Digidexo.com

hvilken mat inneholder methyl

Hvilken type mat inneholder kalsium?

Hvilken type mat inneholder kalsium?


Kalsium er den mest tallrike mineral i menneskekroppen, og som er nødvendig for en rekke funksjoner, inkludert muskelsammentrekning, blodkar funksjon, produksjon av hormoner og enzymer, og overføring av impulser gjennom nervesystemet. I tillegg er kalsium er nødvendig for å bygge sterke ben og tenner, med de fleste av beindannelse som forekommer i barndommen. Imidlertid er bein stadig innskudd og reabsorbing kalsium gjennom hele voksenlivet og inn i alderdommen.

Siden kroppen ikke danner kalsium på egen hånd, må det få den anbefalte daglige inntaket gjennom ernæring eller kosttilskudd. Heldigvis er de fleste melkeprodukter og flere andre lett tilgjengelige matvarer inneholder store mengder av dette viktige mineral.

Anbefalt inntak

Food and Nutrition Board (FNB) etablert tilstrekkelig inntak (AI) anbefalinger for mengder kalsium som kreves for å opprettholde tilstrekkelig forekomst av kalsium oppbevaring og beinhelse hos friske mennesker.

AI for kalsium for barn i alderen fødsel til 6 måneder er 210 mg; 7-12 måneder AI er 270 mg; fra 1 til 3 år, 500 mg; fra 4 til 8 år, 800 mg; mellom 9 og 18 år, 1,300 mg; 19-50, 1,000 mg; og fra 50 år, 1200 mg. Den øvre grense for kalsiuminntak, bør ikke overskride 2500 mg. per dag.

Meieri Kilder

De høyeste mengder av kalsium kan finnes i meieriprodukter. Plain, er fettfattig yoghurt høyest på kalsium, med 415 mg per 8 oz. porsjon, fulgt av cheddarost med 306 mg i 1,5 ml. Fettfri melk har 302 mg i 8 oz., Har redusert fett melk 297 mg i 8 oz., Har 291 mg i 8 oz., Kulturmelk har 285 i 8 oz., Har mozzarella ost 275 i 1,5 oz., Lav helmelk fett frukt yoghurt har mellom 245-384 mg. i 8 oz., har pudding 153 mg i 1/2 kopp, cottage cheese har 138 mg i en kopp, har frossen yoghurt 103 mg i 1/2 kopp, og vaniljeis har 85 mg i 1/2 kopp.

Nondairy Kilder

Flere andre matvarer inneholder store mengder kalsium. De er sardiner, med en heidundrende 324 mg i 3 oz., Appelsinjuice med 200-260 mg per 6 oz., Tofu med opptil 204 mg per 1/2 kopp, laks med 181 mg i 3 oz., Spinat med 120 mg i 1/2 kopp, har kalsium-forsterkede ready-to-eat frokostblanding mellom 100 til 1000 mg per 1 kopp, har nepe greener 99 mg per 1/2 kopp, har grønnkål opp til 94 mg i en kopp, og kinakål har 74 mg i en kopp.

Kosttilskudd

De to hovedtyper av tilskudd av kalsium er kalsiumkarbonat, noe som er 40 prosent kalsium etter vekt, og kalsium-citrat, som er 21 prosent kalsium. Kalsiumkarbonat er mindre kostbart og praktisk, mens kalsium-citrat er ofte lettere absorberes av mennesker med lav magesyre. For kalsiumkarbonat å bli absorbert, generelt må det tas sammen med mat, mens kalsium citrate kan tas på tom mage.

Vær oppmerksom på at etter hvert som konsentrasjonen av kalsium går opp, går absorpsjonshastigheten ned. Av den grunn bør kalsium tas i løpet av dagen, i stedet for i en stor dose.

Andre kilder

Kalsium er også funnet i noen medisiner, som tums og rolaids. Disse medikamentene også redusere magesyre, så de er ikke førstevalget for personer med normal fordøyelsessystem.

Hvilken type mat inneholder Folic Acid?

Folsyre, også kjent som folat eller folacin, er en type B-vitamin. Folsyre kan forhindre fødselsskader og det hjelper kroppen forbrenne protein og bygge friske røde blodceller. Voksne trenger ca 400 mikrogram folsyre daglig; gravide kvinner trenger enda mer.

Grønnsaker

Grønnsaker er en utmerket kilde til folinsyre, spesielt bladgrønnsaker som for eksempel grønne grønnsaker, spinat, brokkoli og Romaine salat. Asparges, rødbeter, tare, grønne bønner, og grønne erter er også høy i folsyre.

Frukt

Noen frukt inneholder en betydelig mengde folsyre. Papaya, appelsiner, jordbær, bringebær og cantaloupe er fruktene med høyest mengder av dette viktige vitaminet.

Beans

Bønner er en av de beste, og billigste, kilder til folsyre. Nyre, garbanzo, sort, marine, og pinto bønner, samt linser, alle inneholder folsyre.

Protein Foods

Noen protein matvarer som er gode kilder for folat inkluderer peanøtter, solsikkefrø, egg og biff leveren.

Korn

Mange matvarer laget av korn er beriket med ekstra folsyre. Sjekk de ernæringsmessige etikettene på brød, pasta, muffins, frokostblandinger, pannekaker og ris for å se om folsyre er oppført.

Hva slags mat inneholder karbohydrater?

Karbohydrater har blitt sett på som den ultimate skurken bak vektøkning og svikt i dietter. Mens det er noen fordel for disse overbevisningene, er rollen av karbohydrater og deres fordel for kroppens normale metabolske prosessen ofte misforstått. Karbohydrater og deres derivater spille store roller i organsystemer, gjødsling, blodpropp og, deres viktigste rolle, og gir en kilde til energi.

Identifikasjon

Karbohydrater er en av de tre hovedklasser av mat, sammen med proteiner og fett. De kommer i flere forskjellige former, men den vanligste er sukker, stivelse og fiber. Karbohydrater er brukt av kroppen for energi; de som ikke brukes umiddelbart lagres enten i lever og muskler som glykogen eller som fett.

Sukker

En sukkermolekyl som består av karbon, hydrogen og oksygen, er den grunnleggende byggesten i alle karbohydrater. Stivelse og fibre er sammensatt av kjeder av sukkermolekyler; noen inneholder hundrevis av kjedene. Mengden av sukker kjeder og kroppens evne til å fordøye og absorbere sukker bestemmer hvilken type karbohydrat. Mat som inneholder en eller to sukkermolekyler som er raskt fordøyd er enkle karbohydrater, og mat som inneholder tre eller flere koblede sukkermolekyler som tar lengre tid å fordøye er komplekse karbohydrater.

Enkle karbohydrater

Mat som inneholder enkle karbohydrater er ofte tenkt på som "dårlige karbohydrater", men mange matvarer som inneholder enkle sukkerarter er veldig sunt, for eksempel epler, bjørnebær, grapefrukt, sitroner og mange andre frukter. Enkle sukkerarter som ikke er sunt inkluderer brus, sukker, hvitt brød, hvit pasta, godteri og tyggegummi. En god regel for enkle karbohydrater er, dersom den inneholder naturlig sukker, er det sannsynligvis bra for deg.

Komplekse karbohydrater

Komplekse karbohydrater brytes ned av kroppen mye tregere enn enkle karbohydrater, slik at kroppen kan bruke energien som trengs og mindre lagres i kroppen. Mat som inneholder komplekse karbohydrater er hovedsakelig laget av hele korn. Disse kan spises i sin rå form, for eksempel havregryn, kli, bønner, mais, strimlet hvete og brun ris. Andre eksempler på komplekse karbohydrater er fettfattig yoghurt, spinat, løk, okra, squash, tomater, linser, bønner, pærer og gulrøtter.

Bruk

Under fordøyelsen, kroppen bryter ned karbohydrater til små molekyler som kan bli absorbert inn i blodstrømmen. Disse små molekyler, kalt monosakkarid, blir fraktet til leveren og brytes ned til glukose. Den glukose føres deretter til cellene for å gi energi til kroppen. Fordi hjernen og nervecellene er avhengige av glukose for energi og kroppen kan bare lagre nok glukose for omtrent en halv dag, er det viktig at kroppen din får en jevn tilførsel av karbohydrater.

Hva slags mat inneholder Sapap3 Protein?

Hva slags mat inneholder Sapap3 Protein?


Egentlig ingen matvarer inneholder Sapap3 protein. Sapap3 er funnet i hjernen hos mange pattedyr, men den kan ikke uten videre tilføres via inntak av matvarer som inneholder hjernevevet i disse dyrene. Selv om et menneske var å liksom innta mat "rike" i Sapap3 protein, ville det ikke være noen positive eller negative effekter.

Definisjon

Sapap3 produserer et protein som finnes i hjernen til både mennesker og andre pattedyr. Som de andre Sapap proteiner, er Sapap3 en adapter protein som samhandler med ulike synaptiske stillasproteiner, cytoskeletal og signalkomponenter. Forskere også referere til Sapap3 som et antistoff og klassifisere Sapap3 som et gen som produserer et protein.

Betydning

Det er montering, hvis det fortsatt indisier, bevis som indikerer at mangel på Sapap3 kan føre til Tvangslidelser. Ifølge en mye sitert studie publisert i august 2007 utgaven av "Nature", av Welch et al., "Mus med genetisk sletting av Sapap3 utstillings økt angst og tvangsmessig grooming atferd." Når Sapap3 ble deretter innført i hjernevevet i disse testpersoner, disse problemene minsket eller stoppet.

Laboratoriekilder Sapap3

Forskere trekke Sapap3 fra cellemembranen av forsøksdyr som kaniner og mus. En slik ekstraksjon er vanskelig og kan innebære genetisk kloning for å produsere store, gjennomførbar prøver. Det er derfor det er misvisende å vurdere hvilke matvarer inneholder Sapap3 protein.

Mulig Betydningen av Mat i forhold til Sapap3

Fordi visse trekk av Tvangslidelser i testpersoner har blitt behandlet og elimineres ved å inkludere Sapap3 i striatum (del av basalgangliene i hjernen), kanskje noen mennesker har fått inntrykk av at inntak av mat som inneholder Sapap3 kan være effektivt i behandling av tvangslidelse hos mennesker. Som i 2010, har ingen medisin ennå ikke blitt utviklet for å levere Sapap3 til den menneskelige hjerne.

Forsiktig

Det er foreløpig ingen klar sammenheng mellom Sapap3 mangel og OCD hos mennesker. Vi kan ikke anta at OCD forhold hos mennesker er knyttet variasjoner i Sapap3 genet, som de synes å være i dyretestpersonene. Psykiatriske sykdommer hos mennesker har komplekse grunnlaget, med genetiske, kjemiske og miljømessige faktorer alle spiller beslektede deler. Dessverre er det for tidlig å si hvilken del Sapap3 proteiner kan spille i behandlingen av OCD forhold hos mennesker, men mange nyere studier gjør tilby håp.

Hva slags mat inneholder kolesterol?

Kolesterol er en myk voksaktig stoff som finnes i blodet. Mens et visst nivå av kolesterol som er nødvendig for enkelte kroppsfunksjoner, kan for mye kolesterol i blodet fører til høyt kolesterol. Høy kolesterol er en primær risikofaktor for hjertesykdom.

Hvor Kolesterol kommer fra

Kolesterol kommer fra en av to kilder. En viss mengde av kolesterol er produsert av kroppen, og resten blir absorbert fra matvarer.

Kolesterol og kosthold

Ifølge American Heart Association, kroppen produserer omtrent 1000 mg av kolesterol per dag, med en hvilken som helst ytterligere mengde tas inn gjennom kosten forbruk. Vanligvis mat som er høy i mettet fett er også høy i kolesterol.

Animal Products

Alle matvarer som enten er laget av et dyr eller inneholder animalske biprodukter har kolesterol. Dette inkluderer fjærfe, biff, svinekjøtt, sjømat, fisk og skalldyr.

Animal Biprodukter

Animalske biprodukter er også en betydelig kilde til kolesterol. Matvarer som egg, melk, ost og andre meieriprodukter bør spises i moderate eller unngås helt av dem som søker å senke kolesterolnivået.

Menneskeskapte produkter

Visse menneskeskapte produkter som margarin inneholder trans-fett. Mens trans-fett ikke kolesterol, i henhold til AHA, har forbruker matvarer som inneholder trans-fett blitt vist å signifikant øke kolesterolnivået.

Daglige Limits

AHA anbefaler at inntaket av kolesterol være begrenset til maksimalt 300 milligram per dag. Anbefalingen er enda lavere for de med hjertesykdom (200 milligram daglig).

Hva slags mat inneholder mye fiber for småbarn

Fem bidrar til å regulere avføring og blodsukkernivået og holde oss mett mellom måltidene. Holde barna friske ved å gi dem masse hel, naturlig mat som inneholder Overflod mengder fiber.

Hvor mye fiber?

Småbarn bør få fiber fra naturlige matvarer daglig. Hvor mye barnet behov avhenger av barnets alder.

Den generelle fiber regel for barn opp til 9 år er 5 gram pluss deres alder i gram. En fire år gammel bør spise 9 gram fiber daglig.

Når barna fyller 9, deres fiber behov øke.

Matvalg

De fleste friske grønnsaker og frukt inneholder rikelig mengder fiber. Husk å la huden på - det er der det meste av fiber er. Jordbær, epler, blåbær, bananer, grapefrukt, appelsiner, pærer, bringebær, avokado, brokkoli, gulrøtter, grønne bønner, erter, mais og squash er alle gode kilder til fiber og andre viktige næringsstoffer som pjokk trenger for å vokse.

Andre gode valg er hele korn i form av brød, frokostblandinger og pasta. Brun ris - ikke hvit - er også en god, barnevennlig valg. Bønner, frø og nøtter gjør for gode high-fiber snacks.

Making Them Eat Det

Fiber er relativt lett å jobbe inn i barnets kosthold. Mens epler er en god kilde til fiber, og legger til næringsrik peanøttsmør som en dip er både morsomt og sunt. Peanøttsmør inneholder ca 3 gram fiber per servering, og i tillegg til de 5 gram fiber finnes i et medium eple, pakker denne enkle snack en kraftig fiber punch for barna.

Nøtter og frø generelt er en flott måte å legge fiber til måltider og snacks tid. Solsikke og gresskarfrø er elsket av barn i alle aldre, og er små nok til å gi avkall choking farer. Prøv å strø solsikkekjerner på yoghurt eller cottage cheese for en velsmakende snack med en ekstra 3-4 gram fiber.

En annen velsmakende idé er å lage roll-ups som barna kan hjelpe med. Prøv hel-hvete tortillas med peanøttsmør, rosiner, frukt skiver, bær eller bananas-- alle er høy i fiber. En annen god idé for måltid tid er å ha barna fylle opp hel-hvete tortillas med magre proteiner, svarte bønner og friske grønnsaker som paprika, selleri, løk og agurk. Dette måltidet er morsomt å lage, morsomt å spise, og flere importantly-- fullpakket med fiber.

Popcorn er også høy i fiber - og moro for barna å spise, med tilsyn, selvfølgelig.

Fordeler

Fiber har mange helsefordeler, og de fleste barn og voksne ikke får nok.

Fra senket forekomst av tykktarmskreft til forebygging av diabetes, er fiber en helse drivkraft. Oppdra barna til å velge fibrøs mat fører dem til en bane av helse som vil vare livet ut.

Mens fiber er kjent for å regulere fordøyelsessystemet, det hjelper også holde barna full etter måltid og snack ganger. Siden fiber bremser fordøyelsen, det holder barna fra overspising junk food, som kan føre til fedme hos både barn og voksen.

Det kan til og med hjelpe til vekttap og styring, samt holde kolesterolnivået lavt. Mens disse problemene ikke kan være til stede hos småbarn, kan fiber gi barna et forsprang når det gjelder ledende sunne, full, aktive liv.

Advarsel

Fiber kan være ubehagelig dersom spist i overkant. Imidlertid er de fleste barna ikke spiser noe i nærheten av sitt daglige anbefalte mengden fiber, så gå over bord er vanligvis ikke et problem.

Hvis barnet ditt har konsumert for mye fiber, kan symptomer som diaré og mageproblemer oppstå. Dette blir lettet når fiberen arbeider seg gjennom barnefordøyelsessystem.

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt


Å spise omtrent det samme antall kalorier som du brenner av er avgjørende for å unngå vektøkning. Har en omtrentlig idé om hvor mange kalorier du spiser når du er på din idealvekt før du begynner å se på matemballasje, fordi det er det nummeret du ønsker å satse på å unngå vektøkning. Hvis en lege har fortalt deg at du er overvektig eller overvektig, American Dietetic Association advarer om at du er på et høyere risiko for koronar sykdom, hjerneslag, type 2 diabetes, kreft, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og til og med leversykdom.

Hvordan finne ut hvilken mat gjør deg opp i vekt

•  Vit hvordan du skal lese en næring panel. Ernæring paneler fortelle deg hva som er i maten du spiser. Det er et par ting på panelet som utgjør kalorier i mat, inkludert totalt fett, karbohydrater og protein. For vekt vedlikehold, spiller det ingen rolle hvilken som donerer den høyeste forholdet mellom kalorier, så lenge du holder deg innenfor din totale daglige antall kalorier. Men, vil du legge merke til at matvarer med høyt fettinnhold har ofte høye kalorier; det er fordi en unse av fett har mer kalorier enn samme mengde protein og karbohydrater. Derfor foreslår ernæringsfysiologer spise mat med mindre fett, slik at færre kalorier totalt vil bli fortært. Å spise mindre fett og lavere sukker matvarer betyr vanligvis at du kan spise større porsjoner for færre kalorier, noe som gjør vekttap mer tilfredsstillende.

Se på kalorier per porsjon. Det antall kalorier alltid er oppført på toppen av ernæring panelet, sammen med en porsjon størrelse for produktet. For å finne ut hvor sannsynlig det er at du vil opp i vekt spise en bestemt mat, måle ut den foreslåtte beløpet i en serverings kopp og dumpe det i en bolle. Markedsføring som spiller et produkt av som "sunn" kan være villedende. For eksempel, noen granolas som er høy i sukker og kalorier har en servering størrelse på 1/2 kopp. Se på beløpet og avgjøre om det er tilfredsstillende for deg. Hvis ikke, kan de porsjonene legge opp og raskt føre til vektøkning.

Se på fiberinnhold. Å være sulten er en sikker avskrekkende til å miste vekt, så prøv å unngå mat som vil fylle deg med kalorier uten å fylle deg opp. Å bo fyldigere lenger, se etter mat med mye fiber. I tillegg til å fylle deg opp, er selve fiberen ikke fordøyd når det spises og vil aldri bli lagret som fett. The American Dietetic Association har fastslått at tynnere folk spiser om lag 33 prosent mer fiber enn de som er overvektige. Ordnede anbefalinger er å konsumere 25 til 30g fiber per dag.

Hva slags mat inneholder Biotin?

Hva slags mat inneholder Biotin?


Biotin (vitamin B7) spiller en viktig rolle i flere av menneske kroppens metabolske reaksjoner og cellevekst. Det er delvis ansvarlig for karbondioksid overføring i enzymer, frigjøring av energi fra mat og opprettholde blodsukkernivået. Biotin mangel er sjelden som det er lett tilgjengelig i mange matvarer.

Symptomer på Biotin Deficiency

Symptomer på biotin mangel inkluderer håravfall, hudutslett, vekttap, muskelsmerter, tunge betennelse, kvalme, høyt kolesterol, mental depresjon og lokalisert tap av følelse.

Biotin daglige behov

Dagsbehovet av biotin varierer etter alder og kjønn som følger:
Spedbarn 0-12 måneder: 6 mikrogram
Barn 1-3 år: 8 mikrogram
Barn 4-8 år: 12 mikrogram
Barn 9-13 år: 20 mikrogram
Barn 14-18 år: 25 mikrogram
Voksen fom 19 år år: 30 mikrogram
Gravide kvinner: 30 mikrogram
Ammende kvinner: 35 mikrogram

Mat som inneholder Biotin

Det finnes en rekke matvarer som er rike på biotin. Den rikeste kilden er nøtter (peanøtter, filberts, mandler, peanøttsmør). En halv kopp peanøtter gir mer enn dobbelt det daglige behovet for biotin for voksne. Mindre mengder biotin (hvor som helst 3 til 8,5 mikrogram per porsjon) finnes i tunfisk, svinekjøtt, banan, papaya, gulrøtter, avocado, tomat saus, nonfat melk, laks, swiss Chard, søtpotet, hyse, lowfat yoghurt, cashewnøtter, kokte egg og soya protein isolat.

Fun Fact

Biotin er ofte anbefalt for å bekjempe sprøtt hår og negler. Det er ofte funnet i hår og negler skjønnhetsprodukter.

Advarsel

Regelmessig inntak av rå eggehviter kan forårsake biotin mangel.

Hva slags mat inneholder retinsyre?

Hva slags mat inneholder retinsyre?


Vitamin A, i sin oksyderte form, kalles retinsyre. Viktig for synsskarphet og bein vekst hos mennesker, kan vitamin A bli absorbert gjennom inntak av mange dyre-og plante mat kilder.

Liver

Kylling, kalkun, biff, svinekjøtt og fiskelever inneholder noen av de høyeste konsentrasjonene av vitamin A. En enkel servering kan gi så mye som 722 prosent av anbefalt daglig dose (RDA) av vitamin A for gjennomsnittlig voksen mann.

Gulrøtter og søtpoteter

Også en kilde til beta-karoten, har en porsjon gulrøtter eller søtpotet nesten 100 prosent RDA av vitamin A.

Grønne grønnsaker

Spinat, grønnkål, grønne grønnsaker og andre grønne grønnsaker inneholder rikelig mengder vitamin A, i størrelsesorden 60 prosent eller bedre av minimum RDA.

Egg

Kylling egg inneholder tilstrekkelige mengder av vitamin A for å gjøre dem en levedyktig kilde. Ett egg gir omtrent 16 prosent av RDA for den gjennomsnittlige voksne mannlige.

Tropical Fruit

Mango, papaya og aprikoser gir alt fra 4 til 11 prosent av RDA av vitamin A.

Hva slags mat inneholder Vitamin B3?

Vitamin B-3, eller niacin, er et viktig næringsstoff som kan hjelpe deg å balansere dine nivåer av kolesterol og blodsukker. Vitamin B-3 hjelper også kroppen å bryte ned og prosessen fett. Som de andre B-vitaminer (det er eight totalt), vitamin B-3 hjelper konvertere karbohydrater til blodglukose til å brukes som energi for kroppen. De fleste av dine vitamin B-3 kan tilfredsstilles gjennom kosten. Det finnes en rekke plante-og dyre kilder til vitamin B-3 som skal gi en sunn mengde i kroppen din.

Seafood

Noen gode kilder til vitamin B-3 inkluderer chinook laks, Gulfinnetun og kveite. Vitamin B-3 er en av de mer vannløselige vitaminer, noe som betyr at kroppen ikke kan lagre det. Men det betyr også at den måten du koker sjømat eller annet vitamin B-3 kilder er ikke sannsynlig å påvirke mengden av vitamin du forbruker. Men fra en samlet helse-standpunkt, er du bedre broiling, baking eller grilling fisk enn steking det å redusere inntaket av mettet fett.

Nøtter

Muttere, særlig peanøtter, inneholder vitamin B-3, så vel som andre viktige næringsstoffer, slik som protein og magnesium. Men fordi nøtter kan være høy i kalorier, bør de spises i moderate mengder.

Andre vegetabilske kilder

Hvis du leter etter vegetariske kilder til vitamin B-3, prøve sopp (spesielt crimini sopp) og enkelte grønne grønnsaker, for eksempel asparges og brokkoli. Generelt, mat som er høy i protein har også større mengder av vitamin B-3. Men vegetabilske kilder til vitamin, inkludert sesamfrø og grove kornvarer, også er høy i fiber, som er viktig for god helse.

Magert kjøtt

Fordi kjøtt kilder pleier å være høyest i vitamin B-3, se etter magert kjøtt alternativer som kalkun og de magreste typene biff indrefilet og lam loin tilgjengelig.

Tegn på Vitamin B-3-mangel

Selv om vitamin B-3 mangel er uvanlig blant folk som spiser en vestlig diett, er det verdt å undersøke kostholdet ditt dersom du lider av tretthet og muskelsvakhet. Hudinfeksjoner også er knyttet til lav vitamin B-3 nivåer.

Reseptbelagte Vitamin B-3

Fordi vitamin B-3 kan ha en så positiv effekt på kardiovaskulær helse, leger noen ganger foreskrive den (vanligvis som niacin) for å forbedre arteriell helse og heve høy tetthet lipoproteiner ("gode kolesterolet") nivåer. Men resept niacin kan forårsake rødme i huden, slik at du bør snakke med legen din om hvorvidt du trenger supplement og nøyaktig hvor mye som er trygt å konsumere.

Hva slags mat inneholder Omega 3 olje?

Omega-3-olje er et essensielt næringsstoff som er nødvendig for et antall kritiske prosesser i kroppen. Siden menneskekroppen ikke kan produsere sin egen omega 3, må det hentes fra matvarekilder. En rekke matvarer som inneholder omega 3-olje gir en god kilde for dette viktige næringsstoffet.

Fisk

Omega 3-olje kan hentes fra kaldt vann fisk som laks, kveite, torsk, sild og tunfisk.

Spiselige oljer

Matolje og dressing olje utvunnet fra linfrø, raps, gresskar frø og perilla frø er rike på omega 3 olje. Soyabønner og valnøttolje er også rike på dette næringsstoffet.

Chia Seed

Chia frø (Salvia hispanica) er en av de rikeste plante kilder til omega 3 olje (se Ressurser).

Marine kilder

Sjøbasert mat kilder til omega 3 olje inkludere marine planteplankton, alger og krill (se Ressurser).

Grønnsaker

Andre gode kilder til omega 3 olje er kål, blomkål, grønnkål, rosenkål, grønne grønnsaker og soyabønner.

Hva slags mat inneholder vitamin E?

Vitamin E er en viktig komponent i en sunn diett. Den anbefalte daglige rasjon for voksne er 15 mg. Dette vitamin er en viktig antioksydant. Dietter som er lav i fett og inneholder mye svært bearbeidet mat kan være farlig lavt i vitamin E. For å sikre at du får nok vitamin E, utforske noen av følgende matvarer.

Oljer

Bomullsfrø, safflower og soya olje er høy i vitamin E. smør, smult og margarin inneholder også dette vitaminet.

Frukt

Frukt som epler, nektariner, aprikoser, mango, kiwi og fersken inneholder vitamin E.

Nøtter

En rekke nøtter inneholder høye nivåer av vitamin E. Disse inkluderer peanøtter, hasselnøtter, paranøtter og solsikkefrø.

Grønnsaker

Mørke grønne blader som nepe greener, løvetann greener og spinat er gode kilder til vitamin E. tomater, brokkoli og søtpoteter er høy i dette vitaminet.

Cereal

Enkelte korn som akkurat med Fiber, Total Raisin Bran og Special K er gode kilder til vitamin E.

Kjøtt og sjømat

Vitamin E finnes i leveren samt sjømat som laks, makrell, kamskjell og reker.

Hva slags mat inneholder en høy mengde fiber?

Fiber er en viktig del av et sunt kosthold for både voksne og barn. Fiber bidrar til å holde fordøyelsessystemet på sporet og kan redusere risikoen for alvorlige helsemessige forhold, inkludert hjerteinfarkt og diabetes. Utdanne deg selv om hvilke typer mat som inneholder store mengder fiber kan hjelpe deg med å velge matvarer som vil holde deg frisk.

Anbefalte Kvoter av Fiber

The Mayo Clinic forklarer på sin hjemmeside det daglige anbefalte mengder fiber som folk bør spise (se Ressurser). Kvinner bør spise mellom 21 og 25 g fiber hver dag, mens menn trenger 30 g til 38 g for å holde kroppen fungerer optimalt.

Helkorn

Hele korn som pasta, risretter, korn og havre produkter er høy i fiber. Hele korn pasta er et eksempel på en høy-fiber mat, klokkes inn til 6,3 g per kopp.

Frukt

Mange typer bær er rike på fiber, med bringebær topping tabellen på 8 g per kopp. Frukter med huden på som epler og pærer er også gode kilder til fiber med mellom 4 og 5 g hver (per medium stykke frukt).

Grønnsaker

Grønne grønnsaker inneholder en høy mengde fiber. Brokkoli, poteter med huden på, erter, artisjokker og mais alle inneholde minst 4 g fiber per servering.

Belgfrukter og nøtter

Belgfrukter er matvarer som linser og bønner, og er fiber-rik. Gule erter, svarte bønner og linser alle inneholde mer enn 15 g per kopp. Mandler og pekannøtter kan være høy-fiber snacks å vurdere også.

Hva slags mat inneholder Natriumglutamat?

MSG, eller mononatriumglutamat, ble isolert ved forskere i 1907. hovedsak et salt lastet med glutaminsyre (en aminosyre), har MSG blitt brukt som en smaksforsterker helt siden den ble patentert i 1909 MSG produserer en smak kjent som "umami ", som tilsvarer de velsmakende opplevelser som finnes i kjøtt, poteter og mye grønt, som tang. I de senere år har en rekke helsemessige bekymringer har oppstått rundt MSG, de fleste som har blitt diskontert av vitenskapelige studier. Uansett, noen mennesker fortsatt hevder hodepine fra forbruk av tilsetningsstoffet, så det er verdt å vite hva matvarer inneholder det.

Bouillon Cubes

Fordi MSG simulerer velsmakende, rik smak produsert av kjøtt, er det brukt i store mengder i buljong. Således et av de mest konsentrerte kilder MSG er kjøtt-smakstilsetning kuber som brukes for aksjer, stuinger og supper.

Asian Food

Kinesiske og andre asiatiske retter er beryktet for gyting mange av dagens MSG frykt. Mens MSG pulver brukes av en rekke asiatiske kokker, har stigma knyttet til pulveret forårsaket de fleste asiatiske restauranter å slippe det fra deres mat og annonsere "Nei MSG." Supper og tang retter er spesielt sannsynlig å være høy i MSG.

Hermetisk kjøtt

Produsenter av hermetisk kjøtt er sannsynlig å inneholde MSG mot tap av smak og sannsynlig lavere kvalitet på kjøttet selv. MSG vil typisk bli inkludert på ingredienser etiketten som "mononatriumglutamat."

Supper

Supper er den mest sannsynlige årsaken til MSG bruk i restauranter eller hermetisert mat. Siden MSG kan levere en velsmakende sensasjon, gir krydder den forstand at suppe er rikere og tykkere enn det kan faktisk være.

Glutamat

De som forsøker å unngå MSG ville være klokt å vurdere sine naturlige former. Mens MSG er en kunstig avledet kjemisk, kan identiske kjemikalier som finnes i en rekke matvarer. Matvarer rike på glutaminsyre, i hovedsak identisk med MSG, inkluderer meieriprodukter, erter, kjøtt og poteter. Spesielt høye konsentrasjoner finnes i sopp og tang.

Hva slags mat inneholder Sodium?

Sammen med kalorier, fett og kolesterol, er natrium ofte regnet som en av de store tabuene som vi bør bruke med måte i våre dietter. Dessverre, er ganske vanskelig å unngå natrium. De fleste matvarer inneholder spormengder av natrium, og mange inneholder natrium nivåer høyt over hva FDA anbefaler for et daglig inntak.

Betydning

Sodium spiller en viktig rolle i vår overordnede organ helse. For mye natrium kan sette oss i fare for mange sykdommer, mens ikke nok kan hindre visse organer evne til å fungere skikkelig.

Foods høy i natrium

Foods høy i natrium inkluderer spekemat som bacon, saltet nøtter, hermetisert bønner, soyasaus og potetgull.

Matvarer lav i natrium

Mat lavt i natrium inkluderer usaltet friske grønnsaker, mest frisk frukt, usaltet kjøtt og selv de fleste egg-fri iskrem.

Risiko

Dietter med høyt natrium kan føre til høyt blodtrykk, som i sin tur kan føre til slag, hjerteinfarkt, nyresykdom og andre helse komplikasjoner.

Fordeler

Kroppen trenger en viss mengde natrium til å fungere på riktig måte, og opprettholde en sunn balanse mellom syre og vev vann.

Forebygging / løsning

Den beste måten å redusere natrium uten helt å kutte ut mat du liker er å gå for lav-natrium alternativer, for eksempel en lav-natrium potetgull og ikke å legge til salt til maten.

Hva slags mat inneholder Histamines?

Histaminer er funnet i menneskekroppen og tjene en hensikt for immunsystemet vårt. De er også til stede i mange matvarer som vi forbruker. Mange av disse matvarene frigjøre histaminer, som stimulerer kroppen til å frigi flere histaminer. Disse matvarer er vanligvis kjent som matvarer som forårsaker allergiske reaksjoner, som oppstår i en andel av befolkningen.

Hva er Histamines?

Histaminer er fysiologiske aktive proteiner. De finnes i menneskekroppen, samt planter og andre dyr. I menneskekroppen, er histaminer lagret i mastceller, og de er utgitt som en del av en allergisk reaksjon på histaminer som er løslatt fra mat, planter og til og med insektgifter.

History of Histamines

Histaminer ble opprinnelig oppdaget fra anlegget soppen meldrøye av George Barger og Henry Dale. Dette skjedde i 1910 I 1911 histaminer ble isolert fra animalsk vev. Histaminer som finnes i mange planter kan lage en rekke ubehagelige allergiske reaksjoner. Histaminer er også funnet i giften mange veps og bier.

Funksjon av histaminer i kroppen vår

Histaminer er et naturlig stoff som frigjøres fra kroppen. Det er stimulert av stress og allergifrembringende matvarer. Frigjøring av histaminer kan utløses ved ragweed, støvmidd, narkotika, dyr og mange matvarer. Histaminer har mange positive effekter som mage regulering, hjerne kjemisk regulering og advarsler for å unngå visse matvarer og planter.

Matvarer som inneholder Histamines

Listen over matvarer som inneholder histaminer er som følger. Alkoholholdige drikkevarer, avokado, i alderen oster, fermentert mat, gjærprodukter, pickles, oliven, yoghurt, bearbeidet kjøtt, og listen fortsetter. Egentlig er det svært få matvarer som ikke inneholder histaminer.

Histamin Releasing Foods

Det er matvarer som histamin frigjøres fra på en større skala enn de som bare inneholder histaminer. De er som følger: alkohol, bananer, sjokolade, egg, fisk, melk, skalldyr, jordbær, tomater og ananas.

Anti-histaminer

Nesten alle er kjent med anti-histaminer. Disse over-the-counter narkotika er kjøpt ukritisk å berolige mange allergisymptomer. Disse er ikke å forveksles med decongestants. Disse anti-histamin narkotika er å bekjempe histaminer som er satt av ved histaminer vi kommer i kontakt. Noen av oss har svært få mat og planter som vi har reaksjoner, og mange av oss er allergisk overfor et bredt utvalg av dyr, matvarer og utendørs vekst.

Hudleger kan gi deg tester for å finne ut hva slags mat og planter vil forårsake allergiske reaksjoner i kroppen din. Noen av symptomene er nysing, rennende øyne, urolig mage og utslett.

Hva slags mat inneholder store mengder vitamin B12?

Hva slags mat inneholder store mengder vitamin B12?


Få matvarer inneholder store mengder vitamin B12, men de fleste nonplant proteinkilder, som kjøtt og meieriprodukter, inneholder nok B12 at de fleste mennesker møtes sine inntakskrav. Vitamin B12 har lenge vært bane av vegan dietter siden det er ingen vesentlige veganske kilder til næringsstoffer, og mangel kan føre til alvorlige og permanente svekkelser. Heldigvis er mange matvarer beriket med betydelige mengder B12.

Identifikasjon

Vitamin B12 er et essensielt, vannløselig vitamin. Det er også kjent som kobalamin fordi den inneholder elementet kobolt. Vitamin B12 er viktig for cellulær metabolisme, DNA og fettsyresyntese, og energiproduksjon. Det er avgjørende for helsen til nerveceller og røde blodceller. B12-mangel kan føre til uopprettelig skade på hjernen og ryggmargen, anemi, og demens.

Skalldyr

Den beste kilden til vitamin B12 langt er bløtdyr, muslinger og noen få andre arter av skalldyr. En tilberedt 3-oz. servering inneholder omtrent 84 & # x3BC, g, eller ca 1400 prosent av 6 & # x3BC; g anbefalt daglig inntak. Panerte og stekt muslinger inneholder betydelig mindre B12, med ca 1.1 & # x3BC; g per 3/4 kopp servering. En enkelt mellomstor østers inneholder ca 2,75 & # x3BC; g, nesten halvparten av anbefalt daglig inntak.

Liver

Den nest rikeste kilden til vitamin B12 er leveren, spesielt biff leveren. Selv om kyrne er planteetende, får de B12 fra bakteriell gjæring som skjer inne i deres fordøyelseskanal. En diett av biff leveren var foreskrevet for pernisiøs anemi, og viste seg å være en kur som tørket den fra listen over dødelige sykdommer i 1930.

Fisk

Flere arter av fisk er forholdsvis høy i vitamin B12-innhold. Wild regnbueørret topper listen med omtrent en hel dag er verdt av B12 i en enkel 3-oz. servering. Oppdrettsørret har noe mindre vitamin B12 innhold. Også rik på B12 er laks, med om lag 80 prosent av det daglige anbefalte inntaket per 3-oz. servering. Hyse og tunfisk inneholder betydelig mindre B12, men er fortsatt betydelige mat kilder.

Vegan Kilder

Vitamin B12 er rett og slett ikke til stede i høyere ordens planter. Det fremstilles først og fremst av bakterier og sopp. Veganere tradisjonelt har hevdet at forskjellige tang, frø, røtter og sopp inneholder B12, men ingen av disse kildene er blitt funnet å inneholde ernæringsmessig tilgjengelige former av vitamin. Dermed er de eneste pålitelige kilder til B12 i et vegansk kosthold er i befestede matvarer som korn, visse brød, melkeerstatning, og soya-baserte kjøtt analoger. En enkelt porsjon av en beriket blandinger, for eksempel, inneholder 100 prosent av den anbefalte daglige inntak.

Hva slags mat inneholder kalium benzoat?

Hva slags mat inneholder kalium benzoat?


Kalium benzoat brukes ofte som et konserveringsmiddel i kommersielle matvarer og drikkevarer for å hindre bakterier, gjær og mugg i å vokse og forlenge holdbarheten av produktene. Ingredienslisten på etiketten av et produkt vil liste kalium benzoat hvis det er en ingrediens brukt.

Drinker med kalium benzoat

Kalium benzoat anvendes som konserveringsmiddel i soda og saft som er kunstig søtet. Hvis saften eller soda inneholder også vitamin C eller askorbinsyre, en kreftfremkallende stoff kalt benzen dannet når kombinert med kalium-benzoat. Selv benzen er kjent for å forårsake kreft hos mennesker, hevder det amerikanske Food and Drug Administration at beløpene som forekommer i drikkevarer ikke presentere en helserisiko for forbrukerne.

Mat som inneholder kalium benzoat

En studie publisert i "Journal of Chromatography A" i 2000 fant at kalium benzoat var også til stede i eplejuice, eplemos, soyasaus og peanøttsmør. Kalium benzoat brukes vanligvis i bearbeidet mat, for eksempel salatdressinger, sirup og syltetøy, samt i hermetikk elementer som oliven og pickles. Siden det er brukt i så mange matvarer, er det en god idé å lese etiketten på baksiden av et element for å se om det inneholder kalium benzoat.

Hva slags mat inneholder Ferulic Acid?

Hva slags mat inneholder Ferulic Acid?


Ferulic syre er en antioksidant som finnes i bladene og frø av ulike planter. Denne syren bidrar til å hindre celleskade forårsaket av ultrafiolett lys, og samtidig redusere blodglukosenivå, å beskytte kroppen mot kreft, redusere symptomer på menopause, bein degenerasjon, og som reduserer risikoen for hjertesykdommer. Ferulic syre kan også bidra til å forbedre atletiske evner ved å redusere tretthet. Ray Sahel, MD, sier at ferulic syre kan også hjelpe til å øke fruktbarheten ved å øke sperm mobilitet og integritet.

Ferulic syre er funnet i en liten mengde matvarer som vi kan konsumere på daglig basis.

Coffee

Kaffe er rik på bundet fenoliske syrer inkludert ferulic syre. Det er også rik på caffeic syrer og p-kumarinsyre ifølge Dr. Sahel.

Grønnsaker

Grønnsaker som spinat, asparges og gulrøtter er også rik på ferulic syre, ifølge den franske nasjonale instituttet for landbruksforskning.

Helkorn

Hele korn som hele hvete, brun ris og havre inneholder en god mengde ferulic syre. Hele korn har en rekke antioxidant fordeler, og kan bidra til å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer og kreft, ifølge US National Library of Medicine.

Andre kilder

Andre matvarer som er rike på ferulic syre er epler, pærer, ananas, sitronsyre frukt og peanøtter.

Kosttilskudd er også tilgjengelige, som antas å være en mer pålitelig kilde av ferulic syre enn mat.

Hvordan finne informasjon om hva slags mat inneholder Omega-3 fettsyrer

Hvordan finne informasjon om hva slags mat inneholder Omega-3 fettsyrer


Omega-3 fettsyrer er flerumettede fettsyrer som må inn i kroppen ved inntak, siden mennesker ikke naturlig at dette kosttilskuddet. Omega-3 fettsyrer fremmer normal vekst og utvikling, og hjelpemiddel i visjonen. De er forskjellige fra Omega-6 og Omega-9, som andre omega syrer kommer fra ulike fettkilder. Omega-3 fettsyrer kommer fra matvarer som fet fisk, raps og soyabønner oljer, linfrø og fiskeoljer.

Hvordan finne informasjon om hva slags mat inneholder Omega-3 fettsyrer

Bla nettsteder som eggs.ca eller søke en ernæringsfysiolog for å finne mat med høyt omega-3 fettsyrer. Lister kan fås fra disse kildene til å oppdage nivåer og typer av omega-fettsyrer som inngår i ulike matvarer.

lese ingrediens lister. Mens du leser listen, se etter flerumettet fett. Mat med disse fett har en høyere sjanse for å inneholde omega-3 fettsyrer. Ernæring etiketter ingredienslisten fra den høyeste konsentrasjonen til laveste, så matvarer med flere flerumettet fett vil denne ingrediensen nærmere toppen av listen.

Les ernæring etiketter. Hvis maten inneholder omega-3 fettsyrer, kan det bli oppført på ernæring etiketten med prosentandelen av dagpenger. Hvis ernæring etiketten ikke bryter ned de flerumettet fett, kan du se i ingredienslisten for å finne hvis ingredienser med høyt omega-3 fettsyrer kan finnes i produktet.