symptomer.

Kan Underernæring være en årsak til demens?

Det har vært antydet at feilernæring kan føre til demens. På den annen side kan demens bli reversert ved å behandle en persons underernæring og vitaminunderskudd.

Identifikasjon

Demens er en sykdom som fører til at hjernen til å miste normal funksjon, forårsaker den lidende å være desorientert og glemsom. Denne sykdommen rammer ofte eldre mennesker, selv om det har blitt sett i yngre barn også.

Betydning

Ernæring betyr at kroppen ikke har de tilstrekkelige mengder næringsstoffer og vitaminer. I en artikkel av psykisk helsearbeider, Esther Dacamay, hun sier at "vitaminmangel inkludert B12, sink, kalium, selen og bor var til stede i de fleste demente."

Forebygging / løsning

Selv om demens som skyldes feilernæring kan forebygges og reversibel, de fleste årsaker til demens er det ikke. Du kan redusere risikoen, ifølge health.google.com, ved å trene regelmessig, se på kostholdet ditt, og slutte å røyke.

Teorier / Spekulasjoner

Det har blitt teoretisert at demens kan reverseres ved å behandle pasienten til et næringsrikt kosthold og holde et tett øye på deres vitamin inntak.

Advarsel

Symptomene på demens kan også etterligne andre plager som depresjon og til og med Alzheimers sykdom, derfor bør folk som har symptomene bli testet for underernæring for å diagnostisere den riktig.

Andre årsaker til demens

Bortsett fra underernæring, hjerneskade, infeksjoner, og narkotika og alkohol misbruk kan føre til demens.

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?


Dine tankeprosessene kan bli påvirket av en rekke barrierer, noen med flere potensielle farer enn andre. Prøv å forstå hva det handler om din tankeprosess som om du før du blir for bekymret. Vurdere din evne til å rasjonalisere dagligdagse aktiviteter, som for eksempel hva du skal spise til lunsj eller aktiviteter som du kan gjøre etter jobb. Ta hensyn til disse skiltene før du kontakter en lege slik at du kan tydelig kommunisere ditt problem.

Stress

Overdreven stress kan produsere en rekke symptomer innen individet. Disse kan variere, fra angst til fysisk sykdom. Stress kan skape tretthet og emosjonell ubalanse. Hvis stress påvirker deg for lenge, kan du utvikle angst eller depresjon. Prøv å redusere stress i livet ditt. Fjerne stressfaktorer hvis mulig, eller i det minste redusere dem. Øv mekling teknikker og få nok søvn for å motvirke effektene av stress på kroppen din.

Sykdom

Visse sykdommer kan påvirke tankeprosesser. Influensa, strep hals eller enda en ørebetennelse kan føre til at du får feber som kan utløse hallusinasjoner eller endringer i temperament. Enkelte sykdommer, så som Alzheimers, faktisk føre til forringelse til hjernen og fører til hukommelsestap. Dette er mest vanlig hos eldre; men hvis du har tilbakevendende hukommelsestap, ville det ikke vondt å se legen din for en sjekk-opp.

Medisinering

Det er mange potensielle bivirkninger til medisiner, både over-the-counter og reseptbelagte skjema. Forskning bivirkninger før du tar noen medisiner. Hvis du nettopp har begynt å ta et medikament, og du merker endringer i din tankeprosess, snakk med legen din som du kanskje trenger å bytte resepter eller endre doseringskrav. Kan løse noen medisiner ett problem, men skaper en helt ny en.

Mangel på søvn

Mangel på søvn kan forårsake så mange problemer, om ikke mer, enn mange sykdommer. For å kunne operere på vårt fulle potensial, mennesker trenger åtte timers søvn en natt. Også ta hensyn til de timene som du sover; hvis din sengetid endres ofte, kan dette påvirke kvaliteten på søvnen din. Prøv ikke å drikke koffein eller alkohol før sengetid som alkohol kan tvinge deg inn i en dyp søvn mens koffein kan hindre deg fra å få noe søvn i det hele tatt.

Forskjellen mellom Dilusions og demens

Forskjellen mellom Dilusions og demens


Vrangforestillinger er falske tanker med ingen logisk grunn for deres eksistens. Den viktigste funksjonen i en vrangforestilling er i hvilken grad personen er overbevist om at troen er sann. Vrangforestillinger er et symptom på enten en medisinsk, nevrologisk eller psykisk lidelse. Noen mennesker med demens har vrangforestillinger.

Demens er et begrep som beskriver en rekke forhold som er forårsaket av problemer som påvirker hjernen. Det vanligste symptomet med alle demens er kortsiktig hukommelsestap.

Typer

Ifølge en artikkel i "Psychiatry Research," det finnes to typer av vrangforestillinger som er anerkjent. Oppstår Primære vrangforestillinger plutselig uten noen forbindelse til en persons normal tankeprosess. De fleste vrangforestillinger av denne typen er sett i sammenheng med andre "psykotiske" symptomer som hallusinasjoner eller uforståelig tale. En vrangforestilling kan være en del av en mental lidelse som manisk depresjon, schizofreni eller generalisert hjernesykdommer som demens. Sekundære vrangforestillinger er sett hos personer som ikke har noen psykiatriske symptomer. De påvirkes av personens bakgrunn (etniske, seksuell legning, religiøs tro, overtroiske) eller en aktuell stressende bosituasjon. Personen har vrangforestillinger som en del av en mestringsmekanisme i en vanskelig tid i livet sitt. Sekundære vrangforestillinger kan også være et resultat av fysisk sykdom, eller en bivirkning av et medikament.

Det finnes flere typer demens: Alzheimers sykdom (mest vanlig), vaskulær demens, frontotempotal og Lewy legeme demens (minste felles).

Årsaker til Delusions

Ifølge Merck Manual of Healthy Aging, alvorlige fysiske sykdommer som en dårlig infeksjon kan forårsake sekundære vrangforestillinger. Hjerneavvik fra demens, hjerneslag eller svulst, overdrevent inntak av alkohol eller søvnmangel kan føre til primære vrangforestillinger. En bivirkning forbundet med noen medikamenter opplever vrangforestillinger.

Ifølge Karl Jaspers, psykiater og filosof, som er den første til å definere de tre viktigste kriteriene for en tro for å bli vurdert psykotisk, er primære vrangforestillinger (også kalt ekte vrangforestillinger) beskrevet ved å liste flere typer. En type kalles delusional intuisjon, der vrangforestillinger har ingen utenfor årsak eller innflytelse. En annen type er delusional oppfatning der en normal konsert har en delusional mening. Det er også delusional atmosfære hvor verden ser ut onde og delusional person kan liksom bli kvitt den ondskap ved å ha denne vrangforestilling. En annen type, delusional minne, er der en delusional tro er basert på tilbakekaller av en falsk minne om en tidligere erfaringer.

Årsaker til demens

Ifølge Alzheimers Association, er demens en samlebetegnelse som brukes til å beskrive en gruppe sykdommer som påvirker en persons hukommelse og tenkning ferdigheter. Årsakene til alle typer av demens er ikke helt forstått. Forskere vet at oppbyggingen av unormal protein som utvikler seg i hjernen til mange mennesker med demens påvirker kommunikasjon av en hjernecelle til en annen; men hvorfor disse proteinene utvikle seg i noen mennesker er fremdeles på spørsmål av den medisinske profesjon.

I Alzheimers sykdom, dannelse og akkumulering av unormale proteiner synes å være ved roten av denne sykdommen. Det er uklart hvorfor disse unormale proteiner utvikle seg i første omgang.

I vaskulær demens, blodårene i hjernen bli hard og lite fleksibel på grunn av høyt blodtrykk, dårlig kosthold eller røyking. Dette fører så dårlig blodgjennomstrømning i hjernen som fører til hukommelsestap og forvirring.

I frontotemporal lapp demens, kan unormale proteiner dannes. Dette fører til forvirring og bisarr atferd. Den frontotemporal delen av hjernen blir påvirket. Dette er den eneste indikasjonen på at noen kan ha denne sykdommen, så funksjoner som denne delen av hjernen kontroll, for eksempel personlighet, evne til å konsentrere seg, sosiale ferdigheter, motivasjon og resonnement er unormal.

I Lewy Body demens, unormale strukturer kalt Lewy Bodies utvikle. Dette fører til at informasjonen går gjennom hjernen til å bli forstyrret, fordi nerveceller i hjernen ikke fungerer på riktig måte.
Det kan være mer enn en type demens påvirker en person på samme tid.

Onset

Vrangforestillinger kan utvikle seg sakte eller raskt avhengig av årsaken. Den raskt innsettende vrangforestillinger i en person med demens betyr ofte at det er en underliggende medisinsk problem.

Ifølge artikkelen, "Perspektiver på Onset of Delusions", i klinisk psykologi Psykoterapi, er det mange beskrivelser i forskningslitteraturen om utbruddet av vrangforestillinger. Det er fortsatt uklart om det er en spesifikk mekanisme eller flere for en person å utvikle vrangforestillinger. Rollen som sosiale vansker tar fortsatt tvilsom.

Demens i seg selv har en langsom start med en usikker utgangspunkt. Ofte en person kan ikke forstå at han har demens i utgangspunktet. Det er først etter hans minne forringes over tid at han innser at noe er galt. En person bør søke lege når hans minne problemer forstyrre hans daglige liv.

Den eneste riktige måten å diagnostisere demens er ved å gjøre en obduksjon. Legene har utviklet noen måter å bidra til å identifisere demens med en viss grad av nøyaktighet mens pasienten fortsatt lever. For det meste, leger utelukke treatable forhold ved å gjøre et fysisk og nevrologiske og nevropsykologiske eksamener, samt kjøre flere blodprøver og en hjerne scan.

Behandling

Ifølge Merck Manual of Sunn aldring, behandling av vrangforestillinger innebærer å finne årsaken. Hvis årsaken er en underliggende medisinsk problem som en urinveisinfeksjon, og deretter behandle problemet eliminerer ofte den vrangforestilling. Hvis årsaken er en slags mental sykdom som demens da helsepersonell, familie og venner må berolige personen i stedet for å konfrontere ham om hans vrangforestillinger. Disse personene får ofte bedre hvis de tar anti-psykotiske medisiner.

Ifølge Alzheimers Association, kan personer med demens behandles med legemidler som er klassifisert som kolinesterasehemmere Disse stoffene langsom nedbryting av signalstoffet acetylkolin, som er redusert i hjernen til personer med demens. Disse stoffene bare hindre forverring og ikke kurere demens. Etter omtrent ett år, medikamenter er mindre effektive i å bremse ned progresjon av demens, fordi selv om nivået av acetylcholin avtar mindre enn den ville ha uten medisinering, når den et nivå hvor hjerneceller ikke kan kommunisere med hverandre for effektivt. Noen ganger er det nødvendig for en demens offer for å ta medikamenter som kontrollerer bestemte uønskede atferds symptomer. Disse stoffene kan være antidepressiva, angstdempende eller anti-psykotiske medisiner.

Hvordan Ritalin påvirker fysisk utvikling hos barn

Om Drug

Rapporter viser at nesten 8 prosent av barn i USA i dag blir foreskrevet Ritalin. Men, National Institute of Mental Health (NIMH) anslår at mindre enn 5 prosent av disse barna faktisk lider av ADHD (ADD) eller oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) - to atferdsforstyrrelser som nevrologer og psykiatere ofte foreskrive stoffet. Fordi medisinen påvirker den kjemiske balansen i en hjerne i utvikling, forskere sier at det er avgjørende å ikke foreskrive Ritalin for små barn som kanskje egentlig ikke trenger det. Ritalin er et stoff som virker noe sånt som en amfetamin eller kokain, faktisk stimulere nervesystemet.

Advarer om stoffet

En studie publisert i Journal of Neuroscience advarer leger til å være forsiktig med å gjøre en diagnose som de ville foreskrive Ritalin, ettersom stoffet påvirker nevrokjemiske balansen i en guttens hjerne i utvikling. Flere undersøkelser tyder på at mens stoffet kan være effektive i dempende symptomene på ADHD og lignende lidelser, når det gis til et barn med en sunn hjernens kjemi, medisiner kan forårsake skadelige bivirkninger. Til tross for forskning, noe som indikerer at Ritalin kan ha en rekke gunstige effekter på atferd når foreskrevet for barn nøyaktig diagnostisert med ADHD og andre atferdsforstyrrelser, har stoffet potensial til å føre til fysiske problemer for barn som tar den. Mens Ritalin er kjent for å bremse ned en hyperaktive barn, noe som resulterer i mer håndterlig atferd, er det viktig å vurdere om et barn kan rett og slett være veslevoksen og bare trenger ekstra uttak for hennes energi.

Effekter på fysisk vekst

Ritalin brukes ofte som behandling for barn som enten er uoppmerksom eller altfor aktive, impulsive, eller vanskelig å kontrollere fordi deres hjerner er lett distrahert av lyder og rundt dem. Likevel er det betydelig bekymring for at stoffet kan undertrykke et barns fysiske vekst og påvirke hjernens utvikling, særlig hos barn under seks år. Noen studier viser at barn som tar medisinen vokse mindre i høyde og vekt enn andre barn på samme alder. Siden stoffet er ofte gitt under de årene når et barn vokser mest, er det sterkt anbefalt at barn som er foreskrevet Ritalin over en lengre periode har både høyde og vekt overvåkes nøye av lege.

Andre uønskede bivirkninger

Andre mulige uønskede bivirkninger kan være tretthet, vekttap, svimmelhet, angst, økt blodtrykk, depresjon, kvalme og oppkast, muskelkramper, mangel på koordinasjon, nervøse tics, og kramper, for å nevne bare noen få. Barneleger påpeke at bivirkninger av medisinen ser ut til å bli mer intense i yngre barn. En annen bekymring er at noen barn som tar medisinene over lang tid kan etter hvert oppleve problemer med deres lever. Forskning tyder også på at personer som fortsetter å ta Ritalin i løpet av sin levetid har større risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. I tillegg er de fleste barn som tar Ritalin utvikle en avhengighet av stoffet. Dessverre, dette øker deres toleranse for medisiner, og de krever høyere doser for å få de samme resultatene. Barn som er tatt av stoffet lider fysiske abstinenssymptomer som ligner de at noen er avhengige av fart vil oppleve når du kommer av disse stoffene.

Hvilket hormon ubalanse kan føre kroppslukt?

En av de vanligste hormonelle ubalanser som forårsaker kroppslukt er overgangsalder. Selv om ikke alle kvinner som opplever menopause vil ha kroppslukt, kan det bli et problem for noen kvinner, spesielt hvis de er mer tilbøyelige til å svette eller påvirkes av ytre påvirkninger som kan forverre kroppslukt. For kvinner som opplever det, kan problemer knyttet til kroppslukt ha en enorm effekt på den måten de vil tilpasse seg de naturlige endringene som skjer innenfor sine organer så vel som påvirker livsstilsvalg. Derfor forstå hvordan kroppen lukt er forårsaket eller påvirket av disse hormonelle ubalanser og på hvilke måter en kvinne kan bekjempe dem er svært viktig i arbeidet med overgangsalderen.

Årsaker

Kvinner i sine tidlige 40-årene og framover ofte oppleve de hormonelle endringer som er forårsaket av overgangsalderen. Når en kvinne har hetetokter, en felles menopausal symptom, vil hun oppleve et høyere nivå av svette, noe som vil resultere i kroppslukt. Mens svetten i seg selv er luktfri, gjør det skape forhold i visse deler av kroppen, for eksempel armhulene eller lysken, hvor bakterier trives. Armhulene, spesielt, har apocrine svettekjertler som skiller ut materiale som har et høyt nivå av proteiner, karbohydrater og fett som bakterier strømmer på. Bakteriene skaper dermed lukt vanligvis forbindes med svette. Når en kvinne opplever hetetokter og et unormalt nivå av svette, hun er mer sannsynlig å bli påvirket av kroppslukt i forbindelse med svetting.

Hva er overgangsalder?

Menopause selv er forårsaket av en varians av østrogen og progesteron som forstyrrer balansen av både hormoner i kvinnens kropp. Når dette skjer, endrer kvinnens helse dramatisk. Selv opplever menopause, vil kvinnen oppleve en rekke symptomer, inkludert hodepine, svimmelhet, PMS, vektøkning, håravfall eller vekst, rynkete hud, depresjon eller utmattelse, samt mer alvorlige helseproblemer som fibrocystic bryster, osteoporose, urinveis infeksjoner eller inkontinens og livmor fibroids. Svette er også et vanlig symptom. Kroppslukt er ikke nødvendigvis et symptom på overgangsalder eller hormonelle ubalanser seg selv, men er et mulig resultat av symptomer forbundet med overgangsalderen.

Andre årsaker

Det er selvfølgelig andre årsaker til kroppslukt. Men kvinner opplever menopause må også huske på slike ting som hvilke typer mat de spiser og hvordan de vil forverre kroppslukt mens opplever hetetokter. Matvarer som rødt kjøtt inneholder høye nivåer av protein og kan også påvirke nivået av kroppen lukt en kvinne med en hormonell ubalanse erfaringer. Andre matvarer som løk og hvitløk, samt alkoholholdige og koffeinholdige drikker, vil også påvirke kroppslukt.

Forebygging / løsning

Mens har menopause, er det en rekke ting som kan gjøres for å forhindre at kroppslukt. Eliminere eller redusere mengden av matvarer som inneholder høye nivåer av karbohydrater og protein er, selvfølgelig, en mulig komponent for å redusere kroppslukt. Røyking øker menopausale symptomer og bør elimineres helt. Adressering kroppslukt direkte er en annen måte å hindre det. Hvis lukten er lokalisert, er antibakteriell såpe den beste måten å motvirke bakterier som utvikler seg i armhulene eller lysken. En mild hydrogenperoksyd eller alkoholoppløsning fungerer også best for å eliminere eller redusere veksten av bakterier i disse lokaliserte områder av kroppen. Selv opplever menopause, til en beste måten redusere mengden svette kan inkludere iført løstsittende, bomull klær. Disse typer klær vil absorbere svette og tillater huden mer plass. Ekstra styrke kroppens deodorant er også nyttig for å forhindre kroppslukt.

Vitaminer og naturlige urter

Det er vitaminer og naturlige urter en kvinne opplever hormonelle ubalanser som menopause kan svelges som også vil redusere kroppslukt. For eksempel, magnesium, sink, vitamin A og vitamin B er vanlige vitaminer som vil bidra til å redusere kroppslukt. Grønne grønnsaker er også nyttig hvis en kvinne er lav på sink. De gir naturlige elementer av vitaminer som er like nyttig som supplement tabletter. Samråd med lege vil være nødvendig for å bestemme riktig dosering for en kvinnes behov.

Urter som koriander, lakris, rosmarin og noen få andre jobber også godt for bekjempelse av kroppslukt. Disse urtene kan gnis på armhulene for å redusere eller eliminere kroppslukt. Disse urter inneholder antibakterielle egenskaper som hemmer veksten av bakterier i lokaliserte områder. Andre urter, for eksempel johannesurt, klaseormedrue, ginseng og dong quai, blir ofte brukt i erstatning hormonbehandling og er ganske effektiv i å redusere mengden svette en kvinne opplever i løpet av hetetokter. Disse urtene spesielt stabilisere hormonelle ubalanser, og dermed redusere en rekke symptomer en kvinne opplever i overgangsalderen.