Digidexo.com

Magnesium & Hair Loss

Magnesium & Hair Loss


Vitaminer og mineraler er viktige næringsstoffer som må forbrukes gjennom kosten.
Noen mineraler, slik som magnesium, er spormineraler, bare trengs i små mengder. Mangel eller overflod i visse mineraler kan føre til hårtap.

Funksjoner

Magnesium er nødvendig for protein, ben og fettsyre formasjon; å lage nye celler; og aktivering av B-vitaminer, bare for å nevne noen. Den fremstilling og bruk av insulin hormon krever magnesium, ifølge NutritionData.com.

Hair Sammensetning

Håret er bygd opp av to hoveddeler: en follikkel rot under hodebunnen som produserer proteinet og pigment i hårskaftet og skjellaget, den synlige delen av hår over hodebunnen overflate, dekket med skala-lignende ark av protein som kalles keratin. Blodsirkulasjonen bærer essensielle næringsstoffer til hårsekkene for å stimulere vekst, slik som B-vitaminer, protein og kalsium.

Alopecia

Alopecia er en autoimmun sykdom som påvirker ca 1 til 2 prosent av den generelle befolkningen. Kroppen angriper sunne hårsekker, ifølge National Alopecia Areata Foundation, forårsaker ulike former for hårtap, for eksempel usammenhengende hårløse flekker, total skalp skallethet eller fullstendig hårtap.

Magnesiummangel og Excess

Malabsorpsjon av næringsstoffene kan føre til hypomagnesemia, hvor nivået av magnesium i blodet er for lavt. Hypermagnesemia utvikler vanligvis bare når folk med nyresvikt ta magnesiumsalter eller legemidler som inneholder magnesium som antacids eller avføringsmidler.

Effekt på håret

Kalsium og magnesium ubalanse er en vanlig bidragsyter til alopecia og stammer fra å konsumere for mye sukker, noe som kan føre til at kroppen til å bli insulinresistente.
Tidlig hårtap hos menn har lenge vært mistenkt for å ha forbindelser med insulinresistens, ifølge StopHairLossNow.com