Digidexo.com

luftfukter 1970

Hva er forskjellen betweem en luftfukter og fordamper?

Luftfuktere og vaporizers i rommet kan lette symptomer på ulike sykdommer. Du bør forstå forskjellen mellom de to for å velge den rette.

Fuktighet

Den slippes ut i luftfuktigheten er den viktigste forskjellen mellom en luftfukter og en fordamper. En luftfukter utgivelser kjøligere fuktighet i luften; en vaporizer utgivelser varm fuktighet.

Vann utløpstemperatur

En luftfukter utgivelser kjøle vann fra reservoaret i luften. En vaporizer koker vann i reservoaret før du slipper varm damp i luften.

Fordeler med vaporizers

Vaporizers er rimeligere enn luftfuktere og lar deg enkelt legge sniffestoffer. Luftfukter er dyrere og legge sniffing er vanskeligere.

Fordeler med luftfuktere

En luftfukter er mindre av en sikkerhetsrisiko fordi vannet er kult. En vaporizer bruker kokende vann for å slippe varm luft, øker sjansen for at noen kan være et uhell skåldet.

Germs

Vaporizers utgjøre mindre risiko for å slippe bakterier fylte fuktighet siden vannet er alltid kokt. Imidlertid kan bakterier lett fester i en luftfukter fordi vannet i reservoaret alltid er kul eller ved romtemperatur.

Ved å bruke en luftfukter i et barns Room?

Ved å bruke en luftfukter i et barns Room?


Selv om flere typer luftfuktere eksisterer, de har vanligvis en hensikt: å fint sprøyte vann på en liten plass. For babyer, kan dette ekstra fuktighet i luften være fordelaktig for en rekke sykdommer. Luftfuktere kan frigi kjølig vann, og Dampbefukterene - også kjent som vaporizers eller varm tåke humidifiers - spray varmt vann.

Ved hjelp av en luftfukter

Bruk en luftfukter regelmessig hvis du bor i et tørt klima. Det er viktig å legge fuktighet til luften, spesielt under kalde og influensasesongen. Kjøre luftfukter i barnerommet vil hjelpe fukte nesegangene. Hvis barnet ditt har tørre nesegangene, er han eller hun mer sannsynlig å fange en kald.

Dr. William Sears og hans kone, Martha, forfatterne av "The Baby Book," anbefaler å bruke en luftfukter hvis barnet er forkjølet. Sykdom kan lukke babyens nesegangene, og tørr luft vil bare forverre denne tilstanden. En vaporizer eller luftfukter vil hjelpe fukte nesegangene.

Hvis barnet ditt får en øvre luftveisinfeksjon som falsk krupp, vil den ekstra fuktighet hjelpe. Holde babyen nær luftfukter for en lengre periode, så dampen vil bidra til å lette symptomene.

Sears sier at luftfuktigheten i et barnerommet bør være mellom 30 og 50 prosent. Du kan sjekke en rommets luftfuktighet med et hygrometer, finnes på din lokale jernvarehandel. Hvis fuktigheten i barnerommet er under 30 prosent bruker en luftfukter regelmessig.

Hvis du bruker din luftfukter ofte, holde et øye for mold. Overskudd av fuktighet i et lite sted kan skape den riktige miljø for mugg å vokse. Etter å ha brukt en luftfukter, åpne vinduet i noen minutter for å lufte ut rommet. Også, hvis du bruker en varm tåke luftfukter, sørg for å holde det ut av babyens rekkevidde, da det kan utgjøre en brannskade for barnet ditt.

Hvis du bruker en kul-tåke luftfukter, koke vannet først for å fjerne eventuelle urenheter. Cool tåke luftfuktere vil spray urenheter gjennom hele barnerommet hvis de ikke er fjernet først.

Hvis du ikke har en luftfukter, kan du alltids kjøre varm dusj vann og sitte med babyen på badet for å gi fullt utbytte av damp. Pass på at alle overhead fans er slått av og at døren er lukket, slik at dampen ikke slipper ut.

Som er bedre, en Cool Mist eller en Warm Mist luftfukter?

Som er bedre, en Cool Mist eller en Warm Mist luftfukter?


Hvis du lider av en forkjølelse eller allergi, kan legen anbefale at du bruker en luftfukter for å lette lunger og hoste. Men det er både varme og kalde tåke varianter tilgjengelig.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, både varme og kalde tåke luftfuktere er effektive når det gjelder å legge fuktighet til luften. Innen du inhalerer tåken, vil det ha kjølt ned eller varmet opp basert på omgivelsestemperaturen.

Fordeler

Cool tåke luftfuktere koster mindre enn varm tåke luftfuktere, ifølge Mayo Clinic. Virkningen på strømregninga er også mindre fordi du ikke betaler for å varme opp vannet.

Advarsel

Sikkerhet er en annen fordel å kjøle tåke luftfuktere. Hvis du har barn, kan de potensielt brenne seg på damp eller vann i enheten.

A Cool Mist Vs. Hot Mist luftfukter

A Cool Mist Vs. Hot Mist luftfukter


En vanlig all-naturlige behandling for forkjølelse og allergi symptomer er bruken av en luftfukter, ifølge Dr. Alan Greene. Luftfuktere er utformet i to former: kjølig tåke og varm tåke. Begge er like effektiv ved behandling av tett nese, hoste og rennende nese. En person bør vurdere andre grunner til å bruke en kjølig tåke eller varm tåke for deres spesielle situasjon.

Sikkerhet

En kjølig tåke luftfukter er tryggere enn en varm tåke luftfukter, ifølge Mayo Clinic. Cool tåke luftfuktere ikke bruker varme for å lage damp, derfor de ikke kan brenne et lite barn eller kjæledyr. Hot tåke luftfuktere bruke et varmeelement som alvorlig kan brenne et spedbarn eller klappe om igjen uten tilsyn.

Operasjon

En kjølig tåke luftfukter bruker romtemperert vann og fordamper det over en blåsende vifte som driver fuktigheten i luften. En varm tåke fukteren benytter et varmeelement, og tilnærmet koker i vannet, skaper en sky av damp. Hot tåke luftfuktere ha samme effekt som å ha en gryte med kokende vann på komfyren hele tiden.

Pris

Cool tåke luftfuktere er rimeligere å kjøpe og kjøre. Varme tåke luftfuktere krever mer energi til å drive og koster mer å kjøpe på grunn av varmeelementet, i henhold til de Mayo Clinic.

Rengjøring

Sylvane.com sier at kule tåke luftfuktere er lettere å rengjøre i forhold til varme midte luftfuktere. Rengjøre en kjølig tåke luftfukter ved å tømme kroppen og reservoar av vann og tørke av dem med en del blekemiddel blandet med ni deler vann med en klut. Hvis du legger merke til rosa mold vekst, vaske delene i varmt såpevann. Varme tåke luftfuktere krever hele maskinen blir tatt fra hverandre og vaskes grundig fordi de produserer mer mugg og jordslag på grunn av varmen. Varmeelementet kan utvikle et skall av rock og mineralforekomster rundt det som trenger å bli renset.

Comfort

Cool tåke luftfuktere kan gjøre et rom føler kjøligere og mer komfortabel, ifølge Sylvane.com, mens varme tåke luftfukter kan gjøre et rom føler tett og fuktig, ifølge iallergy.com. Cool tåke luftfuktere tendens til å være høyere, mens varm tåke er roligere. Cool tåke luftfuktere kjører med en svak summing som kan brukes som hvit støy å roe en gråtende baby eller sette en person til å sove.

Betraktninger

Både kule og varme tåke luftfuktere må rengjøres på en daglig basis for å hindre muggvekst. En varm tåke luftfukter gjennomgående løp kan fremme muggvekst i teppet eller på veggene. Når en varm tåke luftfukter ikke er i bruk, slå den av og luft ut i rommet.

Hvordan sette press på en PR System One Remstar CPAP Machine & luftfukter

Hvordan sette press på en PR System One Remstar CPAP Machine & luftfukter


PR System One Remstar er en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin og luftfukter. Denne modellen gjør det mulig for pasienter å plassere maskinen overalt rundt dem når som helst vinkel og fremdeles får behandling på grunn av 360-graders dreibar luftveis port. Det har også en dim LED lys slik at pasienten ikke blir vekket under søvn dersom maskinen er plassert direkte på hodet. PR System One har en enkel kontrollknappen så presset og andre innstillinger kan justeres når som helst etter diskusjon med legen din eller åndedrettsterapeut.

Bruksanvisning

•  Skaff PR One Remstar CPAP-maskin og luftfukter og koble fra luftveiene kretsslangen fra toppen svingporten.

Slå på maskinen og velg riktig kvadrant ved å vri på bryteren. Velg "Setup".

Trykk på "Pil" tasten og knott sammen til CPAP maskin piper to ganger. Dette vil ta deg til en annen meny.

Velg "Setup" på menyen og trykker på knappen en gang til for å bli overført til behandlerens "Setup" -menyen.

Bla nedover med knott og velger riktig alternativ. Trykk på knappen for å aktivere dette alternativet for å justere presset. Hvis det er en bi-nivå maskin, vil det være IPAP og EPAP. IPAP vil være mulighet til å justere for å endre trykk.

Luftfukter Fordeler Med en CPAP maskin

Kombinere en luftfukter med en CPAP maskin er gunstig for en rekke årsaker. Fukting generelt gjør CPAP en mer behagelig behandling for de fleste søvnforstyrrelser pasienter.

Luftfukterinnstillingen

Luftfukteren er en liten avdeling på CPAP maskin som gir kontinuerlig varmt vann fukting ispedd din CPAP-behandling.

Side Effects

Mange pasienter som bruker CPAP-behandling klager over sinus tørrhet, betennelse og sårhet; tørr munn og hals; og i alvorlige tilfeller, blør bihulebetennelse eller nesen. Dette skjer vanligvis på et høyt CPAP titrering nivå (15 liter eller høyere).

Luftfukter Levels

Luftfukteren ikke trenger å være på full guffe for å være effektive. Hvis du opplever noen av symptomene nevnt ovenfor, slår du luftfukter til "1" på urskiven. Hvis dette ikke er effektivt for deg, vil luftfukteren gå opp til et nivå fem.

The Nose

Fukting er gunstig i å holde nesen hydrert under CPAP-behandling. Det kan bidra til å redusere muligheten for et neseblødning eller bihulebetennelse.

The Mouth

Det vil bidra til å lindre en sår eller tørr hals. Det vil også bidra til å holde halsen hydrert under behandling slik at du ikke ender opp med å bli syk.

Flere fordeler

Fukting vil gjøre opplevelsen av å bruke en CPAP maskinen mer behagelig, noe som vil gjøre det mer sannsynlig at pasientene vil feste med terapi.

Hvordan Fukt et rom uten en luftfukter

Lav luftfuktighet i luften av et rom kan forårsake uønskede effekter, både i komfort og helse. Et rom med lav luftfuktighet kan føle kaldere at den faktiske romtemperaturen, så øker fuktighetsnivået kan du spare penger på oppvarming kostnader. Fysiske tegn på en usunn luftfuktighet (under 35 prosent) er en tørr, skrapete følelse i hals, nese og hud på grunn av utilstrekkelig fuktighet; tørre slimhinner vil føre til å være mer utsatt for luftveissykdommer. Hvis du ikke eier en luftfukter, er det noen enkle grep du kan ta for å øke luftfuktigheten plass til et akseptabelt nivå.

Bruksanvisning

Mist luften i rommet med en sprayflaske ved å stå i midten av rommet og sprøyting i luften mot til toppen av veggene. Pass på å ikke mette vegger og møbler; flere små mistings en dag vil være mer effektivt at en tung sprøyting.

Legg et fuktig håndkle over varmen lufthull i rommet du ønsker å fukte. Når din ovn sykluser på, vil den varme luften tvinge vannet fra håndkleet i den tørre luften i rommet.

Sett en bolle med vann i nærheten av en varmeventil i den tørre rom. Luften fra ovnen fan vil sirkulere fordampe vann, opprettholde høyere luftfuktigheten i rommet ditt.

Hvordan kan et Cool Mist luftfukter fungerer?

Hvordan kan et Cool Mist luftfukter fungerer?

Det handler om veken

Cool tåke luftfuktere lage en avkjølende damp som tilfører fuktighet til luften. Med hjelp av en motorisert filter, blir kaldt vann tvinges opp en veke og trukket inn i et trykkammer. Vannmolekylene blir så brutt ned i en fin tåke, som deretter slippes ut i luften. Resultatet er en forbedring i luftkvaliteten.

Size Matters

Cool tåke luftfuktere varierer i størrelse slik, bør vurderes romdimensjoner før du kjøper en enhet. Hele huset, vil kule tåke luftfuktere jobbe sammen med deres hjem varmesystem, og en frittstående konsoll enhet kan gi nok damp til å justere luftfuktighet på en 3000 kvadratmeter hjem. Mindre enheter er også tilgjengelig som kan gi akkurat nok kjølig tåke å levere en tilstrekkelig mengde fuktighet til en gjennomsnittlig størrelse soverom.

Cool Mist vs. Warm Mist

Ifølge Mayoclinic.com, er en kjølig tåke luftfukter like effektivt som en varm tåke. Cool tåke luftfuktere er også rimeligere å kjøpe, og utgjøre mindre risiko. Fordi det er ingen oppvarming mekanisme i en kjølig tåke luftfukter, er det ingen sjanse for å bli brent av varm damp.

Cool Mist luftfukter Vedlikehold

Riktig rengjøring og vedlikehold er viktig hvis du velger å kjøpe en kjølig tåke luftfukter. Ikke bare er disse enhetene som er mottakelige for bakterier hvis vannet ikke blir skiftet ofte nok, kan filteret bli tilstoppet med mineraler hvis du bruker vann fra springen for å lage din tåke. Filteret kan plasseres i en eddik bad, og rengjøres med en myk skurebørste til å fjerne mineral buildup. Det bør skylles grundig etterpå. Holding kammer og andre flyttbare deler kan desinfiseres med klor, og en tørkes av med en myk klut. Vedlikehold og rengjøring må utføres minst en gang i uken for å holde enheten arbeider til optimal ytelse. Destillert vann er alltid anbefalt å unngå mineral buildup.

Forskjellen mellom Nebulizer & luftfukter

Selv om både nebulizers og luftfuktere er atomizers, det vil konvertere de væske inn tåke, er de svært forskjellige apparater. Luftfuktere kommer i kjølige og varme tåke varianter, og brukes hovedsakelig for å øke luftfuktigheten i et rom eller hjemme. Nebulizers bare produsere kjølig tåke som inhaleres gjennom en ansiktsmaske for å administrere medisiner til lungene.

Luftfukter

En luftfukter er en liten elektrisk maskin som øker fuktigheten i et rom ved å endre vann i en tåke. Maskinen bruker en veke til å trekke vann fra reservoaret opp veken og forbi fansen som slår vannet inn i tåke. En vaporizer er en type varm tåke luftfukter, mens en impeller er kjølig tåke variasjon.

Bruk av en luftfukter

Luftfuktere kvitt ditt hjem av tørr luft, og kan dermed dra de med øvre og nedre luftveisinfeksjoner og også de med tørr hud. Ned siden av en luftfukter er at økt fuktighet øker også bakterier og muggvekst, så du må vaske maskinen regelmessig.

Nebulizer

En forstøveren er en liten elektronisk luftkompressor som tar flytende medisiner og gjør den til en tåke som deretter sendte opp en lang slange inn i en ansiktsmaske. Mottakeren av medisinen inhalerer tåke-lignende stoff i hans lungs.The puste økt, eller den tiden det tar å inhalere all væsken-til-tåke medisiner, kan ta opp til 10 minutter å fullføre.

Bruk av en Nebulizer

Den viktigste bruken av nebulizers er å levere sniffe medisiner for luftveissykdommer som de som for ung eller for svak til å bruke en inhalator. Små barn har en tendens til å ha en vanskelig tid å puste dypt inn når du bruker inhalatorer, eller de puster på feil tidspunkt og ikke får nok medisiner i lungene. Hvis du har full lungene og er ute av stand til å puste dypt, hjelper en forstøver for å levere medisiner i mindre partikler enn de av en inhalator.
Noen andre bruksområder for nebulizers er for å snu aromaterapi essensielle oljer i en fin tåke for å sakte tvinge duft i luften, slik at duften til å falle ned sakte, og dermed øke den tiden der du kan lukte den avslappende duften av oljen.

Andre Forskjeller

Mens en luftfukter kan brukes til å bryte opp slim i øvre og nedre luftveisinfeksjoner, er det også brukes til å behandle tørr hud og sinus hodepine. En forstøver er nesten utelukkende brukt til å behandle luftveissykdommer. Mens luftfukteren støter ut tåke i luften for alle å puste, mater forstøver medisinen inn i en ansiktsmaske for luft lidende.

Hvordan legge noe til CPAP luftfukter

Hvordan legge noe til CPAP luftfukter


Pasienter som lider av en sykdom som kalles obstruktiv søvnapné, eller OSA, er ofte foreskrevet CPAP-behandling for behandling. Dette medisinske utstyret gir positivt trykk gjennom en slange til en tettsittende maske som er slitt av pasienten under søvn. Vanligvis vil denne masken fullstendig å dekke pasientens nese. Bør pasienten lider av tett nese, tørr eller irritasjon, da hans samsvar med behandling minsker drastisk. Mange pasienter opplever at å plassere en flytende tilsetning inn i eksisterende CPAP luftfukter enhet vil bedre pust og økt vilje til å bruke enheten.

Bruksanvisning

Koble CPAP slangen fra luftfukter enhet. Fyll opp med destillert vann (eller annen type vann, hvis anbefalt av helsepersonell). Vær forsiktig med å fylle luftfukter høyere enn "fill-linje." Noen CPAP-modeller har en intern reservoar i selve enheten. I dette tilfellet følger produsentens retningslinjer for å fylle reservoaret.

legge en til to dråper konsentrert mentol til luftfukter. Alternativt kan andre aroma terapi tilsetningsstoffer legges sparsomt. Re-feste luftfukter til CPAP-apparat med medfølgende rør. Fest maske med slangen til luftfukter.

Koble til og slå på CPAP-apparat. Plasser maske med hodet utstyr på hodet. Det er viktig å oppnå en tilstrekkelig tetning med masken og hodeutstyret. Eventuelle lekkasjer rundt ansiktet eller nesen kan resultere i en manglende evne av systemet for å opprettholde trykket. Lekkasjer kan også blåse luft inn i øynene, forårsaker irritasjon.

Len deg tilbake på sengen og puste normalt om nesen. I den første tiden av behandlingen, mange pasienter opplever en vanskelig tid i acclimating til enheten. Vær tålmodig med deg selv og la kroppen din til å bli vant til masken og trykk.

Tips og advarsler

 • Sørg for at du følger legens anbefalinger om hvor mye press som enheten er satt. Ikke-godkjente endringer i trykk kan føre til svikt i passende behandling av den underliggende søvnapné.
 • Tilsetning av for mye mentol eller annet additiv til fukteblanding kan føre til nasal irritasjon.

Hvordan koble opp min CPAP til en luftfukter

Legge til en luftfukter til din CPAP maskinen kan redusere mange av de irriterende bivirkninger av denne behandlingen, inkludert tørr eller tett nese og bihuler hodepine. Det finnes to hovedtyper av CPAP luftfuktere, oppvarmet og ikke-oppvarmet. Uansett hvilken du velger, sette opp luftfukteren er normalt veldig enkelt så lenge du følger disse trinnene.

Bruksanvisning

Trekke opp en luftfukter til din CPAP Machine

Koble CPAP-maskin.

Ta av luftslangen fra der den kobles på CPAP-maskin.

Fyll luftfukteren med destillert vann. Vanligvis CPAP luftfuktere fyller gjennom en av luftinntaket eller utløpsportene selv om du kanskje må fjerne et deksel for å fylle din. Se etter et symbol på siden av humidifer som viser den maksimale nivået og tilsett vann til du kommer til det nivået.

Sett den fylte luftfukter under- eller ved siden av CPAP-maskin, avhengig av design.

Ta den korte lengden på luftslangen og koble den ene enden til luftuttaket porten på CPAP-maskin. Koble den andre enden til luftinntaket porten på luftfukter. Hvis du ikke er sikker på hvilken port er innløpet, se i brukerhåndboken.

Koble luftslangen at masken er festet til til luftuttaket porten på luftfukteren.

Hvis du har en oppvarmet luftfukter, koble den til strømuttaket.

Koble CPAP maskin tilbake i stikkontakten.

Tips og advarsler

 • Hvis du hører en gurglende lyd når du bruker CPAP-maskin, betyr det at du har overfylt luftfukteren. Slå av maskinen, koble luftfukteren og tom vann fra den før den når maksimumsstreken.
 • Hvis du har en oppvarmet luftfukter, vil det normalt ha sin egen av / på bryter. Ikke glem å slå den på hvis du trenger ekstra varme om natten.
 • Mange nyere CPAP-modeller har innebygde luftfuktere som tar opp mye mindre plass på nattbordet.
 • CPAP Trekk alltid ut støpselet før du fyller luftfukteren, for å redusere risikoen for elektrisk støt.
 • Koble alltid fra begge slangene fra luftfukteren, før du løfter eller flytter den, for å unngå vannet renner tilbake i CPAP-maskin eller inn i masken.
 • Pass alltid på at luftfukteren er tom og tørr før du pakker den opp for å reise.
 • Bruk alltid destillert vann i luftfukteren for å unngå mineral oppbygging.

Hvilken type luftfukter er best å bruke for Hoste?

En av de enkleste måtene å roe en hoste er å legge vann til den betente luftveier. Du kan gjøre dette ved å drikke væske eller legge fuktighet til luften gjennom bruk av en luftfukter.

Årsaker

En viral infeksjon i luftveiene --- eksempel vanlig forkjølelse eller bronkitt --- bevirker ofte en hoste. Hoste kan også bli utløst av astma, allergi, kikhoste og andre forhold. Tørr luft kan gjøre en hoste enda verre, sier SeattleChildrens.org.

Typer

Det finnes to hovedtyper av luftfuktere --- varme og kalde. Varme luftfuktere legge et oppvarmet tåke til luft, mens kule luftfuktere avgi en kjølig tåke.

Funksjoner

Varme luftfuktere bruke et varmeelement for å skape damp eller en varm tåke. Cool luft enheter bruker en veke, filter eller ultralyd lydbølger.

Løsning

En kjølig tåke luftfukter er den beste typen å bruke for en hoste, sier kidsgrowth.com, fordi det er mer effektive i å redusere hevelse og betennelse i luftveiene. Cool fuktighet er også flinkere til å tynne ut sekreter som bygger seg opp inne i luftveiene under en infeksjon.

Betraktninger

Cool tåke luftfuktere bør ikke brukes til astmarelaterte hoste, da dette forverrer ofte tilstanden. Bruk en varm tåke luftfukter i stedet.

Hvordan bruke en luftfukter å behandle en hode kaldt

Hode forkjølelse er utbredt i vinter fordi det kalde viruset trives tørt. Slimhinnene blir tørket ut av den tørre luften i et oppvarmet hjem, fører til en utstoppet nese og sår hals.

Et hode kaldt vil vanligvis vare ca en uke uansett hvordan du behandler det, men irriterte nesegangene og en kløe i halsen kan bli beroliget å lette elendigheten som du vente det ut. Foruten å undertrykke irritasjon av slimhinner ved å drikke varmt vann med sitron og honning, og legger fuktighet til hjemmet med en luftfukter, kjølig tåke eller varm damp, vil bidra til å lindre hodet kaldt symptomer.

Kjører enten en kjølig tåke eller varm damp luftfukter vil lette symptomer på ett hode kaldt ved å fukte luften, men mange småbarnsforeldre velger den kjølig tåke for å unngå muligheten for skade en varm fordamper utgjør. Uansett hvilken type luftfukter er valgt, vil noen nytte av å lindre tørrhet gå tapt uten skikkelig vare på enheten. En feil renset luftfukter kan introdusere og spre bakterier, mugg og sopp i hele hjemmet.

Bruksanvisning

•  Les og følg bruksanvisningen som fulgte med apparatet da de kan variere avhengig av hvilken type luftfukter brukes og bruksfrekvens.

Plasser luftfukteren på et sentralt sted, unngå soverom, hvor det vil være ute av veien og trygg fra å bli slått over.

Rengjør og desinfiser reservoaret i henhold til produsentens anvisninger.

Fyll vannbeholderen rett før du bruker, ikke på forhånd.

Skift vann i luftfukteren daglig. Ikke bare holde legge ferskvann.

Tøm vannbeholderen umiddelbart etter bruk.

Clean, desinfisere og fyll på luftfukter reservoaret umiddelbart før den skal brukes igjen.

Retninger for en Vicks luftfukter

Ved hjelp av en luftfukter kan øke din komfort, men det er viktig å drive det trygt og rengjøres regelmessig for å unngå bakterievekst og mugg. Når du følger produsentens anbefalinger for plassering, rengjøring og vedlikehold av Vicks luftfukter, vil du være sikker på at apparatet er i bruk effektivt og legger bare ren fuktighet til luften.

Sikkerhet

Før du tar i bruk Vicks luftfukter, sjekk om ledningen er skadet. Ikke bruk dette apparatet hvis ledningen er skadet. Bruk luftfukter på et flatt underlag, og unngå å plassere den på tre eller andre materialer som kan skades av vann. La fem til 12 inches klaring mellom apparatet og vegger eller varmekilder, og holde den utenfor barns rekkevidde. Luftfukteren trenger vann for å betjene; når tanken er tom, må du slå den av. Ikke bruk inhalant produkter i vanntanken eller skuffen. Trekk ut støpselet når den ikke er i bruk. Når du skal løfte eller flytte tanken, plasserer en hånd på håndtaket og hold bunnen av tanken med den andre hånden. Bunnen av apparatet er ikke nedsenkbare; ikke legg den i vann.

Fylle Tank

Før du fyller vanntanken, koble luftfukteren. Ta tanken av basen og snu den, så skru av hetten. Bruk kaldt vann og aldri varmt vann, noe som kan skade veken. Sett på lokket og skru fast. Det er en svart gummipakning inni lokket som må være på plass når du setter lokket på. Det vil bidra til å holde tanken lekker. Snu tanken til oppreist stilling og sette den på luftfukteren, og pass på at veken og vannbrettet er på plass. Unngå vann direkte inn i stikkontakten.

Operasjon

Når du plasserer full vanntank på basen, må du kontrollere at strømbryteren er satt til "off" og koble apparatet til en stikkontakt. Vri bryteren for å velge viftehastighet og den grønne lampen tennes. Sett fuktighetsnivået med "hygrostat" knott, vri den med klokken for å øke luftfuktigheten. Når fuktigheten når det valgte nivået, vil apparatet slås av og "ønsket luftfuktighet" indikatoren tennes. Apparatet vil slå seg av og på med jevne mellomrom for å opprettholde denne luftfuktighet.

Skifte veke (fukttransporterende filter) hvis den blir misfarget av smuss eller mineraler, hvis toppen er tørr, hvis det viser tegn på slitasje som hull eller rifter eller hvis apparat er merkbart redusert. Bestill erstatninger fra Kaz Consumer Service.

Rengjøring

Slå av strømmen og koble fra ledningen før du utfører rengjøring eller vedlikehold på luftfukteren. Hver dag trekker tanken og viften av basen. Ikke legg vifteenheten i vann eller bruke vann for å rengjøre den. Skyll basen og tank, tørk dem tørre og sett dem på basen, være forsiktig for ikke å skade filteret.

En gang i uken, tømme tanken og base og sette apparatet sammen igjen, og deretter kjøre den uten vann til filteret er helt tørt. Slå av enheten og trekk ut støpselet. Ta av tanken og vifteenheten og trekk av filter i en oppadgående bevegelse uten å bøye den. Hell hvit eddik i bunnen og la det stå i 20 minutter. Tøm eddik, deretter dempe en ren klut med mer hvit eddik og tørk av basen, og skyll den helt. Ikke bruk rensemidler, såpe eller vaskemidler på basen.

Etter å tørke av base, desinfisere det ved å fylle den med en løsning av vann og 1/3 ts. av blekemiddel. La den sitte i 20 minutter, rør den innimellom. Tøm base, skyll den helt og tørk den med en ren klut. Tørk utsiden av viften med en tørr klut. Monter luftfukter.

Honeywell luftfukter Installasjon

Honeywell luftfukter Installasjon


Luftfuktere legge fuktighet til et hjem er tørt inneklima, særlig om vinteren når luftfuktigheten innendørs er lavere enn ørkenen. Honeywell luftfuktere kommer i en rekke forskjellige former og størrelser, og gir deg massevis av ideelle valg for ditt hjem. Noen luftfuktere er bærbart og sitte i hjørnet av et rom, men noen krever installasjon. Luftfuktere gi lindring for tørr hud, og også hindre ditt hjem treverk tørker ut og sprekker. Honeywell luftfuktere gjør inneluften mer komfortabel, slik at du kan skru ned termostaten din.

Bruksanvisning

Finn et område på en tilførselskanal som er i nærheten et dreneringshull, slik at dampslangen har en kontinuerlig nedover skråningen i avløpet. Pass også på at det er et kaldt vannforsyning linje og en stikkontakt i nærheten.

Plumb in-line sedimentfilter, som er utstyrt med Honeywell luftfukter, for hardt vann applikasjoner. Du trenger ikke komprimering inventar.

Påfør den selvklebende montering malen til tilførselskanalen. Bruk en hullsag for å bore ut et hull i kanalen 1 3/4-tommers diameter.

Fest monteringsbraketten til kanalen gjør at hullet i braketten på linje med hullet i kanalen. Koble braketten med nr 8 skruer og en skrue pistol i alle fire hjørner.

Ta av dekselet på dampinjeksjon dyse og koble den til den patenterte kondensat samling kuppel. Sett munnstykket og vri med klokken til riktig plass pakningsforseglingen. Skyv skumpakningen på injeksjons dyse.

Hang Honeywell luftfukter på braketten plassering. Trykk ned på maskinen du skal sikre den. Plugg den inn.

Tips og advarsler

 • Bruk utjevning linje på innretningen mal, og et nivå, for å sikre at luftfukteren er installert nivå.
 • Vannet som renner fra Honeywell luftfukter kan være varm å ta på. Det er lurt å sørge for at slangen går direkte inn i avløpet for å hindre søl.

De beste stedene for en luftfukter

De beste stedene for en luftfukter


En luftfukter kan hjelpe lindre symptomene på en tørr hoste eller kaldt. Plugg den inn og du vil holde rommet ditt fuktig, lettelser lunger fra bihulene eller influensa. Enten du ønsker å bruke luftfukter i løpet av de tørre vintermånedene eller hele året, er det noen steder du kan sette den til å maksimere sitt potensial. Holde det løftet er en enkel måte å gjøre det mer effektivt.

Ved hjelp av en krakk eller en Stand

Ved hjelp av en høy krakk eller en fritt er den beste måten å maksimere potensialet i luftfukteren. De fleste luftfuktere anbefaler at du bruker dem ikke lavere enn tre meter over bakken. Plassere luftfukter i midten av rommet hvor den kan nå alle hjørner er best. Dirigere dampen mot midten av rommet fra et hjørne virker like bra, så lenge luftfukteren er på en middels til høy innstilling.

Ved hjelp av en luftfukter i et barns rom

Et barnerom er et av de mest populære områdene å plassere en luftfukter. Barn er utsatt for å fange forkjølelse, og når de lider av lunger eller hoste, luftfuktere er ideelle. Det er en nonmedicated måte å behandle en kald, noe som gjør den populær blant foreldre. Å tilsette fuktighet til luften kan avlaste hals og bihuler i løpet av noen få dager.

Ved hjelp av en luftfukter for Allergi

Å plassere en luftfukter i et soverom hvor noen med allergi eller astma sover er en fin måte å forebygge fremtidige komplikasjoner. Holde nesegangene fuktig kan bidra til å forhindre tette bihuler. Når du lider av en bihulebetennelse, kan fuktigheten hjelpe rense luftveiene for å hjelpe deg å puste. Ofte bruker en luftfukter i løpet av noen dager er mer effektiv enn over-the-counter medisiner.

Hvordan legge til Menthol til CPAP luftfukter

Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskiner er effektive i behandling av søvnapné. CPAP maskiner fungerer ved å regulere positiv luftstrøm inn i lungene "luftveiene under søvn for å redusere lunge innsnevring. Imidlertid kan konstant bruk av CPAP maskiner bidra til kronisk tett nese og lunger. Nyere CPAP-modeller har kanskje allerede en luftfukter tilbehøret, som kan legge fuktighet til luften, reduserer nesesymptomer. Mentol kan legges til CPAP luftfukter for å ytterligere løsne opp slim og bidra til en generell bedre pusteopplevelse.

Bruksanvisning

•  Legg deg ned på ryggen i en komfortabel stilling. Etablere riktig posisjonering slik at CPAP kan regulere luftstrømmen skikkelig ned i lungene.

Hvis luftfukteren er allerede integrert i CPAP-maskin (som mange av de nyere modellene er), tilsett to dråper mentol i destillert vann løsning i luftfukterens vannbeholder. Se produsentens instruksjoner for å bestemme vannivået.

Hvis du bruker en luftfukter som ikke er knyttet til CPAP-maskin, sette opp luftfukteren i henhold til produkt retninger. Det anbefales at destillert vann anvendes i fukteren. Legg til to dråper av mentol inn i destillert vann.

Koble CPAP er slangen til den ene enden av utløpsåpningen på CPAP-maskin og den andre enden til utgangsporten på luftfukteren.

Plugg inn både luftfukter og CPAP maskinen til en stikkontakt. Slå begge enhetene på å la mentol inhaleres.

Tips og advarsler

 • Bruk mentol drops sparsomt i begynnelsen, og jobbe deg opp til et effektivt nivå. For høy konsentrasjon av mentol kan være irriterende for luftveiene.

Cool Air Vs. Varm Air luftfukter

Velge riktig luftfukter avhenger av flere faktorer: dens primære bruk i hjemmet; fukte nødvendig; bruksstedet; og det lokale klimaet. Begge typer luftfukter vil gi økt komforten i hjemmet ditt.

Hvordan Dempende Works

Luftfuktere er designet for å legge fuktighet til luften i lukkede områder. Økt fuktighet kan være spesielt viktig i vintermånedene, når luftfuktnivået reduseres naturlig. For hjem komfort, bør fuktighetsnivåer generelt varierer mellom 30 prosent og 50 prosent, og nådde så høyt som 70 prosent hvis det er din personlige preferanser.

Varm Air

Varm luft damp er lett sett eller berørt og er mest gunstig for å behandle sykdommer som influensa og forkjølelse. Mange varme-luftfuktere inkluderer en integrert beholder for sniffestoffer og medisiner. Ulempene med varm fuktighet er mineralforekomster, som kan være vanskelig å rengjøre; en økt risiko for damp burn; og mindre nedslagsfelt.

Cool Air

Cool damp er usynlig og lettere å puste, og tilbyr et større dekningsområde også. Det øker komforten i varmere klima og kan redusere støvpartikler. Cool-luftfuktere er enkle å rengjøre, men er gjenstand for mugg og algevekst når den ikke er skikkelig vedlikeholdt.

General Health Risks

Helserisiko - mugg, støv midd og bakterier - eksisterer med luftfuktighet på over 50 prosent. Hver av disse risikoene kan føre til økte symptomer for allergikere og astmatikere.

Gjør ditt valg

Vurdere dine behov og veie fordelene av hver type luftfukter for å kunne velge den beste modellen for ditt hjem.

Hvem oppfant den Pulse Ox Machine i 1970?

Hvem oppfant den Pulse Ox Machine i 1970?


Takuo Aoyagi oppfant pulsoksymeter i 1970-årene. Dette bioingeniør, født i 1936, fant at han kunne bestemme mengden av blod i arteriene ved å måle pulser av lys som passerer gjennom en persons øre. Dr. Aoyagi oppdaget at variasjonene i disse pulsene også målt oksygennivået i blodet.

Betydning

En person vil dø i løpet av minutter fra utilstrekkelig oksygen til hjernen, hjertet, eller luftveiene. Hver celle i kroppen krever oksygen som brennstoff for å fungere. Hemoglobin, oksygen i blodet, hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner og styrker immunforsvaret. Et pulsoksymeter leser nivået av oksygenmetning i blodet. Når en person har en puls oksygennivå på 90 prosent til 100 prosent, er alle organer i kroppen i stand til å fungere. Som oksygenmetningsnivået faller, lunger, hjerne, muskler, og nervevev begynner å dø av deres manglende evne til å utveksle oksygen og karbondioksid.

Funksjon

Et pulsoksymeter overvåker mengden oksygen i blodet til enhver tid. Siden respirasjonsterapeuter kan se nivåene stige eller falle, er de i stand til å gi ekstern oksygen til pasienter i oksygen nød. Enhver oksygenmangel til kroppen vil føre til skade på hjernen og bremse helbredelsesprosessen. En finger pulsoksymeter er et lite klipp som festes til fingeren med en bærbar skjerm. Dette verktøyet er lett brukt og lett å lese, slik at en EMT kan korrigere oksygenmangel mens du var underveis til et sykehus.

Unøyaktigheter

Pulsoksymeteret måler variasjoner i lyspulser, men oksygen og karbonmonoksid ligne i lys pulserende gjennom vevet. Kroniske røykere har rest karbonmonoksid i blodet, noe som forstyrrer nøyaktigheten av en puls oximeter rens målinger. Pasienter med kullosforgiftning må overvåkes nøye på grunn av potensialet for unøyaktige pulsoksymeteravlesninger. The European Society for Computing og teknologi i Aesthesia og intensiv notater som Dr. Aoyagi fortsetter sitt arbeid i Japan for å forbedre effektiviteten av pulsoksymeter.

Hvorfor Is My Skin Dry når jeg har en luftfukter?

Huden blir tørr av mange grunner. Alder, genetikk, overdreven soling eller tørr varme om vinteren kan alle føre til tørr hud. Mens en luftfukter tilfører fuktighet til luften og på huden, kan dette apparatet ikke løse alle tørre hudproblemer.

Betydning

Ifølge "Leger Book of Home Rettsmidler" av redaktørene av Prevention Magazine Helse Books, er tørr hud forårsaket av en mangel på vann på huden, er det ikke olje som vanligvis antatt.

Funksjon

En luftfukter legger kjølig og fuktig luft til et rom. Dette fuktet luft bidrar til å holde huden fuktig, myk og smidig.

Time Frame

En luftfukter tilfører fuktighet til huden så snart maskinen begynner å tilsette vann til luft. Jo lenger en luftfukter er på, jo mer fuktighet tilsettes til luften og til huden.

Betraktninger

Selv om en luftfukter tilfører vann til huden, hvis en person er dehydrert fordi hun ikke drikker nok vann hver dag, vil huden reflektere dette. En luftfukter er ikke nok til å holde huden hydrert.

Expert Insight

Ifølge American Dietetic Association artikkel, "Vann, vann overalt - Hvor mye bør du d drikke?" en person trenger å drikke 8 til 10 kopper vann hver dag for å holde seg hydrert.

Forebygging / løsning

Den "Leger Bestill av hjem rettsmidler" tilbyr noen måter å holde huden hydrert. Ta en "15-minutters suge i lunkent vann" (varmt vann kan tørke ut huden) og følg denne ved mykgjør huden mens det fortsatt er fuktig. Bruk grønnsaker oljer, mineral olje eller petroleum gelé.