Digidexo.com

Hvordan virker røyking forårsake hjertesykdom?

Hvordan virker røyking forårsake hjertesykdom?

Statistikk Omkringliggende hjertesykdom og røyking

Fordi røyking er oftere assosiert med kroniske lungelidelser som lungekreft eller KOLS, de fleste ikke tenker på hjertesykdom når de tar den første drag av sin morgen sigarett. Men røyking er en viktig årsak til hjertesykdom for menn og kvinner. I USA har antallet dødsfall som følge av hjertesykdom direkte relatert til røyking vært i 20 prosent rekkevidde.

Visste du at risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt øker med antall sigaretter din røyk? Faktisk, hvis du røyker en pakke sigaretter om dagen, er risikoen for hjerteinfarkt øker med mer enn to ganger. Men det stopper ikke der ... du vil fortsette å øke risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt jo lenger du røyker.

Hvordan virker Røyking øker risikoen for hjertesykdom?

Giftstoffer i sigaretter bidra til en tilstand som kalles aterosklerose. Aterosklerose, bedre kjent som "åreforkalkning", oppstår over tid og er forårsaket av plakk, arrdannelse og påfølgende fortykkelse av arterieveggene. Som skaden fortsetter, inflammasjon utvikles, som gjør blodpropp som blokkerer strømmen av blod til hjertet. Fordi hjertet trenger en oksygenrik blodtilførsel for å overleve, kan en blodpropp i siste instans føre til et hjerteinfarkt.

Hvordan kan jeg forebygge hjertesykdom?

Den beste måten å forebygge hjertesykdom er å aldri røyke. Hvis du røyker, er å stoppe avgjørende for din helse. Røykeslutt reduserer risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, lungekreft og mange andre forhold.
Hvis du har et sterkt ønske om å slutte, er det mange gode online avslutte programmer tilgjengelig. Legen er en annen utmerket ressurs. Han kan foreskrive medisiner som vil bidra til å dempe cravings og lette ubehag av nikotin abstinenssymptomer.