Digidexo.com

celleprøve

Hva å gjøre med unormal celleprøve resultater?

En celleprøve er en test gjort av en lege som sjekker etter tegn på livmorhalskreft. Får en celleprøve er en normal prosess for en kvinne, men noen ganger kan det være skremmende hvis legen din samtaler og forteller deg at resultatene av en celleprøve kom tilbake unormal. En celleprøve tillater legen å se på celler fra livmorhalsen, og når resultatene kommer tilbake unormal, det betyr at noen av cellene viste unormale endringer.

Forstå Resultater

Når du blir fortalt en celleprøve resultatene er unormale, sørg for at du tar deg tid til å stille spørsmål som kan være på hjertet. Be om en kopi av lab rapporten og be legen om å forklare alt du ikke forstår.
Livmorhalskreft skjer når disse unormale celler spredt dypere inn i livmorhalsen eller andre nærliggende organer. Forstå resultatene er svært viktig i behandlingen av din tilstand.

Det er tre kategorier av unormale celleprøver. Disse er: ASCUS -Atypical plateepitel celler av usikker betydning; LGSIL - lavgradig Squamous intraepitelial lesjoner; og HGSIL - High-Grade Squamous intraepitelial lesjoner.

En ASCUS celleprøve betyr at litt unormale celler ble oppdaget på livmorhalsen. Det betyr at det var små endringer og mens leger er usikre på dette punktet hva det kan være fra, kan det være forårsaket av HPV eller en annen type infeksjon.

Dysplasi er unormal vekst av celler og det er fire typer dysplasi: mild, moderat, alvorlig og carcinoma in situ, som er unormale celler som ikke har spredt og kan trolig danne seg til kreft og spredning til nærliggende områder.

LGSIL betyr at mild dysplasi ble funnet, og at disse endringene kan være forårsaket av en HPV-infeksjon.

HGSIL kan enten bety moderat dysplasi eller grov dysplasi, noe som indikerer at de unormale cellene ser svært forskjellig fra vanlige celler. Disse cellene har en høy sannsynlighet for progresjon til kreftceller.

Legen kan bestille en kolposkopi, en prosedyre som gjør det mulig for henne å undersøke livmorhalsen nærmere. Legen vil ta en titt på livmorhalsen med et instrument som kalles en colposcope, som ligner på et mikroskop. Legen kan også fjerne et lite stykke vev fra livmorhalsen for å sende til et laboratorium for analyse.

Du kan også ha en annen mening, og du står fritt til å ta resultatene dine hvor som helst du velger. Bare husk å ikke se bort fra lab resultater og sikre at du får en oppfølging eksamen.

Hvis resultatene viser at du faktisk har kreftceller i livmorhalsen, kan din gynekolog henvise deg til en onkolog.

Har Herpes vises på celleprøver?

Herpes er et virus som kan spre seg fra en person til en annen gjennom hudkontakt. Det finnes flere typer herpesvirus og mange forskjellige områder av kroppen kan bli påvirket. Den avslørende tegn på at viruset er en oppblussing av blemmer. Men noen mennesker utviser få om noen symptomer. En celleprøve er ikke ansett som en pålitelig måte å diagnostisere herpes, men nøyaktige tester er tilgjengelige.

Celleprøver og Herpes

Når det gjelder å påvise nærværet av herpes virus, blir celleprøver ikke ansett å være en pålitelig diagnostisk verktøy. Ifølge National Institute of Health, undersøker en Pap test celler som er samlet inn fra livmorhalsen. Den primære hensikten med testen er å oppdage kreft eller unormale celler som kan føre til kreft. Det kan også finne noncancerous forhold, for eksempel infeksjon og inflammasjon.

Fordi en celleprøve er ikke en spesifikk test for herpes viruset kan gå overses eller være misdiagnosed, særlig hvis ingen aktive symptomer er til stede på tidspunktet for smøre.

Diagnostisering Herpes

Hvis du mistenker at du har kontrakt herpes bør du umiddelbart ta kontakt med helsepersonell. Legen din vil utføre en bekken eksamen med spekulum å inspisere cervix og vagina. Området mellom vulva og anus vil også bli sjekket for tegn på infeksjon.

Blodprøver

Når en kvinne har vært utsatt for herpes, kan legen ta en vattpinne av infisert vev eller en herpes blodprøve hvis det ikke er noen åpenbare symptomer. Det kan ta to uker til tre måneder å dyrke de antistoffer som blodprøver ser etter. Når antistoffer er påvist at de forblir i kroppen i livet.

Kan Herpes påvises ved en celleprøve?

En celleprøve brukes til å oppdage uregelmessigheter i cellene i livmorhalsen. Den kan ikke brukes til å oppdage et stort antall kvinnelige reproduktive eller seksuelle bekymringer, og det kan ikke oppdage herpes. Imidlertid kan herpes lett diagnostiseres gjennom undersøkelse, eller, i fravær av symptomer, gjennom blodtesting.

Pap Smear Bruker

Under en celleprøve, vattpinner en lege en liten prøve av livmorhalsen. Disse cellene blir testet for signaler om at det kan være en pre-kreft eller kreft betingelse er tilstede.

Livmorhalskreft skyldes i stor grad av infeksjon med noen former for humant papillomavirus (HPV), en seksuelt overførbar infeksjon. Celleprøver kan gi indirekte bevis på tilstedeværelsen av HPV, men ikke fra andre seksuelt overfør infeksjoner eller sykdommer.

Eksamen

Under et utbrudd, en fysisk undersøkelse for å visuelt bekrefte tilstedeværelse av genital herpes er vanligvis tilstrekkelig for å stille diagnosen. Dersom det er tvil om årsaken til en infeksjon under et utbrudd, kan en prøve fra en blemme brukes til å lage en viral kultur i laboratoriet. En kliniker kan utføre en test som Tzanck prøve, hvori en prøve fra en blemme er tatt og farget for å bekrefte tilstedeværelsen av en herpesinfeksjon.

Blood Testing

I fravær av symptomer, kan herpes fortsatt bli diagnostisert gjennom blod. En polymerase chain reaction test kan direkte påvise herpes infeksjon; denne type test kan også gjøres på en vev eller ryggfluidprøve. En antistofftest kan vise at infeksjon med herpes har skjedd, selv om det bør være skrevet for å identifisere om den enkelte har blitt smittet med oral eller genital form av viruset.

Betyr en celleprøve test avslører Herpes

Celleprøver er tester laget for å oppdage unormale celler i livmorhalsen, som kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet infeksjon med humant papillomavirus (HPV). En celleprøve kan ikke avsløre en herpes infeksjon; er separat testing er nødvendig for å bestemme en herpes diagnose.

Funksjon

Celleprøver finne ut om noen av cellene i livmorhalsen har blitt unormalt. HPV testing kan også utføres på samme tid, noe som er en separat test.

Resultater

En unormal celleprøve resultat utløser vanligvis ytterligere testing for å fastslå hva som har forårsaket tilstedeværelse av unormale livmorhalsen. Dette kan bestå av en oppfølging celleprøve eller en biopsi.

Effekter

Når testing har funnet ut hva som har forårsaket unormal celleprøve resultat, kan en hvilken som helst passende behandling bli forfulgt; Dette kan omfatte kreftbehandling hvis noen livmorhalsen har blitt kreft.

Tzanck Smear

En test som kalles en Tzanck smøre kan oppdage tilstedeværelsen av herpes. Som en celleprøve, er et eksempel skrapt fra det berørte området testet, men de to testene er irrelevant.

Herpes Testing

Andre typer herpes testing kan gjøres, inkludert viral kulturer, en blodprøve for antistoffer eller en polymerase chain reaction (PCR) test for å sjekke for virus direkte. De som tror de kan ha blitt utsatt for herpes bør få testet.

Om uregelmessig celleprøver

Over 75% av kvinner, på et eller annet tidspunkt i livet, vil oppleve en celleprøve testresultat som har kommer tilbake som uregelmessig, unormal, eller atypisk. Følgende informasjon vil bidra til å svare på noen spørsmål du måtte ha når du mottar at nyheter.

Misforståelse

En populær misforståelse er at når en celleprøve kommer tilbake uregelmessig, betyr det automatisk at du har kreft. Dette er ikke sant. Det kan være en rekke grunner til at dette skjer, inkludert, men ikke begrenset til:

Nylige seksuell aktivitet
En gjær infeksjon
En bakterieinfeksjon
Test var ineffektive
Du har HPV (humant papillomavirus)

For å hindre en uregelmessig test i fremtiden, bør du ikke delta i seksuell aktivitet i minst 24 timer før celleprøve. Gjær og bakterielle infeksjoner er vanlige og kan lett behandles. En oppfølging PAP smøre er vanligvis planlagt å utelukke eventuelle alvorlige forhold bør legen mistenker at testen var ineffektive.

Fakta

En celleprøve er bare en screening test. Det trenger ikke oppdage kreft, bare celler som kan forårsake kreft (forstadier til kreft). Hvis testen avgjør at du har HPV (humant papillomavirus), så legen vil diskutere en handlingsplan med deg, avhengig av hvilken type av HPV (det finnes over 100 typer), mengden av uregelmessige celler i livmorhalsen, og din generelle helse.
HPV er den vanligste skyldige av en uregelmessig celleprøve. Siden det finnes så mange typer av HPV, er det umulig å lede denne virus i en kategori. Noen typer er mer farlig enn andre. Noen typer bare gå bort på egenhånd med ingen behandling hvis du har et sunt immunsystem. Andre typer krever mer behandling som cryosurgery (frysing av unormale celler) for å bli kvitt dem.

Effekter

Etter den første og følge opp celleprøve er utført, og begge kommer tilbake uregelmessig, legen kan utføre en kolposkopi å examin cellene i livmorhalsen. Hvis nødvendig, vil hun også utføre en biopsi, som betyr at hun vil ta en liten prøve av livmorhalsen celler til å teste for kreftceller.
Det er mange variabler legen din har å vurdere når man skal avgjøre et kurs av action og / eller behandling. Hvis du celleprøver holde snu opp som uregelmessig, vil du sannsynligvis nødt til å gå for flere celleprøver minst hver tredje måned inntil din helse er klart identifisert og behandlet.

Risikofaktorer

En årlig celleprøve er ekstremt viktig for en kvinnes helse. Over 80% av kvinner har hatt eller har HPV og mange ikke engang vet det. Mens warts er et vanlig tegn for HPV, er det mange typer av HPV som ikke gir noen symptomer. HPV kan bare oppdages ved en celleprøve og den tidligere det oppdages, jo bedre er sjansene for at standard behandling vil arbeide for å avhjelpe problemet. Ikke å ha en celleprøve vil føre til at viruset skal gå ubemerket og ubehandlet, kan det utvikle seg til kreft.

Expert Insight

Dr. Warren Scott i Isbell Medical Group i Fort Payne, sier Alabama at mange kvinner utsette å få regelmessige celleprøver fordi de føler seg vel og tror ikke noe å være galt med dem. En annen vanlig årsak kvinner utsette å få celleprøver er fordi de vet HPV er en seksuelt overførbar sykdom, og hvis de har vært i et monogamt forhold i lang tid, føler de at de ikke er i fare.

Realiteten er imidlertid at viruset kan ligge i dvale i mange år før de blir aktive. Din nåværende ektefelle eller partner kan ha blitt bærer det fra en tidligere partner i tillegg så en langsiktig monogame forhold er ikke en garanti for at du ikke har vært utsatt i det siste til HPV.

Hva er noen symptomer av unormale celler i celleprøver?

Starter fra fylte 21 eller innen 3 år engasjerende i seksuell aktivitet, bør en kvinne mottar årlige celleprøver. Resultatet vil vise om du har unormale celler.

Unormal celleprøve

Unormale celler omtales som dysplasi, og er resultatet av en infeksjon. Dysplasi er en pre-cancerous tilstand. Kvinner panikk når de hører at deres celleprøve oppdaget unormale celler. Husk at unormale celler tyder ikke på at du har kreft.

Signs

Tegn som indikerer unormale celler er: herpes, human papilloma virus (HPV), betennelse, trichomoniasis og dysplasi.

Testing

Når en celleprøve viser unormale celler, er ytterligere testing gjøres for å finne kilden. Din helse offisielle vil se etter infeksjon, herpes, soppinfeksjon, trichomoniasis eller HPV.

Flere årsaker

Unormale celler kan også være et resultat av skylling, nylig seksuell aktivitet eller vaginale kremer. Hvis du har en unormal celleprøve, er det tilrådelig å teste noen måneder senere.

Behandling

Hvis celleprøve gjentatte ganger resulterer i unormale celler, kan legen din foreslå følgende: Kolposkopi - via et spekulum, er et eksempel på den unormale området tatt for diagnose; Cryosurgery - dette innebærer frysing av unormale celler; eller leep - i hvilken en løkke-formet verktøy blir brukt til å fjerne de berørte celler.

Sak Unormale celleprøver

Den celleprøve er en tidlig intervensjon screening test brukes til å oppdage celle cervical endringer. Forstå årsakene til en unormal celleprøve kan bidra til å lette en kvinnes sinn og bidra til å forhindre en "falsk positiv" resultat. Det er viktig å forstå de følelsesmessige effektene og fordelene ved en unormal celleprøve.

Misforståelse

En unormal celleprøve betyr ikke alltid livmorhalskreft er til stede. Celleprøver brukes til å oppdage unormale celleforandringer i livmorhalsen. Celleprøver ikke oppdage kreft i egglederne, eggstokkene eller livmoren. Celleprøver kan likevel utføres etter en hysterektomi, og kan trygt utført i løpet av svangerskapet. Ytterligere tester kan være nødvendig for å utelukke seksuelt overførbare sykdommer, som celleprøve ikke.

Årsaker

En unormal celleprøve kan være fra et resultat av en infeksjon eller betennelse på grunn av herpes, trichomonas eller human papilloma virus. Menopausal cellulære forandringer, soppinfeksjon, ved bruk av kremer og / eller stikkpiller, nylig samleie, carcinoma in situ (en ikke-invasiv kreft) eller invasiv kreft, vil også føre til unormale resultater.

Fordeler

Fordelen med en unormal celleprøve betyr tidlig intervensjon, så lenge en kvinne holder up-to-date på hennes screenings. Tidlig oppdagelse av ikke-invasiv kreft celler kan behandles på en leger kontor med en kjegle biopsi eller LEEP prosedyre, sparer en kvinne fra å måtte ha en hysterektomi, og enda bedre, redde hennes liv.

Effekter

En unormal celleprøve betyr ikke nødvendigvis invasiv kreft. En unormal celleprøve kan føre til angst, bekymringsfulle frykt, følelser av sinne og / eller fornektelse. De fleste tilfeller av unormal PAP smøre resultater er ikke invasiv kreft.

Advarsel

Det er viktig ikke å ignorere en unormal resultat, og å følge opp ytterligere testing at gynekologen kan bestille. Opprettholde årlige celleprøver vil redusere risikoen for å motta en invasiv kreft resultat.

Forebygging / løsning

Avstå fra samleie i 48 timer, og ikke bruker deodoranter, pulver, medisiner, kremer og / eller stikkpiller før celleprøve, vil redusere sannsynligheten for et falskt positivt resultat.

Om diagnostisering av unormal celletall i celleprøve

En pap test er en vanlig test gjort på kvinner mellom 18 og 65 år for å evaluere og skjermen for livmorhalskreft og andre livmor problemer. Pap tester omfatter innsetting av et spekulum i vagina for å åpne den. Legen deretter skraper et lite antall celler fra livmorhalsen, som er evaluert under et mikroskop for å identifisere unormale. En unormal resultatet kan tyde på en infeksjon, irritasjon eller tilstedeværelsen av forstadium for kreftcelleforandringer eller livmorhalskreft.

Pap test Resultater

Bethesda System er standard systemet brukt i USA for å klassifisere pap testresultater. Systemet brukes til å evaluere resultater og eventuelle avvik og foreta behandling beslutninger. Bethesda klassifikasjoner inneholder normale, atypiske plateepitel celler (ASC eller ASC-US), lavgradig plateepitel intraepitelial lesjoner (LSIL), høy klasse plateepitel intraepitelial lesjoner (HSIL), atypicl kjertelceller eller kreft. Kvinner med et resultat av normal trenger ikke ytterligere testing og kan fortsette sine vanlige celleprøve planen. Kvinner som får en annen diagnose kan ha behov for ytterligere testing.

Atypisk plateepitel celler

En ASC resultat på en celleprøve tyder på at det var noe unormalt om cellene. Den unormalt kan indikere at forstadier celler utvikler seg, men ikke nødvendigvis. De unormale celleforandringer kan rett og slett være en indikasjon på en infeksjon, irritasjon eller siste samleie. Noen leger vil rett og slett anbefale at kvinnen gjenta pap test i fire til seks måneder. Andre leger administrere en test for høyrisiko HPV stammer. Hvis en kvinne tester positivt for en høy-risiko stamme av HPV, tyder det på at endringene kan være forstadier til kreft, og en kolposkopi er utført. Dette innebærer å sette inn et koloskop inn i skjeden slik at legen kan se på livmorhalsen for å se etter uregelmessigheter.

Plateepitel intraepitelial lesjon

Det er to forskjellige typer av SIL resultater som kan identifiseres i cellene på en pap test. Den første er LSIL - lavgradig SIL. Dette kan bety at milde forstadier celleforandringer finnes som kan klare seg på egenhånd. Ofte anbefaling her er å gjenta pap test i fire til seks måneder. Høyverdig SIL, eller HSIL, indikerer at moderate til alvorlige forstadier til celleforandringer eksisterer. En kolposkopi er gjort for å fastslå omfanget av unormale celler eller unormal celletall, og kirurgi inkludert frysing (cyrosurgery) eller laser kirurgi kan gjøres for å drepe unormale celler. Dette vanligvis ikke har en effekt på fruktbarheten.

Atypiske kjertelceller

Tilstedeværelsen av atypiske kjertelceller indikerer invasiv plateepitelkreft. Videre testing må gjøres for å evaluere disse cellene. En colposcopy og en cervikal biopsi blir vanligvis utført for å bestemme den unormale celletall og grad av nærvær av kreftceller i livmorhalsen.

Kreft

Når kreftceller blir oppdaget i en celleprøve, er kvinnen diagnostisert med livmorhalskreft. Den beste metoden for handlingen er henvisning til en onkolog, som kan diskutere livmorhalskreft behandlinger.

Hva er kostnaden for en celleprøve?

Hva er kostnaden for en celleprøve?


Kostnaden for en celleprøve varierer på forsikring eller mangel derav, samt kostnadene for undersøkelsen. For forsikrede kvinner, kan det være $ 5 til $ 10, avhengig av deres co-lønn, men det kan koste opp til $ 300 for de uforsikrede.

Fakta

Kostnaden for en celleprøve på Planned Parenthood avhenger av inntektsnivå. De belaster på en glidende skala. Per februar 2010 kan en celleprøve koster mellom $ 11 og $ 300, ifølge Planned Parenthood i Manchester, New Hampshire.

Betydning

En annen faktor som spiller inn på prisen er en oppfølging besøk. Hvis celleprøve viser unormal cellevekst, kan det koste en ekstra $ 75 til $ 100 for ytterligere testing ved laboratoriet som spesialiserer seg på patologi.

Fordeler

Fordelene med en celleprøve gir mulighet for tidlig påvisning av humant papillomavirus eller HPV. HPV er en seksuelt overførbar sykdom, som hvis venstre uoppdaget kan forårsake livmorhalskreft. For de som ikke har forsikring og har ikke råd til å betale for en celleprøve, det finnes måter å få en.

Forebygging / løsning

Et initiativ av Centers 'for Disease Control kalt National brystkreft og livmorhalskreft Early Detection Program (NBCCEDP) tilbyr brystkreft og livmorhalskreft screening tjenester til kvinner rundt om i landet som ikke har råd til dem.

Historie

Ifølge CDC.gov, ca 8 til 11 prosent av kvinner i USA er berettiget til å motta NBCCEDP tjenester. "Siden 1991 har NBCCEDP-finansierte programmer servert mer enn 3,4 millioner kvinner ... diagnostisert 2382 invasiv livmorhalskreft, og 125 722 forstadier til livmorhalskreft," legger cdc.gov rapporten. For å finne ut mer om dette programmet se Resources, klikk på linken til National brystkreft og livmorhalskreft Early Detection Program og klikk deretter på staten.

Typer Unormale celleprøver

En celleprøve er en test gjort av en gynekolog for å se etter celleforandringer på livmorhalsen. Celleprøver bør gjøres en gang i året for de tre første årene og deretter hvert tredje år med mindre det er en unormal celleprøve. Følg legens retninger for når man skal ha oppfølgingscelleprøver gjort.

Atypisk plateepitel celler

Atypisk plateepitel celler er en type unormal celleprøve som viser en celleendring som ikke er forstadier. Hvis celleprøve viser dette resultatet, vil legen ofte vente med å gjenta testen på et senere tidspunkt fordi det kan skyldes en irritasjon av cellene som vil løse på egen hånd.

Lavgradig Squamous intraepitelial lesjon

Denne typen unormal celleprøve, også kjent som LGSIL, er forårsaket av en infeksjon eller en mindre skade. Den lave grad av unormal celleprøve betyr at cellene er litt unormal med en liten del av livmorhalsen påvirkes. En biopsi er gjort for å undersøke en vevsprøve for å se etter kreft endringer. Denne endringen i cellene vanligvis ikke trenger noen behandling, som det løser seg selv.

High-Grade Squamous intraepitelial lesjon

Høyverdig plateepitel intraepitelial lesjon, også kjent som GHSIL, betegner de livmorhalsen er svært unormalt med mye av livmorhalsen blir påvirket. Diagnosen GHSIL ikke signaliserer ikke kreft endringer i livmorhalsen, men forstadier endringer kan skje i fremtiden. En biopsi er vanligvis gjort for å undersøke vev for endringer. Det kan behandles ved å fryse den unormale vev.

Atypiske kjertelceller

Med denne type av unormal celleprøve, også kjent som AGC, cellene på innsiden av livmorhalsen er unormal, og kan ha kommet fra livmoren, eggstokkene eller egglederne. AGC diagnose er vanligvis etterfulgt av en biopsi, HPV-testing og en biopsi av slimhinnen i livmoren. Denne endringen signaliserer en forstadier eller kreft abnormitet.

Risikofaktorer

Det er faktorer som kan øke risikoen for å ha en unormal celleprøve. Den største risikofaktoren er humant papillomavirus (HPV). Det er vanligvis ingen symptomer på HPV-infeksjon. Dersom HPV-infeksjon løser ikke på egen hånd, er det en økt risiko for HPV utvikle seg til livmorhalskreft. Andre risikofaktorer for unormale celleprøver inkluderer røyke sigaretter, har flere seksualpartnere, tar p-piller og som har et svekket immunsystem.

Retningslinjer for celleprøver

En celleprøve er en prosedyre som livmorhalsen blir kontrollert for abnormaliteter forårsaket av infeksjon eller seksuelt overførbare sykdommer, og en prøve av celler er tatt og testet for å minimalisere risikoen for livmorkreft utvikle seg fra en ubehandlet tilstand.

Når skal begynne å få celleprøver

En kvinne bør begynne å få celleprøver så snart hun er seksuelt aktiv. Men retningslinjene varierer på riktig alder for kvinner som ikke er seksuelt aktiv for å begynne å få celleprøver. The Family Doctor hjemmeside anbefaler at kvinner har sin første celleprøve i en alder av 18. The American College of Fødselsleger og Gynekologer suggess at en kvinne kan vente til hun er 21 år.

Frekvensen av celleprøver

Etter den første celleprøve, medisinske eksperter fra The American College of Gynekologer og Fødselsleger, samt eksperter fra The Family Doctor hjemmeside, er enige om at celleprøver bør fortsette på årlig basis. Men etter tre år med normale resultater, antyder The Family Doctor at frekvensen kan reduseres til hvert tredje år. Men American College of Gynekologer og Fødselsleger tyder på at årlige celleprøver fortsette inntil 30 år, noe som medførte at frekvensen kan reduseres til hvert 3. år.

Eldre kvinner og celleprøver

The American College of Fødselsleger og Gynekologer tyder på at kvinner over 65 kan være i stand til å ha celleprøver sjeldnere eller slutte å ha dem hvis de har en historie med normale celleprøver og ikke har noen andre risikofaktorer.

Reading Pap Test Results

Pap testresultater er gitt ved et laboratorium som evaluerer vevsprøve ved hjelp av et standard system. Systemet, kalt Bethesda System, har fire kategorier. Først, kan resultatene være normal og regelmessig av Pap tester er hensiktsmessig. Den andre kategorien kalles ASC. Dette indikerer at det er noen atypiske plateepitel celler, men årsaken kan ikke bestemmes. Den tredje kategorien er klassifisert som enten HSIL eller LSIL og refererer til prøver som inneholdt enten høy klasse (H) eller lav karakter (L) intraepthithelial lesjoner. Endelig er den fjerde kategori identifisert som atypiske kjertelceller eller livmorhalskreft.

Dealing med unormal celleprøver

Kvinner med ASC kan få beskjed om å gå tilbake i 4 til 6 måneder for en oppfølging celleprøve. I noen tilfeller kan en HPV-testen gitt for å se etter høyrisiko HPV-stammer som kan føre til cervikal kreft. Hvis en HPV-test er bestilt og kommer tilbake positivt, er en kolposkopi vanligvis utføres. For pasienter med LSIL, oppfølging eller en kolposkopi kan være hensiktsmessig. For pasienter med HSIL, er en kolposkopi nesten alltid anbefalt. Hvis en lege identifiserer forandringer ved et colposcopy, blir de unormale celler fjernes enten ved frysing (cyrosurgery) eller ved å forbrennes med en laser. Hvis livmorhalskreft er identifisert, er henvisning til en onkolog hensiktsmessig.

Finnes det alternativer til celleprøver?

Regelmessig screening for livmorhalskreft, i form av celleprøver, har vist seg å redusere antall dødsfall fra kreft i livmorhalsen. Men mange kvinner, spesielt i utviklingsland, ikke motta jevnlige celleprøver, enten på grunn av mangel på leger, på bekostning av en klinisk eksamen eller kulturelle skikker enn fraråde slike intime undersøkelser. Alternativer til en tradisjonell celleprøve tillate flere kvinner til å skjerme seg selv.

DNA-testing

En enkel bomullspinnen som kvinner gjør seg selv er en enkel, billig alternativ til celleprøve. Testen sjekker nærvær av DNA av virus som forårsaker de fleste tilfeller av livmorhalskreft. Det er ikke behov for leger å administrere testen. Testene kan distribueres i selv avsidesliggende landsbyer, og deretter sendt til et laboratorium for resultatene. Hvis dette DNA er til stede, kan kvinnen planlegge en lege besøk for videre undersøkelse.

Testen krever kvinner til å samle en liten prøve av vaginale sekreter på en bomullspinne. Dette kan gjøres fullstendig uforstyrret, uten tilstedeværelse av en lege. Vattpinnen blir analysert i et laboratorium for tilstedeværelse av human papilloma virus-DNA. HPV er den primære årsaken til livmorhalskreft.

Nøyaktighet

Den nye DNA-test er så nøyaktig at det en dag kan erstatte tradisjonelle celleprøver. En studie publisert i New England Journal of Medicine fant at DNA testen var mer effektivt enn andre metoder på å oppdage kreft.

Testen kan være en stor pengene-saver også. Siden det er ingen lege besøk involvert, er den eneste kostnaden for selve testen, som kan være så lite som $ 5.

Hva er årsakene til unormal celleprøve resultater?

I USA, er Bethesda System brukes til å bestemme hvordan PAP smøre test resultatene måles. Dette systemet blir brukt i de fleste laboratorier for å undersøke testprøver for celleforstyrrelser. Hvert år blir anslagsvis 55 millioner celleprøver preformed i USA, og 3,5 millioner av disse anses unormal. Det er to forskjellige typer av unormale celler: celler på overflaten av cervix som er sjelden kreft, og celler dypere i livmorhalsen og vev, som ofte indikerer potensiell kreft.

HPV

Den vanligste årsaken til en unormal celleprøve er HPV. HPV, eller humant papillomavirus, er en svært vanlig infeksjon. Det finnes mer enn 100 forskjellige varianter av HPV-viruset, og 30 av disse er overført gjennom seksuell kontakt. HPV endrer strukturen av cellene og gjør dem synes unormal. Hvis viruset er tilstede i en celleprøve, vil testen gir unormal resultat.

Infeksjoner

En annen hyppig årsak til en unormal celleprøve er en cervical infeksjon forårsaket av gjær eller bakterier. Under en gjær infeksjon, kan lette celleforandringer forekomme, noe som vil resultere i en unormal celleprøve. Ifølge Brown University, kan gjær infeksjoner oppstå av flere grunner, blant annet stress, p-piller, klær som fremmer soppvekst, og til og med HIV.

Kreft

Kreft kan også resultere i en unormal celleprøve test. Hvis kreft er tilstede, vil unormale celler spredt dypt inn i livmorhalsen og forårsake uregelmessigheter med vev og organer. Heldigvis, mange kreftformer kan forebygges hvis kvinner har årlige eller halvårlige celleprøve tester. Jo tidligere kreften oppdages, jo flere suksess leger har med behandling.

Falske negativer

Noen ganger en unormal celleprøve er et resultat av en unøyaktig test. En celleprøve er ikke alltid 100 prosent nøyaktig, og det er tilfeller der kvinner kunne oppleve en falsk negativ eller falsk positiv. Normalt er unøyaktige tester ryddet opp gjennom bekreftelse tester eller vanlig celleprøve screenings. Laboratorier har tatt tiltak for å forbedre nøyaktigheten av PAP smøre tester opp gjennom årene.

Betraktninger

I tilfellet at en kvinne har en unormal celleprøve, vil hennes lege normalt gjenta testen for å bekrefte resultatene og avgjøre om flere legebesøk er nødvendig. Noen unormale pap celleprøver kan løse seg selv uten behandling, men bare en lege kan fastslå diagnosen og neste steg.
Kvinner som har hatt sin livmor og livmorhals kirurgisk fjernet trenger ikke en pap test, med mindre fjerning ble gjort for å behandle kreft. Også kvinner over en alder av 65 år som konsekvent har hatt normale celleprøver kan bestemme om du vil fortsette å ha test gjort.

Hva gjør Endo celler i en celleprøve Mean?

Endo-celler i en celleprøve betyr at legen tok prøver både fra overflaten av cervix (exo-cervix) og i cervikalkanalen (endo-cervix). Dette er en normal del av celleprøve prosedyre og sikrer den mest nøyaktige resultater.

Hvorfor Samle Endocervikale Cells

Endocervikale celler er en sampling fra innsiden av livmorhalsen. Hvis legen bare samler inn prøver fra utsiden, kan han glipp av unormale celler på innsiden av livmorhalsen.

Prøver uten Endo Cells

En test uten celler kan indikere at legen ikke samle et dypt nok prøven. I andre tilfeller kan det tyde på at laboratoriet ikke gjenkjenner cellene. Prøver seks uker etter fødselen vil ikke ha noen endocervikale celler i det hele tatt.

Testing Uten Endo Cells

Mange leger føler at en prøve uten endocervikale celler bør gjøres over. Det er imidlertid indikasjoner på at prøvene uten at cellene kan være tilstrekkelig for testing.

Standard Pap Test

Med en pap eksamen legen samler exocervical og endocervikale celler, med en slikkepott eller pensel, og smøres utover dem på et lysbilde. En standardtest leser cellene på lysbildet for anomalier.

Tynne Prep tester

En tynn prep test leser cellene på lysbildet og eventuelle celler på sparkel eller pensel.

Hva kan en celleprøve fortelle deg om Endometriose?

Den kvinnelige reproduktive syklus er en ubehagelig del av enhver ung kvinnes liv, men en tilstand som kalles endometriose kan gjøre menstruasjonssyklusen downright smertefullt. Celleprøver kan brukes til å oppdage visse reproduktive unormalt, men kan de brukes til å diagnostisere endometriose?

Endometrium

Lining den kvinnelige livmorveggen er endometrium. Under den månedlige syklus, tykner dette fôr før menstruasjon inntreffer. På dette punktet, blir endometrium brytes ned og føres ut av kroppen i menstruasjonsstrømmen.

Endometriose

Denne tilstanden oppstår når Slimhinnen vokser hvor som helst i bekkenet annet enn livmoren. Akkurat som det ville gjort hvis det var i livmoren tykkere vev og bryter ned i løpet av menstruasjonssyklusen, men blodstrømmen har ingen steder å gå.

Symptomer og komplikasjoner

Blod fra en uekte Slimhinnen invaderer omkringliggende vev og fører til ekstrem irritasjon under menstruasjon. Det kan også føre til smerter i bekkenet under eggløsningen, vannlating eller samleie. I noen tilfeller kan tilstanden fører til infertilitet eller sterilitet hvis de ikke behandles.

Celleprøver

En celleprøve er en prosedyre der en lege undersøker kvinnelige ytre kjønnsorganene og deretter vattpinner en prøve av celler fra livmorhalsen for å sjekke for livmorhalskreft og andre abnormiteter.

Celleprøver og Endometriose

Celleprøver er ikke egnet for å avgjøre om en kvinne har endometriose. Selv endometriale celler kan være til stede på cervix, oppstår unormal vekst av endometrium vanligvis dypere i reproduksjonssystemet, så som i egglederne, eggstokkene og bekkenhulen.

Hva gjør en akutt betennelse på en celleprøve Mean?

En celleprøve er en prosedyre som brukes til å oppdage livmorhalskreft hos kvinner. I løpet av fremgangsmåten, blir cellene oppsamlet fra livmorhalsen, og blir deretter undersøkt for potensielle problemer. Akutt betennelse fra en rekke årsaker er tidvis til stede.

Gonoré

En akutt betennelse kan bety at gonoré bakterier er til stede. Gonoré er en seksuelt overførbar sykdom som kan føre til infertilitet, komplikasjoner eller en infeksjon i andre områder av kroppen.

Chlamydia

Akutt betennelse på en celleprøve kan også bety at en klamydia infeksjon er til stede. Klamydia er en bakterie som kan føre til flere helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet, som for eksempel infertilitet, bekkensmerter, bekkeninfeksjon og øyeinfeksjoner.

Gjær

Gjær infeksjoner er ofte angitt på en celleprøve som viser akutt betennelse. Disse infeksjonene kan forårsake smerte, kløe og hevelse.

Trichomoniasis

Trichomoniasis noen ganger presenterer seg som akutt betennelse på en pap smøre. Det er forårsaket av en parasitt og kan føre til økt risiko for HIV.

Bakteriell vaginose

Akutt betennelse i noen pasienter kan bety bakteriell vaginose, som er en tilstand der den normale balansen av bakterier blir forstyrret. Det kan føre til smerter, kløe og utflod.

Retningslinjer for unormal celleprøver

En pap test er en test som skjermer for livmorhalscelleforandringer. Det anbefales for seksuelt aktive kvinner og / eller kvinner over 18 år. Noen kvinner (kvinner under 30 år og de som er høy risiko) har årlige celleprøver, mens andre har celleprøver hvert tredje år. Pap tester blir utført i løpet av et bekken eksamen, hvori et spekulum er satt inn i vagina for å åpne vagina. Legen tar deretter en skraping av celler fra livmorhalsen som han ser på under et mikroskop for å oppdage avvik.

Pap tester Resultater

Flertallet av laboratorier i USA bruker et enhetlig system kalt Bethesda System for å evaluere resultatene av pap tester. Resultatene er plassert i flere ulike grupper, hver med en annen protokoll. Den første gruppen er "normal", som indikerer at ingen celleforandringer er observert. Kvinner med normal pap testresultater trenger ikke noen ekstra omsorg eller behandling. Andre mulige klassifikasjoner inkluderer atypiske plateepitel celler (ASC eller ASC-US), lavgradig plateepitel intraepitelial lesjoner (LSIL), høy klasse plateepitel intraepitelial lesjoner (HSIL), atypicl kjertelceller eller kreft.

Atypisk plateepitel celler (ASC)

Et resultat av ASC betyr at noen celler er svakt unormale, men er ikke betraktet som pre-kreft. Det kan være mange årsaker til unormale celler, inkludert en infeksjon eller samleie eller enkle irritasjon; Imidlertid kan dette resultatet også indikere forstadier til endringer. Det finnes flere ulike alternativer tilgjengelige for legene når en pap test kommer tilbake med dette resultatet. Noen leger bare gjenta Pap test i fire til seks måneder. Andre leger vil administrere en HPV-test, og dersom visse høyrisiko former for HPV er funnet, vil anbefale en prosedyre som kalles en kolposkopi. En kolposkopi innebærer å sette inn et koloskop inn i livmorhalsen slik at legen kan se innsiden av livmorhalsen og se etter abnormaliteter.

SIL (Squamous intraepitelial lesjon)

SIL faller inn i to kategorier - lav karakter LSIL og høy klasse HSIL. LSIL betyr at tidlig, milde forstadier endringer ble observert i cellene. HSIL betyr moderate eller alvorlige forstadier til endringer ble observert. Lav grad SILS kan klare seg på egen hånd uten behandling, mens høy klasse SILS krever behandling. En kolposkopi bør gjøres slik at legen kan bestemme omfanget av celleforandringer. Hvis LSIL er resultatet, kan kvinnen bli overvåket i en periode og fortalte å ha regelmessige celleprøver for å se om LSIL klarner opp på egen hånd. I tilfelle av HSIL, kan kryokirurgi eller laserkirurgi brukes til å ødelegge unormale celler. Fruktbarhet er vanligvis upåvirket av disse behandlingene, som enten fryse (cyrosurgery) eller brenne (laser kirurgi) unormale celler.

Atypiske kjertelceller

Atypiske kjertelceller vanligvis foreslår at en invasiv plateepitelkreft er til stede; men videre testing må gjøres for å avgjøre dette. En colposcopy kan anbefales, eller en cervical biopsi kan utføres for å fjerne og evaluere de unormale celler.

Kreft

Den endelige klassifiseringen er kreft. Dette resultat forekommer når kreft har faktisk utviklet i livmorhalsen. Hvis dette er et resultat av en unormal celleprøve, må du bli henvist til en onkolog å formulere en behandlingsplan for livmorhalskreft.

Hvordan virker en celleprøve oppdage livmorhalskreft?

Gjennomføring av celleprøve

En Pap test (eller celleprøve) har lenge vært brukt av kvinners helse leger å teste for unormale celler i livmorhalsen, noen som har vært kjent for å forårsake livmorhalskreft. Kvinner bør begynne celleprøver minst tre år etter vaginalt samleie eller etter fylte 21. De fleste kvinner bør ha en årlig celleprøve, derimot, kan en lege gjøre andre anbefalinger basert på tidligere Pap testresultater.

Pap testen er utført i løpet av en bekken eksamen. Under testen, ligger på en kvinne å undersøke tabell, mens en lege setter inn et spekulum i vagina for å nå cervix (den nedre del av livmoren). Legen anvender en spesiell børste for å oppnå en prøve av celler fra livmorhalsen. Cellene blir deretter plassert på et objektglass, dekket med et konserveringsmiddel, og deretter sendes til et laboratorium for testing.

På Laboratory

Laboratoriet bruker en metode som kalles The Bethesda System, som ble utviklet ved National Institutes of Health i Bethesda, Maryland. Cellene blir testet med spesialiserte maskiner og er kategorisert i en av de følgende kategorier:

• ASC-US: Dette betyr at noen av cellene testet som atypiske plateepitel celler av usikker betydning. Plateepitel celler er de som vises på livmorhalsen; imidlertid kan de som er atypisk berettige ytterligere testing.

• LSIL: Dette står for lavgradige plateepitel intraepitelial lesjoner. Når det kombineres med informasjon om pasientens historie, kan dette ikke være grunn til ytterligere testing.

• HSIL: Dette står for høyverdig plateepitel intraepitelial lesjon, noe som resulterer i en unormal celleprøve og ofte garanterer ytterligere testing.

Celleprøve laboratorium evaluering er vanligvis tilgjengelig innen to til tre uker. Legen din bør forklare hvordan du vil bli varslet (noen kontorer kontakte pasienten personlig, og noen krever at du ringer en konfidensiell tall for resultater).

Din Pap Smear Rapporter

Laboratoriet skal gi deg og din lege en celleprøve rapport, som viser pasientens navn, patologen som undersøkte prøven og datoen av kvinnens siste menstruasjon (eller hvis kvinnen ikke lenger menstruates). Ytterligere informasjon omfatter kvinnens relevant medisinsk historie, antall lysbilder anmeldt, om prøven var nok til å trekke bevis og en beslutning om cellenes makeup. Dersom ytterligere tiltak, for eksempel en re-test eller biopsi, bør tas, bør denne informasjonen være inkludert i rapporten også.

Endelige Bestemmelser

Celleprøve resultater inkluderer ofte en av seks bestemmelser:
• normal
• celleprøve inneholder ikke endocervikale celler (indikerer en re-do)
• upålitelig celleprøve på grunn av betennelse, i hvilket en årsak må bestemmes
• ASC-US - Legen kan gi nærmere bestemmelser som til nivået på re-testing nødvendig
• LSIL - de fleste kvinner gjennomgår en kolposkopi til ytterligere test for kreftceller
• HSIL - en rask biopsi er nødvendig

Om celleprøver

Om celleprøver


Alle kvinner 18 år eller eldre, sammen med de som er under 18 år og er seksuelt aktiv, rådes til å ha en årlig bekken eksamen, som inkluderer en celleprøve. Vanligvis vil kvinner begynne å ha en årlig celleprøve i et år til tre år etter at de har blitt involvert i seksuell aktivitet. Kvinner bør ha denne årlige eksamen gjort frem til fylte 30. Etter 30, anbefales det å få det gjort hver to til tre år dersom de har hatt gjennomgående normal tester resultater.

Definisjon

En celleprøve er utført av en lege for å ta en prøve av livmorhalsen celler. Legen ser da på cellene for å se om det er noen endringer i livmorhalsen. Slike endringer kan være tegn på livmorhalskreft eller andre forhold som kan til slutt slå seg til kreft. En celleprøve er stor for å oppdage forstadier forhold samt eventuelle skjulte, små svulster som også kan være en årsak til livmorhalskreft. Tidlig påvisning er viktig hvis du ønsker å forebygge utvikling av livmorhalskreft.

Prosedyre

En person kan høre ordet celleprøve og automatisk tenker at det ville gjøre vondt. Heldigvis, er en celleprøve ikke smertefullt, men det kan være litt ubehagelig. Under en bekken eksamen legen vil utføre celleprøve ved hjelp av et verktøy kalt et spekulum. Spekulum åpner skjeden bred nok slik at legen kan undersøke livmorhalsen. Legen vil da sette inn en plastsparkel og liten børste for å samle inn en prøve av livmorhalsen celler. Når prøven er trukket ut, er det plassert i en oppløsning som deretter blir tatt til laboratoriet for å bli testet.

Resultatene

Det kan ta et par uker å få testresultater tilbake, så hvis du ikke har hørt noe i tre uker, gå videre og ringe legen din kontor. Hvis du mottar testresultater som sier det var en normal celleprøve, betyr dette at livmorhalsen cellene så fint. Hvis resultatene sa at du hadde en unormal celleprøve, betyr det at cervix cellene ikke ser OK. Til tider kan du ha en annen celleprøve gjort og andre ganger du måtte ha for å ta forskjellige tester. En kolposkopi kan også bli foreslått av legen din. Dette krever en viss mikroskop for å se vagina og cervix. Også å merke seg, er at en celleprøve kan noen ganger gjenkjenner infeksjoner, men er ikke en pålitelig måte å oppdage kjønnssykdommer.

Symptomer

Det er lite sannsynlig at du vil se noen symptomer mellom dine celleprøver som forstadier til kreft i livmorhalsen er ikke sannsynlig å forårsake eller vise noen symptomer. For å vite om det er faktiske problemer, vil du mer enn sannsynlig må ha en celleprøve og bekken eksamen gjort. Men når det er kreft i livmorhalsen, er unormal blødning den vanligste symptomet. Du kan oppleve blødning mellom månedlige perioder, etter å ha sex eller etter skylling. Et annet vanlig symptom er utflod. Disse symptomene betyr ikke at kreft er der, så for å vite om de er faktisk forstadier symptomer du trenger å se en lege, spesielt hvis symptomene oppstår eller vedvarer.

Oppnå en mer nøyaktig Pap Smear

Det finnes måter du kan bidra til å få de mest nøyaktige resultatene fra en celleprøve test. Ikke ha sex 24 til 48 timer før en celleprøve eksamen. Hvis mensen skulle komme opp uventet samme dag du er planlagt for en celleprøve, planlegge eksamen. Det er best å ha en eksamen gjort 10 til 20 dager etter at menstruasjonssyklusen. La legen vite om du har noen utflod, kløe eller andre problemer i dette området før eksamen. Hvis det er en infeksjon til stede, kan det hende du må ta medisiner for å klare det før har den faktiske eksamen. Unngå skylling, deodorant spray, feminin vask, og selv bruker tamponger 24 timer før eksamen. Ikke bruk noen kremer eller noen form for produktet på eller i vagina 24 timer før eksamen for å bidra til å sikre du har mer nøyaktige testresultater.

Årsaker til dårlig celleprøver

Årsaker til dårlig celleprøver


En celleprøve screening test ser for atypiske celler i cervix-den nedre del av livmoren. En lege refererer vanligvis til en "dårlig" celleprøve resultatet som "unormal", som betyr at atypiske celler eksisterer.

ASCUS og AGUS

Atypiske plateepitel celler av ubestemt signifikans (ASCUS) og atypiske kjertelceller av ubestemt signifikans (AGUS) er to mulige celle resultater indikerer uregelmessigheter i noen av overflaten (skvamøs) celler i livmorhalsen, eller av mucus-produserende celler i livmoren. Den mulige virkningen av disse cellene er ukjent, ifølge MedlinePlus.

LSIL / HSIL

Lav- og høy grad av plateepitel intraepitelial lesjoner kan være forstadier; høyverdig lesjoner er mer sannsynlig å utvikle seg til kreft, ifølge Mayo Clinic.

Kreft

Resultatene av en celleprøve kan sterkt indikere kreft av plateepitel i livmorhalsen eller kjertel livmor cellene, rapporterer Mayo Clinic.

False Positive

En celleprøve kan tidvis indikerer unormale celler er til stede når cellene er faktisk normalt, ifølge WomensHealth.org.

Betydning

Videre testing følger vanligvis en unormal Pap test for å fastslå om det er en fare til stede fra de atypiske celler som finnes, melder MedlinePlus.

Betraktninger

Ifølge WomensHealth.gov, de fleste unormale celleprøve resultatene tyder ikke på at en kvinne har livmorhalskreft.