Digidexo.com

mamografi vs radiologi

Hva er Pediatric Radiology?

Pediatric radiologi er bruk av medisinsk bildebehandling for å diagnostisere eller behandle barnas medisinske tilstander. Pediatric radiologer bruke disse medisinske bilder for å få en titt på interne strukturer og se noe unormalt.

Betydning

Radiologi tillater leger å se inne i en persons kropp uten å måtte kirurgisk utforske innsiden. Dette gjør at medisinske fagfolk for å utelukke eller diagnostisere interne problemer uten risiko eller komplikasjoner forbundet med å åpne noen opp. Pediatric radiologer er i stand til å se på en radiologisk skannebildet og effektivt se indre organer, muskler og bein av et barn.

Typer

Det er to grunnleggende subtyper av pediatrisk radiologi; diagnostisk radiologi og terapeutisk radiologi. Diagnostisk radiologi er den mest vanlige, som inneholder seks forskjellige typer radiologiske spesialiteter. Disse typene inkluderer projeksjonsradiografi, gjennomlysning, MRI (Magnetic Resonance Imaging), CT (computertomografi), ultralyd og nukleærmedisin. Terapeutisk radiologi refererer til stråling onkologi. Denne type radiologi benytter radiologi for å behandle kreft.

Funksjon

Hver type stråling scan har en annen funksjon. Projeksjon radiologi, ellers kjent som x-ray, bruker elektromagnetisk stråling for å ta et bilde av bein og bløtvev. En MR bruker sterke magnetiske felt for å ta bilder av mykt vev i en persons kropp. CT-skanning er røntgenmaskiner som produserer bilder i 3-D, slik at radiologer til å vise indre organer og bein i detalj. Nukleærmedisin kombinerer en CT scan med radioaktive sporstoffer, slik at analysen av fysiologisk funksjon samt 3-D detaljering. Ultrasounds bruker høyfrekvente lydbølger for å produsere bilder av bløtvev strukturer i sanntid. Gjennomlysning involverer administrering av et kontrastmiddel middel, slik som jod, for å se sanntid funksjon av blodkar, urinveiene eller gastrointestinal (GI)-tarmkanalen.

Betraktninger

Barn med pacemakere eller andre metall implantater kan ikke være i stand til å ha MRI er på grunn av magnetiske felt. Sørg for å fortelle en lege hvis barnet har noen metallimplantater. Effekten av alle typer røntgen annet enn ultralyd ikke er tilrådelig under graviditet. Hvis svangerskapet er en mulighet, anbefaler behandlende lege for riktig vurdering av risikoen og fordelene av skanningen.

Fordeler

Pediatric radiologi bistår leger i diagnose og prognose av interne medisinske problemer ved å tillate dem å se internt. Det forhindrer unødvendige operasjoner ved å tillate leger å utelukke spesifikke problemstillinger. Den gir innsikt i den interne driften av kroppen uten noen invasive prosedyrer.

Funksjoner

Hver av de typer radiologiske bilder har viktige funksjoner som gjør dem ideelle for spesifikke situasjoner. X-stråler er rask, rimelig og enkel å bruke for å diagnostisere benbrudd eller store bløtdels problemer. MRI-er leverer de beste bløtvev bilder av alle radiologiske typer. CT og nukleærmedisin er den foretrukne avbildningsteknikk for vaskulære problemstillinger samt blindtarmbetennelse og andre urinveisproblemer. Ultralyd brukes for graviditet evaluering og overvåking av fosteret, så vel som i pasienter med trauma for å vurdere blødning. På grunn av sin portabilitet, ultralydundersøkelser er det beste valget når en pasient er ikke mobil. Gjennomlysning brukes med GI problemer overveiende, både nedre og øvre.

Radiologi for Pannikulitt

Radiologi for Pannikulitt


Pannikulitt oppstår når fettlaget under huden blir betent. De fleste former for denne lidelse kan deles i to grunnleggende kategorier, lobul og septal. Ofte vil en forekomst av sykdom viser tegn på begge.

Symptomer

Smertefulle klumper eller blemmer på bena eller andre områder av huden kan være tidlige symptomer på pannikulitt. En diagnose kan være vanskelig å fastslå fordi symptomene ligner andre dermatologiske lidelser. En biopsi og blodprøve kan hjelpe diagnostisere pannikulitt.

CAT Scan Diagnose

Etter å ha vurdert de ulike diagnoser basert på symptomer, er en beregnet aksial tomografi (CAT) scan vanligvis brukes til å utelukke noen av alternativene. En CAT scan gjør det mulig å se pasientens kropp på måter som ellers ikke er mulig, slik at radiologer å bedre undersøke alle aspekter av det berørte området.

MR og X-Ray

Avhengig av området av bekymring, og ofte legens personlige preferanser, er MR eller røntgen noen ganger brukt når diagnostisere pannikulitt. Hver metode har unike diagnostiske kvaliteter som kan arbeide sammen med de andre når de står overfor en vanskelig diagnose, som kan være tilfelle med pannikulitt.

Intervensjons Cardiology & Radiologi

Intervensjons Cardiology & Radiologi


Målet med intervensjons kardiologi er å behandle hjertesykdommer når det er mulig ved hjelp av minimalt invasive kirurgiske teknikker. Disse prosedyrene er gjort mulig gjennom bruk av radiologi, som styrer intervensjons kardiolog gjennom intrikate og ofte uregelmessig, skadet eller blokkerte arterier, vener og områder av hjertet til å behandle visse vaskulær og hjerteproblemer.

Angiograms og Hjertekateterisering

Angiograms image koronararteriene å se etter blokkeringer eller innsnevringer som kan være årsaken hjertesymptomer og har potensial til å resultere i hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hjertekateterisering tar intern snarere enn eksterne røntgenbilder av hjertet. Kateteret, et fleksibelt rør, er satt inn i en arterie, og kan ta bilder av innsiden av arteriene og hjertekamrene.

Angioplastikk Med ballong og Stents

Perkutan transluminal koronar angioplastikk (PTCA) utføres dersom en blokkeringen er plassert gjennom en angiografi. Blokkeringen blir vanligvis behandlet med en liten ballong blåses opp for å åpne blodkaret. I noen tilfeller kan en liten netting bur, kalt en stent, er satt inn og sydd på plass via kateteret til å holde blodkaret åpent. Disse prosedyrene krever detaljerte røntgenbilder for å veilede kirurgen.

Strukturelle reparasjoner of the Heart

Små defekter mellom kamrene eller de to sidene av hjertet kan diagnostiseres lettere takket være moderne radiologiske tester som MRI og CT-skanning. Ventiler kan også repareres ved hjelp av instrumenter og ballonger. Intervensjons kardiolog kan planlegge operasjonen basert på den enkelte pasientens hjerte. Ved hjelp av en fluoroscope, vil kardiolog kunne visualisere innsiden av hjertet og gjøre reparasjoner uten å kutte åpen pasientens bryst.

Radiologi og gikt

Radiologi og gikt


Urinsyregikt er en smertefull tilstand i leddgikt familien. Denne tilstand fører til smerte og hevelse i ledd, på grunn av et overskudd av urinsyre - et biprodukt av metabolismen av protein i det menneskelige legeme. Bruken av radiologi for eksempel røntgenstråler kan være nyttig i diagnosen av gikt.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, oppstår gikt når dreven urinsyre er produsert, som kroppen ikke kan lykkes skille ut. Nyresykdom er en mulig årsak; Men de fleste tilfeller av gikt er idiopatisk - uten kjent sak - i naturen.

Betydning

Radiologi er en diagnostisk prosedyre som brukes til å identifisere sykdom og skade. Det er mest brukt i form av røntgenstråler når målet er å definitivt diagnostisere gikt. Bilder på X-ray filmer vil typisk bekrefte om sykdommen er til stede, og hvor langt den har kommet.

Fordeler

Ifølge Medscape.com, i begynnelsen stadier av tilstanden, radiologiske funn viser vanligvis tilstedeværelsen av hevelse, og som sykdommen utvikler seg, vil små endringer vises på røntgen i benete strukturer av de berørte ledd. I de sene stadier av gikt, vil røntgen viser vanligvis interosseous tophi - modulære masser av urinsyrekrystaller innebygd i beinet.

Kreft forekomster i Radiologer

Kreft forekomster i Radiologer


Radiologi har vært et vanlig medisinsk praksis siden tidlig på 1900-tallet. Menneskeskapt stråling brukes i mange ulike medisinske områder, inkludert onkologi, odontologi og nukleærmedisin. Forskning har blitt gjort for å finne ut hva, om noen, krefttilfeller er tilstede blant disse arbeiderne.

The Early Years

I begynnelsen av 1900-tallet, ble arbeidere i radiologi eksponert for høye doser av ioniserende stråling. Forskningen ble gjort på åtte kohorter i feltet, og forskere oppdaget at radiologer før år 1950 var i fare for å få kreft på grunn av deres eksponering for stråling.

Leukemi

Leukemi er en ondartet kreft som dannes i blodet. Studier utført på radiologer før 1950 viste en økt dødelighet av arbeidstakere med leukemi.

Andre typer kreft

Mens leukemi var den vanligste formen for kreft funnet i radiologer før 1950 Forskerne fant også at enkelte former for kreft, som brystkreft og hudkreft, ble også rapportert.

Dagens Risiko

Mens det er ingen know protokoll for kreftrelatert risiko i yrket i dag, trenger radiologer ta forholdsregler for å unngå å utsette seg for høye doser av stråling.

Forholdsregler

Risikoen for farlig eksponering for stråling har kraftig forbedret siden 1950-tallet på grunn av frykt for kreft. Lavere doser av stråling blir nå brukt og radiologer ta forholdsregler som iført vester og gjennomføre skanner mens de er i en egen lukket-off område.

Radiologi & Livmorkreft

Radiology kan bidra til å bestemme tilstedeværelsen av livmorkreft, og den type av egnet behandling for å gi pasienten. Pasienten først gitt en ultralyd, der høyfrekvente lydbølger prellet av livmoren for å produsere bilder av det. Sonohysterography vil også bli brukt for å få et mer detaljert bilde av intern livmoren og gi en definitiv diagnose av kreft.

Før ultralyd

Kvinner vil vanligvis bli henvist til en ultralyd hvis de har opplevd spesielle symptomer som kan føre til at legen til å mistenke livmorkreft. Disse symptomene er bekkensmerter, unormal blødning eller andre menstruelle uregelmessigheter. Den ultralyd kan også hjelpe visualisere funksjoner i livmoren som har blitt følt på eksamen, for eksempel cyster på eggstokkene og livmor fibroids, og eggstokkene eller livmor svulster.

Utføre Ultralyd

Ultralyden kan utføres abdominally, (Transabdominal) eller vaginalt (transvaginal).
En transvaginal ultralyd er vanligvis utføres for å vise endometriet, eller slimhinnen i livmoren (inkludert sin tykkelse), og eggstokkene. Transvaginal ultralyd gir også et godt bilde av de muskelveggene i livmoren, kalt livmoren. Livmorkreft kan forekomme både i endometriet og myometriet.

Sonohysterography

Sonohysterography åpner for en mer dyptgående undersøkelse av livmorhulen. Disse eksamene er vanligvis utføres for å oppdage livmor unormalt, arr, endometriepolypper, muskelknuter, og livmorkreft, spesielt hos pasienter som har opplevd unormal livmor blødning.

Utføre sonohysterography

Pasienten er posisjonert for en bekken eksamen, med føttene i stigbøyler. Livmorhalsen vil bli renset, og et kateter blir satt inn i livmorhulen. Den transvaginal probe vil bli satt inn i skjeden, og opp i livmorhalsen. Steril saltløsning vil bli injisert gjennom kateteret inn i livmorhulen som ultralyd blir utført, for å forsøke å blåse opp det å visualisere ulike funksjoner tydelig. Utilstrekkelig inflasjon av livmorhulen med saltvann injeksjon kan være forårsaket av livmor voksninger (arr) eller store godartede svulster som kalles fibroids, som kan delvis blokkere livmorhulen og gjør visualisering vanskelig.

Resultatene av radiologiske Scans

Ultralyd og sonohysterography er nyttige radiologiske verktøy for diagnose av uterine tilstander, inkludert uterin cancer. Radiologi bidrar til å bestemme plasseringen av visse avvik, for eksempel muskelknuter eller polypper, som kan være viktig ved etablering av en behandling eller forvaltningsstrategi for en pasients bestemt tilstand. Resultatene vil bestemme behandlingsforløpet. Hvis livmorkreft er diagnostisert, vil pasientene vanligvis gjennomgå en hysterektomi (fjerning av livmor).

Radiologi & Cerebral Parese

Radiologi & Cerebral Parese


Tegn på cerebral parese er ofte sett i de første årene av livet, men dette kan variere fra barn til barn, og må diagnosen gjøres av en lege. Verktøy som magnetisk resonanstomografi - MRI - eller andre typer røntgen, blir brukt til å etablere en definitiv diagnose.

Cerebral Parese

Ifølge WebMd.com, er cerebral parese et syndrom som påvirker muskel refleks og koordinasjon, og kan føre til talevansker. Cerebral lammelse er et av de mest vanlige årsaker til barndommen uførhet, og det er et resultat av en skade på hjernen oppstår før, eller under, fødselen.

Diagnose gjennom Radiologi

Ifølge Mayo Clinic, er radiologiske prosedyrer vanligvis brukes til å diagnostisere cerebral parese. En MRI brukes til å produsere digitale bilder av hjernen, og en tilsvarende test, som kalles en cranial ultralyd, gir bilder av hjernevev gjennom høyfrekvente lydbølger. En computertomografi - CT - scan kan brukes for å oppnå et tverrsnitt av flere hjerneområder. Legen eller radiolog vil deretter vise resultatene for å oppdage hvor unormalt ligge.

Betraktninger

En MR er ganske støyende, og dette bør bli forklart for barnet, slik at han ikke er skremt av lydene. Alle testene er smertefri, men avhengig av barnets alder, kan det være vanskelig for ham å forstå betydningen av å være fortsatt gjennom hele prosedyren. Hvis dette blir problematisk, vil legen foreskriver en lett beroligende middel.

Code of Ethics for Radiologer

Code of Ethics for Radiologer


Radiologer gi en viktig tjeneste til pasienter og andre medlemmer av den medisinske profesjon. Deres arbeid hjelper leger ta avgjørelser som fører til en riktig diagnose og behandling plan for pasienter. Etiske regler for Radiologer inneholder 10 prinsipper som beskriver den måten som en radiolog er å utføre sine plikter og de handlingene han er å ta i forhold til sitt yrke, pasienter, andre medisinske fagfolk og publikum.

Oppgaver

Oppgave-orientert deler av Code of Ethics for Radiologer inkluderer prinsipper 1, 4 og 7. Prinsipp 1 sier at radiologer bør fungere "rasjonelt og effektivt." Oppgaver er å være ferdig på en måte som "svarer på pasientens behov" og støtter andre medisinsk faglig for det formål å gi "kvalitet medisinsk behandling." Prinsipp 4 omhandler kunnskap, utstyr, prosedyrer og teknikker radiolog bør bruke for å fullføre oppgaver. Prinsipp 7 stater radiolog skal utføre sine plikter og oppgaver med "kompetanse og kompetanse", slik at alle enheter er beskyttet mot unødvendig stråling. Denne oppgaven relaterte prinsippet omfatter bruker riktig utstyr for å sikre strålingen er begrenset til bestemte områder av pasientens kropp.

Yrke

Prinsipper 2, 8 og 10 beskriver radiologer plikter i forhold til sitt yrke. Prinsipp 2 sier de skal opptre på en måte som oppnår målet om å gi tjenester "med menneskeheten og full respekt for verdighet for menneskeheten." Radiologer forventes å representere yrket og dets standarder i profesjonelle organisasjoner, til kolleger, pasienter og andre helsearbeidere. Prinsipp 8 gebyrer medlemmer av yrket med plikten til å "vedlikeholde og oppgradere faglige standarder." Prinsipp 10 stater radiologer bør engasjere seg i pågående utdanning, dele sine kunnskaper med andre og ser etter nye måter å forbedre yrket.

Pasienter

Prinsipper 3, 5, 8 og 9 beskriver hvordan radiologer bør oppføre seg i forhold til pasientene. Prinsipp 3 sier radiologer må gi samme nivå av høy kvalitet til hver pasient, uavhengig av rase, kjønn, tro, religion, økonomisk status eller annen faktor. De forventes å behandle pasienter uavhengig av deres sykdom eller lidelse. Prinsipp 5 mener at radiologer bør ta personlig ansvar for beslutninger, bruke skjønn og dømmekraft, og handle på en måte som sikrer det beste resultatet for pasienten. De forventes å praktisere "etisk opptreden" på en måte som gagner pasienten, etter prinsipp 8. De forventes å opprettholde pasientrettigheter "kvalitet radiologisk omsorg". Til alle tider, må radiologer beskytte "pasientens rett til privatliv" og avsløre bare informasjon som er lovpålagt.

The Public

Prinsipp 8 holder radiologer bør dele informasjon med omverdenen om den "yrke og dens funksjoner." I Prinsipp 9, er radiologer bundet til å dele informasjon som beskytter velferden i samfunnet.

Medisinske Workers

Etiske regler for Radiologer omfatter regler for samspill med andre medlemmer av den medisinske profesjon. Etter prinsipp 6, de er å gi andre fagfolk med nødvendig informasjon for å stille en diagnose og høy kvalitet pasient vesenet beslutninger. De er å dele informasjonen han fikk fra observasjon og behandling.

Dental Radiologi assistent Krav

Dental radiologi innebærer å ta røntgenbilder av tenner og kjeve som kreves av tannleger, malpractice forsikring bærere og dental forsikring bærere før eventuell tannbehandling kan gjengis. Det er ikke en egen enhet og inngår i stillingsbeskrivelsen av tannpleiere og tannhelsesekretærer.

Dental Office Staff Members Tillatt å ta røntgen

I tillegg til tannlegen, er tannpleiere og sertifiserte tannhelsesekretærer tillatt å ta røntgenbilder under tilsyn av behandlende tannlege.

Tannpleiere

En tannpleieren har en tilstand utstedt lisens og gjengir behandling til pasienter som involverer profylakse og skalering av tennene i tillegg til å lære riktig munnhygiene teknikker.

Tannhelsesekretærer

Tannhelsesekretærer kan motta opplæring i jobben, ta videregående skole eller yrkesfaglig skole kurs, delta på tekniske institutter eller melde deg på høyskoler som tilbyr en tilknyttede grad i dental bistå. Imidlertid kan bare tannhelsesekretærer som er sertifisert, lisensiert eller registrerte ta dental x-stråler under tilsyn av behandlende tannlege.

Krav til tannpleiere / Radiologer

En tannpleier er nødvendig for å ha fullført et toårig studium i dental hygiene og å ha fått et statlig lisens.

Krav til tannhelsesekretærer / Radiologer

Tannhelsesekretærer må fullføre et sertifiseringsprogram som inkluderer kurs i radiologi (røntgen). Noen stater krever tannhelsesekretærer til å bli lisensiert, registrert, for å fullføre en Radiation Health and Safety eksamen eller å passere en state-godkjent kurs i radiologi.

Radiologi Coding Retningslinjer

Radiologi Coding Retningslinjer


Kode retningslinjene blir brukt i den medisinske profesjon å nøyaktig identifisere sykdom og behandling på sykehus. Brukes i medisinsk dokumentasjon, koder registrere alle aktiviteter relatert til pasientbehandling. Som en rask måte å dokumentere medisinsk aktivitet for forsikring og sykehus compliance, radiologi koding retningslinjer brukes av radiologi programmerere for å bistå i å sikre dokumentasjon oppfyller universell helse standarder i radiologisk praksis.

ICD-9-CM Coding

ICD-9-CM er et omfattende datatabell som inneholder en liste av sykdomskoder, en alfabetisk indeks til sykdoms oppføringer og en klassifikasjon av medisinske prosedyrer. Det er overvåket av National Center for Health Statistics (NCHS) for å sikre koder er oppdatert etter behov. International Classification of Diseases (ICD) brukes til å kode og klassifisere dødelighetsdata fra dødsattester. Klinisk Modifikasjon (CM) brukes til å kode og klassifisere sykelighet data fra pasientjournaler, legekontorer og NCHS undersøkelser. Nummer ni i kodingen tittelen indikerer antall ganger systemet har blitt revidert av Verdens helseorganisasjon.

Hva er koding retningslinjer?

Kode retningslinjene er en viktig del av den medisinske prosessen som de bistå helsepersonell og koder for å sikre nøyaktig komplett dokumentasjon på pasientens vurdering, riktig diagnose og behandling. ICD-9-CM helsevesenet koding retningslinjer er gitt av Department of Health and Human Services (DHHS). Regler som følger instruksjonene i ICD-9-CM, disse retningslinjene følger sekvense instruksjoner inngår i flere volumer av ICD-9-CM instruksjon, som gir ekstra instruksjon om tilordning ICD-9-CM diagnose- og prosedyrekoder som kreves under Helse Forsikring bærbarhet og Accountability Act (HIPAA).

Coding Guideline Innhold

De ICD-9-CM koding retningslinjer gir indekserte seksjoner utformet for å gi helsevesenet utøvere et verktøy for å forstå kodekonvensjoner. De bistår i å identifisere etiologien av koding basert på sykdom og behandling, riktig inkludering eller ekskludering vilkår og forkortelse. Hvis brukt riktig, kan helsepersonell sikre riktig kode innspill på pasientdokumenter. Seksjoner som inngår i retningslinjene er: konvensjoner og retningslinjer kode, velge rektor diagnose, rapportering ekstra diagnose og rapporterings retningslinjer for polikliniske tjenester.

Radiologi Coding Retningslinjer: Innledende utredning og diagnostisering

I radiologi praksis, er koding viktig og kan presentere koding utfordringer til de som er ansvarlige for å sikre diagnostisk koding er nøyaktig. I Radiologi dag, en online publikasjon for radiologi fagfolk, ble 10 retningslinjer identifisert som spesielt viktig i radiologi diagnostisk koding. Grunnleggende radiologiske identifikasjons retningslinjene inkluderer: innrømmelse av tegn og symptomer som diagnose når en formell diagnose ikke er bekreftet ved hjelp kombinasjon bruddkoder bare som en siste utvei og aksept av unormale testresultater som akseptabel diagnose når andre tester er negative.

Radiologi Coding retningslinjer: Behandling og bekreftet diagnose

Behandling og Sequence kode retningslinjene inkluderer sikrer riktig sekvensering av diagnoser i stråling behandlingsprogrammer. Screening kodene skal være korrekt samt bekreftelse av riktig koding gang en formell diagnose (post testing) er utstedt. For behandling av alvorlige helsemessige forhold som kreft og hjerte- og karsykdommer er det kritiske retningslinjer som rapporterer primære behandling av sekundære neoplasme sider for strålebehandling og sikre cerebrovaskulær sykdom (CVA) eller hjerneslag er riktig kodet for å sikre at arrangementet alvorlighetsgrad og behandlingstrinn er skikkelig bemerket. Viktigst i radiologi koding, er det viktig at helsepersonell forstår elementer og detaljer og må dokumenteres for HIPAA.

Radiologi Coding Sertifisering

For å møte den økende utvikling av radiologi behandling og teknologiske fremskritt i enheter og prosedyrer ved hjelp av radiologisk praksis, American Academy of Professional Coders (AAPC) opprettet en sertifisering for profesjonelle programmerere som arbeider i radiologi. Den Certified Intervensjonsradiologi Cardiovascular Coder (CIRCC) sertifisering gir ekstra utdanning og kompetanse til radiolog og hjerte-programmerere. Å sitte for sertifisering eksamen, vil du ha en knytte grad og et anbefalingsbrev fra arbeidsgiver eller lege. Du vil bringe ICD-9-CM koder og støttemateriell og besitter nåværende medlemskap med AAPC. (Referanse 4)

Nerve skade forårsaket av Radiology

Definisjon

Radiology er definert som bruk av stråling og avbildningsteknologi for å diagnostisere og behandle sykdom. CT, røntgen, MRI, skanner ultralydundersøkelser, og bein alle faller inn i kategorien av radiologi. Strålingsterapi er også brukt for å behandle kreft. En kobling mellom vev og nerveskader og ens eksponering for stråling. Stråling nær nerver kan øke risikoen for nerveskader.

Medical Imaging

Radiologisk bildebehandling bruker bjelker av stråling --- rettet mot en bestemt del av kroppen din --- å produsere et bilde på film eller datamaskin. Fremskritt innen medisinsk bildebehandling --- som computertomografi (CT) --- har tillatt leger til å vise bilder av din indre kropps høyoppløselige. Sammenlignet med konvensjonelle røntgenundersøkelser, CT utsette deg for høyere nivåer av stråling, men tilbyr mye mer detaljerte bilder. Ifølge Mayo Clinic, er en svært liten mengde stråling som brukes under disse skanninger - ikke nok, etter deres mening, for å forårsake kreft. Ifølge en rapport i New England Journal of Medicine 2007, etter deres mening, kan eksponering for denne lille mengden av stråling øker kreft priser i de kommende årene. Mange i det medisinske og vitenskapelige samfunn forblir fordelt over dette emnet.

Nerveskader forårsaket fra radiologi --- eller den lille mengden av stråling din utsettes for under medisinsk bildebehandling --- er svært usannsynlig. Radiologi brukes til å finne skadede nerver for å hjelpe leger fore riten behandling. Ved hjelp av bildediagnostikk for å finne skadede nerver vil ikke gjøre nerveskade verre eller forårsake ytterligere nerveskade.

Men hvis det er en økt risiko for å utvikle kreft etter røntgen eller CT scan, og strålingen bildebehandling blir rettet mot nervene --- man kunne hevde at - utsette nervene til kreft forårsaker stråling kan til slutt føre til nerveskader. Hvis du ta parti med halvparten av det medisinske miljøet og tror stråling bildebehandling er risikabelt, foreslår Mayo Clinic spør legen din for å forklare hvorfor han eller hun føler en CT-skanning er nødvendig. En CT-skanning eller stråling bilde studien bør bare gjøres hvis du har symptomer som krever en.

Kreftbehandling

Strålebehandling --- brukes til å behandle kreft --- bruker bjelker av X-ray (stråling) for å drepe kreftceller. I likhet med medisinsk bildebehandling --- strålebehandling har også som mål bjelker av stråling på presise punkter på kroppen din. Forskjellen er under strålebehandling maskinen ved hjelp av høy-energi stråler og kroppen din blir utsatt for høye nivåer av stråling. Disse høye nivåer av stråling skader cellene til slutt ødelegge dem --- dessverre --- både friske og kreftceller blir ødelagt. Ifølge Mayo Clinic, halvparten av alle mennesker med kreft får strålebehandling. Bivirkninger av stråling avhenger av hvilken del av kroppen din ble utsatt for og hvor mye stråling ble brukt. Hvis kreften er på eller nær store nerver, som din ryggmarg, hals, håndledd eller ankel, risikoen for å utvikle nerveskader fra stråling er høyere. Nerveskader kan forårsake ansikts hengende, tap av hørsel, erektil dysfunksjon, infertilitet, smerter og bevegelseshemninger. Hvis nerveendene er skadet kan du oppleve en permanent brennende følelse --- etter strålebehandling. Stråling forlater også bak smertefulle arr og kan forårsake nummenhet i området der du har arrdannelse.

Legen din kan fortelle deg hvor mye stråling som blir foreskrevet, og hva området strålingen vil være rettet mot. Diskuter risikoen for nerveskader relatert til strålebehandling med legen din, så vel som andre mulige behandlingsalternativer.

Radiologi Vs. Radiografi

Radiologi Vs.  Radiografi


Radiologi kan forveksles med radiografi som begge disipliner falle i samme felt av medisinsk bildebehandling, men innen radiologi er en avansert gren av læring og praksis. Radiografer arbeider med pasienter for å produsere de medisinske bilder, for eksempel røntgen, som radiologer og andre bruker for å diagnostisere og oppdage sykdom eller skade. På grunn av nivået på avansert opplæring og ansvar, gjør en radiolog en høyere lønn enn en radiograf.

Ansvar

Radiologer er leger som lærer den avanserte ferdigheter i å tolke eller diagnostisere medisinsk bildebehandling som for eksempel mammografi, røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), gjennomlysning og computertomografi (CT). Mens mange radiologer bruke sine ferdigheter til å diagnostisere, noen radiologer behandle sykdom, spesielt kreft, ved hjelp av stråling. De kalles stråling onkologer eller nukleærmedisinske spesialister.

Radiografer skape medisinske bilder ved hjelp av røntgen, mammografi, MR og andre metoder for å produsere bilder for leger, vanligvis radiologer, for å analysere. Likeledes kan enkelte radiografer lære å bruke stråling til å behandle kreft. Radiografer kan også bli kalt radiologi teknikere, radiologiske teknologer, X-ray techs, radiologiske assistenter og rad techs.

Utdanning

Etter å tjene en bachelorâ € ™ s grad, vanligvis i en pre-med-feltet, studenter som ønsker å bli radiologer delta på et akkreditert medisinsk skole og tjene en medisinsk doktorgrad (MD) grad. De må passere en lisensiering eksamen og fullføre et internship. Så går de videre til minst fire års høyere medisinsk utdanning i radiologi, kalt et bosted. Legen går deretter inn et stipendprogram, og kan velge en sub-spesialitet, ifølge Radiological Society of North America (RSNA). Radiologer har 13 til 14 år med medisinsk utdanning utover en lavere grad.

Radiografer har betydelig mindre utdanning og opplæring. De vanligvis tjener en Associate of Applied Science, som tar to år. Noen studie for å oppnå en fireårig bachelorâ € ™ s grad og mer on-the-job ansvar, og andre kan få ett års sertifikat. En radiograf har vanligvis to til fire år av post-videregående utdanning, vanligvis tjent på et fellesskap eller teknisk fagskole.

Spesialiteter

Radiologi kan deles inn i mange spesialfelt, som for eksempel hjerte-radiologi, bryst imaging, akutt radiologi, neuroradiologi, muskler og skjelett radiologi og mer, ifølge RSNA.

Radiografi har mange lignende spesialiserte felt, den vanligste for radiografer være magnetisk resonans imaging (MRI), mammografi, diagnostisk medisinsk sonography (ultralyd) og computertomografi (CT).

Arbeidsplass

Innen radiologi er praktisert av radiologer i sykehus, klinikker og private medisinske praksis. De kan arbeide med henvisende leger til å behandle pasienter.

Radiografer kan arbeide på de samme stedene, og også i bildebehandling sentre, øyeblikkelig hjelp og forskningslaboratorier, ifølge det amerikanske Bureau of Labor Statistics.

Begge radiologer og radiografer lære å beskytte seg selv og pasienter fra de skadelige effektene av stråling.

Lønn

The Association of American Medical Colleges sier radiologer kan gjøre alt fra $ 386,755 til $ 600.000. US Bureau of Labor Statistics sier, som i mai 2008, var median årslønn for radiologi teknikere var $ 52,210.

Radiologi & Lung Cancer Detection

Radiologi & Lung Cancer Detection


Lungekreft er en terminal sykdom som først og fremst påvirker lungene. Imidlertid kan lungekreft spre seg til andre vev og organer gjennom lymfeknuter eller blodstrømmen hvis det ikke oppdages tidlig og behandles. Det finnes flere diagnostiske metoder for bildeteknologi som brukes av radiologer i deteksjon av lungekreft, og de fleste lungekreft oppdages ved rutinemessige røntgenundersøkelse for andre problemer før noen tegn eller symptomer på lungekreft oppstår.

Årsaker, tegn og symptomer

Røyking er nr 1 årsaken til lungekreft. Andre årsaker er: passiv røyking, asbest eksponering, lungesykdommer som tuberkulose (TB) og kronisk påtrengende lungesykdom (KOLS), radoneksponering og visse yrker.

De fleste pasienter med lungekreft ikke opplever noen tegn eller symptomer før de mye senere stadier av sykdommen. I noen tilfeller vil pasienter oppleve ett eller flere av de tegn og symptomer på lungekreft, inkludert en hoste som enten er nye eller har blitt verre over tid; hoste opp et beløp av blod; brystsmerter som er kjedelig, verkende og vedvarende; kortpustethet; tungpustethet eller heshet; eller gjentatte luftveisinfeksjoner som bronkitt eller lungebetennelse. Hvis du har noen av disse tegn eller symptomer, kontakt lege umiddelbart.

Chest Radiology (X-ray)

Røntgenundersøkelse er en av de mest tilgjengelige diagnostiske verktøy. Røntgenundersøkelse er det første skrittet tatt i diagnostisering av lungekreft. Denne type avbildning utsetter pasienten for små doser av stråling. Disse røntgen ta bilder av lungene fra siden, forfra og bak utsikt, avsløre tilstedeværelsen av unormale massene. Imidlertid kan røntgen ikke avgjøre om massen funnet er kreft; videre testing er nødvendig. Dette ytterligere testing vil også fastslå omfanget av eventuelle skader.

Datastyrt Tomatography (CT)

CT er forbedret 3-D X-stråler som produserer tverrsnittsbilder av området som blir skannet, inkludert magen, brystet og hodet. Med dette forbedret 3-D evne, er en CT scan mye mer nøyaktig enn den typiske brystet X-ray i deteksjon av lungekreft. Avbildning av en CT scan er så presis at den kan påvise spesifikke funksjoner på svulster funnet hos pasienter med lungekreft, slik at leger å bedre oppdage eventuelle skader og spredning forårsaket av denne terminal sykdom. CT-bildene kan også finne plasseringen og størrelsen på svulster i lungekreftpasienter. Stråling er minimal med en CT scan.

Magnetic Resonance Imaging (MRI)

Denne typen bildebehandling er produsert av radiobølger, magnetisme og datamaskiner for å gi svært detaljerte bilder av de områdene som er skannet. CT-avbildning er ikke så nøyaktig som MRI-avbildning i deteksjon av lungecancer tumortyper, og det er ingen eksponering for stråling. MR blir mer tilgjengelig, men har en tendens til å være en mye langsommere prosess enn CT scan. MRI er også vesentlig dyrere enn en CT scan. I tillegg er spesiell oppløsning dårligere på MR avbildning og luftbevegelse kan dimme bilder.

Pasienter som har gjennomgått noen prosedyre som involverer implantering av en hjerteklaff, pacemaker eller andre metall implantat av noe slag, ikke kan ha en MR-undersøkelse. Leger frykter at magnetismen i maskinen ville fortrenge eller forstyrre disse implantert devises.

Positrom Emission Tomography (PET)

Måling av metabolske aktiviteter og funksjoner vev, kan PET-avbildning hvor detektere glukose blir brukt i kroppen. Dette tillater leger å skille mellom godartede (ikke-cancerous) svulster og ondartet (kreft) svulster. PET avbildning er gjort ved hjelp av intravenøs (IV) radioaktive stoffer som beveger seg gjennom blodstrømmen og legger til ulike celler i kroppen produserer en farget 3-D bilde for leger å undersøke metabolisme i vev celler. PET billeddiagnostikk kan avgjøre om en svulst er aktivt vokser og sprer seg. I tillegg PET skanner hjelpe bestemme bestemt type celler innenfor et bestemt svulst å gi omfattende informasjon om veksten av slike svulster. Denne metoden gir detaljert informasjon om lungekreft, og går langt i riktig diagnostisering og behandling av sykdommen.

Radiologi for leddgikt

Radiologi for leddgikt


Leddgikt refererer til betennelse i leddene. Radiology, eller en X-ray, er et verktøy som kan brukes til å diagnostisere artritt, bestemme hvilken type en pasient har måle og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Fordeling av leddgikt i hendene

Ved revmatoid artritt, den "proksimale" områder av hånden (de nærmest håndleddet) har en tendens til å bli mer tungt berørt, sammen med de av håndleddet selv, mens i osteoarthritis de mer "distal" leddene i fingertuppene er involvert. Leddgikt vises på røntgenbildene som hovne områder av bein eller som hull i benet kalles "erosjoner."

Scoring

Så tidlig som på 1970-tallet, ble ulike scoring systemer utviklet for å bestemme omfanget av leddskader observert på røntgenbilder. Disse poengsummene var ment å korrelere med anslått felles funksjon og klinisk utfall. I dag behandler dataprogramvare bilder automatisk, produserer score som er ment å være mindre utsatt for brukeren skjevhet.

Små forskjeller

Selv om radiologi er en standard teknikk er diagnosen leddgikt, kan forskjellene mellom artritt typer være subtile og andre teknikker er i bruk eller under utvikling, så vel. Disse inkluderer magnetic resonance imaging (MRI) og ultralyd.

Dental radiografi og radiologi

Dental radiografi og radiologi


Dental radiografi og radiologi involverer bruk av en stråle av energi til å trenge tennene og ta opp disse bildene på fotografisk film, i henhold til "Dental radiografi:. Prinsipper og teknikker" Dental radiografer er noen medlemmer av en tannlege kontor team som er lisensiert / sertifisert til å utføre denne ferdigheten, som for eksempel tannleger, tannpleiere eller tannhelsesekretærer. Fagpersoner involvert i dental radiografi og radiologi må beherske en rekke tekniske ferdigheter i tillegg til å forstå bakgrunnen vitenskapelig kunnskap knyttet til røntgen.

Historie

X-stråling ble oppdaget i 1895 etter en bayersk fysiker ved navn Wilhelm Conrad roentgen eksperimentert med katode stråler - strømmer av elektroner - i et vakuumrør. Han deretter plassert sin kones hånd på en fotografisk plate, og utsatt det til ukjente stråler i 15 minutter. Etter å ha utviklet platen, kunne han se konturene av hennes hånd bein. Roentgen kalte de ukjente stråler "X-stråler." Elektroingeniør ved navn William Coolidge i 1913 skapte den første X-ray tube. Film pakker og den første dental X-ray maskin ble senere utviklet på 1920-tallet, setter scenen for utstyr som brukes i moderne tannlegekontor.

Viktig

Dental radiografi og radiologi er viktig fordi dental røntgen tillate tannleger å diagnostisere hulrom, sår og andre forhold de ellers ikke ville være i stand til å oppdage i løpet av en vanlig klinisk undersøkelse av pasientens tenner og muntlige vev. Muntlige forhold som dukker opp på en X-ray kan inneholde periodontal sykdom - ødeleggelsen av tannkjøttet og bein rundt tennene - samt traumer. Dental røntgen viser manglende tenner, påvirket tenner eller ekstra tenner også. I tillegg endodontists - tannleger som er opplært til å utføre rotfylling terapi - sterkt avhengige dental røntgen i løpet av disse prosedyrene.

Utstyr

Når du bruker tannrøntgenutstyr, må tannradiografer kunne finne og manipulere flere maskindeler som X-ray røntgenhode, forlengelse arm og kontrollpanelet. De bruker også filmholdere for å stabilisere intraoral tann film i pasientenes munn. Dental radiografer bør vite formålene med ulike typer tann film. For eksempel, bør de forstå at bitewing film bidrar til å detektere hulrom, mens periapical filmen viser en hel tann og dens understøttende ben. Dental radiografer også bruke extra film, som for eksempel panoramafilm, for å se store deler av kjevene eller skalle. Disse fagpersonene i tillegg prosessen X-ray film ved hjelp av ulike løsninger og montere røntgen riktig for enkel visning.

Biologi

Alle ioniserende stråling, som inkluderer røntgen, er skadelige og kan gi skader på levende vev. Bestrålte individer kan være i fare for leukemi, grå stær eller kreft. Stråleskader i genetiske celler også kan påvirke helsen til en person avkom. Av denne grunn må dental radiografer øve sikkerhet når du tar røntgenbilder. Dette omfatter å plassere en leder forkle over en dental røntgen pasienten og ved hjelp av en beskyttende barriere mellom seg selv og et røntgenstråle for å redusere sin egen eksponering for stråling.

Utdanning / Sertifisering

Lisensierte tannleger og tannpleiere som regel ikke er nødvendig å innhente ytterligere sertifisering for å eksponere dental røntgen lovlig. Imidlertid må tannleger fullføre minst åtte år på skolen utover videregående skole, og tannpleiere typisk komplett toårig knytte eller fireårig bachelorutdanningene i dental hygiene, ifølge US Department of Labor Bureau of Labor Statistics. Tannhelsesekretærer som regel fullføre ett års diplom eller to år knytte studieprogrammene i dental bistå, og noen stater krever dem til å være spesielt sertifisert for å ta røntgen.

Radiolog utdanningskrav

Radiologer er leger som bruker medisinsk imaging teknikker som røntgen, MR og ultralyd for å diagnostisere og behandle helseproblemer. Å bli en radiolog tar mange år med utdanning og opplæring. Gjennomsnittlig radiolog har 13 års opplæring.

Høyskole

Å bli en radiolog betyr å gå på college. Mens noen medisinske skoler ikke krever en bachelorgrad for innleggelse, de krever et betydelig antall undergraduate realfagene.

Medical School

Radiologer studerte medisin i fire år etter endt nødvendig lavere kurs. Den medisinske skolen skal være akkreditert.

Bosted

Radiologer bruke minst fire år i residency etter fullført medisinstudiet og bestått en lisensiering eksamen. Bosted er når radiologer få lære spesifikke aspekter ved radiologi, for eksempel strålingssikkerhet.

Fellesskap

Noen radiologer fortsette sin utdanning og opplæring med et fellesskap. Et fellesskap er ett til to år av spesialisert opplæring i en radiologisk subspecialty som nukleærmedisin.

Sertifisering

Etter mer enn et tiår med studier og trening, radiolog ta muntlige og skriftlige eksamener for å bli bord sertifisert. Dette sikrer at de har blitt skikkelig utdannet og trent.

Lønn

Radiologer lønninger varierer avhengig av hvor de jobber, men de kan forvente å gjøre om $ 200 000 hvert år de første årene på jobben. Etter tre år, radiologer årslønner øke til mer enn $ 350 000 og kan nå så høyt som $ 900 000 hvert år.

Typer Radiologi utstyr

Typer Radiologi utstyr


Radiologi, eller bildediagnostikk, har blitt et viktig verktøy for leger å hjelpe diagnostisere og anbefale behandling for sine pasienter. De fleste av de større bildediagnostikk sentre har flere typer radiologi utstyr for legen å velge mellom. Hver del av utstyret krever omfattende opplæring og sertifisering av teknikere opererer bildeenhet.

MRI (Magnetic Resonance Imaging)

MRI (Magnetic Resonance Imaging) er et høyt, men svært viktig maskin som bruker magnetfelt og radiobølger for å få bilder av pasienten. Siden den ikke bruker stråling og gir svært detaljerte bilder, har MR blitt den mest foretrukne diagnostisk avbildningsmetode av leger. De fleste radiologi sentre har tunnelen / tradisjonelle typer MR-maskiner, men det finnes åpne MR-maskiner for pasienter som er klaustrofobisk.

CT / CAT Scan (computertomografi)

CT / CAT Scan (computertomografi) bruker roterende røntgen og datamaskiner for å få nære og detaljerte bilder av organer, blodårer og muskler. Gi klarere bilder enn en vanlig X-ray, er denne type skanning vanligvis brukes til hjernen, bihuler, mage, bekken og bryst.

Ultralyd (sonography)

Ultralyd eller sonography, er en diagnostisk maskin som bruker høyfrekvente lydbølger for å generere bilder. Denne bildediagnostikk maskineriet er ofte brukes under graviditet og for å identifisere problemer med indre organer. Ultralyd regnes som den sikreste modalitet å bruke på grunn av sin mangel på stråling, spesielt for forventer kvinner.

PET / CT-scan (Positron Emission Tomography)

PET / CT eller PET-scan (Positron Emission Tomography), er en type nukleærmedisin bildebehandling som gir tredimensjonale bilder av kroppens (vanligvis i forbindelse med CT eller MR). Pasienten gis en liten mengde av radioaktivt materiale, som sender ut gammastråler som blir da detektert av PET-skanner. Denne type diagnostisk avbildning blir ofte brukt for å påvise kreft, hjernesykdommer og hjertesykdom.

Røntgen

X-ray maskiner bruke røntgenstråler, eller elektromagnetisk stråling, å tilveiebringe bilder av en hvilken som helst del av kroppen. Selv om bildene ikke er så detaljert og tydelig som andre former for bildediagnostikk, er de raske og ofte brukt for å bestemme problemer med tette områder av kroppen, for eksempel bein eller leddbånd.

MQSA Educational Krav til Radiologer

MQSA Educational Krav til Radiologer


The Food and Drug Administration overvåker Mammografi kvalitetsstandarder loven og Program, opprinnelig vedtatt av kongressen i 1992. Programmets standarder for medisinske fasiliteter er utformet for å sikre at kvinner får kvalitets mammografi for å oppdage kreft i en tidlig fase. Dens forskrifter tilby fasiliteter med personal standarder som kreves for MQSA sertifisering. Disse standardene gjelder for leger, radiologer og medisinske fysikere.

Radiologi Utdanning

Radiologer må ha lisensstatusen i sine stater eller sertifisering fra en FDA-godkjent institusjon for å møte MQSA standarder. Selv om hver stat styret har ulike regelverk, mange av de landene som krever lisens følge de retningslinjer som er fastsatt av den amerikanske Registeret radiologiske teknologer. ARRT krever vellykket gjennomføring av en radiologi akademisk program akkreditert av Joint Review Committee om utdanning i radiologiske Technology. Ifølge Bureau of Labor Statistics, disse programmene krever studenter til å ta kurs i realfag, pasientbehandling, medisinsk etikk, stråling og bildediagnostikk prinsipper. Akkrediterte programmer krever også studentene til å fullføre praktisk opplæring i en klinisk setting, som tillater dem å arbeide med pasienter under veiledning av erfarne radiologer i et sykehus.

Mammografi Training

Den MQSA regelverk sier at enkelte radiologer må også fylle spesifikk mammografi trening i tillegg til sin radiologiske teknologi utdanning. Ifølge FDA, de som møtte MQSA radiologi utdanningskrav etter den 28 april 1999, må få minst 40 timer veiledet mammografi trening. Denne treningen bør inneholde minst åtte timer med undervisning i hver type mammografi teknologi, samt utdanning i anatomi, bryst posisjonering, kvalitetskontroll, og riktig bildebehandling prosedyrer for pasienter som har brystimplantater. MQSA forskrifter også at radiologen må gjennomføre minst 25 tilsyn mammografi i løpet av denne treningen.

Videreutdanning

Videreutdanning er en viktig del av å opprettholde lisensstatusen i mange medisinske yrker. Radiologer må videre utdanning for å opprettholde statlig lisensstatusen eller ARRT sertifisering, samt møte MQSA standarder. De må fullføre minst 15 enheter av mammografi videreutdanning hvert tredje år mellom MQSA anlegget inspeksjoner. Ifølge FDA, må seks av disse timene involvere mammografi teknologi radiolog bruker. Radiologer kan også få etterutdanning kreditt gjennom undervisningsrelaterte kurs. Men undervisning kreditt kan telles bare en gang i løpet av treårsperioden, selv om radiolog underviser et kurs flere ganger.

Utdanning trengs for å bli en radiolog

Potensielle radiologer må fullføre mange års studier før de blir leger. Det er lavere kurs, medisinsk skole og videreutdanning on-the-job opplæring som kreves. Radiologer vil lære å tolke medisinske bilder for diagnose og behandling av sykdom og sykdom.

Høyskole

En høyskole grad er ikke nødvendig for inngang til alle medisinske skoler, men det er å foretrekke. En tung konsentrasjon av tidligere tatt realfagene er nødvendig.

Medical School

Medisinsk skole er vanligvis fire år lang, men noen høgskoler har kombinert den lavere kurs med medisinsk skole. Dette kutter studietid 8-6 år.

Videreutdanning

Radiologer vil bruke fire eller flere år som bosatt i å fortsette, utdanning der de vil lære konkrete aspekter om radiologi.

Subspecialty

Noen radiologer vil tilbringe ytterligere to år i et stipendprogram for å lære en radiologi subspecialty. Disse inkluderer brystet, pediatrisk, intervensjons, beredskap, gastrointestinal og muskel- og skjelett radiologi.

Sertifisering

Radiologer vil vanligvis ta både muntlige og skriftlige eksamener for å bli styret sertifisert av American Board of Radiology eller den amerikanske Osteopathic Board of Radiology. Dette indikerer at de har brukt mange år på å lære og trene for å være en radiolog.

Erosive Arthritis & Radiologi

Erosive Arthritis & Radiologi


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er leddgikt nummer 1 årsak til uførhet i USA Like over 8 millioner voksne rapporterer arbeids begrensninger på grunn av degenerative joint sykdom. Erosiv artritt er en ekstremt smertefull form for slitasjegikt, som radiologi er det beste diagnostiske verktøy.

Identifikasjon

Erosiv artritt er en alvorlig og invalidiserende degenerative joint sykdom. Ifølge John Hopkins University, skjer det oftest hos kvinner som har nådd overgangsalderen. Fordi symptomene på denne tilstanden ofte etterligne de av revmatoid artritt, røntgen vanligvis bekrefte diagnosen.

Betydning

Røntgenbilder av hender vanligvis avsløre alvorlige degenerative forandringer som er kjennetegn på sykdommen. Ifølge John Hopkins leddgikt Center, disse endringene er spesielt tydelig i leddene i fingrene, og noen ganger føre til smertefulle "kontrakturer" eller andre misdannelser. Benete anslag kalt "spurs" kan også dukke opp på røntgenstrålene.

Fordeler med Radiologi

Radiologi er et diagnoseverktøy som har mange fordeler fremfor andre metoder for evaluering. Diagnostiske verktøy som røntgen og MR viser den nøyaktige intensiteten av betennelse sett i erosiv artritt. Denne tilnærmingen gjør også radiologer til å se den nøyaktige graden av erosjon, og i henhold til Artritt Foundation, røntgen også avsløre hvorvidt ankylose - sammensmeltingen av en joint - er til stede.